Page 1

Julafton med Liam


Det är en kall morgon och det är dagen innan julafton. Liam vaknar till doften av nybakade lussekatter som hans mamma bakat. Utomhus är det vindstilla och perfekt för en dag som Liam och hans bästa vän Nikki planerat. Liam rusar ner för trapporna och äter snabbt upp sin frukost. Han tar med sig sin pulka och två lussekatter. En till sig själv och en till Nikki.

sida 1


Liam knackar på Nikkis dörr och Nikki öpnnar direkt. Liam: Du är aldrig klar i tid! Nikki: Jag är visst klar! Det är du som är långsam! Liam: Jaja..kom nu. De går iväg till Älven, som är en jättestor sjö där man åker skridskor, och de äter varsin lussekatt på vägen dit.

sida 2


När de kommer fram till Älven åker de skridskor i flera timmar och går vidare till Backen. Backen är en stor backe där alla barn åker pulka, bygger snögubbar och gör snöänglar.

sida 3


Efter några turer med pulkan går Liams pulka sönder. Liam: Nej! Vad gör vi nu? Ska vi gå hem? Nikki: Nej inte än! Men titta..där är Noel och Joel! De har ju en extra pulka! Liam: Åh, vad bra! Vi frågar om jag får låna den. Liam och Nikki går över till Noel och Joel som gör snöänglar. Liam & Nikki: Hej! Noel och Joel svarar inte. Nikki: Hallå! Liams pulka gick sönder. Är det okej om han får låna eran extra pulka i några minuter? Noel: Nej, skulle inte tro det. Nikki: Varför inte? Vad ska ni ha den till? Ni använder ju den inte. Noel: Nehe, och? Gå iväg nu. Nikki: Ni är alltid så dumma! Liam säger åt Nikki att sluta och drar med sig henne och de går hem.

sida 4


Idag är det julafton och Liam och Nikki ska träffas för att byta presenter. När de är ute får de syn på Noel och Joel som råkat ut för en olycka. Nikki: Titta på dem. Så löjliga. Liam: Verkar som att de råkat ut för en olycka. De kanske behöver hjälp Nikki. Nikki: Nej, jag vägrar hjälpa till! Kom, nu går vi! Liam: Nej, vänta. Noel: Hallå! Ni där! Lite hjälp kanske? Nikki: DRÖM OCH GLÖM! Joel: Snälla! Nikki: NEJ! Liam: Nikki, kom nu. Nikki: Är du knäpp eller? Varför vill du hjälpa dem när de inte ville låna ut sin pulka till dig? Liam: Det kvittar väl! Kom!

sida 5


Liam och Nikki går fram till Noel och Joel och hjälper dem. Noel: Tack...för...ja..hjälpen. Joel: Ja, tack. Förlåt för igår förresten. Noel: Mm, förlåt. Nikki sneglar på Noel och Joel. Nikki: Det är okej. Liam: Ingen fara! Vill ni följa med hem på varm choklad? Noel och Joel: Visst! De fyra vännerna går hem till Liam och dricker varm choklad och äter lussekatter.

sida 6


Liam ligger i sängen och tänker för sig själv: det blev en bra dag trots allt!

sida 7


Om två dagar är det julafton. Dagen innan julafton ska Liam och hans bästa kompis Nikki göra det de brukar göra varje år. Först går de till stadens största sjö, där de åker skridskor och sedan går de vidare till Backen och åker pulka och bygger snögubbar. Det här året blir det lite annorlunda. Liams julafton blir inte som förväntat utan får en ny vändning, men är det en bra vändning?

Ivana - Julafton med Liam  

Ivanas bok

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you