Page 1

NU OP

VACATURE.COM

10.421 JOBS

22.05.10 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD

REKRUTERING IN DE POLITIEK HOE POLITIEKE PARTIJEN JONG TALENT KLAARSTOMEN VOOR EEN MINISTERPORTEFEUILLE

+

POLITICUS, EEN VET BETAALDE JOB?


002_GPV1QU_2010522__VMGCO

19-05-2010

11:47

Pagina 2

GRAB A TICKET FOR A FLIGHT TO A FASCINATING FUTURE Brussels Airlines is looking for: For its Ground Operations Department

For its Financial Department

Passenger Service Agents

Financial Controller & Analyst

You welcome and check in passengers at Brussels Airport in a respectful, courteous and professional manner. You also ensure that passengers receive an efficient, friendly and on-time service during the boarding process. You ensure also that the required quality and safety standards are maintained at all times.

As Financial Controller & Analyst you are responsible to ensure a number of tasks for a dedicated business area of the company. You ensure correctness of financial accounts, provide monthly and adhoc financial reporting to department heads, as well as follow-up and challenge them to achieve their budget targets. You will also assist and challenge department heads during the yearly budget process to ensure the process is correct and streamlined. In addition, you will assist project managers in the financial analysis of specific departmental business cases.

You already have an experience in a customer service environment. Fluency in English, Dutch and French is a must and you are willing to work part-time (30 hours per week) and in shifts, as well as on weekends. You understand the needs and concerns of customers and remain friendly and service-minded at all times.

You have obtained a finance-related university degree and have preferably 1 or 2 years experience in a finance environment. You are fluent in English, Dutch and French and have a very good knowledge of Excel. Experience in SAP is an advantage.

At Brussels Airlines: We are looking for results-oriented people with a positive and dynamic attitude. You are a team player with hands-on mentality and are customer-focused. Our offer: The opportunity to build a career in the fascinating world of aviation, extensive internal training possibilities, a permanent position with an attractive and competitive salary package. Interested? Please apply online and upload your CV on www.brusselsairlines.com via the quick links - job section.

brusselsairlines.com

SNBGEN19728_PQ_370x260_QN 1

5/6/10 3:26:56 PM


001_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:35

Pagina 1

VACATURE 22 MEI 2010

01

INHOUD

COVERSTORY

De jacht op jong politiek talent Hoe rekruteren en begeleiden Vlaamse politici jonge raspaardjes? Kiezen ze voor talent van eigen kweek of toveren ze liever een wit konijn uit hun hoed? Vacature ging op consultatieronde bij vier partijen.

04 ACTUA

Het Griekse drama Hybris of overmoed is een klassiek thema in de Griekse tragedies. Overmoed slaat toe bij de held, die verblind raakt, waarop de vertoornde goden wraak nemen. De Griekse politici vergaten in hun overmoed de begroting onder controle te houden. De Griekse werknemers worden gestraft: minder loon, langer werken.

12 MAANDAG VAN

Live vanuit Bangkok In het heetst van de strijd. Zo beleefde VRT-correspondent Tom Vandeweghe zijn maandag in Bangkok. Interviewen, monteren, opnames doorsturen, en ondertussen uitkijken voor sluipschutters.

15 SUCCESTAPES

Zorg, van wieg tot graf Meer dan 5.000 werknemers over heel Vlaanderen. 1.000 ingevulde vacatures in 2009. Edith Devriendt-Van Cauwenberge en zoonlief Erwin bieden met Solidariteit voor het Gezin 32 zorgdiensten aan, van babysitdienst tot thuisverpleging.

18

Ontdek ook de 10.421 jobs op vacature.com

RUBRIEKEN 03 PUBLIEKE OPINIE 11 SALARISWATCHER 15 MAANDAG VAN Tom Vandeweghe, VRT-correspondent in Bangkok 16 DUBBELCHECK 17 GLOBETROTTER 17 WERK EN RECHT 22 COLUMN An Olaerts

VOLGENDE WEEK VACATURE VAN DE WEEK Bestuurssecretaris Algemeen Milieubeleid bij Provincie Limburg

De 135 beste carrières in dit magazine ABONNEES VAN DETIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

Lancering Salarisenquête:

Waarom verdient een ander meer dan u?


002_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:50

Pagina 2

VIA VACATURE.

Lionel Tarin, Operations Equity Reach Team, Euroclear

Lionel Tarin vond zijn nieuwe uitdaging via Vacature. Logisch, want bij ons vindt u het meest volledige en meest kwalitatieve jobaanbod voor financiÍle profielen. Maar eigenlijk geldt dit voor èlke m/v met talent, binnen welk vakdomein dan ook. Of u nu een jonge starter bent, een aankomende manager of een doorwinterde professional: met permanent meer dan 10.000 jobaanbiedingen is Vacature de favoriete marktplaats waar Talent en ondernemingen mekaar treffen. Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maak de juiste keuze. Via Vacature.


003_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:11

Pagina 3

VACATURE 22 MEI 2010

POSTBUS

03

STANDPUNT

REACTIE OP COVERVERHAAL ‘HET FAILLIET VAN HET BELGISCHE MIGRATIEBELEID’ VAN 15 MEI 2010

Koud en angstig dossier over migratie We waren bij OR.CA., Organisatie voor clandestiene arbeidsmigranten, deze week erg verrast door het artikel in verband met arbeidsmigratie in Vacature magazine van 15 mei. Zoals vele lezers verwachtten we een sterke analyse van de Vacatureploeg. Vooral omdat het dossier dat te lezen was in de Vacature van 15 mei de ambitie had het failliet van het Belgische migratiebeleid aan te tonen. Maar we zijn teleurgesteld. De enige parameter om dat beleid te wegen is - zo blijkt na lezing – het aantal inwijkelingen en wat ze ons kunnen opbrengen. Humanitaire afwegingen worden afgeschilderd als een voorbeeld van een falend beleid. Met zijn dossier demonstreert Vacature hoe het met het collectief denken en handelen over het Europees en Belgisch immigratiebeleid is gesteld: het is eng, koud, angstig, en houdt het telraam in de aanslag. OR.CA. wil pleiten voor een andere benadering vanuit de dagelijkse ervaring: - Hoe belangrijk clandestiene arbeidsmigranten zijn voor hun families en landgenoten én voor de Belgische economie. Er is immers geen informele economie omdat er clandestiene immigranten zijn. Het is er omdat er werk voorhanden is en mensen die het in node willen opnemen.

- Hoe gebrekkig de effectieve bescherming van kwetsbare arbeidsmigranten op de werkvloer is. Dat gebrek is nog eens een element van het ' failliet ' van ons arbeidsmarkt- en immigratiebeleid. - Dat de bestrijding van de informele economie en de fraude door werkgevers zich beperkt tot het verzamelen van informatie om de schatkist te spijzen, terwijl de werknemers die onderbetaald en gevaarlijk werk doen, zelfs geen veilig loket vinden om een klacht volwaardig neer te leggen. Jan Knockaert, Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten - OR.C.A. vzw (ingekorte reactie) Mijn ambitie was niet om met deze analyse van het Belgische immigratiebeleid radicaal stelling te nemen voor of tegen (clandestiene) migranten. Wel was het de bedoeling om, door veel betrokken partijen en spelers aan het woord te laten, een behoorlijk breed beeld te scheppen van de situatie op het terrein en van de uitlopers van het Belgische migratiebeleid de voorbije jaren. Dat daarbij nogal nadrukkelijk werd ingegaan op de economische aspecten van de migratie naar ons land ligt, vanuit de focus die een blad als Vacature Magazine nu eenmaal heeft, nogal voor de hand. Net het feit dat we in het verleden ook al veelvuldig aandacht hebben besteed aan arbeidsmigranten en hun vaak hachelijke positie, zowel hier als in het buitenland (verhaal over buitenlands huispersoneel, reportage over het falende Europese migratiebeleid vanuit Senegal) geeft aan dat we net zo goed aandacht hebben voor de aspecten van migratie waarover u zich bezorgd toont. Filip Michiels, Vacaturejournalist WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 publiekeopinie@vacature.com POLL

Vorige week vroegen we na hoeveel jaar je best van job verandert.

13%

Nooit

18%

Elke 3 jaar

28%

Elke 10 jaar

41%

Elke 5 jaar

RECHTZETTING In de Dubbelcheck van 8 mei 2010 werd de checklist van Joris en Ellen onderaan het artikel verwisseld, waarvoor onze excuses. DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

9 vacature.com/poll

Voor wat hoort wat

Onze politie zit met een probleem. Volgend jaar loopt het mandaat van een pak leidinggevenden af, maar niemand heeft zin om hun taken over te nemen. In een interview met Vacature.com vertelt commissaris-generaal Fernand Koekelberg dat hij verloning als één van de grote verklaringen voor dit probleem ziet. Leidinggevenden verdienen bij de politie nauwelijks meer dan hun ondergeschikten. Het Laatste Nieuws rekende uit dat de Antwerpse korpschef 600 euro netto meer verdient dan zijn officieren. Alleen: als die officieren 12 overuren per maand presteren, verdienen ze al evenveel als hun chef. Terwijl de druk op de korpschef natuurlijk een pak groter is en hij ook een pak (onbetaalde) overuren presteert.

“We moeten niet zo naïef zijn om enkel te rekenen op het idealisme van huisartsen, onderwijzers en politiechefs.” MARIAN KIN, HOOFDREDACTEUR

De Amerikanen worstelen met een gelijkaardig probleem, zij het in een andere sector. Dankzij Obama’s hervorming van de gezondheidszorg krijgen massa’s Amerikanen nu eindelijk toegang tot het systeem. Alleen werken er veel te weinig dokters in de eerstelijnszorg om hen op te vangen. Eerstelijnsgeneesheren maken maar 23 procent uit van de dokterspopulatie. Het verschil in loon verklaart veel. Een gewone dokter verdient gemiddeld 160.000 dollar per jaar, terwijl een doorsnee specialist 267.000 dollar per jaar op zijn bankrekening ziet verschijnen. Bekijk dat over een hele carrière, en een gewone dokter verdient tijdens zijn leven 3,5 miljoen dollar minder dan zijn collega-specialist. Geen wonder dat jonge artsen waar voor hun geld kiezen. Bij ons is dat niet anders. De inkomensverschillen tussen huisdokters en sommige specialisten zijn gigantisch. Veel huisdokters zijn overwerkt, en kondigen een patiëntenstop aan. Dat alles maakt het beroep niet aantrekkelijker voor jonge artsen. Nochtans hebben we er als maatschappij baat bij om patiënten meer naar huisartsen dan naar specialisten te sturen. Huisartsen spelen een preventieve rol, en helpen zo de ontsporing van de uitgaven in de gezondheidszorg mee beperken. Het wordt tijd dat we gaan nadenken over de noden van onze maatschappij, en de tering naar de nering zetten. Onderwijs, gezondheidszorg, politie: stuk voor stuk peilers van onze welvaartssamenleving. We moeten niet zo naïef zijn om enkel te rekenen op het idealisme van bijvoorbeeld huisartsen, onderwijzers en politiechefs. Voor wat hoort wat, zeker als het gaat om beroepen die mee onze samenleving schragen.


004_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:35

Pagina 4


005_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:41

Pagina 5

VACATURE 22 MEI 2010

05

COVERSTORY

HOE (GOED) REKRUTEREN EN BEGELEIDEN POLITIEKE PARTIJEN HUN TALENT?

REKRUTERING IN DE POLITIEK 2 Hoe rekruteren politieke partijen hun talent? En hoe begeleiden ze de raspaardjes naar de top? Vacature ging op consultatieronde bij politici en politiek-watchers en kwam terug met 6 politiek neutrale conclusies.

De invulling van de Kamer- en Senaatslijsten voor de federale verkiezingen van 13 juni zorgde als vanouds voor een lach of een traan bij honderden m/v met politieke ambities. De een ziet een gouden carrière in de maak, de ander blijft met tegenzin ter plaatse trappelen of boert zelfs achteruit. Witte konijnen dartelen opnieuw gezwind over de politieke weide, gedegouteerde en gepasseerde partijsoldaten van het eerste uur gooien misnoegd de handdoek. Maar hoe zit het nu eigenlijk met rekrutering binnen de politieke partijen? “Mijn eerste reactie was: het personeelsbeleid in de politiek is rampzalig.” Open Vld-voorzitter Alexander De Croo (34) trok nu en dan grote ogen toen hij na een carrière van zeven jaar in de privésector (eerst bij de Boston Consulting Group, nadien als oprichter van zijn eigen start-up Darts-ip) de politieke arena betrad. “Het eerste wat ik deed, was persoonlijke gesprekken voeren met al onze parlementsleden. Bleek dat zoiets nooit eerder was gebeurd, terwijl ik dat het absolute minimum vind. Als je iemand een minder visibele plaats op een lijst geeft, komt dat soms verrassend over. Werk je met persoonlijke doelstellingen en evaluaties, dan kan je zo’n beslissing veel beter duiden.”

✓ CONCLUSIE 1 Geen enkele partij heeft uitgebouwd hr-departement Scoutsleiders, presessen, mensen uit cultuur- of jeugdraden, vakbondsleiders of andere profielen uit het middenveld… Een beetje serieuze politieke partij scout in alle uithoeken van het land. Maar een echt uitgebouwd hr-departement specifiek voor politiek talent blijkt geen enkele partij te bezitten. Wouter Beke, ondervoorzitter van CD&V: “Vaak polsen onze lokale afdelingen mensen die al een zekere maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben opgenomen. Jo Vandeurzen en Jean-Luc Dehaene, bijvoorbeeld, zijn allebei scoutsleider geweest. Elk jaar vragen we onze lokale besturen via de provinciale secretariaten om 6 à 7 ‘high potentials’ per provincie aan te duiden. Nationaal kom je dan aan een 35-tal per jaar. Dat zijn niet noodzakelijk mensen die al een lokaal politiek mandaat hebben. Sommigen studeren nog of zijn pas afgestudeerd, anderen werken al in een kabinet of op een parlementaire fractie. We dompelen hen dan een jaar lang onder in allerlei thema’s, ze moeten eveneens een proefschrift afleveren.”

Ondervoorzitter Björn Rzoska van Groen! ziet heel zijn partij als één groot rekruteringsapparaat, een werkwijze die eigenlijk voor alle partijen opgaat. “Wanneer we signalen opvangen, dat iemand het potentieel heeft om ‘boven-lokaal’ carrière te maken, proberen onze nationale parlementsleden die personen te overtuigen via een persoonlijk gesprek.” Sp.avoorzitster Caroline Gennez: “Sinds Patrick Janssens voorzitter werd, in 2002, hebben we een aanzet tot hr-beleid uitgewerkt. Stevaert en Vandelanotte hadden dat minder, zij waren echte politieke beesten. We scouten in de eerste plaats via onze jongerenorganisatie, daar leer je de stiel op een heel toegankelijke manier. Goeie schepenen geven we bij deze verkiezingen nationaal een kans. Bovendien hebben we een netwerk van een duizendtal mensen via onder andere onze beleidsdenktanken, waarin specialisten en partijleden gedachten uitwisselen over thema’s als mobiliteit, cultuur, pensioenen, noem maar op. Vanuit die hoek schuiven er eventueel buitenstaanders door naar de politiek. q


006_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:36

Pagina 6

COVERSTORY

q Een echte politieke hr-afdeling is een groot woord, we hebben recent één persoon aangeworven om naar politiek en ander personeel (zoals provinciale secretariaten, studiedienst, kabinetsmedewerkers) te kijken. We proberen alles in kaart te brengen, mensen te laten doorschuiven, bijvoorbeeld van de studiedienst naar een organisatorische functie op provincieniveau.”

✓ CONCLUSIE 2 Gerichte begeleiding van parlementairen in kinderschoenen Hoe rekruteren politieke partijen neofieten? Alexander De Croo: “Goeie vraag. Er zijn geen echte objectieve rekruteringscriteria. Je kijkt naar motivatie, je hebt een politieke discussie over de inhoud. En communicatievaardigheden vind ik erg belangrijk.” De Croo doorbrak alvast naar eigen zeggen bij deze lijstvorming de klassieke rekruteringsmethode binnen de partij. “Al dertig jaar kijkt men vooral naar anciënniteit. In bedrijven kijkt men veeleer naar potentieel, naar competentie, waardoor talent al op jongere leeftijd naar voren geschoven kan worden. Natuurlijk bots je met zo’n aanpak op weerstand in de partij.” Alexander De Croo beseft ondertussen wel als geen ander hoe moeilijk je een politieke partij met een doorsnee bedrijf kan vergelijken. “Een bedrijf is veel hiërarchischer, je hebt er een paar ego’s die de boel sturen. In een politieke partij heb je veel minder hiërarchie, veel meer ego’s en een kleine administratieve ruggengraat. Toch denk ik dat het nuttig is om jonge parlementsleden bijvoorbeeld te laten begeleiden door ervaren rotten. Om te kijken waarin die persoon zich kan specialiseren. Al blijft het moeilijk. In een bedrijf kan je een carrièretraject uitzetten, in de politiek kan je de volgende keer eenvoudigweg niet meer verkozen zijn. Bovendien ben je tegelijk collega/partijgenoot en concurrent.” Caroline Gennez geeft toe dat gerichte begeleiding van parlementsleden nog in de kinderschoenen staat. “Sinds vorig jaar werken we met een opleidingspaspoort, een traject op maat. Brede thema’s als de sociale zekerheid, daar willen we iemand niet zomaar op loslaten. Het is nodig iemand te laten specialiseren in een welomlijnd onderdeel, zoals pakweg de gezondheidszorg.”

✓ CONCLUSIE 3 Investeer vooral in talent van eigen kweek Of Eva Brems (Groen!), Rik Torfs (CD&V) en Siegfried Bracke (N-VA) als politieke neofieten zo’n intern opleidingstraject zullen doorlopen, is zeer de vraag. Feit is dat de witte konijnen intussen weer vrolijk over het politieke landschap dartelen. Alexander De Croo is categoriek: “Het binnenhalen van mensen uit een andere beroepscontext gebeurt te vaak op basis van beloften. Ze krijgen doorgaans een plaats waar ze gegarandeerd verkozen raken. Ik vind zo’n geweldig cadeau verkeerd. Het geeft de betrokkene de indruk dat hij zichzelf niet meer moet bewijzen, dat alles vanzelf loopt in de politiek. En binnen je partij krijg je gegarandeerd ruzie. Bij mij zou zo iemand de facto op een strijdplaats belanden. Politieke besluitvorming is een langzaam, moeizaam proces, iets wat je geleidelijk in de vingers moet krij-

gen.” Bij sp.a neemt men afstand van de babe-cultuur, of ‘jukeboxrekrutering’, zoals Caroline Gennez dat noemt. “We zijn er van afgestapt de eerste de beste BV zomaar te lanceren. Ik geloof heel erg dat je je verhaal in de diepte moet vertellen. Ikzelf heb op twee kabinetten gewerkt als adviseur en adjunctkabinetschef, heb heel veel basiskennis opgedaan achter de schermen. Neem nog Vlaams parlementslid John Crombez, die was vroeger kabinetschef van Johan Vandelanotte. Jan Bertels, diensthoofd op de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, die nog jaren met mij op het kabinet heeft gewerkt, staat nu ook op een lijst. Natuurlijk is één hype wervender dan een pak kleine hypejes, maar het is wél minder duurzaam. We moeten terug gestaag groeien, eerder dan de jojo-uitslagen van de laatste tien jaar.”

CAROLINE GENNEZ, SP.A-VOORZITSTER

“We zijn er van afgestapt de eerste de beste BV zomaar te lanceren, we werken liever in de diepte.”


007_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:36

Pagina 7

Met Christine Van Broeckhoven had Gennez tot voor kort nochtans haar eigen wit konijn. Een pijnlijk verkeerde rekrutering? “Die rekrutering is overhaast gegaan, bovendien was Christine lijsttrekker in een moeilijke kieskring als Antwerpen. Het was niet evident om topwetenschappen, met een labo van 100 mensen, met de Kamer te combineren.” Oude krokodillen als Johan Vandelanotte en Frank Vandenbroucke spelen intussen terug vrolijk eerste viool. Geen reden tot interne onrust, aldus Gennez. “De jonge garde voelt zich helemaal niet gebarreerd. Ik kies voor een team, een mix van ervaring en jong talent. Toen we voor Ingrid Lieten kozen in de Vlaamse regering, hadden we daar een hele goeie reden voor. We wilden echt voor een team gaan, eerder dan voor één trekker en wat mensen in de schaduw. Ik heb altijd gezegd dat Frank Vandenbroucke niet voor altijd in de koelkast zou blijven.” Alexander De Croo gaat er net als Caroline Gennez prat op deze keer uitsluitend met talent van eigen kweek uit te pakken. “Gwendolyn Rutten is nog maar 34 jaar, maar heeft wel al tien jaar als kabinetschef of kabinetsmedewerker gewerkt. De 28-jarige Mathias De Clercq is al jaren eerste Schepen van Gent, de tweede stad van Vlaanderen. Ze hebben stap voor stap het vak geleerd. Ik ben zelf een q

Politicus, een goed betaalde job 2 Een eerste verkiezingscampagne is voor een jonge politicus een dubbeltje op zijn kant. Die campagne neemt een hap uit zijn portemonnee, maar wie verkozen wordt, verdient die investering nadien gemakkelijk terug. Investeert een jonge politicus veel in een

(10.406 euro).

kiescampagne? Dat hangt ervan af op welke

Karolien Weekers, die in 2009 doctoreerde

zetel hij mikt. De campagnekosten per kandi-

over de partijfinanciering en vandaag als vrij-

daat voor het Vlaams parlement bedroegen

willig medewerker verbonden is aan het

vorig jaar gemiddeld 4.087 euro, berekende

Centrum voor Politicologie, berekende de

het Centrum voor Politicologie van Leuven.

reële kosten voor een kandidaat: “Gemiddeld

Kandidaten die naar het Europees parlement

betaalt een kandidaat een derde van die

wilden, moesten ruim 12.000 euro op tafel

campagne uit eigen zak. De partij betaalt de

leggen. Dit is praktisch het driedubbele van

resterende twee derde. Maar die verhouding

de kosten voor het Vlaams parlement omdat

varieert: een kandidaat voor de sp.a of het

de kandidaten voor Europa heel Vlaanderen

Vlaams Belang draagt zelf amper 10 tot 20%

moeten bestrijken. Hetzelfde verschil mer-

bij. Een Open Vld-kandidaat tot 40%.” Ook

ken we bij nationale verkiezingen: in 2007

zijn de campagnes van een gemiddelde Open

was het prijskaartje voor de deelname aan de

Vld’er veel duurder, tot 22.000 euro voor het

koers naar de Kamer merkelijk goedkoper

Vlaams parlement in 2009. Maar het zijn ook

(5.712 euro) dan de race voor de Senaat

de Open Vld’ers die later relatief met de best-

q


008_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:36

Pagina 8

q betaalde baantjes gaan lopen. Zo plaatste De

onderzoekster gelooft niet dat vele jonge

Standaard vorig jaar Marleen Vanderpoorten

idealisten afhaken bij gebrek aan investe-

als best verdienende Vlaamse politicus met

ringskapitaal: “Veel hangt af van hoeveel de

342.270 euro, gevolgd door haar partijgeno-

partij betaalt. Veel jongeren hebben een

ten Patrick Dewael (294.208 euro) en Dirk Van

groot sociaal netwerk en zullen vaak vrien-

Mechelen (234.663 euro).

den mee inschakelen in de campagne wat toch een besparing oplevert.”

VOORAL SUBTOPPERS INVESTEREN IN CAMPAGNE

Eens verkozen verdient een Belgische par-

De jonge politicus moet niet over een onge-

maand. Dat is voor de meerderheid vol-

looflijke spaarpot beschikken om zich te lan-

doende om een andere baan op te zeggen.

ceren. Zeker als ze beginnen op minder

“Als we de profielen van de verkozenen over-

belangrijke plaatsen mogen ze wettelijk

lopen, vinden we steeds een groot aantal

maximaal tussen 2.500 en 5.000 euro uitge-

beroepspolitici. We kunnen dus besluiten dat

ven. “Het zijn ook niet de politieke superster-

eens verkozen, parlementsleden bijna nooit

ren die zwaar investeren in de eigen campag-

hun oude baan behouden. Sommigen com-

ne, maar vooral de subtoppers uit Open Vld

bineren hun parlementair werk nog wel met

en CD&V, in de hoop zo verkozen te worden.

een lokaal mandaat zoals schepen of burge-

De campagne van de bekendste koppen

meester.” Besluit: deze verkiezingsstrijd is

wordt vaak door de partij betaald.”, aldus

eveneens een knokpartij om een reeks goed

Karolien Weekers. Zo investeerde Marianne

betaalde banen.

lementair ruim 5.000 euro netto per

tekst Erik Verreet D

Thyssen in 2009, toen ze nog een subtopper was, meer dan 38.000 euro uit eigen middelen. Loont die inspanning de moeite? Weekers:

Meer info: Karolien Weekers en Bart Maddens, Het geld van de partijen, Acco, Leuven, 2009, 160 blz., 24 euro

“Vooral een verschijning op televisie en de vermelding in krantenartikels doen het stemmenaantal forser stijgen.” De Leuvense

Wat investeert een kandidaat gemiddeld zelf in zijn campagne? CAMPAGNE

PERSOONLIJKE INVESTERING

Kamer 2007

1.606 euro (*)

Senaat 2007

1.960 euro (*)

Vlaams parlement 2009

1.404 euro

Europees parlement 2009

2.838 euro

(*) …maar meer dan 4.000 euro voor een gemiddelde Open Vld-kandidaat

(bron: doctoraatsstudie Karolien Weekers: ‘Het systeem van partij- en campagnefinanciering in België’, 2008)

Wat verdient een verkozen politicus? FUNCTIE

NETTO MAANDSALARIS (JANUARI 2009)

Parlementslid of senator

5.516 euro

Leider van een fractie met 5 leden

7.147 euro

Leider van een fractie met 20 leden

7.841 euro

Commissievoorzitter (Kamer)

6.303 euro

Voorzitter Kamer en Senaat

15.932 euro (bron: Jean Faniel, La rémunération des parlementaires et des ministres, CRISP, Brussel, 2009)

BEKIJK DE CV’S VAN ALEXANDER DE CROO, MARIANNE THYSSEN EN SIEGFRIED BRACKE

9 vacature.com/verkiezingen2010

q ‘shortcut’. Omdat de leden zich zo hebben uitgesproken en omdat iedereen zich kandidaat-voorzitter mag stellen in onze partij.” Wouter Beke: “Ik heb zoals verschillende van mijn collega’s binnen CD&V geen vader met een achternaam die over de hele provincie Limburg reikt, die al 45 jaar carrière in de Kamer achter de rug heeft. Via gemeenteraadsverkiezingen en nadien parlementsverkiezingen ben ik geleidelijk in de nationale politiek gerold.” Hoe rijmt Wouter Beke nieuwkomer Rik Torfs met dat imago van de traag rijpende partijsoldaat? Beke: “We zoeken tegelijk een instroom uit het maatschappelijke veld. Ik zou uw vraag perfect begrijpen als het over de Kamer zou gaan en over een figuur met een hoog ‘babe’-gehalte zonder al te veel inhoud. Maar de Senaat is een reflectiekamer, waar de heer Torfs tot zijn recht kan komen.” Wouter Beke signaleert nog een paradox. “Ik merk een algemene roep naar degelijkheid, naar verantwoordelijkheid in de politiek, vanwege de media en de burgers. Tegelijk stel ik vast dat precies die politici met een hoog babegehalte sneller hun weg vinden naar de media en beter in de markt liggen bij het publiek.”

✓ CONCLUSIE 4 Langlopende politieke carrières op de helling ‘Gestage, langlopende politieke carrières’: politicoloog Bart Maddens (Katholieke Universiteit Leuven) onderzocht het carrièreverloop van politici al te grondig om bovenstaand beeld zomaar te slikken. De ver-


009_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:41

Pagina 9

VACATURE 22 MEI 2010

snippering van het politieke landschap, de vele verkiezingen en de mediatisering deden de kwaliteit van de gemiddelde parlementariër geen goed. “Vroeger werd iemand parlementslid voor de rest van zijn carrière, twee, drie legislaturen na mekaar. Je had ook veel meer stabiliteit op de electorale markt. Een partij als CD&V was bij elke verkiezing quasi zeker van een aantal zetels in het parlement, vandaag zit je met een veel grotere volatiliteit. Daardoor kan een partij geen enkel risico meer nemen. Had vroeger een parlementslid geen potten gebroken na één legislatuur, dan konden ze die makkelijker opnieuw een verkiesbare plaats geven. Een goed parlementslid kan zijn metier enkel al doende leren. Dat breng je niet bij via coaching. Eén legislatuur is veel te kort. De parlementsleden zijn vandaag doorgaans meer hooggeschoold, maar hun carrières verkorten.” Bart Maddens bevestigt, op basis van onderzoek, dat parlementsleden amper coaching krijgen. “Het is een veelgehoorde klacht bij parlementsleden: ze krijgen een bureau en medewerkers, van dan af moeten ze hun plan trekken.” Toch vindt hij dat absoluut geen probleem. “Als partijvoorzitter zou ik nooit veel geld investeren in al mijn parlementariërs. Een partij wint geen verkiezingen met een vijftiental parlementsleden die allemaal een heel klein beetje bekend zijn. Je moet het hebben van een beperkt aantal sterspelers, zoals vroeger de ‘teletubbies’ van de sp.a. Elke verkiezing opnieuw moet men uitpakken met spectaculaire nieuwkomers, met vers electoraal kapitaal. Nadien vormen die witte konijnen een

vervelend bijproduct van de verkiezingsoverwinning. Hun capaciteiten zijn van ondergeschikt belang. Het feit dat ze zo’n bekende figuur kunnen aankondigen, is niets anders dan een marketingboost voor de partij in kwestie. Op dat moment is de rol van het witte konijn eigenlijk al uitgespeeld. De meeste kiezers vergeten het vrij snel als zo iemand een tijd nadien uit de politiek stapt. De meesten volgen de politiek helemaal niet op de voet, de partijen weten dat maar al te goed. Parlementsleden zijn vandaag trouwens in grote mate figuranten. Macht vergaren, verkiezingen winnen, dat telt. Daarvoor heb je nu eenmaal zo veel mogelijk zetels nodig, maar wie er op die zetel zit is bijkomstig. De grenzen tussen de partijen zijn veel poreuzer. Je hebt heel veel overloperij sinds de jaren negentig. Met als gevolg dat de drempel voor BV’s serieus verlaagd is, want ze kunnen nadien gemakkelijker weer overstappen naar een andere partij.”

✓ CONCLUSIE 5 Spoeling van politiek talent wordt dunner Luc Huyse, socioloog en emeritus hoogleraar van de Katholieke Universiteit Leuven en politiekwatcher met een lange staat van dienst, treedt politicoloog Bart Maddens bij. Huyse: “De langzame gang door de politieke instellingen, dat is het verleden. Langzaam groeien betekent steeds nieuwe netwerken aanboren, jezelf een consensustechnologie eigen maken. Zo’n model verhinderde dat er ongelukken

09

gebeurden. Wilfried Martens was ook maar 36 jaar toen hij voorzitter werd van de CVP, maar hij had er wel al 15 jaar politieke ervaring opzitten. Je hebt nog mensen die traag rijpen, zoals fractieleiders of andere parlementariërs, maar die spelen in tweede en derde klasse.” Luc Huyse wijst op een bijkomend probleem. “Door de vermenigvuldiging van de beleidsniveaus zijn er veel meer posities te bemannen, die dan nog eens veeleisender zijn geworden. Politiek is ingewikkelder geworden, denk maar aan het gekrakeel rond de Oosterweelverbinding.” Caroline Gennez wijst de complexe staatsstructuur met de vinger. “Je kan onmogelijk overal topkwaliteit inzetten. We pleiten niet alleen voor samenvallende verkiezingen, maar ook om federaal de staatssecretarissen af te schaffen. Ze hebben geen bevoegdheid en niemand kent ze. Die posten komen als politieke zelfbediening over. In Brussel bijvoorbeeld heb je 750 verkozenen, dat is waanzin. Daar moeten we opkuisen.” Bart Maddens: “De spoeling wordt dunner. Daarnaast heb je ‘flash’-partijen als LDD, waar heel wat mensen stoemelings en onvoorbereid in het parlement zijn gerold, als bijproduct van hun verkiezingsoverwinning.” Alexander De Croo ziet in samenvallende verkiezingen een sterk signaal, net als de wettelijke verplichting voor politici om het mandaat op te nemen waarvoor ze kandideren. “Nu pak je de plaats af van politiek talent dat misschien nog geen stemmenkanon is, maar het wel zou kunnen worden. Je maakt het hr-beleid van je politieke partij kapot. Je kan het vergelijken met een sales manager in q


010_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:36

Pagina 10

COVERSTORY

q een bedrijf. Op de belangrijke momenten wordt de ex-sales manager, nu financieel directeur, soms terug op die plek ingezet en moet de sales manager plaats ruimen.” Komt daarbij dat heel wat burgers de politicus onredelijk veel macht toedichten, aldus Luc Huyse. “Heel veel agendapunten zijn grensoverschrijdend, niet meer te behandelen door lokale en nationale politici. Doordat de media wél vierkante meters papier en uren zendtijd ophangen aan de politiek, schep je bij de bevolking nog altijd de indruk dat politici reuzen zijn die op alles een antwoord moeten hebben. Politici kunnen veel minder dan vroeger met resultaten komen. Dat wekt bij de bevolking frustratie op. ” Wouter Beke steekt ook de hand in eigen boezem. Minder loze beloften, klinkt het. “De politiek moet dringend meer bescheidenheid aan de dag leggen. De algemene indruk bestaat dat de samenleving niet meer maakbaar is. Een handvol topbankiers morrelt aan het bancaire systeem en de hele wereldeconomie stort in. We zitten terug met 100 procent staatsschuld. De politiek treft daar geen schuld, maar mag wel opkuisen wat anderen hebben aangericht.”

✓ CONCLUSIE 6 Geëngageerd talent van buitenaf haakt af Te veel theater, te weinig harde resultaten: Alexander De Croo ziet met lede ogen hoe heel wat talent uit zijn vriendenkring geen zin heeft in een politieke loopbaan. “Veel te weinig mensen uit andere beroepen zetten de stap. Dat is dramatisch, een fundamenteel probleem. Men vindt het doodnormaal afspraken na te komen. Doe je dat in de politiek, dan is dat plots een drama. Men vindt het normaal dat de beste mensen promotie maken. In de politiek gaan niet altijd de sterkste parlementairen vooruit, wel degenen die goed scoren bij de media. Het brede publiek herkent zich helemaal niet in dergelijke zaken. Het gebrek aan transparantie schrikt mensen ook af.” Wouter Beke ziet beloftevolle mensen dan weer afhaken omwille van de verruwing van de politiek. “Ze worden minder afgeschrikt door B-H-V en het communautaire gehakketak, daar valt rationeel nog wel iets voor te zeggen. Maar ze willen resultaten bereiken, niet brutaal uitgekafferd worden in de tribune.” Ook Caroline Gennez bespeurt dezelfde weigerachtigheid bij middenveldorganisaties dicht bij sp.a. “Het engagement tout court is er zeker nog. Alleen vertaalt zich dat vandaag moeilijker in een politiek engagement.” tekst Nico Schoofs D

Politieke Academie, voor groentjes met talent 2 Van cursussen media- en debattraining tot visie-ontwikkeling: elke politieke partij organiseert wel in meer of mindere mate opleidingen voor haar opkomend talent. CD&V pakt uit met een heuse ‘Politieke Academie’.

Wouter Beke, ondervoorzitter CD&V: “Elk jaar vragen we onze lokale besturen via de provinciale secretariaten om 6 à 7 ‘high potentials’ per provincie aan te duiden. Nationaal kom je dan aan een 35-tal per jaar. Dat zijn niet noodzakelijk mensen die al een lokaal politiek mandaat hebben.” Kandidaten moeten een ingangsgesprek voeren en een schriftelijke ingangsproef afleggen. “Soms moeten we mensen meedelen dat een politieke carrière op dat moment niet aangewezen is.” De Politieke Academie omvat een aantal sessies op zaterdag, het hele jaar door. Allerhande thema’s passeren de revue. “We werken zowel rond houding, vaardigheden als kennis. Er zijn rollenspelen, ze leren onderhandelen, presenteren, een dossier samenstellen. Op het einde moeten de deelnemers hun proefschrift afleveren. We hebben een traditie op dat vlak, vroeger had je binnen de CVP Ipovo, de voormalige vormingsdienst, opgericht door Miet Smet. Alleen tussen 1999 en 2003 hebben we dat niet kunnen volhouden, omdat we toen in de oppositie minder middelen hadden. Zo’n academie is erg belangrijk om te netwerken. Aan het eind van de rit krijgt niet iedereen een nationaal politiek mandaat. Sommigen komen terecht in sociale organisaties, anderen in de overheid.” Jonathan Cardoen, directeur beweging CD&V: “We hebben bespaard op vorming in ’99, nadien hebben we beseft dat dat een foute keuze was. We investeren er jaarlijks 8.000 euro in, deelnemers betalen zelf 100 euro voor een jaar. We willen jongeren met politiek potentieel inhoudelijk zo veel mogelijk sterken, zodat niet alleen de zonen en dochters van bekende namen overleven.” De 31-jarige Bert Van Daele neemt voor het eerst deel aan een verkiezing. Hij prijkt op de Oost-Vlaamse Kamerlijst van CD&V. In augustus vorig jaar werd hij gevraagd of hij wou deelnemen aan de Politieke Academie. “Debatten over de begroting, bijvoorbeeld, vond ik erg boeiend. De grootste meerwaarde is dat je politiek talent uit het hele land leert kennen, wat niet zo evident is vanuit het lokale bestuur in Oost-Vlaanderen.” Van Daele is bestuurslid van CD&V in Gent en voorzitter van Jong CD&V in de Arteveldestad. De verdediging van zijn eindwerk aan de Politieke Academie, over sociale huisvesting, is voor na de verkiezingen. “Ondertussen moet je stage lopen bij een gemeenteraads- of parlementslid, of een minister.” Van Daele, Romanist van

Bert Van Daele (31), deelnemer aan de CD&VPolitieke Academie: “De grootste meerwaarde is dat je politiek talent uit het hele land leert kennen.”

opleiding, werkte een paar jaren als consultant in de privésector. Sinds vorig jaar is hij stafmedewerker van het ACW in Gent-Eeklo. “Ik ben lid van CD&V sinds m’n zeventiende. Pas bij de federale verkiezingen in 2007 heb ik voor het eerst actief een campagne ondersteund. Het liefst van al zou ik ooit in de Gentse gemeenteraad terecht komen.” tekst Nico Schoofs | foto Isabel Pousset D

ZOU JIJ OOIT IN DE POLITIEK WILLEN STAPPEN?

9 vacature.com/politicus


011_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:48

Pagina 11

VACATURE 22 MEI 2010

11

SALARISWATCHER

“1.750 euro netto als brandweerman”

NAAM Nico Van der Sypt LEEFTIJD 36 BEROEP Brandweerman in Gent WOONPLAATS Bomal-sur-Ourthe (Durbuy) BURGERLIJKE STAAT Samenwonend

NETTO MAANDSALARIS 1.750 euro EXTRALEGALE VOORDELEN Hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques SPAREN “Wat er overblijft.” BELEGGINGEN “Geen”

“Ik werk in shiften van 12 uur bij de Gentse brandweer. Onze belangrijkste taken zijn branden blussen en mensen bevrijden uit hun wagen na een ongeval, maar in totaal hebben we tien wettelijke taken die te maken hebben met mensen en dieren in gevaar: koeien uit de gracht halen, mensen bevrijden uit liften, katten uit bomen halen, kelders leegpompen, ... Als we geen interventies hebben, doen we oefeningen en onderhouden we de kazerne en het materiaal.” Gent-Ardennen: 300 euro per maand “Mijn vriendin heeft de Chambres d’Hôte L’Ormille van haar ouders overgenomen in de Ardennen. Doordat we daar nu wonen, heb ik erg veel verplaatsingskosten, zo’n 300 euro per maand. Het is zeker twee uur rijden, wat betekent dat ik soms om 4.30 uur vertrek en om 21.30 uur pas thuis ben. Niet evident, maar ik probeer het toch gecombineerd te krijgen. We hebben ook nog ons huis in Melle, dat we helemaal zelf verbouwd hebben. We betalen er 500 euro per maand voor af en gaan het voorlopig niet verkopen. Daarvoor zijn we er te veel aan gehecht.” Stookkosten: 1.000 euro per maand in winter “We kunnen nog niet met twee leven van l’Ormille. Mijn vriendin heeft loopbaanonderbreking genomen om de gasten in de watten te leggen. We doen alles zelf: van het ontbijt klaarzetten en poetsen tot de ruime tuin inrichten. Maar omdat het een groot huis is, lopen vooral in de winter de kosten op. Dan stoken we 1.000 euro per maand op.” Skitrips “We zijn grote liefhebbers van de Alpen. In de zomer is het heel druk in de Chambres d’hôte, dus dan kunnen we niet weg. Maar tijdens de wintermaanden is het tijdens de week soms wat rustiger. Twee of drie keer per seizoen knijpen we er dus een midweek tussenuit om te gaan skiën. Dat is onze enige grote uitgave voor onszelf.” Tekst Lore Callens | Foto Tiny Bogaerts D

MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher


012_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:43

Pagina 12

ACTUA

Het besparingsplan dat de Griekse premier Georges Papandreou introduceert in ruil voor 110 miljard euro hulp van het IMF en de EU is loodzwaar. Elke Griek zal anderhalve tot twee maand loon moeten besparen per jaar.

De Griekse arbeids m 2 Griekenland kreunt onder zijn zwaarste crisis ooit. De regering in Athene neemt onder druk van de Europese Unie en het IMF forse maatregelen om het gapende gat in de begroting en de torenhoge staatsschuld terug te dringen, maar ziet een nieuw probleem opdoemen: enorme werkloosheid.

Dinsdag 4 mei 2010. Athene lijkt een belegerde stad: jongeren gewapend met molotovcocktails schoppen keet en zoeken de confrontatie met de politie. Er vallen drie doden. De Griekse premier Georges Papandreou veroordeelt het geweld, maar het ongenoegen bij de bevolking zit duidelijk heel diep. Het besparingsplan dat de premier introduceert in ruil voor 110 miljard euro hulp van het IMF en de EU is loodzwaar. De regering verhoogt de belastingen, kondigt nieuwe aan en bevriest de salarissen en pensioenen van

ambtenaren. De pensioenleeftijd voor overheidspersoneel gaat de hoogte in en er worden tijdelijke contracten geïntroduceerd, iets wat de Grieken niet of amper kennen. Een job bij de staat is zeer gegeerd. Niet omwille van het (lage) loon, maar om de zekerheid: een ambtenaar ontslaan is praktisch onmogelijk. Voor het eerst worden ook schenkingen belast en worden woningbezitters geconfronteerd met meerdere belastingen. “De maatregelen komen erop neer dat elke Griek anderhalve tot twee maand loon moet besparen per jaar”, zegt de NederlandsGriekse econoom en bedrijfsadviseur Alexander

Vrionakis. “De ingrepen zijn draconisch. Te draconisch misschien, omdat de bevolking geen lichtpunt ziet. De Grieken beseffen dat maatregelen nodig zijn, maar zijn vooral boos dat diegenen met een transparant loon het grootste slachtoffer zijn.” Log en corrupt ambtenarenleger Dat het zo’n vaart gelopen is met Griekenland verbaast amper iemand. Het land worstelt met verschillende problemen, waarvan het uit zijn voegen barstende overheidsapparaat en de navenante bureaucratie één van de belangrijkste is. “In Nederland heb je 10 werkende mensen tegenover 1 ambtenaar, in Griekenland is de verhouding 3 tegen 1”, zegt Vrionakis. “Tegenover dat ambtenarenleger stond bitter weinig efficiëntie. Een bedrijf starten kostte vroeger enorm veel tijd, nu kan het in één dag, onder druk van de omstan-


013_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:43

Pagina 13

VACATURE 22 MEI 2010

53

13

De gemiddelde pensioenleeftijd bij Griekse ambtenaren is op dit moment 53 jaar. Dat wordt nu opgetrokken naar 65. De gemiddelde pensioenleeftijd (openbaar en privé) ligt op iets meer dan 61 jaar.

3 tegen 1 In Nederland heb je 10 werkende mensen tegenover 1 ambtenaar, in Griekenland is de verhouding 3 tegen 1.

25 s markttragedie

%

Eén op de vier jongeren tot 25 jaar is op dit moment werkloos

Dat percentage zal nog fors stijgen.

digheden. Een ander voorbeeld: de pensioenleeftijd voor ambtenaren gaat omhoog, terwijl die in de privésector al lang hoger was.” Sotiria Theodoropolou van het European Policy Centre (EPC), een in Brussel gebaseerde denktank die zich toespitst op het beleid binnen de Europese Unie: “Het probleem is niet zozeer dat er te veel ambtenaren zijn in Griekenland, wel dat de structuren en de organisatie heel slecht zijn. De aanwerving van ambtenaren gebeurde tot nu toe niet op basis van de noden van de departementen, maar op basis van politieke connecties en vriendendiensten. Er zijn ook geen incentives om de efficiëntie te verhogen. Je loon hangt af van je leeftijd, niet van je prestaties. Om ontslagen te worden, moet je het al heel bont maken. Al die factoren samen kelderen de efficiëntie en zijn geen aanmoediging voor bekwame mensen.”

Het overheidsapparaat is niet alleen groot en inefficiënt, het is ook goed vertrouwd met corruptie. De organisatie Transparency International raamt de kosten van de corruptie voor 2009 op 800 miljoen euro. Het probleem vind je in de hele Griekse samenleving terug, zegt Vrionakis. “Als je vroeger naar een ziekenhuis ging en je wilde goed behandeld worden, dan moest je aan de arts geld geven. Ook belastingcontroleurs en ambtenaren gaan zo te werk.” Sotiria Theodoropolou (EPC): “De corruptie is een probleem, zeker in de publieke sector. De wetgeving is vaak gecompliceerd, en dat geeft ruimte voor fraude. Maar belastingontduiking is een nog groter probleem. Er is heel veel economische activiteit die onder de radar blijft. Je hebt enerzijds mensen die hun inkomen niet of niet volledig aangeven, maar je hebt ook heel veel zwartwerk. Vooral jongeren doen dat, omdat ze een heel laag loon hebben. q

Vorig jaar was er een officiële werkloosheidsgraad van 9,3 procent, nu is het meer dan 11,5 procent. Prognoses voorspellen voor 2011

een werkloosheidsgraad van 13,2%.

800

De organisatie Transparency International raamt de kosten van de Griekse corruptie voor 2009 op 800 miljoen euro.


014_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:43

Pagina 14

MARKTVERS

ACTUA

‘België moet loonkost beheersen’

“Er is heel veel zwartwerk. Vooral jongeren doen dat, omdat ze een heel laag loon hebben.” SOTIRIA THEODOROPOLOU, EUROPEAN POLICY CENTRE (EPC)

q Griekenland is een vrij duur land. Na de invoering van de euro zijn de prijzen omhoog gegaan, terwijl de salarissen gelijk bleven. Het is de reden waarom mensen op vroege leeftijd op pensioen gaan: ze krijgen een pensioen én ze gaan in het zwart werken. Corruptie en belastingontduiking gingen hand in hand. Wie een boete voor belastingontduiking vreesde, kon vaak de belastinginspecteur geld toestoppen om de boete te laten verdwijnen.” Braindrain Om paal en perk te stellen aan die problemen grijpt Griekenland nu dus zwaar in, maar daardoor dreigt een nieuw probleem: enorme werkloosheid. Vrionakis: “Het aantal werklozen neemt nu al aanzienlijk toe. Vorig jaar was er een officiële werkloosheidsgraad van 9,3 procent, nu is het meer dan 11,5 procent. Als je diegenen meerekent die maar een heel beperkt aantal uren per week of per maand werken, dan kom je uit op een officieus cijfer van ongeveer 20 procent. Sommige politieke partijen in Griekenland verwachten overigens dat dat het officiële percentage zal zijn tegen het eind van dit jaar.” Sotiria Theodoropolou: “20 procent is veel. Sommige voorspellingen spreken over 13,2 procent werkloosheidsgraad voor volgend jaar. In de publieke sector zijn voorlopig geen rechtstreekse ontslagen gepland. Maar de mensen die op pensioen gaan, worden niet allemaal meer vervangen.” De kwetsbaarste groep op de arbeidsmarkt zijn de jongeren. Alexander Vrionakis: “Eén op de vier jongeren tot 25 jaar is op dit moment werkloos. En dat percentage zal fors stijgen. 10 à 12 jaar geleden introduceerde de overheid stages voor jongeren. Zij deden voor 300 euro/maand een deel van het werk van het overheidspersoneel dat om één of andere reden niet productief genoeg was. Die stages waren een instrument om jongeren op de arbeidsmarkt te introduceren. Dat verdwijnt nu in het kader van de besparingen.” Sotiria Theodoropolou: “Vooral bij jongeren met een universitair diploma is het werkloosheidsprobleem groot. Griekenland volgt de technologische vooruitgang onvoldoende, waardoor zij ook in de privésector te weinig aan de bak komen. De overheid was lange tijd de voornaamste

EN IN ONS LAND? LIJDEN DE JONGEREN HIER OOK HET MEEST ONDER DE CRISIS?

vacature.com/crisis

werkgever in het land en daar waren zij het slachtoffer van. Griekenland kent daardoor een enorme braindrain. Veel hoogopgeleide jongeren moeten naar het buitenland als ze aan de bak willen komen.” Dalende lonen en stijgende werkloosheid: het lijkt een zeker recept voor armoede. “Dat lijkt op dit moment moeilijk te vermijden”, zeg Alexander Vrionakis. “De overheid overweegt een soort coupons te maken die verzilverd kunnen worden bij supermarkten, zodat mensen in hun elementaire levensbehoeften kunnen voorzien. Dat wordt nu nog niet hard uitgesproken, maar het zou me niet verbazen dat het er komt.”

De beheersing van de loonkostengroei is in ons land essentieel, zegt het Planbureau. De afgelopen tien jaar steeg de loonkost per eenheid product in België met 23,4%, in Duitsland was dat slechts 8,8%. Ruimte voor loonkostengroei bovenop de index is er niet: de stijgende energieprijzen - hoewel slechts gedeeltelijk in de index - drijven de lonen hoger. Maar loonkostenbeheersing alleen volstaat niet, zegt het Planbureau: ook de heroriëntering van de uitvoer is noodzakelijk, want de Belgische bedrijven hebben de jongste jaren gestaag marktaandeel verloren in het buitenland.

7.000 vacatures in bouwsector De bouwsector blijft op zoek naar geschikt personeel. Om de werkgelegenheid in de sector op peil te houden, zoekt de sector jaarlijks 20.000 werknemers. Op dit moment blijven er 5.000 tot 7.000 vacatures openstaan, blijkt uit gegevens van de Confederatie Bouw. De bouwsector telde in het vierde kwartaal van 2009 204.600 werknemers. De tewerkstelling ging er sinds het begin van de crisis wel met 1,9 procent achteruit, wat overeenstemt met een verlies van 4.000 banen. In vergelijking met de andere sectoren is dat een 'matige daling', oordeelt de sector zelf. Ook in 2010 zou de tewerkstelling in beperkte mate blijven dalen.

4 op 5 werknemers gaan ziek werken

Om de werkgelegenheid op peil te houden, wordt nu vooral naar de privésector gekeken. Maar behalve het toerisme, goed voor 20 procent van het bnp, is er geen zwaargewicht op vlak van tewerkstelling. “Grote industriële ondernemingen zijn er nauwelijks. Er zijn vooral veel kmo’s en daarnaast is ook de transportsector redelijk belangrijk”, aldus Vrionakis. “Sowieso moet de overheid sectoren met toekomst stimuleren. Heel de wereld is bijvoorbeeld op zoek naar goedkope energie. Wel, het is in Griekenland gratis aanwezig dankzij de ontelbare eilanden waar je windenergie kan creëren. In vergelijking met andere Europese landen hinkt Griekenland daarin achterop. Het moet van de Grieken zelf komen. Grote buitenlandse investeringen zijn er amper, al zijn er wel de jongste jaren meer buitenlandse overnames.”

Meer dan vier op vijf werknemers gaan werken als hij of zij zich ziek voelt. Uit loyaliteit met collega’s, maar ook uit vrees voor een te grote achterstand op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau InSites Consulting in opdracht van Tempo-Team bij 304 Belgische, 305 Nederlandse en 154 Luxemburgse werknemers. 88% van de Belgische werknemers wordt jaarlijks wel eens ziek en gaat toch werken. Slechts 4% blijft consequent thuis.

Ook Sotiria Theodoropolou ziet het ondanks alles relatief positief in: “De regering moedigt ondernemen aan en maakt het nu ook makkelijker voor ondernemers. Vergis u niet: Grieken zijn harde werkers. Alleen ligt de productiviteit niet zo hoog als bijvoorbeeld in Duitsland, maar dat kan je ook niet verwachten. Griekenland heeft een service-economie, er is niet zoveel geavanceerde technologie. De omstandigheden zijn natuurlijk bijzonder moeilijk, omdat ook de andere landen in de EU het moeilijk hebben. Maar het kan, als de maatregelen hun doel bereiken.”

vacature.com/politie

(DS)

VACATURE.COM

Verdienen politiechefs te weinig? LEES VERDER OP

tekst Dominique Soenens | foto Maro Kouri D

9

Hoe reageer je best op agressieve of lastige klanten? LEES VERDER OP

vacature.com/agressie

Wat verwachten studenten van hun eerste loon? LEES VERDER OP

vacature.com/eersteloon


015_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:44

Pagina 15

VACATURE 22 MEI 2010

15

MAANDAG VAN

Tom Vandeweghe VRT-correspondent in Bangkok

In de straten van Bangkok laait al dagenlang het conflict tussen roodhemden en het Thaise leger op. VRT-correspondent Tom Vandeweghe bracht maandag verslag uit vanuit de gevarenzone.

7.45 uur. Ik heb een vijftal uren nachtrust achter de rug. Het hotel waar ik me bevind, ligt in het verlengde van de straat waar de roodhemden zich verschansen. Het is er rustig, er zijn weinig mensen op straat. 9.00 uur. We beginnen de montage van de reportage voor Terzake waarvan we het materiaal de dag ervoor opgenomen hebben. We hebben veel werk: het item duurt 5,5 minuten en de montagetijd duurt gemiddeld een uur per minuut. Normaal gezien werk ik alleen, maar nu heb ik de luxe dat er een tweemansploeg van de VRT naar hier gekomen is. Er is ook een ‘fixer’, een Thaise dame die ons begeleidt en helpt bij de vertalingen. 12.00 uur. Op de middag zit ik in het radionieuws, in Belgische tijd is het dan 7 uur ’s morgens. Een halfuur later ben ik live in De Ochtend. Ik ben moeilijk te bereiken, omdat het communicatieverkeer verstoord is, wat voor extra stress zorgt. 14.00 uur. Ik stuur het stuk voor Terzake via internet door. Het doorsturen van het stuk neemt uiteindelijk

een uur in beslag. Ik had gelukkig iets meegenomen van het ontbijt, want ik heb geen tijd voor een lunch. We trekken ons kogelvrije vest en helm aan en gaan met een jeep naar de stad. Om 15 uur liep het ultimatum van de regering af en we wilden zien wat er zou gebeuren. 15.30 uur. We komen aan in het kamp van de roodhemden. We beginnen te filmen voor het item in het Eén-journaal van ’s avonds. Ik voel me op mijn ongemak, de situatie is heel gespannen. De voorbije dagen hebben we mensen voor onze ogen zien neergeschoten worden. De vraag is of het leger zal ingrijpen nu het ultimatum verstreken is. We zijn op onze hoede voor sluipschutters die in de appartementsgebouwen verscholen zitten. Ik krijg intussen een telefoon van het Nederlandse tv-programma Nova, dat een live interventie wil. 16.30 uur. We steken de straat door naar de kant van de militairen, waar we opnieuw beelden opnemen. Ik maak een stukje voor het Ketnet-programma Karrewiet, waarin ik in een halve minuut tijd het con-

flict uitleg voor kinderen. Daarna doe ik een statement voor het Journaal, voor het donker wordt. We stappen door naar een wijk waar we inwoners van Bangkok vragen naar wat zij vinden van de situatie. We keren terug naar het hotel en beginnen meteen het materiaal in te laden. Er blijkt eerst geen klank op te staan. Stress, maar het raakt opgelost. We eten een afhaalmaaltijd en beginnen met de vertalingen van de gesprekken. 21.00 uur. Montage van het stuk in het Journaal. Ik begin de voorbereiding voor de live tussenkomst in Nova op de Nederlandse televisie, die om 22.15 uur plaatsvindt. De tussenkomst in Vandaag op Radio 1 valt weg door het overlijden van Bobbejaan Schoepen. Om 23 uur kan ik het stuk voor het Journaal inspreken, afmixen en doorsturen. Ik doe om 0.45 uur nog een live stukje voor dezelfde uitzending. Daarna duiken we de Ierse pub binnen. 02.30 uur. Ik plof neer in mijn bed. tekst Dominique Soenens D


016_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:45

Pagina 16

DUBBELCHECK Jan werkt voltijds, Anke nam loopbaanonderbreking om voltijds verpleegkunde te studeren. Samen hebben ze een dochter Fien (10) en zoon Anselm (8).

Naam: Jan Smessaert • Leeftijd: 40 Functie: Business group manager information worker bij Microsoft Belgium & Luxemburg

Naam: Anke Peeters • Leeftijd: 43 Functie: Voltijds student bachelor verpleegkunde

“Mijn beurt om begrip op te brengen voor haar ambities”

“Ik heb me mijn studies verpleegkunde nog geen moment beklaagd”

“Ik werk nu al acht jaar bij Microsoft en heb kansen gekregen om door te groeien, zonder geremd te zijn door gezinsactiviteiten. Dat heb ik natuurlijk aan Anke te danken. Zij deed tien jaar geleden een stap achteruit om voor ons gezin te zorgen. Anke had een mooie communicatiepositie bij een mediarelatie-bedrijf. Ze was verantwoordelijk voor een heel team. Ze koos voor een andere baan, waar ze halftijds kon werken. Nu ze besloten heeft om terug te gaan studeren, wil ik op mijn beurt begrip voor haar opbrengen. Ik juich haar nieuwe ambities voor 200 procent toe.” “Het gezinsleven combineren met een drukke job is niet evident. Toch kan ik dankzij een flexibele werkgever de kinderen elke ochtend naar school brengen. Ik zet hen af en rij dan meestal terug naar huis, waar ik al begin te werken. Pas als de files naar Brussel opgelost zijn, rij ik naar Zaventem. ’s Avonds hoef ik ook niet tot de laatste man op kantoor te blijven. Ik stop op tijd, zodat ik de kinderen nog kan zien voor ze naar bed gaan. Daarna ga ik thuis terug aan de slag.” “Ik zou graag beweren dat ik een nieuwe man ben, maar dat is gelogen. De typisch mannelijke clichés als vuilbakken en klusjes in huis lukken me nog net. Voor de rest houdt Anke de boel draaiend, geholpen door een poetsvrouw en dienstencheques. Veel tijd voor persoonlijke interesses is er niet. Samen met Anke en mijn broer speel ik muziek in een Ierse folkgroep. Normaal gezien repeteren we wekelijks, maar door de lancering van het nieuwe Microsoftprogramma de afgelopen weken en Ankes onregelmatige shiften in het ziekenhuis is dat er niet meer van gekomen. We kijken dus uit naar de zomer, waarin het weer wat kalmer wordt.”

“Twee jaar geleden nam ik loopbaanonderbreking bij de KHLeuven: ik was uitgekeken op mijn loopbaan in de communicatie en verlangde naar meer contact met mensen. Daarom koos ik ervoor verpleegkunde te studeren. Dat heb ik me nog geen moment beklaagd. In principe studeer ik af in januari 2011: die datum komt nu dichterbij en dat is spannend.” “Voor Jan was het natuurlijk makkelijker geweest als ik gewoon was blijven werken. Als student verpleegkunde doe ik momenteel stage in het UZ Leuven. Dat betekent vroege en late shiften en weekendwerk. Onze gezinsagenda is dus een enorme puzzel. Maar in een relatie is het belangrijk dat beide partners hun job graag doen. Als je niet tevreden bent, heeft het geen zin te blijven zeuren. Nu ben ik soms oververmoeid van de onregelmatige uren, maar ik ben echt gelukkig. Daar leeft het hele gezin van op. Bovendien heeft een student ook veel vakantie: elke schoolvakantie ben ik thuis bij mijn kinderen. Na mijn examens heb ik drie maanden verlof. Dat is een luxe die ik zal missen wanneer ik terug ga werken.” “Gelukkig is de gezondheidssector een branche die openstaat voor deeltijds werken. Zolang de kinderen thuis zijn, wil ik zeker niet voltijds aan de slag. Ik wil onze kinderen zien opgroeien. Mijn absolute droom? Mocht ik geen echtgenoot en kinderen hebben, zou ik in de palliatieve zorg willen werken. Dat kan nu wellicht nog niet, omwille van de vele shiften en weekendwerk. Maar er zijn nog heel veel andere interessante jobs in de gezondheidssector, die beter combineerbaar zijn met onze huidige gezinssituatie.” tekst Ann Lemaître | foto Griet Dekoninck D

CHECKLIST: 55 uur/week < “Gemiddeld 3 avonden per week, zondagavond check ik mails.” < “Ja” < “Van Oud-Heverlee naar Zaventem, zonder files < dankzij flexibele werkuren” < “Ja, om de files te vermijden” < “Het mag iets rustiger.” <

6/10

WERKUREN AVOND- EN WEEKENDWERK OVERUREN WOON-WERKTRAJECT THUISWERK MINDER WERKEN?

BALANS-SCORE

> “40-45 uur/week tijdens mijn stage momenteel, als student een pak minder” > “Momenteel vroege en late shiften, ook in het weekend” > “Nee” > Van Oud-Heverlee naar Leuven > “Als student werk ik voornamelijk van thuis uit.” > “Méér in de toekomst”

6/10


017_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:46

Pagina 17

VACATURE 22 MEI 2010

17

WERK EN RECHT

Kan uw werkgever tatoeages of piercings verbieden? Als hij goede redenen heeft, kan uw werkgever inderdaad zichtbare tatoeages of het dragen van piercings verbieden. 1. De

werkgever mag het dragen van piercings verbieden vanuit veiligheids- of gezondheidsoverwegingen. Zo mogen werknemers die voedsel bereiden, geen piercings (of sieraden in het algemeen) dragen omwille van hygiënische redenen. Dat verbod geldt evenzeer voor werknemers die met machines werken, voor verpleegsters, enz. 2. Het beperken of zelfs verbieden van tatoeages of piercings omwille van het imago van de onderneming is minder vanzelfsprekend. Sofie Bontinck van het advocatenkantoor Laga: “In het algemeen heeft een werkgever het recht om aan zijn werknemers bepaalde normen op te leggen die relevant

zijn voor de uitvoering van hun werk, zoals regels over het uiterlijk en de kledij. Meestal zal hij die voorschriften in het arbeidsreglement of in een apart reglement opnemen. Op die manier weten de werknemers duidelijk wat kan en niet kan.” Deze voorschriften moeten wel steunen op objectieve redenen, zoals de economische of commerciële belangen van de onderneming. Advocaat Kitty Vinck (Laga): “Moet de werknemer de onderneming vertegenwoordigen? Staat hij in contact met de klanten? In welke sector is hij actief? Zo is het verbod om zichtbare tatoeages of piercings te dragen, gemakkelijk te verantwoorden voor een handelsvertegenwoordiger of winkelbediende die in direct contact met klanten staat, maar veel minder voor een kantoorbediende die nooit contact heeft met klanten.”

Tot hiertoe hebben de arbeidsrechters weinig uitspraken gedaan over betwistingen rond uiterlijk vertoon en persoonlijke levensstijl. In 2004 oordeelde het arbeidshof in Antwerpen dat het afwijzen van een sollicitant voor een functie van een straathoekwerker omwille van zijn tatoeages niet objectief en redelijk gerechtvaardigd kon worden. Soms worden werknemers echter wegens dringende reden ontslagen omwille van bepaalde kleding of haartooi. Zo verzette een rechter zich niet tegen het ontslag van een werkneemster van een kapsalon met lange onverzorgde haren en excentrieke kledij. Volgens de rechter heeft de zaakvoerder van een kapsalon het recht zijn werknemers een kledingstijl en haartooi op te leggen die beantwoordt aan de stijl van het huis. In samenwerking met advocatenkantoor Laga D

GLOBETROTTER

“België wordt steeds aantrekkelijker voor Indiase it’ers” “Ik studeerde voor ingenieur aan de universiteit van Mumbai, waarna ik aan de slag kon bij Capgemini. Twee jaar geleden stuurde dat bedrijf me naar België, waar ik nu voor Sogeti, onderdeel van de Capgemini familie, werk. Hoelang ik hier zal blijven, weet ik nog niet. Op dit moment bevalt het me enorm. Hoewel mijn werkplaats Brussel is, woon ik in Antwerpen, waar mijn werkgever een appartement voor mij zocht. Ik ga met de trein en metro naar het werk: een comfortabele rit, ideaal om de dag te beginnen.” “Over België wist ik in het geheel niets toen ik hier arriveerde, maar het land heeft me aangenaam verrast. Natuurlijk zijn er een aantal mentaliteitsverschillen. In België werkt men hard tussen negen en zes, maar daarna gaat men naar huis en is er tijd voor andere dingen: familie, hobby’s, ontspanning. De sfeer is eerder relaxed. In Indiase bedrijven wordt vaak tot na 20 uur doorgewerkt. De druk op werknemers is er groter. Men richt zich er ook meer op de uren van klanten: wie voor bedrijven in de VS werkt, zal meestal werken van 14 tot 22 uur. In België zie je dan weer dat consultants of it’ers vaker in het bedrijf van de klant zelf gaan werken, in India gebeurt dat zelden.” “Qua salarisverschillen kan ik niet vergelijken: ik krijg nog altijd een Indiaas salaris uitbetaald door Capgemini. Sogeti voorziet wel in accomodatie en reisvergoeding, zodat ik alleen de basisuitgaven moet doen hier in België. Hoewel ik in Antwerpen woon, heeft het weinig zin om Nederlands te leren. Op het werk heb ik Frans nodig, dus volg ik een cursus Frans. Dat is al moeilijk genoeg.

Jumy Mathew, Indiër in België: “In Indië wordt vaak tot na 20 uur doorgewerkt. De druk op werknemers is er groter dan in België.”

“De laatste jaren komen steeds meer Indiase it’ers naar België. Ik krijg zelfs de indruk dat België voor Indiërs even aantrekkelijk is geworden als de UK. Het feit dat de Indiase gemeenschap begint te groeien, speelt zeker een rol. Daarnaast heeft België ook een uitgesproken internationaal karakter: in tegenstelling tot Frankrijk of Duitsland houden mensen hier niet aan hun taal vast.” tekst Ann Lemaître | foto Michel Wiegandt D

NAAM Jumy Mathew LEEFTIJD 28 AFKOMSTIG UIT Mumbai, India WERKTE EERDER IN India BEROEP Senior analyst bij Sogeti


018_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:47

Pagina 18

SUCCESTAPES

Edith Devriendt-Van Cauwenberge (74), stichtster van Solidariteit voor het Gezin, en zoon Erwin (49), huidig gedelegeerd bestuurder

“5.000 werknemers, 1.000 aanwervingen in 2009” 2 Meer dan 5.000 werknemers over heel Vlaanderen. 32 zorgdiensten, van babysitdienst tot thuisverpleging. Solidariteit voor het Gezin, een private speler in geïntegreerde thuiszorg, groeit als kool. Een geanimeerd gesprek met moeder Edith Devriendt-Van Cauwenberge en zoon Erwin Devriendt.

Frisse tinten in de gangen maken het de bejaarde bewoners makkelijker om op de juiste verdieping te belanden. Het is eens iets anders dan het ziekenhuiswit dat je stante pede met een knoert van een depressie opzadelt. Een ergonomisch bubbelbad onder begeleiding, een pedicure, een kapper, een kiné, een fitnessruimte en wassalon: mijn gids Edith, een kwieke 74-jarige, wil me met eigen ogen laten zien dat het Gentse zorghotel Seniorcity allesbehalve een grauw uitdoofoord voor bejaarden is. Op Edith volgt Devriendt-Van Cauwenberge. Ze is niet zomaar een bewoonster. Met recht en reden is ze fier. Meer dan dertig jaar geleden, in 1977, stampte deze geboren en getogen Gentse de vzw Solidariteit voor het Gezin uit de grond, sinds 2004 onder meer uitbater van Seniorcity. Vandaag stelt de dienstenorganisatie meer dan 5.000 werknemers tewerk, overal te

lande. Van gezins- en bejaardenzorg, over kinderopvang tot babysitdienst en thuisverpleging: liefst 32 zorgdiensten prijken er op de brochures. In 2000 nam zoon Erwin de touwtjes in handen, Edith zetelt sindsdien de raad van bestuur voor. “Ik woon zoals ik altijd gedroomd heb.” Medebewoners van haar generatie stoppen Edith nog geregeld kattebelletjes toe. “Soms is dat een beetje vervelend, want ik zit niet meer in het dagelijks bestuur. Ik zal niet zeggen dat ik niet meer meekan, maar ik moet telkens toch goed nadenken als ik de boekhouding onder ogen krijg in de beheerraad.” Wat u nu onder ogen krijgt, is uniek. Duo-interviews werden steevast afgewimpeld. Edith: “Erwin wil niet te veel als ‘zoon van’ gepercipieerd worden, ik begrijp dat perfect. Maar we verstaan elkaar prima. Op familiefeesten? Spreken we amper over het werk. Er zijn trouwens weken dat ik niet in de kantoren kom.” Bedreiging voor katholieken Als verpleegster, zo begon Edith Devriendt-Van Cauwenberge haar carrière. Later werd ze directielid van

het Gentse Academisch Ziekenhuis. In 1969 bood ze er haar ontslag aan om meer tijd bij haar gezin door te brengen. Een keuze waar ze al snel op terugkwam. “Huismoeder spelen, dat lag me niet.” Bij de toenmalige Gentse PVV raakt ze in 1970 verkozen als gemeenteraadslid. Via via komt ze in contact met de Brusselse vzw ‘Solidarité familiale – service d’aide aux familles à Bruxelles’, als vrijwilliger. “Met Solidariteit voor het Gezin ben ik alleen gestart, in 1976. Ik verzorgde avondcursussen bejaardenhulp voor voornamelijk vrouwelijke bandarbeidsters in de textielsector, voor wie de job in wezen te zwaar was. Zonder subsidies, die kreeg je pas na een jaar. De eerste tien jaar heb ik geen dag verlof genomen. In volle verzuilingstijd had je in die tijd enkel de katholieke structuur in de zorgsector. De liberalen waren tweederangsburgers. Ik heb het geluk gehad een zeer idealistische ambtenaar ontmoet te hebben, van CVP-signatuur nota bene, die zelf blij was dat er eindelijk iemand aan dat monopolie wou knabbelen. De katholieke zorgverstrekkers zagen me werkelijk als een bedreiging. Want plots ging ik ook knabbelen aan hun urencontingenten (uren voor gezins- en thuiszorg die de Vlaamse regering subsidieert en verdeelt over erkende openbare en private diensten, nvdr).” Zoonlief Erwin schilderde als tiener de dienstwagens voor gezins- en bejaardenhulp. Omdat er geen geld was voor stickers. “Uiteraard had ik een grote bewondering voor het werk van mijn moeder. Als particuliere vzw q

Erwin Devriendt, met moeder Edith die in 1977 Solidariteit voor het Gezin stichtte: “Hoe is het mogelijk dat ons zorghotel moet concurreren met het OCMW-rusthuis van de stad, terwijl de belastingbetaler nog eens het deficit van dat OCMW-rusthuis bijpast?”


019_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:47

Pagina 19


020_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:47

Pagina 20

SUCCESTAPES

“Wanneer krijgen we eens een ‘Manager van het Jaar’ uit de ‘social profit’?” ERWIN DEVRIENDT, GEDELEGEERD BESTUURDER SOLIDARITEIT VOOR HET GEZIN

q zoiets uit de grond stampen in een vrij protectionistische omgeving, het is niet iedereen gegeven.” De politieke microbe beet zich eveneens in de genen van Erwin Devriendt vast. “Ik vond dat de vrijemarktsidee in de sociale sector te weinig aan bod kwam. Daarom ben ik voorzitter van het OCMW in Gent geworden, de jongste voorzitter ooit in een grootstad. Toen m’n moeder op pensioen ging, heb ik een keuze moeten maken. Sindsdien ben ik niet meer actief in de politiek, precies omdat ik onze klanten duidelijk wil maken dat je geen kleur mag hebben in de zorg.” Wanneer ik expliciet pols naar de succesfactoren van Solidariteit voor het Gezin, verwijst Erwin Devriendt in eerste instantie opnieuw naar de intuïtie van zijn moeder. “Ze besefte dat gezinsen bejaardenhulp niet genoeg was. In 1985 heeft ze een nieuwe visie in de Belgische zorgsector gelanceerd. Ze wou alle zorg in de thuissituatie dekken.” Edith stapte af van het gangbare ‘categoriale’ en ‘leeftijdsgebonden’ denken, waarbij één organisatie zich bezighoudt met één doelgroep. “Vandaar onze drie pijlers: gezinshulp, thuisverpleging en poetsdienst.” Edith vult aan: “Omwille van onze underdogpositie werden we gedwongen creatief te zijn.” Erwin: “We

willen naadloze zorg aanbieden, van wieg tot graf. Jonge gezinnen hebben ook zorgbehoevende ouders. Ze kunnen voor een integraal aanbod bij ons terecht, hoeven maar één telefoonnummer te bellen. Denk aan de persoonlijke assistentiebudgetten, die personen met een handicap de vrijheid geven om zelf te beslissen met welke zorgverstrekker ze in zee gaan. Ik zou graag hebben dat jonge ouders een soortgelijke cheque zouden krijgen voor gezinshulp.”

aanwerven. Waarom moet een verpleegkundige anno 2010 nog patiënten wassen en aankleden?” Het Riziv betaalt elk jaar 15 miljoen basistoiletten terug, voorgeschreven door dokters. Goed voor 68 miljoen euro, hooggekwalificeerde verpleegkundigen besteden ruim 800.000 uren aan die toiletten. “Onze verzorgenden zijn daar perfect voor opgeleid. Schaf die toiletten voor verpleegkundigen af, en er zijn meteen 600 verpleegkundigen beschikbaar in Vlaanderen.”

Noodlijdende OCMW’s Erwin Devriendt neemt geen blad voor de mond: de overheid speelt een dubieuze rol in de zorgsector, het aanbodgestuurde model zorgt voor onevenwichten. Erwin: “Wat zie ik vandaag? Dat OCMW’s zelf ziekenhuizen en diensten voor gezinszorg runnen. Hoe is het mogelijk dat dit zorghotel moet concurreren met het OCMW-rusthuis van de stad, terwijl de belastingbetaler nog eens het deficit van dat OCMW-rusthuis bijpast? Een regelrechte schande. Geen enkel openbaar rust- of ziekenhuis draait ‘breakeven’. Er zijn genoeg alternatieven voorhanden op de private markt. De verankering van het verleden werkt zeer marktcontraproductief. De urencontingenten voor gezinszorg liggen al 50 jaar vast bij ministerieel besluit. De groten wordt nog altijd groter, want de procentuele groei wordt lineair toegekend. Zo’n aanbodgestuurde situatie is niet normaal. Ik zit met wachtlijsten. Dat wil zeggen dat ik meer vraag heb, terwijl anderen te veel urencontingent hebben die ze niet ingevuld krijgen. Achter de schermen heb ik veel medestanders, voor de schermen zijn we een bedreiging als zuiloverstijgend denker. Ik geef u nog een ander voorbeeld. Ik kan vandaag meteen 100 verpleegkundigen

Manager in de social profit, het is niet van de poes, aldus Erwin Devriendt. “Het decretale kader rond sociale ondernemerschap weegt heel zwaar. We hebben te maken met zeven verschillende ministers, met een schaarste aan middelen, een diarree aan reglementering, verkiezingen en nieuwe regeringen, noem maar op. Het weekblad Trends zou een fantastisch signaal geven moest het een keer een manager uit de social profit, bijvoorbeeld van een ziekenhuis, tot Manager van het Jaar uitroepen.” Creatief ondernemerschap in de zorgsector loopt allerminst van een leien dakje. “Mensen die hier in een serviceflat wonen, willen we zorgeloos één forfait laten betalen. Mag niet van de wetgever, die een afzonderlijke factuur voor poetsen oplegt. ‘Pak mijn erkenning maar af ’, dreig ik dan. Uiteindelijk valt er altijd wel een oplossing uit de bus. Maar je moet altijd opnieuw provoceren, zoiets maakt je moe. Nog een voorbeeld. Dit zorghotel hebben we willen demedicaliseren. Van die laatste beslissing in iemands leven willen we een laatste reis maken. Dat straal je niet uit met witte shorten en karretjes met pillen. Maar je subsidie hangt wel af van het aantal verpleegkundigen dat er rondloopt. Privatisering is de beste manier om de schaarse midde-


021_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:47

Pagina 21

VACATURE 22 MEI 2010

Erwin Devriendt: “We leggen de lat hoog: liever geen poetsvrouw dan een slechte. Je vindt gewoon te weinig kwaliteit op de arbeidsmarkt.”

Wijn als uitlaatklep Erwin (49), gedelegeerd bestuurder van Solidariteit voor het Gezin, heeft één grote passie naast het werk: wijn. Hij schrijft erover in een eigen wijntijdschrift, is ondervoorzitter van de Vlaamse wijngilde, maakt zelfs wijn in zijn kleine wijngaard in Sarrians, dicht bij de Mont Ventoux. “Ik heb meer pijlen op mijn boog dan het werk. Anders word je een vakidioot.”

len het meest optimaal in te zetten, alle vzw’s in de zorg bewijzen dat vandaag. Commercialisering is dan weer een bedreiging, je mag grote groepen geen gigantische winsten laten maken op de kap van sukkelaars.” Edith: “Vooral bouwpromotoren doen dat al vandaag in de sector van de rusthuizen.” Honderden openstaande vacatures Het gaat hard voor Solidariteit voor het Gezin. Vorig jaar ging werknemer nummer 5.000 van start. Toch blijven honderden vacatures langdurig openstaan. “We hebben vorig jaar 1.000 mensen aangeworven. We leggen de lat wel hoog: liever geen poetsvrouw dan een slechte. Je vindt gewoon te weinig kwaliteit op de arbeidsmarkt. Bovendien gaat het om jobs waarbij je keihard moet werken, velen halen hun neus daarvoor op. Onze sector kent een verloop van 21, 2 procent. Ofwel: 1 op 5 verlaat binnen 3 maanden het bedrijf, dat is onmenselijk als je weet dat we per poetsvrouw het eerste jaar meer dan 12 uren opleiding voorzien. De VDAB hamert te veel op technische vaardigheden. We kunnen ons dat moeilijk inbeelden, maar het kost heel wat moeite om een groep werkzoekenden alleen al het plichtsbesef bij te brengen ergens op tijd op het werk te komen. Alleen dat is een opleiding waard, maar ook leren omgaan met mensen, begrijpen wat de werksfeer inhoudt. Dan heb ik het over de laaggeschoolde vacatures, de hooggeschoolde betrekkingen vullen we makkelijk in.” Vandaag biedt Solidariteit voor het Gezin 32 diensten aan. Erwin Devriendt: “We hebben al diensten stopgezet. Zo hadden we kappers, logopedisten en pedicures in dienst, maar op die markt boden we geen meerwaarde

door de stevige concurrentie van zelfstandigen.” Devriendt wil absoluut geen stappen overslaan en zweert trouw aan de beproefde inktvlekmethode. “We zijn begonnen in Gent, hebben nadien Oosten West-Vlaanderen aangeboord. Je moet altijd een aanknopingspunt hebben. We zijn in het verleden eens te snel naar Leuven gesprongen, dat is mislukt. Daarom zijn we in Wallonië nu gestart in Waver, dicht bij Vlaams-Brabant, waar we al voet aan de grond hebben. Wallonië is geen prioriteit, we hebben nog meer dan 10 jaar werk om Vlaanderen volledig te bestrijken.” ‘Gepassioneerd’, ‘scherp’, ‘no-nonsense’, stuk voor stuk adjectieven die aan het karakter van Erwin Devriendt kleven. Wordt de derde generatie al klaargestoomd in de coulissen? “Kijk, je kan niet meer spreken van een familiebedrijf als je 5.000 werknemers in dienst hebt. Toen ik het roer van mijn moeder overnam, heb ik duidelijke voorwaarden gesteld. Ik wou absoluut een directiecomité, we hebben de organisatie geprofessionaliseerd.” Edith: “Met Erwin kunnen we niet stilvallen, de beheerraad weet dat. We vragen ons altijd af waar hij mee zal afkomen. Ik was ook zo, maar hij heeft het nog een graad erger (lacht).” tekst Nico Schoofs | foto Griet Dekoninck D

21


022_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:49

Pagina 22

COLUMN

An Olaerts D

Er hing een kuisheidsgordel aan zijn kraam, een onderbroek met scharnieren en naar binnen geplooide pinnetjes. Ik keek ernaar. Ik voelde eraan. Discreet, maar niet discreet genoeg. De man in het kraam had mij in het oog. In plaats van op te letten en zijn werk te doen. Hij zou de eerste smid niet zijn wiens duim op een aambeeld tot spijs werd geklopt. De man trapte op zijn blaasbalg, pookte zijn kooltjes op en zei: Aus bei mit nach zeit von zu. Frau Schmidt hat Hunger wie ein Wolf. Ik weet niet wat hij zei, iets dubbelzinnigs wellicht, in het Duits. Wij waren namelijk met de hele stam op uitstap in Duitsland, waar wij per abuis bij een Mittelalterisches Burgfest waren uitgekomen. Beeld u een burcht in, op een halve berg in het Eifelgebied. Daar had zich een tros Duitsers verzameld die de middeleeuwen naspeelden. Dat wil zeggen dat ze hun haar niet hadden gekamd en dat ze voor de zekerheid thuis naar de wc waren geweest. Hun schoenen waren zelfgemaakt en hun fletse kleren hingen vol pluis. Voor 1 euro mocht je hun katapult opspannen om pakweg je

â&#x20AC;&#x153;Leve alle stroom en instroom van goedkope arbeid nondedjuâ&#x20AC;? schoonmoeder te plagen met een houten kanonsbal. Slapen deed het Mittelalterische Gesellschaft op schapenvellen in een kampement van katoenen vodden. Boven het vuur hing een pot te borrelen met vieze blazen en rare vetogen. Aha, sprak ik op macro-economische toon. Dit is de wereld zonder stroom en zonder instroom van goedkope arbeid uit het Oosten! Lokale nijverheid ho! Hier heeft niemand Lahksmi Mittal nodig. Hier smeedt iedereen zijn eigen staal op eigen kracht! De man van de kuisheidsgordel stond in zijn kraam te rochelen gelijk een espressomachine. Het ging niet goed met zijn vuur. Het binnenplein van de burcht zag zwart van de rook. Het mocht de pret niet bederven. Er was muziek, er was worst en er stond een draaimolen. De zussenkinders namen onmiddellijk plaats, alledrie op een ander middeleeuws kermisschaap. Prompt schoot een Pruisisch vrouwmens tevoorschijn. Een rit op het molentje kostte 1 euro per kind. Ze haalde het geld op en verdween terug in het kassahok. De zussenkinders zaten roerloos stil op hun schaap. Hier was iets loos. Er bewoog niets.

Het Pruisische vrouwmens wurmde haar dikke middeleeuwse kont opnieuw naar buiten, keek me aan en sprak: Aus bei mit nach zeit von zu. Frau Schmidt hat Hunger wie ein Wolf. Bleek in het midden van de molen een hendel te staan om de molen zelf op gang te trekken. En voor ik het goed en wel besefte stond ik mezelf misselijk te kolken op dat molentje. Noord, west, zuid, oost. Noord, west, zuid, oost. De wereld zonder stroom of instroom trok wild aan mij voorbij. Gaat het, hoorde ik mijn moeder roepen. Nee, het ging niet. Ik liet de hendel los, zigzagde tussen de schapen en gaf over achter het kraam met de kuisheidsgordel. Knoblauchbrot mit Bratwurst. Plaatselijk gebakken, zonder stroom of instroom. Auf bei mit nach zeit von zu, vroeg de smid bezorgd. Frau Schmidt hat Hunger wie ein Wolf. In plaats van gewoon zijn werk te doen en mij met rust te laten. Met zijn Mittelalterisches Burgfest. Leve alle stroom en instroom nondedju. D

REAGEREN?

9 vacature.com/column


023_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:53

Pagina 23

VLERICK update

Informeert u over opleidingen, activiteiten en onderzoek

9 juni 2010 - Vlerick Leuven Gent Management School, Campus Gent > Een conferentiedag met toonaangevende sprekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven. > Interactieve workshops over de nieuwste HR-trends. > Interessante topics: Coaching, Beyond Creativity, People Performance, Carrièremanagement, Motivation Management, Business Mediation, Curse of Talent, Leadership, ...

Keynote speakers Prof Dr Philippe Haspeslagh Dean of Vlerick Leuven Gent Management School “Are we a talent factory or a wasteland?” Professor Haspeslagh looks at HR challenges and talent development from a board perspective. Three major themes he will elaborate on are: succession management and leadership development, rewarding for performance, and the relationship between the CEO, the Chairman of the Board and HR.

Prof Dr George Kohlrieser Professor in Leadership and Organisational Behaviour at IMD “Leading at the edge: how to unlock extraordinary performance” In his keynote speech “Leading at the Edge” George Kohlrieser will introduce the audience to the principles of high performance leadership, including the latest research on what makes a great leader who inspires trust to achieve maximum effectiveness. Drawing on the studies of high performance leadership from the world of sports, theatre, music, hostage negotiation, business and personal achievement - he will translate this cutting edge knowledge to the real world of leading. What do highly effective leaders do to bring themselves, their teams and their organisations to the edge of full talent development and achievement possibilities? Leadership is a talent and like all talents must be developed through years of focused learning and training.

Meer info en inschrijven: www.vlerick.com/hrday Anniek Devos, tel. + 32 9 210 97 29, anniek.devos@vlerick.com

Vlerick update3 (27 maart).indd 1

17-05-2010 10:50:29


024_GPV1QU_20100522_VMGBI

24

20-05-2010

19:54

Pagina 24

VACATURE 22 MEI 2010

Bouw mee aan het Vlaanderen van morgen Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid en is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van alle Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen. Daarnaast is het agentschap verantwoordelijk voor het beheer van het verkeer op die wegen. Het agentschap is dringend op zoek naar (m/v):

administratief sectiechef contracten

landmeter-topograaf

Vilvoorde (Leuven) (ref. 20137) Diploma: masterdiploma, bij voorkeur in één van de volgende richtingen: rechten, criminologische wetenschappen, economische of toegepaste economische wettenschappen.

Hasselt (ref. 4934) Diploma: bachelordiploma, bij voorkeur topografie, landmeter-expert vastgoed of in de bouw, optie vastgoed, keuze meten.

3 districtchefs

technisch sectiechef – patrimoniumbeheer

Antwerpen (ref. 20135), Sint-Niklaas (ref. 20140) en Gent (ref. 20141) Diploma: master in de industriële wetenschappen of een gelijkwaardig diploma van industrieel ingenieur, bij voorkeur optie bouwkunde.

Vilvoorde (Leuven) (ref. 5961) Diploma: master in de industriële wetenschappen of een gelijkwaardig diploma van industrieel ingenieur – optie bouwkunde, master in de architectuur of een master in de stedenbouw en ruimtelijke planning.

werfleider

tunneltoezichter

Hasselt (ref. 20134) Diploma: master in de industriële wetenschappen of een gelijkwaardig diploma van industrieel ingenieur – optie bouwkunde.

Antwerpen (ref. 20150) Diploma: bachelordiploma bij voorkeur in de richting elektriciteit, elektronica (-ICT), elektromechanica, mechanica of gelijkaardig door ervaring.

2 werfcontroleurs

verkeerskundige

Vilvoorde (ref. 20138) en Sint-Pieters-Leeuw (ref. 20139) Diploma: bachelordiploma, bij voorkeur in één van de volgende technische richtingen: bouwkunde, elektriciteit, elektronica of werktuigkunde.

Brussel (ref. 20149) Diploma: master in de industriële wetenschappen of een gelijkwaardig diploma van industrieel ingenieur.

Wil je op de hoogte blijven van vacatures bij Mobiliteit en Openbare Werken? Surf naar www.bouwmeeaanvlaanderen.be Wij bieden jou: een boeiende job met een afwisselend takenpakket • functierelevante privéervaring kan eventueel worden verloond tot max. 9 jaar of max. 15 jaar (voor knelpuntfuncties) • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer • een hospitalisatieverzekering en een aantrekkelijke vakantieregeling.

Interesse? De uitgebreide functiebeschrijvingen met voorwaarden vind je op www.bouwmeeaanvlaanderen.be of onder de knop ‘vacatures’ op de website www.jobpunt.be. Stuur je sollicitatiebrief met uitgebreid cv uiterlijk op 6 juni 2010 (voor de functie van technisch sectiechef - patrimoniumbeheer kan je solliciteren tot 30 juni) bij voorkeur via mail naar jobs@mow.vlaanderen.be of per post naar de afdeling Personeel en Logistiek, t.a.v. team HRM - sollicitaties, Koning Albert II-laan 20 bus 2, lokaal 10P41, 1000 Brussel. Laatstejaarsstudenten in het academiejaar 2009-2010 kunnen deelnemen aan de selectieprocedure.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Sterling SIHI on the move! Sterling SIHI is uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van vloeistofen vacuümpompen. Wij ontwerpen deze producten voor vele toepassingen in onder andere de chemische, farmaceutische, energie, (afval) waterverwerking, voedingsmiddelen, staal, papier en OEM branche.

Ons team van commerciële krachten staat in voor de uitbouw van lange termijn klantenrelaties en we zijn hiervoor op zoek naar een:

SALES ENGINEER De uitdaging: de lijk voor het professioneel prospecteren en opvolgen van bestaande en potentiële klanten uit verschillende bedrijfssectoren in Vlaanderen.

en afsluiten van de contracten in samenspraak gedaan met Inside Sales en/of ons Engineering Center.

(M/V) Jouw talent: Voor deze uitdagende functie zoeken we een commercieel ingestelde kandidaat die beschikt over een technische achtergrond. Een bachelor of master diploma, of gelijkgestelde ervaring, in een technische richting of marketing is hiervoor dus noodzakelijk. Daarnaast ben je zeer communicatief en een echte teamplayer. Maar ook op zelfstandige Nederlands. Een vlotte kennis van Frans en Engels is zeker een

doel, namelijk de kans op bestellingen maximaliseren.

Ons aanbod: matie zodat ons Order Processing Center de productie optimaal kan voorbereiden en plannen. /of opstart.

te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving. Daarnaast

ring, internetaansluiting, …) en een bedrijfswagen. Sterling SIHI (Belgium) NV Zone Gosset - ‘t Hofveld 1, B-1702 Groot-Bijgaarden, Belgium. Tel.: +32 (0)2 - 481 77 11 Fax: +32 (0)2 - 481 77 37

Interesse? Mail je sollicitatie, voorzien van CV, naar hr_belgium@sterlingfluid.com t.a.v. Evelien Neukermans

www.sterlingsihi.com


025_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

19:56

Pagina 25

VACATURE 22 MEI 2010

Limburg, een sterk merk

}

25

jouw werk?

Limburg, dat is een uniek gevoel. Iedereen kan zien dat Limburg een provincie is die net ‘iets’ anders is dan andere. Limburg is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterk merk! Het provinciebestuur staat niet alleen voor de provinciale administratie met haar diverse boeiende beleidsdomeinen maar ook voor Domein Bokrijk, de Provinciale Bibliotheek Limburg, Het Dommelhof, het Provinciaal Natuurcentrum, Kunstencentrum Z33 en zo veel meer. Wil ook jij meewerken aan de realisatie van dat sterk merk? Maak dan werk van een job bij het provinciebestuur. Teken voor ambitieuze projecten die iets kunnen betekenen voor de Limburger, die Limburg op de kaart zetten. Ga voor een job in een omgeving die tal van loopbaanmogelijkheden biedt. Momenteel zoeken wij volgende nieuwe collega’s (m/v):

jurist

bestuurssecretaris algemeen milieubeleid

(contractuele werfreserve op niveau bestuurssecretaris-jurist)

(contractuele en statutaire wervingsreserve op niveau bestuurssecretaris)

Je uitdaging Als jurist bij de Griffie verleen je op vakkundige wijze juridisch advies aan interne diensten en aan andere openbare besturen en voer je studieopdrachten uit. Je stelt contracten en akten op en begeleidt onroerendgoedverrichtingen. Je volgt de rechtsgedingen op waarbij de provincie betrokken is, stelt zelfstandig de procedurestukken op voor de Raad van State of de Raad voor Vergunningsbetwistingen en vertegenwoordigt de provincie ook voor deze rechtscolleges. Verder ondersteun je actief de kwaliteitswerking van de provincie. Je profiel Juridisch advies verstrek je op een onderbouwde, degelijke en helder geformuleerde wijze. Je werkt uiterst nauwgezet, met oog voor detail, diverse dossiers af. Je past je gedrag doelgericht aan om de gestelde doelstellingen te kunnen bereiken. Inhoudelijk beschik je over een grondige kennis van het bestuursrecht en van de procedureregeling Raad van State en Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daarnaast heb je een gedegen kennis van zakenrecht, verbintenissenrecht en wetgeving overheidsopdrachten. Specifieke toelatingsvoorwaarden Masterdiploma, richting rechten of gelijkgesteld. Bezoldiging Brutomaandloon tussen minimum 2 705,57 euro en maximum 4 482,46 euro.

Je uitdaging Je ontwikkelt het provinciale milieu- en klimaatbeleid. Dit gebeurt op verschillende niveaus. Op lokaal vlak ben je het aanspreekpunt en het steunpunt voor ambtenaren van de Limburgse steden en gemeenten voor het thema afval, hinder en bodem en/ of het thema natuur, zoals opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en het provinciebestuur. Op provinciaal niveau werk je een gedragen milieu- en klimaatbeleid uit afgestemd op de provinciale doelgroepen en volg je de provinciale milieuplanning nauwgezet op. Je profiel Op basis van een brede waaier van informatie, ben je in staat een visie voor de toekomst te ontwikkelen. Je inspireert, zorgt voor dynamiek en speelt spontaan in op kansen die zich aandienen. Je stelt de dienstverlening aan de klanten centraal en tracht deze continu te optimaliseren. Inhoudelijk beschik je over een goede kennis van het milieubeleid, de milieubeleidsplanning, het natuurbeleid in Vlaanderen en duurzame ontwikkeling op Vlaams en mondiaal niveau. Procedures m.b.t. overheidsopdrachten en subsidies zijn geen onbekende voor je. Specifieke toelatingsvoorwaarden Masterdiploma of gelijkgesteld. Bezoldiging Brutomaandloon tussen minimum 2 705,57 euro en maximum 4 482,46 euro.

architect vergunningsbetwistingen

deskundige milieuzorg

(voltijdse contractuele functie op niveau bestuurssecretaris-architect)

(contractuele wervingsreserve op niveau van deskundige)

Je uitdaging De betwiste bouw- en verkavelingsdossiers worden aan de deputatie voorgelegd in het kader van de administratieve beroepen tegen de beslissingen van de Limburgse Colleges van burgemeester en schepenen. Je adviseert de deputatie op basis van juridische elementen en een ruimtelijke appreciatie. Je volgt de dossiers op, legt een plaatsbezoek af en wint, indien nodig, inlichtingen in op de gemeentelijke technische dienst. Afhankelijk van het dossier voer je bijkomend onderzoek uit en ondersteun je de deputatie bij de hoorzittingen. Er wordt voor gezorgd dat de deputatie beslist binnen de decretaal bepaalde termijn. Je profiel Je beschikt over kennis van de regelgeving ruimtelijke ordening, en van de randwetgeving inzake ruimtelijke ordening o.a. Monumenten en Landschappen, Milieu, ... Je hebt kennis van het digitaal geografisch informatiesysteem (GIS). In complexe situaties blijf je rustig en kalm en ontwikkel je een genuanceerd en geïntegreerd oordeel. Je schrikt er niet voor terug om anderen aan te spreken wanneer regels en afspraken niet worden nageleefd. Specifieke toelatingsvoorwaarden Masterdiploma in de architectuur/architect of gelijkgesteld. Bezoldiging Brutomaandloon tussen minimum 2 705,57 euro en maximum 4 482,46 euro.

Je uitdaging Je voert de verplichtingen van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en het provinciebestuur voor wat betreft de algemene ondersteuning van de Limburgse gemeentebesturen uit. In het bijzonder ben je het aanspreek- en steunpunt interne milieuzorg en milieuverantwoord productgebruik voor de gemeenten. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, ondersteun je de Limburgse ambtenaren door het aanreiken van informatie en sensibiliseringsmateriaal, het organiseren van studiedagen of themavergaderingen, het organiseren van acties, … Jaarlijks rapporteer je de genomen acties. Je profiel Je bent in staat de nodige acties, tijd en middelen zodanig te coördineren dat de doelstellingen conform de planning bereikt worden. Je stelt de dienstverlening aan de klanten centraal en tracht deze continu te optimaliseren. Je betrekt anderen bij het nemen van beslissingen die op hen een impact hebben. Inhoudelijk beschik je over een goede kennis van het milieubeleid. Procedures m.b.t. overheidsopdrachten en subsidies zijn geen onbekende voor je. Specifieke toelatingsvoorwaarden Bachelordiploma of gelijkgesteld. Bezoldiging Brutomaandloon tussen minimum 2 142,17 euro en maximum 3 609,49 euro.

Algemene toelatingsvoorwaarden Als je geïnteresseerd bent en je voldoet aan volgende voorwaarden, dan verwachten wij jouw kandidatuur. • Je beschikt over het hogervermelde diploma; wat betreft de gelijkschakeling van diploma’s binnen de nieuwe structuur van het hoger onderwijs wordt verwezen naar het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen. • Je moet een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. • Je bent in het bezit van de burgerlijke en politieke rechten. • Je bent medisch geschikt voor de functie in overeenstemming met de wetgeving betreffende het welzijn van de werknemers.

Examenprogramma Om elk vooroordeel over nationaliteit, afkomst, geslacht, geaardheid, leeftijd of handicap uit te sluiten, gaan we altijd op dezelfde manier te werk als je bij ons solliciteert. In twee proeven gaan we na of je geschikt bent voor een bepaalde functie. De eerste is een schriftelijke proef waarin gepeild wordt naar jouw vakkennis en relevante competenties. In een tweede proef houden we een gesprek om jou en je talenten beter te leren kennen. Uit de resultaten daarvan kiest het provinciebestuur wie uiteindelijk wordt aangeworven.

Ons aanbod • een dynamische, multidisciplinaire omgeving • ruime opleidingskansen • een interessante verlofregeling • maaltijdcheques • gratis hospitalisatieverzekering

Interesse? Kandidaturen (sollicitatiebrief met duidelijke vermelding van de beoogde vacature, uitgebreid curriculum vitae en kopie diploma) moeten ten laatste op 7 juni 2010 per brief worden verstuurd aan Provincie Limburg, Directie HRM, Universiteitslaan 1 te 3500 Hasselt. Je kan ze ook tegen ontvangstbewijs overhandigen op hetzelfde adres aan mevrouw Rebecca Huysmans, stafmedewerker Directie HRM. De uitgebreide functiebeschrijvingen kan je vinden op www.limburg.be/vacatures of opvragen bij mevrouw Rebecca Huysmans, tel. 011 23 78 37 of per e-mail vacatures@limburg.be.

provincie Limburg Universiteitslaan 1 B–3500 HASSELT

limburg.be/vacatures


026_GPV1QU_20100522_VMGBI

26

20-05-2010

19:57

Pagina 26

VACATURE 22 MEI 2010

weg van water,

werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar een (m/v):

CELHOOFD PERSONEELSMANAGEMENT statutair - Willebroek

weg van water In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

Functie: als celhoofd personeelsmanagement binnen de afdeling Zeekanaal word je een belangrijke schakel in de verdere uitbouw en implementatie van het HR-beleid. Je bent eveneens het centrale aanspreekpunt op vlak van personeelszaken voor een 250-tal medewerkers. Je zal ondermeer instaan voor het geven van informatie en advies omtrent verloven, loopbaanmogelijkheden en opleidingen. Je brengt de wervingsbehoeften in kaart en organiseert de wervingen en selecties op een efficiënte manier. Ten slotte speel je een actieve rol in de contacten met de vakorganisaties. Je rapporteert hiërarchisch aan het afdelingshoofd en je maakt deel uit van het overkoepelende coördinatieteam personeelsmanagement van W&Z. Je kan bij de uitvoering van je functie rekenen op de ondersteuning van een medewerker. Je cel is ook verantwoordelijk voor de aansturing van de kuisploeg voor de kantoren in Willebroek, die bestaat uit een 5-tal personeelsleden. Profiel: je hebt een masterdiploma en minimum 2 jaar relevante professionele ervaring binnen een HRdomein. Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden. Verder combineer je een gezonde dosis assertiviteit en inlevingsvermogen met de nodige diplomatie. Je handelt steeds correct en consequent en bent flexibel naar taakinhoud toe. Daarenboven verwachten we ook dat je klantgericht bent en vragen en problemen makkelijk kan analyseren.

PROJECTLEIDER ICT

statutair - Willebroek

Functie: je staat de interne klanten bij via projectondersteuning, businessanalyse en de ontwikkeling van ICT-toepassingen. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor je eigen projecten door ondermeer een analyse van de behoeften bij de interne klanten, het opmaken van bestekken, de implementatie en koppeling van je toepassingen aan andere projecten, het systeembeheer en -onderhoud en het evalueren van de projecten ten opzichte van de globale ICT-strategie binnen W&Z.

Profiel: je hebt of je behaalt in 2010 een masterdiploma in één van de richtingen die je terugvindt in de uitgebreide functiebeschrijving (kijk hiervoor op www.jobpunt.be). Relevante ervaring binnen de IT-sector vormt uiteraard een meerwaarde. Door je analytisch inzicht, organisatietalent en proactieve aanpak slaag je erin zelfstandig en op een verantwoordelijke wijze projecten te beheren zonder hierbij het team uit het oog te verliezen.

Aanbod: een statutaire benoeming mits een succesvolle proeftijd. Voor de functie van celhoofd personeelsmanagement een startsalaris van € 2 975,51 bruto per maand (bij twee jaar relevante ervaring). Voor de functie van projectleider ICT een startsalaris van € 3 254,12 bruto per maand. W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want we laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden voor de functie van celhoofd personeelsmanagement, relevante privé-ervaring kan tot maximaal 15 jaar gevaloriseerd worden voor de functie van projectleider ICT. Interesse? Voor meer informatie kan je terecht bij Koen Van Hoye, tel. 03 860 63 20. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 30 mei 2010.

A

Opus, is een agentschap gespecialiseerd in communicatie en publicitaire producties. Momenteel zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding een m/v

www.jobpunt.be

OPUS communication

ACCOUNT EXECUTIVE Wij zijn op zoek naar een Nederlandstalige persoon met een zeer goede kennis van het Frans en met ervaring. Organisatietalent, stiptheid en nauwgezetheid vormen haar/zijn sterke punten en zij/hij integreert zich zonder moeite in een dynamische en gevarieerde omgeving. Zij/hij zal voornamelijk instaan voor de opvolging van en het contact met de klanten, organisatie en secretariaat. De ideale kandidaat is contactvaardig, polyvalent, georganiseerd, heeft een luisterend oor voor de klanten en is in het bezit van een rijbewijs. Kennis van Word, Excel en Internet is noodzakelijk. Gelieve uw cv te sturen naar OPUS, referentie HG, Opzichterstraat 264 te 1080 Brussel of via e-mail: henri@opus.be


027_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:00

Pagina 27

27 © Layla Aerts

VACATURE 22 MEI 2010

Aanbod: een boeiende functie in een stabiele omgeving, voor de functie van sectorchef wijkonderhoud een brutostartsalaris van 2 470 euro (minimum 1 512 euro netto), voor de functie van teamchef vreemdelingen een brutostartsalaris van 2 164 euro (minimum 1 396 euro netto), voor de functie van teamchef secretariaat een brutostartsalaris van 2 164 euro (minimum 1 396 netto), voor de functie van diensthoofd gemeenschapswachten een brutostartsalaris van 2 706 euro (minimum 1 612 netto) met tal van extra’s zoals gratis openbaar vervoer, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, … Relevante beroepservaring in de privé of als zelfstandige wordt in aanmerking genomen voor een maximumperiode van 10 jaar. Interesse? Bezorg dan uiterlijk op 27 mei 2010 (postdatum geldt als bewijs) je inschrijvingsformulier met een kopie van je diploma gericht aan het College van burgemeester en schepenen, Grote Markt 21, 2800 Mechelen. De kandidatuurstelling moet gebeuren via het inschrijvingsformulier. Onvolledige kandidaturen kunnen helaas niet aanvaard worden. Het inschrijvingsformulier en de functieomschrijvingen en arbeidsvoorwaarden kunnen worden bekomen via www.mechelen.be/ vacatures. Alle nuttige inlichtingen kunnen worden bekomen via aanwervingen.stad@mechelen.be of bij de dienst Personeelsbeheer, tel. 015 29 79 07.

Mechelen is een sterk groeiende centrumstad. De historische rijkdom van de stad in combinatie met stevig amusement en een brede waaier aan cultuur nodigt talloze bezoekers uit. De binnenstad is volledig geherwaardeerd: een bedachtzaam mobiliteitsbeleid met winkel-wandelstraten en de aanleg van ondergrondse parkeerterreinen, een duurzaam milieubeleid, degelijke ruimtelijke ordening en fraaie groenbeplantingen. De Mechelse stadsadministratie werkt dagelijks aan een leefbare samenleving. Wil je in de toekomst van Mechelen een cruciale rol spelen, dan kan dat. We zoeken een (m/v):

sectorchef wijkonderhoud statutair Functie: je leidt het team van de uitvoeringsdienst dat verantwoordelijk is voor het wijkonderhoud van de stad. Je begeleidt je medewerkers (90 personen) en staat in voor het up-to-date houden van het groenonderhoud en de veegplanning. Profiel: je combineert een bachelordiploma of gelijkwaardig met 2 jaar relevante ervaring.

teamchef vreemdelingen statutair Functie: je hebt de leiding over het team vreemdelingen en je bemant samen met je medewerkers de loketten (front office) in het Huis van de Mechelaar. Je beantwoordt vragen van burgers en verzorgt het beheer en de afhandeling van dossiers. In samenspraak met het diensthoofd ben je mee verantwoordelijk voor de organisatie, de coördinatie en de planning van de werkzaamheden van je team en creëer je een intern werkoverleg met je medewerkers. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig of behaalt dit diploma binnen de vijf maanden na inschrijving.

teamchef secretariaat statutair Functie: je maakt de agenda van het College van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad en raadscommissies en verzamelt de ontwerpbesluiten opgemaakt door de diensten. Je verwerkt de genomen beslissingen en past de ontwerpbesluiten aan. Je leidt de dienst secretariaat en zet medewerkers in op de juiste plaats voor het uitwerken van opdrachten, projecten en analyses en stellen van prioriteiten. Je maakt een werkplanning op rekening houdend met tijd, middelen, interne werking, … Je werkt mee aan projecten, veranderingsprocessen, studies, analyses, opdrachten, … ter verbetering van de dienstverlening. Profiel: je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig of behaalt dit diploma binnen de vijf maanden na inschrijving.

diensthoofd gemeenschapswachten contractueel Functie: je leidt het team gemeenschapswachten. Je stelt werkplanningen op en begeleidt hen dagelijks in hun functie. Je zorgt voor ondersteuning en vorming van de gemeenschapswacht. Je streeft naar een optimale interne communicatie en een goede werksfeer binnen de dienst gemeenschapswachten. Je rapporteert regelmatig de FOD Binnenlandse Zaken in het kader van het strategisch veiligheids- en preventieplan en neemt deel aan interne en externe overlegmomenten. Profiel: je hebt een masterdiploma of gelijkwaardig of behaalt dit diploma binnen de vijf maanden na inschrijving. www.jobpunt.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos is een Vlaams overheidsagentschap dat deel uitmaakt van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. Enerzijds heeft het agentschap een belangrijke adviserende en sturende rol in relevante beleidsdossiers, anderzijds beheert ze meer dan 40 000 ha patrimonium van de Vlaamse overheid en werkt ze ondersteunend naar andere overheden voor het (mede)beheer van hun natuurlijk patrimonium. Tevens investeert ze in een hedendaags beleid en beheer van fauna en flora en ondersteunt ze partners die dezelfde doelen nastreven. Circa 850 gemotiveerde medewerkers staan in voor deze waaier van acties en activiteiten. Voor de cel Financiën en Overheidsopdrachten zijn we op zoek naar een (m/v):

financieel directeur Jouw functie: je leidt de cel ‘Financiën en Overheidsopdrachten’ en bent verantwoordelijk voor de begrotingscontrole en de begrotingsopmaak van de organisatie. Je coördineert de activiteiten, processen en medewerkers rond financiën en overheidsopdrachten (Centrale Diensten en Provinciale Diensten) om de financiële cyclus correct uit te voeren en om ervoor te zorgen dat de beschikbare middelen sporen met het ondernemingsplan. Je staat in voor de opmaak, het beheer en de opvolging van de beschikbare budgetten van het agentschap en je leidt een team van medewerkers. Jouw profiel: je vult een masterdiploma aan met minstens 2 jaar professionele ervaring in het leiden van een klein team van minimum 3 personeelsleden. Je hebt

dieptekennis van financiën en begroting en je hebt kennis van geautomatiseerde financiële systemen zoals Orafin of Oracle. Interesse? Stuur uiterlijk op 31 mei 2010 het standaard-cv ingevuld per mail naar sollicitaties@vlaanderen.be of per post naar Jobpunt Vlaanderen (zone 3C), Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief het selectienummer JPV10022/ANB. Je vindt het standaard-cv, de functiebeschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. Indien je voldoet aan de voorwaarden, zal je snel worden uitgenodigd om deel te nemen aan de selectieprocedure. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Louis De Bisschop, tel. 02 553 77 03 of louis.debisschop@lne.vlaanderen.be.

Wij bieden jou: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Je wordt aangeworven in de graad van directeur (rang A2). Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden. www.jobpunt.be

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.


028_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:08

Pagina 28

VACATURE 22 MEI 2010

Het beste advies dat we je kunnen geven, is om een goed plan te maken.

- PUBLIREPORTAGE -

“Wat Optima doet, is een uniek concept. We hebben de financiële planning geïntroduceerd in België en zijn nog altijd toonaangevend.” Sven Hubrecht, senior auditor

Optima F O Financiall Pl Planners Wat is jouw functie bij Optima? “Ik ben verantwoordelijke binnen het auditcenter en heb een groep mensen onder mij die ik moet ondersteunen en begeleiden. Ik maak de planning op, controleer dossiers en behandel af en toe ook zelf nog een dossier als ik er tijd voor heb. Al bij al is het een echte binnendienstfunctie. Wel krijg ik, als specialist in successieplanning, heel wat telefoontjes met specifieke vragen daarover van de collega’s van de buitendienst. Het is aan mij om hen zo goed mogelijk van antwoord te dienen.” Hoe ben je bij Optima terechtgekomen? “Ik ben jurist van opleiding en heb daarna nog een specialisatiejaar fiscaal recht en een specialisatiejaar vastgoedrecht gevolgd. Bij mijn zoektocht naar een job met betrekking tot successieplanning zag ik verschillende mogelijkheden. Optima sprak me het meest aan omdat het een groot bedrijf is. Hoe groter, hoe professioneler, dacht ik. En dat is intussen ook bevestigd. Stabieler ook, zo blijkt. Veel mensen komen nu bij ons aanwaaien vanuit de bancaire wereld, en van hen hoor ik dat de financiële crisis daar op de werkvloer toch sterk voelbaar is geweest. Neen, dan kun je beter bij ons werken.”

Als je echt iets wil bereiken, heb je geen advies nodig, maar een plan. Dat geldt voor onze klanten, die hun financiële toekomst optimaal willen veiligstellen. Maar dat geldt ook voor onze medewerkers, die hun carrièrestappen heel doelbewust kiezen. Ben je een financiële professional met veel expertise en gezonde ambitie? Maak dan je carrièreplannen waar bij Optima, dé referentie op het vlak van financiële planning.

Financial Planning Consultant m/v Auditor m/v Senior Auditor m/v Deeltijds werken is ook een carrièreplan. Optima is steeds op zoek naar gemotiveerde part-time contact center agents.

www.optima.be

Your future is capital

“Optima sprak me het meest aan omdat het een groot bedrijf is. Hoe groter, hoe professioneler, dacht ik. En dat is intussen ook bevestigd.” Waarom heb je voor Optima gekozen? “Wat Optima doet, is een uniek concept. We hebben de financiële planning geïntroduceerd in België en zijn nog altijd toonaangevend in de markt. En hoe sterker het bedrijf wordt, hoe meer mogelijkheden we krijgen. We werken hard, maar er is zeker ook ruimte voor de aangename dingen van het leven, zowel tijdens de kantooruren als daarna. Zo houden we elk jaar onze kick-off meeting met de ganse groep op een mooie buitenlandse bestemming.” Hoe ziet je ideale toekomstige collega eruit? “We zijn altijd op zoek naar mensen met kennis en ervaring, maar ook pas afgestudeerden kunnen bij ons aan de slag. Die worden uiteraard niet aan hun lot overgelaten, maar krijgen een gedegen opleiding, zodat ze al snel volwaardig kunnen meedraaien in het auditcenter. Je moet natuurlijk een gepaste financiële opleiding achter de rug hebben én over de Optima spirit beschikken. Dat wil zeggen dat je een teamplayer bent, ambitieus, integer en – heel belangrijk – dat je discreet te werk kunt gaan.”


029_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:10

Pagina 29

VACATURE 22 MEI 2010

BRUSSELS Capgemini Consulting employs over 3900 strategy and management consultants in 30 countries across Europe, Middle East, North America and Asia Pacific. Each of them has in-depth industry or functional expertise. The company specialises in advising and supporting organisations in transforming their business, from the development of innovative strategy through to execution, with a consistent focus on tangible and sustainable results. It focuses on innovative solutions and accelerated delivery, combining local entrepreneurship and flexibility with a global organization. Our Belux operation, with its unique philosophy and approach, is rapidly growing. Therefore we want to strengthen our team with talented (m/f)

Experienced Consulting Professionals Your function: • Using our state-of-the-art methodologies, techniques and tools, you drive business transformation projects and take responsibility for timely, qualitative and successful delivery. • You determine the project planning and budget, identify potential risks and monitor delivery performance. You prioritise and organise appropriately, and you manage your own work stream. • With clients you interact continuously and you represent the project team. Clients see you as a sparring partner, challenging conventional views, managing value-adding knowledge transfer, able to identify business issues and to develop the best possible solutions. You build strong and long lasting client relationships, influencing key stakeholders at CxO level. • You focus on results and customer satisfaction, whilst demonstrating the Capgemini values at all times. • You continuously develop your expertise by keeping up with relevant trends and developments; you share best practices and actively support our knowledge base. You contribute to the development of new tools, methodologies and practice/sector/function specific training. • You coach other consultants and contribute in maintaining an excellent team spirit.

Our offer: • Capgemini Consulting offers you an innovative working environment of world class format, where there is room for fascinating relationships with top clients from various industries. As we invest in your personal growth by our outstanding training programs, you will continuously develop your competencies, working on challenging projects. Obviously you can count on a motivating compensation package, including a series of fringe benefits. Your profile: • You gained management consulting experience in specific domains (e.g. supply chain, marketing…) or industries (e.g. utilities, financial services…). • As a consulting professional you show a collaborative attitude with both clients and colleagues. • You are able to manage the different dimensions of change and you adapt easily. • You are capable of building customer intimacy by innovative thinking and concepts. • You are results oriented and take responsibility for delivery. • You have strong presentation skills and you excel in communication, analytical and team skills. • You are eager to learn and to continuously develop your expertise and competencies. • You master Dutch, French and English fluently, both in speaking and writing.

Interested? Please send your application and cv, mentioning reference BE603738 to Hudson, attn. Luc Vermeersch, Marcel Thirylaan 75, 1200 Brussels, tel. 02 610 27 00, fax 02 610 27 01, e-mail luc.vermeersch@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com. Replies will be dealt with swiftly and in strictest confidence.

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

ADVERTORIAL Capgemini Consulting is a global leader in working with clients to significantly transform their organizations. At the same time, this is a multicultural company with a Corporate Social Responsibility spirit, very much concerned with environmental and social issues. Alain Van Buyten, CEO Capgemini Consulting Belgium & Luxemburg: “Here everyone enjoys many opportunities to get involved in exciting work, with projects that really add value to the client and to the community. First we constantly seek to innovate in how we operate and serve our clients. Secondly, we help our clients anticipate and capitalize on the major trends and developments that will shape their futures.”

Capgemini Consulting, where everyone is master of their own Future Whether companies are looking to revitalize a business unit or initiate an enterprise-wide transformation, the Capgemini Consulting team accompanies them every step of the way. For each project a team is handpicked from a worldwide network of industry and functional experts to provide the valuable insights and innovative thinking needed for a smooth and successful implementation. 3900 strategy and management consultants worldwide There is no strict hierarchy. All team members are master of their own destiny, but know they are surrounded by 3900 expert colleagues in 30 countries, which means they can rely on extensive resources and knowledge. They also draw on the international reach and technology capabilities of the 90,000-strong Capgemini group. For their growth and development, people are supported by a career development framework with training, coaching, mentoring and feedback. In short, Capgemini Consulting stands for exciting projects for major customers in a multicultural environment. Alain Van Buyten: “Here you can show entrepreneurship, but within a stable and global environment. We can offer you the flexibility and the work you can feel passionate about.”

Alain Van Buyten, CEO Capgemini Consulting Belgium & Luxemburg: “We combine local entrepreneurship and flexibility with a global organization.”

Exciting projects that make a difference The speed of change inside and outside of organizations is accelerating. Companies must respond faster and faster, with swifter, more efficient decision-making and solutions. The Capgemini Consulting team accompanies them every step of the way, with expertise in areas ranging from strategy to technology transformation. Developing Tomorrow’s Winning Strategies: Capgemini Consulting’s global Strategy and Transformation network has developed a set of proven tools and methodologies to address all aspects of strategy development and business transformation. Technology Transformation: Innovative Solutions, from Hollywood to Bollywood Capgemini Consulting develops innovative solutions, from Hollywood to Bollywood, that capitalize on technology, while defining new, efficient operating models for the future. With over 400 dedicated experts drawing on a unique combination of business and technology capabilities, they help the client unlock business value.

Capitalizing on Workforce Talent: the Human Resources Consulting practice is dedicated to helping businesses achieve their organizational objectives and leverage their human capital to deliver operational excellence and Lean through our dedicated BeLean approach. Redefining the Role of Finance: Capgemini’s Finance Transformation expertise builds operational foundations that drive down service delivery costs and support strategic and operational decision-making. They deliver a pragmatic business solution that can be implemented. Building Lean solutions: Capgemini Consulting works with the clients to construct a single, shared view of the supply chain that facilitates proactive decision making and helps them work more collaboratively with customers, suppliers and partners. The solutions are flexible, sustainable and technologically robust. Optimizing the Customer Experience: Appreciating what the customer values, enables the client to optimize marketing, sales and service interactions across entire organizations, channels and geographies. The delivery of tailored, targeted business value will follow.

Capgemini Consulting is the strategy and transformation consulting brand of Capgemini Group

For more information, take a look at http://www.capgemini.com/services-and-solutions/consulting/

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

with a variety of backgrounds and expertise


030_GPV1QU_20100522_VMGBI

30

20-05-2010

20:11

Pagina 30

VACATURE 22 MEI 2010

PERNOD RICARD BELGIUM,

filiaal van de multinational PERNOD RICARD, is wereld bekend voor exclusieve merken van wijn en sterke drank zoals Ricard, Sandeman, Martell, Bisquit, DiSaronno, Chivas, Jameson, Havana Club, Jacob’s Creek, Ballantine’s, Beefeater, Malibu, Absolut, Mumm, Perrier-Jouët,...

Wij danken onze uitstekende reputatie aan de kwaliteit van onze producten en aan het professionalisme van ons team. Momenteel kijken wij uit naar een (m/v)

Sales Advisor - On Trade Oost-Vlaanderen

Uw functie: • het merkimago en het verbruik van ons gamma ontwikkelen bij de cliënteel “Horeca” (restaurants, bars, discotheken,…) • nieuwe referenties introduceren en de visibiliteit van onze merken verzekeren zullen uw belangrijkste taken zijn. Uw profiel: • extravert, animator, uitstekend verkoper en goed georganiseerd • wonen in de regio is absoluut noodzakelijk • ten minste een bachelor of master-diploma in Economische of Commerciële Wetenschappen, Marketing of een diploma Hotelschool of gelijkwaardig door ervaring • Nederlandstalig met goede kennis van het Frans • ervaring in de Horeca gewenst • creatief in merken • bereid om 2 avonden per week te werken. Interesse? Stuur uw curriculum vitae samen met een recente pasfoto naar PERNOD RICARD BELGIUM, t.a.v. Agnès Tulpin, Terhulpsesteenweg 130 bus 1, 1000 Brussel E-mail: agnes.tulpin@pernod-ricard-belgium.com • www.drinksforyou.be

:

Wij bieden u: • een zeer gevarieerde, voldoening gevende en motiverende job • een jonge en sympathieke firma die kwaliteitsproducten aanbiedt • een opleidingsprogramma • een aantrekkelijk salarispakket.

Danneels is sinds 1978 een gerenommeerd en solvabel bedrijf, actief in gans Belgie op het vlak van grondontwikkeling, woningbouw en bouwgrond. Voor de afdeling grondontwikkeling en bouwgrond zijn wij voor ons kantoren te Brugge en Zaventem dringend op zoek naar m/v GRONDPROSPECTOREN —Oost-Vlaanderen (kantoor te Brugge) — Limburg — Vlaams-Brabant (kantoor te Zaventem) Uw functie: als commercieel aankoper bestaat uw voornaamste taak uit het uitbreiden van het aanbod van onze bouwpercelen door actief op zoek te gaan naar nieuwe locaties voor nieuwbouwprojecten en dit voor de provincie Oost-Vlaanderen. U staat ondermeer in voor de telefonische prospectie van grondeigenaars — onderhandelen bij de aankoop — na de grondontwikkeling, de gerealiseerde bouwgronden te verkopen. Uw profiel : u beschikt over de nodige relevante vastgoedkennis, zowel op het vlak van stedenbouw als van ruimtelijke ordening, u bent commercieel en zakelijk aangelegd en houdt van een autonome werkaanpak.

INTERESSE ? Neem snel contact op met Danneels, Sint-Baafskerkstraat 1, 8200 Sint-Andries. Telefonisch zijn we te bereiken tijdens de kantooruren (ma-vr : 8.30u-19u — zat : 8.30-12u) op het nummer 050/ 47 10 10. Uw cv kan u via mail sturen naar immobrugge@danneels.be.

:

m/v BEDRIJFSJURIST — Brugge Uw functie : een ruim pakket juridisch werk wordt u toevertrouwd waarbij u uw onderhandelingskwaliteiten ten volle kunt ontplooien : opstellen aan- en verkoopovereenkomsten, nazien notariele akten, opstellen verkavelingsovereenkomsten, het toepassen van de nieuwe wetgeving op ruimtelijke ordening en het decreet gronden- en pandenbeleid, opstellen en nazien contracten studiebureaus, architecten enz. Uw profiel : u hebt een masterdiploma in de rechten en bij voorkeur iemand met een relevante werkervaring van 3 tot 5 jaar op het vlak van burgerlijk recht en contractenrecht, met voorkeur in de context van vastgoed opgedaan in een notariskantoor of bij een belangrijke speler in de vastgoedsector.

Uw sollicitatie wordt snel en professioneel en met de nodige discretie behartigd. www.danneels.be

m/v MARKETINGASSISTANT — Brugge Uw functie : uw takenpakket is zeer afwisselend en creatief, u staat in voor de communicatie, de opmaak en opvolging van folders, het up-to-date-houden van de website, het opmaken van nieuwsbrieven, het verzorgen van de beursstanden enz Uw profiel : u hebt bij voorkeur ervaring en het spreekt voor zich dat een diploma marketing een pluspunt is. U kunt zich vlot uitdrukken in beide landstalen, u hebt feeling met decoratie en layout. Administratieve taken schrikken u eveneens niet af.

valeo added

When was your last real thrill? Om de business van Valeo in de Benelux verder te laten groeien wil Valeo zijn Sales Team voor de aftermarket uitbreiden en versterken met een

ACCOUNT MANAGER ZUID-NEDERLAND EN NOORD-BELGIË M/V “Resultaatgerichte Account Manager die zijn klanten met het succes van Valeo kan laten meegroeien” Je wordt...

Valeo is een onafhankelijke industriële producent van een scala aan automotive onderdelen, componenten en systemen voor auto’s en trucks. Valeo is toonaangevend in de wereld van automotive toeleveranciers, zowel voor OEM als in de Aftermarket. Met wereldwijd 52.200 medewerkers, in 27 landen en verdeeld over 120 productielocaties, 40 R&D locaties, 10 distributiecentra en bijna 7,5 miljard euro omzet is Valeo met recht een multinational. Door continue ontwikkeling en innovatie, topkwaliteit van de producten en intensief samenwerken met klanten en toeleveranciers,heeft Valeo de ambitie om tot de top 5 van automotive toeleveranciers te behoren. Service en kwaliteit zijn daarbij de sleutelwoorden.

verantwoordelijk voor de verkoop van Valeo producten bij een aantal bestaande en nieuwe klanten in de onafhankelijke aftermarket. De klanten zijn verspreid over Zuid-Nederland en Noord-België en zijn toonaangevende grossiers in de aftermarket. Je bent niet alleen het visitekaartje van Valeo maar ook een echte business partner die klantbehoeften inventariseert en vertaalt naar commerciële oplossingen. Je ondersteunt pro-actief de distributeurs in hun verkoop naar grossiers. Daarbij staan de uitrol van campagnes, presentaties, trainingen “productkennis en succesvolle verkoop”, naar klanten centraal. Mede door jouw persoonlijke inspanningen weet je de grossiers en distributeurs verder mee te laten groeien in het succes. Zo wordt het succes van jouw klanten ook jouw succes. Je werkt intensief samen met de Key Account Manager, de afdeling Marketing en de afdeling Customer Service. Je rapporteert rechtstreeks aan de Division Sales Manager.

Je hebt... een HBO-werk- en denkniveau en ruime en succesvolle ervaring als Account Manager of Product Manager. Door jouw affiniteit met auto’s of technische producten en B2B ervaring, spreek jij de taal van (potentiële) Valeo klanten. Je herkent je in de volgende eigenschappen: overtuigend adviseren en langdurige relaties opbouwen, commerciële drive en

Automotive technology, naturally

resultaatgerichtheid, enthousiasmeren en presenteren, “ondernemer in loondienst” en stressbestendigheid. Je beschikt over een uitstekende Nederlandse en Engelse uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift. Frans is een pré. Daarnaast heb je voldoende kennis en ruime ervaring met het MS Office pakket. Verder voel je je thuis in een bedrijf waar de cultuur wordt bepaald door de volgende waarden: professionaliteit, teamwork, empowerment, transparantie en ethiek.

Je krijgt... Een zeer uitdagende functie binnen een internationale organisatie met ambitieuze groeidoelstellingen en de kans om het zakelijke succes van Valeo als A-merk verder mee uit te bouwen. Verder uiteraard een prima salaris, dito secundaire arbeidsvoorwaarden en de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Ben jij ambitieus en toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan snel, rechtstreeks via de website www.heiwegen.nl van Heiwegen Consultancy; het onafhankelijke adviesbureau voor personeel en organisatie in de automotive branche. Contactpersoon: de heer René Hulsman (06-45263601)


031_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:12

Pagina 31

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 6.000 collega’s zijn dagelijks aan de slag in onderwijs en onderzoek, maar ook in beheer en administratie, technische en sociale voorzieningen ... Voor hen is de Universiteit Gent een logische keuze: de Universiteit Gent is één van de grootste, meest dynamische en toekomstgerichte werkgevers van de regio. Momenteel hebben wij volgende vacatures (m/v)

Helpdeskbediende

Coördinator Catalografie en Acquisitie

Preventieadviseur niveau 1

Directie Onderwijsaangelegenheden Centrale Administratie Ref. (2010/CA10/B)

Directie Onderzoeksaangelegenheden Centrale Administratie Ref. (2010/CA20/A)

Directie Bestuurszaken Centrale Administratie Ref. (2010/CA30/A)

Informaticus Softwareontwikkeling

Study Nurse

Catalograaf

Directie ICT Centrale Administratie Ref. (2010/CA60/A)

vakgroep Oogheelkunde faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Ref. (2010/GE18/B)

Decanaat faculteit Letteren en Wijsbegeerte Ref. (2009/LW51/B)

Logistiek Medewerker Wetenschappelijk Onderzoek vakgroep Biochemische en Microbiële Technologie faculteit Bio-ingenieurswetenschappen Ref. (2010/LA06/A)

Dossierbeheerder (halftijds) vakgroep Geneesmiddelenleer faculteit Farmaceutische Wetenschappen Ref. (2010/FW01/C)

Meer details over deze en andere functies, evenals de inschrijvingsvoorwaarden, kan je terugvinden op de website van de Universiteit Gent. Deze informatie kan je ook opvragen bij mevrouw Barbara Van Laere op het telefoonnummer 09 243 89 54 of op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. De kandidaturen dienen te worden gericht aan: Hudson • t.a.v. Barbara Van Laere • Moutstraat 56 • 9000 Gent.

Bij voorkeur solliciteren per e-mail op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. Een automatische antwoord-mail zal de ontvangst van uw e-mail bevestigen. Uiterste inschrijfdatum: 3 juni 2010. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.UGent.be/vacatures

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

GENT Hudson is binnen een wereldwijd netwerk marktleider in Talent Management oplossingen, Rekrutering & Selectie, Leadership Development, Competentiemanagement, Assessment & Development Centers, Compensation & Benefits, Organisatieontwikkeling, Functieclassificatie, Career Guidance en Interim Management. Wij beschikken over de nodige ervaring en deskundige middelen om Human Capital Strategies te vertalen in praktische acties en meetbare resultaten. Als marktleider streven we ernaar om ‘s werelds beste te zijn bij het helpen van organisaties om succes te boeken door middel van mensen. Hudson België, met kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt en Louvain-la-Neuve, is een onderdeel van de beursgenoteerde Hudson Highland Group. Momenteel zijn we voor onze afdeling Rekrutering & Selectie op zoek naar een (m/v)

Uw functie: • Als Business Manager Supply Chain bent u verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze specialisatie binnen onze Belgische organisatie, gaande van het opstellen van een businessplan tot het nemen van concrete initiatieven op het vlak van networking en business development om Hudson nog sterker te positioneren in de markt. • Met uw expertise in supply chain slaagt u erin om u als een echte HR-businesspartner te positioneren bij uw prospecten en klanten, d.i. supply chain dienstverleners maar ook industriële groepen met een supply chain activiteit. • U identificeert hun HR-behoeften, gaande van rekrutering tot de ontwikkeling en de retentie van talent binnen de supply chain wereld. In functie van de behoeften, stelt u geschikte oplossingen voor en begeleidt u de implementatie. • U coördineert een virtueel team van supply chain consultants, verspreid over onze verschillende regionale kantoren. U ondersteunt de lokale prospectie en account management initiatieven. • U biedt meerwaarde door het formuleren van een second opinion met betrekking tot finale kandidaten wanneer nodig.

Ons aanbod: • U vervoegt de Belgische marktleider in HR-adviesverlening, befaamd vanwege zijn ondernemingszin en dynamisme. Hudson weet de evolutie van haar medewerkers naar waarde te schatten. • Wij bieden u de mogelijkheid om uw competenties te ontwikkelen op gebied van Human Resources, via een individuele coaching en kwalitatieve opleidingen, die eigen zijn aan de reputatie van onze organisatie. • Wij bieden u de unieke kans om brede marktkennis op te bouwen binnen Human Resources. • Wij bieden een competitief verloningspakket. Uw profiel: • U bent vandaag al een ervaren consultant in rekrutering met een specialisatie in supply chain, een business developer bij een logistieke dienstverlener of een supply chain manager die zijn affiniteit voor sales en human resources verder wil ontwikkelen. • U kunt een business ontwikkelen mede door uw analytisch inzicht en uw netwerking en onderhandelingstalent. U combineert dit met uw business expertise in supply chain. • U hebt een pragmatische persoonlijkheid en kunt dynamisch en overtuigend communiceren op alle niveaus. Door een projectmatige en resultaatgerichte aanpak verwerft u credibiliteit bij uw klanten. • Naast het Nederlands, beschikt u over een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE603642 naar Hudson, t.a.v. Marc Decoene, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 222 26 95, fax 09 221 23 55, e-mail hr.careers@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.jobs.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Business Manager Supply Chain


032_GPV1QU_20100522_VMGBI

32

20-05-2010

20:18

Pagina 32

VACATURE 22 MEI 2010

Anne, Client Advisor

met hoofdzetel in WILRIJK, is reeds meerdere decennia invoerder van absolute topmerken van machines voor landbouw, groenzorg en goederenbehandeling. Wij hebben een zeer interessante vacature voor een:

Programmeur Microsoft Dynamics Nav Functie

ik ben er

Profiel

Aanbod

Interesse? j.desimpelaere@vanderhaeghe.be

www.ikbener.be

Ik ben Anne... en ik ben er. Waar dan, vraagt u? Wel, waar ik wilde zijn: in mijn huidige job bij Securex. Elke dag krijg ik de kans om te doen waar ik goed in ben én wat ik graag doe. Daarbij hou ik tijd over voor mijn privé-leven. Ik ben er, voor mijn klanten... en voor mezelf. Net zoals zoveel andere Securex-collega’s. En u, bent u er ook?

Securex helpt klanten in het hele land bij de optimalisering van hun menselijk kapitaal. Met resultaat. Maar ook als werkgever geloven we in ons motto ‘human capital matters’. Daarom ondersteunen we volop de ontwikkeling en het welzijn van onze eigen mensen. Bij Securex maakt u deel uit van een veilige en gezonde werkplek die respect toont voor wat u belangrijk vindt, ook buiten het werk. Dat alles in een Belgische groep die garant staat voor een stabiele, informele en integere professionele omgeving.

Om de marketing- en communicatieafdeling van onze Brusselse hoofdzetel te versterken, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

• Marketing & Communication Director • Marketing & Communication Manager Corporate & International Markets • Segment Manager Ziekenfonds • Segment Manager Corporate & International Markets • CRM Manager

ATK, externe dienst voor technische controles, gevestigd te Bonheiden bij Mechelen, is sinds 1962 actief in veiligheidscontroles van technische installaties (o.m. hefwerktuigen, elektriciteit, aardgas & druktoestellen) alsook in milieucontroles. ATK werkt met een integraal kwaliteitssysteem volgens ISO 17020 en is daartoe door Belac geaccrediteerd. Door een kwalitatieve & snelle service te verlenen aan onze klanten, kennen wij een gezonde groei.ATK wil als dynamische KMO haar dienstverlening steeds verder vernieuwen en afstemmen op de vragen van haar klanten. Om de toenemende complexiteit op technisch, administratief & commercieel vlak te beheersen zoeken wij ter versterking van ons directieteam een enthousiaste m/v:

Operations Manager Uw functie: U stuurt samen met het directieteam (algemeen directeur & afdelingshoofden) collegiaal de onderneming aan. Daartoe krijgt u na een intensieve training on the job volgende taken & verantwoordelijkheden: • U werkt mee aan het dagelijks efficiënt organiseren van de planning en uitvoering van de controles • U geeft vorm aan het personeelsbeleid • U zorgt voor kostenefficiëntie en kwaliteit op het niveau van de logistieke ondersteuning van de agenten-onderzoekers (wagenpark, ICT, meetapparatuur, ...). U volgt de budgetten op en voert indien nodig corrigerende acties uit • Op termijn introduceert & implementeert u organisatorische en technische verbeteringen, bijvoorbeeld door verdere ontwikkeling van de ICT-infrastructuur. U werkt daarbij nauw samen met de kwaliteitsverantwoordelijke voor de uitwerking van interne procedures en richtlijnen. Uw profiel: • Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en gedreven kandidaat (m/v) die zich gemakkelijk weet te integreren in een team • U beschikt over een Master diploma (Handelsingenieur,T.E.W., Burgerlijk Ingenieur of Industrieel Ingenieur) • U bent analytisch ingesteld • U werkt nauwkeurig & kunt toch deadlines halen • U hebt leidinggevende capaciteiten & bewezen competenties op vlak van algemeen management en organisatieontwikkeling • U kan vlot communiceren met interne & externe gesprekspartners van alle niveaus • U bent Nederlandstalig met een zeer goede kennis van het Frans.

Interesse? Solliciteer meteen online op www.ikbener.be

Bezoek ons ook op

,

en

Wij bieden: • Een voltijdse job in een evenwichtig groeiend bedrijf • Een competitieve verloning • Een uitgebreid gamma van extra legale voordelen (firmawagen, verzekeringen, dagvergoeding, ...) • Een collegiale werksfeer met een team enthousiaste collega's • Een schat aan kennis en ervaring • Mogelijkheid tot specialisatie in technieken of sectoren in functie van uw interesse en ambitie • Een rustige en groene omgeving in Bonheiden. Interesse? We ontvangen je kandidatuur met CV graag via een brief of e-mail: ATK, Mechelsesteenweg 247, 2820 Bonheiden. Tel. 015-55 51 51, e-mail: ko@atk.be, www.atk.be


033_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:27

Pagina 33

VACATURE 22 MEI 2010

33

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 6.000 collega’s zijn dagelijks aan de slag in onderwijs en onderzoek, maar ook in beheer en administratie, technische en sociale voorzieningen ... Voor hen is de Universiteit Gent een logische keuze: de Universiteit Gent is één van de grootste, meest dynamische en toekomstgerichte werkgevers van de regio. Momenteel hebben wij volgende vacatures (m/v)

Afdelingshoofd Loopbaan, Begeleiding en Vorming

Afdelingshoofd Salarisadministratie

bij de directie Personeel en Organisatie Centrale Administratie Ref. (2010/CA40/A+/1)

bij de directie Personeel en Organisatie Centrale Administratie Ref. (2010/CA40/A+/2)

Meer details over deze en andere functies, evenals de inschrijvingsvoorwaarden, kan je terugvinden op de website van de Universiteit Gent. Deze informatie kan je ook opvragen bij mevrouw Barbara Van Laere op het telefoonnummer 09 243 89 54 of op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. De kandidaturen dienen te worden gericht aan: Hudson • t.a.v. Barbara Van Laere • Moutstraat 56 • 9000 Gent.

Bij voorkeur solliciteren per e-mail op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. Een automatische antwoord-mail zal de ontvangst van uw e-mail bevestigen. Uiterste inschrijfdatum: 31 mei 2010. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.UGent.be/vacatures

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

DEZE WEEK OP

Actuaris of Actuarieel analist Conac werd opgericht in 1988.

Profil :

Conac levert volledige service voor de grote pensioenfondsen, nl. :

Conac

Boeiende uitdagingen voor... Credit Officer Customer Services Advisor Front Office Support Officer

Administratief en/of Boekhoudkundig beheerder

Bij Alpha Credit Surf naar vacature.com/alphacredit EN ELKE WEEK DUIZENDEN ANDERE ACTUELE JOBS. WAAR WACHT JE NOG OP?

Software ontwikkelaar Net Profiel :

Wij zijn op zoek naar kandidaten voor volgende openstaande vacatures (m/v) :

WANT TO GRAB A TICKET TO A FASCINATING FUTURE? Check out our vacancies !

IT-Analist Profiel :

Wij bieden :

Conac jobs@conac.be www.conac.be en www.abelicaglobal.com

www.conac.be

www.abelicaglobal.com

NBGEN19728_TEAS_110x74_QE 1

5/5/10 5:15:37 PM


034_GPV1QU_20100522_VMGBI

34

20-05-2010

20:17

Pagina 34

VACATURE 22 MEI 2010

c ons u lt a n t s i n v e r k o op e n v e r k o opm a n age m e n t Inventi, gevestigd in hartje Antwerpen, is een consultancy- en trainingsbureau, dat zich toespitst op verkoop en verkoopmanagement. De klanten zijn groeiende KMO’s, grote bedrijven en multinationals. De actieradius van Inventi is de Benelux met spin-off-activiteiten in de omringende

landen. Na méér dan 20 jaar steile opgang is Inventi geëvolueerd naar een vooraanstaand en gewaardeerd consultancy- en trainingsbureau. Om mee te werken aan de groei van Inventi en in het bijzonder de selectieafdeling hebben wij een uitdagende vacature voor een

COÖRDINATOR TR AINING & SELECTIE m/v met sterke verkoopkwaliteiten Profiel

Functie organisatie, voorbereiding en administratieve ondersteuning van alle selectieprocedures. teksten. uit volgens de unieke Inventi-methode. verkoopgesprekken te voeren met prospects en klanten. Het maken van afspraken is hier een belangrijk onderdeel van. netwerkevents van Inventi. coördineert mee de organisatie van de trainingen.

Aanbod

U mag jong zijn, maar u kan bewezen resultaten voorleggen in verkoop en/of rekrutering. hoger opgeleid. harde werker met een grote leergierigheid. tweetalig Nederlands/Frans.

Naast een zeer intensieve opleiding, begeleiding en sterk leerproces mag u rekenen op een aangepaste verloning in functie van uw huidig niveau en potentieel: fixe, onkostenvergoeding, neutrale bedrijfswagen, bonusplan en extralegale voordelen. Geboeid: Telefoneer naar Dirk Spaepen, bij voorkeur op zondag 23 mei 2010 tussen 11u00 en 12u00 op +32 475 74 69 19 of tijdens de kantooruren op het nummer +32 3 223 68 68 CV met motivatie naar dirk.spaepen@inventi.be

Uw kandidatuur wordt snel en strikt vertrouwelijk behandeld door de directie van Inventi. Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon.

w w w.inventi.b e

KIES ACCOUNTEMPS ALS U WILT WINNEN!

University Graduates Accountemps maakt deel uit van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Robert Half International Inc., wereldmarktleider in gespecialiseerde tijdelijke en permanente rekrutering. Accountemps is de nummer één voor tijdelijke functies in boekhouding en financiën. Om dit succes te versterken, vertrouwen we op de spilfiguren van het bedrijf: onze consultants.

Je verantwoordelijkheden: • je bent consultant in een sales team gebaseerd in Groot-Bijgaarden of Zaventem en je rapporteert aan de Division Manager • je ontwikkelt een klantenportefeuille door actief te prospecteren en bestaande klantencontacten te onderhouden • je interviewt kandidaten met een financieel of boekhoudkundig profiel, geeft advies aan de kandidaten en onderhoudt het contact met je netwerk • je selecteert de geschikte kandidaten voor de opdrachten bij klanten en je coördineert het proces tussen kandidaat en klant • je doet een kwalitatieve opvolging van de lopende opdrachten • je bouwt contacten uit met hogescholen en universiteiten en geeft presentaties.

Voor ons kantoor in GROOT-BIJGAARDEN en in ZAVENTEM zijn we momenteel op zoek naar (m/v)

Je profiel: • je hebt een universitair diploma bij voorkeur in een economische richting - T.E.W, Handelsingenieur, HW, ... • je bezit een goede kennis van het Nederlands en Frans; Engels is een plus • je bent een team player met oog voor kwaliteit • je hebt een gedreven en resultaatsgerichte attitude • je ziet multi-tasking als een uitdaging.

Herkent je jezelf in dit profiel? Stuur je kandidatuur en CV naar Accountemps, • voor Zaventem: • voor Groot-Bijgaarden: t.a.v. Pamela Cologne, Lead Assistant, t.a.v. Kelly Van Bouwelen, Assistant, Ikaroslaan 37, 1930 Zaventem, Alfons Gossetlaan 28A b8, 1702 Groot-Bijgaarden, pamela.cologne@rhi.net kelly.vanbouwelen@rhi.net

www.acco www.accountemps.be oun ntemps.be

A division of Robert Half BVBA/SPRL

Ons aanbod: • een stimulerende omgeving, waarbij je deel uitmaakt van een zeer gemotiveerd en resultaat gedreven sales team • een afwisselende job waarbij “human relations” centraal staat en waarbij elke dag anders is • een internationaal beursgenoteerd bedrijf met reële carrièremogelijkheden • een competitief salarispakket dat bestaat uit een vast salaris, bonus, firmawagen en andere extralegale voordelen.


035_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:19

Pagina 35

VACATURE 22 MEI 2010

35

Jurist(e) parttime of 3/4 systeem De Isocabgroep, gevestigd in

en buitenland als producent van koelkamers, industriële wand- en dakpanelen en aanverwante producten voor industriële gebouwen en gebouwen voor de koel- en vriesindustrie. De Isocabgroep heeft vestigingen wereldwijd en realiseert een omzet van meer dan 150 miljoen euro en maakt deel uit van het Thyssenkrupp concern.

Uw functie:

Uw profiel:

Als jurist(e) bent u verantwoordelijk voor alle juridische aspecten van de onderneming.

U hebt een masterdiploma in de rechten en heeft bij voorkeur een aantal jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

Uw uitstekende kennis van venootschapsrecht en handelswetgeving stelt u in staat handelscontracten op te stellen, te controleren en andere bedrijfsjuridische zaken op te volgen zoals klachten.

U hebt een hands-on mentaliteit, u werkt resultaatgericht, probleemoplossend en uitermate nauwkeurig met oog voor detail.

Tevens fungeert u als spilfiguur voor het HR beleid. Hiertoe voert u evaluatiegesprekken, stelt u de arbeidsovereenkomsten op, verwerkt de personeelsadministratie, houdt contact met uitzendkantoren en staat in voor selectie en rekrutering.

Als peoplemanager fungeert u als vertrouwenspersoon en bezit u doorgedreven sociale vaardigheden.

U neemt effectief deel aan diverse vergaderingen en notuleert.

U woont op maximum 40 km van de onderneming.

U bent communicatief vaardig in het NL/FR/ENG.

In Bavikhove rekruteren we voor

Aanbod:

onmiddellijke indiensttreding een (m/v)

U komt terecht in een verantwoordelijke en gevarieerde functie die rekening houdt met de work-life balance. Isocab is een stabiel, bekend en historisch sterk bedrijf. Een aantrekkelijk salarispakket is voorzien.

A G O I N T E R N AT I O N A L

Voelt u zich aangesproken door deze uitdaging? Mail een uitgebreid cv naar info@ago.bz of telefoneer 056 22 80 64 of 0473 244 501 voor nadere info. Wij garanderen een discrete en snelle behandeling van uw sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

www.ago.bz

Human Resources Recruitment

info@ago.bz

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Trainer-Manager

Ago International staat bedrijven bij met gespecialiseerde adviseurs in human resources recruitment. Een gekende dienstverlenende en sterk kapitaalgerichte onderneming

voor de divisie telemarketing Je functie:

Je profiel:

Als topmanager van de divisie waak je over de uitstraling en marktpositionering van het bedrijf.

De telemarketing is jouw wereld. Dat bewijst jouw ervaring als telemarketeer en/of trainer-manager.

Je bent verantwoordelijk voor de nauwgezette planning, ondersteuning en resultaten van een vijfkoppig telemarketingteam, en stimuleert hen om de doelstellingen te behalen.

Je hebt die go for it-attitude: je bent resultaatgericht, een harde werker en iemand die de verantwoordelijkheid niet schuwt.

in Zuid-West-Vlaanderen vraagt ons

Je superviseert de actieve telefonische prospectie bij nieuwe klanten, evalueert prospectieresultaten en stuurt bij indien nodig.

uit te kijken naar een bekwame en

Je coacht gericht en stelt alles in het werk om uit te groeien tot een vertrouwensfiguur voor jouw medewerkers.

enthousiaste (m/v)

Van nature ben je een onvolprezen people manager: je straalt vertrouwen uit en kan mensen motiveren om net als jij het beste van zichzelf te geven. Het spreekt vanzelf dat je een warme telefoonstem hebt vol overtuigingskracht, en dat je empathisch kan communiceren.

Aanbod: Je kiest voor een groeibedrijf met een professioneel team en een positieve attitude. Je werkt met ultramoderne technologie in een knappe omgeving. Je hebt recht op een aantrekkelijk salarispakket met extralegale stimuli.

A G O I N T E R N AT I O N A L

Je voelt je door deze uitdaging aangesproken? Mail je uitgebreid cv naar info@ago.bz en bel ons op 056 22 80 64 of 0478 44 80 36. Wij garanderen een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

www.ago.bz

Human Resources Recruitment

info@ago.bz

Ago International staat bedrijven bij met gespecialiseerde adviseurs

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

een reputatie opgebouwd in binnen-

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Bavikhove-Harelbeke, heeft wereldwijd

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Export Sales Manager

in human resources recruitment. Zij helpen onze opdrachtgevers

Als sales manager ben je verantwoordelijk voor de internationale B-2-B verkoop.

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige commerciële functie.

te investeren in mensen.

Je bepaalt mee de verkoopstrategie, volgt bestaande accounts op en bouwt zelf je eigen agentennetwerk uit. Daarnaast prospecteer je actief.

Je bent een geboren, charismatisch verkoper met overtuigingskracht en met voldoende technische kennis en inzicht.

Voor een Oost-Vlaams

Proactief denk je mee met industriële klanten over productontwikkeling, logistiek en kwaliteitsborging.

innovatie-bedrijf in volle groei

Je ondersteunt eveneens de onderhandelingen omtrent de licenties.

Als gedreven persoonlijkheid ben je zelfstandig ingesteld, weet je van aanpakken en bezit je de gave van je ergens in vast te bijten.

50% van de tijd breng je al reizend door.

Je bent een pionier, flexibel en stressbestendig.

Vermits je vaak in het buitenland vertoeft ben je communicatief uitermate vlot in het Engels en in het Frans.

zoeken wij een (m/v) Aanbod: Je komt terecht in een sterk groeiende, professionele familiale onderneming. Naast een internationale uitdaging bieden wij je ook een vast loon aangevuld met een commissiesysteem, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, gsm, laptop en bedrijfswagen.

A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

info@ago.bz

Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar info@ago.bz. Ago International, adviseurs op het vlak van human resources recruitment, zorgt voor een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht. Deze vacature vind je ook op

www.ago.bz De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Je profiel:

Je functie:


036_GPV1QU_20100522_VMGBI

36

20-05-2010

20:20

Pagina 36

VACATURE 22 MEI 2010

Algemeen Directeur Bouw jij onze dynamische organisatie verder uit? Jouw verantwoordelijkheden? ü Je kernopdracht is de dagelijkse leiding van de drie organisaties. Samen met de coördinatoren en medewerkers zet je de grote lijnen uit. ü Je staat in voor het beleidsvoorbereidend werk en draagt bij tot de implementatie van genomen beslissingen. ü Je bent verantwoordelijk voor het volledige interne beleid. ü Je zet Aralea vzw op de kaart door contacten te onderhouden met ondermeer overheid, cliënten, federaties en vakbonden.

organisatie in de dagdagelijkse werking en brengt deze door je sterke communicatieve vaardigheden over naar het ganse team. ü Je draagt verantwoordelijkheidszin hoog in het vaandel.

Wat heeft Aralea vzw jou te bieden? ü ü ü ü

Je krijgt ruimte voor initiatief in een uitdagende job. Je komt terecht in een stabiele en mensgerichte werkomgeving. Een aantrekkelijk loon aangevuld met extralegale voordelen. Arelea vzw voorziet een overdracht- en inwerkperiode vanaf 1 september 2010. Vanaf 1 januari 2011 neem je de functie zelfstandig op.

Ben jij een people manager? ü Je bent in het bezit van een master diploma in een sociale en/ of economische richting of je hebt een bachelor diploma in deze richting aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring. ü Je hebt affiniteit met beschutte werkplaatsen. ü Ervaring in het aansturen en motiveren van een team is een must. Je implementeert de visie en de doelstelling van de

Is dit de uitdaging waar je naar op zoek bent? Stuur of mail je CV en motivatiebrief voor 30 mei naar sollicitaties.antwerpen@ascento.be met vermelding Aralea vzw of naar Ascento t.a.v. Kelly Leirs, Roderveldlaan 3, 2600 Berchem. Voor meer informatie: www.aralea.be. Voor deze procedure werkt Aralea vzw exclusief samen met Ascento.

Consultant Rekrutering en Selectie Ascento is een sterke speler binnen de top 5 van de HR adviesbureaus. Vanuit onze kantoren over heel België bieden meer dan 75 consultants de klanten professioneel advies en oplossingen aan binnen het brede HR domein: rekrutering en selectie, talent en performance management en outplacement. Om onze equipe te versterken zoeken wij een (m/v):

Meer jobs op

Uw opdracht ü Na een grondige behoefteanalyse adviseert u klanten op het vlak van rekrutering, selectie en assessment center. ü U brengt de competenties van kandidaten in kaart en geeft uw advies weer in heldere rapporten. ü U vervult een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van de klantenportefeuille.

ü U bent een gedreven teamplayer en een uitstekend communicator.

Ons aanbod ü Een boeiende functie binnen een enthousiast en dynamisch team. ü Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Uw profiel ü U hebt een masterdiploma, bij voorkeur in arbeids- en organisatiepsychologie. ü U beschikt over minimum 2 jaar relevante ervaring.

www.ascento.be

Interesse? Stuur uw motivatiebrief en CV naar Bart Mortier: bart.mortier@ascento.be

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

voor ons kantoor te Leuven

Lid van

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

BRUSSEL Kern Selection, met kantoren in Leuven, Brussel, Hasselt, Louvain-La-Neuve, Roeselare, Gent en Antwerpen, is actief op de domeinen van volledige rekruteringstrajecten, file en direct search, assessment, talent centers en development centers. Kern Selection en Corgo, met specialisatie executive search, maken deel uit van Acerta Consult, een gerenommeerde partner van organisaties op het vlak van HRM, sociaal recht en personeelsfiscaliteit. Onze klanten en kandidaten appreciëren terecht onze grondigheid in aanpak, de optimale procesbeheersing, het werken met consultants en de transparantie van onze dienstverlening.

Recruiter Je functie: • Je vervult een scharnierfunctie in het executive search proces voor onze (inter)nationale klanten. • Je coördineert in nauw overleg met de executive partners de rekrutering van de geschikte kandidaten. • Je bespreekt de functie met de partner en stelt op basis van de beschikbare informatie een aantrekkelijk jobpack samen. • Je verzorgt een grondige briefing van de researchers om de juiste doelbedrijven (targetlist) en personen te identificeren en zorgt vervolgens zelf voor het benaderen van de potentiële kandidaten voor de functies. • Je informeert kandidaten over de job en polst naar hun interesse. • Je plant de afspraken in voor de executive partner zodat waardevolle kandidaten snel in contact kunnen komen met onze klant. • Je neemt de verdere administratieve afhandeling van kandidaten voor jouw rekening. Je profiel: • Je hebt minimum 2 jaar relevante ervaring in rekrutering en een generalistisch beeld van sectoren en functies. • Je drukt je zowel mondeling als schriftelijk vlot uit in het Nederlands, Frans en Engels om zo onze internationale partners, klanten en kandidaten professioneel te woord te staan. • Je sterke organisatorische vaardigheden laten je toe om de verschillende lopende projecten vlot te beheren en op te volgen. • Je bent klant- en kandidaatvriendelijk en kan overtuigen aan de telefoon. Ons aanbod: • Acerta Consult is een solide werkgever met een stevige uitstraling in de markt. • Je komt terecht in een ambitieus bedrijf met een aangename werksfeer. • In ruil voor jouw kennis en engagement biedt Acerta Consult een competitief salaris met aantrekkelijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, extralegale kinderbijslag ...) en permanente opleidingsmogelijkheden binnen onze groeiende en dynamische onderneming.

Geprikkeld? Solliciteer via de website www.kernselection.be. Geef je kerngegevens in aangevuld met je cv. We garanderen je een snelle en vertrouwelijke behandeling. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Willem Delaere, Consultant, op het nummer 03 237 28 37.

RECR U ITM ENT & S E AR CH

AS S E S S M E N T C E N TE R S

D E V E L O P M E N T C E N T ER S

TA L ENT CENT ER S

VG 486/B - Lid Federgon R, S&S

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

Aralea vzw, gevestigd te Brasschaat, is een sociaal-economisch bedrijf met een 200-tal medewerkers. Aralea vzw heeft tot doel de tewerkstelling van mensen met een handicap te bevorderen door de realisatie van een beschutte werkplaats. De Sociale Werkplaats Brasschaat vzw streeft ernaar de tewerkstelling van kansarmen te stimuleren. Aralea Tehuizen vzw bevordert de huisvesting van mensen met een handicap. Mede door kwaliteitszorg en aandacht voor de medewerkers is dit bedrijf uitgegroeid tot een professionele vereniging. Naar aanleiding van de pensionering van de huidige algemeen directeur, zoeken we voor de drie organisaties gezamenlijk een (m/v):


037_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:32

Pagina 37

Zingem

CONTROLLER Crown Bedding is een middelgroot productiebedrijf van matrassen, bedden, dekbedden en kussens. Met zo’n 200 medewerkers en een omzet van 50 miljoen euro bereiken we de grootdistributie en de hotelsector. Vele jaren van onderzoek, productontwikkeling en innovatie hebben ertoe geleid dat we nu een leidende marktpositie innemen. Sinds 2001 maakt Crown Bedding deel uit van de Europese leidinggevende bedding groep Hilding Anders, met hoofdzetel in Zweden.

www.crownbedding.be www.hildinganders.se

• Je bent de rechterhand van de financieel directeur. • Je bent verantwoordelijk voor de interne bedrijfsrapportering en de externe rapportering naar de hoofdzetel in Zweden. Je stuurt aldus de analytische boekhouding en werkt mee aan de maandelijkse afsluiting. • Je maakt de jaarlijkse budgetten op, volgt deze op en stuurt deze bij via periodieke herzieningen. • Je staat in voor de internal accounting en de cost accounting. • Je voert diverse controle-, audit- en analyseopdrachten uit. • Je helpt mee aan het opzetten van interne structuren, die informatieverstrekking en rapporteren vereenvoudigen. • Je hebt een masteropleiding Accountancy. Bij voorkeur heb je reeds een aantal jaren ervaring in een ERP-gestuurde productieomgeving. • Je bent IT minded, waardoor je constant streeft naar een optimale automatisering van processen. Een zeer goede kennis van Excel is vereist. • Je bent dynamisch en ambitieus ingesteld waardoor je ook het potentieel hebt om op termijn te groeien in functie en verantwoordelijkheden. Interesse? Stuur je cv naar Andress Consulting, Remparden 1, Loft 0108, 9700 Oudenaarde of mail naar sollicitatie@andress.be. Meer info op www.andress.be

Lid van Federgon - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

Management Accountant

www.andress.be LOVENDEGEM

R & D - KWALITEITSVERANTWOORDELIJKE PREMIUM CHOCOLADE Ons aanbod: Wij bieden jou een creatieve en afwisselende functie binnen een familiaal bedrijf. • Je kan rekenen op een competitief salaris dat wordt aangevuld met een iPhone, laptop en firmawagen. Je profiel: Je bent een creatief en open-minded persoon die steeds dat stapje verder wil gaan op het vlak van R&D, voeding, smaken, wetgeving en gezondheid. • Als gedreven doorzetter en vernieuwer blijf je zoeken naar een bevredigende oplossing. • Je beschikt over voldoende technische kennis op het vlak van voedingsleer, suikers en vetten en je kan deze kennis omzetten naar concrete ideeën. Idealiter heb je reeds enige ervaring met chocolade. • Je bent voldoende matuur om mee te draaien op directieniveau.

Lid van Federgon - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

Cavalier is een Belgisch familiebedrijf dat werd opgericht in 1996. Cavalier ontwikkelt, produceert en verdeelt een uniek gamma van lekkere en gezonde chocoladeproducten zonder toegevoegde suikers en dit zonder toegevingen te doen op het vlak van smaak. Cavalier voert zijn premium producten momenteel wereldwijd uit naar meer dan 50 landen. Om het team van 25 medewerkers te versterken is Cavalier momenteel op zoek naar een premium werkkracht met een passie voor smaken, koken en gezondheid. Momenteel zoeken we een (m/v)

Je functie: • In deze veelzijdige functie ga je op een creatieve manier op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor bestaande chocoladeproducten. • Je ontwikkelt nieuwe smaken, samenstellingen en producten van begin tot eindfase. • Op basis van trial en error test je nieuwe ingrediënten en smaken om tot een topproduct te komen. • Je werkt nauw samen met de productieleider en je staat de directie en jouw salescollega’s bij op technisch-wetenschappelijk vlak. • Dankzij jouw technische kennis ben je in staat om theoretisch wetenschappelijke eigenschappen op het vlak van gezondheid te vertalen in concrete commerciële voordelen. • Als kwaliteitsverantwoordelijke zal je verantwoordelijk zijn voor de opvolging en implentatie van de ISO-, BRC- en HACCP-systemen. • Je doet de controle van de grondstoffen en diverse testen op het vlak van hygiëne en andere kwaliteitsprocessen.

INTERESSE? Stuur je cv naar Andress Consulting, Remparden 1, Loft 0108, 9700 Oudenaarde of mail naar sollicitatie@andress.be. Meer info op www.andress.be

LOVENDEGEM

WWW.STENDESS.BE

INGENIEUR STABILITEIT STAALCONSTRUCTIES

Je functie: • Als ingenieur word je verantwoordelijk voor de stabiliteitsstudie en detailberekeningen van staalstructuren. • Je gaat meteen van start op de ingenieursafdeling, waar je begint met het uitwerken van diverse projecten. • Je zal zelf projecten voorbereiden, die vervolgens door de leidinggevende tekenaar worden uitgezet of gemodelleerd in de software. Daarbij begeleid je de ontwerpers bij het verder uitwerken van de door jou uitgerekende structuur. • Kortom, je bent gemotiveerd om snel door te groeien naar een senior functie.

Ons aanbod: • Bij STENDESS kom je terecht in een dynamische omgeving waar collegialiteit geen loos begrip is. • Je ontvangt een competitief salaris gekoppeld aan diverse extralegale voordelen. Je profiel: • Je bent master of science in de bouwkunde. • Je beschikt reeds over ervaring als stabiliteitsingenieur. • Je levert duidelijke rekennota’s af binnen de vooropgestelde deadlines. • Je hebt een goed technisch 3D-inzicht.

Lid van Federgon - VG.711/B - B-AA04.006 - W.RS.63

Ingenieursbureau STENDESS, opgericht in 2002, berekent en tekent complexe stalen bruggen en gera amte s voor industriële constructies of utiliteitsgebouwen. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk internationaal georiënteerde bedrijven. De brug over de E40 in Wetteren, voetbalstadia in Frankfurt en Leverkusen, modules van boorplatforms in de Noordzee, een elektriciteitscentrale in Chili en een petrochemische installatie in Frankrijk zijn slechts enkele voorbeelden van realisaties waar STENDESS succesvol aan meewerkte. Om ons team van een twintigtal medewerkers te vervolledigen zijn we momenteel op zoek naar een gedreven (m/v):

INTERESSE? Stuur je cv naar Andress Consulting, Remparden 1, Loft 0108, 9700 Oudenaarde of mail naar sollicitatie@andress.be. Meer info op www.andress.be

Remparden 1, Loft 0108 9700 Oudenaarde tel 055 30 31 02

www.andress.be

Dalstraat 67 1000 Brussel tel 02 640 99 40


038_GPV1QU_20100522_VMGBI

38

20-05-2010

20:36

Pagina 38

VACATURE 22 MEI 2010

Robert Walters is an international recruitment firm specialised in finance recruitment. Walters Interim specialises in temporary recruitment in finance and accounting.

www.robertwalters.be www.waltersinterim.be

For our client located in Zaventem we are looking for an (m/f)

Brussels Brussels

(interim with possibility to permanent contract – OSI/254930) This new role includes the following responsibilities:

This role includes the following responsibilities: This role includes the following responsibilities: and consolidation a timely manner to ensure deadlines are met closing

closings

shareholders Ideal profile: Ideal profile:

B-AA05.045 - 472/B - W.RS.319

Ideal profile:

and French approach

Interested?

Interested?

Interested?

+

Succesvol rekruteren? Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38


039_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:40

Pagina 39

VACATURE 22 MEI 2010

39

Voor een toonaangevende speler, op wereldvlak actief in elektrisch installatiemateriaal voor laagspanning, zijn wij op zoek naar volgende gedreven technische medewerker m/v:

INTERN PROJECT INGENIEUR ELEKTRICITEIT/VERMOGENSBORDEN

Functie: Als intern project ingenieur krijg je enerzijds te maken met prijscalculatie voor algemene aanvragen en aanbestedingen op het vlak van vermogensborden via installateurs en groothandel. Anderzijds fungeer je op technisch vlak als probleemoplossende schakel tussen de verschillende partijen. Kortom, de volledige projectmatige opvolging van prijsofferte tot en met de operationele functionering is bij jou in goede handen. Vanzelfsprekend volg je als gedreven professional de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet. Profiel: Voor deze boeiende en veelzijdige spilfunctie zoeken wij een bachelor of industrieel ingenieur elektriciteit of elektromechanica. Ervaring is welkom, maar ook als gedreven junior krijg je volop de kans om te laten zien wat je in je mars hebt. Alleszins ben je geboeid door de wereld van de elektriciteit en wil je je verder specialiseren in de materie. Communicatief en organisatorisch sta je sterk, want in combinatie met je theoretische achtergrond stelt dat je in staat om kort op de bal te spelen en efficiënt je projecten te begeleiden. Aanbod: Sterk afwisselende functie met verantwoordelijkheid voor de professional die wil groeien in een internationaal, expansief bedrijf met een ijzersterke merknaam en reputatie. Je kan rekenen op gemotiveerde collega’s, een stimulerende werkomgeving en een motiverend salarispakket inclusief extralegale voordelen. Interesse? Stuur dan meteen je sollicitatiebrief met cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar katz@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz nv. erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche. Ons succes hebben wij mee te danken aan een duidelijke positionering en een eenvoudige, afgelijnde structuur. Om onze voortdurende expansie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een (m/v):

HOOFD ADMINISTRATIE EN PERSONEEL De functie: • U bent verantwoordelijk voor de afdelingen Secretariaat, Boekhouding en Personeelsadministratie. • U beheert het informaticasysteem op deze afdelingen. • U adviseert uw collegastafleden en zoekt mee naar oplossingen voor problemen die zich op uw terrein voordoen. • U rapporteert rechtstreeks aan de directeur. Onze verwachtingen: • U hebt een universitair diploma of een diploma hoger onderwijs in een economische of financiële richting en bij voorkeur enkele jaren relevante ervaring in een vergelijkbare functie. • U hebt een grondige kennis van boekhouding en sociale wetgeving. • U bent thuis in informatica en beschikt daarbij over een grondige kennis van Word en Excel. • Uw doorzettingsvermogen en inzet gaan gepaard met een grote administratieve nauwkeurigheid. • Uw enthousiasme motiveert anderen. • U bent vlot drietalig (N/F/D). • Plaats van tewerkstelling is Zemst. Wat mag u van ons verwachten? • Een boeiende en veelzijdige functie met grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. • Een grondige opleiding. • Een solide en gestructureerde professionele omgeving. • Een competitief remuneratiepakket inclusief bedrijfswagen. • De dynamiek en de werkzekerheid van een marktleider.

Indien deze uitdagende job u aanspreekt, stuur dan uw handgeschreven sollicitatiebrief vergezeld van cv en een recente pasfoto naar ALDI nv, t.a.v. Dhr. E. Winters, Erasmuslaan 20, 1804 Cargovil-Zemst.

Voor meer informatie over Aldi, surf naar www.aldi.com


040_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

VACATURE 22 MEI 2010

21:22

Pagina 40

ONLINE JOBS IN DE KIJKER Post én Print a Job.

Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Vilvordit is met zijn 100 jaar één van de pioniers op de Belgische

THALASSA SEAFOODS nv, opgericht in 1986 en gespecialiseerd in internationale handel van bevroren visserijproducten, zoekt ter uitbreiding van haar team van 12 mensen een

enorme keuze aan kleuren, formaten en materialen die van een bezoek aan onze toonzaal een heuse belevenis maken. Wij zijn op zoek naar collega’s om het verkoopsteam te versterken.

Verkoper Binnen- en Buitendienst (m/v) Functieomschrijving Als verkoper binnen-en buitendienst begeleid je enerzijds mensen in de toonzaal en bezoek je anderzijds professionele

Productieleider

(m/v)

Contact: Karen.eeckman@vilvordit.be

Functieomschrijving

Functieomschrijving organisatie bureel.

ook op zoek naar een interieuradviseur. Profiel Je hebt bij voorkeur al een eerste ervaring in de verkoop achter

Office Manager met ICT Kennis (m/v)

Profiel Profiel

Contact: geert.vanwin@tradelio.eu

Contact: a.jacques@thalassa-seafoods.com

middelgrote gezonde onderneming. Wij hebben ons in de loop der

Post én Print a Job. detailhandelaars.

Sales Manager (m/v) Functieomschrijving €

Profiel Je bent een geboren verkoper die houdt van het behalen van

Financieel Adviseur (m/v) Functieomschrijving Onze bankproducten, afgestemd op particulieren, commerciali-

Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

andere talen is een pluspunt. Contact: monique@vandererve.be - 02/725.55.55

Profiel

Contact: ina.pittoors@agent.citi.com

seerd in de productie van ecologische zepen en schoonmaakproducten nationale en internationale aankoopgroeperingen, groothandelaars, grossisten en Cash & Carry’s in de food en non-food sector.

internet. Sinds 2000 is het Belgische Bobex uitgegroeid tot één van de grootste online handelsplaatsen in Europa. We zijn een soort omgekeerde eBay: bedrijven kunnen er gratis prijsaanvragen uitsturen,

Key Account Manager (m/v)

COMPO Benelux n.v. heeft een toonaangevende positie in de

Functieomschrijving

Customer Service Executive

beschermingsmiddelen.

promotieplanningen en budgetten onderhandelen, implementeren

(m/v)

Vertegenwoordiger (m/v)

Functieomschrijving Je bent telefonisch in contact met onze klanten. Je zorgt voor een perfecte klantenservice en stelt hen de juiste oplossingen voor.

Functieomschrijving

uitbreiden en verstevigen. Profiel

voorkomen. Contact: p.darcis@innovis.be

Profiel

Profiel

een goede kennis van het gebruik van het internet, maar een technische background hoeft totaal niet. Contact: jobs@bobex.com

Contact: Ann.Verstraete@compo.be

Kijk voor de uitgebreide functieomschrijvingen op

Vacature.com Extra impact voor uw online vacature? Contacteer Anke Blommaert op 02/482.03.45 of anke@vacature.com


041_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

21:49

Pagina 41

VACATURE 22 MEI 2010

OOK ONLINE VIND JE 204 JOBS IN DE OVERHEID

9 vacature.com/zoeker

41

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

OVERHEID VAN PAGINA 42 TOT 44 Wenst u als onderneming ook aanwezig te zijn in het volgend dossier Overheid van 26 juni, bel dan Sofie Verbrugghe op het nummer 02/481 15 11. Vacature biedt u wekelijks het ruimste en meest kwalitatieve jobaanbod. Dit overzicht maakt u wegwijs en helpt u de juiste pagina in dit magazine te vinden. Bovendien krijgt u meteen te zien hoeveel functieaanbiedingen elke onderneming online heeft staan op vacature.com.

EUROPEAN SPACE AGENCY GEMEENTE KALMTHOUT GEMEENTE NIEL GEMEENTE RANST IVAREM OCMW EVERE STAD POPERINGE WERK EN ECONOMIE

PAGINA ADVERTENTIE

AANTAL FUNCTIES ONLINE

EXTRA INFO ONLINE

s

s

s

pag. 42 pag. 44 pag. 42 pag. 44 pag. 42 pag. 44 pag. 43 pag. 44

Nog meer boeiende uitdagingen bij de overheid via Jobpunt Vlaanderen bij Agentschap voor Natuur en Bos, Agentschap Wegen en Verkeer, Provincie Limburg, Stad Mechelen en Waterwegen en Zeekanaal. Kijk vooraan in het Vacature magazine.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vandendriessche op 02/482.03.38

1 2 3 1 2 2 5 1


042_GPV1QU_20100522_VMGBI

42

20-05-2010

20:39

Pagina 42

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 22 MEI 2010

The European Space Agency (ESA) is an intergovernmental organisation offering exceptional career opportunities for Europe’s highest calibre scientists, engineers and administrators. ESA has a clear mandate to promote cooperation among European States, for exclusively peaceful purposes, in Space Research and Technology. The Agency is looking for a (m/f)

Payload Engineer

Het gemeentebestuur van Niel

gaat over tot de aanwerving van (m/v)

1 stafmedewerker/jurist

for its Payload Technologies and Products Section. As part of the Telecom Technologies, Products and Systems Department, based at ESTEC (Noordwijk, The Netherlands), this section is responsible for the management of activities devoted to the development of satellite payload technology, including initiation, negotiation, monitoring and control of contracts and activities.

A1-A3 • fulltime • statutair

voorwaarden: • houder zijn van het diploma doctor, licentiaat of master in de rechten • in het bezit van een rijbewijs B • slagen in de bekwaamheidsproef.

Applicants should have a university degree or equivalent qualification in engineering. This should be combined with several years’ experience in telecommunication satellite payload design and manufacturing.

1 bibliothecaris

B4-B5 • fulltime • statutair

voorwaarden: • houder zijn van een bachelordiploma • houder van het einddiploma uitgereikt door een erkende instelling voor bibliotheekwetenschappen (of dit laatste behalen tijdens de proefperiode) • slagen in de bekwaamheidsproef.

A solid background in the design of payload equipment is desirable, in particular active equipments such as frequency converters, LNA’s and power amplifiers for telecommunication satellites. Design experience for other equipments such as antennas, filters and digital processors would be an asset.

3 administratief medewerkers

Candidates are expected to demonstrate excellent organisation skills, attention to detail, resourcefulness and the ability to establish and maintain effective working relationships within a multinational team.

C1-C3 • fulltime

ten behoeve van de: - financiële dienst - statutair - dienst bevolking - statutair - technische dienst - contractueel

Our competitive employment conditions and salaries take into account the particular needs of professionals and their families.

(vervangingsovereenkomst)

voorwaarden: • houder zijn van een diploma hoger secundair onderwijs of gelijkwaardig • slagen in een bekwaamheidsproef.

For a complete job description and on-line application guidelines visit our “Careers at ESA” section at http://www.esa.int and choose vacancy number : ESA/AR-ESTEC(2009)003, REV. 5. The closing date for applications is 16 June 2010.

Wij verwelkomen graag klantgerichte, flexibele en gemotiveerde personen die ons dynamisch team komen versterken. Wij bieden: een boeiende job, een volwaardig loon, glijdende werkuren, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een tussenkomst (50%) in de vergoeding van de kosten voor het woon- werkverkeer of fietsvergoeding. Ben je geïnteresseerd? Richt uw schriftelijke kandidatuur aan het college van burgmeester en schepenen, Ridder Berthoutlaan 1 te 2845 Niel tegen uiterlijk 7 juli 2010. Uw kandidatuur moet volgende documenten bevatten: uitgebreid c.v., kopie diploma('s) en/of getuigschrift(en) die het bekwaamheidsbewijs vormen. De volledige aanwervingsvoorwaarden, het functieprofiel en -omschrijving, meer informatie omtrent de wedde en bijkomende financiële voordelen, kunnen bekomen worden bij de personeelsdienst op het nr 03 451 11 21 of 03 451 11 22. Vragen naar Hilde Vercammen of Marissa Van Rompa.

Jobpunt Vlaanderen spot talent www.niel.be

www.jobpunt.be

Medewerker front office infolijn Je registreert en beantwoordt telefonische vragen en klachten. Je bent communicatief, je hebt relevante ervaring en een aangename telefoonstem.

Verantwoordelijke

front office infolijn IVAREM is een overheidsbedrijf dat instaat voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in 11 gemeenten van Je organiseert het front office en bewaakt de correcte afhandeling van vragen en klachten. Je kan organiseren het arrondissement Mechelen. Voor de verdere uitbouw van en werkt accuraat. Je hebt relevante ervaring. Je kan leiding geven en motiveren. Je rapporteert aan de directie. onze dienstverlening zoeken wij een verantwoordelijke en medewerker front office infolijn (m/v).Het front office van de infolijn is gevestigd in de Schoutetstraat 2 in 2800 Mechelen en is het eerste aanspreekpunt voor inwoners van de aangesloten gemeenten met vragen en opmerkingen over de dienstverlening van IVAREM. Het front office registreert alle inkomende vragen en klachten en beantwoordt algemene vragen zelf. Interesse? Voor gespecialiseerde vragen en klachten wordt Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief en je cv vóór 7 juni 2010 naar IVAREM, t.a.v. Martine Waterschoot, Schoutetstraat 2, een beroep gedaan op de betrokken operatoren 2800 Mechelen, of via e-mail: info@ivarem.be. Voor meer info wend je tot Jos Boeckx, algemeen directeur, 015 28 77 64 of specialisten. of mail naar jos.boeckx@ivarem.be.

Voor meer info over deze vacatures: surf naar www.ivarem.be


043_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:18

Pagina 43

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 22 MEI 2010

43

Poperinge ligt in het zuidwesten van West-Vlaanderen, tegen de Franse grens. Deze hoppestad vormt de overgang tussen de IJzervlakte en Heuvelland. Samen met zijn 5 deelgemeenten - Proven, Krombeke, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou - biedt Poperinge ruimte aan zo'n 20.000 inwoners. Om een kwalitatieve dienstverlening te kunnen garanderen, zijn wij op zoek naar gedreven en competente medewerkers (m/v).

1 Diensthoofd (A1a - A2a) Ruimtelijke, Milieu- en Natuurontwikkeling Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie, de coördinatie, de werkplanning, de voortgang van de werkzaamheden en de resultaten van de dienst. • Als diensthoofd sta je in voor het formuleren van beleidsvoorstellen. • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de aan de dienst toevertrouwde budgetten en het personeelsbeleid. • Je staat in voor het coördineren en opvolgen van de taken van de medewerkers die onder je dienst ressorteren. • Je doet beleidsondersteunend onderzoek en volgt de wetgeving, literatuur en evoluties in het vakdomein nauwgezet op. Algemene voorwaarden: • Houder zijn van een attest/getuigschrift waaruit blijkt dat met gunstig gevolg opleidingsmodules werden beëindigd die ten minste 100 uren “management” omvatten (voor zover niet in het basisdiploma begrepen). Bij ontstentenis van voornoemd attest/getuigschrift wordt de definitieve benoeming van de op proef benoemde kandidaat afhankelijk gesteld van het behalen van bedoeld attest/getuigschrift uiterlijk 3 jaar na datum van indiensttreding ofwel het bewijs kunnen leveren van ten minste 4 jaar aantoonbare managementervaring in een leidinggevende of adviserende functie bij een openbaar bestuur of in de privésector. • Houder zijn van academisch gericht masterdiploma van niveau A dat toegang geeft om aangesteld te worden als gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar of houder zijn van een diploma van niveau A en over een diploma van een opleiding ruimtelijke ordening beschikken, overeenkomstig het MB. van 4 juni 2009 tot bepaling van de diplomavoorwaarden voor de functies van gedelegeerd planologisch ambtenaar, gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar en gewestelijk, provinciaal en gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. • Slagen voor de selectieprocedure.

1 Cultuurbeleidscoördinator

(A1a - A2a)

Je functie: • Als hoofd van de dienst cultuur vervul je een spilfunctie: je bent een professional die zowel de stedelijke als de private actoren begeleidt en adviseert. • Je staat op actieve wijze in voor de voorbereiding en de uitvoering van de beleidsontwikkeling. • In de realisatie van het cultuurbeleid in de gemeente ben je een sleutelfiguur: je betrekt en motiveert alle relevante partijen in het beleidsproces. Je bent daardoor zowel gericht op processen als op producten. Algemene voorwaarden: • Houder zijn van masterdiploma. • Slagen voor de selectieprocedure.

VERLENGING VAN DE INSCHRIJVINGSPERIODE

2 Beleidscoördinatoren (A4a - A4b) In volgende beleidsdomeinen: • Interne Diensten en Burgerzaken • Techniek en Planning

Je functie: • Als hoofd van één van de beleidsdomeinen sta je in voor de coördinatie en de werking van het betreffende beleidsdomein. • Je formuleert beleidsvoorstellen en je doet hiervoor het nodige beleidsondersteunend onderzoek. • Je staat in voor het ondersteunen en begeleiden van de diensthoofden die binnen je domein vallen. • Je beheert belangrijke projecten en zorgt voor de voorbereiding en notulering ervan. • Je draagt zorg voor een optimale communicatie- en informatievoorziening binnen jouw domein. • Je rapporteert periodiek en neemt actief deel aan het managementteam. Algemene voorwaarden: • Over minimaal 4 jaar (binnen een periode van 6 jaar voorafgaand aan de openverklaring) relevante beroepservaring beschikken in een functie op A-niveau in de privésector of bij een openbaar bestuur (de functie dient daadwerkelijk te worden uitgeoefend). • Ofwel houder zijn van een diploma van een master-na-masteropleiding, bij voorkeur overheidsmanagement, ofwel houder zijn van een of meer postacademische getuigschriften waaruit blijkt dat met gunstig gevolg opleidingsmodules werden beëindigd die ten minste 100 uren “management” omvatten; bij ontstentenis van voornoemd diploma/getuigschriften wordt de definitieve benoeming van de op proef benoemde kandidaat afhankelijk gesteld van het behalen van bedoeld diploma/getuigschrift uiterlijk 3 jaar na datum van indiensttreding ofwel het bewijs kunnen leveren van ten minste 4 jaar aantoonbare managementervaring in een leidinggevende of adviserende functie bij een openbaar bestuur of in de privésector. • Slagen voor de selectieprocedure. Diplomavereisten: • Beleidscoördinator Interne Diensten en Burgerzaken: Houder zijn van een academisch gericht masterdiploma in een van de volgende studiegebieden: Rechten, Notariaat en Criminologische Wetenschappen, Politieke en Sociale Wetenschappen, Economische en Toegepaste Economische Wetenschappen. • Beleidscoördinator Techniek en Planning: Houder zijn van een academisch gericht masterdiploma in een van de volgende studiegebieden: Toegepaste Wetenschappen (burgerlijk ingenieur), Toegepaste Biologische Wetenschappen (bio-ingenieur), Industriële Wetenschappen en Technologie (industrieel ingenieur), Biotechniek (industrieel ingenieur), Architectuur.

1 Beheerder Gebouwen

(B1 - B3)

Je functie: • Als deskundige sta je ten dienste van je diensthoofd in een uitvoerende en beleidsondersteunende rol. • Je staat in voor het voorbereiden, uitwerken en evalueren van de actuele dossiers. • Je ondersteunt je medewerkers van de dienst bij het uitvoeren van de opdrachten. • Je doet beleidsondersteunend onderzoek en volgt de wetgeving, literatuur en evoluties Meer info: in het vakdomein nauwgezet op. Wil je meer weten over de inhoud van een job, wat we van jou verwachten, welke uitdagingen jou te wachten staan? Algemene voorwaarden: Neem dan vlug een kijkje op onze website • Minstens houder zijn van een bachelordiploma dat toegang geeft tot niveau B. (http://www.poperinge.be/NL/vacatures/) • Slagen voor de selectieprocedure. en download de gewenste informatiebundel. Kandidaturen: Sollicitatie, cv en kopie diploma's/attesten aangetekend te versturen uiterlijk op 31 augustus 2010 aan college van burgemeester en schepenen, Grote Markt 1, 8970 Poperinge.

Stadhuis Poperinge Grote Markt 1, 8970 Poperinge T +32 57 33 40 81 • F +32 57 33 75 81 info@poperinge.be • www.poperinge.be


044_GPV1QU_20100522_VMGBI

44

20-05-2010

20:29

Pagina 44

DOSSIER OVERHEID

VACATURE 22 MEI 2010

Werk en Economie is een agentschap van de stad Antwerpen en maakt deel uit van een breder concern Actieve Stad met onder meer Toerisme en Algemeen Onderwijsbeleid. Elke dag trekken wij aan de kar voor een krachtige, veelzijdige economie en een fikse banengroei in de stad. Wij hebben drie afdelingen: Ondernemingen, Detailhandel en Horeca, Werk en Sociale Economie. Onze afdeling Detailhandel en Horeca zorgt voor een grotere aantrekkingskracht van de stedelijke winkelkernen en handelskernen via onder meer ingrepen in de publieke ruimte, verbetering van de mobiliteit en het straatbeeld. Om die fysieke projecten in goede banen te leiden en te houden, zoeken we een (m/v):

(Landschaps)architect Taakomschrijving Je vervult de rol van projectleider publieke ruimte voor projecten binnen de beleidsdomeinen openbaar domein en ruimtelijke ontwikkeling. Je hoofdopdracht situeert zich voornamelijk op beleidsadviserend en beleidsvoorbereidend vlak met het oog op de verfraaiing (kwaliteitsverhoging en beeldversterking) van de Antwerpse winkelstraten. Concreet ontwikkel je projecten vanaf een ruimtelijke structuurschets, tot de (her-)aanleg van een straat of plein, in functie van de ruimtelijke en economische context van de stad Antwerpen. Je bereidt de projectaanvragen voor binnen het Europese Doelstelling 2-programma en wordt ingezet voor de realisatie van deze projecten.

Een goede kennis van toegepaste informatica (Autocad, Photoshop en Powerpoint) is aanbevolen. - Je werkt creatief, bent zelfstandig en hebt ruime verantwoordelijkheidszin die je weet te combineren met goede administratieve en communicatieve vaardigheden.

Profiel - Je hebt een masterdiploma (landschaps)architectuur of bachelor tuin- en landschapsarchitect optioneel met bijscholing stedenbouw, ontwerpen openbaar domein en/of verkeerskunde. - Je beschikt over een actuele kennis van ontwikkelingen in architectuur, het inrichten van publieke ruimte of het vormgeven van stedelijke ruimte. - Je hebt ervaring in projectleiding en bent bij voorkeur vertrouwd met de wet op de overheidsopdrachten.

Interesse? Stuur je CV met motivatiebrief naar Werk en Economie, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen, t.a.v. Rina Vanherck. Of solliciteer per e-mail: jobs.wne@stad.antwerpen.be. Kandidaturen moeten uiterlijk op 14 juni 2010 vóór 12u ingediend zijn.

Ons aanbod - een baan in een multidisciplinair team binnen een boeiende werkomgeving - een contract van onbepaalde duur met onmiddellijke indiensttreding - een loon volgens diploma en werkervaring met extralegale voordelen (maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering).

Je kan een uitgebreid profiel bekijken op www.antwerpen.be/jobs.

www.antwerpen.be/jobs

Het actieterrein van de cultuurbeleidscoördinator is het faciliteren van het integraal cultuurbeleid, het op elkaar afstemmen van alle lokale cultuuractoren en het dagelijks beheren van het gemeenschapscentrum waarbij de inspraak en betrokkenheid van de cultuurgebruikers belangrijk is. Je hebt de leiding van de cultuurdienst waar verschillende medewerkers deel van uitmaken om, ieder op zijn domein, kwaliteitsvolle dienstverlening te leveren aan de burgers. Je legt je toe op een degelijk budgetbeheer en adviseert het college van burgemeester en schepenen op het vlak van de taken die eigen zijn aan de dienst. Je bent bovendien lid van het managementteam. Je bezit de Belgische nationaliteit en bent houder van een masterdiploma of gelijkwaardig. Je hebt een rijbewijs B. Je slaagt in een selectieproef. Een boeiende voltijdse functie in contractueel dienstverband voor minimaal 1 jaar op niveau A1a-A3a na een proefperiode van 3 maanden met een brutojaarloon tussen 32.466,91 euro en 57.132,85 euro (geïndexeerd), exclusief maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, eindejaarstoelage en vakantiegeld en afhankelijk van de jaren ervaring (max. 4 jaar privé-ervaring). Na afloop van de contractuele indiensttreding is er eventueel de mogelijkheid tot statutaire (vastbenoemde) aanstelling. Voor alle inlichtingen over de functie, diplomavereisten, de algemene toelatingsvoorwaarden, het functieprofiel en het indienen van je kandidatuur neem je contact op met de personeelsdienst, hetzij telefonisch (03 470 10 85) of via www.ranst.be. Je sollicitatie stuur je per post vóór 26 juni 2010 (poststempel geldt als bewijs) samen met je curriculum vitae, uittreksel uit het strafregister en een kopie van je diploma naar onderstaand adres, of kan je tot dezelfde datum tegen ontvangstmelding en tijdens de openingsuren afgeven bij de personeelsdienst, Gemeentebestuur Ranst, college van burgemeester en schepenen, Gustaaf Peetersstraat 7, 2520 Ranst.

HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EVERE Hoedemaekerssquare 11 - 1140 Brussel

als je van natuur houdt

1 ONDERLUITENANT

Contractuele aanwerving van (m/v) (PBA1 – statutair - voltijds)

Jobinhoud: De coördinatie van elke interventie of taak die tot de specifieke opdrachten van de brandweer behoort overeenkomstig de wetgeving ter zake, verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie, planning, voortgang van de werkzaamheden en de resultaten van het brandweerkorps, verricht werkzaamheden inzake brandpreventie. Aanwervingsvoorwaarden: Belg zijn • tenminste 1,60 m. groot zijn • de leeftijd van 21 jaar bereikt hebben • houder zijn van een diploma of getuigschrift dat minstens toegang geeft tot de betrekkingen van niveau 2 (niveau C) bij de federale overheidsdiensten, vermeld in bijlage I bij het K.B. van 2 oktober 1937 • in het bezit zijn van een rijbewijs B • uiterlijk op de datum van vaste benoeming beschikken over een brevet van officier, overeenkomstig het KB van 8 april 2003 betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten • slagen in een vergelijkend examen. Ons aanbod voor deze functie: Een voltijdse job in vast dienstverband. • Een aangename werkomgeving en een gunstige vakantieregeling. • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering. • Relevante privéjaren worden in aanmerking genomen voor de bepaling van de wedde voor max. 6 jaar. • Komen eveneens in aanmerking voor anciënniteit alle dienstjaren gepresteerd als vrijwilliger bij een openbare brandweerdienst. Interesse voor deze functie? Voor meer informatie i.v.m. de aanwervingsvoorwaarden, het indienen van de kandidaturen en het examenprogramma kan je contact opnemen met de personeelsdienst op het telefoonnummer 03/620 22 20 of personeel@kalmthout.be, Voor meer informatie aangaande de functie-inhoud, kan je terecht bij Rik Gheyle, luitenant-dienstchef, op het nummer 0475/34 90 32 De kandidaturen (sollicitatiebrief met cv, uittreksel strafregister en diploma-afschrift), moeten aangetekend worden verstuurd aan de heer burgemeester, Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout ten laatste op 28 mei 2010. www.kalmthout.be

Human Resources Verantwoordelijke voltijds

Hoofdtaken : dagelijks beheer van het Departement, beheer van de rekrutering, voorbereiding van de dossiers voor de besluitsorganen Vereist diploma en kennis : universitair diploma - Master (bij voorkeur van Menswetenschappen), kennis van de sociale wetgeving

Hoofdmaatschappelijk Assistent voltijds

Hoofdtaken : beheer van de Cel Hulpverlening, coördinatie van de relaties met de externe partners van het OCMW, controle van de dossiers voorgelegd aan de besluitsorganen Vereist diploma en kennis : diploma Maatschappelijk Assistent Contract van bepaalde duur van 1 jaar hernieuwbaar met een contract van onbepaalde duur (mogelijkheid van vaste benoeming) Verschillende voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie, enz.)

Interesse ? Stuur uw kandidatuur, cv en motivatiebrief naar het OCMW van Evere Hoedemaekerssquare 11 - 1140 Brussel. Bijkomende inlichtingen : Mevr. LIBENS Nadine, Secretaris (02/247.65.67) - Mevr. QUINET Nathalie (02/247.65.05)


045_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:31

Pagina 45

VACATURE 22 MEI 2010

45

DIEST

Harol Consyst NV in Diest is een klant- en kwaliteitsgericht succesvol familiebedrijf, opgericht in 1946, dat zich specialiseert in het ontwikkelen, produceren en distribueren van rolluiken, zonwering en poorten. Met een omzet van meer dan 40 miljoen euro en dankzij 300 gemotiveerde medewerkers wordt het diverse gamma van erg vernieuwende producten waaronder zonneschermen, terrasoverkappingen, patio’s, verandazonweringen, multifunctionele rolluiken en sectionale poorten naast de belangrijke Belgische markt uitgevoerd naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Koeweit… HAROL onderscheidt zich van zijn concurrentie door zijn uniek partnership met HAROL verdelers-specialisten en door innovatiegedrevenheid. Een recent voorbeeld hiervan is de PATiO, een vaste constructie met overkapping die beschermt tegen te veel zon, regen én wind. Op het terras, aan het zwembad of in de tuin, laat dit systeem u meer van het buitenleven genieten, ongeacht het weer. Deze PATiO werd aan de strengste testen onderworpen, waaronder een test in de windtunnel bij ‘Pininfarina’ tot snelheden van 90km/u. Momenteel zijn wij ter versterking van het productieteam dringend op zoek naar een gemotiveerde m/v:

WWW.HAROL.COM

PRODUCTIELEIDER

FUNCTIE-INHOUD & VERANTWOORDELIJKHEDEN: Als Productieleider bent u verantwoordelijk voor het bereiken van de vooropgestelde productiedoelen op vlak van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing in de afdeling ‘rolluiken en poorten’. U rapporteert rechtstreeks aan de Productiedirecteur. Tot uw gevarieerd takenpakket behoren o.a. het: A) Opstellen en evalueren van het masterproductieplan; B) Opvolgen van de productieplanning d.m.v. juiste acties, tijd- en middeleninzet; C) Ondersteunen en coachen van de teamleiders en productiemedewerkers; D) Initiëren van verbeteringstrajecten en implementeren van productiesystemen en -investeringen; E) Implementeren van nieuwe producten.

GEWENSTE KWALIFICATIES: Voor deze leidinggevende functie komen uitsluitend GEDREVEN kandidaten in aanmerking, die beantwoorden aan: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Minimaal 5 jaar ervaring met soortgelijke taken zoals hiernaast omschreven; U bent industrieel ingenieur (of gelijkwaardig door ervaring); Ervaring in een productieomgeving bij voorkeur in de metaalsector; Ervaring met ERP-systeem MS Dynamics AX is een pluspunt; U bent open minded en in staat om een verandering te realiseren. Kennis van Duits en Frans (leveranciercontacten).

TEAMLEIDER

FUNCTIE-INHOUD & VERANTWOORDELIJKHEDEN: Als Teamleider in de lakafdeling en mechanische werkplaats bent u verantwoordelijk het kwalitatief en tijdig afleveren van afgewerkte onderdelen aan andere afdelingen. Van februari tot juni werkt u in een 2-ploegenstelsel. U rapporteert aan een Productieleider. Tot uw takenpakket behoren o.a. het: A) Coachen, aansturen en opvolgen van productiemedewerkers; B) Opvolgen en technisch optimaliseren van het productieproces samen met de procesverantwoordelijke; C) Opstellen, organiseren en realiseren van de afdelingsactiviteiten en taakgroepdoelstellingen; D) Opleiden van (nieuwe) medewerkers.

GEWENSTE KWALIFICATIES: Voor deze leidinggevende functie komen uitsluitend ENTHOUSIASTE kandidaten in aanmerking, die beantwoorden aan: 1. Minimaal 3 jaar ervaring met soortgelijke taken zoals hiernaast omschreven; 2. Hogere technische opleiding (elektromechanica, mechanica, …) of gelijkwaardig door ervaring; 3. Ervaring in een geautomatiseerde productieomgeving waarbij kennis van lakprocessen een voordeel is; 4. U bent open minded en in staat om een verandering te realiseren.

WAT HEEFT HAROL U CONCREET TE BIEDEN 1. Een boeiende functie in een groeiend, financieel gezond en innovatief bedrijf; 2. Een prettige, open en stimulerende werksfeer met uiterst korte communicatielijnen; 3. uitstekende arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen; 4. werk in een filevrije omgeving; 5. de mogelijkheid om in een eerste gesprek vrijblijvend kennis te maken met het bedrijf.

Snel informeren of telefonisch solliciteren? INTERACTIEF REKRUTEREN

BEL PETER VLEESCHOUWERS OP 089 30 55 11

10 jaar

bij voorkeur op ZATERDAG van 10 tot 13 u. en ZONDAG van 19 tot 21 u. of op WEEKDAGEN tussen 8.30 en 10 u. 's ochtends en ‘s avonds tussen 18.30 en 20 u. Een eenvoudig telefoontje informeert u snel en discreet of uw ambities overeenstemmen met ons aanbod. U kunt ook reageren door uw cv VANDAAG NOG per post, fax of e-mail te sturen naar VMC-Select, peter@vmc-select.be. Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door VMC-Select.

2000-2010

VMC bvba • CRAENEVENNE 95 • 3600 GENK • TEL.: 089 30 55 11 • FAX: 089 30 71 35 • E-MAIL: info@vmc-select.be • WEBSITE: WWW.VMC-SELECT.BE

ERKEND BUREAU VG. 686/B

Kies voor een job bij Concentra om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega.

“Talent krijgt alle kansen!” Yves - Catergory Sales Manager

De producten van Concentra Classifieds (waaronder Hebbes, Koopjeskrant) brengen personen die op zoek zijn naar een woning, auto, job, reis of koopje in contact met handelaars en particuliere verkopers. Daarnaast publiceert Concentra Classifieds ook gidsen die gebruikers in staat stellen om snel adres- en telefoongegevens van handelaars te vinden. Onze activiteiten vormen met de groei van het internet één van de meest competitieve markten waarop Concentra actief is. Tegelijkertijd is het één van de terreinen waarin Concentra het snelst geografisch en multimediaal groeit. Voor de verdere uitbouw van Concentra Classifieds zijn we op zoek naar m/v:

Salestalenten

Analist-programmeur

Locatie : verschillende Vlaamse regio’s

Locatie : Antwerpen

Je uitdaging : Na een degelijke opleiding word je in je regio of binnen jouw projecten verantwoordelijk voor de uitbouw van een uitgebreid klantennetwerk door een doelgerichte prospectie, hetzij via face-to-face contacten of via telefoon. Je analyseert haarfijn de reclamebehoeften van klanten, overtuigt hen van de kracht van het adverteren in onze media. Door je doorzettingsvermogen realiseer je goede verkoopsresultaten. Je bouwt op een enthousiaste en gedreven manier aan een langetermijnrelatie met je klanten.

Je uitdaging: Je ontwerpt webapplicaties op basis van functionele analyses. Als analist-programmeur maak je deel uit van een team onder leiding van de analist-coördinator. Je staat in voor het technisch design, het ontwikkelen, testen en documenteren van de toepassingen. Je staat ook in voor het onderhoud en de kwaliteitsbewaking van deze applicaties. Je neemt het voortouw op technisch vlak, en je deelt je kennis met je collega’s. Je bent het technisch aanspreekpunt voor externe medewerkers.

Je profiel : Je bent een vlotte communicator met commercieel talent. Je bent stressbestendig en blinkt uit in het nemen van initiatieven. Daarbij werk je steeds goed georganiseerd en zorg je voor een vlotte administratieve opvolging. Je werkt graag resultaatgericht. Kortom, je bent een doorzetter die opvalt door zijn/haar natuurlijke overtuigingskracht. Je kan goed zelfstandig werken en beschikt over een bachelordiploma of gelijkwaardige ervaring. Saleservaring is een pluspunt.

Je profiel: Je bent een gedreven informaticus met een opleiding op bachelor niveau of hoger. Je bent analytisch ingesteld, en je kan vlot omgaan met complexe en diverse technologieën. Je gaat zowel resultaat- als klantgericht te werk. Je bent contactvaardig en werkt graag in team. Relevante ervaring als developer in een objectgeörienteerde Microsoft ASP.NET (C#) en/ of SQL Server omgeving is een pluspunt.

Ons aanbod : Wij bieden je een boeiende, afwisselende en zelfstandige functie. Bij ons staan klantgerichtheid, gedrevenheid en engagement centraal. Wij voorzien een competitief salaris met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen. Wij investeren continu in onze mensen. Je kan dan ook rekenen op een degelijke opleiding en loopbaanperspectieven. Interesse? Stuur je motivatiebrief met CV naar : Concentra Media, Human Resources, t.a.v. Ellen Empsten Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of per e-mail naar je.kandidatuur@concentra.be www.werkenbijconcentra.be

Connecting communities.


046_GPV1QU_20100522_VMGBI

46

20-05-2010

20:32

Pagina 46

VACATURE 22 MEI 2010

• PRODUCTIEMANAGER Functie: Je bent eindverantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve output van de productieafdeling. Voor het aansturen van de productie, kan je rekenen op een equipe van shiftmanagers en teamcoaches, opererend in een ploegenstelsel. De productieplanning en logistieke aan- en afvoer worden verzorgd door de Logistieke Coördinator. Samen met de Maintenance Manager bewaak je in dagelijks en wekelijks overleg het optimaal functioneren van het productieapparaat. Je stelt zowel technische als kwalitatieve verbeteringswerken en investeringen voor, hierbij ook rekening houdende met het reduceren van onze CO2 footprint. Als lid van het managementteam rapporteer je direct aan de General Manager.

HYE NV, gevestigd in het Antwerpse, is een dynamisch aannemersbedrijf, reeds 80 jaar actief in de waterbouw. 140 medewerkers staan garant voor kwaliteit en realiseren een omzet van ongeveer 40 miljoen €. Voor het bouwen van bruggen, kaaimuren en dijkwerken zijn wij op zoek naar dynamische (m/v):

Profiel: Je genoot een hogere opleiding gekoppeld aan relevante ervaring. Je bent vlot tweetalig (N/E). Praktische kennis van ISO 9002, HACCP zijn vereisten, naast TQM en GMP. Je hebt een aantoonbare ervaring in het leiden van een volautomatische productieafdeling in de voedings- of aanverwante industrie. Als leidinggevende beschik je over goede analytische eigenschappen, weet je snel en doortastend op de vloer op te treden. Je beheerst de kunst van het motiveren en kan je dynamisme overdragen op je medewerkers.

• SHIFTMANAGER Functie: Je bent verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve output van de productie tijdens jouw shift. Hierbij besteed je eveneens veel aandacht aan de hygiënische vereisten. Voor de aansturing van iedere shift kan je rekenen op teamcoaches, die net als jij opereren in een ploegenstelsel. De shiftmanager is naast problem solver ook het aanspreekpunt voor de teamcoach. Motivering en opvolging zijn evenwaardige taken. Tevens verzorg je de implementatie van specifieke projecten (bv. het up-to-date houden van werkinstructies) en bewaak je de naleving van de huisregels. Je rapporteert aan de productiemanager. Profiel: Je genoot een bacheloropleiding (in een technische richting is een troef). Je bent vlot tweetalig (N/E). Praktische kennis van ISO 9002 en HACCP is een pluspunt. Je hebt een eerste leidinggevende ervaring in een productieafdeling binnen de voedings- of een gelijkaardige procesindustrie. Je bent pragmatisch, analytisch en treedt doortastend en consequent op. Je beheerst de kunst van het motiveren en kan jouw dynamisme overdragen op jouw medewerkers. Je wilt meedraaien in ons 2- of 3-ploegenstelsel of vaste nacht en bent flexibel om actief deel te nemen aan wekelijkse overlegmeetings.

GUENTHER BAKERIES BELGIUM, gevestigd in Olen, is een industriële bakkerij die hamburgerbroodjes maakt voor oa. de McDonald’s restaurants in België, Nederland, Frankrijk, Engeland en de Russische Federatie. Guenther Bakeries Belgium is deel van de internationale C.H.Guenther & Son groep, met hoofdzetel in Texas, die zowel McDonald's als Burger King bevoorraadt.

AANBOD: Guenther Bakeries Belgium biedt je de gelegenheid om je ervaring om te zetten in meetbare resultaten in een hoogtechnologisch en kwalitatief veeleisende omgeving. Een competitief salaris met extralegale voorwaarden. Een aangename werksfeer binnen een jong en dynamisch team, dat instaat voor het optimaal funtioneren van een "state-of-the-art" productiebedrijf met internationale contacten.

In het kader van de verdere ontwikkeling en groei van onze organisatie kijken wij momenteel uit naar een (m/v)

INTERESSE? Kom langs voor een algemene kennismaking op woensdag 26 mei om 18u00 (graag vooraf inschrijven). Of nog beter: stuur snel jouw brief en curriculum vitae naar Guenther Bakeries Belgium, t.a.v. Tom De Poorter, Lammerdries 34, 2250 Olen, tel. 014 25 77 50, fax. 014 23 20 97, mail tom.depoorter@ebgbakeries.be

Bedrijf in regio Brussel, marktleider op het gebied van technische installaties in de bouw en de industrie, zoekt een (m/v)

Technisch-commercieel verantwoordelijke HVAC

PROJECTLEIDERS TAKEN: • Je bent een creatieve en intensieve persoon met doorgroeimogelijkheden, die naast het leiden van een project van A tot Z, ook in staat is om zijn/haar arbeiders te motiveren en de nodige werfadministratie te beheren. PROFIEL: • Burgerlijk of industrieel ingenieur bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring.

ONS AANBOD: • Je komt terecht in een dynamisch aannemersbedrijf in volle expansie. • Directe communicatielijnen en inspirerende collega’s zorgen er voor dat je creatief en zelfstandig kunt werken. • Uitstekende interne opleidingen vormen je snel tot een specialist in de waterbouw. • Een competitief loon en aantrekkelijke extralegale voordelen zijn uiteraard voorzien. GEÏNTERESSEERD? Neem meteen contact op met: HYE NV, t.a.v. Jeffrey Buysse - personeelsverantwoordelijke, Koningin Astridlaan 9, 2070 Burcht. Tel: 03 250 13 82 Fax: 03 252 47 95 - jbuysse@hye.be

U superviseert en coördineert de technische en commerciële activiteiten van een zeskoppig team, met het oog op het bereiken van de commerciële doelstellingen van uw afdeling. U bouwt een netwerk van commerciële relaties uit, definieert de prioriteiten en overkoepelt de activiteiten van uw team. In samenspraak met uw team, bereidt u offertes voor en controleert ze. U voert de technische en commerciële onderhandelingen met de klant, en sluit finaal de contracten af. Profiel: U volgde een opleiding als industrieel of burgerlijk ingenieur. U hebt 5 tot 10 jaar ervaring in speciale bouwtechnieken (HVAC) in de tertiaire en industriële sector. U bent drietalig Nederlands, Frans, Engels. U werkt autonoom en efficiënt. U kan een team aansturen. U bent een geboren onderhandelaar. Ons aanbod: Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een topbedrijf. Een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met uw capaciteiten. Een vast contract van onbepaalde duur. Een stabiele werkomgeving binnen een internationale groep. Doorgroeimogelijkheden. Interesse? Stuur dan uw kandidatuur naar Sofie Nauwelaerts, Begijnenvest 3, 2000 Antwerpen. E-mail: sofie.nauwelaerts@uc.be

www.hye.be


047_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:36

Pagina 47

VACATURE 22 MEI 2010

Vectis, met vestigingen in Mechelen en Gent, helpt bedrijven bij het aantrekken en ontwikkelen van geschikte medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie, potentieelbeoordeling (o.a. via assessment centers), individuele coaching en andere HR-gerelateerde projecten. Door een duidelijke visie en missie, een professionele en doordachte methodologie, een klantgerichte benadering en de aanwezige ervaring, is Vectis uitgegroeid tot een adviesbureau met mooie referenties. Om onze groei ook in de toekomst verder te zetten, zoeken wij momenteel voor onze vestiging in Mechelen een (m/v):

De voordeligste meubelspecialist!

Je hebt ervaring met het inschatten van mensen en bedrijfsprocessen. (bij voorkeur op masterniveau) en je ervaring, een degelijk zicht op de invloed van mensen op bedrijfsprocessen en omgekeerd. Ervaring met werving- en selectietools en commerciĂŤle klantencontacten is een

te bouwen waarbij professionalisme, meerwaarde en communicatie centraal staan. Werving, selectie en potentieelbeoordeling in een breed kader. betrokken bij bestaande rekruteringsopdrachten voor functies op diverse niveaus in uiteenlopende sectoren. Vervolgens beheer je opdrachten van a (analyse) tot z (zorgen dat de klant ook na de samenkort op te volgen, goede service te leveren en je op te stellen als een Vectis, o.a. door het leggen en onderhouden van contacten in de markt en via actieve prospectie. Kan Vectis je de broodnodige zuurstof en professionalisme bieden? Ben je op zoek naar een dynamische omgeving die je alle tools ter beschikking stelt om optimaal te functioneren? Voel je je goed in een open cultuur waarbij autonomie (met onder andere de mogelijkheid tot thuiswerk), teamwork, consultancy en no-nonsense hand in hand gaan? Dan kan je best gebreid pakket aan extralegale voordelen, inclusief een bedrijfswagen.

Je verantwoordelijkheden: een professionele en vriendelijke wijze. Mails en telefoons van

van rapporten en advertenties en het zoeken en telefonisch je in voor het opmaken van contracten en facturen, het voorbereiden van betalingen, ondersteuning bij personeelsadministratie en tal name aan de teammeeting ben je perfect op de hoogte van het reilen en zeilen van de klanten en procedures van Vectis. Je proďŹ el: dige collega die sterk is in administratie (Word, Excel, Outlook) en verschillende zaken tegelijk bezig), collegialiteit en een betrokken klantgerichtheid zijn in deze ondersteunende functie erg belangrijk. (bachelor) met bij voorkeur reeds ervaring in een servicegerichte administratieve functie. Ons aanbod:

VG. 598/B en B-AB05.064

bedrijf, een cultuur waar respect voor mensen centraal staat.

Meer info over Vectis vind je op www.vectisnv.com

47


048_GPV1QU_20100522_VMGBI

48

20-05-2010

20:25

Pagina 48

VACATURE 22 MEI 2010

The art of concrete a

arbeco GROUP

MAES

Solliciteren? Geïnteresseerde kandidaten schrijven, mailen of nemen telefonisch contact op met Group Maes: t.a.v. Dhr. Johan Lanckriet HR Manager Toemaattragel 1 - 9000 Gent Tel. 09/240.01.40 johan.lanckriet@groupmaes.be

www.groupmaes.be

Elevators Escalators Building doors

Arbeco is gevestigd te Gent en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent en gereputeerde partner in de productie van architectonisch beton in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Teneinde ons team te versterken hebben wij volgende vacature (m/v):

BOEKHOUDER Functie: • U bent van A tot Z verantwoordelijk voor de administratie en boekhouding van één of meer zelfstandige entiteiten, inclusief de maandelijkse rapportering. • U assisteert in het opmaken van de jaarbudgetten en forecasts, u volgt budgetten op en vergelijkt met actuals. • U werkt actief mee in de continue verbetering van de bedrijfprocessen op het vlak van aankoop, verkoop, voorraad- en projectbeheer. • U voert diverse ad hoc projecten uit en u bent nauw betrokken bij debiteurenopvolging, personeelsadministratie en calculaties. Profiel: • U genoot een financiële opleiding, bij voorkeur graduaat boekhouden (bachelor) en u hebt enkele jaren ervaring achter de rug. • U beschikt over een extra troef indien u kennis hebt van het boekhoudpakket KPD of u bent bereid dit aan te leren. • U werkt vlot met MS Office en beheerst W-X-PP-Acces. • U hebt een sterk analytisch vermogen, u werkt proactief, u bent communicatief vaardig en flexibel ingesteld. Wij bieden • een boeiende job waarbij u functioneert in een professionele omgeving met doorgroeimogelijkheden. • Wij voorzien een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met extralegale voordelen. • U krijgt opleidingskansen en u werkt in een aangename sfeer met toffe collega’s.

READY FOR THE NEXT STEP? KONE Belgium zoekt voor haar kantoor te Brussel (Evere) een (m/v)

Field Supervisor Industrial Engineer, voor Brussel - Brabant De Field Supervisor is verantwoordelijk voor de veilige, tijdige en kwalitatieve oplevering van projecten binnen het budget. • Voorbereiding, planning en opvolging van moderniseringswerken van liften in zijn sector. • Het leiden van een ploeg techniekers. • Initiëring van de facturatie en kostencontrole. • Deelname aan werfvergaderingen. • Toepassing van de veiligheidsregelgeving en de kwaliteitsnormen van KONE. • Technische advisering aan de Sales Engineers.

Een vaste waarde in een exclusieve omgeving. Cambier De Nil, gevestigd in Knokke Zoute, is een vastgoedkantoor van kwaliteitsvol vakmanschap voor de verkoop van villa’s, appartementen en nieuwbouwprojecten en voor de verhuur. We bestaan uit een team van gedreven professionals die garant staan voor een perfecte service en advies. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste informaticatechnologie. Ter ondersteuning van onze expansie zijn we op zoek naar m/v:

COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED BIJ VOORKEUR BEZIT JE EEN BIV NUMMER EN WERK JE OP ZELFSTANDIGE BASIS

JE FUNCTIE: • Je wordt verantwoordelijk voor het opvolgen en verder uitbouwen van de vastgoedportefeuille. • Je analyseert de noden van de klanten en prospects en weet een oplossingsgericht en professioneel voorstel op maat voor te leggen. • Je doet aan actief klantenbeheer vanuit een win-win partnership waarbij je de visie van de firma concreet vertaalt in je salesactiviteiten. • Je onderhandelt huur- en verkoopovereenkomsten. • Je werkt actief mee aan de versteviging van onze marktpositie en hebt oog voor nieuwe opportuniteiten. • Door het gebruik van gerichte marketingtools en het uitzetten van verkoopacties in samenwerking en overleg met de interne verkooporganisatie draag je bij tot de verdere naambekendheid en de commerciële groei. JE PROFIEL: • Je bent bachelor of master en hebt grote affiniteit met de branche. • Je bent gedreven en ondernemend, werkt nauwgezet, efficiënt en gestructureerd en beschikt over uitstekende contactuele en commerciële vaardigheden. Je bent stijlvol en straalt klasse en vertrouwen uit. • Je bent vertrouwd met MS Office en vlot tweetalig. ( Nl / Fr ) • Je kunt je flexibel en klantgericht opstellen qua beschikbaarheid. AANBOD: • Je komt terecht in een onderneming met een passie voor ondernemerschap, die creativiteit, vertrouwen en menselijk kapitaal hoog in het vaandel draagt. • Je krijgt een verantwoordelijke functie met een competitief salarispakket of een verloningssysteem indien zelfstandige. Interesse? Reageer dan door je motivatiebrief met cv te mailen naar mevrouw Chris Verheyde, Lieven Bauwensstraat 20, 8200 Brugge. E mail: chris.Verheyde@skynet.be Volledige discretie wordt gewaarborgd.

U bent industrieel ingenieur of gegradueerde, bij voorkeur in elektromechanica, en u heeft een eerste ervaring verworven op de werf of in een technische dienst. • U bent gepassioneerd door het realiseren van technische installaties in samenwerking met uw team en tot tevredenheid van uw klanten; u wordt erkend als chef en gesprekpartner. • U heeft een goede kennis van het Frans en een redelijke kennis van het Engels. KONE biedt u professionele vorming, hoogtechnologische producten, een sterke en groeiende Groep die motivatie en carrièremogelijkheden sterk bevordert. Wilt u ons vervoegen? Schrijf naar onze consultant, Mevr. R. Rubin, RG Human Resources, die uw kandidatuur vertrouwelijk zal behandelen: rghumanresources@kone.com VG.469/B, B-AA04.36, W.RS.121 Welkom op www.kone.be

KONE biedt innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor liften en roltrappen en deursystemen. We ondersteunen onze klanten tijdens het gehele proces; van het ontwerp, de productie en de installatie tot het onderhoud en modernisering. KONE is een wereldleider op het gebied van het vlot verplaatsen van personen en goederen, in en om gebouwen. Over 2009 had KONE wereldwijd een netto omzet van 4.7 miljard euro en had ongeveer 34.000 medewerkers in dienst waarvan 650 in België.


049_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:43

Pagina 49

VACATURE 22 MEI 2010

Pomp Operator

Facilty Manager Supply Chain Officer

Productieleider Eindmontage en TouchUp Transport Leader

Productieleider Oppervlaktebehandeling

49

Smulders Projects Belgium N.V. (www. smulders-projects.com) gevestigd te Hoboken, is onderdeel van de Smulders Groep en de marktleider in Europa voor de productie van funderingspalen voor windturbines op zee. Samen met andere bedrijven uit de groep zorgt Smulders Projects Belgium N.V. er voor dat de grootste offshore windmolenprojecten tot een goed einde worden gebracht! De windindustrie is onze core business. We werken ook aan nieuwe projecten waarin we de sterke troeven van onze yard in Hoboken, met zijn rechtstreekse toegang tot de zee, kunnen exploiteren. Momenteel werken er in onze fabriek in Hoboken 140 medewerkers. De Smulders Groep bundelt de krachten van 24 individuele bedrijven in Nederland, Polen, Portugal en België en realiseert met 1600 medewerkers een omzet van 300 miljoen euro, elk met een eigen specialisatie op het gebied van staalverwerking. Om onze ambities, verdubbeling in 2 jaar, kracht bij te zetten, zijn we permanent op zoek naar medewerkers die aan deze groei willen meewerken. Op dit moment zoeken we een m/v: > Transport Leader > Pomp Operator > Supply Chain Officer > Productieleider Oppervlaktebehandeling > Productieleider Eindmontage/TouchUp > Facilty Manager Interesse? Uitgebreide functiebeschrijvingen vindt u op de website www.goelen.be van Personeelsadviesbureau Goelen. Zij begeleiden ons bij deze aanwervingen. U kan ook telefonisch contact opnemen voor meer informatie 014/61.57.87.

• Als marketing manager Bristol waak je over de positionering en de uitstraling van beide merken en dit doorheen de ganse marketingmix. • Je bent dus de eindverantwoordelijke voor alle creatieve en uitvoerende marketingtaken, zoals de coördinatie van catalogi, advertenties, website… • Een wezenlijk deel van jouw takenpakket is de creatieve uitwerking van onze campagnes. Zowel copywriting als meebedenken van ideeën voor opmaak en lay-out alsook het conceptueel inspireren, uitwerken en coördineren van fotoshoots zijn jouw favoriete uitdagingen. • Je beheert het budget en volgt de facturatie nauwlettend op. • Je werkt in nauw overleg met onze inkoopafdeling en dealerorganisaties. • Je houdt de vinger aan de pols van de nieuwste trends en doet voorstellen voor een optimale marktpresentatie van onze collecties.

• Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring in een gelijkaardige functie, het liefst in de interieursector. • Je beheerst alle facetten van de marketingmix. Verder ben je vertrouwd met de coördinatie van fotoshoots en/of heb je ervaring met stylisme. • Je werkt autonoom en deadlines schrikken je niet af: een 9-to-5-mentaliteit is dan ook niet aan jou besteed. • Je houdt van teamwork en communiceert vlot en helder in beide landstalen. • Een grote interesse in en feeling voor interieur en decoratie is onontbeerlijk. • Je komt terecht in een bloeiend bedrijf, waar volop ruimte is voor groei en initiatief. • In ruil voor jouw talent, gedrevenheid en enthousiasme bieden we je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen.

Mail dan nú je motivatiebrief en cv naar hr@bristolhome.be of schrijf naar Legio Groep, t.a.v. de personeelsdienst, Legeweg 157 D, 8020 Oostkamp.


050_GPV1QU_20100522_VMGBI

50

20-05-2010

21:13

Pagina 50

VACATURE 22 MEI 2010

Vanuit onze vestiging in Oudenaarde zijn we een stevig verankerde Vlaamse KMO, in België de absolute nr. 1 in de productie van kleiklinkers en hebben we sinds jaren een groeiende positie als fabrikant van baksteen. Ben jij een gedreven talent dat toe is aan een nieuwe uitdaging en klaar is om met een 100-tal collega’s mee te bouwen aan onze verdere groei? Dan kijken wij uit naar jouw kandidatuur als (m/v)

Position

HR Manager (Legal Personnel) Cleary Gottlieb offers a collegial working environment with an open, friendly and enthusiastic atmosphere. The HR Manager (Legal Personnel) provides support to an international group of lawyers. This role would suit an experienced HR Professional, preferably with a background in another Legal or Professional Services firm. The work is demanding, with plenty of scope for personal development, and the successful applicant will have an outstanding opportunity to develop his/her profile.

Our Requirements

Job Duties Include:

Applicants for this specific profile should be fluent in English, Dutch and French, with excellent verbal and written communication skills. They should hold a masters degree, preferably in HR. We look for entrepreneurial, well-organised individuals who are able to work both independently and within a team. Applicants should be flexible, have excellent interpersonal skills with ability to work in a dynamic and multicultural environment in a culture of consensus, cope well under pressure, have a strong sense of responsibility, and strong coaching/mentoring abilities.

I I I

I

I

I I

Who to Contact Please send a cover letter and detailed curriculum vitae to Bert Van der Wee, Director of Administration Rue de la Loi 57, 1040 Brussels E-mail: bvanderwee@cgsh.com

I

Managing the legal recruitment process Coaching young lawyers Serving as primary contact in the office for all HR related matters Managing internal and external training programs Providing counsel on performance management topics, including e.g., performance review and workload distribution Being responsible for all legal HR processes Developing best practices in conjunction with peers in other European offices of Cleary Gottlieb Managing a small local HR team and working closely with the other teams

ACCOUNT MANAGER (Antwerpen, Limburg & Vlaams-Brabant) Functie :

Profiel :

NV

Ons aanbod :

Syndicus Beheer Verkoop Verhuur Zoekt:

ZELFSTANDIGE MAKELAARS (met BIV-nummer)

• Om bestaande teams aan te vullen in onze kantoren te Brussel, Gent, Antwerpen of Hasselt • Hoge commissies • Portefeuille beschikbaar, • Eventueel BIV-stage mogelijk

www.vandemoortel.be

AARTSELAAR

Stuur uw sollicitatie met volledig CV naar : contact

vastgoed is onze passie

www.foncia.be

Alain Himbrecht 0486 / 850 870 • himbrecht612@foncia.be Foncia Algemeen Beheer nv Italiëlei 70, 2000 Antwerpen

AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN

aartselaar

Statutair, m/v, niveau A4a – A4b, voltijds- 2° OPROEP. Je geeft leiding aan de dienst Grondgebiedzaken en coördineert de verschillende diensten die hieronder ressorteren. Als lid van het managementteam zal je instaan voor de beleidscoördinatie en voor de geïntegreerde werking van de gemeentelijke diensten. Je hebt goede kennis van het gemeentedecreet en van de wetten en de reglementen die de werking van de dienst grondgebiedzaken beheersen. Je hebt goede kennis op het vlak van overheidsopdrachten. Je hebt ook goede kennis van de functie en werking van de gemeentelijke diensten. Je beheerst beleidsvoorbereiding- en rapporteringtechnieken en je hebt grondige kennis van courante softwarepakketten. Je bent bereid prestaties te verrichten buiten de normale diensturen, ook avond- en weekendwerk. Je bent houder van een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A zoals vermeld in het besluit rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Je beschikt over een rijbewijs B.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vandendriessche op 02/482.03.38

DESKUNDIGE GRONDGEBIEDZAKEN Statutair, m/v, niveau B, voltijds, 2° OPROEP. Je beheert de dossiers inzake overheidsopdrachten. Als mobiliteitsambtenaar sta je in voor het voorbereiden en opstellen van dossiers inzake verkeer. Je bent het aanspreekpunt voor de lokale economie. Je hebt basiskennis van het gemeentedecreet en van administratief recht. Je hebt grondige kennis van de functie en werking en structuur van de gemeentelijke diensten. Je hebt algemene kennis van courante softwarepakketten. Je bent houder van een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B zoals vermeld in het besluit rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. De functiebeschrijvingen en de aanwervingsvoorwaarden kan u opvragen bij de personeelsdienst 03/870 16 06 of raadplegen op www.aartselaar.be Verstuur uiterlijk op 14.06.2010 AANGETEKEND uw sollicitatiebrief, samen met c.v., kopie van uw diploma en een uittreksel uit het strafregister (niet ouder dan drie maanden) naar Gemeentebestuur Aartselaar, Baron van Ertbornstraat 1, 2630 Aartselaar, t.a.v. de personeelsdienst.

.


051_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:45

Pagina 51

VACATURE 22 MEI 2010

you dream of a new job

your dream job

51

bofrost*, met hoofdzetel te Straelen (D), startte meer dan 40 jaar geleden met de directe verkoop aan particulieren van een uitgebreid gamma diepvriesproducten. Vandaag is men uitgegroeid tot marktleider met meer dan 4 miljoen klanten in 12 landen en een omzet van ruim 1,2 miljard Euro. Sinds 12 jaar is men ook op de Belgische markt actief. Vanuit 14 vestigingen worden ruim 240 000 klanten bediend. Surf voor meer informatie naar www.bofrost.com. Om de verdere expansie van het bedrijf te verzekeren, zoeken wij een dynamische (m/v):

CONTROLLER (Benelux) Citibank Belgium, filiaal van de internationaal overkoepelende Citigroup, is één van de belangrijkste financiële groepen in de wereld. Als gedreven persoonlijkheid wil jij niet enkel voor een grote speler werken. Jij eist en verwacht

Een hele uitdaging! Na een opleidingsperiode wordt u medeverantwoordelijk voor de analyse, opvolging, controle en rapportering van de verkoopcijfers van onze 14 filialen in de Benelux. U ondersteunt directie en verkoopleiders in hun planning, budgettering, kostenoptimalisatie en prognoses. U voorziet de maandelijkse verkoopmeetings van accuraat en relevant cijfermateriaal. Kortom: u staat garant voor transparantie over de verkoop naar de diverse actoren.

terecht meer van je carrière. Jij kiest ervoor te werken in een dynamische werksfeer waarin onderling respect en goede communicatie centraal staan. Jij wil deel uitmaken van een winnend team dat dagelijks de uitdaging aangaat om onze klanten tevreden te stellen met een gamma van uitstekende producten en een uitstekende dienstverlening. Ondermeer daarom kies jij voor Citibank.

Om ons netwerk te versterken zijn wij voor verschillende kantoren in VLAANDEREN op zoek naar (m/v)

commerciële adviseurs beleggingsadviseurs kantoordirecteurs Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan

De juiste ingrediënten? U beschikt over een liefde voor cijfers. Meer nog: u blinkt uit in het doen leven van de getallen. U bent een sterk communicator met een gedegen kennis van Office. Verder draagt u service hoog in het vaandel. U bent bereid regelmatige verplaatsingen binnen de Benelux te maken. U beschikt over een gedegen kennis van het Frans. Kennis van het Duits werkt in uw voordeel. Wat schaft de pot? Binnen een groeiende bedrijfscontext krijgt u de kans om met grote mate van zelfstandigheid mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Uw inspanningen worden beloond met een aantrekkelijk verloningspakket, bedrijfswagen en andere extra legale voordelen.

VERKOOPLEIDER • U wordt klaargestoomd om één van onze vestigingen aan te sturen, hiervoor bieden wij u een zeer praktijkgerichte opleiding aan. • We zoeken een gedreven manager, sterk in het motiveren, coachen en aansturen van medewerkers. • Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het gehele beleid in uw regio vanuit uw vestiging. Staat u in de startblokken? • Heeft u een bewezen ervaring in het aansturen van mensen (storemanager, regiomanager, salesmanager, district manager…), maar wordt u niet voldoende geprikkeld? • Is motiveren van een team uw tweede natuur? • Budgetten, omzetstijgingen en winst klinken u als muziek in de oren? • U bent bewust gedreven uw stempel te drukken op de resultaten? • Bent u down-to-earth en wenst u uw enthousiasme over te brengen op anderen?

je motivatiebrief en je cv naar Generaal Jacqueslaan 263G, 1050 Brussel of per e-mail naar celine.bodeux@citi.com Solliciteer online via

www.citibank.be/jobs

ADJUNCT VERKOOPLEIDER • U heeft reeds enige ervaring die u verder wil uitbouwen in het aansturen van een team van verkopers. • We zoeken een praktijkgerichte coach om tussen de 8 en 15 buitendienstmedewerkers te begeleiden in de verkoop. • Door dagelijks actief mee te rijden met verkopers zorgt u voor een individuele begeleiding die tot succes zal leiden. Wie zoeken we? • U begeeft zich graag in de buitendienst, u heeft ervaring in verkoop. • U heeft een bijzondere interesse in het begeleiden, opleiden en bijsturen van mensen. • U werkt sterk resultaatgericht.

Proef dan mee van het succes! We bieden u een arbeidsovereenkomst als bediende, met zeer interessante voorwaarden en premiesystemen en extra-legale voordelen. U krijgt een gedegen opleiding.

VG.474/B www.ikzoekwerk.be

Citibank Belgium, HR-afdeling,

met bofrost

ondernemend

Honger naar meer? Stuur uw cv dan met vermelding BOCON voor de functie van Controller, met vermelding BVVER voor de functie van Verkoopleider en met vermelding BVADJ voor de functie van Adjunct Verkoopleider t.a.v. Philippe Scraeyen naar Monitor Personeelsadvies, Brouwerslaan 29, 2110 Wijnegem. Tel.: 03/475 12 51 • fax: 03/475 13 64 • e-mail: solliciteren@monitor.be Voor meer informatie belt u tussen 9 en 21u op 0473/66 27 99. Uw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

www.monitor.be


052_GPV1QU_20100522_VMGBI

52

20-05-2010

20:59

Pagina 52

VACATURE 22 MEI 2010

VIK V orming VIK V orming

Contractenbeheer • U komt regelmatig in contact met overeenkomsten? • U voelt zich niet altijd op uw gemak als u bij die overeenkomsten betrokken wordt? • Wat moet er in overeenkomsten staan? • Wat is de bedoeling van bepaalde clausules? • Deze opleiding heeft tot doel u een inzicht te geven in het beheer en de redactie van overeenkomsten. De opleiding vindt plaats op vrijdag 4 juni van 14 tot 21 uur in het VIK-huis, Herentalsebaan 643 in Wommelgem. Info: www.vik.be/contractenbeheer

Human Resources Management In dit programma wordt bijgebracht wat we kunnen doen om uw bedrijf tot betere resultaten te brengen. • Hoe het personeel beter betrekken bij het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en er hen enthousiast toe te maken om die doelstellingen te helpen verwezenlijken. (People Management) • Verder wordt ingegaan op een aantal belangrijke HRM technieken om het menselijk potentieel van de onderneming te verbeteren: aanwerven, functioneringsgesprekken, coachen, opleiden, belonen, ontslaan. • Basisvoorwaarden om goede resultaten te behalen in de onderneming; communicatie, organisatie en teambuilding, omgaan met vakbonden. De opleiding vindt plaats op vrijdag 11 juni van 14 tot 21 uur in het VIK-huis, Herentalsebaan 643 in Wommelgem. Info: www.vik.be/hrmanagement Meer informatie? Kijk op de website www.vikvorming.be Of neem contact op met VIK Vorming: Manuella.Goyvaerts@vik.be of 03 259 11 06

VIK Vorming Herentalsebaan 643 2160 Wommelgem

8

WORDT U DE JONGE ONDERNEMER VAN HET JAAR 2010 ?

ste

Enterprize is mede mogelijk gemaakt door de steun van Golden partners

Silver partners

Enterprize is een initiatief van

Met de steun van

Mediapartners

Ondernemerstraject Vlaanderen

Schrijf u nu in !

www.eentterprizze.bbe


053_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

21:05

Pagina 53

VACATURE 22 MEI 2010

53

Ontcijfering? Ontdekking? Ontplooiing? Voor de K.U.Leuven zoeken wij een (m/v)

DIRECTEUR KINDERDAGVERBLIJVEN VBG201008P De Universitaire Kinderdagverblijven bieden meer dan 350 opvangplaatsen op verschillende locaties en zijn erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Een professioneel team staat in voor de verzorging en ontwikkelingsbevorderende opvang van baby en peuter. Uw functie: als directeur bent u verantwoordelijk voor het garanderen en verder uitbouwen van een kwaliteitsvolle kinderdagopvang en de dagelijkse aansturing. organisatie en voor de begeleiding, vorming en motivering van een 100-tal medewerkers waaronder leidinggevenden, kinderverzorgsters en pedagogische en communicatiebeleid van de kinderdagverblijven en geeft in samenwerking met de ondersteunende diensten van de K.U.Leuven vorm aan het financieel, logistiek, regelgeving. U rapporteert aan het BestuurscomitĂŠ Kinderdagverblijven K.U.Leuven. Uw profiel:

u beschikt over leidinggevende en organisatorische vaardigheden en

bij voorkeur ervaring in de zorgsector en beschikt over een groot inlevingsvermogen t.a.v. de leefwereld van de kinderen, de ouders en het personeel van de meertalig en beschikt bij voorkeur over een masterdiploma. Ons aanbod:

een voltijdse tewerkstelling voor onbepaalde duur in een boeiende .

Zie ook http://www.kuleuven.be/vacature/organisatie

K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Succesvol rekruteren? Bel Hilde Vandendriessche op 02/482.03.38

UNIL Lubricants maakt deel uit van een internationale groep, gespecialiseerd in het produceren en commercialiseren van smeermiddelen.Voor ons productieatelier zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding (m/v)

Productiemedewerkers Uw functie: u produceert en u vult de smeermiddelen af volgens de productieplanning.

Orderpickers Uw functie: u zet de bestellingen klaar voor de klanten.

Teamleider Uw functie: u bent verantwoordelijk, samen met uw team, voor het voorbereiden en verwerken van de bestellingen in de werkplaats. Uw profiel:

Wij bieden:

Interesse? Bel 02 365 02 17 en vraag een afspraak met Philippe Pappaert. UNIL Lubricants, Bergensesteenweg 713, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.


054_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:43

Pagina 54

Werken in een mediabedrijf. Iets voor jou? Voel je wat voor een nieuwe habitat? Aan een nieuwe uitdaging toe? Vacature zoekt m/v met talent.

Mediatieke/Vacature voor een ambitieuze informatica-expert

PHP Developer

(m/v)

Vacature zoekt een dynamische webontwikkelaar voor vacature.com, references.be, jobscareer.be en lavoixemploi.com. Iemand met een zeer goede kennis van PHP (Zend framework), database modellering en SQL. Kennis van SQL Server, My SQL en Drupal is een voordeel. Iemand met een goede kennis van de gangbare nieuwe media technologieĂŤn, zoals xHTML, Javascript en CSS. Iemand met een neus voor scherpe deadlines en technische analyses. Surf naar vacature.com/phpdeveloper en geef dankzij jouw talent vorm aan onze online media.


055_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:44

Pagina 55

VACATURE 22 MEI 2010

55

Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

WORD INFORMATION WORKER SHAREPOINT regio Limburg Uw profiel: u bent werkzoekend en kunt functioneren op een niveau hoger secundair onderwijs. U hebt een stevige basiskennis van informatica en Office, een degelijke technische feeling en een passieve kennis van het Engels. Programma: de opleiding Information Worker Sharepoint heeft als doel de cursist een basis aan te leren rond de informatiestroom binnen een netwerk. De specialisatie binnen deze opleiding draait rond het in kaart brengen, het uitrollen en beheren van de bedrijfsprocessen binnen een sharepoint omgeving. Na de opleiding volgt een stage van zes weken in een bedrijf. U krijgt persoonlijke begeleiding bij het vinden van een stage en een job. Praktische informatie: deze voltijdse dagopleiding in Lummen start op 7 juni 2010. An De Jonghe, specialiste in IT en sociale netwerken, meter van deze opleiding

Interesse? Kom naar de vrijblijvende infosessie op 18 mei 2010 in Lummen (tweede sessie op 27 mei 2010). Bel of mail voor een uitnodiging naar Multimedi op 013 33 88 48 of info@multimedi.be. Reageer zo snel mogelijk!

DOE ZOALS 2.000 MENSEN DIE IN 2009 EEN JOB HEBBEN GEVONDEN DANKZIJ: JOBBER IS EEN INITIATIEF VAN

IN SAMENWERKING MET

+ ICT = 100% compatibel!

www.jobber.be www.vdab.be Cevora vzw en VDAB willen gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor de opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.


056_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:41

Pagina 56

VACATURE & CO

Congres HR Magazine kijkt naar verander-de wereld Afgelopen week trokken 137 hr-professionals naar het Sloveense Portoroz voor het twaalfde HR Congres. Congresvoorzitter Jan Van Acoleyen, chief hr-officer bij Barco, koos als thema ‘Verander-de wereld’. “Verander-de wereld is natuurlijk een woordspeling. Vraag is of de crisis eigenlijk iets veranderd heeft aan de manier waarop mensen met elkaar omgaan in organisaties. Sommigen gedragen zich nog altijd alsof er niets veranderd is, anderen -waaronder ikzelf- zijn ervan overtuigd dat dat wel het geval is.” Van Acoleyen vindt het belangrijk dat hr-mensen zich bewust zijn van deze bredere problematiek en

inzien dat hun vak meer omvat dan de rekrutering van de dag of de opleiding van de maand. De congresvoorzitter bracht een boeiende mix van sprekers mee naar Slovenië. “Door zowel hr-mensen als bedrijfsleiders en academici uit te nodigen, kan je de thematiek benaderen vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen.” Trendwatcher Fons Van Dijck opende het congres en toonde de congresgangers dat er wel degelijk iets veranderd is. Hij vertelde hoe de mens van 2010 op zoek gaat naar zijn heimat, dat één op drie Europeanen een nieuwe puritein à la Nick

Jan Van Acoleyen, chief HR Officer bij Barco, nam de rol van congresvoorzitter op zich.


057_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:42

Pagina 57

VACATURE 22 MEI 2010

57

De Sloveense vs de Belgische arbeidsmarkt: weinig verschillen

Ivan Svetlik, Sloveens minister van Werk, Familie en Sociale Zaken, vertelde eerlijk over de uitdagingen voor de Sloveense arbeidsmarkt.

Balthazar is geworden en hoe de familie enorm aan belang gewonnen heeft. Tijd voor een vertaalslag van die thematiek naar de hr-wereld. Jan Van Acoleyen koos drie invalshoeken: “Allereerst stelt zich de vraag of diversiteit gewoon een modieus thema is, of kan het wel degelijk een antwoord bieden op de vergrijzing?” Vervolgens zoomt hij in op het spanningsveld tussen aandeelhouders en stakeholders. “We bekijken hier of talent vooral in functie staat van de aandeelhouder. Ik heb met Herman Nijns van Randstad en Anton Hermus van TBP Belgium twee bedrijfsleiders uitgenodigd die ook in tijden van besparing aandacht willen hebben voor de stakeholderbenadering.” Een derde pijler ziet Van Acoleyen in leiderschap: “Welk soort leiderschap hebben we nodig? Eén charismatische leider aan de top, of kiezen we meer voor een teambenadering? Christina van Wackerbarth kan dit thema vanuit een globaal perspectief benaderen, en de verschillen tussen Azië, Europa en de VS belichten. Eerlijk gezegd heeft ze eerder een pessimistische kijk op Europa. Jef Colruyt sluit het congres af. Zijn verhaal belicht eigenlijk alle thema’s van dit congres: van leiderschap over het omgaan met talent tot rekening houden met alle stakeholders.” tekst Marian Kin | foto Christoph Goossens D

Toen de congresgangers woensdag landden in de Sloveense hoofdstad Ljubljana bleek er een grote betoging aan de gang van studenten en scholieren tegen de nieuwe wet op studentenarbeid. Het weerhield de Sloveense minister van Werk, Familie en Sociale Zaken Ivan Svetlik niet om de Belgische delegatie welkom te heten en in te wijden in de Sloveense arbeidsmarkt. Jan Van Acoleyen over de ontmoeting met de minister: “Het aantal gelijkenissen tussen de Sloveense en onze arbeidsmarkt vond ik enorm frappant. Ook Slovenië is sterk exportgericht; buiten hun ligging en hun talent hebben ze ook niet zoveel troeven. Net als bij ons worstelt men met een pensioenhervorming en wil men overschakelen naar flexicurity. En ook hier zien de vakbonden dat niet zitten. Misschien een teken dat er wél één Europa bestaat? Overigens vond ik het wel mooi dat de minister zo rationeel naar die problematiek kijkt, en minder vanuit de achterban redeneert.”

Studenten betogen in de binnenstad van Ljubljana tegen de nieuwe wet op studentenarbeid.


058_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:37

Pagina 58

VACATURE EN CO

Xavier Aubry (CEO Appear Networks) over de innovaties van zijn bedrijf

10 m/v gingen Back to the Future We schrijven januari 2010. Vacature lanceert het redactionele topdossier ‘Back to the Future’ omtrent economische groei en jobherstel in Europa. Eén van de verhalen zet het Zweedse Kista Science City in de kijker, het Europese Silicon Valley. Aan dit dossier koppelt Vacature een grootschalige lezerswedstrijd waarbij 5m en 5v een exclusief bezoek kunnen brengen aan een aantal hoogtechnologische bedrijven die pionieren in groei en innovatie. Na een grondige evaluatie van hun motivatie werden 10 kandidaten weerhouden die van 5 tot 7 mei mochten proeven van één van de snelst groeiende metropolen in de wereld.

De deelnemers in Kista Science City

Na een rondleiding in de gebouwen van de Kista Science Tower, hoofdzetel en tevens het hoogste gebouw van Kista Science City, legde Xavier Aubry, CEO van Appear Networks, uit waarom zijn bedrijf van de crisis een opportuniteit heeft gemaakt. In de University of Stockholm maakte Dr. Kjell Näckros al snel duidelijk dat de interactie tussen computergames en menselijke interacties nog heel veel ontwikkelingsmogelijkheden bezit. Tot slot werden de kandidaten verwelkomd op de hoofdzetel van Ericsson en in het Ericsson Experience Center, waar een gepassioneerde medewerker ons meenam naar het verleden en de toekomst van mobiele communicatie.

Ontwikkeling van computergames in Stockholm University

Verbazingwekkend welke nieuwe technologieën deze markt de komende jaren zal kennen. Ook teambuilding kreeg een hele andere definitie tijdens deze trip. Zet 10 spelers met één schoen zonder profiel op het ijs, geef hen een steen van 19 kg om mee te schuiven en een borstel om het geheel nog wat op te blinken. Curling. Voor ons Belgen een nobele onbekende sport. Voor de Zweden alvast een Olympische topsport om in uit te blinken. Twee uur lang de ideale mix van teamspirit, fun en competitiviteit. En de ideale afsluiter voor deze unieke ervaring in het hoge Noorden tekst Dries Mahieu D

Curling, de ideale teambuilding


059_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

21:12

Pagina 59

VACATURE 22 MEI 2010

59

Executive Researcher Een uitdagende, afwisselende job in een internationale, stimulerende omgeving Executive talent zoeken en vinden Je schakelt je in in ons Recruitmentteam en neemt vanuit je ervaring het voortouw in searchopdrachten op Executive niveau, nationaal en internationaal. Je verzorgt de beginfase van het rekruteringsproces: het valideren van profielen, bepalen van geschikte doelsectoren, screenen van CV’s en al dan niet telefonische eerste selecties. Je levert je bijdrage aan het optimaliseren en uitbouwen van onze Executive recruitmentaanpak. Daarnaast ondersteun je je ’collega-recruiters in het R-takenpakket: database search, projecten op vlak van kandidatenbeheer en -binding, rekruteringsadvies en evalueren van nieuwe recruitmentkanalen. Je doel: onze klanten, kandidaten en bedrijven de hoogste kwaliteit blijven leveren.

evolutie in het (re)searchdomein te volgen en er proactief mee om te gaan. Je bent nieuwsgierig, ondernemend en hebt een hoog doorzettingsvermogen. Je communiceert vlot op verschillende niveaus in het Nederlands, Frans en Engels. Wat kunnen wij je bieden? Een succesvol en groeiend bedrijf met een professionele reputatie op Belgisch en internationaal vlak. Een groep collega’s die er samen enthousiast tegenaan gaan, met de gedrevenheid voor hun klanten dagelijks de juiste resultaten te leveren. Een job met veel afwisseling en leermogelijkheden waarin je jezelf kan ontplooien.

Creatief en een doorzetter? Je bent hoger opgeleid en hebt een eerste ervaring opgedaan met executive search in een internationale omgeving of in een consultancyorganisatie. Je bent geïnteresseerd en gedreven om de Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 619-001 - muh.be@mercuriurval.com - tel. +32 (0)11 28 78 28

Connecting people with your strategy

Galapagos is a mid-size biotechnology company specialized in the discovery and development of small molecule and antibody therapies with novel modes-of-action. The Company is progressing one of the largest pipelines in biotech, with four clinical and over 50 small molecule discovery/pre-clinical programs. Galapagos has established risk/reward sharing alliances with large pharma companies such as GlaxoSmithKline, Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co. and Roche in specific disease areas. Together with our BioFocus and Argenta service operations, Galapagos’ research activities in five European countries and the US are successful thanks to our highly motivated staff of more than 670 employees, a unique technology base and a strong financial position.

Careers that cure

For our site in Mechelen (Belgium) we are looking for a (m/f full time)

Lab Technician Compound Evaluation Mec-070 Description: Your tasks will include managing of compound libraries and testing these libraries in in-vitro assays to identify hits in our drug discovery programs. In addition you will be running both biochemical and cellular assays to support hit-to-lead and lead optimization programs, you will also be responsible for analysis and data reporting. Profile: You have a bachelor’s degree or equivalent through experience. You work accurately and precisely. You have good organizational, administrative and communication skills. You work effectively in a team environment and you can speak and write in English.

Senior Scientist Cystic Fibrosis Mec-072 Description: Based on either our site in Mechelen (Belgium) or Romainville (France), you will be responsible for delivery of scientific expertise to our Cystic Fibrosis research program. You will be involved in the day to day running of projects, critically analyzing results and directing the projects towards their objectives. You will be responsible for setting up and running disease-relevant pharmacology assays in house. You will work in a matrix-driven organization maximizing the use of available resources to deliver the objectives. Profile: You have a PhD in a biological discipline, ideally with several years’ drug discovery experience, some of which in the area of Cystic Fibrosis. You have a key understanding of the challenges facing this disease area and have demonstrated scientific expertise. You have excellent interpersonal skills and be fluent in English.

Quality and Safety Manager in Drug Discovery Mec-075

Interested ? At Galapagos we aim to recruit the best people, who stand out among their peers, with integrity and excellent interpersonal and organizational skills. Our employees are the strength behind Galapagos, a highly motivated team, eager to maintain Galapagos’ leading position and achieve breakthroughs in pharmaceutical research. Galapagos offers a competitive remuneration package and a dynamic work environment.

Description:You are responsible to ensure that Drug Discovery activities at the Mechelen, Romainville and Leiden sites are quality driven and operating in a safe working environment. You define, gain agreement and implement the strategies, policies, procedures and plans required to create and maintain high customer satisfaction and to provide and maintain a safe and secure working environment. You will ensure that the organization meets all legal obligations with respect to quality, health and safety.

Do you have the qualifications for this job opening and are you up to the challenge of joining our entrepreneurial team? If so, please send your application (preferably by e-mail) to:

Profile: You have a university degree in scientific discipline with a minimum of 5 years industry experience, broad knowledge of drug discovery and experience with Quality, Health and Safety management. You have good knowledge of Good Research Practice and/or certified quality management systems (Business Excellence; ISO 9001) and good knowledge of legal framework for health and safety. You have demonstrated leadership and influencing skills and strong organizational and project management skills. You are fluent in English and able to work in French, both spoken and written and are willing to spend a significant amount of time on all drug discovery sites.

Galapagos NV - Human Resources Generaal De Wittelaan L11 A3 B-2800 Mechelen, Belgium e-mail: jobs_be@glpg.com More information can be found on www.glpg.com

VG. 368/B - lid van

Brussel Mercuri Urval is een succesvolle business HR adviesorganisatie met vestigingen in 26 landen. We ondersteunen onze klanten met sterke en duidelijke adviezen en met oplossingen op maat. Het bepalen van de noodzakelijke competenties, assessment, selectie en ontwikkeling van medewerkers en het aantrekken van nieuwe medewerkers op sleutelposities maken deel uit van onze integrale aanpak. Mercuri Urval bestaat 40 jaar en heeft een stevige reputatie opgebouwd. Om verder te groeien, zoeken we een collega professional (m/v) als


060_GPV1QU_20100522_VMGBI

60

20-05-2010

21:41

Pagina 60

VACATURE 22 MEI 2010

Overzicht per functie DIRECTIE & TOPMANAGEMENT 1 DIENSTHOOFD ADMINISTRATIEF SECTIECHEF CONTRACTEN AFDELINGSHOOFD LOOPBAAN, BEGELEID.VORM AFDELINGSHOOFD SALARISADMINISTRATIE ALGEMEEN DIRECTEUR BESTUURSSECRETARIS ALG MILIEUBELEID DIRECTEUR KINDERDAGVERBLIJVEN KANTOORDIRECTEURS OPERATIONS MANAGER

STAD POPERINGE

SALES & MARKETING 43

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

33

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

33

ARALEA

ASCENTO

36

PROVINCIE LIMBURG

25

K.U. LEUVEN

53

CITIBANK BELGIUM

51

ATK

32

INGENIEURS 1 BELEIDSCOORDINATOR 3 DISTRICTCHEFS ARCHITECT VERGUNNINGSBETWISTINGEN FIELD SUPERVISOR INGENIEUR STABILITEIT INTERN PROJECT INGENIEUR LANDMETER-TOPOGRAAF PAYLOAD ENGINEER PRODUCTIELEIDER PROJECTLEIDERS SERVICE ENGINEER TECHN. SECTIECHEF¨-PATRIMONIUMBEHEER TECHNISCH-COMMERCIEEL VERANTWOORD. VERKEERSKUNDIGE WERFLEIDER

STAD POPERINGE

43

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

PROVINCIE LIMBURG

25

KONE BELGIUM

RG HUMAN RESOURCES

48

STENDESS

ANDRESS CONSULTING

37

ANONIEM

KATZ

39

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

EUROPEAN SPACE AGENCY

42

HAROL CONSYST

VMC-SELECT

HYE SICK

45 46

ADVIESBUREAU DREESSEN

55

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

ANONIEM

46

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER JOBPUNT VLAANDEREN

24

TECHNIEK & PRODUCTIE AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER 2 WERFCONTROLEURS EXELMANS & PARTNERS BOUWKUNDIG TEKENAAR UNIL LUBRICANTS ORDERPICKERS SMULDERS PROJECTS BELGIUM POMP OPERATOR TRADELIO PRODUCTIELEIDER PRODUCTIELEIDER EINDMONTAGE/TOUCHUP SMULDERS PROJECTS BELGIUM PRODUCTIELEIDER OPPERVLAKTEBEHANDELING SMULDERS PROJECTS BELGIUM GUENTHER BAKERIES BELGIUM PRODUCTIEMANAGER UNIL LUBRICANTS PRODUCTIEMEDEWERKERS GUENTHER BAKERIES BELGIUM SHIFT MANAGER HAROL CONSYST TEAMLEIDER UNIL LUBRICANTS TEAMLEIDER IZEN ENERGY SYSTEMS TECHNISCHE TALENTEN AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER TUNNELTOEZICHTER

JOBPUNT VLAANDEREN

24 61 53

PERSONEELSADVIES GOELEN

49 40

PERSONEELSADVIES GOELEN

49

PERSONEELSADVIES GOELEN

49 46 53

www.velde.be OPUS ACCOUNT EXECUTIVE MAANDAG ACCOUNT MANAGER VALEO ACCOUNT MANAGER BOFROST ADJUNCT VERKOOPLEIDER IMMO CAMBIER DE NIL COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED CITIBANK BELGIUM COMMERCIELE ADVISEURS SECUREX CRM MANAGER BOBEX CUSTOMER SERVICE EXECUTIVE PHOENIX CONTACT CUSTOMER SUPPORT TEAMLEADER ANONIEM EXPORT SALES MANAGER FIL ROUGE JUNIOR ACCOUNT MANAGER INNOVIS KEY ACCOUNT MANAGER TRISTAR EUROPE KEY ACCOUNT MANAGER SECUREX MARKETING & COMMUNICATION DIRECTOR SECUREX MARKETING & COMMUNICATION MGR BRISTOL MARKETING MANAGER DANNEELS JOOST MARKETINGASSISTANT CATERPILLAR MEDEW KLANTENDIENST PERNOD RICARD BELGIUM SALES ADVISOR - ON TRADE STERLING SIHI SALES ENGINEER ABB SALES ENGINEER LOW VOLTAGE SYSTEMS VAN DER ERVE SALES MANAGER CHECKPOINT SYSTEMS BENELUX SALES REPRESENTATIVE CONCENTRA MEDIA SALESTALENTEN SEGMENT MANAGER CORPO & INTERN MARKETS SECUREX SECUREX SEGMENT MANAGER ZIEKENFONDS ANONIEM TRAINER-MANAGER OVERSTOCK GARDEN VERANTWOORDELIJKE AFTER SALES BOFROST VERKOOPLEIDER VILVORDIT VERKOPER BINNEN- EN BUITENDIENST IZEN ENERGY SYSTEMS VERKOPERS HERNIEUWBARE ENERGIE

26 VAN DER VELDE GROEP

63

HEIWEGEN CONSULTANCY

30

MONITOR PERSONEELSADVIES

51

CHRIS VERHEYDE

48 51 32 40

ADVIESBUREAU DREESSEN

55

AGO INTERNATIONAL

35 38 40

VAN DER VELDE GROEP

63 32 32 49 30 65 30 24

VAN DER VELDE GROEP

63 40

VAN DER VELDE GROEP

61 45 32 32

AGO INTERNATIONAL

35

MONITOR PERSONEELSADVIES

51

47 40 61

46 VMC-SELECT

45 53

JOBPUNT VLAANDEREN

61

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

24

9 vacature.com/zoeker


061_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:56

Pagina 61

VACATURE 22 MEI 2010

61

Checkpoint Systems Benelux B.V. met kantoren in Mechelen en Nieuwegein (NL) is de Benelux verkooporganisatie van de Amerikaanse multinational Checkpoint Systems Inc. Deze beursgenoteerde onderneming is wereldwijd trendsetter op het gebied van beveiligingsoplossingen voor de retail en biedt producten en diensten waarmee goederen gevolgd, gemerkt en beveiligd kunnen worden. Checkpoint Systems biedt haar klanten doordachte systemen om alle vormen van derving en verlies van goederen (wereldwijd bijna 100 miljard dollar) in de hele supply chain tegen te gaan. De organisatie staat garant voor optimale kwaliteit en uitstekende service. Checkpoint Systems Benelux B.V. groeit enorm en is op zoek naar:

Sales Representative - Luxemburg. Hierbij bezoekt u zelfstandige ondernemers binnen de retail. Als geen ander weet u potentiële klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van de Checkpoint oplossingen. Daarnaast bent u uitstekend in staat bestaande relaties te onderhouden en verder uit te bouwen. Op zelfstandige wijze weet u de behoeften van de klant te vertalen naar concrete oplossingen en orders. Bij uw activiteiten wordt u ondersteund door de commerciële binnendienst en gecoacht door een ervaren collega.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Ideale kandidaten: • Schoolverlater met diploma en commercieel talent of enkele jaren commerciële werkervaring • Zelfstandig, overtuigend en doortastend • Innemende persoonlijkheid, assertief • A1 werk- en denkniveau, tweetalig, commerciële drive

Checkpoint Systems biedt u: • Een uitdagende buitendienstfunctie • Ruime doorgroeimogelijkheden • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een firmawagen

Bent u geïnteresseerd? Solliciteer dan via onze website www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met het referentienummer CM103 kunt u contact opnemen met Koen Mathijssen, telefoon 03/ 369 11 61. Ook kunt u kijken op www.checkpointeurope.com

Succesvol rekruteren? Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

Je hebt een hart voor bejaarden en je verlangt naar een job met ruimte voor creativiteit? Voor Vives I Zorgresidentie Heilige Familie, Molenstraat 32 te Kieldrecht zijn we op zoek naar een (m/v):

VERPLEEGKUNDIGE A1/A2 Dagdienst - Jobtime bespreekbaar

VERPLEEGKUNDIGE A1/A2 Nachtdienst - Jobtime bespreekbaar

KINESIST(E)

Deeltijds - Vervangingscontract - Start juni 2010 Voor Woon- en Zorgcentrum Ter Hovingen, Kliniekstraat 29 te Gentbrugge zijn wij op zoek naar een (m/v):

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE/TEAMCOACH

Buurtservice vzw

biedt opleiding, begeleiding en werkervaring aan langdurig werkzoekenden in de poetssector. Het Werkervaringsproject zoekt een voltijdse (m/v)

COÖRDINATOR - 1 jaar ervaring in een leidinggevende functie - voeling met de doelgroep - Bachelor of Master Brief + cv te sturen vóór 30 mei 2010 naar Buurtservice vzw t.a.v. Martine Eloy Patriottenstraat 62 2600 Berchem martine.posthof@skynet.be Functiebeschrijving op www.buurtservice.be

Architectenbureau EXELMANS & PARTNERS Kardinaal Mercierstraat 14 - 3290 Diest zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een (m/v)

architect / stagiair bouwkundig tekenaar cv insturen info@architectexelmans.be

Jouw functie: • Je staat in voor de dagdagelijkse leiding van de afdeling. • Je coacht de medewerkers verbonden aan de afdeling in functie van de visie van de instelling en streeft samen met dit team naar de meest kwalitatieve zorg. • Je maakt deel uit van het multidisciplinair team en staat in voor het omzetten in de praktijk van de in overleg gemaakte keuzes op het vlak van de verpleeg- en zorgkundige benadering van de bewoners. • Je speelt een sleutelrol in de communicatie tussen de instelling, de bewoner, zijn familie en/of zijn significante derden. • Je onderhoudt de korte communicatielijnen met alle diensten in de instelling en je overlegt met en rapporteert aan de zorgcoördinator.

Jouw profiel: • Je bent verpleegkundige met bijkomende vervolmaking en/of hebt reeds enige ervaring in het leidinggeven. • Je bent niet alleen deskundig, maar beschikt over een hart apart voor bejaarden. • Je kan eindverantwoordelijkheid dragen rond het bereiken van de doelstellingen • Je bent een people manager en je coacht de medewerkers zowel individueel als in team • Je kan goed organiseren en medewerkers motiveren • Je hebt een sterke, dynamische persoonlijkheid en een vlotte communicatiestijl.

Ons aanbod: • Contract onbepaalde duur • Een dynamische werkomgeving vol uitdagingen voor de toekomst • Een interessante verloning volgens het officieel barema • Ontplooiingskansen via diverse vormingsfaciliteiten die zorgen voor een kwalitatieve ondersteuning en uitbouw van het takenpakket • Gratis hospitalisatieverzekering.

We werken aan het bevorderen van gelijke kansen in haar personeelsbeleid. Kwaliteiten zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, eventuele handicap, etnische afkomst en nationaliteit.

Interesse? Voor Ter Hovingen: Stuur jouw sollicitatiebrief en cv naar Ter Hovingen vzw, t.a.v.Isabelle Flamand, Kliniekstraat 29 te 9050 Gentbrugge of mail naar Isabelle.Flamand@terhovingen.be Voor meer info kan je bellen naar 09/210 15 00. Voor Heilige Familie: Stuur jouw sollicitatiebrief en cv naar Zorgresidentie Heilige Familie, Molenstraat 32 te 9130 Kieldrecht, t.a.v. Mevr. Nancy Schuddings, of mail naar Nancy.Schuddings@vives.be Voor meer info kan je bellen naar 03/250 67 20. Beide instellingen zijn lid van de Placidus groep


062_GPV1QU_20100522_VMGBI

62

20-05-2010

21:41

Pagina 62

VACATURE 22 MEI 2010

VERTEGENWOORDIGER ZELFSTANDIGE MAKELAARS

COMPO

40

FONCIA

50

HR MANAGEMENT BEDRIJFSCONSULTANT HRM BUSINESS MANAGER SUPPLY CHAIN CELHOOFD PERSONEELSMANAGEMENT EXECUTIVE RESEARCHER HR MANAGER HUMAN RESOURCES VERANTWOORDELIJKE RECRUITER

VECTIS

VECTIS

47

HUDSON

HUDSON

31

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

JOBPUNT VLAANDEREN

26

MERCURI URVAL

MERCURI URVAL

59

CLEARY GOTTLIEB

50

OCMW EVERE

44

ACERTA CONSULT

KERN SELECTION

36

CONSULTANCY CONSULTANT EXPERIENCED CONSULTING PROFESSIONALS UNIVERSITY GRADUATES

ASCENTO

ASCENTO

36

CAPGEMINI CONSULTING

HUDSON

29

ACCOUNTEMPS

ACCOUNTEMPS

34

JURISTIEK 1 STAFMEDEWERKER/JURIST ANALIST/EXPERT REGLEMENTERING BEDRIJFSJURIST JURIST JURIST(E)

GEMEENTE NIEL

42

AGENTSCHAP BUITENLANDSE HANDEL

GITP

53

DANNEELS JOOST

30

PROVINCIE LIMBURG

25

ISOCAB

AGO INTERNATIONAL

35

FINANCIテ起 ACCOUNTANT ACCOUNTING MANAGER ACTUARIS OF ACTUARIEEL ANALIST AUDITOR BELEGGINGSADVISEURS

BOEKHOUDER BOEKHOUDKUNDIG BEHEERDER CONTROLLER CONTROLLER CREDIT OFFICER CUSTOMER SERVICES ADVISOR FINANCIAL CONTROLLER & ANALYST FINANCIAL PLANNING CONSULTANT

ANONIEM

ROBERT WALTERS

38

ANONIEM

ROBERT WALTERS

38

CONAC

33

OPTIMA

28

CITIBANK BELGIUM

51

ARBECO

48

CONAC

33

BOFROST

MONITOR PERSONEELSADVIES

CROWN BEDDING

ANDRESS CONSULTING

40

AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS

JOBPUNT VLAANDEREN

ALPHA CREDIT ANONIEM

27 33

ROBERT WALTERS

38

OPTIMA

28

TRIFINANCE

66

LOGISTIEK & DISTRIBUTIE COLLEGE GRADUATES GRONDPROSPECTOREN LOGISTIEK MEDEWERKER WETENSCH.ONDERZ. METALURGICAL/QUALITY CONTROL ANALYST OPERATIONS SUPERVISORS OPERATIONS SUPPORT ANALYST SUPPLY CHAIN OFFICER TRANSPORT LEADER

CATERPILLAR

65

DANNEELS JOOST UNIVERSITEIT GENT

30 HUDSON

31

CATERPILLAR

65

CATERPILLAR

65

CATERPILLAR

65

SMULDERS PROJECTS BELGIUM

PERSONEELSADVIES GOELEN

49

SMULDERS PROJECTS BELGIUM

PERSONEELSADVIES GOELEN

49

ADMINISTRATIE 1 BIBLIOTHECARIS 3 ADMINISTRATIEF MEDEWERKERS ADMINISTRATIEF BEHEERDER CATALOGRAAF COORDINATOR CATALOGRAFIE EN ACQUISITIE DOSSIERBEHEERDER HOOFD ADMINISTRATIE EN PERSONEEL POLYVALENT ASSISTENT(E) PREVENTIEADVISEUR

GEMEENTE NIEL

42

GEMEENTE NIEL

42

CONAC

33

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

31

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

31

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

31

VECTIS

VECTIS

47

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

31

ALDI

39

ANDERE 1 BEHEERDER GEBOUWEN 1 BELEIDSCOORDINATOR 1 CULTUURBELEIDSCOORDINATOR 1 ONDERLUITENANT CULTUURBELEIDSCOORDINATOR DESKUNDIGE MILIEUZORG DIENSTHOOFD GEMEENSCHAPSWACHTEN FACILITY MANAGER PASSENGER SERVICE AGENTS SECTORCHEF WIJKONDERHOUD TEAMCHEF VREEMDELINGEN

STAD POPERINGE

43

STAD POPERINGE

43

STAD POPERINGE

43

GEMEENTE KALMTHOUT

44

GEMEENTE RANST

44

PROVINCIE LIMBURG

25

STAD MECHELEN

JOBPUNT VLAANDEREN

27

SMULDERS PROJECTS BELGIUM

PERSONEELSADVIES GOELEN

49

STAD MECHELEN

JOBPUNT VLAANDEREN

27

STAD MECHELEN

JOBPUNT VLAANDEREN

27

BRUSSELS AIRLINES

2

37 33

ALPHA CREDIT

33

OPTIMA

CITIBANK

51

ALPHA CREDIT BRUSSELS AIRLINES

FINANCIEEL ADVISEUR FINANCIEEL DIRECTEUR FRONT OFFICE SUPPORT OFFICER HEAD OF CREDIT ANALYSIS + CRED ANALYST SENIOR AUDITOR TRIFINANCE-CONSULTANTS

2 28

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker


063_GPV1QU_20100522_VMGBI

20-05-2010

20:22

Pagina 63

VACATURE 22 MEI 2010

63

ABB Benelux is onderdeel van een toonaangevende en wereldwijde organisatie met vestigingen in bijna 100 landen. ABB is marktleider in de energie- en automatiseringstechnologie. De Business unit Low Voltage Systems is verantwoordelijk voor de verkoop, productie en service van klantspecifieke MNS laagspanningschakel- en verdeelinrichtingen in de Benelux. Ter versterking van het team in Zaventem zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten (m/v) voor de functie van:

Sales Engineer Low Voltage Systems België. Zowel via het bestaande netwerk als daarbuiten gaat u op zoek naar nieuwe projecten. U richt zich vooral tot EPC’S, adviseurs, industriële klanten en installateurs. Hiervoor wordt u ondersteund door het Project Operation en Service team bij het uitbrengen van offertes en advies. De combinatie van inhoudelijke technische kennis, betrokkenheid en commerciële daadkracht is op uw lijf geschreven. Occassionele internationale verplaatsingen zijn voor u geen probleem.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Uw profiel? • Hogere elektrotechnische opleiding met affiniteit voor automatisering • Enkele jaren succesvolle saleservaring in een relevante B2B-omgeving • Salesgedreven, resultaatgericht, doorzetter • Zelfstandig en ambitieus • Goede kennis van het Frans en Engels

Wat biedt ABB? • Professionele organisatie, goede service • Kwalitatief hoogstaande producten • Uitdagende afwisselende functie • Goede arbeidsvoorwaarden

Interesse? Solliciteer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummer ABB101 kunt u contact opnemen met V. Maes of V. van Landeghem op het nummer 03/ 369 11 61. Ook kunt u kijken op www.abb.be

Tristar Europe, opgericht in 1977, is een internationale handelsorganisatie en importeur van huishoudelijke elektrische apparaten in West-Europa met vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en China. Tristar staat garant voor voordelige en gebruiksvriendelijke producten gebaseerd op de laatste trends. Het hoofdkantoor is gevestigd te Tilburg. Om de geplande groei in de Belgische markt te kunnen realiseren, is Tristar op zoek naar enthousiaste kandidaten (m/v) voor de functie van:

Key Account Manager U bent verantwoordelijk voor het beheer en de uitbouw van het omzetcijfer in de Belgische markt. In deze functie richt u zich op de detailhandel, waarbij de focus op new business ligt. U bouwt zorgvuldig aan een goed netwerk met betrouwbare klanten en relaties. Behoeften uit de markt worden door u gesignaleerd en omgezet in concrete acties. Als verantwoordelijke over de commerciële activiteiten in België gaat u zelfstandig te werk. U wordt ondersteund door een professionele binnendienst en rapporteert aan de verantwoordelijke Benelux.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

Uw profiel • Ondernemer die verkoopkansen ziet • Zelfstandig, oplossingsgericht en pragmatisch • Doorzetter, klant- en servicegericht, integer • A1 werk- en denkniveau • Degelijke werkkennis Frans

Aanbod • Jonge, open en dynamische omgeving • Kansen in de markt • Veel ruimte voor eigen initiatief • Meegroeien met de organisatie • Uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket

Interesse? Reageer dan bij voorkeur binnen 10 dagen via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummer TRST101 kunt u contact opnemen met V. Maes, telefoon 03 369 11 61. Ook kunt u kijken op www.tristar.eu

ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Maandag® is een snelgroeiende onderneming in detachering van Interim Talenten in de profit en non-profit sector en heeft vestigingen in Antwerpen en Gent. Per vakgebied werken gespecialiseerde teams van Accountmanagers en Recruiters aan de werving en plaatsing van hoogopgeleide kandidaten. Centraal bij Maandag® staan plezier in het werk, professionaliteit en inzet. Om de geplande groeidoelstellingen te realiseren, zijn we op zoek naar (m/v):

Gedreven Talent! Accountmanager Engineering, Bouw & Civiel (Antwerpen): met grote gedrevenheid weet je new business te creëren en bestaande relaties uit te bouwen. Op diverse niveaus ben je een uitstekende gesprekspartner om de opportuniteiten van je klanten goed in kaart te brengen. Samen met de Recruiter voorzie je je klanten van een optimale match. (ref. BEMA101) 1ste Secretaresse (Antwerpen): je verricht zelfstandig en op nauwkeurige wijze de administratie en organisatie van de sollicitatieprocedures. Je takenpakket is dan ook erg afwisselend en omvat o.a. het behandelen van inkomende sollicitaties, agendabeheer en correspondentie naar opdrachtgevers en kandidaten. (ref. BEMA102) Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Je profiel • Minimaal 2 tot 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie • Bachelor werk- en denkniveau • Gedreven, commerciële instelling en stressbestendig • Goede werkkennis Frans en Engels

Wat biedt Maandag® • Toonaangevende, snelgroeiende organisatie • Professioneel en hecht team, betrokkenheid, drive • Volop kansen om jezelf te ontplooien • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Interesse? Reageer dan zo spoedig mogelijk via www.velde.be. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Valerie Maes, telefoon 03 369 11 61. Ook kun je kijken op www.maandag.be


064_GPV1QU_20100522_VMGBI

64

20-05-2010

21:41

Pagina 64

VACATURE 22 MEI 2010

Q Q COLOFON

GEZONDHEID HOOFDVERPLEEGKUNDIGE / TEAMCOACH KINESIST(E) STUDY NURSE VERPLEEGKUNDIGEN

VIVES

61

VIVES UNIVERSITEIT GENT

61 HUDSON

VIVES

31 61

CREATIEVE BEROEPEN (LANDSCHAPS)ARCHITECT ARCHITECT/STAGIAIR GRAPHIC DESIGNER

WERK EN ECONOMIE

44

EXELMANS & PARTNERS

61

FIL ROUGE

38

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING COORDINATOR HOOFDMAATSCHAPPELIJK ASSISTENT

BUURTSERVICE

61

OCMW EVERE

44

CONCENTRA MEDIA

45

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

UNIVERSITEIT GENT

HUDSON

31 33

THALASSA

40

VACATURE

54

HILAIRE VAN DER HAEGHE

32 JOBPUNT VLAANDEREN

CONAC

26 33

ONDERWIJS & OPLEIDING COORDINATOR TRAINING & SELECTIE INFORMATION WORKER SHAREPOINT

INVENTI

INVENTI

CEVORA

34 55

RESEARCH & DEVELOPMENT R & D KWALITEITSVERANTWOORDELIJKE

CAVALIER

ANDRESS CONSULTING

37

ONTHAAL & SECRETARIAAT 1STE SECRETARESSE DIRECTIESECRETARESSE MEDEWERKER TEAMCHEF SECRETARIAAT VERANTWOORDELIJKE

MAANDAG

VAN DER VELDE GROEP

63

AGENTSCHAP BUITENL. HANDEL

GITP

53

IVAREM STAD MECHELEN IVAREM

42 JOBPUNT VLAANDEREN

Advertenties Sales Director Nancy Werbrouck Sales manager Marijke Van Impe Account managers Ruth Janssens, Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Veerle Cajot, Karl Van Lathem, Louise Claeys Bouuaert 02-482.03.50 Sales Assistants Inge Seghers, Anke Blommaert, Valerie De Valck, Sofie Pots, Samira Yagoub, Youssef Laazari, Hilde Vanden Driessche 02-482.03.38 Operations, CRM & Distributie Operations Manager Inge Van den Bussche Project manager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw 02-482.03.71 Marketing & research Marketing & research manager Diane Devriendt Research marketeer Marjan Desmedt Product managers Dries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten

at the last page!

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL

Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts, Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, Marjorie Blomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck, Ann Lemaître, Rafal Naczyk

31

CONAC

Get to know me, PHP DEVELOPER PROGRAMMEUR MICROSOFT DYNAMICS NAV PROJECTLEIDER ICT SOFTWARE ONTWIKKELAAR NET

Redactie Hoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco) Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depré, Elodie Fontaine 02-482.03.54

Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef

ICT & INTERNET ANALIST-PROGRAMMEUR HELPDESKBEDIENDE INFORMATICUS SOFTWARE-ONTWIKKELING IT-ANALIST OFFICE MANAGER MET ICT KENNIS

Algemeen directeur Christophe Glorieux Accounting Walter Roos

27 42

Sites en productontwikkeling internet Interactive manager Inge Martens (voor BeAligned) Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire, Ahmed Ouarzazi Project management Josi Swerts Web Designers Ward Meremans, Graham Freeman, Domien Verbeke Web Development Joost Roelandt, Benny Lootens, Lesly Weyts Manager Communities Florence Collard Gedelegeerd bestuurder Dirk Velghe Verantwoordelijke uitgever Christophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel Vacature C.V. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat

9 Adverteren BEL 02-481.15.88

in Vacature?

MAIL commercieel@vacature.com


003_GPV1QU_2010522__VMGCO

19-05-2010

11:48

Pagina 3

Caterpillar. Waar heb je die naam nog gehoord? Natuurlijk: de imposante gele grondverzetmachines of de befaamde Cat-schoenen. Maar wist je ook dat Caterpillar de onbetwiste wereldleider is op het vlak van constructie- en mijnbouwmachines, diesel- en aardgasmotoren en industriële gasturbines? De cijfers liegen er niet om: met meer dan 93.000 gepassioneerde medewerkers, waarvan 22.790 in Europa, realiseert Caterpillar een jaaromzet van circa $ 32 miljard. Voor het Europese distributiecentrum in GRIMBERGEN zoeken we een (m/v):

OPERATIONS SUPERVISORS (ROTERENDE PLOEG) Taken supervisie van 25 tot 30 medewerkers bij het ontvangen en opslaan van onderdelen, en bij het ophalen, verpakken en laden van bestellingen verantwoordelijkheid over de efficiëntie van de organisatie in je afdeling volgens afgesproken normen op het vlak van productiviteit, kwaliteit en tijdsbesteding budgettaire beheersing in je afdeling (arbeidskosten, materiaal) opstart van verbeteringsprojecten of eraan meewerken voorzien in gepaste opleiding en ontwikkeling van de medewerkers op je afdeling zorgen voor een veilige werkomgeving

· · ·· ··

Profiel Leiderschap · zelfstandigheid · goede communicatieve vaardigheden · vlotte kennis van het Nederlands, Frans en Engels · bachelor- of masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring · bereid te werken de ene week van 6u00 tot 14u00 en de andere week van 14u00 tot 22u00

OPERATIONS SUPPORT ANALYST Taken dagelijkse planningondersteuning aan de magazijnafdeling op het vlak van locatiebeschikbaarheid en zone-efficiëntie zelfstandige uitvoering van kleine projecten ondersteuning van ontwerp en ontwikkeling van nieuwe of verbeterde systemen en operationele procedures contacten leggen voor de praktische of fysische installatie van projecten en begeleiding van het installatie-team op de werkvloer dagelijkse controle en update van de ‘Grimbergen Parts Location File’ ontwikkeling en implementatie van software

· ·· · ··

Profiel Ingenieursdiploma of gelijkwaardig door ervaring · goede kennis van of sterke interesse in magazijnsystemen of -processen · goede kennis van het Engels, Nederlands en Frans · goede communicatieve en analytische vaardigheden · goed begrip van en sterke interesse in computersystemen en software · kennis van MS-Access en Autocad is een voordeel

COLLEGE GRADUATES Je neemt deel aan een alternerend Logistiek Ontwikkelings- en Vormingsprogramma, volledig op maat van jouw persoonlijk engagement en inzet. Dat biedt je de mogelijkheid om op basis van je competenties een logistieke carrière uit te bouwen. Tijdens het programma maak je kennis met verschillende activiteiten in Cat Logistics, zoals klantendienst, planning, operationeel management, … Zo verwerf je een grondig beeld en kennis van de logistieke wereld. Profiel Masterdiploma · goede motivatie · leiderschap · goede communicatieve vaardigheden · vlotte kennis van het Nederlands, Frans en Engels · interesse in logistiek

METALURGICAL / QUALITY CONTROL ANALYST Taken controle via testen of de aangekochte onderdelen conform zijn met de chemische en metallurgische standaarden coördinatie van de aanpak van kwaliteitsproblemen metallografische of metallurgische inspecties en chemische testen identificatie en interpretatie van de microstructuur van metalen microscopie en hardheidstesten onderzoek van onderdelen om de oorzaak van falen te bepalen analyse, communicatie en opvolging van inspectieresultaten logistieke steun aan de divisie Quality & Technical (ontwikkelen van programma’s in CA-EARL, SAS, downloaden gegevens van mainframe op pc, Access) coördinatie en opvolging van nieuwe systeemontwikkelingen op het vlak van inspectie

· ·· ·· ·· ·

Voor onze logistieke vestiging in METZ (Frankrijk) zoeken we een (m/v):

MEDEWERKER KLANTENDIENST (METZ) Taken antwoord op vragen van Benelux-klanten en verdere opvolging interne verwerking of doorsturen naar externe contacten van: - informatie over leveringstermijn - opvolging van bestellingen - controle en verwerking van klachten (claims & returns) - transportproblemen - algemene vertalingen en communicatie van specifieke klanteninformatie …

··

Profiel Bachelor- of masterdiploma · beheersing van het Nederlands · kennis van het Engels of Duits of Frans als pluspunt · enige ervaring in een klantendienst, een administratieve dienst of een transportdepartement als voordeel · goede organisatie · dynamische ingesteldheid · luisterbereidheid · openheid van geest

Profiel Industrieel ingenieur of gelijkwaardig door ervaring · goede praktische kennis van metallografische inspectietechnieken · basiskennis van metallurgie en scheikunde · goede interpretatiekennis van tekeningen, geometrische toleranties, productie- en verwerkingsprocedures · goede communicatieve vaardigheden · goede kennis van het Engels, Frans en Nederlands · goede kennis van Access en Excel

Wij bieden Een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen. En reële doorgroeimogelijkheden in een internationaal bedrijf.

Interesse in een dynamische job? Stuur je brief en cv t.a.v. Siska De Hantsetters naar De_Hantsetters_Siska@cat.com

·

·

Cat Logistics Steenstraat 20/2 1800 Koningslo

0281_CAT_adv Vacature_08-05-4.indd 1

BELGIE.CAT.BE

05-05-2010 12:58:27


004_GPV1QU_2010522__VMGCO

19-05-2010

11:49

Pagina 4

VACANCIES @ FINANCIAL INSTITUTIONS

I AM TRIFINANCE 2OLYLHU OH 0DLUH Business Manager TriFinance

TriFinance kan je nog het best omschrijven als een bedrijf dat op een heel pragmatische manier diensten verleent en advies verstrekt op het vlak van Finance en Control en daarbij een originele, zeg maar unieke visie en aanpak hanteert. Daarnaast is TriFinance een career hub voor financiële professionals die van aanpakken weten en echt vooruit willen. Inmiddels werken er meer dan 320 mensen voor TriFinance. Olivier le Maire is Business Manager bij TriFinance en werkt voor de divisie Financial Institutions.

Olivier, kan je ons wat meer vertellen over je job bij Financial Institutions? «Wel, Financial Institutions werkt voor banken, verzekeringsondernemingen plus een aantal andere bedrijven in de financiële dienstverlening. Onze business unit bestaat nu tweeënhalf jaar en momenteel zijn we met een team van 55 mensen.»

Een bepaald indrukwekkende groei... «Inderdaad, we hebben ons echt wel heel snel ontwikkeld ... bij TriFinance weten we blijkbaar hoe we met succes een nieuwe activiteit moeten opstarten (glimlacht). Oorspronkelijk lag de focus vooral op de Finance-functies van banken zoals accounting, consolidatie, controlling en reporting. Vorig jaar hebben we er dan de verzekeringssector bijgenomen ... en dit jaar breiden we uit naar risk management van banken en verzekeringen, en middle en back office-activiteiten van banken. Binnen de verzekeringen starten we bovendien met een career hub voor actuarissen.»

Dus zoeken jullie ongetwijfeld versterking? «Zeker. We zoeken enthousiaste mensen met de juiste spirit en ervaring die met ons willen meegroeien. We werken ook met meer ervaren interim managers en freelancers en in het najaar starten we trouwens met een nieuw Young Graduates-programma. Nieuwe mensen die pas zijn afgestudeerd krijgen eerst een maand opleiding en zetten dan hun eerste stappen in het bedrijfsleven. Wij willen hen zo goed mogelijk begeleiden ... en als ze denken dat hun toekomst na een aantal jaren buiten TriFinance ligt, dan is dat voor ons ook OK. Wij zijn tenslotte ook actief in rekrutering en selectie.»

En welke kwaliteiten zie jij het liefst in jouw toekomstige collega’s? «Bij TriFinance houden we van mensen met een open geest, die van aanpakken weten, praktisch denken en geen schrik hebben om zelfstandig op zoek te gaan naar informatie. Uiteraard moeten TriFinance-consultants ook klantgericht zijn ... en communicatief natuurlijk. En naast vlot hun moedertaal spreken en schrijven, is een stevige kennis van de tweede landstaal en Engels zeker noodzakelijk.»

Interesse? Kijk dan snel op www.trifinance.be of neem contact op met Charles Darcis via charles.darcis@trifinance.be.

De activiteiten van TriFinance binnen de divisie Financial Institutions: • • •

Banking: Finance, Risk Management, Back-offices & Middle Offices, Business Intelligence Insurance: Finance, Risk Management, Business Intelligence Andere bedrijven in de Financial Institutions sector: Finance

PROJECTS, ADVISORY AND RECRUITMENT IN FINANCE & CONTROL

Vacature 22 mei 2010  

Vacatures voor m/v met talent

Vacature 22 mei 2010  

Vacatures voor m/v met talent

Advertisement