Page 1

Design SzolfĂŠzs 2018 Szolnoki Lea Anna


Iskolai tanulmányok 2018Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Kerámiatervezés szakirány 2014-2016: Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium 2013-2014: Institut Saint-Luc, Művészeti Középiskola, Brüsszel, Belgium 2012-2013: International School of Brussels, Brüsszel, Belgium 2010-2012: Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium 2004-2010: Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Zeneiskola

Szolnoki Lea Anna BA1 Kerámiatervezés leaszolnoki@gmail.com

Szakmai tapasztalat 2018. januártól: Gyerek kerámia szakkör oktató, Noha Stúdió 2017-2018: Recepciós a Noha Stúdió és Alkotóműhelyben Nyelvtudás angol (folyékony nyelvtudás), francia (társalgási szint)

4


TARTALOM 4 önéletrajz 5 tartalom 6-7 design rafting 8-9 plasztika 10-13 térátalakítás-festés 14-17 perszóna alkotás-tervezés 18-21 szakos feladat

5


DESIGN Az első kihívásunkon egy Rube Goldberg féle gépet kellett készítenünk, vagyis egy olyan szerkezetet, ami egy egyszerű feladatok elvégzésére alkalmas, de feleslegesen túlbonyolított szerkezet. Csapatunk a felvételi nehézségeit, az egyetemre való bejutást mutatta be üveggolyók segítségével, melyek egy hosszú pályán egymás után potyogtak ki és csak egy maroknyi jutott a célba.

6


RAFTING Csapattagok: Nguyen Lujzi Őze Sándor Pál Judit Petrőcz Judit Qian Ya Wen Ver Tarcsi Dóra Vértessy Dorottya Konzulensek: Barna Máté Pais Panni Temesi Apol

7


PLASZTIKA A következő feladat során, két fős csoportokban dolgozva, egy papír plasztikát kellett készíteni, ami fraktál. Csapattársammal egy hiperbola origami mintáján indultunk el és alkottuk meg alapegységünk, mely négy szinten keresztül fraktál.

8


FRAKTÁL Csapattag: Ábrahám Viktória Konzulens: Nagy Adrien

9


Csapattagok: Pál Judit Petrőcz Judit Rapali Vivien Vass Krisztina Konzulensek: Benczúr Emese Józsa Pál Temesi Apol

10


TÉRÁTALAKÍTÁS Feladatunk elején egy Dunához kapcsolódó helyszínt kellett találnunk, majd ott egy bizonyos nézőpontot találni. Ezután a látószöget megtartva, azt átalakítani valamilyen installáció segítségével.

11


FESTÉS A feladat utolsó állomása önálló munka volt. Az átalakított térből egy-egy részletet kellett kiragadni és azt megfesteni habkartonra, majd visszailleszteni az eredeti képre.

12


WERK

13


PERSZÓNA ALKOTÁS Utolsó féléves feladatunkban egy megadott kép alapján kellett felépítenünk egy karaktert, majd kollekciót tervezni neki. A mi perszónánk, egy 11 éves félvér kisfiú, aki magántanuló és sokat utazik.

14


TERVEZÉS Tervezésem alatt én az utazás során felmerülő unalom problémára, illetve az önkifejezésre reflektáltam. Egy többfunkciós társast alkottam, mely mágneses felületű és egy vagy több személy is tudja használni.

15


ELI VILÁGA Társasjátékom magába foglal egy Malom és egy Peg Pasziánsz játékot. Ezen felül terveztem egy saját társast, ami szabadon használható terepasztalnak is az egyedi kiegészítők használatával.

16


KOLLEKCIÓ Csapattagok: Fügedi Balázs Szabó Alexandra Toldy Nóra Kata Vékony Anna Konzulens: Kele Ildi

17


SZAKOS FELADAT Első féléves kerámiatervezési feladatom egy térrács készítése volt, többféle technikával, mely 50%-ban áttört. Konzulens: Kemény Péter

18


INSPIRÁCIÓ Kiindulópontom a Crown Shyness nevű jelenség volt, amely bizonyos fáknál megfigyelhető, amikor lombkoronájuk nem érintkezik egymással, ezáltal járatok alakulnak ki közöttük. Mivel maga az üres tér volt a rácsos szerkezet, a lombkorona alapegységemből építkezve próbáltam minél többet kísérletezni az érintkezési pontokkal.

19


VÉGSĹ? 1. modell

2. modell

20


MODELLEK 3. modell

21


Profile for Lea Szolnoki

Szolnoki Lea - Design Szolfézs portfólió 2018  

Szolnoki Lea - Design Szolfézs portfólió 2018  

Advertisement