Page 1

Zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2011

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen

4X2 ‘Wat een bizar meisje is ze toch’ blz. 4

www.jobat.be

BULLSHIT MANAGEMENT ‘Denk zélf eens na’ blz. 9

BEESTJES OP KANTOOR Heet u ook De Leeuw? blz. 10

BBEE OBBAATT..A JJO N AN SSIITTEE VVAAAARR H HEETT JJ

Achter de bühne van NTGent

‘Dit is de bende van Wim niet’


EDITO

‘Als mensen iets met elkaar willen drinken of organiseren, moeten ze dat vooral doen, gewoon omdat het gezellig is. Je moet als directeur niet de illusie hebben dat werknemers dan opeens goed zullen samenwerken’ Jos Verveen, auteur van ‘Bullshit Management’, heeft het verderop in deze Jobat niet zo begrepen op teambuildingactiviteiten.

Solliciteren is niet meer wat het geweest is. Vroeger was het relatief eenduidig. Je zag een job die je interesseerde, of die je helemaal niet lag, maar waar je toch voor solliciteerde - een mens moet nu eenmaal de rekeningen betalen -, stuurde een brief waar is de tijd - en wachtte ongeduldig op de daaropvolgende beleefde afwijzing of hoopvolle uitnodiging. Na het eerste gesprek dat daarop volgde, was het meestal al duidelijk hoe je kansen lagen. Werkgevers die ik tegenkwam, deden daar niet hypocriet over. Of ze zagen je - in meer of mindere mate zitten, of niet. Geen valse hoop dus. Ik herinner me niet ooit meer dan twee ‘rondes’ - zoals dat heet, ding dong, daar gaat de bel - doorlopen te hebben om aan een job te geraken. Dergelijke sollicitatiegesprekken uit de oude doos lijken in mijn herinnering oneindig Afhankelijk van de job veel charmanter varieert de kans dat je dan de lijdensweg die je nu blijkbaar het haalt van één op door moet om werk te vinden. twee tot één op Verkennend gevierhonderd sprek, persoonlijkheidstest, assessment, tweede gesprek met de hogere in rang, twijfel, nog een testje, confrontatie met de grote baas ... Helaas. Minstens drie volle dagen naar de vaantjes en geen job. ‘Je hebt tenminste de ervaring mee’, troost men wel eens. Zal wel. Te veel dergelijke ervaring kan een mens ook moedeloos maken. Waarom dit epistel? Omdat ik nogal wat verhalen opvang van sollicitanten die er niet meer mee kunnen lachen. Aangezien de roes van het succes relativeert, komen die vooral van zij die naast de hoofdprijs grijpen. Maar zelfs zonder die korrel zout, is het soms even raar opkijken. Meer dan de helft van de sollicitaties die onbeantwoord blijven, assessments van een dag waarop niet het minste - positieve of negatieve - bericht volgt, avondlijke e-mails met de vraag om ’s ochtends negen uur aanwezig te zijn voor een volgende mondeling gesprek ... Ook al toont de sollicitant zich van zijn kleinste of hebberigste klant, solliciteren is voor velen een hondenstiel die met respect dient behandeld te worden. Afhankelijk van de job varieer t de kans dat je het haalt van één op twee tot één op vierhonderd. Misschien moeten er ook voor deze tombola eens duidelijke regels opgesteld worden.

WIM VERDOODT HOOFDREDACTEUR JOBAT REDACTIE@JOBAT.BE

MIJN LOON

KRISTEL BOOGAERTS (39), WILSELE Beroep: kinderverzorgster Privé: getrouwd, 2 kinderen Brutoloon: 2.620 euro Nettoloon: 1.578 euro Extra’s: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding Wat doe je voor job? Ik ben begeleidster van de babygroep van het kinderdagverblijf de Girafant in Leuven, een dagopvang voor kinderen van nul tot drie jaar. De kleinsten een leuke dag laten beleven, is mijn doel. Ik zorg er ook voor dat ze gestimuleerd worden op taal- en motorisch vlak. Doe je je job graag? Het is een uitdaging om de kinderen elke dag opnieuw te stimuleren in hun ontwikkeling. Daarvoor moet je telkens iets nieuws zoeken. Ik sta het liefst van al bij de baby’s omdat die nog echt zorg nodig hebben. Flesjes en eten geven, vind ik heel leuk. Een peuter kan je ver tellen wanneer hij dorst heeft of moe is. Bij een baby moet je dat zelf aanvoelen, en dat is best spannend. Wat vind je van je inkomen? Dat is goed. In het begin verdien je iets minder, maar door mijn 21 jaar anciënniteit tikt het aardig aan. Spaar je? Ja, voor onze verbouwingen en onverwachte kosten zoals een autopanne. Wat neemt de grootste hap uit je budget? De aankoop van ons huis, en onze twee kinderen Jarno en Jitte.

2.620

TOMBOLA

Waar geef je met plezier geld aan uit? Aan kleding, mode en spor tgerief voor de kinderen. Jarno voetbalt, Jitte tennist en danst. Verder ook: met vrienden gaan eten of een weekendje weggaan. En onze jaarlijkse reis: één week all-in zodat ik eens niet moet koken en nergens moet aan denken. Waar droom je van? Ik zou graag iets minder werken en wat meer tijd voor mezelf hebben, om te spor ten of af te spreken met vriendinnen. ’s Avonds is mijn kaars uit. Verder heb ik geen grote dromen: gezond blijven en kinderen die gelukkig zijn. Wat zou je doen als je de lotto wint? Dan stop ik één jaar met werken, zou ik reizen, onze verbouwing laten doen door een aannemer en een deel aan een goed doel geven. Kom op tegen Kanker bijvoorbeeld, want gezondheid vind ik heel belangrijk. (mr)


02 03

De terugkeer van de arbeidsdeling et is precies 100 jaar geleden dat het meest invloedrijke managementboek ooit geschreven verscheen. Het was van de hand van Frederick Winslow Taylor, een Amerikaans ingenieur mechanica en was getiteld The Principles of Scientific Management. Taylor begon de ingewikkelde en moeilijk te doorgronden handelingen van ambachtsmannen systematisch te ontleden en op te splitsen in relatief eenvoudige handelingen. Door arbeiders te trainen in één taak kon de efficiency van het productieproces enorm worden opgevoerd. Nieuw was het idee niet. Niemand minder dan Adam Smith had al meer dan een eeuw voordien de principes van arbeidsdeling en de voordelen ervan beschreven in zijn magnus opum Wealth of Nations. De door Taylor beschreven wetenschappelijke methode zou één van de centrale krachten worden van economische vooruitgang. Zijn manier van werken zorgde voor een enorme toename van de economische productie en welvaar t. De maatschappelijke doorbraak van het Taylorisme kwam er met de introductie van het systeem

H

Anseel & Denys Frederik Anseel en Jan Denys bekijken de arbeidsmarkt beur telings door een kritische bril.

‘Wat een eeuw geleden gebeurde in de automobielindustrie vindt nu opnieuw plaats in de software-industrie’

in de Fordfabrieken. Massaproductie en massaconsumptie waren een feit. Metter tijd kwam het Taylorisme onder vuur te liggen. De opsplitsing van ingewikkelde productieprocessen in éénvoudige taken zorgde voor een radicale splitsing tussen denken en doen. Arbeiders dienden enkel taken uit te voeren, ze dienden ze niet meer te bedenken of bij te sturen, door zorgde het management voor. Het uitvoeren van steeds weer dezelfde taak zorgde voor zeer monotone arbeid en vervreemding. Taylor, de informaticus De voorbije decennia verschenen meerdere managementboeken die het einde van het Taylorisme aankondigden. Taylorisme hoorde bij de industriële massaproductie. In de kenniseconomie zou Taylorisme geen schijn van kans maken. Functies zouden breder worden, ook arbeiders moesten meer en meer mee gaan denken en niet meer louter uitvoeren wat het management besliste. Deze ontwikkeling heeft ongetwijfeld plaats gevonden. De voorbije decen-

nia zijn jobs in de industrie gemiddeld meer vaardigheden gaan vereisen. Maar er zijn ook tegenindicaties. In het meest recente nummer van de Harvard Business Review worden nieuwe vormen van arbeidsdeling beschreven in de ITsector. De auteurs beweren dat wat een eeuw geleden gebeurde in de automobielindustrie opnieuw plaatsvindt in de software-industrie. Zo wordt het opsporen van bugs bij het ontwikkelen van software nu al afgesplitst en toegewezen aan aparte werknemers die zich hierin specialiseren. Het opsplitsen van ingewikkelde IT-taken in relatief éénvoudige taken is misschien ook een manier om het schaarsteprobleem aan te pakken. In elk geval is duidelijk dat arbeidsdeling als managementprincipe niet verdwenen is en de komende jaren opnieuw een stevige comeback kan maken.

Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige Randstad en auteur van ‘Free to work’ en ‘Uw werk, uw merk’

BANDWERK


4x 2

=

Tijdens je loopbaan kan het zo goed klikken met een collega dat je een onafscheidelijk duo wordt. Soms zorgen ontmoetingen in je privéleven ervoor dat je professioneel met elkaar in zee gaat. Jobat vertelt een zomer lang het verhaal van vier bijzondere duo’s.

Duo met drie banen

Niet alleen het product van handtassen-ontwerpsters Emmanuelle Adam en Veerle van Bever is op en top Belgisch, ook de samenstelling van het duo heeft een nationaal tintje: Emmanuelle is Waalse, Veerle Vlaamse. Over de taalgrens heen is er tussen de twee een unieke samenwerking gegroeid op een wel heel bijzondere manier.

Tekst: Dominique De Graaf / Foto: Ivan Put

J

arenlang is Veerle (35) op zoek naar haar droomhandtas. Ze heeft al een resem avondopleidingen achter de rug - van snit en naad over patroontekenen tot hoedenmaken - en is net begonnen met een cursus ‘lederbewerker’ als ze in een magazine dé handtas ontdekt. Vastberaden contacteer t ze de ontwerpster van haar droomaccessoire en gaat langs in haar atelier om het te kopen. Wanneer ze, na verloop van tijd, zin heeft om een wijziging aan de handtas aan te brengen, keer t Veerle terug. Emmanuelle: ‘Wat een bizar meisje is ze toch, ging het door mijn hoofd, toen Veerle langskwam. Ze kon bij ons terecht voor de aanpassing, maar kwam doodleuk het nodige materiaal vragen om het zelf te doen. Het werd nog vreemder toen Veerle spontaan aanbood om af en toe in het atelier te komen helpen.’ Veerle: ‘Zo raar was dat toch niet? Ik was mijn cursus lederbewerker aan het afronden en had zin om meer te doen met wat ik geleerd had. Toen Emmanuelle zwanger werd, heb ik mijn ‘diensten’ aangeboden en sindsdien spendeer ik zoveel mogelijk van mijn vrije tijd aan Lilù.’ Duobaan Nadat Emmanuelle (35) - bachelor in de rechten en bedrijfsbeheer - eerder al het vermaarde Maison Dequanter heeft overgenomen en accessoires voor Belgische ontwerpers als Edouard Vermeulen, Gerald Wathelet en Annemie Verbeke vervaardigt, star t ze in 2004 haar eigen handtassenmerk Lilù. In eerste instantie heeft ze nog de steun van een zakenpar tner, maar die ruilt drie jaar later de handtassen voor juwelen in. Een tijd lang kan ze het productiewerk en haar privélijn in haar eentje bolwerken.

Maar als Emmanuelle zwanger raakt, is een helpende hand meer dan welkom. Emmanuelle: ‘Veerle kwam echt als een reddende engel voor me in die periode. Hoewel ze een fulltime baan heeft, hebben we een systeem gevonden om de collectie samen te ontwerpen en met z’n tweeën het productieproces grondig op te volgen.’ Veerle: ‘Wat goed is, is dat we op een aantal vlakken tegenpolen zijn. Waar Emmanuelle vaak impulsief te werk gaat, denk ik gestructureerd. Voor mij moet een handtas niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch, voor de werkende vrouw.’ Voor Veerle - master in de Kunstwetenschappen - is het soms puzzelen om het juiste evenwicht tussen haar twee jobs te vinden. Ze werkt immers ook vijf dagen per week op de persdienst van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Veerle: ‘Op dit moment is het een heel leuke balans. Het zijn ook twee totaal verschillende werelden. De ene heeft met actualiteit te maken. Ik ontmoet veel mensen, krijg soms de kans om met koning en politici mee te reizen, wat toch uniek is. De andere draait helemaal rond mijn passie: handtassen.’ Als er veel werk is bij Lilù of er zijn trips naar lederbeurzen gepland, probeer t Veerle er zoveel mogelijk bij te zijn. Soms vallen drukke momenten van de ene job echter samen met de andere. Zo moest ze vorig jaar volop de opening van de eerste Lilù-boetiek mee in goede banen leiden en tegelijker tijd meewerken aan de Congo-reis van Koning Alber t voor de viering van de 50-jarige onafhankelijkheid van de ex-kolonie. Veerle: ‘Het was een ontzettend hectische en stresserende periode. Ik zat met mijn hoofd bij de handtassen, ter-

wijl ik ook intens betrokken was bij de voorbereiding en de eigenlijke reis van de koning naar Congo. Twee onvergetelijke ervaringen in al twee even uiteenlopende carrières.’ Schoenen Oorspronkelijk liep Emmanuelle niet meteen met plannen rond om een winkel te openen. Op aanraden van een vriend-consultant begint ze toch een zaak in hartje Brussel. Emmanuelle: ‘Als je dit wilt blijven doen, moet je je merk zichtbaarder maken en je handtassen aanbieden aan een groter publiek, raadde hij me aan. Toen heb ik ingezien dat je aan mensen moet kunnen uitleggen welk product je precies verkoopt. Het is belangrijk dat klanten weten dat de handtassen in ons atelier gemaakt zijn. De achtergrond van ons product is precies de sterkte van het merk. Financieel biedt de winkel ook voordelen. Als je via een tussenpersoon verkoopt hou je er nu eenmaal minder aan over.’ Eén jaar na de geboorte van hun eerste boetiek onderzoekt Emmanuelle de mogelijkheid van een tweede zaak. Al spoken er nog andere grootse plannen door de hoofden van de dames. Veerle: ‘Stiekem delen we nog een grotere passie dan handtassen: schoenen! We zijn er allebei gek op.’ Emmanuelle: ‘Toch lijkt het me moeilijker om schoenen te ontwerpen. Niet alleen om productieredenen. Maar als je te veel om iets geeft, kan je er niet voldoende afstand van nemen om er kritisch tegenover te staan, toch belangrijk in het ontwerpproces.’ Veerle: ‘En toch droom ik er van. Maar je moet realistisch


04 05

‘Wat een bizar meisje is ze toch, ging het door mijn hoofd, toen Veerle langskwam’ Emmanuelle Adam, handtassenontwerpster blijven.’ Emmanuelle (lachend): ‘De dag dat Veerle vijf dagen per week in de zaak kan komen werken, praten we erover maar op dit moment is het een mission impossible.’ Eén exemplaar

Veerle van Bever en Emmanuelle Adam, handtassenduo met een passie voor schoenen.

Per seizoen (lente-zomer en herfst-winter) ontwerpt het duo een twintigtal nieuwe handtassen voor de Lilù-collectie waarvan er een driehonderdtal geproduceerd worden. In het atelier krijgen Emmanuelle en Veerle de hulp van twee paar extra handen om alles rond te krijgen. Het vervaardigen van handtassen is een arbeidsintensieve klus. Veerle: ‘Het is fijn dat alles hier gemaakt wordt, je kan dan makkelijk op zaken inspelen. Een klant kan een handtas bijvoorbeeld helemaal naar zijn smaak laten vervaardigen. Verkiest iemand een handtas in een andere kleur dan maken we gewoon één exemplaar in die tint. Emmanuelle en ik werken zo vaak als we kunnen mee in het atelier. Als de boetiek open is bewegen we ons voor tdurend tussen winkel en atelier om te ontwerpen, zaken uit te testen en de productie van de collectie tijdig rond te krijgen.’ Hoewel Veerle veel minder aanwezig kan zijn in het atelier en niet ingeschakeld kan worden tijdens dagelijkse klusjes verloopt de samenwerking rimpelloos. Emmanuelle: ‘We bellen elkaar vaak. Veerle is er niet altijd , maar ik hou haar volledig op de hoogte.’ Veerle: ‘Alle modellen bespreken we samen en we werken er aan tot we er allebei tevreden over zijn. We maken veel schetsen en bespreken die uitvoerig.’ De combinatie van hun passie en zakelijk inzicht houdt de zaak draaiende. Het is en blijft elke dag knokken om een ar tisanaal product aan de man te brengen. Maar de dames zijn vastbesloten om ook in de toekomst op volle kracht verder te timmeren aan hun merk. Emmanuelle: ‘Je moet knopen durven doorhakken. Het is beter een slechte beslissing te nemen dan totaal niets te beslissen. Achteraf kan je nog altijd van koers veranderen of zaken bijschaven. Ik doe en beslis veel op het gevoel. De ene keer met goed resultaat, de andere keer iets minder. Daar leer ik uit. Zo heb ik de afgelopen vijf jaar de meeste ervaring opgedaan.’ Veerle: ‘Dit is toch wel een stukje droom dat uitkomt. Al hangt er ook een keerzijde aan. Zondag is mijn enige vrije dag. Dan moet ik mijn huishouden in een handomdraai doen. Maar ik klaag niet. Ik heb hiervoor gekozen. Ik ben zelf mee in het avontuur gestapt. Alleen is het veel groter geworden dan gedacht.’


Wim Opbrouck

‘Wij zijn niet de bende van Wim’ Toen acteur Wim Opbrouck (Het Eiland, In de Gloria) in 2010 artistiek leider werd bij NTGent, had hij de uitdrukkelijke wens om zelf te blijven spelen. Evident is dat niet, als je aan het hoofd staat van een organisatie met bijna honderd medewerkers. Met de hulp van artistiek coördinator Steven Heene en algemeen directeur Kurt Melens moet het echter lukken. Tekst: Michiel Leen / Foto: Koen Bauters

W

anneer we Kur t Melens en Steven Heene spreken, heeft NTGent net zijn eerste seizoen onder leiding van Wim Opbrouck erop zitten. Hoewel: van afgebakende theaterseizoenen is eigenlijk geen sprake meer. Ook voor een stadstheater als NTGent treedt de programmatie soms buiten de oevers, met midden juli nog de première van Ginds, tussen de netels naar een tekst van Dimitri Verhulst. Hoe kijken beide heren terug op het eerste jaar met Wim als artistiek leider? ‘Voor Wim zelf was het niet altijd evident’, zegt Heene. ‘Want de autoriteit die noodzakelijk is voor een directeur, is eigenlijk in strijd met de kwetsbaarheid die je als acteur nodig hebt om er te stààn op een podium. Wim is zich daar ten volle van bewust. Hij is ook niet bang om, als hij met twijfels zit, die te uiten. Een jaar of twee geleden heb ik daar trouwens op ingespeeld: ik was toen nog cultuurverslaggever (voor De Morgen, red.) en legde hem in een interview tien redenen voor om dit mandaat niet te op te nemen.’ Nochtans is Wim niet de eerste speler-directeur in de geschiedenis van het Vlaamse theater. ‘Wim heeft inderdaad enkele bekende voorgangers’, gaat Heene verder. ‘Nand Buyl bijvoorbeeld is twintig jaar directeur van de KVS in Brussel geweest. Hier in Gent hebben spelers als Jef Demedts en Hugo Van Den Berghe aan het roer gestaan. Maar in de praktijk kwam het erop neer dat zij in die periode weinig of niet op scène te zien waren. Dat scenario wilden we absoluut vermijden: het zou doodjammer zijn mocht de acteur Wim Opbrouck niet regelmatig kunnen schitteren op het toneel.’ Om die reden werd geopteerd voor een triumviraat dat de koers van het Gentse stadstheater uitzet. Kur t Melens is algemeen directeur en voer t de zakelijke leiding, Heene is artistiek coördinator. Maar wat houdt dat laatste precies in? Heene: ‘Om het in wielerstermen te zeggen: ik rij voor Wim, hij is onze kopman. Doordat ik me over het

dagelijks ar tistiek beleid buig, neem ik hem heel wat werk uit handen en kan hij zich om de grote lijnen bekommeren. En blijven spelen. En dat gaat best goed zo.’ Kur t Melens werkt sinds 2007 voor NTGent en was voordien onder meer actief als dramaturg bij Het Toneelhuis in Antwerpen. Hij beheerde ook een tijdlang de ar tistieke planning en is dus ver trouwd met de inhoudelijke kant van het theaterbedrijf. Toen NTGent enkele jaren geleden het zakelijk beleid moest bijsturen wegens een deficit, nam hij de handschoen op: eerst als zakelijk leider, sinds vorig jaar ook als algemeen directeur. Samen met Wim Opbrouck staat hij aan het hoofd van het Gentse stadstheater, een huis dat een organogram ontwikkelde waarin het ensemble centraal staat, met tien vaste acteurs (vijf mannen, vijf vrouwen, onder wie Els Dottermans, An Miller, Steven Van Watermeulen en Frank Focketyn) en twee vaste regisseurs: Peter Verhelst en Julie Van den Berghe. Midden in de kunsten Om alles in goede banen te leiden, is een heldere taakverdeling uiteraard noodzakelijk. ‘De ar tistieke invalshoek bepalen – welke toneelstukken worden gespeeld, om te beginnen – is een opdracht voor het team van dramaturgen’, licht Heene toe. ‘Zij moeten het ar tistiek beleid voeden door met prikkelende voorstellen te komen. Niet onbelangrijk in dat verband is het feit dat Wim een man van meerdere kunsten is: behalve acteur is hij ook muzikant, hij tekent en houdt van poëzie, beeldende kunst ... Onder zijn voorganger, de Nederlandse regisseur Johan Simons, was de slogan van NTGent ‘Midden in de wereld’. Onder Wim is dat ‘Midden in de kunsten’ geworden. De vraag is dan: hoe geef je daar een concrete invulling aan? Welke criteria hanteren we om theater teksten te screenen? Uit die zee van bestaande stukken? Wat willen we zelf maken? Welke gasten nodigen we daarvoor uit?’ Intussen houdt Melens een oogje in het zeil wat de bud-

getten en de zakelijke haalbaarheid betreft. ‘Er zijn momenten waarop ik op de rem moet gaan staan, maar met de artistieke beslissingen bemoei ik mij in principe niet. Mijn rol wordt belangrijk zodra die plannen concreet georganiseerd moeten worden. Dan helpt het wel dat ik zelf ervaring heb als dramaturg. Zo vermijd je al te grote spanningen tussen de artistieke wens en de praktische beperkingen waar je vroeg of laat op stuit. Volgens mij hoeven die aspecten ook niet te botsen. Ik zie het eerder als een samengaan tussen de artistieke wens en de mogelijkheden van de organisatie, die samen leiden tot een aantal prioriteiten. In die driehoek is de samenwerking met Steven en Wim cruciaal. Maar aan het einde van de rit is het toch Wim die de knopen doorhakt.’ Plannen maken is anders wel een werk van lange adem in het theater. ‘De voorbereiding van een voorstelling neemt algauw achttien maanden in beslag,’ aldus Melens. ‘Als je internationaal gerenommeerde gastregisseurs wilt strikken, moet je ze vaak jaren op voorhand een mooi voorstel doen, anders komen ze niet.’ Maar er is meer. Veel meer. ‘We werken met drie afdelingen’, schetst Melens. ‘Er is een communicatieafdeling die zich bezighoudt met externe zaken, ticketing en onthaal. Dan heb je de technische afdeling. Die vormt, als grootste departement, zowat de helft van het bedrijf. In die ploeg zit podiumtechniek, maar ook een volwaardig decoratelier en een kostuumatelier. Bovendien zijn er drie mensen

‘De bende van Wim was een leuk televisieprogramma, maar daar hebben wij als theaterhuis niets mee te maken’ Steven Heene, artistiek coördinator


06 07

Steven Heene en Kurt Melens: ‘Voor Wim was het niet altijd evident. De autoriteit die noodzakelijk is voor een directeur, is in strijd met de kwetsbaarheid die je als acteur nodig hebt.’ (photoshopcollage met tekeningen van Wim Opbrouck, te bezichtigen in NTGent)

constant bezig met het onderhoud van de verschillende gebouwen in ons patrimonium. En dan heb je nog het bedrijfsbureau – zoals wij dat noemen. Die mensen staan in voor de planning en de verkoop van producties, de boekhouding en de administratie. We hebben die afdelingen zo georganiseerd dat ze allemaal ten dienste staan van de artistieke kern.’ Opbroucks eerste seizoen aan het hoofd van het Gentse theater begon met een opmerkelijke productie. In september vorig jaar nodigde hij alle medewerkers van NTGent uit op de bühne, in de gedaante van een figurantenkoor in de muziektheatervoorstelling getiteld Aida*, een eigenzinnige interpretatie van de bekende opera van Verdi. Heene kijkt met een glimlach terug op dat project. ‘Het was een manier om alle medewerkers bij die productie én bij de nieuwe beleidsperiode te betrekken. Tijdens de repetities hing er hier echt een samenzweerderig sfeer tje in de gangen.’ Een mooie blijk van erkenning was het ook voor de tientallen mensen die in een modern stadstheater functioneren. ‘De meeste mensen beseffen niet hoeveel mankracht er nodig is om een theatervoorstelling tot een goed einde te brengen’, zegt Melens. ‘Om nog maar gewoon de zaal open te stellen, heb je algauw acht mensen nodig: voor de ticketing, de veiligheid, de bar. En dan staat er nog niemand op de scène.’ Geldschieters Melens rekent even voor. ‘Momenteel werken er bij NTGent 83 full-time equivalenten. Daar zijn medewerkers bij die vast aan het theater gebonden zijn, zoals de acteurskern en de mensen die instaan voor het onderhoud van de gebouwen. Daarnaast werken we heel vaak met freelance licht- en podiumtechnici. Gastacteurs worden dan weer betaald volgens het aantal dagen dat ze in

‘De meeste mensen beseffen niet hoeveel mankracht er nodig is om een theatervoorstelling tot een goed einde te brengen’

opgetrokken en neergelaten, dringend worden vernieuwd. Ook zou er meer ruimte moeten komen voor het lossen van vrachtwagens met materiaal: nu geeft de achteruitgang van het theater uit op een smal straatje, waardoor grote vrachtwagens noodgedwongen op de stoep worden uitgeladen. Maar het gebouw pardoes van een moderne loskade voorzien, is niet zomaar toegestaan.

Kurt Melens, algemeen directeur

Niet vies van succes

Gent staan, bijvoorbeeld een week. Zo kom je toch aan een honderdtal personeelsleden.’ En ook in het theater is efficiëntie aan de orde van de dag. ‘Het personeelsbestand werd met dertig procent gereduceerd, maar we organiseren nog steeds even veel activiteiten’, aldus Melens. ‘Faut le faire.’ Dan is er nog de verbintenis met subsidiërende overheden als de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie OostVlaanderen en niet te vergeten: de Stad Gent. Als stadstheater is NTGent, letterlijk, een instelling van openbaar nut – wat zijn statuut betreft. Die verschillende beleidsniveaus hanteren allemaal andere prioriteiten en vooral: andere timings. Melens begint te goochelen met jaar tallen. ‘We zijn momenteel bezig aan onze subsidieaanvraag bij de Vlaamse Gemeenschap voor de periode 20132016. In 2013 loopt ook onze overeenkomst met de Provincie af. Met de Stad Gent hebben we dan weer een overeenkomst voor 11 jaar afgesloten.’ Ook het patrimonium zorgt bijwijlen voor hoofdbrekens: naast de schouwburg aan het Sint-Baafsplein is er nog het Arca-theater en de zaal aan het Minnemeers. Dat het gebouw aan het Sint-Baafsplein een beschermd monument is, zorgt wel eens voor complicaties wanneer er gerenoveerd of verbouwd moet worden. Zo moeten de ‘trekken’, lees: de hijsmechanismen waarmee decors worden

Om maar te zeggen dat een theaterhuis anno 2011 een hele machinerie is, met in het geval van NTGent een bekende kop aan het hoofd. Behalve artistiek leider en acteur is Opbrouck immers onmiskenbaar ook een uithangbord voor zijn theater. ‘Wims bekendheid genereert heel wat persaandacht,’ geeft Heene toe. ‘Maar hij heeft nog andere troeven: zijn charisma, enthousiasme en gezond – WestVlaams – ondernemerschap zorgen voor een grote drive. Intern, maar ook bij andere kunstenaars die op doortocht zijn in Gent. Zijn aanwezigheid werkt, kortom, als een magneet.’ Melens: ‘Tegelijk willen we als huis de bekendheid van Wim ook niet teveel uitspelen. Dat zou, behalve weinig duurzaam, ook erg onverstandig zijn. Het ‘merk’ NTGent mag niet afhankelijk worden van één bekende kop. We zijn immers een ensembletheater. De combinatie van ervaren acteurs en jonge regisseurs moet leiden tot een nieuwe generatie straffe theatermakers. Dàt is de uitdaging.’ Heene valt hem bij: ‘Wim zelf is daar ook de grootste pleitbezorger van. Dat hebben we vanaf het eerste uur ook zo tegen elkaar uitgesproken: we willen niet ‘de bende van Wim’ zijn. Dat was een leuk televisieprogramma, maar daar hebben wij als theaterhuis niets mee te maken. NTGent is meer dan zijn artistiek leider, en ons ensemble is ook méér dan de som van alle individuele acteurs.’ Melens: ‘Maar we zijn ook niet vies van succes, laat dat duidelijk zijn.’ (lacht)


WERKBEELD

iCapps Foto’s: Bart De Waele

In de Application Store van iTunes kan je tegenwoordig al meer dan 300.000 ‘apps’ downloaden – toepassingen voor de iPhone of de iPad. Het is voor de ontwikkelaars van deze applicaties dan ook een hele kunst om origineel uit de hoek te blijven komen. Het Vlaamse bedrijf iCapps ging evenwel de uitdaging aan en ontwikkelde sinds haar oprichting in 2009 al verschillende apps. Zo ontwierp iCapps bijvoorbeeld een applicatie die studenten toelaat te oefenen voor hun theoretisch rijexamen. Met de Solo Open Kitchen-app krijgt elke enthousiaste keukenprins(es) via zijn iPhone toegang tot meer dan 8.000 recepten. De QuakeSOS-app werd dan weer speciaal ontwikkeld om mensen te helpen wanneer ze verrast worden door een aardbeving. Een simpele druk op de knop zorgt ervoor dat je gps-coördinaten verstuurd worden zodat reddingswerkers je kunnen vinden. Bovendien kan je met de applicatie ook een ‘I AM SAFE’-bericht versturen naar je vrienden om hen gerust te stellen. (mo)

JOBAT.BE/WERKBEELD


08 09 TREND

‘Er bestaat geen blauwdruk voor succes’ Vijftienduizend managementboeken zijn er op de markt, en allemaal beweren ze de waarheid te verkondigen. ‘Als je die vijftienduizend waarheden gaat invoeren in je organisatie, is het snel afgelopen’, beweert Jos Verveen. In zijn boek ‘Bullshit Management’ veegt hij de vloer aan met managers, methodieken en leiderschapstrainingen.

Tekst: Maud Oeyen / Illustratie: Joke Van Camp

Kunnen managementboeken dan geen bruikbare tips aanreiken? Natuurlijk kan het har tstikke interessant zijn om te lezen hoe verschillende mensen over organisaties denken. Maar dat wil niet zeggen dat die boeken de waarheid in pacht hebben. Vaak schrijven ze voor hoe je de zaken moet aanpakken. Dat vind ik gevaarlijk. Ze doen je geloven dat management een wetenschap is, terwijl er helemaal geen blauwdruk voor organiseren bestaat. Ik heb in heel mijn carrière niet één blauwdruk gevonden die aantoonbaar werkt. Je kan dus net zo goed weer zelf logisch beginnen nadenken. Dat werkt wellicht beter dan een methode uit een boekje. Leidinggevenden krijgen bijvoorbeeld te horen dat ze zich niet met details mogen bezighouden. Ze moeten delegeren, zelfsturende teams oprichten en het nieuwe werken stimuleren. Allemaal goed en wel, maar Steve Jobs van Apple of John De Mol van Talpa geven leiding aan een groot bedrijf en toch bemoeien ze zich met alle details. Menen al die zelfverklaarde exper ts nu werkelijk dat deze bedrijfsleiders dat niet meer mogen doen?

‘Het is een miljardenindustrie. De propaganda is zo enorm dat ik niet de illusie heb om met één boek het tij te kunnen keren’ Jos Verveen, auteur ‘Bullshit Management’

U stelt zich ook vragen bij wat u noemt ‘teambuildingsessies in een hutje op de hei’. Als mensen graag iets met elkaar willen drinken of organiseren, dan moeten ze dat vooral doen, maar dan gewoon omdat het gezellig is. Je moet als directeur niet de illusie hebben dat werknemers dan opeens goed zullen samenwerken. Men heeft onderzocht of teambuilding invloed heeft op de samenwerking, en dat verband is niet gevonden. Bovendien bleek uit onderzoek dat meer dan de helft van de mensen teambuilding een verplicht nummer vindt. Er schuilt zelfs gevaar : als er een competitief element wordt ingebouwd, bestaat het risico dat mensen die strijdgedachte meenemen naar de werkvloer.

gementbladen en introduceert men nieuwe methodieken. Het is een miljardenindustrie. De propaganda is zo enorm dat ik niet de illusie heb om met één boek het tij te kunnen keren. Ik hoop wel dat men lessen heeft getrokken uit de financiële crisis en dat men nu wat meer openstaat voor mijn boodschap.

Hebt u het gevoel dat uw boodschap overkomt? Op dit moment is mijn boek het bestverkochte managementboek in Nederland. Wat best vreemd is, want managementboeken worden in de eerste plaats door managers gekocht. Aan de andere kant vind ik dat weer niet zo vreemd. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen de mensen op de werkvloer twijfelen over het nut van management, U hebt zelf bedrijfskunde gestudeerd. Ik neem ook de managers zelf zitten blijkbaar met twijfels. Ze vraaan dat u veel managementboeken gelezen gen zich af wat we eigenlijk opschieten met al die methodieken, systemen, 360°-feedbackgesprekken en commuhebt. nicatietrainingen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat Ja, heel veel! meer dan de helft van de managers liever van baan zou veranderen en inhoudelijk aan de slag zou willen gaan. Hebt u er altijd sceptisch tegenover gestaan? Nee, ik heb er zelfs heel hard in geloofd. Als je een opleiding volgt, krijg je in vijf of zes jaar al die theorie op je Zijn er ook bedrijven die alle voorgekauwde meafgevuurd. Alsof organiseren een vak is en alsof de men- thodieken doelbewust afzweren? sen die zich daarmee bezighouden een toegevoegde Ja, vooral familiebedrijven slagen er tot nu toe redelijk waarde hebben voor organisaties. Ik heb niets tegen lei- goed in om de adviseurs buiten de deur te houden. Ze dinggevenden en chefs, zolang ze maar inhoudelijk bezig geloven van nature in hun project en ze volgen gewoon zijn. Het gaat me om die apar te categorie van mensen die hun hart, van generatie op generatie. Dat is eigenlijk de aan het nadenken is over hoe organisaties het best inge- belangrijkste richtlijn: doe het gewoon op je eigen manier. richt kunnen worden en hoe het gedrag van mensen be- Kijk naar Eckart Wintzen (een Nederlandse ondernemer die zijn eenmansbedrijf BSO omvormde tot een multinatioinvloed kan worden. Na mijn opleiding heb ik vijftien jaar lang eerst als organi- nal met tienduizend medewerkers, red.). Hij volgde geen satie- en daarna als communicatieadviseur gewerkt. In die MBA, hij was geen manager, hij deed alles op zijn eigen wereld is men er ongelofelijk van over tuigd dat men de manier. Toen zijn bedrijf te groot werd, splitste hij het in waarheid in pacht heeft. De laatste jaren ben ik daar heel twee cellen. Werden die cellen te groot, dan splitste hij die op hun beurt in twee. Die ‘celstructuur’ werkte, omerg aan beginnen twijfelen. dat hij erin geloofde. Maar ook die structuur is geen Management bestaat al een eeuw. Blijft men er blauwdruk voor andere organisaties. Dat is nochtans wat consultants en wetenschappers ons willen doen geloven. rotsvast in geloven? Het blijft een ongelofelijk sterk geloof dat elke dag op- Ze zien ergens een goed voorbeeld en plots moeten alle nieuw wordt gepredikt. De MBA- en managementscho- bedrijven dat voorbeeld volgen. Zo werkt het niet. len leveren ieder jaar opnieuw horden nieuwe managers af. Er zijn ongelofelijk veel organisatie- en communicatie- Bullshit management. Terug naar de essentie van adviseurs. Iedere dag worden er ook weer nieuwe studies organisaties door Jos Verveen werd uitgegeven bij gepubliceerd, verschijnen er nieuwe berichten van mana- Academic Service/Sdu.


MENSEN

Ieder diertje zijn pleziertje ... (Deel 3) De egel

Nooit gedacht dat die baas van jou iets wegheeft van een brulkikker? Of dat je nuffige collega van twee bureaus verder toch wel erg veel gelijkenissen vertoont met een flamingo? Dat is nog niet zo gek als het klinkt, want volgens auteur Sabine Wisman is en blijft het kantoor een ware dierentuin. Tekst: Maud Oeyen / Illustraties: Joke Van Camp

n haar boek Collega’s en andere dieren geeft Sabine Wisman een uitgebreid overzicht van de beestjes die je zoal kan aantreffen op de werkvloer. Van overstekend wild tot getemde huisdieren, van gevaarlijke roofdieren tot vervelende insecten: ze bestaan allemaal en je kan maar beter weten hoe je ze moet aanpakken.

I

Familie/orde: Eulipotyphla (insecteneters) Signalement: Een egel is vaak alleen en behoort dan ook tot de groep solitaire collega’s. Kan niets met kritiek. Wanneer een egel wordt bedreigd door een klant, de receptioniste, directeur of welke collega dan ook, zet hij zijn stekels op en rolt zichzelf stevig op tot een stekelige bal. Houdt dat lang vol en op hem inpraten is op dat moment volkomen zinloos. Hoe benader je hem/haar? Door eerst iets positiefs over hem te zeggen zonder overdreven te zijn. Win zijn vertrouwen. Wat leer je van hem/haar? Zelfverdediging is niet altijd het beste middel.

De struisvogel Familie/orde: Struthionidae (struisvogels) Signalement: Had allang weg moeten zijn en elders moeten werken, maar blijft zitten omdat hij niet kan of wil inzien dat hij zijn dagen uitzit. Werkt op de automatische piloot. Weinig inspirerende collega. Geeft niet toe aan zijn passie. Door geringe betrokkenheid en gebrek aan initiatief lastig om mee samen te werken. Blijft voor de centen en/of heeft grote angst voor verandering. Hoe benader je hem/haar? Niet te veel enthousiasme, daar schrikt hij van. Vraag hem niet of hij iets wil doen, maar geef hem een duidelijke opdracht. Wat leer je van hem/haar? Vraag jezelf eens af wat je echt wilt. Zit je op je plek of niet?


10 11

COLUMN

De leeuw Familie/orde: Felidae (katachtigen) Signalement: De leeuw is klein van stuk en heeft een enorme bek, of is normaal van postuur en staat altijd met buik ingehouden en borst naar voren. Heeft het druk met rondlopen en indruk maken en er blijft daardoor minder tijd voor het werk over. Maar daar heeft hij dan ook de vrouwtjes voor. Hoe benader je hem/haar? Onderdanig, dan heb je het minst last van hem. Wat leer je van hem/haar? Sla jezelf eens op de borst. Je bent fan-tás-tisch!

De vlo Familie/orde: Siphonaptera (zuigende vleugellozen) Signalement: De vlo heeft een ander nodig om op het werk succesvol te kunnen functioneren en is daar enorm vasthoudend in. Is onvoldoende over tuigd van zijn eigen kunnen. Vaak is dit onterecht. Klampt zich aan collega A vast en slaagt daar langdurig in, zelfs als collega A probeert van hem af te komen. Parasiteer t op kennis en kunde van collega A en verplaatst zich daarna moeiteloos naar collega B, daarna C, D, enzovoor t. Hoe benader je hem/haar? Met enige reserve. Niet álles met hem delen dus. Wat leer je van hem/haar? Twijfel niet aan je capaciteiten.

Volgende week bezoeken we tot slot de huiskat, de wesp, het hangbuikzwijn én de geit.

J O B AT. B E / C O L U M N

Death by Powerpoint En toen moest ik opeens voor een klasje van mensen die meer verdienen dan ik uitleggen wat de Belgische bedrijfscultuur was. ‘Daar weet ik niet zo veel van af’, zei ik tegen de vriendelijke mevrouw die het me vroeg. ‘Maar u bent toch Belg?’ ‘Jazeker, maar ik heb geen idee of een firma met vestigingen in Gent, Brussel en Charleroi verschillen ervaart wat betreft bedrijfscultuur of arbeidsethos. Een paar mensen menen van wel, vandaar dat we nog steeds geen regering hebben. Bovendien heb ik nooit ...’ ‘Maar u zegt nu al interessante dingen! Volgens mij bent u er geknipt voor.’ Toen bleek dat ik een voor een uurtje kletsen evenveel verdiende als met het schrijven van vier Jobat-columns, deelde ik al snel haar mening. Maar inderdaad, uitgezonderd aangeschoten raken als verkoper in een druppelkot, me stierlijk vervelen in een museum en peesontsteking oplopen tijdens de hoppepluk heb ik geen ervaring met wat het betekent om op een Belgische werkvloer te lopen. Zoals een fotograaf me ooit zei over werk verrichten alleen maar omwille van het geld: ‘Ik ben hoer, ik doe mijn broek open maar ik buig niet voorover.’ En het was niet omdat ik ongeschikt was voor deze interculturele workshop, dat ik niet mijn best zou doen. En als Nederbelg poep ik zeven kleuren pindakaas met frietvet als ik de clichés weer gerecycleerd hoor worden. Het broodje kaas met een glas karnemelk als lunch, het verschil tussen plantrekkers en planmakers, ‘hartstikke gezellig’ versus ‘amaai’, ‘poepen betekent bij ons iets heel anders’ en blablabla. Dat kan beter. Dus zocht ik cijfermateriaal over lonen, man-vrouwverdeling, vergaderuren, bonussen, werktijden en arbeidsconflicten. Voor de tweede keer in mijn leven ging ik achter het stuur zitten van de pletwals der creativiteit, Powerpoint geheten. In de tijd waarin ik acht Jobat-columns had kunnen schrijven, ontdekte ik hoe je staaf- en taartdiagrammen kon maken. De workshopdag had de joligheid van een klasje op schoolreis. Wie niet koos voor ‘Sociale media: Ik twitter dus ik verkoop’, ‘Dans de kernwaarde van je bedrijf’ of ‘Je belangrijkste product is de eerste indruk’, kwam terecht bij mij. Het eerste kwartier van mijn goedbetaalde uur ging op aan zweten en tot het besef komen dat mijn Mac niet aan te sluiten was op de overheadprojector. ‘Ah, die typische Belgisch efficiëntie’, zei iemand. Het grapje rechtvaardigde niet het aantal lachers. Ik begon mijn tekst af te handelen door de economieën met elkaar te vergelijken. Voor ik kon overgaan naar de verschillende denkbeelden over parttime-werken,vroeg ik of er misschien al vragen waren. Vier handen gingen omhoog. Zo onduidelijk was ik toch niet geweest? Ik begon met de man die niet gelachen had bij het efficiëntiegrapje. ‘Razend interessant hoor, Thomas. Nee, werkelijk, maar ik vroeg me af klopt dat het als een belediging wordt ervaren als je geen wijn neemt tijdens de zakenlunch?’ Ik gooide mijn tekst weg. Het antwoord op de vraag of Bart de Wever nu fout was of niet, maakte de rest van het uur vol.

Thomas Blondeau werkt voor het Leids Universitair weekblad Mare. Vorig jaar verscheen zijn tweede roman Donderhart. Om de beurt schrijven hij en Ruth Lasters de werkweek van zich af.


Stad Gent stelt 5 000 mensen tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening. Word jij één van ons?

alent

t zoveel

afdelingshoofd technieken (m/v) Dienst Onderhoud Gebouwen niveau A statutair – Departement Facility Management info: www.gent.be/solliciteren Interesse? Surf naar www.gent.be/solliciteren en lees alle informatie over de functie, voorwaarden en selectieprocedure • solliciteer online ten laatste op 23 augustus 2011.

Gent gaat voluit voor gelijke kansen! Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten, ongeacht leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, nationaliteit, enz.

www.gent.be

 Dienst Rekrutering en Selectie Administratief Centrum Portus Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent  09 266 75 60  vacatures@gent.be


12 13

Talent wordt nu eenmaal graag gehoord Maak uw ambities waar in het UZ Gent! Kies voor één van de meest toonaangevende verzorgingsinstellingen van Vlaanderen. Als Vlaamse openbare instelling is het UZ Gent een moderne en dynamische onderneming en biedt het een innoverende werkomgeving: hightech, een levendige academische werking en aandacht voor onderwijs, onderzoek en ontwikkeling. Werk samen met onze medewerkers die allen doordrongen zijn van de essentie van hun job: patiënten de beste zorg bieden. Want daarvoor is iedereen koortsachtig in touw: medici, verpleegkundigen, paramedici, administratief en technisch personeel. In het kader van de vernieuwing van het Directiecomité van het UZ Gent, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

V directeur verpleging

Uw functie: als lid van het directiecomité stemt u de verpleegkundige activiteiten op elkaar af en integreert deze in de algemene ziekenhuiswerking. U werkt mee aan het strategisch beleid en ontwikkelt optimale voorwaarden voor een kwalitatieve patiëntenzorg. U voert een efficiënt financieel beleid. U bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van het verpleegkundig en verzorgend personeel en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. U rapporteert aan de afgevaardigd bestuurder. Uw profiel: u combineert een diploma verpleegkunde of vroedkunde met een masterdiploma, aangevuld met minstens 10 jaar relevante ervaring (waarvan 5 jaar leidinggevend) bij voorkeur in de ziekenhuissector. U bent een gedreven manager met kennis van strategiebepaling en beleidsvoering. U hebt kennis van relevante management-, communicatie- en organisatietechnieken. U bent vertrouwd met de ziekenhuiswetgeving en -organisatie in België. Wij bieden u: een inhoudelijk uiterst boeiende en maatschappelijk belangrijke job met veel verantwoordelijkheid en uitdagingen. Er wordt een aangepaste verloning voorzien. Interesse? Voor informatie over de functie kan u terecht bij prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder, tel. 09 332 41 96. De uitgebreide functiebeschrijving en de aanwervingsvoorwaarden vindt u op de website www.uzgent.be (rubriek vacatures). Stuur uw motivatiebrief en uitgebreid cv uiterlijk op 11 september 2011 bij voorkeur naar sollicitaties@jobpunt.be of naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Inge Van Hove, Technologielaan 11, 3001 Heverlee.

www.uzgent.be UZ Gent engageert zich voor diversiteit en gelijke kansen.

I G E A N

IGEAN is een opdrachthoudende en dienstverlenende vereniging werkzaam in het arrondissement Antwerpen met burelen in Wommelgem en een huisvuilverwerkingseenheid te Brecht en Edegem. De intercommunale staat ten dienste van 30 aangesloten gemeenten voor alles wat te maken heeft met grondbeleid, stedenbouw en ruimtelijke ordening in de dienstverlenende vereniging, en afvalverwerking, arbeidsveiligheid en milieu in de opdrachthoudende vereniging. Wij zoeken gemotiveerde kandidaten m/v:

Adjunct-diensthoofd PBW

Productie ingenieur

Teamspeler niveau 1 veiligheid, met ervaring en leidinggevende kwaliteiten, coördineert samen met het diensthoofd de activiteiten.

Voor de vergistingsinstallatie in Brecht.

Preventieadviseur PBW veiligheidscoördinator Teamspeler, preventieadviseur niveau 1 of gelijkwaardig met ervaring.

Medewerker PBW Teamspeler, in opleiding tot preventieadviseur, die samenwerkt met de preventieadviseurs van de gemeenschappelijke dienst PBW.

Medewerker milieudienst

Medewerker ruimtelijke ordening Ruimtelijk planner of in opleiding voor stedenbouwkundige studies

Medewerker ontwerpafdeling Voor projectbegeleiding, rapportering en opvolging van wegenwerken.

Administratief medewerker Met ervaring in werkplanning en leidinggevende kwaliteiten.

Voor de dagelijkse administratieve opvolging.

Medewerker studiedienst

Medewerker grondbeleid Ervaring en/of sterke interesse in de aan- en verkoop van gronden en projectontwikkeling.

Indien u interesse heeft in een functie bezoek onze website: www.igean.be waar u alle info over de werking van onze intergemeentelijke vereniging kan terugvinden. Kandidaturen met curriculum vitae schriftelijk indienen bij: IGEAN, t.a.v. de heer J. Van Hoydonck, Doornaardstr. 60 - 2160 Wommelgem of per e-mail naar: personeel@igean.be


Voor Gent zoeken wij een m/v:

Researcher voor recruitment

CPM draagt bij tot het verhogen van de prestaties op elk niveau van een organisatie. Onze consultants kijken naar de samenhang tussen alle elementen die een invloed hebben op de uitvoering van de bedrijfsstrategie. CPM kiest voor een holistische aanpak: een evaluatie van de totale organisatie, specifieke afdelingen en individuele medewerkers, alsook van de invloed die deze onderling op elkaar uitoefenen. Alleen op die manier kan CPM werkelijk bijdragen tot de bedrijfsresultaten van deze organisaties. CPM biedt diensten op maat van onze klanten. De oplossingen die we aanreiken, zijn het resultaat van de kennis, de expertise en het teamwerk van onze consultants. Onze diensten omvatten strategisch, organisatie- en HR-advies, rekrutering, selectie en talentmanagement. Om tot een maximaal resultaat te komen, geloven we in het samen investeren in een open transparante langetermijnrelatie, een partnership waarin wederzijds vertrouwen en verantwoordelijkheid de belangrijkste waarden zijn.

Taken: • Je zoekt op een proactieve manier, samen met collega’s, kandidaten voor functies op niveau director, manager of specialist/expert, ondersteund door de tools en de knowhow die CPM gedurende 30 jaar opbouwde. • Na detectie van de juiste kandidaten screen je telefonisch hun profiel om na te gaan of de vacature voor hen relevant is en past binnen hun carrièredoel. • Je werkt voor klanten in België en bent voor internationale opdrachten actief betrokken bij het internationaal netwerk van searchbureaus CFR Consulting Group. • Samen met je collega-consultant onderhoud je de klantcontacten en zorg je voor een correcte service. Profiel: • Je drive en enthousiasme om mensen te vinden is doorslaggevend. • Je houdt ervan je in te werken in verschillende bedrijfsniches en om continu bij te leren. • Je hebt commercieel talent om de behoeften van de klant goed te begrijpen en de fit met de juiste kandidaat telefonisch snel in te schatten. • Je bent communicatief en sociaal ingesteld. • Je hebt een grote interesse voor mensen en het meebouwen aan hun loopbaan. • Je bent computervaardig, kent de MS Office-pakketten en weet heel snel je weg te vinden op internet. • Daarnaast pluis je graag zaken uit tot op het bot, je bent creatief en maakt gebruik van alle mogelijke tools, social media, tips en info die je onderweg tegenkomt. • Je hebt een sterke drive om te scoren en houdt van een gezonde dosis fun op het werk. • Ervaring in headhunting is een plus, maar geen vereiste. We bieden je de jarenlange trouw van klanten in een industriële omgeving en collega’s die de klant prioritair stellen en doordrongen zijn van onze missie. CPM werkt voor Belgische en internationale klanten. INTERESSE? Reageer dan zo snel mogelijk en stuur je kandidatuur naar Dhr. Gerdi Beernaert, gerdi.beernaert@cpm-hrm.be • Bezoek onze website www.cpm-hrm.be Je kandidatuur wordt snel en met discretie behandeld.

Erkend rekruterings- en selectiekantoor VG 145/B - lid Federgon CPM is the Belgian branch of the CFR Consulting Group and ACE (Assessment Circle Europe) whose member firms are located worldwide

is op zoek naar: De intercommunale Leiedal is het intergemeentelijk samenwerkingsverband van de dertien gemeenten van de regio Kortrijk. Wij helpen onze aangesloten gemeentebesturen bij de uitvoering van hun diverse taken, o.m. op het vlak van stedenbouw en mobiliteit, lokale en regionale economie, woonbeleid, herbestemming, milieu en natuurontwikkeling, lokaal e-government en grensoverschrijdende en Europese samenwerking. In opdracht van de gemeenten ontwikkelt en realiseert de intercommunale ook diverse bedrijventerreinen, woonprojecten en herbestemmingsprojecten in de regio Kortrijk.

Stedenbouwkundig ontwerper (m/v) Leiedal wil haar ontwerpcapaciteit verder uitbouwen en versterken. Slaag jij erin verschillende ruimtelijke vragen te integreren in een overtuigend en innovatief ontwerp? We zoeken een ervaren ontwerper (m/v) die wil meewerken aan de opmaak en ontwikkeling van stedenbouwkundige ontwerpen, inrichtingsplannen, beeldkwaliteitsplannen en diverse projecten in de regio Kortrijk.

info Meer informatie over deze vacature vindt u op www.leiedal.be Stuur uw sollicitatie, samen met uw CV, naar algemeen directeur ir. Karel Debaere vóór 19 augustus 2011. Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel + 32 56 24 16 16 - fax + 32 56 22 89 03 - e-mail karel.debaere@leiedal.be

www.leiedal.be

intergemeentelijke samenwerking - projectontwikkeling - streekontwikkeling bedrijventerreinen - stedenbouw - milieu - informatie- en communicatietechnologie - mobiliteit - herbestemmingsprojecten

Ik realiseer mijn droom, ik word zelfstandige en start mijn onderneming.

Groep S & het ondernemingsloket FORMALIS!


14 15

De Universiteit Antwerpen werkt mee aan een open, democratische en multiculturele samenleving. Wij voeren een gelijkekansenbeleid.

Sensotec nv (www.sensotec.be) is een dynamische kmo (35 werknemers) in de Brugse regio en is gericht op alles wat de autonome informatieverwerking door personen met leesmoeilijkheden (blinden, slechtzienden, dyslectici …) kan bevorderen en ondersteunen. Onze activiteiten spreiden zich over onderzoek, ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van specifieke (rand)apparatuur en software voor onze doelgroep. In België zijn we marktleider en de export gaat in steeds stijgende lijn. Om dit beleid verder te concretiseren, zijn we momenteel op zoek naar een (m/v)

Verkoop- en Marketing Manager FUNCTIE: • U bent verantwoordelijk voor het opstellen van een krachtig sales- en marketingplan, vertrekkend vanuit onze strategie, rekening houdend met marktontwikkelingen en technologische evoluties, en vertaalt dit naar werkbare doelstellingen voor uw team van 10 medewerkers. • Uw uitdaging wordt het verder ontwikkelen van ons marktaandeel, o.a. door het garanderen van een sterke service en het verder uitbouwen van onze exportactiviteiten. Verder ontpopt u zich tot een gedreven netwerker die zich op diverse externe overlegplatformen profileert.

© Jan Crab

PROFIEL: • Master met min. 5 jaar managementervaring binnen sales en/of marketing, bij voorkeur in een context met internationale dimensies. • Affiniteit met de problematiek van en de dienstverlening rondom de doelgroepen (onderwijs – revalidatie – zorg – tewerkstelling), is een pluspunt. • Resultaatgerichte, stressbestendige en communicatieve peoplemanager, maar tevens een ICT-gerichte ondernemer die zijn strategische en commerciële inzichten weet om te zetten in concrete acties en realisaties. • Zich vlot kunnen inleven in een kmo-omgeving is cruciaal, alsook een goede talenkennis (Nl/Fr/En).

Academisch en Wetenschappelijk Personeel De Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen zoekt een (m/v) : De Faculteit Geneeskunde zoekt een (m/v) :

Zelfstandig Academisch Personeel (tenure track) • in het domein Toegepaste Diergeneeskundige Morfologie

Sensotec NV biedt u de kans om mee te bouwen aan onze verdere professionele groei en ons streven naar de ideale mix tussen kwaliteit en efficiëntie. • Een sleutelpositie in een dynamische, groeiende onderneming met standplaats te Jabbeke. • Een marktconform loon, aangevuld met een firmawagen en extralegale voordelen.

Mandaatassistent • in het domein Cel- en Weefselleer • in het domein Anatomie & Embryologie van de Huisdieren

Project Manager

Geïnteresseerd? Stuur dan onmiddellijk uw kandidatuur met cv naar ADMB HR Services, Jan Breydellaan 107, 8200 Brugge, select@admb.be. www.admb.be

De Faculteit Politieke en Economische Wetenschappen zoekt een (m/v) :

Mandaatassistent

De Faculteit Wetenschappen zoekt een (m/v) :

Doctoraatsbursaal

• in het domein Politieke Wetenschappen

De gemeente Rotselaar gaat over tot de aanwerving (voltijds) van:

• in het domein Wiskunde • in het domein Moleculaire Plantenfysiologie • in het domein Ecologische Parasitologie • in het domein Plantenbiochemie-fysiologie • in het domein Gedragsecologie

Administratief en Technisch Personeel Het Departement Onderwijs zoekt een (m/v) :

Stafmedewerker onderwijs

De Faculteit Rechten zoekt een (m/v)

Stafmedewerker beleidssecretariaat

Geïnteresseerd? Surf naar www.ua.ac.be/vacatures

Werving, Selectie en Interim

focus

Rechtzetting gegevens magazine Werving, Selectie en Interim

Wervings- & selectiekantoren

INTRODUCE

Aartrijksesteenweg 82, 8490 JABBEKE Contactpersoon: Nancy De Bonte Tel.: 0474/98 39 63 www.introduce.be

een financieel beheerder in statutair verband. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor een duur van 3 jaar. Taakomschrijving: Het beheer van de gemeentelijke overheidsgelden; De controle van de wettigheid en regelmatigheid van de uitgaven en de ontvangsten, de invordering van de ontvangsten en het betalen van de uitgaven; Het voeren van de boekhouding en het financieel beheer; Optreden als financieel beleidsadviseur; Als lid van het managementteam, de coördinatie van de gemeentelijke diensten ondersteunen bij de beleidsvoorbereiding, de beleidsuitvoering en de beleidsevaluatie, evenals waken over de eenheid in de werking, de kwaliteit van de organisatie en de werking van de gemeentelijke diensten, alsook de interne communicatie; Het leiden (plannen, organiseren, opvolgen en coördineren) van de activiteiten van de gemeentelijke dienst Financiën, teneinde steeds een correcte weergave van de financiële structuur van de gemeente te kunnen geven en bij te dragen tot een effectief, efficiënt en zuinig bestuur. Profiel: U bent houder van een universitair diploma dat toegang verleent tot het niveau A (licenciaat of master); U heeft vier jaar ervaring in een functie op universitair niveau in de publieke of in de privésector; U voldoet aan de algemene toelatingsvoorwaarden; U beschikt over een grondige functiegerichte vakkennis (gemeentewetgeving, wetgeving betreffende overheidsopdrachten, fiscale wetgeving, inzonderheid de gemeentebelastingen, algemene boekhouding, financieel-economisch inzicht) en een goede basiskennis PC; Verder bent u sterk analytisch en resultaatgericht. Met uw positieve ingesteldheid en zin voor initiatief zorgt u voor een dynamische en professionele dienstverlening zowel intern als extern. Selectieproeven: Indien u voldoet aan de algemene en de bijzondere aanwervingsvoorwaarden wordt u schriftelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het aanwervingsexamen dat bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Aanbod: Decretale graad. Brutomaandsalaris minimum EUR 3.977,28, maximum EUR 5.804,24. (geïndexeerd, index 1 juni 2011). Het salaris wordt aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en in voorkomend geval een fietsvergoeding. Nuttige en relevante ervaring uit de privésector kan voor maximaal 10 jaar geldelijke anciënniteit meetellen. Solliciteren: De functieomschrijving alsmede de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden zijn op eenvoudige aanvraag te verkrijgen bij de personeelsdienst, contactpersoon Katleen Huyberechts, op het nummer 016 61 63 47, of per e-mail: personeel@rotselaar.be. U stuurt uw sollicitatiebrief, samen met uitgebreid CV, een uittreksel uit het strafregister en kopie van het vereiste diploma per aangetekend schrijven naar het college van burgemeester en schepenen, Provinciebaan 20 te 3110 Rotselaar. De uiterste datum van indiening van de kandidatuur is 29 augustus 2011. U kunt uw kandidatuur ook afgeven op de personeelsdienst in het Administratief Centrum.

Erkend wervings-en selectiebureau VG.29/BO, B-AA04.21 & W.RS/SO.276 - lid Federgon.

Jaar na jaar mag de Universiteit Antwerpen meer studenten verwelkomen. Dat is niet toevallig. Vernieuwend onderwijs, grensverleggend onderzoek en prima begeleiding: studenten en onderzoekers kiezen bewust voor deze troeven. Onze 4000 medewerkers gaan dagelijks tot het uiterste om die troeven waar te maken. Wij zoeken voortdurend nieuwe collega’s die mee hun schouders onder onze universiteit zetten.


Jurist (M/V) voor indiensttreding op 3 oktober 2011 De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO is een federale adviesraad die advies geeft aan de federale en Europese overheid over het beleid dat de zelfstandigen en de KMO aanbelangt. Uw profiel: diploma van Master in de Rechten, Nederlandstalig, goede kennis van Frans en Engels Uw taken: u identificeert relevante dossiers en volgt deze op, bereidt de adviezen van de Hoge Raad voor en geeft toelichting over uiteenlopende onderwerpen aan de voorbereidende commissies en de raad Wij bieden: interessante jobinhoud, competitief salaris, ruimte voor ontwikkeling, mogelijkheid tot statutaire benoeming, gratis openbaar vervoer woon-werkverkeer, gemakkelijk bereikbare werkplek, maaltijdcheques, … Solliciteren: solliciteren vóór 15/8/2011 via cs.hr@economie.fgov.be of HRZKMO, WTC III (2de verd.), Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel Meer informatie: zie www.hrzkmo.fgov.be

Gemeente Zaventem werft aan (m/v):

Laboratorium voor medische analyses

Klinisch laboratorium gelegen in Brussel (noord-west) zoekt

polyvalent klinisch bioloog (m/v) Tweetaligheid Nederlands - Frans is wenselijk.

1 jeugdconsulent (B1-B3) (bachelordiploma) Taken: • Coördineren en leiden van de jeugdwerking (o.a. budgetbeheer en meerjarenplanning); • Het opstellen, opvolgen, evalueren en bijsturen van het gemeentelijk jeugdbeleid; • Het organiseren van initiatieven en projecten voor de jeugd van Zaventem; • Informatie en communicatie m.b.t. jeugdwerk; • Ondersteuning van de jeugdverenigingen

Werkzekerheid kan na een proefperiode contractueel vastgelegd worden voor een overeen te komen periode.

Wij bieden: • Een voltijdse functie in vast dienstverband • Brutomaandsalaris: min.2.228,82 euro max. 3.755,49 euro, aangevuld met maaltijdcheques, een gratis hospitalisatieverzekering en een fietsvergoeding • Interessante verlofregeling (min. 32 dagen) • Relevante ervaring (ook uit de privé) wordt meegenomen

Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie met cv opsturen naar volgend e-mailadres: lab@pgc.be

De gemeente Zaventem selecteert op basis van competenties met aandacht voor gelijke kansen voor elke kandidaat. Geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve met een duur van 2 jaar.

Contactpersoon Marc Marteyn, voorzitter raad van bestuur. Website labo: www.labocpg.be

Interesse: Bezorg dan uiterlijk tegen zaterdag 3 september 2011 uw kandidatuur aan het college van Burgemeester en Schepenen, Diegemstraat 37, 1930 Zaventem, samen met uw cv en een kopie van uw diploma’s of via mail: vacature@zaventem.be Voor meer informatie: www.zaventem.be/vacatures of Myriam Vanderlinden, tel. 02/717.88.50, myriam.vanderlinden@zaventem.be

Mijn droom wordt werkelijkheid, ik werf een medewerker aan.

GROEP S – Sociaal Secretariaat!


Production Supervisor Kronos Europe S.A./N.V is een scheikundig bedrijf dat al meer dan 50 jaar een vaste waarde is in de Gentse kanaalzone. Wij maken deel uit van de Amerikaanse groep Kronos Worldwide die de 4e plaats ter wereld bekleedt als producent van titaandioxide. Kronos Europe investeert hiertoe jaarlijks in de nieuwste technologie met het oog op duurzaam ondernemen. Om ons team te versterken kijken wij uit naar een (m/v):

Meer jobs op

Functie Je helpt technologische vernieuwingen realiseren en voert het veiligheids- en milieubeleid mee uit. Je volgt het productieproces op en werkt mee aan de planning van onderhoudswerken. Je coördineert de personeelsbezetting en organiseert de opleiding van je team.

Profiel Je hebt een masterdiploma Engineering (of evenwaardig door ervaring) - specialiteit Elektromechanica / Elektronica / Meet- en Regeltechniek. Kennis van procescomputers verwerf je on the job. Je werkt resultaatgericht en met zin voor organisatie.

www.ascento.be

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ascento. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

staat voor talent.

Je communiceert vlot (Nl/Eng), werkt constructief samen met de verschillende afdelingen en geeft coachend leiding aan je team.

Ons aanbod Je werkt in een internationaal chemisch bedrijf waarin innovatie, veiligheid, milieu en kwaliteit centraal staan. Een dynamische werksfeer, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en verloning met diverse extra-legale voordelen vervolledigen dit aanbod.

Interesse? Mail dan je cv en motivatiebrief naar hilde.goossens@ascento.be Meer info: www.kronostio2.com

Ascento behoort tot t-groep NV

Zin om je talenten te ontwikkelen? Dat treft. Voor de kantoren van t-interim en t-office, zijn we op zoek naar nieuw talent (m/v).

VG.1246/BUOSAP- B-C07.002 – W.INT.RE.RS.SO.148 – DC: 40103

Alles begint bij jouw talent. Bij t-groep krijg je dan ook alle kansen om je talenten te ontwikkelen. Je krijgt de ruimte om te groeien in een op-en-top professionele omgeving die een resultaatgerichte aanpak koppelt aan respect voor je eigenheid. Talent ontwikkelen is de core business van t-groep. Wat ons onderscheidt van andere spelers op de markt, is onze sociaal-ethische benadering. Die koppelen we aan een competitieve dienstverlening, die we aanbieden via twee divisies. Ascento, full service hrm-specialist. t-interim, een van de toonaangevende uitzendbureaus op de Belgische arbeidsmarkt.

Voor t-interim Uitzendconsulenten regio Anderlecht, Brussel, Eeklo, Kortrijk, Lokeren, Menen, Roeselare en Zelzate Voor t-office Consulenten Rekrutering & selectie regio Antwerpen, Brussel, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen Kijk snel op www.t-groep.be voor alle vacatures en solliciteer meteen online!

t-interim en Ascento behoren tot t-groep NV

Ziekenhuis

in het noordwesten van Brussel zoekt voor onmiddellijke indiensttreding (M/V):

VERANTWOORDELIJKE TECHNISCHE DIENST

Missie: U verzekert de realisatie van alle onderhouds- en verbouwingswerken van de gebouwen. U leidt de technische ploeg en coördineert de diensten van externe bedrijven en leveranciers. Activiteiten: • Op basis van de aanvragen, bestudeert u de technische interventies en stelt oplossingen voor • plannen, leiden en opvolgen van het realiseren van de werken en het onderhoud van het gebouw • de nodige elementen leveren voor het opstellen van de werkingskosten of een budget • plannen, organiseren en controleren van de werken van uw ploeg of van de onderaannemer • de aanpassingwerken aan de gebouwen verzekeren • u bent de drijvende kracht en coördinator van de ploeg technici. Competenties: • Een bachelordiploma (electromechanica) of 5 jaar evenwaardige ervaring • Vaardig in teammanagement, communicatie, planning en coördinatie • Een diploma van preventieadviseur (niveau 2) is een plus • Praktische instelling • 2-talig Nederlands – Frans. Geïnteresseerd? Aarzel niet en stuur uw kandidatuur naar De Facto Image Building, Mevr. Kristien Vanoverschelde, ‘t Hofveld 6b, b3 te 1702 Groot-Bijgaarden of kristien.vanoverschelde@dfib.net (met vermelding van referentie KVO760 )

Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor ruimtelijke ordening en socio-economische expansie voor het Land van Aalst.

Voor spoedige indiensttreding is SOLVA op zoek naar een (m/v):

Stedenbouwkundige Functie :  verantwoordelijk voor de verschillende aspecten binnen het domein “Streekontwikkeling - Planning”, o.m. opvolgen van nieuwe en bestaande grond-, bouw- en renovatieprojecten vanaf het begin tot de uitvoeringsfase (opzet, ontwerp, opmaak ruimtelijk uitvoeringsplan, …), zowel in de woningbouw als voor industrieterreinen en herbestemmingsprojecten  uitvoeren stedenbouwkundig studiewerk  tekenen en uitwerken van stedenbouwkundige schetsen  contacten onderhouden met de gemeentebesturen, de toezichthoudende overheden, architecten, studiebureaus, …  opvolgen wetgeving Profiel :  Voor het invullen van de betrekking wordt gezocht naar iemand met een universitair diploma of een diploma van het hoger onderwijs van het lange type, met een aanvullend diploma van opleiding ruimtelijke ordening die voldoet om te kunnen worden geregistreerd als ruimtelijk planner (cfr. Ministerieel Besluit van 13 juli 2000), en dit uiterlijk 1 jaar na indiensttreding. Functierelevante ervaring is geen vereiste maar strekt tot aanbeveling.  Hij/zij heeft een grondige kennis van de regelgeving inzake Ruimtelijke Ordening en de wetgeving op overheidsopdrachten.  Hij/zij moet bovendien in het bezit zijn van een recent attest van goed zedelijk gedrag, medisch geschikt worden verklaard en beschikken over een rijbewijs B en een eigen wagen. De brutojaarwedde aan de huidige index varieert van € 44.138,30 tot € 75.135,60.

Interesse ? Belangstellenden bezorgen vóór 13 september 2011 een omstandig cv met handgeschreven motivatiebrief, kopie van het diploma en het bewijs van goed zedelijk gedrag aan de Voorzitter van SOLVA, de heer Marc Gielens, Industriezone Zuid III, Industrielaan 18 te 9320 Aalst-Erembodegem. Het eerste, schriftelijk gedeelte van de examenprocedure vindt plaats op zaterdag 17 september 2011. Meer informatie kan bekomen worden bij de heer Henk Geeroms, algemeen directeur, op het nummer 053 85 85 69.

VG.1246/BUOSAP - B-C07.002 - W.INT.RE.RS.SO.148 - DC: 40103

Lid van

recruitment, search & selection. Ascento is een divisie van t-groep NV.

16 17


Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij meer dan de helft van alle Belgen. In de krantenmarkt zij we marktleider met De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar en l’Avenir en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Met onze websites De Standaard Online, Het˜Nieuwsblad Online en Lavenir.net zijn we de grootste online uitgever. Ook sterke mediabrands als Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille. We zijn op zoek naar een (m/v):

Bediende Orderadministratie Je uitdaging  Je bent verantwoordelijk voor het boeken van orders in verschillende administratieve systemen en zorgt voor het correct laten verschijnen van advertenties in verschillende kranten, magazines en online.  Je analyseert de binnenkomende bestelbons, verwerkt deze en je bewaakt daarbij de kwaliteit van de data. Je beheert actief meerdere mailboxen.  Je verschaft informatie over boekingen aan interne klanten.  In samenwerking met de opmaak afdeling zorg je voor de inplanning van de verkochte advertenties in Jobat, binnen het vooropgestelde kader en de geldende spelregels.  Je volgt de effectieve verschijning van de advertenties (in print en online) op en bezorgt op vraag bewijsexemplaren en screenshots aan de externe klanten.  Eventuele klachten volg je administratief op. Je profiel  Je houdt van administratief werk en gaat met veel precisie en nauwgezetheid te werk in de uitvoering van je taken, zonder daarbij aan efficiëntie te verliezen.  Je hebt zin voor initiatief.  Je kan makkelijk overweg met internet, nieuwe web tools en IT systemen.  Je hebt een goede kennis van Outlook en Excel.  Basiskennis van Microsoft CRM vormt een pluspunt.  Je hebt een goede kennis van het Frans en eventueel Engels.  Je bent flexibel ingesteld en bereid om op donderdag indien nodig tot 22u te werken.

Aanbod Corelio biedt je een uitdagende functie in een boeiend mediabedrijf, waar je inbreng naar waarde wordt geschat. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen. Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden. Interesse? Durf jij de uitdaging aan? Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be en solliciteer online! Verdere vragen? Contacteer gerust Kristien Vande weijer op 02/467 24 02

Ik leid mijn bedrijf met SUCCES.

Samen met GROEP S – Sociaal Secretariaat.


18 19 THE BEGINNING OF THE SODEVA CONSULTING CAREER Sodeva Consulting & Development is een ambitieuze HR-advies en consultancy organisatie, met meer dan 30 jaar expertise. Wij zijn gepassioneerd door het integreren en evalueren van medewerkers in organisaties en door het ontwikkelen van services die performance verbetering realiseren. Wij hebben vestigingen in Mechelen, Kortrijk, Roubaix (Frankrijk) en een professioneel samenwerkingsakkoord in Nederland. Om onze verdere ontwikkeling te realiseren, kijken wij voor het kantoor Mechelen uit naar een (m/v) :

TRAINEE als

JUNIOR CONSULTANT Werving & Selectie / Assessment Centers .

.

WIJ BIEDEN: een waaier aan diverse wervings- en selectieopdrachten (management- & expertisefuncties op kaderniveau)  boeiende contacten met klanten (kmo’s en internationale organisaties) naar aanleiding van intake en adviesgesprekken  een kader waarbinnen je efficiënte searchmethodes ontwikkelt en evaluatieprocessen uitvoert  overlegmomenten met collega’s om ervaring te delen en om jouw groei te stimuleren  de ruimte voor businessontwikkeling.

.

.

.

.

.

.

.

JE BEZIT: een universitaire opleiding  focus op het ontwikkelen van HR-expertise in werving & selectie en assessment centers  een client-driven attitude  passie voor kwaliteit  de wil om professioneel te groeien in evaluatie van menselijk potentieel  goede 3-taligheid (N-F-E).

.

.

Herken jij je werkelijk in dit alles en krijg je hierbij een bijzonder gevoel? Contacteer ons dan! Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar Sodeva Consulting & Development op onderstaand adres. Voor bijkomende informatie kan je steeds bellen. Je kandidatuur wordt professioneel en strikt vertrouwelijk behandeld. SODEVA CONSULTING & DEVELOPMENT

. Zemstbaan 24 . B-2800 Mechelen . Tel. 015 42 16 55 . info@sodevaconsulting.com www.sodevaconsulting.com

Erkend bureau - VG.513/B - Lid Federgon

RCA Group is een allround communicatiebureau met vestigingen in Hasselt en Brussel. Samen met een team van meer dan 75 experts in branding, PR, online, HR-communicatie en overheidscommunicatie werken we elke dag aan geïntegreerde campagnes voor onze klanten. Om verder te investeren in een kwaliteitsvolle service, zoeken we de volgende m/v in Brussel:

COMMUNICATIEADVISEUR Functie: • Je ondersteunt diverse organisaties in hun dagdagelijkse, interne communicatieprocessen. • Je begeleidt managementteams bij het opzetten en verbeteren van informatiestromen, bedrijfsgebonden media en interne doelgroepen. • Je helpt bij het ontwikkelen en invullen van heldere redactionele processen voor bedrijfsbladen, intranetsites, … • Samen met de creatieve RCA-collega’s ontwikkel je interne campagnes die je ook verdedigt bij de opdrachtgevers. • Het creëren van bedrijfscultuur en het motiveren van grote groepen van medewerkers behoort ook tot jouw takenpakket. Profiel: • Je bent in het bezit van een bachelordiploma Communicatiewetenschappen of gelijkwaardig door ervaring en hebt minstens 4 jaar ervaring op het vlak van communicatie binnen een bedrijfsomgeving. • Interne communicatiemedia (zoals bedrijfsbladen, intranet, social media, bedrijfsmeetings en audiovisuele media) hebben geen geheimen voor jou. • Je beschikt over de nodige knowhow op het vlak van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, veranderingscommunicatie en employer branding. • Interesse in nieuwe media(technieken) is een pluspunt. • Briefings krijgen (analyse) en geven (synthese) doe je zonder problemen. • Je bent diplomatisch, gaat discreet om met bedrijfsinformatie en bent assertief t.o.v. het senior bedrijfsmanagement. • Je bent een echte teamplayer en netwerker, maar ook zelfstandig breng je opdrachten tot een goed einde. • Dankzij jouw uitgesproken taalvaardigheid ben je in staat om teksten perfect te copywriten. • Je maakt vlot gebruik van de pc en standaard informaticapakketten.

pr

online

www.rca.be

brands

Interesse? Mail je cv en sollicitatiebrief naar philippe.bijnens@rca.be Discretie verzekerd.

public

Wij geven jou de unieke kans om mee te werken aan de uitbouw van onze Brusselse vestiging en verzekeren een maximale inzet van jouw potentieel. Je komt terecht in een professioneel team met veel ervaring. Verder bieden we een competitief salaris met een ruim pakket aan extralegale voordelen.

hr

HIER AANMELDEN

Interne communicatie


C#.net developer werkelijk op maat

(m/v)

Cardwise NV is een belangrijke speler in de markt van prepaid betaaloplossingen voor zowel bedrijven als particulieren. Om de lancering en implementatie van nieuwe producten en diensten mogelijk te maken zijn we dringend op zoek naar een C#.Net ontwikkelaar. Als C#.Net ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en validatie van de verschillende oplossingen. Je zal met de laatste .NET technologie werken (.NET4.0) Als onze nieuwe collega heb je volgend profiel: je communiceert vlot in het Nederlands en kan je goed behelpen in het Frans en het Engels je bent bachelor in informatica of gelijkwaardig door ervaring je programmeert in C#.Net (4.0) in Visual Studio 2010 je hebt ervaring in ASP.Net je hebt kennis van Unit Testing je hebt goede ervaring met SQL databases (SQL Server 2008 R2) en Stored Procedures je hebt kennis van het Entity Framework

Genie in het vervullen van (mensen)wensen?

je hebt goede kennis van WCF en Interfaces je hebt goede ervaring met LINQ, Object Relational Mapping, Data Transfer Objects je hebt bij voorkeur al gewerkt met de Agile Methodologie je houdt van een uitdaging en durft initiatief te nemen Je komt terecht in een klein team van een nieuw, dynamisch en zeer ambitieus bedrijf. Wij bieden jou dan ook de nodige vrijheid ons bij te staan met je kennis. Uiteraard is je loon conform de huidige markt, aangevuld met extralegale voordelen. We kijken uit naar je motivatie en cv via post : Cardwise NV Tav. Boris Bogaert Ernest Van Dijckkaai 22 / 3 2000 Antwerpen Of via email op : hrm@cardwise.be

BEVER, de kleinste taalgrensgemeente in de Provincie Vlaams-Brabant, ligt op de grens met Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Als faciliteitengemeente verwelkomt BEVER zowel de Nederlands- als Franstaligen. De mooie en ongerepte natuur, goed onderhouden door onze landbouwers, is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Langsheen glooiende velden en groene beemden vindt u de rust en de stilte, die u elke dag opnieuw levenskracht en vreugde schenken.

VIO is sinds 2 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist in logistiek, productie, sales en services. We maken als bedrijf het verschil door te werken op maat en een waardengedreven omgeving te creëren, zowel voor onze uitzendkrachten, onze klanten als voor onze vaste medewerkers.

De gemeente Bever organiseert een selectieprocedure voor de aanwerving van een (m/v)

Voor ons kantoor te St-Amandsberg zijn we dringend op zoek naar een ervaren

GEMEENTESECRETARIS

CONSULTANT VIO HR

Decretale graad - klasse 1 - aanleg wervingsreserve voor 3 jaar - voltijdse functie met een deelopdracht voor het OCMW

voor de verdere uitbouw van onze bedienden-unit in de Gentse regio

Als secretaris bent u de spilfiguur van de administratie van de gemeente én het OCMW. U heeft de algemene leiding over het personeel en u bent de belangrijkste schakel tussen beleid en administratie. Bent u zelfstandig, besluitvaardig, stressbestendig en tweetalig? Stel u dan kandidaat voor deze boeiende, veelzijdige en leidinggevende functie.

 Je wil samen met een dynamisch team deze unit verder uitbouwen door:

• rekrutering en selectie van bedienden en hogere profielen • testing van kandidaten

Profiel: • in het bezit zijn van een masterdiploma, een diploma van universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli, dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs • voldoen aan de vereiste over de taalkennis, opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in bestuurszaken, gecoördineerd op 18/07/1966, namelijk in het bezit zijn van een taalattest i.v.m. kennis van de tweede landstaal uitgereikt door Selor • Belgische nationaliteit • u vertoont een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de functie en geniet de burgerlijke en politieke rechten.

 Je valt op door jouw passie voor mensen, jouw projectmatige aanpak en

jouw klantgerichte ingesteldheid.  Je wil werken in een waardengedreven bedrijf waar discipline en open

communicatie de basis vormen voor onze samenwerking.  Je hebt een creatieve geest en kan probleemoplossend denken.

Aanbod: • een uitdagende functie in een stabiele, kleine organisatie • een aantrekkelijk salaris van minimum 24.250 euro en maximum 38.500 euro bruto per jaar • functierelevante beroepservaring uit de privé-sector of als zelfstandige kan in aanmerking worden genomen voor het bepalen van het salaris met een maximum van 6 jaar • maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer.

 Je bent administratief en organisatorisch sterk.  Je hebt ervaring in de interimsector en als echte ‘klassebak’ wil je jouw

kennis nog verder uitbouwen door het volgen van opleidingen.

Sollicitatie: de kandidaturen (curriculum vitae, een gemotiveerd schrijven, kopie van het diploma, taalattest van Selor, uittreksel uit het strafregister) dienen uiterlijk tegen 22 augustus 2011 per post of e-mail toe te komen of persoonlijk overhandigd te worden aan CC Select, t.a.v. Leentje Brion - Vliegvelddreef 9 - 1082 Sint-Agatha-Berchem - leentjebrion@ccselect.be, of neem contact op met de burgemeester via deneyer.luc@skynet.be of de secretaris ad interim via ann.sevenoo@bever-bievene.be

We bieden dan ook net iets meer: een aantrekkelijke werkomgeving, fun in de job, een team van ervaren viollega’s, ver doorgedreven opleiding, goede verloning aangevuld met extralegale voordelen.

www.vio-interim.be

www.vio-hr.be

VG 1570/BU

Word jij onze volgende viollega? Contacteer dan Marianne Kindt op het nummer: 0478 31 60 47 of stuur je cv met motivatiebrief naar marianne.kindt@vio-interim.be

Alle inlichtingen i.v.m. de diploma- en toelatingsvoorwaarden, het indienen van de kandidaturen, de functiebeschrijving, de arbeidsvoorwaarden en de selectieprocedure kan u terug vinden op www.ccselect.be onder ‘vacatures’. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden nodig voor de functie, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.

BEVER,

kruispunt van culturen.


20 21

Geef jij kleur aan Vlaanderen? Bruynzeel, gevestigd in Antwerpen, is een toonaangevende organisatie op het gebied van tekenen, kleuren en schrijven. Om onze marktpositie in Vlaanderen verder te verstevigen, zoeken wij een gedreven

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE Vlaanderen

Functie: Als geboren “relatiebouwer” met lef en enthousiasme beheer je een bestaande klantenportefeuille van gespecialiseerde handels in creatieve hobby- en/of schrijfwaren. Dankzij je scherpe inzicht en benadering, weet je hen als geen ander te overtuigen van een betere visuele presentatie van het assortiment en verhoog je zo de direct te scoren business. Bovendien besteed je aandacht aan het vinden van nieuwe klanten en overtuig je hen van de uitstekende kwaliteit en service van Bruynzeel. Profiel: • Je beschikt reeds over commerciële buitendienstervaring binnen de retail of aanverwant. • Je hebt een Bachelordiploma of bent gelijkwaardig door ervaring. • Eigenschappen als “gedrevenheid”, “stressbestendigheid” en “overtuigingskracht” kenmerken je persoonlijkheid. • Tevens kan je voldoende assertiviteit aan de dag leggen bij je onderhandelingen op verschillende niveaus. • Je bent ambitieus en je gaat voor avontuur zonder 9 tot 5 mentaliteit.

Kortom, welcome to our worlds of inspiration.

Groothandel in verven en decoratie Zoekt voor onmiddellijke indiensttreding in ons Sikkens Service Center te Merelbeke een:

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE (m/v)

LONGERSTAEY NV Ambachtsweg 2 - 9820 Merelbeke Tel. 09/252.49.99 - E-mail: longerstaey.gent@skynet.be

Gemeentebestuur WEZEMBEEK-OPPEM breidt zijn dienstverlening uit en heeft dringend nood aan (m/v)

1 bestuurssecretaris (staf) niveau A – voltijds – statutair

1 archivaris niveau A – voltijds – statutair

1 kabinetsmedewerker niveau A – voltijds – contractueel onbepaalde duur

1 administratief medewerker secretariaat niveau C – voltijds – statutair Alle nuttige privédienstjaren worden in aanmerking genomen. U kan genieten van een interessante verlofregeling : 35 werkdagen Andere voordelen zijn : maaltijdcheques (5,91 EUR /dag) en hospitalisatieverzekering Voorwaarden en examenprogramma zijn te bekomen op de personeelsdienst, tel. 02.783.12.40 Indien u wenst te werken in een aangename en groene werkomgeving waarbij u regelmatig in contact komt met de burger, gelieve dan uiterlijk op 29 augustus 2011, uw gemotiveerde kandidatuur, samen met een cv en een afschrift van diploma (Nederlandstalig of een Franstaligmet bewijs van Nederlandstalige taalkennis afgeleverd door Selor [art. 7 per niveau]), per brief, te sturen aan het College van Burgemeester en Schepenen, L. Marcelisstraat 134 te 1970 WEZEMBEEK-OPPEM of door e-mail aan dirk.vansever@wezembeek-oppem.be.

www.bruynzeel-sakura.com

a bruynzeel-sakura company

Interesse? Reageer dan zo snel mogelijk via ons emailadres, ter attentie van Elfi Strackx (ref. BR-SA), elfi@archetypeconsulting.be. Wens je meer informatie over de jobinhoud, dan kan je terecht bij Elfi op 02/567.04.44

Opgericht in 1883

Taakomschrijving : Na een grondige producttraining wordt u verantwoordelijk voor uw sector. U zal onze talrijke klanten en prospecten op een systematische wijze opvolgen. Gesteund door onze interne diensten, bouwt u via een onberispelijke klantenservice mee aan de constante groei binnen uw sector. Profiel: U bent de geschikte kandidaat indien U: - een opleidingsniveau A6/A1 heeft of evenwaardig door ervaring - een dynamisch en communicatief persoon bent - ambitie heeft om een eigen klantensector te beheren en verder uit te bouwen - woonachtig bent in de regio Oost-Vlaanderen Wij bieden voor deze functie: - een uitdagende en afwisselende job, in een toekomstgericht familiaal bedrijf - de mogelijkheid om in een professionele omgeving te werken - een competitief loon - een firmawagen Interesse ? Stuur dan uw kandidatuur met bijhorend CV en recente pasfoto naar onderstaand adres t.a.v. Jean-Marie Laemont..

Wij onderscheiden onszelf door (creatieve) expressie, van klein tot groot, van hobbyist tot kunstenaar. Dit verlangen is universeel en maakt ons bijzonder. U vindt bij ons ‘the best of both worlds’, topkwaliteit uit zowel het Bruynzeel als het Sakura assortiment. Een unieke combinatie van kwaliteit, kennis, ervaring en ideeën. In ons assortiment treft u werkelijk alles op het gebied van schrijf-, teken- en schilderproducten. Stuk voor stuk producten die het mogelijk maken inspiratie om te zetten in expressie. Wij bieden al die mensen - groot én klein, waar ook ter wereld - instrumenten van topkwaliteit.

Aanbod: Bij Bruynzeel start je voor een vaste waarde in een kleurrijke wereld en vertegenwoordig je schitterende merken, met naamsbekendheid bij jong en oud. Tevens werk je voor een professioneel bedrijf op mensenmaat, met een open cultuur en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je mag rekenen op een bediendecontract met een competitief salaris en reële doorgroeimogelijkheden.

THE HR-SPECIALIST IN SALES & MARKETING Selection Training Advice Assessment

world of inspiration

GOUNKOTO MIJN


index

Project Assistant

FINANCIEEL

Febelfin Academy

VERKOOP 23

OVERHEID

Boekhouders & Senior Boekhouders

Commercieel Afgevaardigde

Zorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen24

Longerstaey

Financieel Beheerder Gemeente Rotselaar

Igean

13

15

Stad Gent via Jobpunt Vlaanderen

12

Zorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen24

A D M I N I S T R AT I E

Gemeente Wezembeek-Oppem

Administratief & Technisch Personeel

Consulenten Rekrutering & Selectie 23

T-Groep

21

Bediende Sociale Werking Huisvestings-

21

Verkoop- & Marketing Manager Sensotec via ADMB Select

Archivaris

HR

Commercieel Afgevaardigde Bruynzeel via Archetype Consulting

Afdelingshoofd Technieken Junior & Senior Financial Controllers

Hogeschool Voor Wetenschap & Kunst

21

Adjunct-Diensthoofd PBW

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld in rubrieken op basis van de taakinhoud. Meer uitleg over de jobs vind je op de bijvermelde pagina in deze krant.

15

Verkoper Versluys Bouwgroep

23

17

maatschappij Administratief Medewerker Igean

Consultant 13

Vio Interim

Eigen Haard is Goud Waard

16

20

Bestuurssecretaris Administratief Medewerker Secretariaat

Recruiter

Gemeente Wezembeek-Oppem

ADMB Select

21

Gemeente Wezembeek-Oppem

21

23

Consulent Rechtspraktijk Administratieve Medewerkers Boekhou-

Researcher

ding

CPM

Stad Gent via Jobpunt Vlaanderen

12

14

Op jobat.be

Gemeentesecretaris Zorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen24

Bediende Orderadministratie Corelio

Trainee Junior Consultant Werving & Selectie

18

Sodeva Consulting

Gemeente Bever via CC Select

20

Gemeente Zaventem

vind je

1.9

Jeugdconsulent 19

Nog meer jobs?

jobs.

16

C O M M U N I C AT I E Uitzendconsulenten Communicatieadviseur

T-Groep

RCA Group

ICT

19

Kabinetsmedewerker 17

21

Medewerker Grondbeleid

DIRECTIE IT System Supervisor European Free Trade Association

Directeur Verpleging UZ Gent via Jobpunt Vlaanderen

Gemeente Wezembeek-Oppem

13

ENGINEERING

Igean 23

Net Developer Cardwise

Medewerker Milieudienst Igean

20

13

13

Medewerker Ruimtelijke Ordening

JURIDISCH Medewerker Ontwerpafdeling Igean

Igean 13

Medewerker PBW Igean

13

Preventieadviseur PBW

Hoge Raad Voor De Zelfstandigen & De Kmo 16

Igean

13

13

LOGISTIEK Stedenbouwkundig Ontwerper Service Manager Trucks

Medewerker Studiedienst Igean

Jurist

13

BAS Trucks

Intercommunale Leiedal 21

14

Stedenbouwkundige

ONDERWIJS Productie Ingenieur Igean

Solva 13

Production Supervisor Kronos Europe via Ascento

17

Projectleider Versluys Bouwgroep

Teamverantwoordelijke

neel

Arktos

Universiteit Antwerpen

15

23

Universiteit Antwerpen

15

Onderwijzend Personeel 17

Hogeschool Voor Wetenschap & Kunst

21

Vormingswerkers Arktos

Administratief & Technisch Personeel

Verantwoordelijke Technische Dienst Anoniem via De Facto Image Building

Academisch & Wetenschappelijk Perso-

17

21

R&D Polyvalent Klinisch Bioloog

23

Résidence Scheutbos

16

Colofon A. Gossetlaan 32, 1702 Groot-Bijgaarden Tel: 02-467.27.27 Fax: 02-467.97.97 E-mail: info@jobat.be www.jobat.be order@jobat.be tele@jobat.be redactie@jobat.be salesjobat@jobat.be online@jobat.be marketing@jobat.be CEO Corelio: Luc Missorten Algemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De Rore Hoofdredacteur: Wim Verdoodt Redactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van Camp Fotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen Bauters Sales & Marketing director: Patrick Boon Sales Manager Regionaal : Kim Vergaelen Sales Manager Nationaal : Johan Moors Sales Manager: Kim Vergaelen Sales Manager Client Services: Roxanne De Ryck Key account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen. Account Managers: Tim Migom, Stijn De Medts, Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Cathérine Bodarwé, Frederique Vandenheede Verantwoordelijke commerciële administratie: Marcos Muiño Accountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets, Krista Verlaeckt, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Mieke Van Cauter, Anouk Bedetti, Michaël Voste, Cathérine Bodarwé Marketing: Fanny De Boeck, Evy De Troch Online development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen, Roland Sammels, Sylvie Cousin, Caroline Eeckhoudt Order handling: Goedele Vankelst, Annemie Van Leeuwen, Ariane Van De Gucht Research: Bart Gunst, Bart Vanhaelewyn Officemanager: Chantal De Saveur


Recruiter

ADMB HR Services is op het vlak van HR-beleid de professionele gesprekspartner voor heel wat organisaties, zowel in de profit als in de sociale sector en de wereld van de openbare besturen. Samen met onze 50 medewerkers zijn wij actief op diverse domeinen zoals search en selectie, uitzendarbeid, assessments, outplacement, internationale tewerkstelling, opleiding en consultancy. Om de groei van ons team te Brugge mee vorm te geven, zijn we op zoek naar een (m/v)

FUNCTIE: • Als recruiter vorm je een belangrijke schakel in onze dienstverlening. In samenspraak met de consultants en de diverse kantoren van ADMB bouw je diverse rekruteringscampagnes op. • Een inwerkperiode laat je toe om onze methodiek, onze knowhow en ons cliënteel te leren kennen, zodat je projectmatig de juiste kandidaten weet te benaderen. Tevens word je betrokken in het selectieproces. • Je geeft niet alleen informatie over jobs en loopbaanperspectieven, maar streeft ook naar het in kaart brengen van interesses, motivatie en competenties.

PROFIEL: • Professionele bachelor, master, (eerste) werkervaring of niet ... we make your job! • Commercieel inzicht, klantgerichte ingesteldheid, empathisch vermogen, dynamiek en enthousiasme zijn slechts enkele van de capaciteiten die we van jou verwachten. • Gedreven en resultaatgerichte teamplayer. • Sterke interesse om de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven in West-Vlaanderen te leren kennen. • Voorkeur voor projectmatig werk. • Proactieve en creatieve aanpak.

ADMB HR Services biedt je een stabiele en gevarieerde job waarin je de nodige drive en creativiteit kwijt kan en waarop je een eigen stempel kan drukken. Je kan rekenen op een marktconform salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen (groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques ...). Geïnteresseerd? Stuur dan vandaag nog jouw kandidatuur met cv naar ADMB HR Services, Jan Breydellaan 107, 8200 Brugge, select@admb.be. Voor meer info: www.admbselect.be.

Erkend wervings-en selectiebureau VG.29/BO, B-AA04.21 & W.RS/SO.276 - lid Federgon.

Gebeten door Sociale Media

www.admb.be

Departement Architectuur Sint-Lucas Gent-Brussel van de HOGESCHOOL VOOR WETENSCHAP EN KUNST zoekt administratieve en onderwijzende krachten!

Administratief en Technisch Personeel

100% Cel Internationalisering campus Sint-Lucas Brussel 100% Cel studiebegeleiding en studietrajectbegeleiding campus Sint-Lucas Gent 100% Cel Onderwijs: ondersteuning en ontwikkeling van onderwijsbeleid campus Sint-Lucas Gent

Onderwijzend Personeel 10% assistent Ontwerpen Interieurarchitectuur 15% assistent Ontwerpen Interieurarchitectuur 30% assistent ontwerpen Interieurarchitectuur 60 % coördinator projectbureau voor de opleiding Interieurvormgeving 15% assistent Mixed Media profiel media 15% assistent Mixed Media profiel mixed media 15% praktijklector Mixed Media profiel mixed media 20% assistent Mixed Media profiel mixed media 15% assistent Mixed Media profiel mixed media 15% assistent/docent Bouwtechnieken Structuur 30% assistent/docent Bouwtechnieken Structuur 20% assistent/docent Bouwtechnieken Technische uitrusting 15% jurist

The European Free Trade Association is currently seeking an (m/f)

IT System Supervisor

VA 12/2011

The EFTA Secretariat provides services to the EFTA Member States (Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland). Its IT Unit is based in Brussels, consists of 3 persons, is responsible for providing IT services to the Organisation as a whole and to 130 end-users in the EFTA duty stations in Brussels and Geneva. Geïnteresseerd? Surf naar www.architectuur.sintlucas.wenk.be Kandidaten richten een gemotiveerde sollicitatiebrief en een gedetailleerde cv aan vacatures@architectuur.sintlucas.wenk.be met vermelding van het referentienummer van de vacature voor 9 augustus 2011 .

The successful applicant will report to the Head of IT and under his supervision will have a wide range of challenging technical responsibilities. The position offered is a fixed term 3 years appointment with possibility for prolongation. For further information please consult the full advertisement on: http://jobs.efta.int and use the EFTA e-recruitment tool to complete and send in applications. Deadline for submission of application: 21 August 2011

www.efta.int

WERK MEE AAN HET GROOTSTE BOUWPROJECT VAN DE KUST! In het kader van het bouwen van een nieuw stadsdeel te ‘Oosteroever’ Oostende wenst Versluys Bouwgroep zijn team te versterken met een (m/v) Verkoper en Projectleider. FUNCTIE VERKOPER (M/V) Je ontvangt & begeleidt kandidaat-kopers in hun zoektocht naar een kwalitatief nieuwbouw app. ■ Je ontwikkelt een vertrouwens- en lange termijn relatie met de kopers/investeerders. ■ Je rapporteert strikt en werkt nauw samen met de Sales Director. FUNCTIE PROJECTLEIDER (M/V) Je bent verantwoordelijk vanaf open ruwbouw tot totale afwerking & oplevering v.d. projecten. ■ Je staat in voor de dagelijkse planning, bouwtechnische opvolging en correcte uitvoering. ■ Je leidt werfvergaderingen, bent het centrale aanspreekpunt voor onderaannemers en koper. ■ Je verzekert de praktische uitvoering/vereiste kwaliteit & rapporteert aan de projectmanager. Interesse? Stuur uw cv naar diane@groepversluys.be (uw kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld)

Surf naar www.groepversluys.be voor meer info over onze bedrijvengroep.


Gebruik je financiële talent om jezelf en duizenden anderen vooruit te helpen. Je hebt passie voor cijfers, budgetten en balansen? Ondernemerschap en gedrevenheid zitten je in het bloed? Wil jij je kennis en ervaring inzetten binnen een maatschappelijk georiënteerde business of zoek je als starter een lerende organisatie? Grijp dan je kans en solliciteer nu. Zorgbedrijf Antwerpen is op zoek naar financiële talenten. Wij zijn een nieuw bedrijf van de groep Antwerpen met 40 dienstencentra, een tiental thuisdiensten, 2600 serviceflats en 17 woonzorgcentra verspreid over heel Antwerpen. Zorgbedrijf Antwerpen is de grootste speler in de Antwerpse zorgsector met 3500 gemotiveerde medewerkers die elke dag 15000 klanten helpen om comfortabel oud te worden.

We zijn op zoek naar (m/v):

• Jr & Sr financial controllers (2) Je passie groeit bij het uitwerken van kostprijsberekening, de ontwikkeling van business modellen, benchmarking van diensten en proactieve controlling.

• Boekhouders (7) & Sr boekhouders (3) Je gaat enthousiast aan de slag met financiële gegevens in een sterk doorgevoerde analytische omgeving. Je bent gedreven om een geavanceerd ERP-pakket optimaal te kunnen benutten. Je wilt deel uitmaken van een recent opgestart team dat de boekhoudafdeling wil optimaliseren.

• Administratieve krachten (10) binnen afdeling boekhouding Je blinkt uit in administratieve orde waarbij je pro-actief verschillende uitdagingen aangaat. Natuurlijk ben je klantgericht en staat kwaliteitsvolle dienstverlening hoog op je dagelijkse agenda. Je wilt werken binnen een financieel departement.

Solliciteer nu! Solliciteer uiterlijk op 31 augustus 2011 door je CV, motivatiebrief en kopie van je diploma te sturen naar jobs@zorgbedrijf.antwerpen.be of per post naar Zorgbedrijf Antwerpen, t.a.v. Werving & Selectie, Lange Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen.

Meer info? Surf naar www.jobat.be/zorgbedrijfantwerpen voor de uitgebreide jobprofielen. Mail naar jobs@zorgbedrijf.antwerpen.be of contacteer Evy Berth op tel. 03 338 27 27.

Jobat 06 augustus 2011  

Weekblad over en voor werk

Jobat 06 augustus 2011  

Weekblad over en voor werk

Advertisement