Page 1

n e k s i f a Fin s s o & g i för d ! r a m o ungd Hjälp oss förverkliga en dröm! Regnbåge är gott och nyttigt!

Regnbåge innehåller mycket D-vitamin!

Ät mer fisk!

• Stöd oss ungdomar genom att köpa regnbågslax! • Du får en härlig regnbågsfilé av högsta kvalité rökt med alspån. • Välj och beställ nu direkt! Du betalar när vi levererar filéerna till dig.


Viktor Angmo

Viktor är ägare av välkända Dala-Husby Hotell & Restaurang. Han har korats till Årets viltkock, världsmästare i Chaîne des Rôtisseurs-tävling för unga kockar samt tagit OS-brons med juniorkocklandslaget. Det här är Viktors bedömning av LaxKungens produkter:

”De här regnbågsfiléerna inbjuder till att laga rätter för många olika tillfällen: Till påsken, på julbordet eller till den glada midsommarfesten. Dessutom passar de till både högtidsmiddagen eller som snabb och enkel vardagslyx. De har stor variationsrikedom. För mig som kock uppskattar jag särskilt LaxKungens regnbågsfiléer för den underbara smaken, som kommer genom småskaligheten. Det gör att jag väljer och rekommenderar LaxKungens alla produkter.”

ad med Viktors Pastasall gnbågsfilé re ta k rö s n e g n u LaxK ak. och sm r en fantastisk doft Den här salladen ha er och andra en mängd vitamin Dessutom ger den tillskott minst ett fint energi te in h oc n ne äm nyttiga tack vare pastan.

r 8 personer: Det här behövs fö Di Luca Radiatore från Casa a rn gä a st pa g 0 50 r brutna bitar skuren i kuber elle é fil gs bå gn re kt 1 valfri rö tar er delad i grova bi at 150 g goda tomat ekblad, babyspen a, ol rna rucc gä d lla sa d da an 150 g bl skivor 1 röd lök skuren i i mindre bitar a mini eller delade rn gä lla re za oz m 200 g ika 1 kruka färsk basil ½ dl god olivolja alen svartpeppar Flingsalt och nym n (köp färdig) pinjoner Balsamicoreduktio rsk sparris och cham fä ad vl hy nt vä an Jag har n grönsak om t hyvla någon anna at a br r gå t de en m hini. , broccoli eller zucc man vill, t ex morot

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Kyl genom att spola med kallt vatten. Häll av och se till att inget vatten gömmer sig i pastan. Blanda med övriga ingredienser utom regnbågsfilén. Arrangera i ett stort fat och fördela regnbågsfilén överst. Ringla över balamicoreduktionen och servera.


Ett fint hantverk LaxKungens regnbågsfiléer röks med alspån och produceras av ett småskaligt kvalitetsrökeri i Dalarna. Här hanteras råvarorna på ett hantverksmässigt sätt, vilket borgar för högsta möjliga kvalitet.

Kvalité LaxKungen satsar på hög kvalité både när det gäller råvara, förvaring och transport. Med sin noggrant kontrollerade kylkedja garanteras att råvaran håller sig fräsch från producent till slut- kund. Regnbågslaxen fileas mycket noggrant för att undvika att ben finns kvar efter rökningen.

Dessutom finns en 100 % spårbarhet på alla produkter.

Vid rökningen används flisad al, vilket ger fisken en synnerligen njutbar smak. Ingen falsk kryddning här inte. Bara äkta vara och rökt på gammalt traditionellt vis.


Här väljer du vad du vill köpa Rökning är ett vanligt sätt att konservera och smaksätta livsmedel. Det är en av de äldsta konserveringsmetoderna. Varmrökningen är en tillagningsmetod som har en svagt konserverande effekt. Den kombineras oftast med saltning. Regnbågsfiléerna har en hållbarhet på ca 30 dagar och kan också mycket väl frysas för att ätas vid ett annat tillfälle. Varje regnbågsfilé väger ca 900 gram innan den saltas och röks. I tillagningsprocessen minskar vikten med 10 – 15 %. Det innebär att den färdiga regnbågsfilén väger mellan 750 – 850 gram.

kt Varmrösfilé g r e g nb å

Varmrökt regnbågsfilé

En klassisk välrökt filé med lagom sälta och härlig smak av regnbåge. Passar lika bra som varmrätt, i en sallad eller på en knäckemacka. Pris 199 kr.

Gravad lé gsfi r e g nb å

Gravad regnbågsfilé

En god färdiggravad filé, perfekt kryddad med salt, peppar och dill. Det enda som saknas är gravlaxsåsen, som du själv enkelt gör. Pris 219 kr.


kryddad r a p p e Citronp egnbågsfilé rökt r

Citronpepparkryddad rökt regnbågsfilé

Här har regnbågsfilén kryddats med svart- och citronpeppar, som ger en härlig citrussmak. Citron och fisk är en klassisk kombination. Pris 219 kr.

g e ns LaxKun ecial p r ök t a S

LaxKungens rökta Special

Det här är en fin bit exklusivt framtagen av LaxKungen. Den har en liten hetta i eftersmaken genom sin kryddning med svartpeppar, citron, senapsfrön och chili. Pris 229 kr.


Fina fisken Regnbågslaxen (Oncorhynchus mykiss) är en medlem av laxfiskfamiljen och som spridits över stora delar av jorden från den amerikanska västkusten. Lättaste kännetecknet är det breda rödvioletta bandet längs sidorna. De svarta prickarna återfinns på sidor, rygg- och stjärtfena. Den odlade regnbågens vikt ligger vanligen på mer än 1 kg. Arten inplanterades i Sverige på 1890-talet. All regnbågslax som finns i svenska vatten är odlad.

Sund mat i en sund kropp Fisk innehåller mycket bra fetter, D-vitamin, jod och selen. Det är det, som gör fisken så nyttig. De flesta kostexperter är eniga om att vi bör äta mer fisk, helst två till tre gånger i veckan. I nordliga länder, som Sverige med begränsade soltimmar kan vi få i oss för lite D-vitamin. Vår kropp tar in vitaminet på två sätt: Dels via maten och dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen. D-vitamin i mat får vi främst från fisk. Speciellt fet fisk, som regnbågslax, innehåller mycket D-vitamin – 50 gram lax täcker vårt dagsbehov av D-vitaminet. Genom att äta fisk får vi också jod och selen. Selen skyddar kroppen mot så kallade fria radikaler, samverkar med vitamin E och är nödvändig för immunsystemet. Miljön LaxKungen värnar om miljön. Rökeriet, som LaxKungen använder, har ett ”HACCP” egenkontroll program, som ständigt förbättras. Här jobbar man med ett hållbart fiske. För att minska miljöpåverkan har rökeriet både IP och MSC certifierats under 2012.

LaxKungens Dillmajonnäs Den här dillmajonnäsen är både lätt att göra och har en underbar smak. Perfekt att servera till alla LaxKungens goda regnbågsfiléer

Det här behövs: 1 msk god senap gärna stark och grov 2 äggulor 2 matskedar vitvinsvinäger 1 msk vatten ½ tsk salt Ca 30 g färsk dill 6 dl naturell olja Gör så här: Lägg samtliga ingredienser i matberedare eller mixer. Mixa till dillen är finfördelad. Tillsätt oljan lite i taget tills dess majonnäsen tjocknat. Eventuellt kan man tillsätta lite vatten om den blir för fast. Smaka av med mer salt om det behövs. Fler recept hittar du på www.laxkungen.se


Beställningar

Säljarens namn ............................................................................................................................ Redovisningsdatum . ..............................................................................................................

Skola/förening .............................................................................................................................

Klass/lag .............................................................................................................................................

Kontaktperson .............................................................................................................................

Telefon/email ................................................................................................................................

Köparens namn

Telefonnummer

Total

Citronpepparkryddad rökt

Varmrökt

Gravad

Laxkungens rökta Special

Kundens signatur


Så här kontaktar du oss. Vill du beställa säljmaterial? Skicka email till bestallning@laxkungen.se Har du frågor kring sortiment, försäljning, leveranstider etc? Skicka email till support@laxkungen.se Allt övrigt du vill veta hittar du på vår hemsida: www.laxkungen.se eller skicka ett email till info@laxkungen.se Du är alltid välkommen att ringa till oss i alla ärenden på telefon 0225-255 277

LaxKungen är ett registrerat varumärke som ägs av Landskapsrabatter AB

Säljbroschyr  
Säljbroschyr  
Advertisement