Page 1

Wegwijzer

Versie 5, oktober 2019

www.leerfabriekkvl.nl


P2


P3

DE HISTORIE VAN LEERFABRIEK KVL Hier, aan de Almystraat 14, gonsde het jarenlang van de bedrijvigheid. Ooit was dit de grootste leerlooierij van Europa. Het was de werkplek van menig fabrieksarbeider. Dag in dag uit werden hier de huiden gelooid en bewerkt voor ambachtelijke leerproducten.

Internationale faam Tot ver in de jaren tachtig behoorde KVL tot één van de tien grootste lederfabrieken van Europa. Gastarbeiders uit Griekenland en Turkije kwamen hier werken. Er werden zaken gedaan met leveranciers uit Rusland en landen uit Oost- en West-Europa zoals Polen, Duitsland, Italië en Hongarije. Veel Oisterwijkers en mensen uit de omliggende dorpen vonden een baan bij de KVL. Gezinnen stonden in het teken van de fabriek, kinderen groeiden op met KVL en meerdere generaties werkten er samen. ‘Ons’ KVL stond voor vakmanschap, trots en sociale verbinding.

Vakmanschap, trots en sociale verbinding Met die uitgangspunten maken we de verbinding naar de toekomst. De saamhorigheid, verbondenheid en de trots van de Oisterwijker op de eens grootste lederfabriek van Europa is nu Leerfabriek KVL.


P4

Groot en klein, gevestigd en beginnend, commercieel en cultureel. Het is de mix van ondernemers en functies die er voor zorgt dat het bruist op Leerfabriek KVL. Het is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Een broedplaats voor authentieke producten, ideeën, plannen en bloeiende bedrijfsconcepten. Leerfabriek KVL biedt ruimte aan onderzoek, ontwikkeling, vernieuwing en uitwisseling. Samen met de huurders werken we aan invullingen die de raakvlakken opzoeken van ambachten, nieuwe technologieën, vrijetijdsbesteding en gedurfd ondernemerschap.

Achtergrond Leerfabriek KVL bestaat uit zeven gebouwen. Het bedrijf Polimeks is eigenaar van vier van deze cultuurhistorische gebouwen inclusief de grond die hierbij hoort (3 hectare). De gemeente Oisterwijk was eigenaar van het overige deel (8 hectare) en ontwikkelt hier woningen en appartementen in samenwerking met BPD, BOEI , Leystromen en Aannemingsbedrijf Nico de Bont.

START nieuwe herbestemming Polimeks heeft in 2018 het stokje overgenomen van de provincie Noord-Brabant. Het internationale bedrijf won de verkoopprocedure door enerzijds een kwalitatief goed plan en anderzijds een goed bod in te dienen.

VERBLIJVEN, VERBREDEN EN VERBINDEN Polimeks over de aankoop van Leerfabriek KVL: “Wij zijn al bij het eerste bezoek enthousiast geraakt over KVL. De gebouwen ademen niet alleen een lange historie, maar ook een enorme energie en diversiteit. Deze dynamiek willen we voortzetten, maar ook versterken. Ons plan voor het U-gebouw is gestoeld op drie functies: verblijven, verbreden en verbinden. Hiervoor zullen wij o.a. het U-gebouw transformeren. Wij zullen, met het U-gebouw als centraal hart, zorgvuldig met KVL omgaan en het doorontwikkelen naar een plek met internationale kracht. Hier willen we met onze wereldwijde opgedane kennis en ervaring voor een lange tijd een bijdrage aan leveren!”

INHOUD PLAN In het U-gebouw wil Polimeks een hotel realiseren met appartementen, expositieruimten, kantoren ondersteunend aan het concept, kleinschalige foodmarket, ondergrondse parkeergarage en faciliteiten voor educatie, sport en wellness. De overige gebouwen behouden hun huidige functie.


P5


P6


P7

INDEX Belangrijke nummers/mailadressen

P8

Faciliteiten en voorzieningen Hoofdgebouw en U-gebouw

P 10

Veiligheid en alarmering

P 16

Voor bezoek

P 22

Leuk om te doen

P 24

Team Leerfabriek KVL

P 32

In Oisterwijk

P 36


Belangrijke nummers/ mailadressen

P8


P9

Bewaking Op werkdagen na 22.00 uur tot 6.00 uur, in het weekend en op feestdagen bel met ABO: 06 519 992 41 Voor meer instructies zie pagina 17, 18 en 19.

Calamiteiten Tijdens kantoortijden neem contact op met de servicebalie. Buiten kantoortijden bel het algemene nummer: 013 - 747 0007. Je wordt doorgeschakeld naar de doorschakeltelefoon van de servicebalie. Indien nodig bel direct 112.

Receptie/servicebalie 013 – 747 0007 service@leerfabriekkvl.nl maandag t/m vrijdag* van 08.00 tot 18.00 uur (*m.u.v. erkende feestdagen en de dag na hemelvaart.)

Storing/Klacht In de KVL-app melden in de betreffende categorie en Service KVL kiezen als toegewezen persoon. Voor vragen over de te volgen klachtenprocedure: 013 – 747 0007.

Vergaderingen/evenementen Leerfabriek KVL is de perfecte locatie om een vergadering of evenement te organiseren. Bespreek je idee met één van de teamleden van Keuken Van Leer: info@keukenvanleer.com


Hoofdgebouw en U-gebouw

Faciliteiten en voorzieningen

P 10

A

Alarm Zie pagina over Veiligheid.

Afval Ledermagazijn/ Directiekantoor Afval wordt opgehaald, je kan ook in de ondergrondse container papier en rest afval gescheiden deponeren met een pasje wat je kunt ophalen bij de balie. Toonders kunnen worden gedeponeerd bij de personeelsingang. Batterijen kun je inleveren bij de balie.

B

Balie/receptie hoofdingang De servicebalie is van maandag tot vrijdag open van 08.00 tot 18.00 uur m.u.v. erkende feestdagen en de dag na hemelvaart.

Bedrijfslunch In Keuken Van Leer kun je tegen gereduceerd tarief een heerlijke lunch nuttigen. Je hebt dan minder keus, maar dat maakt het niet minder lekker. Zakenrelaties geen probleem! Ze lunchen of drinken een kop koffie, in aanwezigheid van jou, onder dezelfde condities. Externe bezoekers lunchen voor een normaal tarief.

Bezoek Directiekantoor Naast de entreedeur van het Directiekantoor hangt een intercom. Deze intercom staat in verbinding met de Servicebalie. De balie doet open voor het bezoek.


P 11

Bezoek Ledermagazijn

I

Bezoek meldt zich bij de balie, de balie belt naar het desbetreffende bedrijf dat het bezoek gearriveerd is, huurder komt het bezoek ophalen en begeleidt het bezoek bij vertrek weer naar de lift en/of uitgang.

Introductie nieuwe huurders Nieuwe huurders krijgen een uitgebreide uitleg door de mensen van de Servicebalie over het reilen en zeilen op Leerfabriek KVL.

Internet en telefonie G

Gevonden/verloren voorwerpen

Wifi op KVL is voor huurders en gasten van Leerfabriek KVL snel en gratis. Voor telefonie via internet (VOIP) en een vaste internet aansluiting geldt dat Leerfabriek KVL faciliteert en dat je als huurder zelf kunt kiezen welke provider het beste bij jou past en daarmee het beste aansluit bij ieders eigen wensen qua snelheid en service level agreement. Het abonnement dat je kiest, is uiteraard voor eigen rekening. Huurders hebben voor enkel een VOIP abonnement geen vaste internet verbinding meer nodig en kunnen volstaan met de aangeboden wifi in combinatie met een eigen VOIP abonnement. Vanuit Leerfabriek KVL hebben wij Patrick de Regter van PCG-IT Automatisering aangesteld om onze huurders, indien gewenst, te begeleiden en hij kijkt in overleg samen met de huurder naar de beste aanbieding. Patrick beheert de huisinfrastructuur en assisteert een huurder vanaf de aansluiting van de meterkast naar de eigen unit. Patrick is bereikbaar via service@leerfabriekkvl.nl of 013 – 530 0454.

Bel met de servicebalie als je iets gevonden hebt of verloren bent. Wij gaan dan ons best doen dat het eigendom weer bij de juiste persoon terecht komt.

H

Huisdieren Zijn toegestaan zo lang als het geen overlast veroorzaakt voor de huurders/verhuurder. Ten alle tijden ligt de verantwoordelijkheid bij het baasje.

Huurcontracten & facturen Neem contact op met Van de Wouw & partners (Lotte en Frank) via 013 5230507 of beheer@leerfabriekkvl. nl als je vragen hebt over verhuur, huurcontracten en facturatie. Ook wijzigingen of opzeggingen kun je hier doorgeven.

Huurdersupdate Tweewekelijks op woensdag stuurt het team Leerfabriek KVL een huurdersupdate met daarin opgenomen de laatste stand van zaken, nieuwsfeiten en een evenementenoverzicht. Mocht je een bijeenkomst organiseren waarbij de andere huurders ook welkom zijn, meld dit dan bij manon@leerfabriekkvl.nl. De servicebalie zorgt dan dat het opgenomen wordt in de huurdersupdate, op de website en social media.

K

Klacht/storing Een storing of klacht altijd in de KVL-app indienen met Service KVL als toegewezen persoon. Daar wordt de storing of klacht geregistreerd en het serviceteam treedt met je in contact voor een plan van aanpak. Als het probleem is opgelost, wordt dit schriftelijk afgemeld door de servicebalie.


P 12

Mocht je er onverhoopt echt niet uitkomen of je klacht wordt onvoldoende opgepakt, neem dan contact op met communicatie@leerfabriekkvl.nl. Zij zal op basis van hoor en wederhoor middelen in een wederzijdse geaccepteerde oplossing.

KVL- App Alle communicatie van KVL loopt via de KVL-app. Daarnaast kun je via de app vergaderruimtes reserveren en klachten plaatsen. Ook kun je je mede KVL’ers leren kennen en makkelijk een event hosten!

P

Pantry’s verdiepingen Ledermagazijn/ Directiekantoor Op iedere verdieping is een pantry ingericht met een koffiemachine, quooker (kokend water), koelkast en vaatwasmachine. Leerfabriek KVL zorgt voor vaatwasblokjes. Uiteraard kun je ook gebruik maken van eigen servies. De servicebalie controleert en onderhoudt de koffiemachines en zorgt voor de bevoorrading van koffie en thee. Storingen aan de koffiemachine kun je melden bij de servicebalie. De huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het in- en uitruimen van de vaatwasser en het bijhouden van de houdbaarheid van de producten in de koelkast.

Parkeren Vanwege de sanering zijn er op KVL tijdelijke parkeerterreinen ingericht. In de huurdersupdate lees je de actuele parkeerinformatie.

PERS Wil je bepaalde activiteiten/ontwikkelingen delen in de lokale pers, dan kan dit via • Nieuwsklokje: www.uitgeverijemdejong.nl/aanleveren/ • Oisterwijknieuws: mail@oisterwijknieuws.nl, contactpersoon Joris van der Pijll • Oisterwijk in Beeld: joost@oisterwijkinbeeld.nl, contactpersoon Joost van den Berg • Lovo – Lokale Omroep voor Oisterwijk: www.lovo.tv

Post en pakketbezorging De inkomende post en pakketbezorging voor de Almystraat 14 wordt aan de servicebalie/receptie aangenomen en minimaal één keer per dag gedistribueerd. Pakketten dienen huurders zelf op te halen bij de servicebalie (huurder krijgen via de KVL-app bericht van de servicebalie). Voor de uitgaande poststukken of pakketten dien je zelf zorg te dragen. Wij dragen geen verantwoordelijk voor kwijtgeraakte of beschadigde post.

PRINTER Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw nabij de deur van het trappenhuis is een printer/kopieermachine beschikbaar voor algemeen gebruik door de huurders. Via de servicebalie kun je tegen betaling credits op je TAG laten plaatsen waarmee de machine prepaid te gebruiken is. De machine kan ook gebruikt worden voor het scannen van documenten. Voor het eenmalig toevoegen van de printer aan je computer is een instructie bij de balie beschikbaar. Grootverbruikers kunnen via beheer@leerfabriekkvl. nl een afspraak maken voor maandelijkse verrekening op basis van nacalculatie. Het is verboden om papier


P 13

uit en/of nabij de printer te gebruiken voor andere doeleinden dan printen of kopiëren op de betreffende machine.

R

Roken Roken in alle gebouwen is verboden. Als je buiten rookt, gooi de sigarettenpeuk dan in één van de afvalbakken.

Rondleidingen Regelmatig leiden we geïnteresseerden in het concept of potentiële huurders rond door de gebouwen. Iedere eerste dinsdag van de maand organiseren we een publieke rondleiding. Start om 16.00 uur in Keuken Van Leer en duurt tot ongeveer 17.15 uur.

Keuken Van Leer. • Het jaarlijks reinigen van de transportleidingen van de installaties in de algemene ruimten. • 1x per halfjaar de glasbewassing van de buitenzijde van de gevelbeglazing van het Hoofdgebouw (m.u.v. gedeelte van Bij Robèrt, draagt zelf zorg voor de glasbewassing). • 1x per half jaar de glasbewassing van de binnen beglazing van de algemene ruimten van het Hoofdgebouw, bij units alleen de glaszijde die grenst aan de algemene ruimte (m.u.v. gedeelte van Bij Robèrt, draagt zelf zorg voor de glasbewassing). De binnenzijde van de unit is de verantwoordelijkheid van de huurder (inclusief glasbewassing binnenzijde).

Schrijfwijze Leerfabriek KVL S

Schoonmaak Het schoonmaakonderhoud in de algemene ruimtes van het Hoofdgebouw en de toiletgroep van het U-gebouw wordt gedaan door CSS. De werkzaamheden worden dagelijks uitgevoerd door Lian en Hamida, de vaste medewerksters voor Leerfabriek KVL. Leerfabriek KVL draagt zorg voor de schoonmaak van de algemene ruimten: • Op werkdagen dagelijks de toiletten van het Ledermagazijn. • Op werkdagen dagelijks de toiletten bij het Directiekantoor en het U-gebouw. • Aanvullen van toiletpapier en zeep in de betreffende toiletten. • Het legen van de afvalbakken in de toiletten en de algemene ruimten. • Het wekelijks reinigen van de vloeren en trappenhuizen in het Ledermagazijn, het Directiekantoor en

KVL, Leerfabriek, KVL Oisterwijk, regelmatig zien we verschillende combinaties voorbij komen. De juiste schrijfwijze is Leerfabriek KVL. Dit betreft alle gebouwen van Polimeks Voor de herkenbaarheid en de eenduidigheid graag in alle correspondentie de naam Leerfabriek KVL gebruiken.

SIGNING Voor het buitenterrein is één algemeen bewegwijzeringssysteem. Alle andere uitingen zijn niet toegestaan op het terrein van Polimeks. Het doel van de signing is een integraal, consistent wayfinding systeem met als hoofddoel het zichtbaar maken van de gebouwen en huurders op het terrein van Leerfabriek KVL. Signing eigen unit De deur van de unit is dé plek om uiting te geven aan je bedrijfsconcept. Het wordt steeds drukker in het


P 14

gebouw met nieuwe huurders en bezoekers. Dus laat je zien! Dit kan puur en alleen met een logo of je gebruikt de deur als billboard om op creatieve wijze uiting te geven aan de eigen bedrijfsactiviteiten.

Het reserveren van de ruimte gaat via de KVL-app, zowel via je browser als je mobiele telefoon. Het netjes achterlaten van de ruimte is de verantwoordelijkheid van het bedrijf dat de ruimte op dat moment reserveert. Het is niet toegestaan om de ruimte langer dan twee uur aaneensluitend te reserveren.

Uitgangspunten Uitingen op het glas plakken van de deur. Alle andere uitingen op de gang zoals banners en logo’s op de ramen/panelen zijn niet toegestaan. Dit om te zorgen dat er uniformiteit ontstaat en de gang niet een wirwar van objecten is. Mocht je een bedrijf zoeken dat gespecialiseerd is in het plakken van folies, dan kunnen we je van harte de volgende bedrijven aanbevelen: • Esbi, contactpersoon André Tamerus, 0184 - 698 698 of andre@esbi.nl.

Verder willen we er op attenderen dat de ruimte niet bestemd is voor een stilte- of werkplek. Mocht er iets niet correct functioneren, meld dit dan bij service@ leerfabriekkvl.nl.

Verzekeringen Voor het gebouw zijn door de eigenaar verzekeringen afgesloten voor brand en dergelijke. Echter huurders dienen zorg te dragen voor hun eigen verzekeringen zoals inboedel, diefstal, glasbreuk en uiteraard wettelijke aansprakelijkheid/.

Social media Berichten, aankondigingen, nieuws kun je delen via het platform van Leerfabriek KVL: • Facebook: facebook.com/leerfabriekkvl • Twitter: @leerfabriekkvl #leerfabriekkvl • Instagram: @leerfabriekkvl #leerfabriekkvl • Pinterest: leerfabriekkvl

T

Aan de Almystraat staan 5 vlaggenmasten. Eén mast is bestemd als wisselvlag. Dus als er een bepaald evenement is waar je meer ruchtbaarheid aan wilt geven, dan kun je tijdelijk in deze mast een vlag laten hangen. Reserveringen voor de wisselvlag melden bij de servicebalie. De kosten voor het ontwerp en de productie van de vlag is voor eigen rekening. Formaat: 300 x 100cm. Materiaal: 3-draads glanspolyester 115 gr/m2.

Tag Bij het in gebruik nemen van de unit ontvangen alle werknemers van het bedrijf een tag. Deze smarttag fungeert als sleutel en geeft toegang tot het gebouw, de openbare ruimtes, de unit en bediening/registratie voor de algemene printer. Bij verlies of diefstal zijn wij genoodzaakt € 40,- in rekening te brengen.

V

Vlaggenmasten

Vergaderruimtes op de verdiepingen Op de eerste en tweede verdieping van het Ledermagazijn zijn vergaderruimtes ingericht voor de huurders.

W

Wonen op KVL Het terrein wordt onderverdeeld in KVL Centraal, KVL West, KVL Dorp en het U-gebouw. Voor meer informatie over de verkoop en de bouw van de woningen kijk op nieuwbouwoisterwijk.nl of delakfabriek.nl.


notities

P 15


Veiligheid en alarmering

P 16


P 17

BHV en RI&E

Nooduitgangen

Leerfabriek KVL faciliteert bij de Bedrijfshulpverlening (BHV)/Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) verplichting. De huurders zijn zelf verantwoordelijk voor de RI&E en een plan van aanpak wat daar op volgt. De servicebalie zal daar waar kan de huurders (preventiemedewerkers) faciliteren met:

Gebruik nooduitgangen alleen in geval van nood/gevaar.

• AED plaatsen en instructies verzorgen. • Ontruimingsplan aanbrengen en ont ruimingsoefening coördineren. • Brand- en blusmiddelen aanbrengen en jaarlijks laten controleren. • Bij de servicebalie en in Kafé Van Leer EHBO middelen neerzetten voor algemeen gebruik. • Daar waar mogelijk de huurders ondersteunen en contacten met de verhuurder.

RI&E Elk bedrijf met personeel moet (laten) onderzoeken of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Dit onderzoek heet een RI&E en moet schriftelijk worden vastgelegd. Alle bijzonderheden en/of vragen omtrent RI&E kun je opzoeken op www.rie.nl

AED Een AED hangt buiten bij de hoofdingang (noord-/achterzijde).

Toegang Leerfabriek KVL • Van 08.00 – 18.00 uur is de hoofdingang open en is de servicebalie bezet. Na dit tijdstip, van 18.00 tot 08.00 uur, zijn de bedrijven in het Hoofdgebouw bereikbaar via de personeelsingang. Voor de bedrijven op de eerste verdieping in het Directiekantoor volg instructie op pagina 20.

Vroege vogels • Voor wie ‘s morgens voor 08.00 uur aan de slag wil, is de toegang via de personeelsingang. Zie voor verdere instructies pagina 19. • Mocht je een fout maken bij het inschakelen, geen paniek! bel dan met 06 20443807 (Tinus). Hij krijgt namelijk telefonisch melding van de centrale.

WERKEN NA 22.00 UUR • Wil je na 22.00 uur werken, bel dan met de beveiliging 06 519 992 41 (ABO beveiliging). Geef aan hoelang je wilt doorwerken en je zet zelf het alarm erop. • Check bij het verlaten van de eigen unit of alle ramen en deuren gesloten zijn en of de buitendeur(en) van het gebouw goed zijn afgesloten.


P 18

Werken in het weekend • Wil je in het weekend werken, bel dan met de beveiliging 06 519 992 41 (ABO beveiliging). Geef aan hoelang je wilt werken en je zet zelf het alarm erop. • Check bij het verlaten van de eigen unit of alle ramen en deuren gesloten zijn en of de buitendeur(en) van het gebouw goed zijn afgesloten.

ALARM personeelsingang Binnenkomst buiten kantoor uren Personeelsingang geopend van maandag t/m vrijdag van 18:00 t/m 08:00 uur en vrijdag 18:00 t/m maandag 08:00 uur. De deur is te openen met je tag, alleen tijdens bovenstaande tijden.

1

Behoefte aan een toelichting Wil je graag nog een nadere uitleg over het in- en uitschakelen van het alarm maak dan een afspraak met de servicebalie, service@ leerfabriekkvl.nl.

Vragen of opmerkingen? Bij de servicebalie helpen we je graag verder. T: 013 – 747 0007.

Bij binnenkomst rechts aan de wand hangt een alarm bediendeel. Check hier of het lampje uit is van uw verdiepingsvloer. Verdieping 1 = lampje 5 / Verdieping 2 = lampje 6

2

Zo niet, schakel het alarm uit. Haal je tag in een vloeiende beweging van boven naar beneden langs de TAG lezer. Moment geduld, het lampje van je verdiepingsvloer gaat nu uit. Nu heb je toegang via de trappenhal of lift naar boven. (Let op, buiten kantoor uren is het niet mogelijk of toegestaan een andere verdieping te betreden)

3


P 19

veRtrek buiten kantoor uren Ben je de laatste die vertrekt van jouw verdiepingsvloer (na 18:00 uur en in het weekend) alarm inschakelen! Haal je Tag langs de Tag-lezer, even geduld en het alarm word ingeschakeld. Het lampje van jouw verdiepingsvloer brand nu rood en er klinkt een akoestisch signaal. Contoleer of de personeelsingang is gesloten.

Alarmhandelingen van de servicebalie in de ochtend en avond: Ochtend om 08.00 uur: 1 2

0 8.00 uur uitschakelen van het alarm op meerdere zones. 08:00 openen schaarhekken.

Avond na 18.00 uur: 1 2

S luiten van de schaarhekken. Inschakeling van het alarm bij de servicebalie en Keuken Van Leer (laatste indien nodig).

• Na 18.00 uur of in het weekend werken op de KVL is mogelijk, vertrek of aankomt alleen via de personeels ingang. • Wanneer je overwerkt na 22.00 uur, dien je dat te melden bij de Surveillance wagen van de beveilig-

gingsdienst ABO (telnr. 06 519 992 41, bij geen gehoor 0416 544782). • Een medewerker van Abo beveiligingsdienst rijdt rond in Oisterwijk en komt om 22.00 uur de sluitronde uitvoeren en zet de verdiepingsvloeren op alarm. • Na 18:00 uur en in het weekend is iedereen verantwoordelijk voor het alarm in/uitschakelen op zijn verdiepingsvloer. (duidelijke instructies zijn bij de personeelsingang opgehangen).

Voor een huurder: • Wanneer je vertrekt na 18.00 uur is de routing via de personeelsingang (de schaarhekken zijn dan gesloten) ook kun je nog gebruik maken van de lift en via je tag naar de uitgang via de personeelsdeur. • Het is de eigen verantwoording van de huurder om te checken of je de laatste bent op de verdiepingsvloer • Zo ja: Dan zet je jouw eigen verdieping op alarm door je tag éénmalig over de kaartlezer te halen (deze hangt bij de personeelsdeur op de begane grond) je kunt checken of het alarm ingeschakeld is door het activeringslampje op het code bedienpaneel. • Het uitschakelen van het alarm wanneer je voor 8.00 uur aanwezig bent, is op dezelfde manier (éénmalig de tag over de kaartlezer halen en checken, of hierbij het lampje uitgaat)


P 20

ALARM DIRECTIEKANTOOR UITSCHAKELEN ALARM 1 Je komt binnen via de hoofdingang van het Directiekantoor. De deur kan geopend worden door de Tag-lezer rechts naast de voordeur. Bij binnenkomst loop je naar het bedieningspaneel, direct rechts naast de deur, om te zien of zone 3 is ingeschakeld. (Het derde lampje brandt dan rood op het bedieningspaneel (zone 3).

2

On/off zone 3

Inschakelen alarm voor 22.00 uur 1 Als je na 18.00 uur weggaat, controleer de verdiepingsvloer of je de laatste bent.

2

Schakel het alarm in.

Beweeg de Tag eenmalig van boven naar beneden over de Tag-lezer (de Tag-lezer onder het bedieningspaneel).

Het alarm is ingeschakeld. Ter controle: wanneer deze lichten niet aan zijn, staat het alarm ingeschakeld. Je bent klaar voor vertrek.

3

3 Beweeg de Tag eenmalig van boven naar beneden over de Tag-lezer.

On/off zone 3

4 Ter controle kijk of het lampje van het gebied zone 3 uit is gegaan (onder aan bedieningspaneel (zone 3).

4 Controleer of de voordeur goed in het slot valt.


notities

P 21


voor bezoek

P 22

Auto Vanaf de N65 geldt momenteel de volgende route om op het terrein te komen: • neem de afslag Oisterwijk naar de Pannenschuurlaan • volg de ANWB-borden met KVL-terrein • op de rotonde neem de 2e afslag (links) naar de Bedrijfsweg • bij de volgende rotonde neem de 1e afslag naar de Nijverheidsweg • rijd rechtdoor, de weg gaat over in de Ambachtstraat • aan de Ambachtstraat staat een bord met Parkeren KVL. Parkeer hier je auto en volg de borden met de wandelroute naar de KVL, dit is een wandelroute van slechts 3 minuten De hoofdingang van Leerfabriek KVL is aan de Almystraat 14. Via de hoofdingang is Keuken Van Leer bereikbaar.

Bus Je kunt ook met de bus naar Oisterwijk. Op het Centraal Station in Tilburg of ’s-Hertogenbosch pak je bus nummer 140. Je stapt uit in Oisterwijk bij halte Station. De looptijd naar KVL is ca. 5 minuten.

Trein Traject Tilburg – Boxtel uitstappen station Oisterwijk. Vanaf het station is het 5 minuten lopen naar Leerfabriek KVL.

Parkeren Volg tijdens de sanering de gele P-verkeersborden. In de huurdersupdate en KVL-app staat de meest actuele informatie.

Taxi Taxi Janssen & Janssen: info@taxi-janssenenjanssen.nl / Oisterwijk Taxi: 06-40104113


P 23


Leuk om te doen

P 24

Danserswijk Hier staat alles in het teken van dans. Het maakt niet uit of je talent hebt of gewoon heel graag danst. Bij Danserswijk krijg je de kans je danspassie verder te ontwikkelen. Loop gerust eens binnen, al is het alleen maar om te zien in wat voor een prachtige omgeving zij dansen. Danserswijk.com Adres: Almystraat 12


P 25

Bij Robe rt Zodra je de receptie in de hoofdingang binnenstapt, ruik je al het heerlijke, ambachtelijke gebakken brood van Robèrt van Beckhoven. En als je dan langs de glazen wand loopt en al het lekkers vers gemaakt ziet worden, dan ga je beslist voor de bijl in de winkel. Gevaarlijk lekker! Voor wie graag nog meer wil leren van de Meester Patissier en Boulanger kan een workshop volgen in de prachtige ingerichte ruimte op de eerste verdieping van het Directiekantoor. Bijrobert.nl Adres: Almystraat 14


P 26

Stichting Stoommachine In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende bruine deuren aan de voorzijde, is de Stichting Stoommachine gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriĂŤle activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft deze stoommachine zelfs tijdelijk als noodvoorziening gediend voor heel Oisterwijk. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Bezichtiging op afspraak. Een bezoek is beslist de moeite waard. Destoommachine.nl Adres: Almystraat 18


P 27

KEUKEN Van Leer In Keuken Van Leer ontmoeten huurders en bezoekers elkaar voor een goede kop koffie, een inspirerend gesprek, een eerlijke simpele lunch, het organiseren van een onconventioneel evenement, het bezoeken van een expositie en om geschiedenis te snuiven. Keuken Van Leer is op maandag geopend van 08.00 tot 18.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 23.00 en zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie neem stuur een mail naar info@keukenvanleer.com . Keukenvanleer.com Adres: Almystraat 14


P 28

Koffiebranderij Rozema & van Schijndel Geen betweterige barista’s maar twee echte gastheren. Jeroen en Jorg serveren in de onderdoorgang van Sundaymorning@ekwc één van de beste espresso’s die we ooit geproefd hebben. Voor de liefhebbers die thuis ook willen genieten van goede koffie kun je bij koffiebranderij Rozema & van Schijndel je eigen ambachtelijk, gebrande koffiemelange samenstellen. Wat jij lekker vindt, combineren zij met de kennis van koffie. Rozemavanschijndel.nl Adres: Almystraat 10


P 29

Sundaymoring@ekwc Liefhebbers van klei moeten beslist eens binnen wandelen bij Sundaymorning@ekwc. In de atelierruimtes experimenteren kunstenaars, ontwerpers en architecten gedurende drie maanden met keramiek. In de voormalige Ververij, een ruimte die alleen al adembenemend is, kun je de prachtige kunstobjecten bewonderen. Sundaymorning@ekwc is open op afspraak. Groepen vanaf 8 personen kunnen zij

1

24 uur per dag ontvangen. Individuele bezoekers kunnen zich aanmelden (tot 24 uur van te voren) voor de rondleiding op donderdag om 13.30 uur. Voor meer informatie stuur een mail naar tour@ekwc.nl. Sundaymorning.ekwc.nl Adres: Almystraat 10


P 30

ketelhuis in ontwikkeling In het Ketelhuis wordt een unieke bierbrouwerij gerealiseerd, met niet alleen alcoholisch bier maar ook echte 0.0 om te drinken tijdens de werkuren. Daarnaast kun je genieten van een lekkere maaltijd, passend bij het bier. Ook komen er kantoren in en vergaderruimtes. Binnenkort meer! Worldbrewbeverages.com Adres: Almystraat 18


P 31

DE KAZERNE In de zomer van 2019 heeft De Kazerne bij Leerfabriek KVL een nieuwe eigenaar gekregen; Robèrt van Beckhoven en zijn partner Pirjo. Van creatief restaurant is De Kazerne omgetoverd tot een luxe ijssalon! In de vernieuwde Kazerne kun je roomen softijs, wafels, crêpes, milkshakes, ijskoffies en andere heerlijke drankjes halen. Naast de bakkerij bij Robèrt en het restaurant Keuken Van Leer is Robèrt nu zijn derde onderneming begonnen hier bij de Leerfabriek KVL. De Kazerne is te bezoeken op woensdag t/m zondag van 11.00u – 20.00u. Dekazerneoisterwijk.nl Adres: Almystraat 16


Team Leerfabriek KVL

P 32

CAGRI SAVASAN Projectleider Ben je benieuwd wie alle beloftevolle toekomstplannen voor de KVL heeft bedacht? Dan is Cagri de juiste persoon! Hij is de projectleider van eigenaar Polimeks die de ‘Ambachtsplaats 2.0’ gaat verwerkelijken. Samen met de andere teamleden geeft hij vol gas om de Leerfabriek KVL nog steviger op de kaart te zetten. cagri@leerfabriekkvl.nl

BEN TEN HOVE Supervisor Als er iemand is die alles weet over het ontstaan, het verleden en de toekomst van de Leerfabriek KVL, dan is het onze enthousiaste Ben wel. Met zijn caravan in het U-gebouw bivakkerend maakte hij al deel uit van het eerste team dat toekomst zag in de KVL. Als community builder en supervisor zorgt hij er met zijn doeltreffende aanpak voor dat de Leerfabriek naar een nog hoger niveau wordt gelift en, net als voorheen, weer Europees aanzien krijgt! 06 55147442 ben@leerfabriekkvl.nl


P 33

Sander van heteren Technisch projectmanager Sander is iemand die vanuit een strategische positie alles overziet, goed kijkt en luistert, snel reageert op ontwikkelingen en je regelmatig verrast met droge humor. Hij houdt de processen draaiende. Achter de schermen zorgt hij voor een flow op Leerfabriek KVL die niet te stuiten is. 06 18303359 sander@leerfabriekkvl.nl

manon kitslaar Communicatiemanager Manon is dĂŠ persoon die je moet benaderen met al het nieuws omtrent de Leerfabriek KVL! Ook regelt zij de promotie en zorgt zij dat alles in goede banen verloopt. Heb je leuk nieuws? Schroom dan niet om haar een mail te sturen! 06 10696088 communicatie@leerfabriekkvl.nl


Team Leerfabriek KVL

P 34

ANNET JANSEN Algemene ondersteuning Heb je een vraag of weet je even niet bij wie je terecht kunt? Dan moet je bij de altijd sprankelende Annet zijn. Vol enthousiasme zal zij jou helpen om antwoord te krijgen op jouw vraag. Deze duizendpoot is daarnaast altijd in voor een gezellig praatje, maar is ook echt zeker een harde werker! annet@leerfabriekkvl.nl

TInus aerts Operationeel manager Met een brede glimlach heet de vriendelijke Tinus je van harte welkom. Iedereen voelt zich door hem direct thuis. Hij ontvangt onze bezoekers en is het eerste aanspreekpunt voor de huurders. Heb je een klacht? Dan lost Tinus het op! Ook helpt hij onze re-integratiemensen op weg, niets is hem teveel! Een betere gastheer kunnen wij ons niet wensen. 06 20443807 tinus@leerfabriekkvl.nl


P 35

san schoonis Medewerker servicebalie San is een van de drie gezichten die je kunt treffen bij de servicebalie. Als gastheer zijnde behoren o.a. het beheer van boekingen, klachten en sleutels tot zijn taken! Hij is een administratieve held en zorgt ervoor dat iedereen antwoord krijgt op zijn/haar vragen. 013 747 0007 service@leerfabriekkvl.nl

juliette beltz Medewerker servicebalie Juul, zo wordt Juliette het liefst genoemd, is de vrolijke noot van de servicebalie. Zij zorgt er samen met San voor dat de gasten goed ontvangen worden en hun vragen beantwoord. Ook begroet zij de pakketbezorgers en postbodes. En probeer maar niks uit te vreten, want zij houdt een oogje in het zeil! 013 747 0007 service@leerfabriekkvl.nl


in Oisterwijk

P 36

Bank ING de Lind - 1, 5061 HS Oisterwijk Rabobank Burg Verwielstraat 6, 5061 JB Oisterwijk SNS Bank Burgemeester Verwielstraat 19, 5061 JA Oisterwijk

Cultuurcentrum Tiliander Spoorlaan 82c, 5061 HC Oisterwijk Tiliander is een plek voor iedereen. Voor dandy’s en dichters. Kunstenaars en freubelaars. Boekenwurmen en dyslecten. Voor nachtvlinders en dauwtrappers. Hier ontmoet je cultuur, natuur en alles wat nog een on ontdekte parel is in Oisterwijk.

Geldautomaat

in verschillende prijscategorieën. Zelf hebben we goede ervaringen met: Hotel de Leijhof Heusdensebaan 7, 5061 PM Oisterwijk www.leijhof.nl Meneer Van Eijck Rosepdreef 4, 5062 TB Oisterwijk www.meneervaneijck.nl

Kantoormeubilair Gecharmeerd van het meubilair op Leerfabriek KVL? Neem dan contact op met Ruzie&Ruzie, info@ruzieenruzie.nl of +31 6 11 75 07 68.

Postkantoor PostNL zit in de supermarkt Jumbo Fabriekspad 1 en in de Bruna op de Dorpsstraat 35

Restaurant

De dichtstbijzijnde geldautomaat zit in de supermarkt Emté. Fabriekspad 1, 5061 EW Oisterwijk

Oisterwijk kenmerkt zich door een uitgebreid culinair aanbod. Aan De Lind en de directe omgeving er omheen vind je een diversiteit aan restaurants.

Gemeentehuis

Winkels

De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in de Dorpsstraat. De luxere winkels vind je op De Lind.

Het gemeentehuis is open op afspraak. Openingstijden zijn: maandag – woensdag van 08.30 - 17.00 uur, donderdag van 08.30 – 19.00 uur en vrijdag van 08.30 – 13.00 uur.

Hotel In de directe omgeving liggen meerdere hotels


P 37


Profile for leerfabriekkvl

Wegwijzer KVL | oktober 2019  

Wegwijzer KVL | oktober 2019  

Advertisement