Page 1

Woning kopen bij Domijn: wij stellen de koopovereenkomst voor u op

Vragen? Heeft u vragen over deze folder of over andere producten en diensten van Domijn? Neemt u dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is 0900-335 0 335 (lokaal tarief). Natuurlijk bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren. Ons actuele woningaanbod vindt u ook op onze website.

De notaris

U kiest zelf de notaris

In de koopovereenkomst is een datum afgesproken voor de overdracht. Zodra u de financiering van de woning rond heeft, dan is het wachten op deze overdracht van de woning die u gekocht heeft. De notaris maakt een afspraak zodra hij de hypotheekstukken heeft ontvangen. Vóór de tekenafspraak bij de notaris gaat u samen met één van onze makelaars nog een keer samen naar de woning voor de oplevering. Tijdens de oplevering inspecteren we de woning en noteren we de meterstanden. Aansluitend tekenen we de akte van levering bij de notaris. In de meeste gevallen kiest u zelf de notaris uit.

Vereniging Eigen Huis

U kunt lid worden van de ‘Vereniging Eigen Huis’. Dit is de belangenvereniging voor kopers en eigenaren van woningen. Kijk voor meer informatie op www.eigenhuis.nl.

Koopt u een appartement?

Als u een appartement koopt, dan heeft u te maken met een Vereniging van Eigenaren (VVE). Met andere woorden: u koopt een appartements-recht met een aandeel in het hele gebouw. U betaalt een VVE-bijdrage aan de vereniging. Deze bijdrage bestaat uit servicekosten en het onderhoud. U bent dus mede verantwoordelijk voor het onderhoud van het hele gebouw. Voordat u een appartement koopt is het verstandig om te vragen naar de onderhoudstoestand van het gebouw. Ook is het belangrijk om te weten of er voldoende reserves zijn opgebouwd door de VVE. Wij informeren u graag over de VVE.

Het kopen van een woning

Vestiging Enschede

Boulevard 1945 - 324a Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Vestiging Haaksbergen

Markt 12 Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur Woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Vestiging Losser

Ravenhorsterweg 1a Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur Woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

makelaardij@domijn.nl www.domijn.nl

Handige tips


Kijk op www.domijn.nl voor alle beschikbare woningen

Handige tips Bij het kopen van een woning

De koopovereenkomst

Als u een woning koopt van Domijn, dan stellen wij een koopovereenkomst op. Dit is een belangrijke stap naar uw eigen woning. De koopovereenkomst heeft u nodig voor het aanvragen van de financiering. Voor de ondertekening van de koopovereenkomst maakt één van onze makelaars een afspraak met u. In de koopovereenkomst staan ontbindende voorwaarden voor de financiering. Krijgt u de financiering niet rond, dan zijn er geen kosten verbonden aan de ontbinding van het koopcontract. Wel vragen wij u dan om aan te tonen dat u niet in aanmerking komt voor financiering.

Kosten

Het kopen van een woning kost meer dan alleen de prijs van de woning. Er zijn kosten die u als koper bij de prijs van de woning op moet tellen. Dit noemen we ‘kosten koper’ (k.k). Denkt u hierbij aan kosten die u betaalt aan de overheid (overdrachtsbelasting) en aan de notaris. Ook betaalt u kosten voor het afsluiten van een hypotheek. In sommige gevallen is het mogelijk een woning Vrij op Naam (V.O.N.) te kopen. De notariskosten en overdrachtsbelasting zijn dan bij de koopsom inbegrepen. De kosten voor de hypotheekakte en de kosten voor inschrijving in het kadaster betaalt u dan wel zelf.

Bij het kopen van een woning komt veel kijken. U doorloopt een aantal stappen voordat de woning van u is. Domijn begeleidt u hier in. Samen zorgen we er voor dat het kopen van een woning zo soepel mogelijk verloopt.

De hypotheek

Als u geld wilt lenen voor het kopen van een woning, dan is het verstandig een afspraak bij een bank te maken. Dit kan ook bij een financieel tussenpersoon. Tijdens de afspraak krijgt u advies over de mogelijkheden van een hypotheek. U weet dan hoeveel u kunt lenen en wat uw maandlasten zullen zijn. Zodra u daar duidelijkheid over heeft, kunt u heel gericht naar een woning zoeken. Wij kunnen u in contact brengen met verschillende banken.

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die u kunt aanvragen bij het aangaan van een financieel risico, zoals het afsluiten van een hypotheek. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen verstrekt deze garantie. De Nationale Hypotheek Garantie kan u een korting op de rente opleveren. Meer informatie vindt u op www.nhg.nl.

Een woning zoeken

Zoekt u een geschikte en betaalbare koopwoning? Kijkt u dan op onze site www.domijn.nl. Heeft u belangstelling voor een woning? Neemt u dan contact op met één van onze makelaars. Een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging is mogelijk. Ook kunnen onze makelaars u uitgebreid informeren over wat er komt kijken bij het kopen van een woning.

VBO

Domijn is aangesloten bij VBO. Met circa 1.000 leden is VBO qua grootte de tweede branche-organisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed in Nederland. Het actuele aanbod koopwoningen vindt u op onze internetsite www.domijn.nl op www.funda.nl en op de site www.vbo.nl.

De volgende kosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting: • De taxatiekosten; • De notariskosten voor de hypotheekakte; • De kosten van het kadastraal recht; • De afsluitprovisie van de (hypotheek)bank; • En de kosten van de Nationale Hypotheek Garantie. Meer informatie over aftrekposten voor de inkomstenbelasting vindt u op de site van de Belastingdienst www.belastingdienst.nl.

Enkele bijkomende kosten

Er zijn nog andere kosten waar u rekening mee moet houden als u een woning koopt. Dit zijn kosten die u niet kunt laten financieren bij het kopen van een woning. Bijvoorbeeld: • Een overlijdensrisicoverzekering: wanneer u of uw eventuele partner komt te overlijden, lost deze verzekering (een deel van) uw hypotheekschuld af. Meestal stelt de geldverstrekker deze verzekering verplicht; • Opstalverzekering: onder deze verzekering valt alles wat aard- en nagelvast aan de woning zit; • Onroerendgoedbelasting: dit is een belasting die de gemeente aan u oplegt voor de woning, grond en andere onroerende zaken.

Het kopen van een woning  

Het kopen van een woning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you