Page 1

PLEEBOY

SPEELPLEINMAGAZINE VOOR ANIMATOREN

#2

februari - april

Beachparty | De Sint | Weekthema’s | Playdate


BARTYTOONS

Maarten Van Goethem

Jantje gaat naar school en vraagt: Juffrouw word je gestraft voor iets wat je niet gedaan hebt? De juffrouw zegt: nee, waarom vraag je dat? Omdat ik mijn huiswerk niet gemaakt heb.

2


O T I D E

SPEELPLEINREDACTIE

HIJ IS ER!

INHOUD

hoofdredacteur Lazlo Cootmans

De reacties op het eerste magazine waren meer dan goed. Lovend zelfs. Pleeboy is officieel gelanceerd en daardoor krijg ik enkel meer en meer zin om ermee verder te gaan. Dit tweede nummer is best laat. De reden daartoe is het immense gebrek aan tijd dat ik had, evenals veel van de auteurs in dit nummer. Toch kunnen we stellen dat dit blad weerom geslaagd is. Ook is dit het eerste nummer dat online leesbaar is. In kleur! De voorbije maanden waren druk, stressvol en vooral heel spannend. De ene had nog examens, de andere moest nog een stage afwerken. De ene komt er met kleerscheuren vanaf, de andere heeft al een nieuwe outfit aangeschaft tijdens de solden. Ik ga er niet veel woorden meer aan hangen. Geniet van dit nummer en ik zie jou graag binnen twee maanden terug!

Cover p.1

Eindredactie Debbie Coenen Redacteurs Debbie Coenen Tim Coenen Lazlo Cootmans Matthias Cootmans Anke De Sadeleer Sanne Van Moer Laurens Verhoeven Mister X Art & Design Lazlo Cootmans Maarten Van Goethem Opdrachtgever Speelpleinwerking Bartje Drukwerk Bvba Van Dam & Van Dam

Lazlo Cootmans

Bartytoons p.2 Edito p.3 Beachpartyp.4 Copy/Paste p.6 Mr.X p.8 Weekthema’s p.9 What’s Up? p.10 De Sint p.11 Spotlight p.12

Meewerken aan het volgende nummer? Laat ons een seintje lazlo.cootmans@gmail. com

Ook Dat Nog p.13 Agenda p.14

volgende editie: MEI 2013 3


BEACHPARTY Veertien december, beachparty, de dag waar iedereen al lang naar uitkeek. Voor onze vele middelbare scholieren die uitgeput waren door het eindeloze blokken voor alweer het zoveelste examen kwam deze dag als een geschenk uit de hemel.

Ook de oudere studenten onder ons waren verheugd. Een laatste kans om zich te ontspannen voordat ze met hernieuwde moed beginnen blokken. Toen we aan kwamen was het voor iedereen al duidelijk, er ging zwaar gechilled moeten worden als we wilden ontstressen. Gelukkig voor ons hadden de organisatoren aan alles gedacht. Iedereen die binnenkwam kreeg meteen een zomerse bloemenkrans om. Hoewel het buiten koud en regenachtig was, steeg het kwik op de beachparty tot een aangename zomertemperatuur. We droegen natuurlijk allemaal onze mooiste zomeroutfit, de lange broeken waren vervangen door korte broeken en rokken. De tamzakken onder ons lieten zich neerploffen in hun strandstoel, blij met de rust en het gezelschap. Anderen die te lang aan hun bureau hadden zitten leren en nu energie teveel hadden storten zich in een heftig spelletje frisbeebal. Sommigen troffen een compromis: ze parkeerden zich in een strandstoel maar gooiden toch een balletje rond. Weer wat anderen gingen een paar spelletjes kaarten. Extreem gespannen ruggen en schouders werden losgemaakt met behulp van massages, gegeven door enkele zeer getalenteerde personen. Iedereen kon zich echter tegoed doen aan een gepersonaliseerde cocktail en een heerlijke fruitsatĂŠ. De ene kreeg een cocktail waar alles, maar dan ook alles, in zat. Met de andere werd dan weer een streek uitgehaald; die kreeg een cocktail met extra veel citroensap.

4

Maar elk glas werd versierd met een suikerrandje en een felgekleurd rietje. Ook de fruitsatĂŠs waren een hit. Deze zomerse delicatesse was in een mum van tijd opgesmikkeld.

Naarmate de avond vorderde, werd de sfeer ontspannender. We zaten allen in een grote kring en er werd gesproken over van alles en nog wat. Iedereen was volledig in chill-modus en er werd heel wat afgelachen. Alle stress was vergeten, compleet weggevaagd. Aan het eind van de avond gingen we allemaal zorgeloos naar huis, klaar voor een heerlijke nachtrust, om ons de volgende ochtend met hernieuwde energie op onze taken te storten.


VERSLAG

Sanne Van Moer

5


COPY/PASTE

6

Anke De Sadeleer


Koken voor Dummies MAAK ZELF PLAY-DOH P

Ingredienten

M

BEREIDING

Een één-kop-maatschep Een kop bloem! Een halve kop zout! Een kop water! Een eetlepel bicarbonaat, verkrijgbaar in elke supermarkt bij de bakafdeling. ¥ Een eetlepel olie! ¥ Kleurstof voor voeding, verkrijgbaar naast de bicarbonaat.! ¥ ¥ ¥ ¥ ¥

Doe alles behalve de olie en de kleurstof in een kastrol en zet op een laag vuurtje!!

Blijf roeren tot het een stevige massa wordt en je bijna niet meer kan roeren, zet aan de kant tot alles is afgekoeld.! Kneed de olie door het mengsel en blijf kneden tot je een mooie, zachte bal hebt.!Snij de bal in het aantal kleuren dat je wil maken en voeg de kleurstof toe, een paar druppeltjes per keer.!Blijf goed kneden

tot je een egale kleur hebt. Bewaar het in een zakje of in een afgesloten potje.

7


MR. X Gelukkig

Op ET-weekend gaan Kerstfeestjes op het speelplein LAN-party op het speelplein Animatoractiviteiten

WO RS TE NB RO OD JE

Kennen jullie dat? Die kleine dingen die iemand gelukkig kunnen maken? Zoals nog net met je ninja-skills door een dichtvallende deur kunnen glippen. Of aan een nieuwe chocopot beginnen. Vorige keer had ik het over moeite doen en dat ga ik deze keer weer oproepen. Maar niet om meer op te ruimen of ordelijker te zijn, maar om stil te staan bij de kleine dingen in het leven die je gelukkig kunnen maken. En ik ga zelfs nog meer van jullie vragen, namelijk dat jullie die dingen ook doorvertellen aan elkaar. Hoe meer je er zo hoort hoe meer je zelf ook van deze momenten gaat genieten. Dus je vertelt zo ĂŠĂŠn moment aan iedereen van het speelplein, en zij vertellen er dan ook zo eentje aan u. Ik zal jullie al een paar van mij zeggen, en nee die mogen niet door jullie gebruikt worden!

Laat ons anders gewoon zeggen dat ik gelukkig word van het speelplein. En van jullie!

Wees immer op uw hoede. Mr. X

8

KOOP NU ONZE MERCHANDISE BIJ DE DICHTSTBIJZIJNDE PATISSERIEHANDELAAR ONS BOEKEN? CONTACTEER ONZE MANAGER!


Weekthema’s Piraten

Alle hens aan dek! Want in de eerste week van het speelplein zijn er al piraten gespot. Er doen verhalen de ronde over gevaarlijke avonturen, onbewoonde eilanden en schatten verborgen in het diepste van de zee. Een perfecte mix om de zomer te starten.

Festival

Hé jullie daar! Wat staan jullie te treuzelen? Zijn de tenten al opgezet? Hebben jullie de verschillende bands al geïnterviewd voor de krant? Nee? Schiet dan maar op want straks komen de festivalgangers en er moet nog zoveel gebeuren.

Smurfen

Hé, kom naar Smurfenland het is hier heel speciaal, ja kom naar Smurfenland smurf mee met dit verhaal. De smurfen komen op bezoek. De perfecte gelegenheid om allerlei smurfse activiteiten te smurfen en er een fantastische week van te smurfen.

4e week

Deze week duikt speelplein Bartje in de wereld van de media. Reportages, radioshows, en top topprogramma’s: Bartje’s Got Talent, Bartje Zoekt Vrouw en Komen Eten bij Bartje komen deze week aan bod.

Laurens Verhoeven

Disney

Wel alle prinsessen op een rij, waar zijn de stoere prinsen als je ze nodig hebt? Simba, kun jij draak niet wegjagen? Deze week komen Tarzan en Jane of bezoek, Lilo en Stitch zettende boel op stelten en de zeven dwergen zijn op zoek naar goud. Want het is Disneyweek op het speelplein.

Paralympics

Het gebeurd maar eens om de vier jaar, maar speelplein Bartje kan jullie met trots melden dat deze week de Paralympics op het speelplein worden gehouden. We gaan van start met een krukkenrace, gevolgd door een basketbal wedstrijd in rolstoelen. Kortom een week vol met leuke activiteiten.

Einde van de Wereld

Nee, de wereld mag nog niet vergaan! Er staan nog zeker twintig dingen op mijn lijstje dat ik wou afwerken deze zomer zoals mijn boomhut afmaken, een groot feest houden en een race houden met de gocarts. Omdat het einde van de zomer in zicht is gaan we nog eens alles uit de kast halen om er een onvergetelijke laatste week speelplein van te maken

Aliens en ander buitenaards gespuis Hoe overleef je op Jupiter? Welke eetbare planten vind je op de maan? En hoe bouw je je eigen raket? Deze week kom je het allemaal te weten op het speelplein. Dus zeker komen!

Luilekkerland

Levensgrote taarten, een plek waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen. Een echte plek om van te dromen. Deze week wordt het speelplein omgetoverd in een echt luilekkerland.

9


WHAT’S UP? Stuurgroep

ET-weekend De stuurgroep heeft zich de laatste 2 maanden met vanalles beziggehouden. Zo hebben we gezorgd voor een interessante vormingssessie voor iedereen op het ET-weekend. De sessie Kattenkwaad zal daar door VDS-vrijwilligers aan ons worden gegeven en zal ons leren hoe we moeten omgaan met stoute kindjes en straffen. Verder zal er op het ET-weekend een volgende ET-moment plaatsvinden, waar we met zijn allen rond enkele werkgroepthema’s zullen werken. SpectActs Voor de Spectaculaire Activiteiten van deze zomer werd in december een infomoment georganiseerd, waarbij groepjes werden gevormd die deze SpectActs in elkaar gaan steken. Deze groepjes kunnen uiteraard al jullie hulp zeker gebruiken en zullen dit ongetwijfeld snel laten weten! Je kan de organisatoren van elke SpectAct vinden achter de naam van de activiteit hieronder.

Magneto

Beste magneetjes en andere aantrekkelijke animatoren, Magneto heeft ondertussen zijn eerste Miet & Griet achter de rug, waar we 4 nieuwe animatoren mochten verwelkomen. Natuurlijk zitten we hiermee nog ver van de doelstelling van 30 nieuwe animatoren! Op onze vorige vergadering werd beslist om opnieuw met de naam Playdate te werken, omdat dat toch een beetje beter in de mond ligt dan Miet & Griet. Er werd een flyer gekozen via de Facebook van Bartje en dat is de rode Angry Bird geworden! Nu is het aan jullie om deze flyer zoveel mogelijk te verspreiden en mensen aan te sporen om zich in te schrijven voor de volgende Playdates! Hopelijk halen we ALLEMAAL SAMEN dan de kaap van 30 nieuwe animatoren

10

dit jaar! Denk er aan dat het vinden van nieuwe animatoren een taak van IEDEREEN is, dus spreek zeker ook zelf je vrienden, buren, klasgenoten en mede-sporters aan als je denkt dat die zeker geschikt zijn als animator! Meer informatie kunnen ze vinden op de site: www.speelpleinbartje.net/pd De data voor de volgende Playdates zijn: • Zaterdag 16 februari (Beveren) • Vrijdag 1 maart (Kieldrecht) • Zaterdag 4 mei (Beveren)

NWLY

Zoals alle andere werkgroepen heeft ook de werkgroep NWLY niet stilgezeten de voorbije maanden. Zo heeft elke animator dankzij onze werkgroep een bezoekje gehad van de Sint en de Zwarte Piet en konden ze dus proeven van lekkere mokskes en mandarijntjes. Ook heeft onze werkgroep er voor gezorgd voor een leuke Nieuwjaarsreceptie met cadeautjes en zo! Ook hadden we in februari een übervette LAN-party. In maart plannen we een keicoole activiteit in Kieldrecht en ook zal er nog een filmmarathon plaatsvinden naar jaarlijkse gewoonte. Ook zijn we met de werkgroep bezig geweest met het ET-weekend, deze is zo goed als volledig vol gepland en het belooft echt een topweekend te worden, dus zeker inschrijven is de boodschap. We willen nog niets alles prijsgeven, maar er is ook nog een heel supertoffe verrassing gepland waarover je binnenkort een mailtje over gaat ontvangen! Heel veel Luvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv, De NWLY-werkgroep

New Kids

Net zoals ieder jaar organiseert Speelplein Bartje, het leukste speelplein van het land, een PaasBrunch voor heel het

Werkgroepklap

gezin. Je weet het misschien nog niet maar zo’n PaasBrunch staat garant voor een hele hoop gezelligheid en superlekker eten en dat allemaal gegoten in een origineel thema. Vorig jaar werd je als piraat onthaald, dit jaar blijft het nog een hele verrassing! Al dit lekkere eten kost voor een volwassene 12 euro (glaasje cava inbegrepen) en voor een kind 6 euro. Het beste van al is dat deze brunch plaatsvindt op Paasmaandag, dus je kan zeker komen! We verwachten je op Paasmaandag, 1 april 2013, op het Speelplein (Floralaan 35a in Beveren). Meer informatie over de inschrijvingen en uren kan je binnenkort op onze site en Facebook vinden, www.speelpleinbartje.net.

DITO

De werkgroep DITO doet een oproep aan alle animatoren. We gaan een ophaaldienst opstarten voor knutselgerief en/ of verkleedkleren. Wat zoeken we precies? Oude kleren die als verkleedkleren gebruikt kunnen worden, restjes verf om mee te schilderen tijdens de opbouw en de decordagen en ander knutselgerief dat van pas kan komen. Dus als jullie eens kunnen rondvragen bij de familie kunnen we deze zomer weer volop gaan knutselen. Je kan contact opnemen met Laurens Verhoeven of Sanne van Moer om de ophaling te regelen :D. laurensverhoeven@live.be of via gsm: 0479584222 sannevanmoer@hotmail.com


DE SINT

Debbie Coenen

Al vroeg in de ochtend van 8 december kwamen de Sint en Piet aan op het speelplein. Na enkele drukke dagen met het bezoeken van duizenden kinderen, hadden ze eindelijk hun belangrijkste post bereikt. Ze zorgden er voor dat ze er piekfijn uitzagen en vertrokken op pad met hun hypermoderne paardje. Een lange tocht voerde hen naar Zwijndrecht, Melsele, Beveren, Haasdonk, Vrasene, Verrebroek en Kieldrecht waar ze alle brave animatoren van iets lekkers voorzagen en uiteraard ook van de eerste editie van dit superkrantje! Na 9u zware arbeid mocht het paardje uiteindelijk op stal en konden de Sint en Piet met een gerust hartje weer terugkeren naar Spanje. Gelukkig had het paardje ook een camera op zak en zijn er op de tocht enkele leuke foto’s gemaakt. Hieronder een mooie selectie:

11


SPOTLIGHT

Debbie Coenen & Lazlo Cootmans

Elk nummer zetten we iets of iemand in de spotlight. Dit nummer: de Playdate. Het woord Playdate is ondertussen al een begrip geworden op het speelplein. Vele van onze animatoren zijn via deze interessante avond bij ons verzeild geraakt en willen duidelijk niet meer weg. En terecht ook! Toch zijn de Playdates de laatste tijd niet meer zo succesvol als ze ooit waren. Daarom verdient deze activiteit de spotlight in dit nummer. Laten we allemaal potentiële animatoren ronselen en die meter hieronder tot de nok vullen!

VERSLAG KERSTFEESTJE 12

11 januari, een gezellige warmte komt uit het speelpleingebouw. Ik kom binnen met mijn kadootje ter waarde van exact € 4,67. Er heerst al een leuke sfeer en er wordt mij een lekker aperitiefje aangeboden. Ik babbel wat met mijn medeanimatoren, we zijn best met veel! Opeens gaan de lichten uit en worden we naar een andere zaal geleid waar de apotheker en een elfje van de kerstman ons opwachten. We worden op totaal willekeurige wijze in 3 teams ingedeeld en moeten tijdens de daaropvolgende ronden zowel individueel als in team zoveel mogelijk punten verzamelen. De rondes zijn soms te gek voor woorden, zo moeten we elkaar sokken proberen

stelen of elkaar van een evenwichtsbalk proberen slaan. Na anderhalf uur intense competitie is er een “duidelijke” winnaar: Emma (of Lore? Of toch Emma?). Zij mag als eerste een kadootje kiezen en zo gaan we hele kadootjesstapel of tot iedereen een kadootje van € 4,67 in ontvangst heeft genomen. Ongelofelijk wat voor rare en grappige dingen je kan kopen voor die prijs! Ikzelf was zeer blij met mij kadootje en aan de gezichten van de anderen te zien, konden zij hun aanwinsten ook wel appreciëren! We babbelden gezellig nog een beetje na en sloten de avond in schoonheid af! Een topavond!


OOK DAT NOG

Debbie Coenen

Data zomer

We hebben ondertussen de data voor volgende zomer geprikt. Hieronder vind je al een overzichtje van wat ons deze zomer te wachten staat: 30/06 Prézomerfestival 03/07 Start werking Beveren 05/07 Openspeelpleindag “Piraten” (Sanne en Lazlo) 08/07 Start werking Kieldrecht 12/07 Kid-Rock 15/07 Eco-dag “Bartje Unplugged” (Jana en Elke) 26/07 Uitstap tieners 29/07 Aliendag (Charlotte L en Tim) 09/08 Uitstap middengroep “Monkey Town” 14/08 Uitstap kleuters “Kabouterbos” 14/08 Einde werking Kieldrecht 15-16/08Geen speelplein 28/08 Slotshow “Galliërs en Romeinen” (Charlotte DW en Elias) Einde werking Beveren 30/08 THNX-BBQ

STUURGROEP WERFT AAN

Iets zeer belangrijk: Voor volgend jaar zijn we op zoek naar nieuwe stuurgroepleden. We zijn op zoek naar gemotiveerde animatoren die niet bang zijn om een beetje verantwoordelijkheid binnen onze werking op te nemen (vb. het trekken van een werkgroep of project). Heb jij een hart voor het speelplein en zie jij dit zitten? Stuur dan een mailtje naar stuurgroep@speelpleinbartje.net!!

13


AGENDA 22/02/2013 - 24/02/2013 ET-weekend

ZELF MEEWERKEN AAN PLEEBOY? DAT KAN!

01/03/2013 Playdate Kieldrecht

Denk je dat jij nog leuke ideetjes hebt voor het volgende nummer van Pleeboy? Wil je zelf artikels schrijven voor het nieuwe speelpleinkrantje? Denk je dat jouw tekentalent een plaatsje verdient in het volgende nummer? Laat dan iets weten! Je bent meer dan welkom bij het Pleeboy-team!

Paasvakantie Decordagen

lazlo.cootmans@gmail.com

03/03/2013 VDS sessie inclusie 15/03/2013 Walking Diner Kieldrecht

JOUW BRIEVEN EN MAILS IN PLEEBOY!

01/04/2013 paasbrunch

Wil jij eens pennen met de speelpleinjournalisten? Stuur dan een mailtje naar lazlo.cootmans@gmail.com. Of nog beter: schrijf een ECHTE brief en bezorg die aan het speelplein te Floralaan 35a. We verwachten al post!

06/04/2013 Junglicious fuif 20/04/2013 Doe-Je-Zin Dag 04/05/2013 Playdate Beveren Heb jij iets toe te voegen aan de agenda van de volgende Pleeboy? Stuur dan een mailtje naar lazlo.cootmans@gmail.com


Pleeboy 2  

Het officiële magazine van Speelplein Bartje voor animatoren.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you