Page 1

11ο Τακτικό Συνέδριο

Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην oκταετία της κρίσης ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

European and greek politics during the eight-year crisis TRENDS AND PROSPECTS

Πάντειο Πανεπιστήμιο

(Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα) Λεωφ. Συγγρού 136 11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

19|20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

2 0 1 8 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

11:300-13:00

10:30-11:30

Κήρυξη Έναρξης του Συνεδρίου Απονομή Βραβείου Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης: «Αριστείο πρωτότυπης σχεδίασης και υποδειγματικής συγγραφής» για το έργο: Πολιτική Επιστήμη. Διακλαδική και συγχρονική διερεύνηση της πολιτικής πράξης. Σχεδίαση του έργου- Εισαγωγικά κείμενα: Α. Ι-Δ. Μεταξάς.

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα Συνεδρία: Α1 • Συντονιστής: Δημήτρης Χαραλάμπης

◗ Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Ποια Ελλάδα σε ποια Ευρωπαϊκή Ένωση; ◗ Αλέξανδρος Κύρτσης: Ο εύθραυστος πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Οικονομικά διλήμματα, κοινωνικά διλήμματα και διαχείριση πολιτικών κινδύνων.

11.30-13.00

◗ Πάνος Καζάκος: Η δεκαετία της αστάθειας 2008-2018. Η πολιτική οικονομία του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού σε συνθήκες κρίσης.

Αμφιθέατρο 2 Συνεδρία: Α2 • Συντονιστής: Στέλλα Λαδή

◗ Στυλιανός-Ιωάννης Τζαγκαράκης / Ηλίας Παππάς: Οι προκλήσεις της μετα-κεϋνσιανής εποχής και η Ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων: Προκλήσεις και περιορισμοί για τις δημόσιες πολιτικές. ◗ Δημήτρης Σκάλκος: Οι ευαίσθητες ταλαντώσεις του ευρωπαϊκού εκκρεμούς: Νεο-κεϋνσιανές και ορντο-φιλελεύθερες ανταγωνιστικές θεωρήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

2

Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης


◗ Χρήστος Γκιώνης / Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης / Ευστάθιος Φακιολάς: Η ΕΕ κατά την περίοδο της κρίσης χρέους: Συγκλίσεις και αποκλίσεις των κρατών-μελών στην πορεία ολοκλήρωσης.

Συνεδρία: Β1 • Συντονιστής: Κώστας Κανελλόπουλος

◗ Ναπολέων Μαραβέγιας: Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη: Μια δύσκολη εξίσωση.

14.30-16.00

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα

◗ Άρης Αλεξόπουλος: Η μέθοδος ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη 2010-2017: Προβλήματα και προοπτικές. ◗ Βάλια Αρανίτου: Το σύστημα κοινωνικής εκπροσώπησης στην περίοδο της κρίσης: μία καρτέλ διευθέτηση.

Συνεδρία: Β2 • Συντονιστής: Κάρολος Καβουλάκος

◗ Διονύσιος Αναστασόπουλος: Γερμανική ηγεμονία στην ΕΕ του σήμερα: Μία ανάλυση υπό το πρίσμα της θεωρίας της ηγεμονικής σταθερότητας.

14.30-16.00

Αμφιθέατρο 2

◗ Κυριάκος Κεντρωτής: Γερμανικές ιστορίες της φυλακής: Από τη θεολογία της διαμαρτυρίας στην καθολική κανονικότητα της ΕΕ. ◗ Σπύρος Καλτσάς: Ο Habermas και η Ευρώπη: Όψεις, αντιφάσεις και προοπτικές της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

3


16:15-17.45

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα Συνεδρία: Γ1 • Συντονιστής: Χρήστος Λυριντζής

◗ Μάνος Ματσαγγάνης: Οι μεταμορφώσεις του κοινωνικού κράτους στην οκταετία της κρίσης. ◗ Μαντώ Λαμπροπούλου: Το ρυθμιστικό κράτος στα δεδομένα της κρίσης χρέους: Πολιτικές, θεσμικές και διοικητικές προσαρμογές. ◗ Νίκος Κουραχάνης: Διαχείριση της ακραίας φτώχειας στο φιλελεύθερο και το νοτιοευρωπαϊκό καθεστώς ευημερίας την περίοδο της κρίσης: Το παράδειγμα της έλλειψης στέγης.

16:15-17.45

Αναστάσιος Χάρδας: Το παράδοξο της συντονισμένης πολιτικής και θεσμικής οικονομικής διακυβέρνησης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επικρατούσες αναλύσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αμφιθέατρο 2 Συνεδρία: Γ2 • Συντονιστής: Γιώργος Μπιθυμήτρης

◗ Μανίνα Κακεπάκη / Γεράσιμος Κάρουλας: Τα υπουργικά συμβούλια της κρίσης στη Νότια Ευρώπη: Μια προτεινόμενη τυπολογία. ◗ Φανή Κουντούρη / Νίκος Σουλιώτης: Μετασχηματισμοί της διακυβέρνησης στην Ελλάδα (2010-17). Πολιτική ατζέντα και πολιτικό προσωπικό στη διάρκεια της κρίσης. ◗ Ευθύμης Παπαβλασόπουλος: Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και πολιτική κρίση. ◗ Εύα Καρτσουνίδου / Δήμητρα Παπαξάνθη / Ιωάννης Ανδρεάδης: Τα σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας σύμφωνα με τους πολιτικούς.

4

Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης


Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

Συντονιστής: Μανόλης Αγγελίδης Claudio Radaelli: Can we recompose the fault-lines of European Integration? Σχολιασμός: Αστέρης Χουλιάρας

18:00-19:30

Ολομέλεια 1 •

Παρασκευή 20 Απριλίου

Συνεδρία: Δ1 • Συντονιστής: Γιώργος Πλειός

◗ Χρήστος Φραγκονικολόπουλος: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: Αφηγήσεις των ευρωσκεπτικιστικών και φιλοευρωπαϊκών ΜΜΕ.

10:00-11:30

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα

◗ Ευαγγελία Καλεράντε: Συμβολικά πολιτισμικά πλαίσια και πολιτικές κατασκευές στην εκπαίδευση σε ένα εξελισσόμενο συγκρουσιακό πολιτικό πεδίο. ◗ Μυρτώ Ρήγου: Η εικόνα της Ελλάδας την εποχή της κρίσης.

Συνεδρία: Δ2 • Συντονιστής: Γιάννης Καραγιάννης

◗ Κωνσταντίνα Καρακώστα: Η «Μεταπολίτευση» ως χρονότοπος, πολιτειολογική τομή και ανα-νοηματοδοτική πολιτική ανάγκη. Η επαναδιαπραγμάτευση μιας αυτοτελούς ιστορικής περιόδου στον κοινοβουλευτικό λόγο των αρχηγών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διετία 2016-2017.

10:00-11:30

Αμφιθέατρο 2

◗ Δημήτρης Ντούρος: Ιστορικές αναλογίες και οι (κατα)χρήσεις τους: Tο «φάντασμα» της μεσοπολεμικής κρίσης στη σύγχρονη δημόσια συζήτηση. ◗ Νίκος Ζέρβας: Προγράμματα οικονομικής προσαρμογής και ελληνική κεντρική διοίκηση: Από το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ στα μνημόνια συνεργασίας. 11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

5


11:45-13:15

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα Συνεδρία: Ε1 • Συντονιστής: Γιάννης Κωνσταντινίδης

◗ Ελένη Μαυρούλη / Αλέξανδρος Μινωτάκης: Για μια ριζική επανεξέταση της συζήτησης περί δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ◗ Γιώργος Μαρής: Εθνική Κυριαρχία και Ασύμμετρη Ισχύς: Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δυναμικές και αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

11:45-13:15

◗ Μαρίνα Ρήγου: Η “προσομοιωτική” δημοκρατία της ψηφιακής και νεοφιλελεύθερης στροφής.

Αμφιθέατρο 2 Συνεδρία: Ε2 • Συντονιστής: Χρύσανθος Τάσσης

◗ Σωτήρης Βανδώρος: Ο λαϊκισμός υπέρ και κατά της δημοκρατίας: Η περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ. ◗ Ευτυχία Τεπέρογλου / Μάνος Τσατσάνης / Ιωάννης Ανδρεάδης: Λαϊκισμός από τα κάτω: Κοινωνικοοικονομικοί και ιδεολογικοί παράγοντες συσχέτισης με λαϊκιστικές στάσεις στην Ελλάδα. ◗ Χρήστος Ηλιάδης / Γιώργος Κατσαμπέκης / Γιάννης Μπαλαμπανί­δης: Μεταμορφώσεις της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας σε καιρούς κρίσης. ◗ Ανδρέας Λιούμπας: Η ΕΕ στο σταυροδρόμι των παγκόσμιων εξελίξεων. Μεταξύ της φθίνουσας “Συναίνεσης της Ουάσιγκτον” και της αναδυόμενης “Συναίνεσης του Πεκίνου”.

6

Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης


Συνεδρία: ΣΤ1 • Συντονιστής: Ξενοφών Κοντιάδης

◗ Μιχάλης Σπουρδαλάκης: Αναγκαία προλεγόμενα μιας αναγκαστικής συζήτησης για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης.

14:30-16:00

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα

◗ Γεράσιμος Μοσχονάς: Ήταν το ΠΑΣΟΚ σοσιαλδημοκρατικό; Το ΠΑΣΟΚ και η κρίση χρέους. ◗ Νίκος Φωκάς: Ουγγαρία: Από τις εκλογές-σεισμός του 2010 στη φθορά των δημοκρατικών θεσμών.

Συνεδρία: ΣΤ2 • Συντονιστής: Σ  τέλιος Παπαθανασόπουλος

◗ Αθανάσιος Σαμαράς: Ηγεμονικές απεικονίσεις και οικονομική κρίση: Η περίπτωση της Γερμανίας στον Ελληνικό Τύπο – διαχρονική ποσοτική ανάλυση περιεχομένου.

14:30-16:00

Αμφιθέατρο 2

◗ Πέτρος Βιολάκης / Μυρσίνη Δογάνη: Ο ρόλος του εκφοβισμού στα αφηγήματα της ευρωπαϊκής κρίσης: Διαχειριστική ανεπάρκεια ή διαδικασία πολιτικής εκμάθησης; ◗ Εμμανουήλ Τάκας / Γεράσιμος Προδρομίτης: Πολιτική ρητορική και κοινωνική ψυχολογία: Η στρατηγική πολιτική επικοινωνία στη μνημονιακή Ελλάδα. ◗ Αγγελική Πιτταροκοίλη / Εμμανουήλ Τάκας: Οικονομική κρίση και προσφυγικό: Κρατική αυτό-εικόνα και αναπαραστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μία συστηματική ανάλυση αποδόσεων αιτιότητας.

11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

7


16:15-17:45

Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα Συνεδρία: Ζ1 • Συντονιστής: Γιώργος Παγουλάτος

◗ Απόστολος Παπαδόπουλος: Το μεταναστευτικό ζήτημα: Μεταξύ κρίσης της ΕΕ και κοινωνικής δικαιοσύνης. ◗ Δημήτρης Χριστόπουλος: Δικαιώματα στην κρίση/δικαιώματα σε κρίση. ◗ Μαριλένα Κοππά: Η κρίση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και η άνοδος του λαϊκισμού.

16:15-17:45

◗ Κώστας Κανελλόπουλος: Για μια θεωρία της κρίσης ανάμεσα στις αφηγηματικότητες και τους δομικούς μετασχηματισμούς.

Αμφιθέατρο 2 Συνεδρία: Ζ2 • Συντονιστής: Θανάσης Τσακίρης

◗ Κώστας Ελευθερίου / Χρύσανθος Τάσσης: Η τριπλή ρήξη του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του παράδοση (2012-2017). ◗ Αιμιλία Βήλου: Οι επιπτώσεις της κρίσης στην οργανωτική δομή του ΚΚΕ. ◗ Κατερίνα Λουκίδου: Η συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία των πολιτών την περίοδο της κρίσης. ◗ Γεράσιμος Ιλινόιου / Τσουρούφλης: Από τον «(εξ)ευρωπαϊσμό» στο μνημόνιο «χωρίς εναλλακτική»: Μια διερεύνηση της προγραμματικής και οργανωτικής σύγκλισης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

8

Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συντονιστής: Ισμήνη Κριάρη Κώστας Δουζίνας: Από την έδρα στα έδρανα. Θέσεις για την πολιτική φιλοσοφία και την Αριστερά. Γιάννης Μεταξάς: Πολιτισμικές προϋποθέσεις διατήρησης της Δημοκρατίας. Αργύρης Πασσάς: Επιστροφή του κράτους και διακυβερνητική εκτροπή. Δημήτρης Χαραλάμπης: Από την κεϋνσιανή συναίνεση στη μετα-Δημοκρατία και την κρίση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

18:00-20:00

Ολομέλεια 2 •

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Αγγελίδης Μανόλης: Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλεξόπουλος Άρης: Αναπληρωτής Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Κρήτης Αναστασόπουλος Διονύσιος: Υποψήφιος Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Αρανίτου Βάλια: Επίκουρη Καθηγήτρια | Πανεπιστήμιο Κρήτης Ανδρεάδης Ιωάννης: Επίκουρος Καθηγητής | ΑΠΘ Βανδώρος Σωτήρης: Λέκτορας | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Βήλου Αιμιλία: Υπ. Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Βιολάκης Πέτρος: Διδάκτορας | Πανεπιστήμιο Πειραιά Γκιώνης Χρήστος: Διδάκτορας | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Δογάνη Μυρσίνη: Υπ. Διδάκτορας | Πανεπιστήμιο Πειραιά Δουζίνας Κώστας: Καθηγητής | Birkbeck University of London / Βουλευτής Ελευθερίου Κώστας: Διδάκτορας | ΕΚΠΑ Ζέρβας Νίκος: Υπ. Διδάκτορας | ΕΚΠΑ Ηλιάδης Χρήστος: Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιλινόιου- Τσουρούφλης Γεράσιμος: Υπ. Διδάκτορας | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ιωακειμίδης Παναγιώτης: Ομότιμος Καθηγητής | ΕΚΠΑ Καβουλάκος Κάρολος: Επίκουρος Καθηγητής | ΑΠΘ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΕΕΠΕ Καζάκος Πάνος: Ομότιμος Καθηγητής | ΕΚΠΑ Κακεπάκη Μανίνα: Ερευνήτρια Γ’ Βαθμίδας | Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Καλεράντε Ευαγγελία: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλτσάς Σπύρος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | Πανεπιστήμιο Αθηνών 11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

9


Κανελλόπουλος Κώστας: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γενικός Γραμματέας ΕΕΠΕ Καραγιάννης Γιάννης: Επίκουρος Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μέλος ΔΣ ΕΕΠΕ Καρακώστα Κωνσταντίνα: Διδάκτορας | ΑΠΘ Κάρουλας Γεράσιμος: Διδάκτορας | ΕΚΠΑ Καρτσουνίδου Ευαγγελία: Υπ. Διδάκτορας |ΑΠΘ Κατσαμπέκης Γιώργος: Λέκτορας | Loughborough University Κεντρωτής Κυριάκος: Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Κοντιάδης Ξενοφών: Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου Κοππά Μαριλένα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια | Πάντειο Κουντούρη Φανή: Επίκουρη Καθηγήτρια | Πάντειο Πανεπιστήμιο Κουραχάνης Νίκος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Κουτσούκης Νικήτας-Σπύρος: Αναπληρωτής Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κριάρη Ισμήνη: Καθηγήτρια, Πρύτανης | Πάντειο Πανεπιστήμιο Κύρτσης Αλέξανδρος: Καθηγητής | ΕΚΠΑ Κωνσταντινίδης Γιάννης: Επίκουρος Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αντιπρόεδρος ΕΕΠΕ Λαδή Στέλλα: Επίκουρη Καθηγήτρια | Πάντειο Πανεπιστήμιο και Queen Mary University of London, Μέλος ΔΣ ΕΕΠΕ Λαμπροπούλου Μαντώ: Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια | ΕΚΠΑ Λιούμπας Ανδρέας: Υπ. Διδάκτορας Διεθνών | Πάντειο Πανεπιστήμιο Λουκίδου Κατερίνα: Διδάκτορας | ΕΚΠΑ Λυριντζής Χρήστος: Καθηγητής | ΕΚΠΑ Μαραβέγιας Ναπολέων: Αναπληρωτής Πρύτανη και Καθηγητής | ΕΚΠΑ Μαρής Γιώργος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | ΕΚΠΑ Ματσαγγάνης Μάνος: Αναπληρωτής Καθηγητής | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Politecnico di Milano Μαυρούλη Ελένη: Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Μεταξάς Γιάννης: Τακτικό Μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences Επίτιμος και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων Μινωτάκης Αλέξανδρος: Υπ. Διδάκτορας | ΕΚΠΑ Μοσχονάς Γεράσιμος: Αναπληρωτής Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Μπαλαμπανίδης Γιάννης: Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Μπιθυμήτρης Γιώργος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ταμίας ΕΕΠΕ Ντούρος Δημήτρης: Υπ. Διδάκτορας | ΕΚΠΑ 10

Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης


Παγουλάτος Γιώργος: Καθηγητής | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παπαβλασόπουλος Ευθύμης: Επίκουρος Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Κρήτης Παπαδόπουλος Απόστολος: Καθηγητής | Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Παπαθανασόπουλος Στέλιος: Καθηγητής | ΕΚΠΑ Παπαξάνθη Δήμητρα: Υπ. Διδάκτορας | ΑΠΘ Παππάς Ηλίας: Υπ. Διδάκτορας | Πανεπιστήμιο Κρήτης Πασσάς Αργύρης: Αναπληρωτής Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Πιτταροκοίλη Αγγελική: Εργαστήριο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης | Πανεπιστήμιο Πειραιά Πλειός Γιώργος: Καθηγητής | ΕΚΠΑ, Μέλος ΕΣΡ Προδρομίτης Γεράσιμος: Αναπληρωτής Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Ρήγου Μαρίνα: Επίκουρη Καθηγήτρια | ΕΚΠΑ Ρήγου Μυρτώ: Καθηγήτρια | ΕΚΠΑ Radaelli Claudio: Professor of Political Science, Jean Monnet Chair in European Public Policy, Director, Centre for European Governance | University of Exeter Σαμαράς Αθανάσιος: Επίκουρος Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Πειραιά Σουλιώτης Νίκος: Ερευνητής Γ’ Βαθμίδας | Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Σκάλκος Δημήτρης: Υπ. Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Σπουρδαλάκης Μιχάλης: Καθηγητής | Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών | ΕΚΠΑ Τάκας Εμμανουήλ: Υπ. Διδάκτορας | Πάντειο Πανεπιστήμιο Τάσσης Χρύσανθος: Λέκτορας | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μέλος ΔΣ ΕΕΠΕ Τεπέρογλου Ευτυχία: Λέκτορας | ΑΠΘ Τζαγκαράκης Στυλιανός-Ιωάννης: Υπ. Διδάκτορας | Πανεπιστήμιο Κρήτης Τσακίρης Θανάσης: Διδάκτορας | ΕΚΠΑ, Μέλος ΔΣ ΕΕΠΕ Τσατσάνης Μάνος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής | University Institute of Lisbon Φακιολάς Τ. Ευστάθιος: Επίκουρος Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Φραγκονικολόπουλος Χρήστος: Αναπληρωτής Καθηγητής | ΑΠΘ Φωκάς Νίκος: Καθηγητής | Eötvös Loránd University of Budapest Χαραλάμπης Δημήτρης: Καθηγητής | ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης Χάρδας Αναστάσιος: Επίκουρος Καθηγητής | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Χουλιάρας Αστέρης: Καθηγητής | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Χριστόπουλος Δημήτρης: Καθηγητής | Πάντειο Πανεπιστήμιο Χρυσομαλλίδης Χαράλαμπος: Διδάκτορας | ΕΚΠΑ

11ο Τακτικό Συνέδριο «Ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική στην οκταετία της κρίσης»

11


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΙΟΛΟΥ 42-44 ΑΘΗΝΑ 105 60 ΤΗΛ.:210 36 89 540

HELLENIC POLITICAL SCIENCE ASSOCIATION 42-44, AIOLOU str. 105 60 ATHENS TEL.:+30 210 3689540

web site: http//:hpsa.gr • e-mail: info@hpsa.gr

11ο Τακτικό Συνέδριο ΕΕΠΕ  
11ο Τακτικό Συνέδριο ΕΕΠΕ  
Advertisement