Page 1

2018. TAVASZ-NYÁR

Flotta Magazin

Interjú

Beszélgetés Pesti Tímeával 10. old. Fókuszban

Fenntartható autózás 30. old.

Interjú

Dinamikus mindennapok Baji Balázzsal 16. old.

www.issuu.com/leaseplanhungary www.leaseplan.hu www.autotartosberlet.hu


AZ ÚJ ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Sportot űz a kalandokból

Amikor a dinamikus megjelenés stílusos eleganciával párosul: megérkezett a ŠKODA első városi terepjárójának sportos változata, a KODIAQ SPORTLINE! A modell egyedi kialakítású fekete dizájnelemeinek – mint például az első rács kerete és a spoiler –, valamint a 20”-os könnyűfém keréktárcsáknak köszönhetően már messziről kitűnik bármilyen tömegből. Üljön be a fűthető, elektromosan állítható vezetőülésbe, fogja meg a multifunkciós bőr sportkormányt, tegye sebességbe a 7 fokozatú DSG-váltót és induljon el élete legnagyobb kalandjára! Fedezze fel a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE minden részletét a www.skoda.hu/kodiaq/kodiaq-sportline oldalán!

www.skoda.hu

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE kombinált átlagfogyasztás: 4,9-5,7 l/100km, CO2 kibocsátás: 129-150 g/km.*

*Az üzemagyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási értékek az előírt szabvány (715/2007/EK rendelet) jelenleg érvényes változata szerint kerültek meghatározásra. Ezek az értékek összehasonlítási alapként szolgálnak más járműtípusokkal szemben, nem szavatolják a jármű valós üzemagyag-fogyasztását. A kép illusztráció. A 20”-os könnyűfém keréktárcsa felár ellenében kapható extrafelszereltség.


3

Új vizekre eveztünk Fontos mérföldkő volt a 2017-es év a LeasePlan számára. Az új stratégia jegyében úttörő szerepet vállaltunk az elektromobilitás terén, erőfeszítéseinket pedig a külvilág is észrevette, és Kék Innovációs Díjjal jutalmazta.

tóságról szól, hanem egy teljesen új szemléletről. Lapszámunkban több cikket is szentelünk a témának, hogy ügyfeleinket is segítsük az átmenetben és a környezettudatos, felelős döntések meghozatalában.

Megkezdtük izgalmas utunkat a zöld autózás felé, és 2018-ban ugyanekkora lendülettel folytatjuk tovább. Idén szeretnénk legalább 200 teljesen elektromos gépjárművet útjára indítani a flottánkban, valamint jelentősen emelni a plug-in hibridek és hibridek penetrációját.

Nem csupán nagyvállalati partnereinkre gondolunk. A kis- és középvállalatok is számíthatnak ránk, amelyeket szintén rugalmas megoldásokkal igyekszünk támogatni a növekedésben.

Hosszú távon még merészebb terveink vannak: 2021-re a LeasePlan munkatársai kizárólag zöld autókkal fognak közlekedni, 2030-ra pedig a teljes flottánk zöld lesz. Az e-mobilitás nem csak a technológiáról és a fenntartha-

Továbbra is szenvedélyünk az autózás - új célokkal, egyre zöldebben.

Pesti Tímea,

a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója

At LeasePlan in 2018 we continue our trail-blazing work in the field of electro-mobility. In this spirit, we aim to put 200 electric vehicles on the road as part of our fleet, and to significantly increase the penetration of plug-in hybrids and hybrid vehicles. We do support our clients in their green transition; beside our large corporate partners, smaller enterprises can also count on us.


4

Flotta Magazin

6 INTERJÚ Ügyfelünk az AstraZeneca

16 INTERJÚ Dinamikus mindennapok Baji Balázzsal

10 INTERJÚ Beszélgetés Pesti Tímeával


5

TARTALOM CONTENT

38 ZÖLD AUTÓZÁS Trendekről szakértői szemmel

24 MOTORTÍPUSOK A zöld árnyalatai

IMPRESSZUM KIADÁSÉRT FELEL VEZETŐ SZERKESZTŐ MARKETINGVEZETŐ LAPTERV FOTÓ

Pesti Tímea Zsély Anna Poór Júlia Koliger Endre LeasePlan és gyártók

KIADÓ LeasePlan Hungária Zrt. SZERKESZTŐSÉG 1113 Bp., Bocskai út 134–146. NYOMDA Pauker Nyomdaipari Kft. WEB www.issuu.com/leaseplanhungary E-MAIL julia.poor@leaseplan.com


6

Flotta Magazin

Interjú

Ügyfelünk az AstraZeneca A személyes jelenlét varázsa Mindössze egy emelet választja el egymástól az AstraZeneca és a LeasePlan budapesti irodáit, ám nemcsak ezért szoros a két cég kapcsolata. Együttműködésük közel 15 éves múltra tekint vissza, amelynek részleteiről Szabó Zoltánt, az AstraZeneca pénzügyi vezetőjét kérdeztük. Mikor kezdődött az AstraZeneca és a LeasePlan kapcsolata? A LeasePlan az AstraZeneca globálisan kiemelt partnere. Magyarországon közel 15 éve tart az együttműködésünk, miután megnyerték a flottakezelők számára kiírt tenderünket. Milyen érvek szólnak az operatív lízing mellett? Óriási előny, hogy nem kell tőkét betenni az autóflottánkba, és nincsenek kiugró, magas bérautó költségeink sem. Az operatív lízing jól tervezhető és megbízható folyamat. Míg a saját autók üzemeltetése számos rizikóval járna, a LeasePlan kockázatközösséget vállal velünk és kiszámíthatóvá teszi a napi működésünket. Rugalmasan újratárgyalhatók a feltételek, és az sem utolsó szempont, hogy ha jó minőségben adjuk vissza az autókat, bónuszokhoz jutunk, miközben a flottakezelő is jól jár. Nagyon szeretjük azt is, hogy teljes körű szolgáltatáscsomag tartozik az autókhoz, és a LeasePlan mindenről gondoskodik. A gumicsere például fél napos kiesést jelentene a munkából, ha a kollégáknak kellene intézni, ám ehelyett házon belül egy óra alatt kész van. Mekkora a flottájuk? Jelenleg 80 autóval rendelkezünk, ami a nálunk dolgozó 110 főre vetítve elég jó aránynak mondható. Mivel globális szerződéseink vannak, egy csomagból választunk a

megadott brandek és márkatípusok közül. Jelenleg négy márka - a Toyota, a BMW, az Opel és a Ford - modelljeit használjuk. Hogyan történt a járművek kiválasztása? Annak idején a vállalat európai szinten felmérte, hogy egy miénkhez hasonló struktúrával rendelkező cég az iparágban milyen felszereltségű és típusú autókat használ, és ez alapján kalibráltuk be, hogy az egyes munkatársi szintekhez milyen autók tartozzanak. Mi jellemző a munkatársak autóhasználatára? Kollégáink többsége Budapesten vagy a főváros 5-10 kilométeres körzetében lakik, így hétköznapokon rendszeresen ingáznak, hétvégén pedig sokan utaznak vidékre vagy nyáron vízpartra. A területi képviselőink viszont naponta átlagosan 300-400 kilométert tesznek meg az országot járva, így jóval több időt töltenek a kocsiban ülve. Milyen szerepet tölt be az autó a kollégák életében? Nem munkaeszközként tekintenek a járművekre, inkább sajátjukként kezelik őket. Különösen jellemző ez a területen dolgozó értékesítő munkatársakra: nekik a kocsi a második munkahelyük. Emiatt rendkívül fontos, hogy az alapvető biztonsági elvárások - így az évszaknak megfelelő gumiabroncs vagy a kiváló műszaki állapot - teljesítése mellett a kényelmükre is gondoljunk. Ennek jegyében odafigyelünk arra, hogy a kihangosító mellett


7

„Míg a saját autók üzemeltetése számos rizikóval járna, a LeasePlan kockázatközösséget vállal velünk és kiszámíthatóvá teszi a napi működésünket.”


8

Flotta Magazin

“A kollégáinknak sokat jelent, ha a LeasePlan nemcsak virtuálisan van jelen a mindennapjaikban, hanem személyesebb formában is.” Az AstraZenecáról A világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata kiemelt szereppel bír az innovatív gyógyszerek kutatásában, fejlesztésében és forgalmazásában. Budapesti székhelyükön jelenleg 110 fő dolgozik többek között a klinikai fejlesztés, a törzskönyvezés, a forgalmazás és a marketing területein. a kocsiban olyan funkciók is helyet kapjanak, mint az ülésfűtés, a GPS, a tolatóradar vagy éppen a tempomat. Említette a biztonságot. A megfelelő felszereltségű gépkocsik használatán túl hogyan tudják támogatni a balesetmentes vezetést? Minden évszakban rendszeresen küldünk hírleveleket a kollégáknak, amelyekben felhívjuk a figyelmüket az adott évszak autózással kapcsolatos sajátosságaira, és jelezzük nekik, mire érdemes ügyelniük - ezeket igen nagyra szokták értékelni. Ezenkívül a LeasePlannel évente szervezünk technikai vezetés tréninget a Hungaroringen. Ebbe a programba az új belépőket feltétlenül bevonjuk, illetve azoknak is felkínáljuk, akik nagy távolságokat tesznek meg kocsival. Mennyire elégedettek a LeasePlan szolgáltatásaival? Mindig is nagyon jó volt a

kapcsolatunk, ám pár éve jött egy nagy fordulat, miután lett egy dedikált flottamenedzserünk András személyében. Meg kellett értenünk, hogy a kollégáinknak sokat jelent, ha a LeasePlan nemcsak virtuálisan van jelen a mindennapjaikban, hanem személyesebb formában is. A változás egészen új minőséget hozott a partnerségünkbe. Bármilyen probléma merül fel, András mindent megold pár órán belül, legyen szó gumicseréről, javításról vagy csereautóról, így a munkatársainkat semmilyen autóval kapcsolatos feladat nem terheli. A népszerűségét jól mutatja, hogy csokihegyekkel halmozzák el őt, és az elégedettségi szint is tovább emelkedett. Megkerülhetetlen téma mostanában a zöld autózás. Az AstraZenecánál hogyan vélekednek a fenntarthatóságról? Fontos célkitűzésünk, hogy a széndioxid kvótánkat nagymértékben csökkentsük, tehát a zöld autózás nálunk is központi kérdés. Úgy gondoljuk, hogy egy innovatív cég stratégiájába abszolút beleillik az

olyan előremutató technológiák használata, mint a hibrid vagy az elektromos hajtás. Jelenleg mindegyik szinten tudjuk nyújtani ezt a választási lehetőséget a kollégáknak, és páran már éltek is vele, ők nagyon szeretik a hibrid autójukat. Munkatársainkat folyamatosan tájékoztatjuk a zöld járművek nyújtotta előnyökről, és segíti a váltást az is, hogy a LeasePlan tesztautókat bocsát a rendelkezésünkre. Idén szeretnénk az autóink jelentős részét hibridekkel pótolni - természetesen ebben is számítunk a LeasePlan szakértelmére és támogatására. The cooperation of LeasePlan and AstraZeneca has a history of almost 15 years. The complex service package provided by LeasePlan considerably simplifies the pharmaceutical company’s everyday operation; and the arrival of their new fleet manager has brought a new quality into the partnership. Besides the safety and convenience of their colleagues, environmental awareness is also becoming more important for the company.


9

www.myleaseplan.hu Leaseplan Hungary LeasePlan Hungรกria Zrt.


10

Flotta Magazin

Interjú

Csapatban az erő Kollégái inspirálják, folyamatosan keresi az új feladatokat, és szívügyének tekinti a fenntarthatóságot, amiért elnyerte a Kék Innovációs Díjat. Pesti Tímeával, a Leaseplan Hungária vezérigazgatójával szakmai kihívásokról, motivációról és vezetői értékekről beszélgettünk. Több iparágban is szerzett vezetői tapasztalatokat, mielőtt a LeasePlanhez került. Milyen út vezetett idáig? Karrieremet a gyógyszeriparban kezdtem a Novartisnál, ahonnan felsővezetőként jöttem el, majd egy svéd in-store marketingkommunikációs cég ügyvezetőjeként dolgoztam 9 évig. Izgalmas időszak volt: kis cégből egy több, mint 1 milliárdos vállalatot építettünk, ami a csoport második legprofitábilisabb leányvállalata lett. Két éven keresztül régiós igazgatói szerepben is tevékenykedtem a közép-kelet-európai országokért felelve, ezzel párhuzamosan pedig a nemzetközi Point of Purchase Advertising International (POPAI) szervezet magyarországi alapítója, később elnöke lettem. Miután otthon maradtam a harmadik gyermekemmel, jött az ötlet, hogy teljesen új területen próbáljam ki magam. 2011-ben csatlakoztam a LeasePlan csapatához kereskedelmi igazgatói pozícióban, tavaly óta

pedig a cég vezérigazgatói posztját töltöm be. Női vezetőként dolgozik egy férfiasnak tartott iparágban. Milyen tapasztalatai vannak? Sztereotípia, hogy az autózás férfias dolog. Ezt bizonyítja az is, hogy a LeasePlannél sok nő kolléga dolgozik, és nemrég a magyar menedzsmentben is kiegyenlítődött a nemek aránya. Globális szinten ugyan 32 országban hárman vagyunk női ügyvezetők, de a régióban éppen a női vezetéssel működő magyar és ír leányvállalatok a legsikeresebbek. Három iparágban is megtapasztaltam, milyen nőként dolgozni a felső menedzsmentben, és úgy látom, a női vezetők egyik nagy erőssége a hatékony kommunikáció. Emellett érzékenyebbek vagyunk a szervezet hangulatára és ügyesen ráérzünk, hogyan tudjuk összetartani az embereket. Ha már az erősségekről beszélünk: mitől lesz egy vezető eredményes?

Akkor sikeres egy vezető, ha tiszta célkitűzéssel rendelkezik, és ezt kommunikálni is tudja a többieknek: ha együtt tud mozogni a csapattal és a csapat vele. Fantasztikus számaink vannak profit és növekedés terén, de ezt csak úgy tudjuk elérni, ha az egész szervezet csapatként dolgozik együtt, a részlegek egymást segítik és közösen keresünk megoldást. Hiszek abban, hogy eredményesebbek vagyunk, ha a tapasztalatainkat összeadjuk, és nem külön-külön próbáljuk használni. Óriási erővel bír, ha mindenki érzi a csapatban a személyes felelősségét, és tisztában van a szerepe jelentőségével. Munkája folyamán milyen értékeket tart még szem előtt? Alapvető értéknek tartom az őszinteséget és a bizalmat. A kommunikáció nem működhet kizárólag felülről lefelé: teret kell adni mindenkinek, hogy elmondhassa a véleményét. Legalább ilyen fontos,


11

Zöld példakép Tevékenységével Pesti Tímea érdemelte ki a Volkswagen támogatásával alapított Kék Innovációs Különdíjat. A tiszta ég kékjére utaló elismerést a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója az e-mobilitás terén végzett úttörő munkájáért kapta a Menedzserek Országos Szövetségétől. Kinevezése után a vállalati stratégia egyik céljaként nevezte meg az iparági vezető szerep elérését a zöld autózás területén. Ennek jegyében került bevezetésre a LeasePlan új cégautópolitikája, amelyben előtérbe került a plug-in hibrid, illetve az elektromos autók beszerzése, és megkezdődött a vállalat flottájának zöldrendszámossá alakítása. Tímea részt vett a Nemzetgazdasági Minisztérium elektromos autók vásárlását ösztönző rendszerének kialakításában is, és számos fórumon népszerűsíti a fenntarthatóság üzenetét.

Névjegy: PESTI TÍMEA –– közgazdász és MBA diplomával rendelkezik –– 46 éves, házas, 3 gyermek édesanyja –– szabadidejében teniszezik és fut –– a Csodalámpa Alapítvány nagykövete


12

Flotta Magazin

“Hiszek abban, hogy eredményesebbek vagyunk, ha a tapasztalatainkat összeadjuk, és nem külön-külön próbáljuk használni.” hogy lehessen hibázni. A mai vállalati világban nem lehet növekedni és fejlődni, ha mindig a kitaposott úton haladunk, de sokan rettegnek attól, mit fognak szólni a szervezetben, ha tévednek. Én igyekszem arra bátorítani a kollégákat, hogy próbáljunk új dolgokat csinálni és másképp gondolkodni, és ha hibáztunk, tanuljunk belőle.

„A munkád a névjegyed - ha lehet rajta javítani, változtass.” Hogyan áll össze egy jó csapat? Mire figyel a kiválasztás során? Nagyon sokat számít, hogy egy jelölt milyen hajtóerővel rendelkezik. Nem azt keresem egy jelöltben, mennyire ért az operatív lízing kérdéseihez - én annak idején mindössze egy oldalt találtam a témáról egy MBA könyvemben. Mindenkit meg lehet tanítani Excelt kezelni vagy szerződést írni, de motivációt és alaphozzáállást nem tudunk adni. Olyanokat keresünk, akiket a közösen elérhető siker hajt. És Önt mi viszi előre? Nagyon erős belső drive-val rendelkezem. Mindig az volt a stratégiám, hogy maximálisan csinálom minden feladatom, és

még egy kicsit többet is - így váltam például a LeasePlan egyik nemzetközi trénerévé, majd vettem részt később a tréningprogram kidolgozásában is. Az motivál, ha értelmes dolgokat alkothatok, méghozzá másokkal közösen. Sosem tudnék otthonról dolgozni egyedül, engem inspirál a kollégák lelkesedése. Változó, hogy éppen mit élek meg sikerként, de igyekszem mindig találni valamit, amiből új energiát meríthetek. Természetesen nagy eredmény egy fontos mutató teljesítése, de az év 365 napján szükségünk van olyan impulzusokra, amelyek továbbvisznek minket. Jelenleg milyen kihívások foglalkoztatják? Elsősorban egy jó munkahely teremtése. Kiváló kollégák dolgoznak nálunk, és nagyon foglalkoztat a megtartásuk mikéntje. Nemrég több új vezető érkezett hozzánk, szeretnénk őket segíteni a beilleszkedésben, egy csapattá formálódni velük. A másik nagy kihívást azt jelenti, hogyan tudjuk sikeresen folytatni a zöld missziót. Sok vezetőt látok, aki ott rontja el, hogy kívülről nézi a focimeccset, de nem veszi fel a sportcipőjét. Akkor lehetünk hitelesek, ha az átmenetet a saját flottánkon kezdjük el, ezért folyamatosan dolgozunk a teljes LeasePlan flotta zölddé tételén. Emellett a fő feladatunk a gondolkodásmód megváltoztatása, ezért edukációs programokat

indítunk és lehetőségeket biztosítunk az ügyfeleink számára, hogy kipróbálhassák a zöld járműveket. Nagyot változott az infrastruktúra és a technológiai környezet, ezeket a pozitív változásokat szeretnénk velük megismertetni saját tapasztalatok biztosításán keresztül. Ilyen komplex feladatok mellett miként lehet hosszú távon helytállni? Szerintem akkor képes valaki folyamatosan magas színvonalon dolgozni, ha tisztában van azzal, hogy honnan tud új inspirációt nyerni és feltölteni az elemeit. Az évi egy szabadság nyáron erre kevés, folyamatosan kell valamilyen aktivitás - én például a játékokban és a sportban hiszek. Próbálom ezt a mentalitást a LeasePlanhez is behozni, most például futóversenyt szervezünk a kollégák részvételével. Nem az lesz a lényeg, hogy ki milyen gyorsan fut, hanem a táv közös teljesítse - együtt, egy csapatként. Tímea Pesti, Managing Director of LeasePlan believes in team power. Clear objectives, trust and effective communication are a must for her as a leader and she is motivated by common values, which are created with the team. She constantly seeks new challenges and sustainability is especially important for her, for which she won the Blue Innovation Award.


14

Flotta Magazin

Zöld hírek

Úton vagyunk A LeasePlan csapata eltökélt abban, hogy 2021-re cégünk munkavállalóinak autóit, 2030-ra pedig a teljes LeasePlan flottát zöldre cserélje. El is indultunk ezen az úton: a képen munkatársaink láthatóak az új, immár flottánk több mint harmadát alkotó plug-in hibrid autóink mellett. Büszkék vagyunk rá, hogy ily módon 22 százalékkal mérsékeltük a károsanyag-kibocsátást, csak a városban autózó - és így tisztán elektromos motorral közlekedő - kollégáink esetében pedig nullára csökkentettük a környezetszennyező hatást.

Alakítsuk együtt a jövőt! Helyettünk senki nem figyel a bolygónkra, ez itt és most mindnyájunk felelőssége. A LeasePlan csatlakozott a nagyvállalatok által kezdeményezett EV100 csoporthoz, amelynek célja, hogy az ENSZ-szel együttműködve a vállalati flották 2030-ig teljes egészében elektromos autókból álljanak. A témáról február utolsó napján Zero Emission címmel kerekasztalbeszélgetést is szerveztünk, amely a szén-dioxid kibocsátás csökkentését célzó intézkedések iránt érdeklődőknek biztosított fórumot a véleményés tapasztalatcserére. Az ebéddel egybekötött inspiráló beszélgetéseknek a St. Andrea Wine & Gourmet Bar adott otthont. Köszönjük ügyfeleinknek a részvételt, bízunk benne, hogy hasznosnak találták rendezvényünket!


15

A jövő autója elkészült Február elején nagy bejelentést tett az Eindhoveni Műszaki Egyetem: olyan, teljes egészében elektromos autót fejlesztettek ki, amely belsejének nagy része biokomposztból készült. A Noah névre keresztelt autó a korábbi, Lina néven ismertté vált járgány „kistestvére”, azaz továbbfejlesztett változata, amely 90 százalékban megújuló forrásból származó anyagokból készült. A 350 kilós autó nagyon gyorsan és energiatakarékosan képes gyorsulni. A kétszemélyes járgány bármilyen mobil eszközről kinyitható, és a jármű azonnal felismeri a sofőrt, majd hozzá igazítja a beállításait – ülést, tükröt –, egyszerűvé téve ily módon a car sharing-et, azaz a közös használatot. A modell idén júniusra készül el teljesen, a közönség ezt követően ismerheti majd meg számos európai városban.


16

Flotta Magazin

Interjú

Dinamikus mindennapok Világbajnoki bronzérmet nyert gátfutásban, kétszer is volt az Év férfi atlétája, nemrég pedig megválasztották az Év férfi sportolójának. Baji Balázs a pályán kívül is tartja a tempót, miután a LeasePlan és a Volvo Galéria Budapest januártól rendelkezésére bocsátott egy vadonatúj Volvo S90-et. Mindezt a LeasePlan teljes körű szolgáltatásaival kiegészítve. Balázst az autó mellől kérdeztük. Mi viszi előre Magyarország egyik leggyorsabb emberét a mindennapokban? Az elsődleges motivációt mindenképpen a siker jelenti, de emellett élvezem is a felkészülést. Alapvetően nincs problémám azzal, hogy végigcsináljam azt a folyamatot, amiről tudom, hogy eljuttathat a siker kapujáig. De persze nekem is vannak nehéz pillanataim, amikor meg kell küzdenem saját magammal: ilyenkor sokat segítenek a kis visszacsatolások, jól esik, ha valaki mellettem áll és biztat. Párszor már volt szerencsém átélni, hogy egy-egy nagyobb eredmény milyen sok örömet okoz sokaknak, akár idegen embereknek is, akik amúgy nem

feltétlenül állnak kapcsolatban az atlétikával. Az ilyen visszajelzések éreztetik velem, hogy nemcsak számomra fontos a munkám, hanem egy egész közösségnek, egy egész országnak értékes lehet. Ez a legnagyobb elismerés, egyben óriási motiváció, hogy a továbbiakban is legalább ilyen elszántsággal vegyek részt az edzéseken és a versenyeken. Hogyan telik egy átlagos nap? Nem mondanám, hogy átlagos sportolóéletet élek. Reggel felkelek, bemegyek a klinikára fél kilenc-kilenc körül, és ott dolgozom állatorvosként délután kettőig. Betegeket vizsgálok, vizitelek, konzultációkon veszek részt,


17

kezeléseket és műtéteket végzek. Miután befejeztem a munkámat, tudok ebédelni egyet, kicsit pihenek, és ilyenkor van időm bármilyen ügyintézésre is. Semmilyen elfoglaltság nem mehet azonban a fél ötkor kezdődő edzés rovására, ami rendszerint kettő, de inkább három órát vesz igénybe. Aztán este pihenés, vacsora, és vége is a napnak. Hogyan lehet összeegyeztetni a sportot, a munkát és a magánéletet? Milyen praktikákkal lehet időt nyerni? Nagy odafigyelést igényel, hogy ne csússzanak össze a dolgok, ezért próbálok mindent nagyon alaposan, akár hetekre előre megszervezni. Sok kompromisszumot kötök és ügyesen alakítjuk a beosztásokat a kollégákkal, szerencsére az Állatorvosi Egyetem Sebészeti Tanszékén végzett munkám egyelőre megadja azt a szabadságot, hogy tudjak sportolóként is létezni. Ahhoz, hogy időben eljussak minden előre egyeztett időpontra, óriási

segítséget jelent az autóm, és hogy semmilyen járművel kapcsolatos ügyintézéssel nem kell töltenem az időt. A kocsiban töltött órákat egyébként nagyon jól ki tudom használni. Mivel a város különböző pontjai között mozgok, és Budapesten ezekben az időszakokban a közlekedés nem egyszerű, a gyors elintéznivalókat és telefonokat például az autóban bonyolítom le. Már eltelt egy hónap a Volvo S90-nel. Milyenek az eddigi tapasztalatok? Sosem voltam óriási autófanatikus, de azért nagyon jó egy ilyen szép és nagy kocsiba beülni, biztonságérzetet ad és az ember önbizalmát is növeli. Kiválóan elférek benne a cuccaimmal együtt, ráadásul nagyobb távolságoknál sokkal kényelmesebb a különböző elektronikákkal megtámogatva utazni az autópályán a folyamatos pedálnyomogatás helyett. Majdhogynem önjáró az autó: amikor egy nehéz edzés után fáradtan araszolok hazafelé egy nagyobb dugóban, nem kell


18

Flotta Magazin

nyomkodnom a féket és váltogatni a sebességet, csak bekapcsolom a távolságtartó tempomatot és szinte magától gurul. De tetszik az interaktivitása is, jól lehet különböző alkalmazásokat rávetíteni, így kényelmesebben és gyorsabban eltelik az idő az autóban. Biztonságot ad, hogy bármilyen kérdés, probléma esetén számíthatok a LeasePlan Driver Centerre. Hogyan vezet valaki, akinek az egyik legnagyobb tehetsége, hogy gyorsan és ügyesen fut? Ez hangulatfüggő – van, amikor egész nyugodtan totyorgok a külső sávban, máskor viszont nehezen viselem, ha nem tudok megelőzni valakit. A LeasePlan szlogenjét idézve: what’s next? Mik a tervek 2018-ra? Nagy kihívás, hogy egy ennyire eredményes 2017-es év után tudom-e tartani a színvonalat 2018-ban. Az év már meg is kezdődött a fedettpályás szezonnal, és eddig nagyon szépen alakul, három nemzetközi versenyem

volt: egy győzelmet és két második helyet tudtam elérni. A Fedettpályás Világbajnokság nagyon izgalmas lesz, főleg a tavalyi vb után, de bizakodó vagyok, egyelőre jó a formám. Utána egy komolyabb felkészülési időszak következik viszonylag sok edzőtáborozással, majd egy nagyon sűrű nemzetközi versenysorozat fogja megelőzni az Európa Bajnokságot, többnyire a Gyémánt Ligasorozatban. Európa mindig érdekes, ugyanis az utóbbi években nagyon megerősödött az atlétika a kontinensen, főleg a gátfutás. Még egy világbajnoki bronzéremmel sem tudhatom azt, hogy mire számíthatok – alapvető elvárásom a döntőbe kerülés, ez reális cél lehet, de mindenképp fel kell kötni a nadrágot. Mindenesetre keményen dolgozom és bízom a legjobbakban. Balázs Baji, a world championship bronze medal hurdler follows a strict routine every day. When he is not competing, he spends his morning working, and then he trains in the afternoon, so his car is an integrated part of his life. In order to ease his preparation, LeasePlan and Volvo Galéria Budapest provide a brand new Volvo S90 to him since January, with an all-inclusive LeasePlan service package.


19

„Szeretek sportosan vezetni – tempósan, ritmusosan, de azért nem túl gyorsan. Leginkább este élvezem az autózást a városban, főleg egy jó zene mellett. Az autópálya nekem egy kicsit unalmas.”


22

Flotta Magazin

Lízingsuli

Nem boszorkányság -

Tévhitek az operatív autólízingről

A LeasePlan mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tanácsadásra és ügyfelei teljeskörű kiszolgálására. Ezúttal a kis- és középvállalatokat kívánják segíteni azzal, hogy eloszlatják az operatív lízinggel (tartós bérlettel) kapcsolatos kétségeiket és megismertetik őket rugalmas megoldásaikkal. Bár ma már számos cégnél tudják, hogy tartós bérlettel önerő és kockázatok nélkül használhatják az igényeiknek leginkább megfelelő járműveket, napjainkban is számos tévhit övezi az operatív lízinget. Egyre többen tekintenek az autókra szolgáltatásként a kkv-k körében is, mégis kevesen ismerik a részleteket, ezért sokszor bizalmatlanok. A LeasePlan a terület egyik vezető szakértőjeként ezeket az aggodalmakat kívánja eloszlatni legújabb online kezdeményezésével - lássuk, milyen tévhitek fordulnak elő a leggyakrabban! 1. Nem a kkv-k igényeire szabták Mivel az operatív lízinget a múltban jellemzően a nagyvállalatok vették igénybe, sok kis- és középvállalat vezetője véli úgy, hogy az ő igényeinek és pénztárcájának nem felelne meg a tartós bérlet. Pedig ez a konstrukció kifejezetten a kkv-k

legfőbb kihívásaira kínál megoldást többek között azzal, hogy a cégek induló költségek nélkül vehetik használatba az autókat. Miután elkerülik az autó megvásárlásával járó nagyobb beruházást, anyagi forrásokat szabadíthatnak fel alaptevékenységük fejlesztésére, miközben a költségek tervezhetővé és kiszámíthatóvá válnak. 2. Drága Sok cégvezető abból indul ki, hogy egy autó megvásárlása egyszerre nagy kiadás, de összességében kisebb ráfordítás, mint az éveken át fizetett havi bérleti díjak. Nem veszik viszont figyelembe a jármű üzemeltetésével járó összegeket, pedig egy új autó beszerzésekor a ráfordításokat a teljes élettartamra vetítve érdemes megvizsgálni. A tartós bérlet során csak a tényleges használatra eső finanszírozási és üzemeltetési költségeket kell megfizetniük, annak lejárta után a vállalatnak nem kell a későbbi kiadásokkal törődnie. 3. Kiszámíthatatlan Gyakori félelem, hogy a tartós bérlet váratlan kiadásokkal járhat, holott az operatív lízing általában fix havidíjat jelent a teljes futamidőre. Ez minden tételt fedez, így az adókat, a karbantartási költségeket és a biztosítást is, míg az üzemeltetés és a karbantartás kockázatát a flottakezelő viseli. Forintalapú finanszírozást és állandó kamatot

garantáló verzió mellett a kkv-knak az árfolyam- és kamatváltozásból eredő bizonytalanságtól sem kell tartaniuk. 4. Bonyolult Szinte mindenki vett már saját kocsit, céges autó beszerzésénél ugyanakkor általában nem mérik fel előre, milyen járulékos ügyintézéssel és kiadással jár a tranzakció. Az operatív lízing díjának kiszámolása elsőre bonyolultnak tűnhet, hiszen több tételt is magában foglal, a végeredmény azonban jól érthető és átlátható. Ráadásul a flottakezelő az autó tényleges tulajdonosaként minden terhet levesz a kkvtulajdonosok válláról, így a váratlanul felmerülő feladatok intézése helyett a vállalkozás vezetésére koncentrálhatnak. 5. Rugalmatlan Egyesek még most is úgy vélik, hogy a tartós bérlet ugyanolyan elköteleződést jelent, mint a vásárlás, és nem biztosít elegendő mozgásteret arra, hogy a cég reagálhasson az új igényekre és a változásokra. A technológia és a szabályozás gyors fejlődésének köszönhetően azonban ma már számos új lehetőség áll rendelkezésre. A márkafüggetlen flottakezelők kínálatán keresztül bármely gyártó bármelyik modelljéhez hozzájuthatnak és már akár egy hónapos időtartamra szóló bérleti szerződéseket is köthetnek.


23

6. Kockázatos Sok kis- és középvállalat vezetője azért tart a hosszú távú autóbérléstől, mert rizikósnak gondolják. Félnek attól, hogy mi történik, ha nem megfelelő a szerződés vagy az apróbetűs részek meglepetéseket tartogatnak. Hasonló aggodalom az is, hogy bonyolult könyvelési problémákkal maradnak magukra vagy a flottakezelő mégsem intézi a váratlan költségeket. Természetesen egy megfelelően megválasztott, szakértő partnerrel nem merülnek fel ilyen problémák, és hosszú távú autóbérlés esetén a kockázatokat a bérbe adó cég viseli, így a vállalkozást nem érintik a költségtényezők változásai. 7. Csak a saját autó az igazi Rendszeresen előforduló tévhit, hogy a bérelt autó egyszerűen nem biztosíthat ugyanolyan élményt, mint egy saját. A Leaseplan tapasztalatai szerint a kkvk-nál azt a szabadságot.t élvezik, hogy mindig az igényeiknek leginkább megfelelő járművet használhatják. Változó elvárások esetén ugyanis nehézségek nélkül válthatnak magasabb kategóriájú és felszereltségű autóra, és a váltás költsége beépül az új kocsi bérleti díjába.

The Leasing School www.oparativlizingsuli.hu Jó tudni - Az oldal hamarosan lízing vagy vásárlás kalkulátorral fog kiegészülni. There are several misbeliefs about operating lease amongst small enterprises, mostly about its cost and risk aspects. Small and middle size enterprises are important partners to LeasePlan, therefore LeasePlan intends to help them with a new website. Operativlizingsuli.hu offers information about long term rental, dissolves misconceptions, and also offers flexible solutions. The website is currently available in Hungarian.


24

Flotta Magazin

Motortípusok

A zöld árnyalatai Ma már több típus közül is választhatnak a környezettudatos autósok, nem könnyű azonban eligazodni az egyes paraméterek között. Csiki Szabolcs, a LeasePlan beszerzési csoport kollégája segít eligazodni az elektromos, hibrid és plug-in hibrid autók világában. A Toyotához fűződik az újkori hibrid autók bevezetése a piacra 1997-ben, majd pár évvel később megjelentek az első plug-in (konnektorról is tölthető) hibrid modellek is. Az ilyen járművek esetében a hagyományos benzinmotor és az elektromos motor speciális hajtómű kombinációval hajtja az autót. A hibrid változat tisztán elektromos hajtás esetén modelltől és a használat sajátosságaitól függően 6-8 kilométer megtételére képes, míg a plug-in hibridek a nagyobb akkumulátornak köszönhetően legalább 25, de akár 60 kilométert bírnak. A hibridek akkumulátorát menet közben a benzinmotor vagy a motorfék tölti egy generátoron keresztül, a plugin hibrid modelleknél ez kiegészül a külső áramforrásról történő töltési lehetőséggel is. Ezzel szemben a tisztán elektromos autók egyáltalán nem rendelkeznek belsőégésű motorral: az elektromos motor és egy külső áramforrásról tölthető, nagy kapacitású akkumulátor felel a jármű haladásáért. Utóbbi kapacitása határozza meg a hatótávolságot is, így léteznek olyan elektromos autók, amelyek 100-200 kilométert tudnak megtenni egy töltéssel,

míg a legnagyobb akkumulátorral rendelkezők akár 4-500 kilométert is. Melyiket válasszam? A három típusban közös, hogy egy modern dízelmotorral felszerelt autóhoz képest egyszerűbb és olcsóbb a karbantartásuk. Ritkábban kell például fékbetétet vagy -tárcsát cserélni, a tisztán elektromos autóknál pedig a motorolaj-cserével sem kell foglalkozni. Az ideális autó kiválasztása során azonban érdemes mérlegelni az autóhasználat körülményeit, például a naponta megtenni kívánt távolságot és a használat helyét. A plug-in hibrid képes a városban hosszabb ideig tisztán elektromos üzemmódban közlekedni, emellett a benzinmotorral több száz kilométert is elmegy. A tisztán elektromos autók a legideálisabbak a városi, elővárosi közlekedésre a helyi környezetszennyezés hiánya miatt, továbbá az egységnyi távolságra eső költség is ennél a verziónál a legalacsonyabb. A környezettudatosság és az alacsonyabb üzemanyagköltség mellett sokak számára vonzóak a

zöld rendszámmal járó előnyök is. Nem kell a kocsi után cégautóadót és vagyonszerzési illetéket fizetni, ahogy nincsen regisztrációs és gépjárműadó sem. Az új elektromos autók vásárlói további 1,5 millió forint állami támogatást is kaphatnak, viszont ebben az esetben 3 évig nem adhatják el az autót. Budapesten és több vidéki nagyvárosban további érv lehet az ingyenes parkolás, tévhit azonban, hogy zöld rendszámmal megengedett a buszsáv használata. Zöld rendszámot tisztán elektromos meghajtású járművek kaphatnak, illetve azok a külső áramforrásról tölthető autók, amelyek tisztán elektromos üzemben legalább 25 kilométert képesek megtenni – a hibrid autók tehát kiesnek. Töltőkérdések Magyarországon jelenleg fejlesztés alatt áll a töltőhálózat, és folyamatosan zajlik a köztéri töltési lehetőségek kiépítése. A meglepetések elkerülése végett indulás előtt sokat segít a tudatosság és az előretervezés: célszerű tájékozódni a publikus töltőhelyekről, például több weboldal vagy mobilalkalmazás térképét tanulmányozva. Érdemes figyelni


25

arra is, hogy az ülésfűtés, a klíma vagy éppen a lámpa az akkumulátor kapacitását használják fel, így csökkentik megtehető hatótávolságot. Nem árt tisztában lenni a különböző töltési módokkal, ugyanis a csatlakozótípusok között az átjárhatóság minimális. Az ázsiai szabványt képviseli a CHAdeMO, míg az európai márkák a CCS csatlakozótípust támogatják, ezek nagyfeszültségű egyenáramú töltőrendszerek, amelyeket villámtöltőként is szokás emlegetni. Nagy teljesítmény, és így rövid, az autó akkumulátorkapacitásától függően 30-60 perces töltési idő jellemző rájuk. Az Elmű-oszlopokon vagy

bevásárlóközpontokban is található Type 2 gyorstöltő már váltóáramú, és 4-6 óra alatt tölt fel egy elektromos autót, és élhetünk persze az otthoni, konnektorból történő, lassú töltés lehetőségével is, ám ebben az esetben figyeljünk arra, hogy 10-16 óra kell a művelethez. Environmentally conscious drivers can select from several engine types: hybrid, full electric or plug-in hybrids are all in play. Before making a decision, it is worth to consider the circumstances of use – such as range and characteristics of urban-suburban traffic. We also need to think about charging mode and possibilities!


26

Flotta Magazin

Színes hírek

Mi van a fa alatt? Milyen lehet a karácsony egy gyermekotthonban? A Kuckó Önkéntes Program szervezőinek célja, hogy azok a kicsik is kapjanak ajándékot, akik amúgy ritkán örülhetnek ennek. A LeasePlan menedzsmentje idén úgy döntött, hogy ezt a küldetést segíti, szebbé téve az ünnepeket. Cégünk e célból százezer forinttal támogatta a programot. Az adomány egyik részéből az ünnepet is otthonban töltő gyermekeknek vásároltak ajándékot, a másik felét pedig élelmiszerre és ajándékokra költötték, amelyeket nélkülöző családoknak juttattak el. Örülünk, hogy mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy minél több helyen kerülhessen meglepetés a fa alá!

Hogy egy picit könnyebb legyen Kórházban felnőttként is nehéz lehet a karácsony, ám ha kisgyerekként kell ott tölteni az ünnepet, az a kicsik környezete számára is szívfacsaró. A LeasePlan ezért úgy határozott, megpróbál saját eszközeivel mosolyt csalni a tartós kórházi kezelés alatt álló kis betegek arcára. Három, egyenként kétszemélyes elektromos kisautót választottunk erre a célra: a járműveket a Szent László Gyermekhematológia Osztályához tartozó Démétér Alapítvány, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház Gyermekosztálya, valamint a Debreceni Gyermekhematológia kapta.


27

Üdv a fedélzeten! Tavaly év vége óta új ügyfelünkként üdvözölhetjük az egyebek mellett a Starbucksot, a Pizza Hutot, és a KFC-t is üzemeltető AmRest birodalmat. A KFC gyorsétteremlánc új, innovatív szolgáltatásának részeként online rendelések esetén jól ismert termékeik ezentúl a LeasePlan autóival érkeznek. A járműveket a KFC Hunyadi úti éttermének parkolójában adtuk át Dél-Budán.


30

Flotta Magazin

Fenntarthatóság

Optimalizálás felsőfokon Zöld flotta – ma már nem álom. Az átgondolt flottaüzemeltetés ma már a versenyképesség egyik záloga, fontos, hogy a vállalati stratégia részét képezze. Átgondolt működtetés mellett négy év alatt a széndioxid kibocsátás akár 40 százalékkal is csökkenthető. Tanácsok felelős vezetőknek. Lina édes. És törékeny. Az eindhoveni egyetemista srácok szeme fénye. Bánatukra azonban a városban még nemigen jelenhetnek meg vele. Lina ugyanis egy kisautó méghozzá komposztálható. Holland egyetemisták építették, főképp cukorrépából nyert gyantából és lenből. Futóműve és kerekei ugyan még a hagyományos, nem zöld technológiával készültek, és könnyen törik a cukoralapú váz, ám a konstruktőrök kitartóan fejlesztik. Álmuk, hogy közúton is bevethető legyen a „kisasszony”. Zéró tolerancia Bár alighanem messze még az idő, amikor vállalatvezetők tömegei vakarják majd a fejüket, hogy Linákat lízingeljenek, a fenntarthatóság már most is lényeges szempont a felelős cégek döntéseiben. Az EU közlekedéspolitikájáról szóló Fehér Könyv szerint ez gazdaságipénzügyi kérdés, hiszen a jelenlegi helyzet fenntartása a forgalmi torlódások és a környezetszennyezés jelentős növekedéséhez vezet, és végső soron veszélyeztetni fogja Európa gazdaságának versenyképességét. Azaz: ha prosperáló céget akarsz, legyen zöld a flottád is! A LeasePlan azt a célt tűzte ki, hogy flottája 2030-ra elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátást.

Ügyfeleinket is támogatjuk ezen az úton, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanácsot adjunk az alacsony kibocsátású autók flottába illesztésével kapcsolatban, és lehetőséget biztosítunk a kipróbálásra. Lépésről lépésre A flottaüzemeltetés ideális esetben a vállalati stratégia fontos részét képezi, hiszen az az üzletmenet mellett érinti a pénzügy, a HR, az egészség- és munkavédelem területeit is. Megéri foglalkozni a kérdéssel, hiszen átgondolt működtetés mellett négy év alatt a széndioxid kibocsátás akár 40 százalékkal is csökkenthető. Első lépésként érdemes áttekinteni a céges autók jogosultsági feltételeit, és ennek alapján optimalizálni a bérleti rendszert. Csak üzletileg indokolt esetben legyen a munkavállaló jogosult vállalati autóra! Az alkalmi járműhasználók számára legyenek elérhetőek a közös használatú pool autók. Ha pedig a gépkocsikat szezonálisan használják, a klasszikus lízing helyett válasszuk a rugalmas bérleti konstrukciót, melynek révén akár néhány hónapra is igénybe vehető az autó. Ami fontos: az ökológiai lábnyom csökkentését célzó intézkedéseink érintik a gépjárműszabályzatot, így ne felejtsük el egy szakértő partner bevonásával aktualizálni azt!

Okos döntések Építsünk be széndioxid határértéket a vállalati gépjárműszabályzatba! Ily módon dolgozóink csak egy adott küszöbértékig választhatnak autót. Ezt az értéket szintekhez vagy munkakörökhöz is rendelhetjük. Ugyancsak kardinális kérdés az üzemanyag-választás. Használjunk alternatív üzemanyag hajtotta járműveket, hibrideket vagy teljesen elektromosakat, ezáltal a káros anyag kibocsátást 15-20 százalékkal is mérsékelni lehet, sőt, a biogáz esetén ennél is magasabb értékekkel büszkélkedhetünk majd. Olyan autót válasszunk, amely megfelel az adott munkakörnek, a használat céljának. Az üzemanyagkártya bevezetése révén pedig a költségelszámolás adminisztrációs terheit is csökkenthetjük: a fogyasztás vagy energiafelhasználás, valamint a széndioxid kibocsátás is ellenőrizhető lesz. Ha a fentieket megléptük, elégedetten kommunikálhatjuk dolgozóink felé, hogy egy környezettudatos, felelős vállalat munkatársai. Alighanem büszkék lesznek, miközben valóban tettünk a környezetünkért. Megéri, ugye?


31

Fókuszpontok –– tisztább/szigorúbb autóhasználói jogosultságok megállapítása –– a lehető legzöldebb választási lehetőség biztosítása az adott célnak megfelelően –– kibocsátás-tudatos autóhasználói viselkedés és optimalizált üzemanyag-fogyasztás elérése

A thorough fleet management is one key element of competitiveness, which can contribute to up to 40 percent of carbon dioxide emission reduction. Our goal at LeasePlan is to achieve zero emission level by 2030. We also support our clients to do so, when considering the different vehicle or fuel options and sustainability strategy.


32

Flotta Magazin

LeasePlan szakértő

Kalandozni csak pontosan, szépen Összegyűjtöttük, mire érdemes ügyelni, ha céges autóval vágunk neki a nagyvilágnak. Tanácsainkat követve gyerekjáték az egész! Vége már azoknak az időknek, amikor a határhoz közelítve az embert elfogta a gyomorgörcs, és csak azt követően könnyebbült meg, hogy a zord tekintetű határőrök morózusan visszaadták az útleveleket, majd biccentve jelezték: szabad az út. Az Európai Unión belül immár nyugodtan utazhatunk fontos azonban, hogy amennyiben céges autóval indulunk külföldre, minden szükséges intézkedést megtegyünk. Papírok. Mindenekelőtt a dokumentumokat ellenőrizzük! Érvényes-e az útlevél, a személyi igazolvány, van-e meghatalmazás az autóhasználathoz? A LeasePlan külföldre utazáshoz engedélyt ad az autó használatához, ezt közúti ellenőrzés során be kell mutatni. Vizsgáljuk meg azt is, mi a helyzet a forgalmival és a műszaki vizsgával, és nézzünk utána, hogy van-e nemzetközi biztosítási zöldkártya, illetve érvényes-e az assistance szolgáltatás külföldön is.

Műszaki állapot. Nézzük át a kocsit is: mikor esedékes a kötelező szerviz, rendben vannak-e a folyadékszintek (olaj, ablakmosó) és a guminyomás? Az üzemanyagkártyák külhoni használatának feltételeit szintén célszerű ellenőrizni, hogy biztosan legyen olyan benzinkút, amilyenre szükségünk lenne. Ahány ország… A céges autót az ügyfelek szerződésük értelmében azokban az országokban használhatják, amelyekben érvényes jogosítvánnyal, CASCO-val, valamint kötelező gépjárműfelelősségbiztosítás rendelkeznek. Utóbbi a LeasePlan autók esetében az EU-n kívül Svájcban is érvényes, egyéb esetben indulás előtt meg kell kötni az adott országra is. Előfordulhat, hogy egy-egy ország a miénktől eltérő többletkötelezettséget ír elő, ennek ellenőrzésére érdemes a flottakezelőhöz fordulni. Ha elhagyjuk az EU-t, közjegyzős meghatalmazásra lesz szükségünk, amit nagyjából öt munkanap alatt biztosít a bérbe adó cég.

Biztosan, szabályosan. Vezessük szabályosan! Ne mobilozzunk, ne vezessünk ittasan, tartsuk be a sebességkorlátozást. Ne legénykedjünk: uniós irányelvek alapján a büntetést úgysem ússzuk meg, hiszen a tagállamok megosztják egymással az országukban regisztrált gépjárművek és azok tulajdonosainak adatait.

Külföldi utazás előtt segítséget kínál az ügyintézésben: Driver Center telefon: +361 236 36 65 e-mail: dc.lphu@leaseplan.com MyLeasePlan: myleaseplan.hu

It matters if we explore the world by a private or a company car. Besides checking the documents, we need to check the condition of our car and we also need to think about insurance. We need to consider country specifics, and what is the most important: drive safely!


33


Új energia a vállalkozásának.

ÚJ Nissan LEAF S I M P LY A M A Z I N G 60 hónap teljes futamidő 15 000 km éves futásteljesítmény 99 900 Ft + ÁFA/ hó*

A képek illusztrációk. A jelen hirdetésben közölt adatok és tények kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek szerződéskötési ajánlatnak. Áramfogyasztás: 194-206 Wh/km, CO₂-kibocsátás: 0 g/km. *Az ajánlat vállalkozások számára érvényes meghatározott futamidőre és futásteljesítményre vonatkozik. Az árak az elektromos autók vásárlása esetén igénybe vehető 1 500 000 Ft-os állami támogatás igénybevételével kerültek kiszámolásra. Ennek pontos feltételeiről és menetéről az árajánlat adásakor tájékoztatjuk ügyfeleinket. A feltüntetett árak nem tartalmazzák az ÁFA-t. A havi díj magában foglalja: tél-nyári gumiabroncsokat, teljeskörű szervizszolgáltatást, CASCO és gépjármű-felelősségbiztosítást, az assistance szolgáltatást. További információért forduljon hozzánk az ertekesites@leaseplan.comemail címen.


35

Utazás

Ezerszínű nyár négy keréken Emlékezetes üdülés kocsival legfeljebb 600 kilométerre? Utazási ajánlónkkal nem lehetetlen három izgalmas desztinációt mutatunk be a szomszédos országokban, amelyek autózás szempontjából is különleges élményeket tartogatnak.

Tóparti romantika

Bled és környéke, Szlovénia Igazi ékszerdoboz bújik meg a szlovéniai Triglav Nemzeti Park peremén a Bledi-tó képében. A tó nyugati részénél fekvő szigeten egykor egy pogány szerelemistennőnek szánt szentély állt a mai gótikus templom helyén. A romantikus szál végigkövette az idő múlását: máig élő hagyomány, hogy ha egy jegyespár a templomban szeretne megesküdni, a vőlegénynek a templomhoz vezető 99 kőlépcsőn kell felvinnie a menyasszonyt, hogy örökké tartson a házasság. Ha már a szigeten járunk, szólaltassuk meg a Franciscus Patavius padovai mester munkáját dicsérő harangot is - a legenda úgy tartja, teljesül a harangot háromszor megkongatók kívánsága. Hogy hogyan jutunk a szigetre? Aki nem csónakázott pletnával, az nem látogatta meg igazán Bledet - tartja a mondás. A jellegzetes, vászontetejű, lapos fenekű facsónakok a helyi látkép elmaradhatatlan elemei, csónakosai állva, két evezővel szállítják utasaikat. Készítsük be a túrabakancsot is, a környéken ugyanis számos természeti szépséget csodálhatunk meg - vétek lenne például kihagyni a Vintgar-szurdok fahidakon vezető ösvényeit. A Radovna folyó mentén kialakított

útvonal igen népszerűnek számít, ezért ajánlott korán elindulni, hogy a tömeget megelőzve tudjuk élvezni a szurdokvölgy szépségeit. Bledtől 25 kilométerre található a festői Bohinji-tó. Partjáról kabinos felvonó visz fel a Vogel-hegyre, amely télen Szlovénia egyik síparadicsomaként működik, nyáron azonban a túrázók egyik kedvence. Ha felülünk a libegőre, lenyűgöző panoráma tárul elénk: tiszta időben rálátunk a háromfejű szláv pogány istenről elnevezett 2864 méteres Triglavra, Szlovénia legmagasabb csúcsára. Szintén a tó partjáról közelíthető meg az Alsó-Száva zuhataga. A csodálatos türkiz színekben pompázó Savica-vízesés a Száva egyik forrása, és 70 méter magasról zúdul alá. Tippek –– Édesszájúaknak kötelező a bledi krémes megkóstolása. –– Rossz idő esetén ereszkedjünk le a föld alá – az ország kis méretének és autópályáinak köszönhetően gyorsan elérhető Postojna világhírű barlangrendszere.


36

Flotta Magazin

Utazás Színpad a hegyek között

Salzburg, Ausztria

Történelem és a kultúra találkozik az Alpok vonulatai között Salzburgban, amelyet méltán nyilvánítottak az UNESCO Világörökségének részévé. Hellbrunni kastély, Mirabell-kert, Hohensalzburg vára - csak néhány látnivaló a város csodáiból. Salzburgot újra és újra beválogatják Ausztria leginkább kerékpárbarát települései közé, így amíg az autónk pihen, a nyeregbe pattanva is felfedezhetjük. Természetesen kötelező programpont Mozart szülőházának felkeresése a Getreidestrasse 9. alatt, és ha már Mozart: 1890-ben Paul Fürst cukrászmester dolgozta ki a praliné receptjét, amelyet ma Mozart-golyóként ismerünk. Az édesség eredeti változatát egyedül Salzburgban tudjuk megvásárolni - figyeljünk arra, hogy ne a jól ismert arany csomagolást, hanem az ezüst-kék borítást keressük! Időzítsük úgy látogatásunkat, hogy részt vehessünk Salzburg híres kulturális rendezvénysorozatán, a Salzburgi Ünnepi Játékokon. Napjaink egyik legjelentősebb zenei fesztiváljának gyökerei egészen 1920-ig nyúlnak vissza, és minden évben nemzetközileg elismert művészek fellépései gondoskodnak arról, hogy a zenerajongók különleges élményekben részesüljenek. A fesztivált immár 98. alkalommal rendezik meg július 20. és augusztus 30. között Markus Hinterhäuser intendáns vezetése mellett, aki ezúttal az érzelmek erejét állítja a középpontba. Az idei szezonban több mint 200 felejthetetlen előadás várja a közönséget, így például öt új opera és színházi bemutató, valamint számos koncert és felolvasóest. Tippek –– Ha már a környéken járunk, ejtsük útba Hallstattot is. A tóparton elhelyezkedő település hegyoldalba épített faházaival igazi alpesi álom, amely minden évszakban lenyűgözi a turistákat - nyáron azonban csobbanhatunk is egyet a strandszigeten. –– Salzburg és Hallstatt között pihentető megálló Bad Ischl. Az Osztrák-Magyar Monarchia híres gyógyfürdővárosában ma is élvezetes program megmártózni a termálvízben. Ne felejtsünk el betérni egy islerért a Zauner cukrászdába!


37

Hív a tenger

Cres, Horvátország Kristálytiszta tenger és üdítően kevés turista fogadja a látogatót Cresen. A Brestováról vagy a Krk szigeti Valbiskáról induló komppal megközelíthető sziget olajfák szegélyezte útjain az autózás önmagában felér egy meditatív élménnyel, a gyönyörű partszakaszok pedig fürdőzésre csábítanak. Kihagyhatatlan program a Plava Grota, azaz Kék Barlang. A Sveti Ivan-öböl nevezetességéhez a kalandvágyóknak közel 400 métert kell sétálniuk Lubenice falu határából a köves ösvényeken, majd fürdőzés után vissza is kell gyalogolnunk. A látvány kárpótol a túráért, de azért megsúgjuk: a képeslapra kívánkozó strand hajóval is látogatható. Érdekes szárazföldi kirándulás a szűk, partmenti szerpentineken megközelíthető Beli meglátogatása a sziget északkeleti részén. A vezetéstechnikai kihívások leküzdése után arra az aprócska településre jutunk, ahol a legenda szerint IV. Béla menedéket lelt a tatárjárás után – állítólag a falu is a magyar király után kapta a nevét, és a mai napig megtekinthető kőfalba faragott arcszobra. Strandolás előtt a középkori hangulatot idéző szűk utcákon sétálva érdemes útba ejteni az Eko Centart: a természetvédelmi központban sokat tanulhatunk a tenger fölötti meredek sziklákon élő fakó keselyűkről. Ha a falvak csendje és az eldugott, idilli öblök nyugalma

után egy kis nyüzsgésre vágyunk, irány Losinj szigete! Ide Osor középkori hangulatú kisvárosán keresztül vezet az utunk egy hídon át, ugyanis a rómaiak a hajózás megkönnyítésének érdekében csatornával vágták ketté Crest, így új szigetet hoztak létre. Mali Losinj igazi mediterrán üdülőközpontnak számít, ahol nyáron élettel telnek meg a színes házakkal teli utcák teraszos vendéglői és kávézói. Tippek –– Valun, Orlec, Belej, Pernat - érdemes körbejárni a sziget legszebb strandjait. Bárhol is terítenénk le a törülközőket, ne hagyjuk otthon a búvárpipát! –– A losinji tengeri rezervátumot 1987-ben hozták létre a környéken élő delfinpopuláció védelmére. Mali Losinjból rendszeresen indulnak előzetes regisztrációt igénylő hajókirándulások a tengeri emlősök megfigyelésére. Unique destinations within 600 km from Budapest? The picturesque Bled in Slovenia is also a great destination for romantic strolls but also for hiking trips. Salzburg – Mozart’s hometown in the embrace of the Alps offers an irresistible combination of history and culture: the renown Salzburg Festival will take place between 20th July and 30th August. For sea lovers, we recommend Cres with its idyllic beaches, crystal clear water and very few tourists.


38

Flotta Magazin

Zöld autózás

Lendületben A céges autóflotta „zöldítése” egyelőre gyerekcipőben jár. A háttérben néhány prekoncepció és félelem áll, ezeket oszlatjuk el szakértőnk, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke, Ungár János segítségével. Az idegenkedés okainak egyike a terület gyors fejlődéséhez kötődik. Korszerű lesz-e pár év múlva a most kiválasztott típus vagy várjunk ki? „E dilemmát éppen a céges autók esetében félretehetjük, hiszen van arra mód, hogy a maradványérték kockázatot a lízingbeadó átvegye” – véli Ungár János. Így a döntéskor elegendő azt mérlegelni, hogy milyen típusú járműpark illeszkedik a cég mobilitási szokásaihoz, arculatához. „Általában nem a technológiai aspektusok játsszák a választáskor a legfontosabb szerepet” – jegyzi meg a szakértő. Ezért fontos, hogy az élen járó cégek és az iparági kereteket alakító kormány megteremtse azokat a feltételeket, amelyek megkönnyítik a döntést a zöldítés gondolatával most még csak kacérkodó vállalatok számára. Hiszen ahol eljutnak a zöld járművek kipróbálásáig, ott hamar kedvet kapnak a folytatáshoz. Mindenre van megoldás A másik aggály a hatótávval kapcsolatos, azaz attól tartanak, hogy nem jutnak el időben töltőállomáshoz, a töltés hosszadalmas, illetve túl sűrűn van szükség feltöltésre. „Itt azt érdemes látni, hogy egy céges autó ma Magyarországon átlagosan napi 30-50 kilométert tesz meg. Bőven lehetnek tehát egy flottában olyan autók, amelyek ez alapján egy az egyben kiválthatók zöld megoldással, a többi esetben pedig a car policy módosításával lehet az autósokat kedvező helyzetbe hozni” - mutat rá a szakértő. Azaz olyan esetekben, amikor egy munkatárs csak évi pár alkalommal tesz meg nagyobb távot az autóval, az ilyen alkalmakra kapjon pool cart, évközben pedig tud járni zöld autóval. A rendszeresen hosszú távokat autózó dolgozók számára a plug-in hibrid autók választása jelenthet megoldást. Emellett a Range Extender (REx), azaz hatótáv-növelő benzinmotorral ellátott változat is jó döntés lehet. Ez jó átmeneti megoldás lehet addig, amíg a hatótávolsággal kapcsolatos igényeket a világ vezető fejlesztői és a töltőhálózatok ki nem tudják elégíteni.

hosszabb út során történő közbenső feltöltés, ám tavaly év vége óta a töltésidő rövidítése lendületet kapott. Az „ultra fast” technológia megjelenésével a korábbi, 50 kW-os kapacitás akár hatszorosára, 300 kW fölé is emelkedhet nagyon rövid időn belül. Ehhez pedig illeszkednek majd a járműgyártói technológiák, így már jövőre várható olyan modellek megjelenése, amelyek a megnövekedett elektromos kapacitást is fel tudják venni. „Ezáltal a töltési idő 10-12 percre rövidül majd - csupán ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az újabb, 300 kilométer megtételéhez szükséges töltést elvégezzük. Márpedig háromóránként egyébként is pihenőt szoktak tartani az autósok” – vetíti előre Ungár János. Zöld alternatívák Az autóválasztás során több alternatíva is kínálkozik. A plug-in hibrideket, azaz elektromos hálózatról tölthető autókat otthon, az irodában vagy elektromos hálózatra kapcsolva is tölteni lehet. Nagyobb beruházást igényelnek, ám kedvezőbben adóznak. A hibridmeghajtás városban araszolás esetén hatékony, és a vezetési stílus is befolyásolja az üzemanyagfogyasztást, valamint a fenntartási költségeket. A CNG-üzemű, azaz sűrített földgázzal működő járművek teljes életciklusuk során 20-30 százalékkal kevesebb szén-dioxiddal terhelik a levegőt, mint a hagyományosak. A motor nem bocsát ki szagokat, és zajt is csak minimális mértékben, emellett olcsóbb üzemanyaggal működik. Az elektromos járműveknél pedig nincs kipufogógáz, és ezt a megoldást állami támogatásokkal és adókedvezményekkel is segítik.

Trendek

Fontos tehát a mérlegelés. Összességében: érdemes megnézni, van-e a gyártónak ISO 14040, illetve 14044 tanúsítványa, és nézzünk rá a kibocsátási értékekre is. Hiszen minél kisebb egy autó teljes életciklusra vetített CO2 értéke – és persze minél kevesebbet használjuk –, annál többet tehetünk környezetünkért!

Ez pedig már nem sokáig várat magára: az elmúlt három esztendőben a hatótávolság a korábbi másfélkétszeresére emelkedett. Új trend továbbá, hogy a töltések kapacitása, sebessége is folyamatosan nő. Ma még akár háromnegyed óráig is tarthat egy-egy

Transitioning to a green fleet raises several questions. Our expert points out: with a lease contract, we do not need to worry about the rapid changes of this area. Reviewing company car policies and a thorough car selection can also solve the issue of range.


GLC kombinált üzemanyag-fogyasztás: 2,5-10,7 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 59-244 g/km.

B4

A külseje megfog. A belseje meggyőz.

GLC kombinált üzemanyag-fogyasztás: 2,5-10,7 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 59-244 g/km.

Mercedes-Benz GLC SUV Limited Edition kedvező áron, extrafelszereltséggel* együtt. Látogasson el márkakereskedéseinkbe, és ismerkedjen meg a stílusos vonalvezetésű, tágas és praktikus kialakítású belső térrel rendelkező Mercedes-Benz GLC SUV modellekkel.

A külseje megfog. A belseje meggyőz.

Mercedes-Benz GLC SUV Limited Edition kedvező áron, extrafelszereltséggel* együtt. Részletek: www.mercedes-benz.hu/glc-ajanlat Látogasson el márkakereskedéseinkbe, és ismerkedjen meg a stílusos vonalvezetésű, tágas és praktikus kialakítású belső térrel rendelkező Mercedes-Benz GLC SUV modellekkel. *Részletek: Extrafelszereltség: Külső króm csomag, LED High Performance fényszórók, 17“ könnyűfém keréktárcsák www.mercedes-benz.hu/glc-ajanlat 5 duplaküllős design, Audio 20 CD, Aktív parkolásasszisztens A tájékoztatás nem teljes körű. Az adatok helyességéért, tévedésért vagy nyomdahibáért felelősséget nem vállalunk. A kép illusztráció. A hirdetés nem minősül ajánlattételnek. További részletekről érdeklődjön a Mercedes-Benz márkakereskedésekben! * Extrafelszereltség: Külső króm csomag, LED High Performance fényszórók, 17“ könnyűfém keréktárcsák 5 duplaküllős design, Audio 20 CD, Aktív parkolásasszisztens A tájékoztatás nem teljes körű. Az adatok helyességéért, tévedésért vagy nyomdahibáért felelősséget nem vállalunk. A kép illusztráció. A hirdetés nem minősül ajánlattételnek. További részletekről érdeklődjön a Mercedes-Benz márkakereskedésekben!

Leaseplan Flotta Magazin 2018 tavasz-nyár  
Leaseplan Flotta Magazin 2018 tavasz-nyár