Page 3

any time of year, the space soaks in the beauty, energy, and dignity of the day. At night (particularly now with the streetlamps lighting the way down Powderhouse Road) it retains a hearth-like glow. Centered here, one gets a powerful sense of community — an impression equally apparent to Shep after his many years and to a prospective student upon a first visit. Omnibus Lucet. As my slight embellishment at the end of Shep’s article will describe (and as the pictures accompanying these words more effectively and suggestively portray), we want to reinforce the centrality, versatility, and impact of the Quad. The common outdoor space will continue to balance the social experience of the school with the academic life of the school. Yet, as with our long-range planning around program, these experiences will be further developed and intensified through advancements in the structures and designs that support them. A new Community Commons growing from the Gray Building will be flanked on the opposite side of the Quad by a renovated Schoolhouse, featuring a special focus on design, collaborative work, and creative application. The library, arts, meeting, performance, study, practice, support, expression — teaching

and learning in all its forms on all sides — will achieve yet more effective balance around the Quad. Student-focused engagement will continue to define us at our core. The Country Day School property, formerly and fittingly a school for landscape design, settles the Academy atop the hill. If one considers the overall imprint of the school in its topographic setting, this recent acquisition does seem to give the campus a sense of completion, and these long views can be helpful in many ways. In landscape, portrait, ground- or drone-level perspective, our campus captures this great sense of possibility and permanence even as it changes vigorously every day — a theme as appropriate for a student as it is for an academy. In all of these plans, it is important to note this consistent appeal to principled balance even in the concept and design of our campus. We care about the living and the learning. We seek a sense of interdependence and immediacy in our daily interactions. We want to be welcoming and recognizable even as we are distinct. Tying all our efforts and plans together, we want to be able to see that the light, from our elevated vantage point, does shine for each and for all. - Dan Scheibe

It all needs a center

FALL 2018 LAWRENCE ACADEMY 1

Profile for Lawrence Academy

Academy Journal, Fall 2018  

Lawrence Academy's annual alumni magazine.

Academy Journal, Fall 2018  

Lawrence Academy's annual alumni magazine.