Page 1

ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ МАГАЗИН ЗА ИГРИ

Minecraft со преку 100 милиони регистрирани играчи

Ново DLC за

Battlefield 4 - Naval Strike

Ексклузивно:

TITANFALL 21GB Download, 48GB инсталација

Batman: Arkham Origins Blackgate доада на Steam на 2 Април1 Macedonian Gaming Магазин Издание бр. 1 www.macedoniangaming.com


www.macedoniangaming.com Издание бр. 1 Уредници: Марио Лазарески (Hlday) Стефан Андев (FizZy) Антонио Грујевски Macedonian Gaming партнер UNION TEAMS Следете не: Twitter: https://twitter.com/Mkdgaminggroup Facebook: http://www.facebook.com/macedonian gaming Контакт: macedonian.gaming.group@gmail.com

2


Ексклузивно: TITANFALL е 21GB Download, 48GB инсталација

Ако планрате да ја играте Titanfall ќе треба да се подготвите однапред за 11 Март. Respawn Entertainment одговори на прашањето колку простор ќе зафаќа Titanfall, и кажаа дека за PC ќе ви требаат 21GB за само да ја симните играта, а за инсталација ќе ви бидат потребни 48GB. Иако некој велат дека хард дисковите не се толку скапи, сепак ова е изненадувачка големина за само multiplayer игра, но и минатата година Call of Duty: Ghosts бараше 40GB со што има Singleplayer и Multiplayer. Како што и кажавме порано, минималните барања на Titanfall па и не бараат многу:    

Оперативен систем: 64-bit Windows 7, 8, 8.1 Процесор: AMD Athlon X2 2.8GHz или Intel Core 2 Duo 2.4GHz RAM: 4GB Графичка: 512MB VRAM, Radeon HD 4770 или GeForce 8800GT 3


Minecraft со преку 100 милиони регистрирани играчи

Креаторот на Minecraft , Маркус Персон на својот Твитер профил изјави дека оригиналната PC верзија на играта надминала 100 милиони регистрирани корисници. 14.3% од корисниците имаат платено оригиналната верзија на играта. Minecraft, покрај својата популарност на PC, исто така се истакнува на другите платформи како Xbox 360 (со преку 10 милиони продадени копии), Play Station 3 (со преку 1 милион продадени копии од нејзиното пуштање, Декември 2013). Исто така, играта е популарна и на платформите на iOS и Android (со преку 10 милиони продадени копии он нејзиното пуштање, Мај 2013). Од дизајнерскиот тим на Minecraft изјавуваат дека во тек е изработката на верзии за Xbox One, Play Station 4, Play Station Vita , додека пак за сеуште не е најавена верзија за Wii U и 3DS.

4


Овој месец излегуваат: PC

XBOX

Play Station Play Station 4

Xbox One

South Park: The Stick of Truth

The Walking Dead Season 2, Episode 2

Dead Nation: Apocalypse Edition

Titanfall

4 Март

11 Март

Titanfall Towerfall: Ascension 

25 Март

BioShock Infinite: Burial at Sea Part 2 Deus Ex: The Fall Diablo III: Reaper of Souls

4 Март

11 Март

11 Март

18 Март

Towerfall: Ascension

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

18 Март

21 Март

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Infamous: Second Son

21 Март

25 Март

Infamous: Second Son

Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends

Xbox 360

25 Март

Dynasty Warriors 8 Xtreme Legends

Play Station 3

South Park: The Stick of Truth

4 Март

4 Март

11 Март

South Park: The Stick of Truth

Dark Souls II

The Walking Dead Season 2, Episode 2

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

11 Март

Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky Dark Souls II 

18 Март

Yaiba: Ninja Gaiden Z 

25 Март

Titanfall

18 Март

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster Metal Gear Solid V: Ground Zeroes Yaiba: Ninja Gaiden Z

5


Mojang ќе става mini-games на Minecraft

Од Mojang денес изјавија дека во Minecraft ќе ставаат така на наречени mini-games (кратки-игри). Иако сеуште е работа во тек oд Mojang сe сигурни дека ќе бидат успешни во нивната идеа. Mini-games ќе бидат крати игри кој можете да ги активирате на нашиот свет привремено, што значи дека после ќе можете повторно да го вратите стариот свет (оваа опција ќе можете да ја активирате и на сервер). Еве некој од кратките игри:     

Cake Defense 2 Blocks vs Zombies The Walls Autospleef Dash of Doom

6


Ново DLC за Battlefield 4 - Naval Strik Во новата екпанзија на Battlefield 4 - Naval Strike, битките ќе бидат распределени на 4 нови мапи, и повеќето ќе бидат битки на море. Новата експанзија влучува нови оружја, нови возила, и нов мод наречен Carrier Assault. Naval Strike исто така вклучува 4 нови мапи, лоцирани во јужното кинеско море.

Експанзијата ќе биде достапна на крајот на Март за premium играчите, а 2 недели после тоа за сите останати. Поради голем број на проблеми DICE ја одложи експанзијата Second Assault, која ќе пристигне за premium играчите на 18 Февруари.

7


Batman: Arkham Origins Blackgate доада на Steam на 2 Април

Во октомри 2013 Warner Bros. Interactive ја пушти Batman: Arkham Origins Blackgate за Nintendo 3DS и PlayStation Vita, но сега ќе биде достапна на конзоли и PC преку Steam. За конзоли и PC ќе биде пуштена Deluxe Edition каде што ќе има нова графика, нови мапи и 5,1опкружувачки звук. Иако сите мислевме дека верзијата за PC ќе биде пуштена во јануари, заедно со останатите игри кои требаше да бидат пуштени на Steam, Batman: Arkham Origins Blackgate ќе дојде на Steam на 2 Април.

8


ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ МАГАЗИН ЗА ИГРИ

9

Magazin br 1  
Magazin br 1  
Advertisement