Issuu on Google+

HOUSE FOR A JEWELER 1 2

3 4

5 6 7

8 9 10

Rather than freely apply technologies to an environmental sustainability project, the project was located in Death Valley where temperatures reach 120˚F daily. Excavating to escape the heat, my client, a retired jeweler finds solace in the idea of a house grown from a 6’ by 6’ mining shaft ending in a lightfilled crystilline structure. This form punctures through a cliff wall, resting on a fingered hand balancing a series of prismatic panels. The tapering residual space between inner skin and excavated rock allows for ideal performance of the Venturi effect(heat induction).

1 Rendered view of building exposed 2 Longitudinal section 3 Unfolded skin 4 Rendered section 5 Axonometric diagram 6 Plan 7 Front elevation 8 Rendering of north facade 9 Interior view 10 Surrounding landscape of Death Valley


HOUSE FOR A JEWELER