Page 1

IBC MIXERS Voor verplaatsbare kunststof containers – Intermediate Bulk Containers (IBC’s) Dewaele Technical Agencies introduceert met groot genoegen om een uniek assortiment van IBC-mixers/agitatoren die ontworpen zijn voor gebruik op standaard Intermediate Bulk Containers (IBC) met een 150 mm schroefdop. De E-400 klap-impeller is zo ontworpen dat hij door een 150 mm opening past om zo snel de inhoud opnieuw te mengen als dit nodig is na transport of opslag. IBC-mixers zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder roeren, agiteren, mengen en homogeniseren van stroperige vloeistoffen en zware substanties, suspensies, besproeien en het oplossen van poeders.

“Het gebruik van de IBC als een mengvat, biedt significante besparingen op het gebied van verpompen en reiniging”


Toepassingen

Intermediate Bulk Containers (IBC)

Chemische industrie Verfstoffen en pigmenten Suspensies Verven en lakken Voedingsmiddelen & dranken Cosmetische industrie WaterbehandelingschemicaliĂŤn & flocculanten

Technische specificatie Montage De IBC mixer/ agitatorschijven zijn gemonteerd op een lichtgewicht RVS brugconstructie die direct op de IBC gemonteerd is en op zijn plaats gehouden wordt door klemmen, standaard voorzien van een oogbout voor gebruik met een takel of een heftruck module.

Mixerbruggen zijn verkrijgbaar met een poedertrechter of vloeistofinlaat voor het inlaten van poeders of vloeistoffen in de IBC met de mixer in positie.

Aandrijvingen De aandrijvingen zijn af fabriek gevuld met Shell Cassida synthetische smeermiddelen H1.

IBC-mixers/agitatoren zijn ontworpen voor gebruik op de standaard 1000/800 liter Intermediate Bulk Containers met een 150 mm schroefdop en zijn geschikt voor de meeste containertypes, waaronder Schutz Ecobulk, Sotralentz en Van Leer.


Elektrische en pneumatische motoren - voor gebruik in een veilige omgeving. Fixed and electronic variable speed (ESV) electric motors are fitted with a Start/Stop, overload protection, safety switch and 16 Amp appliance plug.

De vaste snelheids en elektronisch variabele snelheidsmotoren (ESV) zijn voorzien van een Start/Stop knop, overbelastingsbeveiliging, veiligheidsschakelaar en 16 Amp. apparaatstekker. Pneumatische motoren zijn uitgerust met een stroomregelklep om de motorsnelheid te reguleren en een uitlaatdemper. Er zijn ATEX-gecertificeerde mixers beschikbaar voor gebruik in gevaarlijke omgevingen.

Roeras & Impeller De E-400 klap-impeller is zo ontworpen dat het door een 150 mm opening past van een standaard IBC. De diameter van de impeller zal door onze applicatiebeheerders worden gekozen om een optimale menging van uw producten te realisteren. De Dual E-400 klap-impellers kunnen worden gebruikt om het effectief mengen van hoog viskeuze producten van bovenin tot onderin de IBC te verzekeren. E-400 klapimpeller gesloten

E-400 klap-impeller in werking


Mixer Maten & Selectie De volgende tabel is een algemene leidraad. Onze applicatiebeheerders zullen u met alle plezier helpen en adviseren welke mixer het meest geschikt is voor uw toepassing.

Zachte tot medium agitatie – 1000 liter IBC

Krachtige Agitatie – 1000 liter IBC

Viscositeit Cp

Viscositeit Cp

Mixer Model

Aandrijvingstype

1.0

LBC-37

Reductiekast

LBC-75

Reductiekast

LBC-150

Reductiekast

Mixer Model

Aandrijvingstype

1.0 100

HBC-37

Direct

100

250

250

500

500

1000

LBC-37

Reductiekast

1000 2500

2500 5000

LBC-75

Reductiekast

15000

LBC-150

Reductiekast

5000

Inlichtingen/Bestellingen Vermeldt alstublieft wat u wilt mixen, samen met het soortelijk gewicht van het product en de viscositeit of een beschrijving van het product om zo onze applicatiebeheerders in de gelegenheid te stellen om u een geschikte IBC mixer voor uw werkzaamheden aan te bevelen. Geeft u alstublieft aan of de mixer in een veilige of gevaarlijke/geclassificeerde omgeving wordt gebruikt.

Dewaele Technical Agencies N.V. Hazewindstraat 71 B- 8540 Deerlijk Belgium Tel: +32 (0) 56 73 56 80

IBC mixers worden vervaardigd door Euromixers Ltd P.O. Box 94 Marple, Stockport SK6 6WZ Verenigd Koninkrijk

Fax: +32 (0) 56 70 21 59 info@dta-industrial.be www.dta-industrial.be

Hoewel getracht is om de informatie op deze pagina’s zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, behoudt Euromixers Limited zich het recht voor om specificaties, zonder voorafgaande kennisgeving, te wijzigen, zulks in overeenstemming met ons beleid van voortdurende productontwikkeling. Copyright Euromixers November 2011 Brochure E-1111

IBC Mixer  

Economische en ergonomische menger/mixers voor installatie op INC containers