Page 1

P R O D U K T K ATA L O G 2017

Beauty from Mother Nature

Version 1 - 2017


LAKSHMI

Eco-organic cosmetics

Vår viktigaste princip Högsta kvalitet i total harmoni med naturen

LAKSHMI har tilldelats Eko-Organiskt certifikat av AIAB (Italian Association of Organic Farming). Detta är en garanti för att LAKSHMI bara använder råvaror av naturligt ursprung och med minsta möjliga miljöpåverkan för att skydda vår miljö och vår hälsa.

Våra principer Att använda ekologiska råvaror som inte stör den känsliga balansen mellan människa och natur. Det är vår övertygelse att vi i framtiden kommer att få betala konsekvenserna om vi skändar moder jord.

2

Eko-organisk hudvård Det är ett etiskt val där du inte bara visar omtanke om dig själv utan även om djur, miljö och natur.

För oss är det självklart att erbjuda naturrena och därmed mer koncentrerade och effektiva produkter. En naturren produkt har en naturlig likhet med vår egen kropp. Det är därför viktigt att hela produktionsprocessen från råvara till slutprodukt genomgår stränga, korrekta kontroller. Vi vill erbjuda dig eko-organiska produkter där kontakten med naturen upprätthålls – något som lätt går förlorat i vår ofta alltför konstgjorda värld. Människans grundläggande behov förändras inte, trots alla framsteg som görs. . .

En fråga om etiketter Etiketteringen av produkter är viktig. Alla hudvårdsprodukter skall ha en innehållsdeklaration i enlighet med INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), ett system etablerat av EU. Det är obligatoriskt att lista samtliga ingredienser i fallande ordning (d v s överst den substans med högst procentsats och sist den med lägst). Med hjälp av INCI går det att åtminstone indirekt få en uppfattning om en hudvårdsprodukts kvalité. Att läsa etiketten lönar sig för medvetna konsumenter.


phytoterapi - aromaterapi - Ayurveda - mineraler

LAKSHMI’s “hörnstenar” “Vi arbetar med Världens största laboratorium” Innehåll: Sida

Hörnsten 1, Phytoterapi 4-6 Hörnsten 2, Ayurveda 7 Hörnsten 3, Aromaterapi 8 - 11 Hörnsten 4, Mineraler/kristaller 12 Hudvård - ansiktsvård 13 - 16 Solvård 28-29 Make-up 30-33 Kroppsvård 34-46 hårvård 47 Kosttillskott, örtdrycker 48-50 Bad & Dusch och Massageoljor 51-52 kunderna berättar 53

Franco Canteri Grundaren av LAKSHMI, uttryck­er sin syn på skönhetsvård så här: ” I naturen finns allt vi behöver för en effektiv hud- och kroppsvård. Där finns naturliga vitaminer såsom A, C, B och E. Där finns antioxidanter som bio-flavonoider och polyfenoler. Där finns liposomer, enkel och fleromättade fettsyror. Där finns också naturligt konserverande ämnen. Vi arbetar med världens största laboratorium NATUREN! ” Unika kombinationer av rena växtextrakt . . . kallpressade växtoljor och högklassiga eteriska oljor är nyckeln till LAKSHMI’s effektiva produkter. Naturliga ingredienser absorberas mycket lätt av huden tack vare stora likheter med hudens cellstruktur. Eteriska oljor tränger igenom huden på några sekunder och drar med sig både växtoljor och växtextrakt ner i de djupare hudlagren vilket ökar penetrationen avsevärt. En innovativ föregångare LAKSHMIs engagemang att arbeta i total hamoni med naturen märks på alla områden. Inte någonstans i LAKHSMIs tillverkningsprocess finns kemiska ämnen. LAKSHMI har varit en föregångare inom naturlig hudvård genom att från början inte använda djurtestade eller genmanipulerade råvaror. LAKHSMI var först i Europa med att ta fram produkter utan syntetiska konserveringsmedel. Idag används eko-certifierade konserveringsmedel utan parabener. LAKSHMI skönhetsfilosofi baseras också på ayurvedisk visdom där aromaterapi och phytoterapi ingår. Genom medvetenhet om vilka krafter som styr oss, söker LAKSHMI efter roten till hudproblemen. Att skapa balans i kroppskonstitutionen och rena kroppen, är en förutsättnng för en friskare, vackrare hud och förnyad livskraft! Resultatet - En serie mycket effektiv ekologisk hudvård!

3


phytoterapi - huvudingredienser Naturliga ingredienser

LAKSHMI naturliga hudvård är extremt vårdande och närande. Produkterna baseras på råvaror från naturens eget laboratorium – växtextrakt, växtoljor samt eteriska oljor från örter, frön, blommor, frukter samt råvaror från bin. Produkterna har ett högt innehåll av exklusiva ingredienser som t ex eteriska oljor, sheasmör, aloe vera, jojoba, sesam, centella asiatica, ros och myrra.

Eko-certifierade konserveringsmedel

Endast naturliga ekologiskt certifierade konserveringsämnen. LAKSHMI´s produkter behåller sin fräschör med hjälp av ekocertifierade konserveringsmedel (utan parabener), förstärkt med bl.a. grapefruktkärnextrakt och eteriska oljor. Dessa naturliga extrakt har inga negativa biverkningar. Tvärtom visar forskning från USA att grapefruktkärnextrakt har en positiv inverkan på huden.

Dofter från rena eteriska oljor

Du blir snabbt förtjust i LAKSHMI-produkternas naturliga och utsökta dofter. Dofterna har en aktiv inverkan på dina sinnen som förstärker produkternas effekt. LAKSHMI använder inga syntetiska parfymer eller dofter.

4

Naturliga fuktgivare & mjukgörare

Fritt från kemiska färgämnen

Fria från mineraloljor

Extrakt av ekologiska örter

Marknaden är full av hudvårdsprodukter som, trots att de uppges vara ”naturliga”, använder syntetiska substanser som fuktgivare. LAKSHMI däremot använder 100% naturliga, förstklassiga fuktgivare – som t ex aloe-vera gel, mjölksyra (mild AHA), eko-vegetabilisk glycerin, växtslem från malva (sylvestris) och läkemalva. LAKSHMI produkter innehåller inga mineraloljor, parafiner eller silikoner. Produkterna är istället mycket rika på kallpressade växtoljor såsom t ex jojoba, shea smör, obehandlad vild nyponrosfrö, nyponfröolja, neemolja och sesamolja lovprisade i urgamla ayurvediska recept.

Den smakfulla färgen på våra produkter kommer uteslutande från de olika växtextrakten och eteriska oljorna som vi använder såsom gurkmeja, henna, aloe vera m.fl. Pga av detta kan färgvariationer förekomma. I make-up serien använder vi bara naturliga färgpigment som titandioxid, järnoxid, zinkvit (så kallad “mineral make”). LAKSHMI arbetar mycket innovativt och har introducerat en metod för att extrahera växters aktiva substanser utan syntetiska lösningsme­del. Istället har man förädlat fram ett vegetabiliskt och ekologiskt glycerin från kall­pressade oljor. Den annars vanlig standarden i denna bransch i Europa är syntetiskt propylenglykol. Vilda samt ekologiskt odlade växter är fyllda av livskraft som möjliggör en effektiv hudvård..

Växtliposomer

Alla LAKSHMI’s cremer innehåller växtliposomer. Liposomer är phospholipider som har en stor likhet med huden och en mycket liten molekylstruktur. Detta möjliggör för liposomerna att transportera fukt och näringsämnen till de djupare hudlagren där bildandet av rynkor samt fuktförlust motverkas. De är speciellt effektiva mot rynkor och extra torr och livlös hud.

Kallpressade växtoljor

Alla växtoljor vi använder som t ex sesamolja, argan olja och jojobaolja, är kallpressade, vilket gör att de behåller alla positiva egenskaper. LAKSHMI använder inget animaliskt fett och inga petroleumbaserade oljor eftersom de inte kan tas upp till fullo av vår hud. Många växtoljor extraheras med kemiska lösningsmedel som blir kvar i oljorna även efter att de “renats”. Det är också vanligt att växtoljorna varmpressas. Bägge metoderna är inte bra för de skadar de känsliga oljornas kemiska struktur. När dessa oljor sedan används på huden eller i matlagning förgiftar de hud och kropp långsamt men säkert.


Några viktiga ingredienser ... Alger

Brunalger, Laminaria hyperborea och Fucus vesiculosus, blåstång. Har en dränerande och fettnedbrytande effekt. Används vid behandling av celluliter. AOSA-algen, Ulva lactosa - Stimulerar och stärker hudens kollagen, och har visat sig i många studier vara rynkreducerande. Pulvriserad kelp, Kelpenzym - Från alger i havet, som är mycket rika på vitaminer och mineraler, som stärker ämnesomsättningen på cellulär nivå genom ett ökat utbyte av näring och avlägsnande av gifter. Röd Alg, Gelidium cartilagineum - En havsalg som aktiverar cellernas reningsfunktion och blockerar receptorerna ansvariga för bildandet av nya fettceller. Synergi av rödalger (Porphyridium cruentum), Kelp och Kombu alger Tunga ben, dränering, stärker blodkärls elastisitet och apelsinhud

Ört- och växtextrakt

AMLA, Emblica officinalis - Mycket vitamin C rik (som tål uppvärmning) stärker hudens motståndskraft och bekämpar fria radikaler. Ananas extrakt - Fettreducerande och för bort överskott av vätska. Innehåller bromenin som är aktivt i tarmarna och i blodet genom att bryta ner kollagenfibrer, fibröst protein, till aminosyror och eliminera dem. Althea, Läkemalva - Ger huden fukt och gör produkterna en mjuk konsistens. Är anti-inflammatorisk och minskar hudrodnader. Bisabolol - Lugnande, skyddande av kärl, utvinns från kamomill. Bockhornsklöver, Fenugreek - anses effektivt mot rynkor, ge ton, bekämpa apelsinhud och stärkande. Innehåller naturlig östrogen. Blåbär - Mycket rik på antioxidanter, lugnande och läkande och dämpar hudrodnader. Blåklint, Cornflower - Uppfriskande, passar alla hudtyper Brunört - Prunella vulgaris. känd medicinalväxt med hämmande effekt på oönskade bakterier och har en sårläkande effekt Celosia Cristata Extract - En ayurvedisk ört med vackra röda blommor som används mot V/P/K celluliter. Anti-septisk, sammandragande, befrämjar normal leverfunktion och läker sår och lindrar hetta i kroppen. Fläder, Sambus Nigra (KP-V0) - Bären och blommorna är rika på Vitamin-C, kalciumnitrat, flavonoider och fenoler (spjälkar kolesterol och effektiv antioxidant). Ginseng (VPK=) - En fantastisk rot som används mycket för att stärka och vitalisera både kropp och sinne, ger en energi kick. Anses vara vitaliserande och motverka åldrande och vataobalanser. Stimulerar vävnadstillväxt inkl. nervvävnaderna. Guaranaextrakt - Stimulerar utsöndringen och ökar effekten av det lipolytiska hormonet adrenalin, som extraherar fettet från fettvävnaden och förbränner det. Guggul, Commiphora Mukul (V/K-P+) - Vid större doser) Starkt renande, guggul är känd för sin anti-inflammatoriska verkan. Guggul syresätter hudens vävnad och bekämpar effektivt bildandet av toxiner i huden. För akne hud. Granatäpple, Pomgranate - Innehåller höga halter av flavonoider med en kraftfull antioxiderande effekt, skyddar blodkärl och vener. Grönt te extrakt, camellia sinensis - Generellt är Grönt te är rik på flavonoider och naturliga anti-oxidanter, bitterämnen som är bra för pitta och kapha. Camellia Sinensis, Speciellt extrakt; rikt på kolhydrater och har en dränerande och fettnedbrytande effekt. Gurkmeja (K-PV+) - Blodrenande och stimulerar matsmältningen. Antiseptisk, effektiv regulator av hudens talgproduktion.

Guto Kola, Centella Aciatica (Brahmi) (V/P-) - Lindrar kroniska hudbesvär, eksem och mjäll. Stärker hårtillväxten. Centella asiatica har en näringsberikande, renande och har en återuppbyggande effekt på bindväven. Hammamelis, Trollhassel - Idealiskt för känslig hud med tendens att rodna. Har även en stärkande effekt på hudens ytliga kapillärstruktur. Rik på tannin / garvsyra som är sammandragande, motverkar inflammationer, kapillärsammandragande, renande och stärkande. Honung ( VK-,P+) - Innehåller många sockerarter och ämnen som anses vara hudläkande. Rapporter finns där man läker svåra bensår med ren honung. Verkar återfuktande på huden. Hästkastanj - Motverkar åderbrock, stockningar i vener och lymfsystem. Lindrar ödem genom att normalisera förhöjd kärlgenomsläpplighet. IRIS - Juice från roten används i kosmetika för en ljusare hudton och för att bleka pigmentfläckar. Roten användes för förr att läka djupa sår i huden, mjuk doft. Immortelle , Helycrisium - Är känd för sin läkande och hudbalanserande effekt, lugnar huden efter solbränna och främjar normal blodcirkulation och venerna i benen. Ingefära - Uppfriskande, en mild stimulant, verkar inflammationshämmande, är rik på antioxidanter, cirkulations- och energihöjande Johannesbröd, Carob - Fuktgivande, ökad elasticitet, skyddande Johannesört, Hypericum - Anti-inflammatorisk, lugnande sammandragande. Kronärtskocka - Dränerande och lugnande effekt; används i detox och fettförbrännande produkter. Kamomill (PK-V0) - Kamomill innehåller en flyktig olja, azulen som är inflammationshämmande. Utvärtes är den en effektiv mjukgörare (mot sprucken hud), motverkar rodnader, lenande och renande av läderhuden. Koffeinextrakt - Kraftfull stimulering av “fettcellernas” enzymaktiviteten. Har en kraftfull liporeducerande effekt. Reaktiverar mikrocirkulationen med en dränerande effekt och främjar absorptionen av de närvarande aktiva substanserna. Även rent kaffeextrakt används. Kardborre, Burdock (PK-V+) - Bitter stark smak med en värmande eftersmak. Renar blod och lymfa, öppnar stockningar, minskar svullnader, löser gifter i huden / urinen. Dämpar hosta, kronisk feber, ledbesvär, ama. Löser tunga pitta tankar och känslor. Bra vid akne, irritation och klåda i huden. Maitake (grifolia frondosa, svamp) - räddningskur för kollagen, med en inre fyllnadseffekt, bygger upp hudens kollagena struktur Maskros extrakt, Taraxacum (PK-V+) - Rik på kalium, reagerar på vätskeansamlingar och celluliter. Verkar avgiftande genom att den bidrar till att eliminera gifter som produceras i ämnesomsättningen och lagras ödematöst i underhudsvävnaden. Murgröna - Med smärtstillande egenskaper och enastående vaskulärsammandragande verkan. Gynnsam vid cellulitbehandling. Muskatellsalvia, Clary Sage - Läkande och antiseptisk verkan i krämer och lotion mot grovporig och oren hud. Ej att förväxla med salvia officinals. Mjölon - Innehåller bl.a. arbutin som är en aktiv enzym som hämmar produktion av pigment. För en ljusare hudton och hyperpigmentation. Nyponros, Rosa Canina, Wild rose - Lakshmi använder knopparna, löven och frukterna, som är rika på vitaminer (i huvudsak vitamin C). Även kallat “Strand Nypon”

5


fortsättning ...

6

Ortosiphon torrextrakt - Kommer i huvudsak från Asien, starkt urindrivande, innehåller flavonoider som spjälkar fettceller och kolesterol. Gör att man kan minska i vikt utan att öka igen. Hjälper lever och njurar att eliminera gifter. Papaya pulvriserad - Papaya-enzym, avlägsnar döda hudceller och bra för matsmältningen, frigör fettet ur fettceller Den minskar också inflammationer som lätt kan uppstå vid kraftig viktminskning i vävnaderna och cellerna. Ratania - Roten som anses vara rik på “tannin” (garvsyra) , är sammandragande och läker (hud)vävnad. Ringblomma, Calendula, Marigold (PK- V+) - Renar hela kroppen, skyddar kapillärerna, de små venerna, mot bristningar. Läkande på utvärtes sår. Mjukgörande, återskapande av ny hud, lenande och dämpande av inflammationer. Rölleka, Yarrow, Achilla Millefolium (PK-V+) - Bra för infektioner, blödningar, kramper och feber. Utvärtes avkok för att läka sår, stoppar blödningar och minskar inflammationer och är mer lugnande än kamomill. Fuktgivande för torr hud. Sibirisk Ginseng, Eleuterococcus - Allmänt stärkande, förbättrar syreupptagningsförmågan och fördröjer åldrandets effekter. Eleuterococcus innehåller samma aktiva substanser som ginseng men i större mängder. Stimulerar ämnesomsättningen. Vata balanserande och mycket effektiv mot rynkor. Spirea Torrextrakt - Rensar lymfsystemet och ökar mikrocirkulationen Stickmyrten, Butcher’s Broom, Ruscus Aculeatus - Stickmyrten är en ”venotonic” och används i produkterna för trötta ben och vätskeansamlingar. Syren, Syringa Vulgaris - Innehåller en aktiva substans verbacoside som är en kända egenskaper som anti-oxidant och hudrenande. Sötväppling, Limnanthes Alba Seed oil - Tester som utförts har visat att Melilotus extrakt förbättrar kapillär resistens, minskar permeabilitet av blodkärl och förbättrar venöst återflöde och lymfatiska cirkulationen, moa en antiinflammatorisk och anti-ödematös effekt. Triphala (VPK=) - Består av tre frukter, amla, hiritaki, bibitaki. Balanserande med ändå utrensande, rik på vitamin C och antioxidanter Valeriana (VK-) - Sårläkande, eksem, muskelkramp, lugnande. Vinranka, Vitis vinifera - Bladen som är mycket rika på polyphenoler och antioxidanter. Vindruva - Extrakt på druvan förbättrar funktionen av mickrocirkulationen genom att motverka läckande kapillärer, underlätta återupptagningen av vätskor och öka kapillärernas motståndskraft. Rik på anti-oxidanter. Åkerfräken, Horsetail, Equisetum Arvensis (PK-V+) - Rik på saponiner, naturliga tvålämnen. Utvärtes mot inflammationer. Anses mycket effektiv fuktabsorberande och vätskedrivande. Åkerriddarsporrar, Consolida - Toning och skyddande av vener och kapillärer. Ärtor, Pisus satvium - Ett peptid extrakt, proteasyl, som stärker hudens spänst genom att stärka kollagen och elastin. Ögontröst, Euphrasia - Exklusiva extraktet Euphrasia, som handplockas i de italienska alperna, välkänt för sina oftalmologiska egenskaper som verkar avslappnande och renande på det trötta, irriterade ögonområdet. Öljäst - Stimulerar kolllagen III, även kallat “ungdomens kollagen”.

Vegetabiliska Oljor

Några basoljor som är ofta använda

(läs mer om bas oljor och eteriska oljor längre bak i katalogen) Argan olja, Argania Spinosa - Den är rik på linolsyra och vitamin A och E. Pga dess rikedom av fleromättade fettsyror tas den upp av hudens cellmembran, den har också en oxiderande effekt som

minskar fria radikalers inverkan på huden. Avokado olja (V/P-) - Avokado oljan innehåller Vitamin A och B, aminosyror och antibiotiska substanser. Oljan är mycket näringsrik och stödjer nybildandet av hud, hudpenetrerande och används i kosmetika för skör, torr och läderartad hud. Bärare av A-D-E-vitamin. Bidrottningsgelé, Royal Gek, Pappa Realé - Det är en koncentrerad substans med en extra ordinär effekt, mycket rik på vitaminer, värdefull för hudens hälsa och vitalitet. Gelén anses vara en utmärkt anti-rynk substans och en biokatalysator, ger huden en bättre ton och elasticitet. Baobab oil, Adansonia digitata - En olja som är väldigt rik på vitaminer, som A,D,E och F, dessutom rik på fleromättade oljor. I kombination med sin rika vitamin C halt (upp till 6 ggr mer än apelsin) är den en utmärkt ingrediens i krämer och massage lotion för åldrande hud. Candelilla wax - Vegetabiliskt vax., används bla i make up. Utvinns ur bladen från Euphorbia antisyphilitica som växer i Mexico och USA. Carnauba wax - Vegetabiliskt vax, utvinns ifrån löven utav brasiliansk palm, Copernicia prunifera. Bägge vaxerna ingår i make-up serien. Druvkärnsolja, Grape seed - Används för den är rik på flavonoider och är en utmärkt antioxidant. Rik på linolsyra, och är fuktgivande, cellregenererande och filmbildande egenskaper. Gurkört - Är rik på gammalinolen syra (omega 6); som är viktig för cellväggarna och ser till att hålla huden mjuk. Gurkört anses ha en anti-age effekt och göra huden elastisk och spänstig. Renande. Neem Olja, Melia Azaridachta (P/K-) - Är känd för sina unika egenskaper. Antiseptisk; är testad och visar sig effektiv mot många familjer av bakterier och hudsvamp. Oliveolja, oförtvålbar, Squalane - Vissa ämnen i olivolja kan man ej förtvåla (göra såpa av), de kalas triglycerider, och är väldigt värdefulla för huden, mot linjeringar, mjukgörare och fuktgivare - squalane

Övriga ingredienser

Bakterier, Venuceane, Thermus Termophilus - En bakterie som lever på extrem djup och är en mycket kraftfull anti-oxidant, 50 gr startare är vitamin E och C, neutraliserar alla typer av fria radikaler. Minskar hudens oxidationsprocesser, stärker och återskapar hudens skyddsbarriärer, återfuktar huden och har en enzymaktiverande effekt. Leror och Mineraler: Leror är oftast absorberande, renande och sårläkande och i vissa fall UV-filter. Många mineraler ingår som naturliga färger i mineral make. Solum Follonum – Grön lera, renade, läkande. Hectorite - Vit lera, kaolin, en vit glatt lera. Bentonit - sediment från vulkanaska, kraftigt absorberande effekt. Zinc oxide - sårläkande, absorberade, hudskyddande, UV-filter, ingår i mineral make. Smithsonite – Zink karbonat, renande, antiseptiskt. Titandioxid – UV filter, ger färg i mineral make, kan ge upp till 100% solskydd UVA och UVB, utan att använda nanopartiklar upp till solskyddsfaktor spf 10. Pullulan, oligosaccharid - Är en typ av oligosaccharid som bestå av en vattenälskande och vattenskyende del som binder till olja och andra kolväten, som sakta avger de aktiva komponenterna till huden vilket garanterar en säkrare aktivering av huden med aktiva ämnen. Syre, aktivt - Tränger igenom huden och når de syregivande vävnaderna, näringsberikar och sätter igång den naturliga dräneringen som delvis har störts av de trånga kapillärerna och bristande ämnesomsättningen och mikrocirkulation. Vitaminer - Naturliga koncentrat av (pro)vitaminerna A, C, och E Spårämnen - Såsom koppar, zink, kalium, selén och magnesium mfl. livsnödvändiga för kroppen och huden, förbättar cellernas förbränning, reparerar skadade celler, stimulerar ämnesomsättningen.


Ayurveda betyder “kunskap om livet”. Denna 5000-åriga indiska livsfilosofi syftar till att stärka kroppens medfödda självläkande förmåga. Enligt Ayurveda är hela universum och alla levande system, inklusive människan, uppbyggda av fem element: rymd, luft, eld,vatten och jord. Hela vår tillvaro, även människokroppens funktioner, styrs av tre biologiska livskrafter, s k doshor: VATA - luft, rymd PITTA - eld KAPHA - jord, vatten

Det ayurvediska testet nedan ger en fingervisning. Lakshmi erbjuder rådgivning, behandlingar och produkter som är skräddarsydda för att balansera de tre hudtyperna Vata, Pitta resp Kapha.

Doshorna finns i varje cell, vävnad och organ. De styr våra psyko-fysiologiska egenskaper. Varje individ har en unik kombination av de tre livskrafterna, en s k kroppskonstitution, som bestäms redan i födelseögonblicket och följer oss genom livet. Enligt Ayurveda beror sjukdomar och hudproblem till stor del på att det uppstått en obalans i den medfödda doshan. Obalansen kan vara orsakad av att din livstil och/eller kosthållning inte passar din konstitution. Obalans kan även orsakas av stress, årstidsväxlingar m m. Vi kan ändra och påverka balansen genom behandlingar, egenvård, kost, livstil, rening, tankar och känslor.

ÄR DU VATA, PITTA ELLER KAPHA? FYLL I FORMULÄRET OCH SUMMERA DINA POÄNG LÄNGST NER! VATA

PITTA

KAPHA

Hudstruktur

torr, fukt-/fettfattig

känslig, lätt irriterad hud

Hud - kan få

milier

akne (rosacea)

Hud - kan lida av

torra eksem

inflammerade eksem

Hud

tidigt åldrande

röda ytliga kärl

pormaskar

Läppar

tunna, smala

normala

stora / fylliga

Tål sol & värme

bra

nej

medel

Hår

torrt / strävt / krulligt

tunt / tidigt grått

fett / tjockt / lent

Hår

candré / brunt

blond / röd

mörkt / svart

Ögon

små / gröna /blinkande

medel / blåa /stadiga

stora / mörk iris / fuktiga

Naglar

ojämn yta / sköra

rosa / böjliga / mjuka

hårda / släta / starka

Mental läggning

+ snabb / livlig / kreativ - ombytlig / pratsam

+ skarpt intellekt, organiserad - irriterad / frustrerad

+ lugn / stark / stabil - långsam / bekväm / tyslåten

Hanterar stress & problem

orolig / splittrad

drivande / kritisk

nedstämd / passiv

Kroppsbyggnad

tunn (både som lång/kort)

välproportionerlig / medel

kraftig / robust

Ätvanor

oregelbundna vanor / aptit glömmer ibland att äta

regelbundna måltider /hoppar aldrig måltider

långsam förbränning / ibland illamående

Sömn

växlande / lättväckt

kort / återhämtande

djup / tung /lång

Viktökning

går sällan upp i vikt

håller vikten medelbra

går lätt upp i vikt

Tål föroreningar

medel

mycket känslig /allergi

hög motståndskraft

Rörelsemönster

snabbt med blicken neråt

målinriktat med blicken upp

långsam / ser sig omkring

Sinnesstämning

intensiv / växlar snabbt

medel / växlar långsamt

stabilt / växlar inte alls

TOTALA POÄNG

Total Vata

Total Pitta

Total Kapha

fet hud/förstorade porer akne med bölder svullnader/ödem

7


aromaterapi, av högsta kvalitet. LAKSHMI eteriska oljor är • 100% rena • 100% naturliga • 100% koncentrerade (outspädda) • obehandlade • terpenbevarade LAKSHMI använder noga utvalda örter och garanterar den enskilda växtens ursprung:

8

• ekologisk, bio-dynamisk eller vild • traditionellt ursprung och produktionsområde Oljorna framställs med hjälp av ångdestillation utan lösningsmedel. Oljornas etikett deklarerar det botaniska namnet och kemotyp: Ex. rosmary borneon = rosmarin officinalis borneon.

Notera att eteriska oljor som ej är märkta med korrekta botaniska namn ofta är av lägre kvalitet eller oäkta. Följande oljor finns att köpa som enstaka oljor men ingår också i alla hud- och kroppsvårdsprodukter. Lakshmi använder många fler eteriska oljor som inte nämns här.


ETERISKA OLJOR AV HÖGSTA KVALITET en av LAKSHMI´s hörnstenar.... EFFEKT AV OLIKA ETRISKA OLJOR Oljorna kan användas utvärtes i 1-5% blandat i växtoljor eller krämer/lotion. + ökar doshan ; - minskar dosha; = påverkar inte dosha.

DOSHA

KOSMETISK EFFEKT Sammandragande, antiseptisk och renande. Vätskedränerande, bra vid celluliter. I badet - uppfriskan-

APELSIN

V- P+ K- de, renande och revitaliserande effekt, bra vid fet, livlös hud. Ger vitalitet, styrka och mod tack vare

AJOWAN

V+ P+ K- vare den antibakteriella, svampdödande och antiseptisk effekt

ANGELIKA ROT

V- P+ K- lescens. Innehåller furocoumarins och rekommenderas därför att användas under fötterna pga av

BASILIKA

V- P= K- stötande; lindrar smärta orsakad av insektsbett. Främjar koncentration, minne, lugn och klarhet.

BENZOINE ABS.

V- P- K- sprucken hud. Reparerande och sårläkande effekt. Antiseptisk och stärkande.

BERGAMOTT

V- P+ K- Starkt antiseptisk, antibakteriell, läkande och deodorant effekt. Skapar harmoni, välbefinnande

och avslappning. Utmärkt i doftspridare.

V- P- K- sprucken hud. Reparerande och sårläkande effekt. Antiseptisk och stärkande.

BLUE KAMOMILL

V- P- K+ Re­nar fet, aknehud. Liknande egenskaper som romersk kamomill, men en starkare avsvällande,

CAJEPUT

V- P+ K- vande effekt på huden, även bystområdet. Bekämpar apelsinhud och bristningar. Slemlösande effekt

CISTUS

V= P= K= vävnaden vid hudbristningar. Lindrar symptom av fuktiga eksem. Gör huden mjuk.

CITRON

V- P- K= glåmig hud. Har även en positiv inverkan på celluliter.

CITRONGRÄS

V= P- K- Använd i massage stärker den hudens vävnad samt stimulerar cirkulationen.

CYPRESS

V- P+ K- kapillärer. Motverkar tunga ben och hjälper kroppen behålla huden slät och elastisk fri från celluliter.

ENBÄR

V- P+ K- regulator för akne, fet hud och hårbotten - Effektiv vid eksem, dermatit, herpes och är vattendrivande.

EUCALYPTUS CITRIODORA

V- P+ K- aldehyder - Desinfekterande, med sårläkande effekt, bra bas i massageolja vid muskel problem.

EUCALYPTUS RADIATA

V- P+ K- huden - Den betraktas som naturens “lunga” och spridd i rummet med doftlampa hjälper den kroppen

FÄNKÅL

V= P= K= cypress är det en utmärkt olja då de undertöder hudens strävan att förbli mjuk och elastisk.

GURKMEJA

V- P+ K- Ökar hudens spänst. Fuktgivande och skyddande effekt. Antiseptiska och renande egenskaper.

monoterpenes. Utmärkt för doftspridare. Skapar en lugn och harmonisk atmosfär.

Rik på fenoler, har en kraftfull allmänt stärkande och energigivande effekt; bra mot infektioner tack Vätskedränerande, bra vid celluliter. Ger styrka, mod och energi. Rekommenderas under konva­ ljus-/solkänslighet.

Avgiftande (allmän massage). Stimulerar ny hårväxt. Motverkar oelastisk och torr hud. Myggav­ Mycket effektiv mot allergi.

Mycket mild, finstämd effekt. Effektiv mot torr hud, åldrande hud, akne, couprose, irritation samt

9

Mycket mild, finstämd effekt. Effektiv mot torr hud, åldrande hud, akne, couprose, irritation samt Anti-inflammatoriska och sårläkande egenskaper. Lindrar mindre brännskador och inflammationer. anti-allergisk effekt.

Sammandragande och renande. Bra vid fet hud och grå, livlös hudton. Kraftfullt stärkande, spänstgi­ vid bröstmassage.

Skyndar på kroppens läkande effekt av skärsår och lättare hudskador. Främjar kroppens reparation av Desinfekterande, deodorant och adstringent effekt på huden. Balanserar fet aknehud och revitaliserar Antiseptisk och sammandragande. Renar fet och oren hud med akne, förstorade porer och pormaskar. Sammandragande och deodorant effekt. Bra vid fet eller åldrad hud. Skyddar vener och stärker ytliga Sammandragning, sårläkande, svettdrivande – har en dränerade effekt på oönskade celluliter. Sebum­ Används i badet eller doftkrus för en känsla av livsglädje, lätthet, och lugn, tack vare närvaron av Används i bad, vid inhalering eller i massage, har en utmärkt antiseptisk och desinfekterande verkan på bibehålla luftvägarna fria.

Stimulerar och renar fet, livlös och hud utan vitalitet. - Använd tillsammans med enbär och/eller

ETERISKA OLJOR

ETERISKA OLJOR


ETERISKA OLJOR

KOSMETISK EFFEKT Antiseptisk, sammandragande och sårläkande, Användbar vid dermatit, klåda, akne samt håravfall.

HIMALAYAN CEDER

V= P= K= Bas i massage för att motverka celluliter, stimulerar den lymfatiska cirkulationen. Insektsavstötande

IMMORTELLE

V= P= K= över­reaktion på yttre stress. Kraftfull anti-age effekt med cell-regenererande och stärkande egenska-

INGEFÄRA

10

DOSHA

effekt.

Understöder kroppens läkning av skadad vävnad och ärrbildning. Understöder och dämpar hudens per. Antioxidant effekt. Lindrar tunga, värkande ben.

V-P+K-

För värmande massage. Stärkande och vitaliserande bad. Användbar mot celluliter. Enligt Ayurveda ökar den Agni matsmältningselden och eliminera toxiner. Stärker sinne och intellekt. Sårläkande - Används i doftspridare för en naturlig hjälp mot astma och bronkit. - Användbara mot

ISOP

V= P+ K- nervös depression, oro och ångest.

JASMINE

V+ P- K- Stöder hudens såräkande effekt och hudens dämpande processer vid rodnader.

KANEL BARK

V- P+ K- celluliter orsakade av dålig cirkulation. Används utspädd i lägre procentuell koncentration.

KORIANDER

V- P- K- hudrodnad.

LAGERBLAD

V- P+ K- energi. Har en adstringerande effekt; stimulerar hårväxt; motverkar mjäll. Dämpar smärta vid massage.

LAVENDEL SPIKE

V= P+ K- per liknar Lavendel vera, dock inte lika kraftfull förutom i massage för att lindra muskelvärk, kramper

LAVENDEL VERA

V= P- K- - lindrar hudbesvär som dermatitis, eksem och psoriasis - Utmärkt vid insektsbett och är en trevlig

LEDUM GROENLANDICUM

V= P- K= maten; smörjs in på mag- och tarmområdet utspädd i en massageolja.

LITSEA

V=P- K= bidrar till att bekämpa celluliter. En underbart upplyftande doft som ingjuter lugn och optimism i stunder

MANDARIN

V+ P-K- används i massage. Passar därför utmärkt vid behandling av celluliter. Dess underbara doft skapar

Stärkande, relaxerande och vitaliserande - Mycket användbar för att förebygga hudens åldrande. Stärkande, stimulerande, antiseptisk och sammandragande. Ökar blodcirkulationen, vilket hjälper mot Ger huden en ljusare ton. Ökar hudens elasticitet och spänst. Renar oren hud (pormaskar). Lindrar Har en starkt balanserande effekt på vårt autonoma nervsystem. Lagerblad balanserar och reaktiverar Anti-inflammatorisk och sårläkande. Utmärkt vid akne samt alla typer av brännskador. Dess egenska­ och reumatism.

Sårläkande och lugnande, bra för solbränna och inflammationer – Underbar för fuktgivare för torr hud deodorant.

I badet eller i doftkrus eliminerar den nervositet och förbättrar sömnen. Minskar även trötthet efter Talgnormaliserande effekt på aknehud. Använd i massage ökar den hudens fasthet och spänst samt av sorg­senhet och tvivel.

Förbättrar den lymfatiska cirkulationen samt främjar absorptionen av vätskor på cellnivå när den en glad och avspänd atmosfär.

Bra vid fet, oren hud med akne samt även vid seborré. Lugnande vid brännskador. Hjälper till att

MANUKA

V= P= K= lindra eksem.

MOROT

V= P= K= och livlös hud samt akne.

Regenererande och läkande effekt. Bra för sårläkning. Rekommenderas vid rynkor, oelastisk hud, trött Läker och lugnar akne (bölder) och ärr. Motverkar hudens åldrande (rynkor). Bekämpar mjäll och

MUSKATSALVIA

V- P- K- seborré i hårbotten. Minskar håravfall. Dämpar överdriven svettning. Energigivande.

NEJLIKA

V- P+ K- Stärker kroppens naturliga försvarssystemet mot vinterns problem. Renar lymfan.

NEROLI

V- P+ K- för alla hudtyper, särskilt torr och irriterad hud med vidgade kapillärer. Mild och lugnande vid känslig

NIAOULI

V+ P- K- Lugnande vid hudutslag, akne och insektsbett . Används i massage för tunga och svullna ben.

MANUKA

V= P= K= lindra eksem.

PEPPERMINT

V= P- K- vidgade blodkärl. Masseras på tinningarna för att lindra olika typer av huvudvärk.

SPIKENARD

V+ P- K- och motverkar grått hår.

NEROLI

V- P+ K- för alla hudtyper, särskilt torr och irriterad hud med vidgade kapillärer. Mild och lugnande vid känslig

NIAOULI

V+ P- K- Lugnande vid hudutslag, akne och insektsbett . Används i massage för tunga och svullna ben.

OLIBANUM INCENCE

V- P+ K- förebygger och behandlar åldrande hud och hud som förlorat tonen.

PALMAROSA

V- P- K- som stimulerar cellförnyelsen och motverkar uppkomst av rynkor. Talgreglerande, lugnande och

Utmärkt vid behandling av mogen hud tack vare regenererande och cellförnyande egenskaper. Lämplig hud. Användbar vid hudbristningar.

Bra vid fet, oren hud med akne samt även vid seborré. Lugnande vid brännskador. Hjälper till att Utspätt i en koncentration på mindre än 1% minskar den hudirritation och inflammation. Användbar vid För mogen hud utan elasticitet och spänst. Renar huden och reducerar utslag. Stimulerar ny hårväxt Utmärkt vid behandling av mogen hud tack vare regenererande och cellförnyande egenskaper. Lämplig hud. Användbar vid hudbristningar.

Sammandragande och mot bakterier - Sårläkande och hudförnyande - Lugnande vid inflammation – Fuktgivande för torr hud. Revitaliserar hud utan spänst och vitalitet. Regenererande egenskaper uppfrä­s chande effekt på fet, aknehud.


Sammandragande, inflammationsdämpande, antiseptisk och sårläkande. Hjälper vid behandling av

PATCHULI

V- P- K+ eksem och bra vid allmänna hudvårdsbehandlingar. Utmärkt vid behandling av venös insufficiens.

PEPPERMINT

V= P- K- vidgade blodkärl. Masseras på tinningarna för att lindra olika typer av huvudvärk.

RAVENSARE

V+ P- K- Lindrar och lugnar herpes. Verksam mot ödem.

ROMERSK KAMOMILL

V= P- K- brännskador. Löser upp muskelspänningar efter fysisk aktivitet (daglig massage). Perfekt för avslapp­

ROS DAMASCENA

V= P= K= Förhindrar hudens åldrande och ökar vävnadernas fasthet och spänst.

ROSA GERANIUM

V= P- K- hjälper kroppen hålla huden mjuk och elastisk - Användbar för fet, oren och inflammerad hud - lindrar

ROSENTRÄ

V- P+ K- hudens fasthet och spänst. Har även antiseptiska och sårläkande egenskaper. Reducerar effektivt

ROSMARIN BORNEON

V- P+ K- Renar fet, aknehud. Utmärkt vid massage av spända muskler.

SANDELTRÄ

V- P- K= behandling av akne, hudutslag, uttorkad hud, känslig, irriterad och sprucken hud. Utmärkt mot klåda.

SPIKENARD

V+ P- K- och motverkar grått hår.

TEA TREE

V=P=K= tiseptisk verkan. För utvärtes bruk mot bildandet av tandsten. Effektiv mot mjäll.

TIMJAN LINALOL

V-P+K-

Lindrar ytliga (skrubb)sår. Användbar mot håravfall. Renar oren hud (pormaskar). I doftkrus har den en utmärkt renande verkan på luftvägarna.

TULSI (BASILIKA)

V-P+K-

Renande, sammandragande och antiseptisk. Bra vid behandling av fet och oren hud.

VETIVER

V-P+K+ underbart stärkande effekt. Användbar vid viktminskning. I bad eller doftkrus lindrar den nervositet

Utspätt i en koncentration på mindre än 1% minskar den hudirritation och inflammation. Användbar vid I doftkrus eller i badet hjälper den till att förebygga vinterkrämpor som t ex förkylning och influensa. Anti-inflammatoriska och sårläkande egenskaper. Lugnande vid eksem, hudallergier, rodnader eller nande, energigivande bad.

Antiseptisk, sårläkande, sammandragande, uppfriskande och lugnande. Balanserar alla hudtyper. Stöder hudens såräkande effekt, antiseptisk - Används i massage då den stimulerar lymfsystemet och torra eksem, slapp hud. Stöder kroppen vid angrepp virus.

Har kraftfulla vävnadsregenererande egenskaper med revitaliserande och stärkande effekt som ökar mörka hudfläckar och minskar skador orsakade av couperose och akne. (Viss lit. säger P-).

Sammandragande, sårläkande, antibakteriell och antiseptisk. Stärker hårbotten och minskar håravfall. En av de mest effektiva oljorna för att bevara hudens elasticitet samt fuktmättnad. Även utmärkt vid För mogen hud utan elasticitet och spänst. Renar huden och reducerar utslag. Stimulerar ny hårväxt Anti-inflammatorisk, anti-bakteriell och sårläkande. Lämplig vid behandling av fet hud. Mycket kraftfull an-

Antiseptisk och renande. Användbar för fet och aknehud. Revitaliserar huden. I massage har den en och minskar spänningar.

YLANG YLANG

V-P-K+

Tack vare dess antiseptiska egenskaper är den lämplig för alla hudtyper. Lindrar hudirritationer. Rekommenderas för behandling av psoriasis. Till schampo eller balsam eller utspädd i vegetabiliska oljor för massage stimulerar den hårväxten.

BLANDADE OLJOR

DOSHA

EGENSKAPER

ANTI-STRESS

V=P=K= sinne. Med lavendel, bezoin, amyris, eukalyptus, sandelträ, apelsin, bergamott m.fl

BALSAMIC

V=P+K- sare, rosmarin, m.fl.

HARMONY

V-P-K+

En underbar doft som sprider harmoni och driver bort stress och gammal doft. Med rosenträ som bas tillsammans med ylang ylang och bergamott m.fl

KAMASUTRA

V-P-K+

En doft som skänker ro och känslomässig balans, med jasmin som kungen av alla dofter. En blandning av afrodiserande oljor som: benzoin, ylang ylang, mandarin, vetiver, bergamott, jasmin, kanel, kamomil och ros

KAPHA

V+P+K- och vätskedrivande effekt.

ORIENTAL SUN

V-P-K+

Med en härlig doft av orientens aromatiska dofter som även hjälper till att hålla luftvägarna fria. En trevlig doft att ta fram kall vinterdagar, med bl.a apelsin, silvergran, citron, siberisk tall och myrra m.fl

PITTA

V-P-K+

Pitta balanserade synergiblandning med bas av bl.a. lavendel, palmarosa och ravensare som lugnar ett stressigt och överambitiöst sinne. Vederkvickande för kropp och själ.

SAMADHI MEDITATION

V-P-K+

In olja med sandelträ som bas. Sandelträ oljan har använts i flera tusen år i Indisk (ayur-vedisk) medicin bl.a. för att den ger näring till hjärtat. En doft för inre frid men kan också användas som en trevlig parfymbas för män. Med rosenträ, sandelträ, tolu balsam, vetiver, olibanum, myrra, myrten, nardus jasmin

STIMULATION

V+P+K- även lavendel, cypress och pepparmynta m.fl.

STRENGTHENER PURIFIER

V+P+K- Med enbär som bas som både är renande och stärkande. Innehåller björk och eukalyptus.

SWEET SLEEP

V-P-K+

VATA

V-P+K= och samtidigt lugnande för ett överaktivt sinne.

WINTER PREVENTION

V+P-K-

11

Med lavendel som bas med sandelträ och ravensare m.fl skapar en mycket rogivande effekt på kropp och

Kapha balanserade synergiblandning med bl.a rosmarin, svartpeppar och ingefära som har en stmulerande

Med rosmarin som bas som är känd för energigivande, kramplösande och smärtstillande effekt. Innehåller

Vid sömnbesvär, oro och vata överskott, innehåller en synergi av oljor som lavendel, mejram, basilika, mandarin, apelsin, bergamott, nardus ört, angelika rot, melissa officinalis, m.fl. Vata balanserande synergiblandning med bas av bla. basilika, tulsi, fänkål och mejram som är milt värmande Ett balsam för luftvägar såsom för huden. Ett brett spektrum av verkningsfulla oljor, tall, lavendel, eukalyp­ tus, timjan, ravensare, tea tree m.fl.

ETERISKA OLJOR

Med oljor från skogens lungor, olika slags barrträd, tall, gran, cypress, eukalyptus, himalyan ceder, raven­


ÄDELSTENAR DÖLJER SMÅ UNDER . . . De välgörande effekterna av ädelstenar är vida kända i den ayurvediska traditionen. Enligt Ayurveda är ädelstenar naturens “intelligens” i koncentrerad (kristalliserad) form. Som ett komplement till växtextrakt och essentiella oljor använder LAKSHMI essensen från ett tiotal olika ädelstenar i sin hudvårdsserie. Varje ädelsten har sin speciella energi som absorberas av kroppens olika chakran och har en positiv inverkan på hud och välbefinnande. Enligt Ayurveda är ädelstenar och kristaller, som allt annat i na­turen, sammansatta av de fem energierna (rymd, luft, eld, vatten och jord) i olika kombinationer med en förmåga att skapa balans och hälsa både i kropp och själ. 12

INNOVATIV FORMULA MED ÄDELSTENAR OCH MINERALER SOM VÄCKER HUDEN TILL NYTT LIV Naturliga Mineralpigment används i make-up serien, titandioxid (vit), Järnoxid (gul & röd & svart), curcumin som finns i gurkmeja, saffran, ingefära och järn cyanid(blå) m.fl. Malakit är rik på koppar och enligt Ayurveda, en kraftfull antioxidant. Främjar produktionen av elastin och kollagen samt understödjer produktionen av melanin, som skyddar huden mot UV-strålning och fria radikaler. Malakit sägs även öka koncentrationsförmågan. Smaragd är känd för sin starkt avgiftande förmåga; tar bort oharmoniska energier och stimulerar immunsystemet. Inom ayurveda är den gröna färgen en symbol för stillhet, hopp och naturens outtömliga resurs. Korall har alltid ansetts vara en kraftfull talisman med en läkande kraft. Dess unika egenskaper har en kraftfullt renande och balanserande effekt på huden. Zincit, är rik på zink. Har enligt Ayurveda en renande effekt som främjar utsöndringen av toxiner. Har även en remineraliserande samt talgbalanserande effekt, vilket gör den särskilt lämplig för behandling av fet och oren hud. Förändrar inte hudens pH-värde. Rubin, är enligt Ayurveda, betraktad som en värmande ädelsten som frambringar energi och katalyserar hudens vitala energier. Rubin stimulerar och stärker även den mentala aktiviteten, genererar entusiasm, dynamik och förstärker koncentrationsförmågan. Opal, associeras med regnbågens gudinna och hennes transformation i indisk mytologi. Innehåller bl.a. kisel och vatten och skapar därför

lätt resonans med människans kropp. Enligt ayurveda, aktiverar opal, kroppens samtliga funktioner och ger huden en vacker lyster. Opal är ett naturens under - en kristall innehållande alla andra stenar och kristallers kraft. Stenen är magisk och skapar optimism, vitalitet samt klarhet i tanken. Hematit, rik på järn, hjälper hudens naturliga förmåga att reparera och regenerera sig samt stärka hudens försvarssystem. Den stabiliserar, vitaliserar, ingjuter mod och stimulerar initiativförmågan. Topas, är känd för sin skyddande förmåga; den hjälper till att minska mental stress och fysisk trötthet, sägs bevara huden ung, regenerera dess vävnad och förebygga rynkor. Sägs också föra med sig visdom och skydd. Diamant, enligt indisk läkekonst har diamanten de mest balanserande egenskaperna av alla ädelstenar och används ofta för att förlänga ett behandlingsresultat. Har en starkt remineraliserande effekt som stimulerar hudens spänstgivande egenskaper och återuppbygger huden på djupet. Guldspån stimulerar specifikt hudens ämnesomsättning, bromsar den naturliga nedbrytningen av kollagen vilket har en positiv och varaktig effekt på mycket torr hud. Effektiv mot glykation som bryter ned hudens kollagen.

OBS att man använder extrakt från ädelstenar och kristaller (även korall som är utrotningshotat). Man låter stenarna ligga och dra i vätska en tid för att sedan användas i de olika hudvårdsprodukterna.


13

ANTIAGE LINE WITH GEMSTONE ESSENCES

Tidlös Skönhet En “gudagåva” från naturen! Du känner dig yngre för varje dag; din hud får ökad motståndskraft som inte låter sig besegras av tid!

Upp till 5 år yngre på 6 mån


Ser du tecken på att din hud åldras? Minskad fasthet och spänst, linjer och rynkor samt en ojämn hudton? LAKSHMI har efter många års forskning tagit ett stort steg i riktning mot den perfekta anti-age serien.

14

ONYX KORALL OPAL SMARAGD DIAMANT TOPAZ RUBIN GULD TITANIUM DIOXIDE DIAMANT DIAMANT & TOPAZ TRIPHALA & GUGGUL

Den aktiva formulan bromsar nedbrytningen av hudens kollagen och elastin, stimulerar cellförnyelsen samt hindrar kraftfullt cellernas naturliga oxidation och bildandet av fria radikaler.

Cleansing Milk Tonic Serum Bioactive Hydra-Extreme Mask - UTGÅTT, se VATA mask Intensive Serum Regenerate Creme Bio·Active Creme Intensive Action Creme Gold Rich Lightening Creme Nutri Extreme Liposomes Revitalising Complex Rich Oil Repair

TIPS

Kombinera din dagliga hudvård med Tisama 706 Hormon Equilibre/Anti-age örtextrakt (örtdryck) ur Tisama-serien som förstärker anti-age effekten!

ANTIAGE SERIEN innehåller alla hemligheter från jorden, av kristaller, extremt rena vegetabiliska oljor, vitaminer och ovanligt aktiva principer. Lakshmi har en mycket bred och djup erfarenhet och forskning som gör att vi stolt kan säga att ANTIAGE är en av de mest fantastiska serier som produceras av våra laboratorier och vi är övertygade om att ha gjort ett stort steg framåt mot den perfekta skönhetensprodukten.

HE ML I G HE T E N B A K O M A NT I A G E S E RI E N Ädelstensessens: tex diamant, smaragd, rubin och mikroniserat guld. Algextrakt. Venucean thermus thermophilus. Växtextrakt: svart druva, baobab, vallört, blåbär, bockhornsklöver, guggul och squalane. Eteriska oljor: ylang ylang, neroli, ros, lavendel Växtolja: argan, makadamia, sesamfrö, borage, avokado, hampa, sheasmör m. fl..


ANTI-AGE SERIE SOM BÅDE FÖREBYGGER OCH REPARERAR ÅLDERSTECKEN - MED ESSENS AV ÄDELSTENAR SAMT VENUCEAN THERMUS THERMOPHILUS TONIC

En underbart fuktgivande rengöringsmjölk som avlägsnar make-up och orenheter. Huden rengörs på djupet och känns fantastiskt mjuk och återfuktad. Essens av onyx har avgiftande egenskaper. Enligt ayurveda stärker den även immunförsvaret och motverkar miljöpåfrestning.

Ett uppfriskande och balanserande ansiktsvatten utan alkohol som stärker huden. Innehåller essens av korall som har en renande och reglerande förmåga. Innehåller lavendel, bockhornsklöver och rataniaextrakt mm. Badda ansiktsvatten på ansikte och hals.

200 ml · ART.NR 300 500 ml · ART.NR 7300 Cabin

200 ml · ART.NR 301 500 ml · ART.NR 7301 Cabin

INTENSIV TREATMENT SERUM - LIFT EXTREME Serum anpassat för natten. Serum för natten - Förser mogen hy med nödvändig fukt och ger huden en ökad ton och elasticitet, förhindrar bildandet av rynkor orsakade av torrhet. Detta tack vare Carob trädets fröextrakt, hyaluronsyra, salvia, rosmarin, lavendel, bergamott, aloe vera och aprikoskärnolja som också förser huden med vitamin E och F. Serumet ger en ”intensivt” lugnande, fuktgivande, anti-rynk effekt på huden som blir ljusare, slätare med en ny friskhet och vitalitet. UVA-filter skyddar huden mot skadliga solstrålar och dess fräscha konsistens ger en känsla av total komfort efter användning. 30 ml · ART.NR 313 AIRLESS

LIGHTENING CREAM

Hudblekande creme. En creme som både reducerar och förebygger ojämn pigmentering och ger huden en jämnare, klarare ton. Den unika, naturliga formulan innehåller arbutin som utvinns ur bladen på druvan Ursina. Arbutin har en blekande effekt, reglerar sebumaktiviteten samt ökar hudens elasticitet. Sheasmör ger huden näring, Vitamin C har en uppklarnande, revitaliserande effekt. Innehåller även naturligt solfilter (titandioxid). 50 ml · Art nr 333

NUTRI-EXTREME LIPOSOMER Fluid med “askunge-effekt” En ljuvligt krämig, vitaminrik fluid som garanterar att de aktiva ingredienserna tränger ner på djupet och balanserar huden. Fluiden har en omedelbar ”askunge-effekt” som på nolltid tar bort trötthetstecken, gör huden slätare och ger en underbar lyster. Huden får även ett effektivt skydd mot fria radikaler. Innehåller diamantessens - enligt Ayurveda en mycket stark energi som förstärker effekten hos alla energier den kommer i kontakt med. Fluiden ökar därför den efterföljande cremens effekt. Kan dock även användas ensam. Passar alla hudtyper. 30 ml · ART.NR 306 AIRLESS

BIO ACTIVE CREAM Supreme Hydratation - dag Manilkara bladextraktet verkar på hudens åldrandemekanismer och stimulerar produktionen av elastin. Minskar effektivt “hudens åldrande fenomen” där glukosmolekyler binder vid proteiner, vilket leder till mindre elasticitet. Innehåller Thermus thermophilus svamp en mikroorganism hämtad från undervattensvulkaner, starkt avgiftande med väl kända anti-rynk effekter; polyfenoler från druvor lämnar huden mjukare med en ljusare hudton. Dessa substanser innesluts i en lätt emulsion sammansatt av oförtvålbar oliv-, gurkörts- och makadamia-olja. 50 ml · ART.NR 303 AIRLESS 100 ml · ART.NR 7303 Cabin

CONC. LIGHTENING CREAM

Dagcreme. Ett blekande koncentrat (creme) utvecklat för att dämpa mörka fläckar orsakade av sol, ålder eller graviditet. Innehåller Arbutin från druvan Ursina, squalane, kardborre, läkemalva samt UV-filter. Appliceras lokalt på mörka fläckar följt av Lightening Cream eller din ordinarie creme. Användning: Efter rengöring: appliceras cremen lokalt på mörka fläckar efter Lightening dagcremen. Kan användas flera ggr/dag. 15 ml · ART.NR 334

GOLD RICH CREAM

En exklusiv, innovativ anti-age cremémed mikroniserat guldpuder som löser upp sig vid kontakt med huden och ger en omedelbart yngre utstrålning. På sikt stärker cremen hudens motståndskraft och bromsar den naturliga nedbrytningen av elastin och kollagen. Huden blir märkbart fastare och spänstigare. Vitamin A och E tillsammans med hampa, avokado och jojoba stimulerar hudens metabolism, motverkar fria radikaler samt återger huden sin mjukhet och lyster. 50 ml · ART.NR 314 AIRLESS

SERUM BIOACTIVE HYDRA-EXTREME

Ett exklusivt dagserum som ger en återfuktande och uppstramande effekt under hela dagen. Carob träd extrakt och hyaluronsyra lämnar huden flexibel, elastisk och fast. Arganolja har en föryngrande och huden cellförnyande effekt. Det vegetabiliska komplexet från malva, aloe vera, ringblomma och lavendel ger en intensivt balanserande och återfuktande effekt på mogen hud. 30 ml · ART.NR 302 - AIRLESS

CREAM INTENSIVE ACTION Regeneration NourishinG - natt Extrakt av öljäst stimulerar syntesen av glykosaminoglykaner, elastin och kollagen III, även känd som ”ungdomens kollagen”. Innehåller Thermus thermophilus svamp, en mikro-organism hämtad från undervattens-vulkaner, som är starkt avgiftande med väl kända anti-rynk effekter; druvor ger antioxidanter och närande ämnen; oförtvålbar oliv-, argan-, avokadoolja och havre-extrakt reducerar uttryckslinjer och rynkor. Huden blir snabbt smidig, välnärd, vital med en ljusare ton. 50 ml · ART.NR 305 AIRLESS

RICH OIL REPAIR

15

Närande, reparerande massageolja En underbar massageolja, lämpar sig utomordentligt för en effektiv ansiktsmassage. En unik sammansättning av växtoljor har en kraftfullt stärkande och reparerande effekt samtidigt som den verkar underbart lugnande på stressad hud. Sällsynta, exklusiva ingredienser balanserar vata, pitta och kapha samtidigt – nyponros, hampaolja och triphala. Dessutom ingår den ayurvediska örten guggul som är välkänd för sina föryngrande och regenererande egenskaper. Kan också användas som ett serum under dagcreme. 30 ml · ART.NR 308

REVITALISING COMPLEX

Intensivkur med mikroalger lyftande, utslätande, stärkande En intensivkur i ampuller med omedelbart lyftande effekt för dig med höga krav och förväntningar. De aktiva substanserna frigörs kontinuerligt i huden. Huden blir slätare, fastare och spänstigare. Mikroalger och cyclodextrin ger den omedelbart uppstramande effekten. Bockhornsklöver stimulerar cellernas ämnesomsättning och har en föryngrande effekt. Med essens från diamant och gul topas. 5x1.2 ml · ART.NR 309

ANTIAGE

CLEANSING MILK


NY ANTI-AGE SERIE - SUBLIME LINE FOR ENDLESS YOUTH GLUTATION OCH HYALURON UNIK SERIE FÖR DAGLIG VÅRD - SLÄTAR UT DINA RYNKOR En extraordinär serie av produkter som används dagligen för att vårda, skydda huden och samtidigt ge en unik ANTI-RYNK effekt. Efter några veckors användande minskar tydliga rynkors djup och ansiktet ges ett ungdomligare uttryck.

SUBLIME CREAM

SUBLIME LINFACTIVE

16

En extraordinär patenterad formula innehållande Glutathion, utvecklad av universitetet i Florens. Glutathion; en mycket aktiv ingrediens redan använd inom innovativ och exklusiv hudvård. GLUTHATION är den starkaste antioxidanten och “Anti-age” substansen” funnen i naturen, men har svårt att tränga in i hudcellerna, vilket gör den verkningslös. Vid universitetet i Florens har man efter 10 års forskning utvecklat ett recept med GLUTHATION som kan “absorberas” av hudcellerna. Produkten förstärkes av många klassiska ayurveda “Anti-age” ingredienser som Aswagandha, Shatavari, Haritaki, Guto kola mm. En mycket exklusiv högeffektiv emulsion som du applicerar under din vanliga Anti-Age dagcream. 30 ml · ART.NR 318 AIRLESS

Skyddande antirynk behandling som motverkar tidiga tecken på åldrande hud. Innehåller en unik kombination av aktiva ingredienser som arbetar i harmoni med huden. Glutation skyddar celler, vävnader och huden mot nedbrytande processer. Hyaluronsyran förser huden men livsviktig fukt. Vilken är nödvändig för att bibehållla huden spänstig och vital. Gojibär innehåller vitamin C, betakaroten, lutein, flavonoider som är effektiva antioxidanter mot nedbrytande fria radikaler och skyddar huden från de negativa effekterna av inre och yttre “miljögifter”. Argan olja och Guto Kola ökar hudens elasticitet, spänst och ton. Shatavari, Haritaki och Ashwaganda hämmar kraftigt oxidativ stress och DNA´s naturliga åldrande och skyddar även cellerna mot fria radikaler som utlöses av UVB. Används morgon och kväll. 50 ml · ART.NR 321 AIRLESS

EFFEKTIVITETSTEST

SUBLIME LIFT FILLER För en daglig applicering som fyller uttrycksrynkor med hjälp av hyaluronsyra med tre olika molekylvikter och BioPeptides vilka verkar synergistiskt. Tack vare sin lätta och absorberande textur, tränger dessa ämnen snabbt in i de djupare hudlagren och ger en extraordinär och tidigt märkbar fyllande verkan på lokala rynkor. Denna typ av effekt är temporär men för att ge mer permanent anti-åldrande egenskaper, är den berikad med Goji-bär extrakt, som har en stark antioxiderande effekt, Karragen algextrakt är rikt på kalcium och magnesium som säkerställer hudens reserver av fukt och skyddar huden mot stark stress och miljöpåverkan. Daglig användning av denna produkt främjar och upprätthåller optimal nivån av hudens hydratisering och är ett effektivt “verktyg” i kampen att bekämpa tidiga tecken på hudens åldrande. Använd denna tills du uppnått önskat resultat, underhåll sedan effekten med Sublime Linfactor och/eller Cream. 30 ml · ART.NR 319 AIRLESS

En in vivo studie gjordes under 6 månader under extrema väderförhållande av Dermscan Laboratories på ögruppen Mauritius. Två grupper av 25 frivilliga med en medelålder på 39 år, applicerade en creme två gånger per dag. En grupp använde en placebo-creme och den andra gruppen använde en creme innehållande Venuceane thermus thermophilus. Venuceane Thermus Termophilus är en häpnadsväckande mikroorganism som trivs i en miljö som anses för fientlig och ogynnsam för liv. Venuceane lever i vulkansluttingar ner till 2 000 m djup i Golfströmmen utanför Kalifornien. Detta har gett den en extraordinär återskapande förmåga. Den är utsatt för höga temperaturer (>70°C) och lever i vatten med höga halter av giftiga, vulkaniska substanser. Venuceane har utvecklat kraftfulla reparerande och antioxidanta egenskaper som LAKSHMI utnyttjar för att öka hudens elasticitet, släta ut rynkor och framför allt motverka miljöföroreningar.

FÖRE TESTET Placebo behandling

EFTER 6 MÅN TEST

EFTER 6 MÅN TEST FÖRE TESTET Behandling med Venuceane


17

GEMSTONE PHILOSOPHY A Y U R V E D A

F R O M

M OT H E R

N AT U R E


Gemstone Philosophy.

PROBLEM Är din hud tunn, med fina och nästan osynliga porer? Som tenderar att bli torr, matt och fjällande när du är stressad eller under svåra väderförhållanden.

18

NAR­INGA USHIRA TILA VATA SERUM TULSI JATI LAKSHMANA PRANA-DHI

Huden kan ibland ha en tendens att rodna? Eller din hud känns mer trött och strävare än den borde? Din hud visar tidiga tecken på åldrande med fina rynkor?

Orange Flower Cleansing Milk Avocado Tonic Sesame Serum Serum Ultra Moisturizing Dag/natt Holy Basil Mask with Anti-Age Jasmine Normalising Cream Ginseng and Jojoba Repair Cream Vata Complex Vials

RESULTAT 24 timmars non-stop återfuktning. Skyddar huden mot extrema klimatförhållanden. Tester har visat att 30 minuter efter applicering, ökar fuktbalansen och hudens mjukhet med 46%. Produkterna motverkar snabbt den obehagliga känslan av “stram hud”. Trött och spänd hud blir fräsch och avslappnad. Med djupare fyllnadseffekt som leder till att små rynkor synbart reduceras.

Ökar fuktbalansen och hudens mjukhet

+46%

RÅD

Förstärk effekten av din dagliga hudvård med en örtdryck (-extrakt) ur Tisamaserien för att även balansera ditt Vataöverskott inifrån! Tisama 709 - Vata Good Night

HEM LIGHETEN BAKOM VATA- SERIEN Vata serie återställer hudens naturliga balans tack vare dyrbara kallpressade vegetabiliska oljor, vegetabiliska extrakt från bl.a. Ädelstensessens: malakit, smaragd och korall Växtextrakt: Carob träd frön, myrothamnus flabellifolia (återuppståndelse plantan), tamarind frön, arganolja, jasmine och basilika, viktiga aminosyror, vanilj. Eteriska oljor: neroli, jasmin, ylang ylang, damcena ros Växtolja: hampa, avokado, sheasmör, sesamfrö, morotsfrö och jojoba, algextrakt - AOSA


FUKT OCH NÄRING FÖR TORR, TR ÖT T OCH LIVLÖS HUD

200 ml · ART.NR N310 500 ml · ART.NR N7310 Cabin

SERUM

Ultra Moisturizing serum Normaliserar och aktiverar fuktbalansen djupt ner i huden. Ett lätt serum som absorberas snabbt. Med extrakt av carob, mallow, aloe vera, bergamott och ginkgo biloba och arganolja förses huden dag efter dag med värdefulla ingredienser som tillsammans hjälper till att bromsa hudens åldrande och släta ut de första tecknen på tiden i huden. Idealisk för alla hudtyper och ålder, för trött och skadad hud och för torr och fuktfattig hud; ger huden en djup och långvarig näring och lämnar huden ljusare, mjukare och mer elastisk. 50 ml · ART.NR N320 AIRLESS

LAKSHMANA

Ginseng & Jojoba Cream Vitaliserande och närade creme - natt Fuktgivande och närande behandling för tunn och torr hud. Innehåller ett synergistisk komplex av ingredienser av vegetabiliskt ursprung som återställer hudens fuktbalans; kombinerade med essentiella aminosyror som skapar en “barriäreffekt” och främjar vitaliteten i cellerna och skyddar kollagen och elastin. Cremen ger vitalitet, fasthet och återfuktning i 24 timmar. 50 ml · ART.NR N341 AIRLESS 100 ml · ART.NR N73411 Cabin

Ushira Avocado Tonic Återfuktande, närande Ett milt, fuktgivande och närande ansiktsvatten med extrakt av kamomill, avokado, jojoba och ylang ylang som bevarar och stärker hudens naturliga skyddsbarriär. Huden blir mjuk, elastisk och perfekt förberedd för cremen. 200 ml · ART.NR N312 500 ml · ART.NR N7312 Cabin

TULSI

Basil Mask - med Anti-Age verkan Förbättrad återfuktning, rikare konsistens och ännu fler aktiva ingredienser. Återskapande och omstrukturerande mask för torr, krävande eller mogen hy. Balanserar torr hud och förebyggor rynkor. Bromsar hudens åldrande; återger huden dess vitalitet och lämnar den mer motståndskraftig, elastisk och smidig. Minskar hudens trötthetstecken och förlust av ton 15x10 ml Portionsbåsar i en box · ART.NR 320 250 ml · ART.NR N7320 Tub Cabin

PRANA-DHI

Vata Complex Vials - lyftande anti-age effekt En intensivkur i ampull-form med anti-age effekt för Vata-huden. Ger en omedelbart uppstramande effekt samtidigt som den ökar hudens proteinsyntes, elastin- och kollagenproduktion samt syreomsättning. De aktiva ingredienserna mikroalg, pullulan (polysackarid) och eteriska oljor frigörs kontinuerligt i huden och verkar långsiktigt. Kuren görs under ett par veckor 3-4 ggr/år. 5 x1.2 ml · ART.NR N339

TILA

Sesame Serum - normaliserande torr hud Ett exklusivt serum som appliceras under cremen för att förstärka dess effekt. Har en normaliserande effekt som gör torr hud mjuk fuktmättad och mer elastisk. Serumet ger också ett skydd mot miljöpåfrestning Innehåller en cocktail av eterisk olja från damaskros samt växtolja från jojoba, sesam, ris och morotsfrö. 30 ml · ART.NR N7329

JATI

Jasmine Cream - Deep Moisturizing Fuktgivande och återbalanserande creme - dag För torr och fuktfattig hud. Extrakt från “resurrection plants” (överlevnadsväxer) och tamarind vitaliserar cellerna och stimulerar deras själv-återfuktande process och ökar hudens motståndskraft mot extrema väderförhållanden. Aloe vera och hyaluronsyra förser huden med fukt. Eteriska oljor från ylang ylang och jasmin stärker hudtonen, stimulerar mikro-cirkulationen och förbättra näringsupptaget. Vegetabiliska oljor tillsammans sheasmör förstärkta av essenser från malakit och smaragd återställer den ursprungliga fastheten, spänsten och elasticiteten i huden. 50 ml · ART.NR N330 AIRLESS 100 ml · ART.NR N7330

19

GEMSTONE PHILOSOPHY

Orange Flower Cleansing Milk En härligt fuktgivande rengöringsmjölk med malvaextrakt, honung, eterisk olja från neroli, hampaolja och sheasmör som rengör på djupet och effektivt löser upp makeup och orenheter. Huden blir underbart ren, mjuk och elastisk. Detta är det grundläggande steget till en friskare hud.

USHIRA

Ja smin

VATA

NARINGA


Gemstone Philosophy.

PROBLEM Är din hud mjuk, medeltunn med tecken på blandhy? Är den ömtålig och känslig? Blir huden lätt röd i solen med eventuell solklåda? Får du lätt pigmentförändringar?

kosmetika? Brukar huden klia, pirra eller hetta? Upplever du perioder av finnar och pormaskar? Är din hud blockerad och har benägenhet att få couperose eller akne rosacea?

Är din hud känslig mot

Cornflower Cleansing Milk Lavender DHARU Tonic JATAMANSI Spikenard Serum PITTA SERUM Serum Absolut Soothing Dag/natt DHANYAKA Coriander Mask SHATAPATRA Rose Cream Dag PADMA Lotus Flower Cream Natt TEJAS-DHI Pitta Complex Vials PUSHPI

20

RESULTAT 24 timmars non-stop återfuktning. Ger huden ett fullgått skydd mot extrema klimatförhållanden. Tester har visat att 30 minuter efter applicering, minskar irritationer och blockeringar med 21% och visar en tydlig förbättring av fuktbalansen. Huden känns omedelbart mindre spänd och “stram”. Trött och spänd hud blir snabbt fräsch och avslappnad. Dessutom antar huden tydligt en mer fylld form med små rynkor synbart reducerade. fuktbalans

+46%

hudirritation -21%

R ÅD

Förstärk effekten av din dagliga hudvård med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien för att även balansera ditt Pitta-överskott inifrån! Tisama 707 Pitta Relax

HE ML I G HE T E N B A K O M P I T T A -P RO DUK T ER N A : För denna typ av hud rekommenderar Lakshmi; Pitta-serie som har lugnande och avstressande effekt på huden. Nyckelorden är: skydda, lindra, vederkvicka, fräscha upp och reducera rodnad. Lakshmi har valt att använda några ovanligt effektiva ingredienser som har återuppbyggande och stärkande effekt på huden, tex: fytosteroler som har starkt lugnande och rogivande egenskaper, effekten förstärks av “en grupp” multifunktionella ingredienser utvunnna ur vetegroddar, öljäst-celler som bidrar till att strärka cellförnyelsen och skydda hudens barriär. Solidago (gullris) extrakt, raps, damask ros och lotus blomma ger en långvarig och bibehållande effekt av hudens omstrukturering samtidigt som de snabbt lugnar den mycket känsliga huden. Serien inehåller också Hematit, Topaz och Diamant essenser.


SERIEN SPECIELLT FÖR KÄNSLIG OCH REAKTIV HUD VERKAR LUGNANDE, ANTI-INFL A MM ATORISK, STÄRKANDE PÅ KÄRLSTRUKTUREN SA MT SKYDDANDE PUSHPI

Cornflower Cleansing Milk Mild, effektiv rengöringsmjölk baserad på ett växtkomplex av bl a blåklint och malva som normaliserar och lugnar hudirritationer samt verkar fuktgivande. Ger huden en ren, frisk och behaglig känsla. Reglerar hudens pH-värde. 200 ml · ART.NR N350 500 ml · ART.NR N7350 Cabin

PITTA SERUM

DHARU

Lavender Tonic Lugnande, fuktgivande Milt, lugnande ansiktsvatten för känslig, reaktiv hud. Baserad på phytosqualane, eterisk olja från palmarosa samt lavendelextrakt som ökar hudens fuktnivå, ger huden spänst och en frisk utstrålning. 200 ml · ART.NR N351 500 ml · ART.NR N7351

DHANYAKA

JATAMANSI

Spikenard Serum kärlsammandragande Ett exklusivt serum som appliceras under cremen för att förstärka dess effekt. Ökar hudens toleransnivå och minimerar hudreaktioner tack vare sesamolja och bisabolol. Eterisk olja från spikenard verkar inflammationshämmande samt har en kraftfullt normaliserande effekt på irritationer och rodnader. 30 ml · ART.NR N7352

SHATAPATRA

21 Serum Absolut Soothing Dag / Natt Snabbt lugnande, regenererande och stärkande behandling tack vare Raps fytosteroler som minskar inflammation(er) på bara några minuter efter applicering. Carobträdets frö-extrakt hjälper till att bibehålla huden ung; ökad flexibilitet, elasticitet och turgor(fukt). Värdefulla vegetabiliska oljor tillsammans extrakt från malva, läkemalva, apelsin och kamomill ger en snabbt avstressande effekt på känslig och skör hud. En extra kur för att bromsa hudens åldrande och mildra de första tecknen på tidens inverkan. 30 ml · ART.NR N352 AIRLESS

PADMA

Coriander Mask NYHET Mer lugnande effekt Mask med aktivt lugnande och avslappnande effekt. Minskar hudrodnader och irritationer. Förnyar huden, med en något sammandragande och vitaliserande verkan. Lugnande vid irritationer orsakade av stress och dålig kost. Lindrar stram hud. Aktiverar hudens försvarsmekanismer genom att reglera hudens mikrocirkulationen. Låt verka 10-15 min. Skölj av med ljummet vatten. Med kamomill, myrra, geranium ros, patchouli 15x10 ml · Portionspåsar i en box ART.NR 354 250 ml · ART.NR N7354 Cabin, Tub

TEJAS-DHI

Rose Cream Hydra Soothing Day Mild och återfuktande behandling för känslig och intolerant hud. Innehåller ett komplex av vegetabiliska biopolymerer utvunna ur vetegroddar och öljäst vilket ger cremen anmärkningsvärt lugnande, fuktgivande och uppfriskande egenskaper. Carobträdets fröextrakt är ett naturligt alternativ till hyaluronsyra och kollagen; dess återfuktande och ”anti-rynk” egenskaper är vetenskapligt erkända. Förstärkt av den biomimetska (”hudliknande”) emulsionen med exceptionellt mjukgörande och skyddande egenskaper. Innehåller Hematit och Topaz ädelstens-essens. 50 ml · ART.NR N353 AIRLESS 100 ml · ART.NR N7353

Pitta Complex Vials Intensivkur med mikroalger - lyftande anti-age effekt En intensivkur i ampull-form som både förebygger och reparerar ålderstecken. Ger en omedelbart uppstramande effekt samtidigt som den har kraftfulla anti-inflammatoriska egenskaper. De aktiva ingredienserna malva, immortelle, mikroalger samt pullulan frigörs kontinuerligt i huden och verkar långsiktigt. Kuren görs under ett par veckor 3-4 ggr/år. 5x1.2 ml · ART.NR N359

PITTA

Lotus Flower Cream, Restoring Calming - Natt Mild och uppbyggande behandling av känslig och överreaktiv hud. Fytosteroler, ylang ylang, patchouli, lotus, arnica, gullris extrakt tillsammans med hematit, topaz och diamant essenser samverkar med vegetabiliska oljor i krämen för att lugna huden, dämpa couperose och samtidigt ge huden en klarare ton. Lotus Cream lindrar spänd och stram hud, fjällningar, rodnader, irritationer, stickningar och klåda. Ger näring åt huden på natten och är en effektiv rynkförebyggande behandling. 50 ml · ART.NR N342 AIRLESS 100 ml · ART.NR N7342 Cabin

GEMSTONE PHILOSOPHY

spike l avendel


Gemstone Philosophy

22

RESULTAT Huden ser jämn och frisk ut med ett felfritt och strålande utseende. Den oönskade glänsande känslan försvinner. Är din hud normal, mjuk Har du pormaskar och Produktionen av talg orsakad och smidig men du har en komedoner speciellt på fet T-zon (panna, näsa och pannan, näsan och hakan? av fet och oren hy normaliseras haka)? Är din hud matt, oren och och huden känns mer Är din hud ganska tjock, irriterad? Lider du av akne, motståndskraftig mot irritationer. glänsande med vidgade inflammationer, finnar och Produkterna har också en antibakteriell effekt. Tester har porer? hudutslag? visat 58% mindre produktionen av talg. Huden blev renare, finare, med mindre utslag och med en homogenare struktur. HAPUSHA Tea Tree Cleansing Milk De aktiva ingredienserna av SHATI Clary Sage Tonic vegetabiliskt ursprung både Immortelle Serum SHUNTI skyddar huden och minskar KAPHA SERUM Serum Detox Purifying Dag/natt orenheter och komedoner. NIMBA Neem Mask MADHU Ginger Normalising Cream HARIDRA Turmeric Balancing Cream OJAS-DHI Kapha Complex Vials -58% minskning av talgproduktion

HE ML I G HE T E N B A K O M K A P HA -P RO DUK T E RNA :

RÅD

Förstärk effekten av din dagliga hudvård med en örtdryck (-extrakt) ur Tisamaserien för att även balansera ditt Kapha-överskott inifrån! Tisama 712 Kapha Dren (Kapha Drainage)

Kapha linje är en komplett behandling framtagen för bland-, fet- eller oren hud, med produkter som återställer hudens naturliga tillstånd utan att irritera huden och störa dess pH-värde. Aktiva substanser, utvinns ur arganolja, Serenoa serrulata (sågpalm), epilobium, gurkmeja och ingefära påverkar och normaliser talgproduktionen, genom att reglera det enzym som stimulerar talgproduktionen. Dag efter dag blir huden renare och renare med en synbart mattare hud som resultat. De aktiva ingredienserna förstärks av de värdefulla Zincite, Ruby och Opal essenserna, vilka anses stimulera hudens cellstruktur och skydda huden från angrepp av miljöfaktorer. Eterisk olja: tea tree, neemfrö, immortelle, citron, eucalyptus, timjan, ingefära, salvia, gurkmeja, sandelträ, ylang ylang Växtextrakt: malva, propolis, aloe vera, squalane, lilac (syren), kardborre, maskros, bockhornsklöver, ginko biloba, sågpalm Växtolja: fläder, jojoba, sheasmör Algextrakt: aosa


SERIE SPECIELLT FÖR FET OCH BLANDHUD RENANDE, AVGIFTANDE, PORSAMMANDRAGANDE, TALGREGLERANDE. -

200 ml · ART.NR N360 500 ml · ART.NR N7360 Cabin

KAPHA SERUM

Serum Detox Purifying Dag/natt Extraktet av dvärjmjölke, sällsynt alpinväxt, hämmar effektivt talg produktionen; hjälper fet och acnedrabbad hy genom att normalisera blemmor och finnar. Extrakt av maskros, salvia, bockhornsklöver, amyris balsamifera och ginkgo biloba är starkt antiseptiska, sårläkande med renande och avgiftande egenskaper som hindrar bildandet av komedoner och pormaskar. 30 ml · ART.NR N362 AIRLESS

Clary Sage Toner Ett ansiktsvatten som omedelbart balanserar fet, livlös hud. Innehåller muskatellsalvia, propolis, aloe vera, malva samt eterisk olja från sandelträ och ylang ylang som även revitaliserar och ger huden energi. Huden känns härligt ren, uppfriskad och optimalt förberedd för den efterföljande cremen. pH-balanserande. 200 ml · ART.NR N361 500 ml · ART.NR N7361, Cabin

NIMBA

Neem Mask Balanserar produktionen av talg Lugnar irriterad hud. Krymper vidgade porer och påskyndar avlägsnandet av orenheter (komedoner och pormaskar). Lämnar huden smidig, djupt rengjord med en fräsch och klar lyster. Kardborre, propolis, melissa och eteriska oljor från eukalyptus, citron, salvia, enbär och timjan 15x10 ml Portionspåsar i Box · ART.NR N363 250 ml · ART.NR N7363 Cabin, Tub

HARIDRA OJAS-DHI

Turmeric Cream - Natt Djupt renande - Airless Renande, talgreglerande och normaliserande behandling; med en grupp av naturliga aktiva ämnen som har en varaktig balanserande effekt på talgproduktionen och i synnerhet ansiktets T-zon. Dessa effekter förstärks utav värdefulla steroler som utvinnes ur Argan och Serenoa som visat sig effektiva mot acne vulgaris och problem relaterade till talgproduktionen. Under natten ger den här krämen näring djupt ner i huden, bekämpar tidens tecken. Användning: På kvällen efter rengöring och ansiktsvatten. 50 ml · ART.NR N364 AIRLESS 100 ml · ART.NR N7364 Cabin

Kapha Complex Vials Intensivkur med mikroalger - lyftande effekt En intensivkur i ampull-form som både förebygger och reparerar ålderstecken. Verkar omedelbart uppstramande samtidigt som den har en kraftfullt renande effekt. De aktiva ingredienserna mikroalgextrakt, pullulan, malva, kardborre, fläderolja och eterisk olja från lavendel samt frigörs kontinuerligt i huden och verkar långsiktigt. Kuren görs under ett par veckor 3-4 ggr/år. 5x1.2 ml · ART.NR N369

SHUNTI

Immortelle Serum renande, inflammationsdämpande Effektivt för fet, oren hud som tack vare eterisk olja från immortelle samt squalane syresätter hudens vävnad och revitaliserar glåmig hud. Har även anti-inflammatoriska egenskaper. (Immortelle – sägs ha ”evigt liv” - tillför dessutom kraftfulla anti-age egenskaper.) Användning: massera in ett par droppar på ansikte och hals efter rengöring. Avsluta med en creme. 30 ml · ART.NR N7362

MADHU

23 Ginger Maffifying Cream - Dag För kombinerad och oren hy med benägenhet till akne och en överaktiv talgproduktion. Viktiga aktiva ingredienserna från hästkastanj, biotin, koffein, lakrits, provitamin B5 och ett zink-komplex kontroller produktionen av talg De hämmar enzymer involverat i produktionen av talg, vilket effektivt kontrollerar talgproduktionen, minskar den typiska glänsande effekten, dämpar irritationer som fet och/ eller aknedrabbad hud ofta lider av. Ingefära, förstärkt av vegetabiliska oljor och extrakt med mjukgörande och fuktgivande egenskaper som lämnar huden mjuk och silkeslen under hela dagen.. 50 ml · ART NR N365 AIRLESS 100 ml · ART.NR N7365, Cabin

GEMSTONE PHILOSOPHY

Tea Tree Cleansing Milk Djuprengörande, pH-balanserande rengöringsmjölk med kraftfulla antiseptiska, regenererande och normaliserande egenskaper tack vare tea tree, extrakt från malva och propolis. Applicera på ansikte och hals, morgon och kväll, masseras in på ansikte och hals.

SHATI

KAPHA

HAPUSHA


SERIE FÖR HYPERKÄNSLIG, REAKTIV HUD! E XCEPTIONELLT LUGNANDE; BYGGER UPP MOTSTÅNDSKR AFTEN; GER ET T KR AFTFULLT SKYDD

Ny unik behållare som inte släpper in luft och minimerar behovet av konserveringsmedel!

Lakshmi har utvecklat serien IRIS för den hyperkänsliga huden. IRIS har en exceptionellt lugnande, kärlsammandragande effekt samtidigt som den bygger upp hudens motståndskraft och ger ett kraftfullt skydd mot

yttre påverkan i form av smuts, UV-ljus och annan stress. Lakshmi har samlat år av forskning och skapat en pool av många aktiva substanser som har dokumenterad effekt, vilka de använt för att skapa denna produkt för att göra den effektivare

än någonsin. Viktiga ingredienser är extrakt av immortelle blommor och lakrits rot som är ovanligt anti-irriterande, “ljusskyddande” med lugnande egenskaper. Du kombinerar dessa produkter med effektiv behandling på salong.

IRIS CREAM - “SENSATIONAL CALM” HYDROGEL - “SENSATIONAL RELIEF”

HYDROGEL

24

“Sensational Relief” Hydrogel Balancing Intensiv behandling av känslig och reaktiv hud som lider av rodnad med synliga och ytliga små blodkärl. Överkänslighetsreaktionerna i huden dämpas omgående och minskar sedan gradvis. Lämnar huden mjuk och balanserad, återfuktar huden på djupet och ger ett enastående skydd mot omgivande smuts och ”stress”. Huden blir mjukare och elastiskare, mindre stram och spänd med en skön lätthetskänsla. Tolereras väl av alla. Appliceras i ansikte, på hals och dekolletage 2 ggr/dag under lämplig (Iris) dagcreme.

CREAM

“Sensational Calm” Creme för omedelbar lindring av rodnader och irriterad hud. Fuktgivande och närande kräm tolereras väl av mycket skör hud, skyddar huden mot klimatförändringar (stress av huden) som den är särskilt känsligt. Främjar och bevarar effektiviteten i hudens naturliga försvarssystem och har utmärkta anti-oxidationsegenskaper. Minskar diffus rodnad men hindrar även frekventa eller enstaka uppkomna hudrodnader. Huden skyddas på detta sätt, blir mer vital, mer spänstig, tonad och mjuk, dag efter dag. Applicera 2 ggr/dag på ansikte, hals och Dekolletage efter rengöring och tonik, massera tills den absorberats helt. Pumpflaska Airless, 50 ml · ART.NR 375

Pumpflaska Airless, 30 ml · ART.NR 372

HE ML I G HE T E N B A K O M I RI S -P RO DUK T E RNA

R ÅD

Förstärk effekten av din dagliga hudvård med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien för att även balansera ditt Pitta-överskott inifrån! Tisama 701 Brucior - Iris

Aktiva ingredienser Immortelle - flavonoider och acetofenoner, lugnande och effektiv anti-oxidant Lakris - polysaccharider, terpener och saponiner som är lugnande, ger “ljusskydd” Iris - anti-inflammatoriska, sammandragande och avsvällande egenskaper Ringblomma - reducerar diffus och övergående rodnad Patchouli, kamomill, lavendel, rosmarin, söt apelsin och ylang ylang - är aktiva principer med avsvällande och avslappnande egenskaper som alla bidrar till att förhindra uppkomsten av ny rodnad. De aktiva substanserna innesluts i en hud- vänlig emulsion sammansatt av: avokado-, vetegrodds-, solrosolja och lecitin.

IRIS


25


Kompletterande Hudvård

TRIDOSHA CLEANSING CREAM

Rengöringscreme för ansiktet passande Vata, Pitta resp Kapha

CHANDAN PEELING Gentle natural peeling for face

26

Rikt sammansatt av växtingredienser som både avlägsnar döda hudceller, främjar cellförnyelsen, rengör och återfuktar huden. Huden blir mjukare och får en klarare, friskare lyster. Med krossande aprikoskärnoroch sandelträ olja som lungnar och läker irriterad hud. Passar alla hudtyper. För en mildare peeling, utför gommagen med fuktiga fingrar

Rengöringscreme som är ett alternativ till rengöringsmjölk. Rengör på djupet, gör huden fräsch och mjuk. Respekterar hudens pHvärde och bevarar hudens naturliga skyddande hinna. Passar även män. Med aloe-vera, som ger fukt och lugnar huden, madelolja, närande, lavendel, rosenträ och trollhassel, sammandragande och stärker kärlen öppnar blockeringar. 100 ml · ART.NR 355

DIVERSE

ETERISKA OLJOR SINERGY Tre eteriska oljor Vata - Pitta - Kapha

Förstärk effekten av din ansiksmask genom att droppa 2-4 dr i masken som du sedan applicera på huden. Kan även användas i din dag-/nattcreme. Tag max 1 dr i handen som du blandar med cremen och sedan applicerar. Läs mer om hur du använder eteriska oljor i doftkrus och andra användniongsområden i separat folder. 30 ml VATA · ART.NR 192, Stress-free Life 30 ml PITTA · ART.NR 193, Relaxation 30 ml KAPHA · ART.NR 194, Vitality

100 ml · ART.NR 325 250 ml · ART.NR 7325

ANTI-AGE BODY MILK Mjuk och len uppbyggande body milk För hela kroppen

Lämnar huden mjuk och len efter dusch el. bad varje dag, ger näring djupt i huden. Ger huden en omedelbart mjukare och mer elastisk effekt. Den ger en långvarig känsla av välbefinnande. Absorberas snabbt, icke-fet formula. De fuktgivande extrakten av åkerfräken, läkemalva, echinacea och murgröna hudens förmåga att behålla fukt. Fettsyrorna från oliver, ris och vindruvskärna liknar hudens struktur och absorberas snabbt och stabiliserar därmed hudens skyddsbarriär. 200 ml · ART.NR 317

Art nr 317 - 200 ml

FLORAL WATER

Ansiktsvatten från örter

Fuktgivande, närande och balanserande för huden. Används efter rengöring samt vid behov under dagen. Passar även män. 125 ml. Juniper Water K- / ART · NR 201 Rose Water VPK- / ART · NR 202 Pepparmint Water PK- / ART · NR 206 Chamomill Floral Water VP- / ART · NR 207

LIQUID SOAP FACE AND BODY

Mild men effektiv flytanade tvål med fräsch doft av citrus. ART NR 4785 · 500 ml


27 ENERGY CREAM

En energigivande behandling för den vältränade, elastiska hud och för den mogna huden. Innehåller hyaluronsyra, karobträdet-extrakt, aloe-vera, malva, läkemalva och oförtvålbar olivolja (squalane) som ger en mycket återfuktande och närande effekt. Den orientaliska doften av sandelträ kombineras med mjuk basdoft av patchouli, är bägge rika på flavonoider och med anmärkningsvärt skyddande, närande och antioxiderande egenskaper. Utmärkt att använda varje Dag för att återställa förlorad ton och vitalitet på grund av daglig stress. Energi Cream stimulerar hudens naturliga återhämtningen tack vare åkerfräken, som tillför viktig kisel till alla vävnader; vilket ökar hudens återskapning av elastiska fibrer, förhindrar bildandet av fria radikaler och saktar ner hudens åldrande. Ansiktet uppvisar ökad fräschet och ton. 50 ml · ART.NR 881

SANDALWOOD SHAVING GEL

Denna gel garanterar en mycket bekväm rakning för alla typer av skäggstubb och hud; passar även den mest irriterade huden. Framtagen med en unik vegtabilisk “textur” för att möjliggöra att rakhyveln glider mjukt samtidigt som huden skyddas för de vassa knivarna. Den innehåller Indisk sandelträ, och sandelträ från Haiti (Amyris b), Aloevera, pepparmynta, fuktgivande och lugnande antibakteriella ingredienser och växtextrakter för enkel, säker och bekväm rakning. Gör huden snabbt mjuk, slät och utan irritation. 100 ml · ART.NR 883

SOOTHING AFTERSHAVE GEL

En Aftershave gel för lindring av rodnader med en frisk och orientalisk doft med närande oljor och växtextrakter (jojoba, solros, argan, sandelträ från Indien & Haiti, patchouli och litsea cubeba). Denna garanterar långvarig återfuktning (tack vare hyaluronsyra). Denna gel har studerats och tagits fram för att minska hudens stress orsakad av rakning; den absorberas snabbt, är alkoholfri och med en krämig mjuk konsistens. Mycket idealisk även för mycket känslig hud. Den icke-feta konsisten sen gör huden mjuk och sammetslen, lindrar och lugnar den brännande och svidande känslan i huden orsakad av rakning; lämnar huden frisk och fräsch. Regelbunden användning hjälper till att skydda huden och göra den resistent mot yttre ”angrepp”. Även utmärkt som en ”bodyprotection” creme. 100 ml · ART.NR 884


Sunveda LAKSHMI har utvecklat solskyddserien SUNVEDA. Dessa vårdande solskyddsprodukter främjar en vacker solbrun hudton samtidigt som den tillför näring och skydd. SUNVEDA innehåller en hög andel av naturliga mineralfilter

som innesluter huden i en osynlig men omedelbart effektiv skyddande slöja. Formulan är dessutom full av antioxidanter, essentiella fettsyror, fuktbindare och exklusiva eteriska oljor, växtextrakt och växtoljor ger huden näring och skydd på både vuxna och barn.

SUN PROTECTION CREAMS NATURAL SUN PROTECTION CREAM TANNING CREAM FACE & BODY TANNING OIL LIP STICK BEFORE-AFTER FACE/BODY MILK ALOE REFRESHING GEL, TANNING SPRAY SPF 10 TANNING SPRAY SPF 20

SUNVEDA-serien garanterar en vacker, frisk solbrun hud; underbara naturliga dofter och mjuka konsistenser som är lätta att applicera. Har en utmärkt vattenavstötande effekt. Vissa produkter har tilldelats Ecocertificat.

Finns i Low / Medium /High UTGÅTT Lågt/inget UV skydd Eco-certifierad Har lågt/inget UV-skydd Eco-certifierad Skyddar läppar o lokala partier SUN CARE SYSTEM Näring till huden Eco-certifierad Gel som lugnar hudrodnader Eco-certifierad Aktiverar hudens produktion av melanin Aktiverar hudens produktion av melanin

SUNVEDA

Sun Care Products from Nature

28

RÅD

Förstärk effekten av din solvård med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien innan du påbörjar en solsäsong. Tisama renar hud och kropp inifrån vilket stärker huden och dess naturliga motståndskraft. Huden bevaras fräsch och vackert brun längre. Tisama 702 Depur & Digest

H EM L IGH ETEN BA KOM S U N VED A Eterisk olja från rosenträ, ylang ylang, vetiver, geranium och lavendel. Växtolja från sesam, jojoba och sötmandel, vetegroddar, ris och morot samt aloe vera juice mm. Det rika innehållet av oljor motverkar irritation och rodnad samt stärker huden och bevarar den mjuk och elastisk. Hög andel naturligt mineralfilter Titandioxid (ej nanopartiklar)


sun care system

S OLVÅ R DA NDE PR OD U K T ER FR ÅN N AT UR EN SUN CREAM High protection

Solcreme med UVA-skydd samt högt UVBskydd Passar mycket ljusa, tunna och känsliga hudtyper samt ömtåliga, utsatta hudpartier. Cremen har en ultraskyddande effekt som ger huden en gradvis, jämn solbrun ton samtidigt som den skyddar huden mot brännskador och solklåda. Formulan innehåller en rik blandning aktiva växtingredienser som motverkar irritationer och rodnad, återfuktar huden, stärker hudens motståndskraft och motverkar ålderstecken. Huden bevaras mjuk och elastisk. 150 ml · ART.NR 896

TANNING OIL

Sololja utan solskydd. ICEA

Dena sololja rekommenderas för hud som exponerats för sol under längre tid samt är stark och motståndskraftig. Sololjan ger huden en snabb och intensiv solbrun ton tack vare många värdefulla växtoljor som aktiverar och skyndar på hudens naturliga pigmenteringsprocess. De aktiva växtingredienserna tillför huden fukt och viktig näring. Sololjan stärker huden och gör den både fastare och mer motståndskraftig. OBS! applicera alltid ett solskydd med högre spf på utsatta hudpartier. 200 ml · ART.NR 890

SUN CREAM Medium protection

Solcreme med UVA-skydd samt mediumstarkt UVB-skydd. Speciellt lämplig för ljusare hudtyper och för användning under de första dagarna i solen när risken att bränna sig eller få solklåda är störst. Är också lämplig för speciellt ömtåliga, utsatta hudområden. De aktiva växtingredienserna revitaliserar huden och tillför fukt. Antioxidanter stärker hudens naturliga skydd och ökar motståndskraften mot solen. Ger en vacker, jämn, varaktig gyllenbrun hudton med en frisk, strålande lyster.

SUN CREAM Low protection

Solcreme med UVA-skydd samt lågt UVBskydd som är lämplig för den mörka hudtypen som inte är känslig eller redan solexponerad hud som utsätts för måttligt solljus. Cremen både reparerar solskador och skyddar mot fria radikaler vilket motverkar hudens åldrande. Aktiva växtextrakt motverkar irritationer samt tillför huden fukt som gör huden mjuk och spänstig. 150 ml · ART.NR 898

150 ml · ART.NR 894

TANNING CREAM

SOOTHING ALOE GEL

No protection (ICEA)

Face & Body ICEA

Avsedd för hud som exponerats för sol under längre tid samt är stark och motståndskraftig. Ger snabbt en fantastisk solbrun ton tack vare många värdefulla ingredienser som aktiverar och skyndar på hudens naturliga pigmenteringsprocess. Cremen har även återfuktande egenskaper som förhindrar uttorkning och bevarar huden mjuk och elastisk.

Lugnande Aloegel En fantastisk gel som svalkar, lugnar och läker hudrodnader som uppkommit pga solexponering. Innehåller juice från aloe vera, eterisk olja från lavendel och ylang ylang, extrakt från läkemalva, ringblomma, kamomill och malva. Applicera en eller flera gånger och massera tills den absorberats av huden. Kan användas i solen och efter solen. Obs! Ej solskyddsfilter.

200 ml · ART.NR 895

200 ml · ART.NR 889

29

BEFORE-AFTER MILK Body Face (ICEA)

En underbar lotion med silkeskonsistens som tillför både fukt och näring. Används både innan och efter solexponering för att förhindra uttorkning, motverka rynkor och bevara huden mjuk och elastisk. Främjar också en jämnare mer varaktig solbrun hudton. Har en omedelbart lugnande effekt på irritation och rodnad samtidigt som den ger skydd mot fria radikaler. Avsedd för både ansikte och kropp. Obs! Ej solskyddsfilter. Innehåll: honung, växtolja av ris, sötmandel och solrosfrö, eterisk olja från lavendel och ylang ylang samt aloe vera, arnika, kamomill, ringblomma, morot och Vit E. 200 ml · ART.NR 892

SUNTANNING SPRAY SPF 10 & 20 För huden, håret och ansiktet För en snabbare vacker solbränna. Spray i oljeform som du sprayar på kroppen och i ansiktet, masserar in i huden. Har även en skyddande effekt av håret. Förebygger hudens åldrande och skyddar mot UVA och UVB strålar. Upprepa ofta. Mjukgör och elastiserande av huden. Huvudingredienser “Solbränna aktivator” av vegetabiliskt ursprung med Acetyl tyrosin som fungerar i synergi med Adenosintrifosfat; hydrolyserat vegetabiliskt protein och riboflavin som förstärker solbrännan. Acetyl tyrosin är ett derivat av tyrosin, en aminosyra, som i huden omvandlas till melanin ( hudpigmentering ) genom olika metaboliska reaktioner som främjas av UV-strålar. Ökningen av melaninsyntesen främjas av acetyl tyrosin som inte bara påskyndar “tanning processen” utan också minskar förekomsten av rodnad och sol-utslag och effektivt förhindrar åldrande-pigmentering ( hudens åldrande orsakade av UV-strålar ). Olivolja: mjukgörande, närande, lugnade av rodnande hud, rik på vitamin A och E och anti-oxidanter. Söt mandelolja: används i århundraden och känd för dess skyddande effekt, lämnar huden mjuk och återfuktad.

High protection sun stick (tub)

En solcreme med hög solskyddsfaktor som effektivt skyddar små utsatta områden som t ex läppar, födelsemärken och hudfläckar. Extrakt av Silybum Marianum ger cremen kraftfulla antioxidanta och anti-inflammatoriska egenskaper. Appliceras rikligt före och under solexponering. Upprepa ofta, särskilt om du badat eller svettats mycket. tub 15 ml · ART.NR 897

Kamomill blomextrakt: Minskar rodnader, lugnande och stärker mikrocirkulationen och aktiverar fibroblasternas produktion av kollagen och elastiska fibrer och hyaluronsyra. Bidrar till hudens självreparerande förmåga (dermis och epidermis) Aloe: Rik på fukt 99% vatten, ändå rika på komponenter som lugnar och läker huden; glycoproteiner och polysaccharides men även rik på vitamin C och E, anti-bakteriella egenskaper. Den är utmärkt för känslig, fuktfattig och eller akne hud Malva : Mjukgörande, fuktgivande, lugnande gel som dämpar rodnader och inflammationer i huden, särskilt den känsliga. Sprayflaska, aluminium, 200 ml · ART.NR 887 & 888

SUNVEDA

SUNSTICK

Sesamolja: skyddar hud och balanserar upp en torr hud och är rik på mineraler och selen Ringblomma: Med flavonoider och dess “slem” har en unikt lugnande effekt på rodnader. Skyddar och hjälper huden reparera skador och inflammationer orsakade av UV-strålarna


30


Älska dig själv på ett kreativt sätt - den vårdande make up serien -

En innovativ naturlig make-up serie som både vårdar din hud och framhäver din naturliga skönhet. Inspirerad av naturens färgpalett erbjuder LAKSHMI en make-up med själ! Denna eko-organiska make-up serie är speciellt utvecklad för dig som vill förstärka din kvinnliga skönhet. Hemligheten bakom LAKSHMI Make-up är att den respekterar din hud men ger den lite extra hjälp att lysa. Om du gillar harmoniska färger och vill ha naturliga, växtbaserade produkter som både vårdar och ger din hud en naturlig känsla, är LAKSHMI det bästa valet för dig.

LÄPPSTIFT ÖGONSKUGGA FLYTANDE FOUNDATION KOMPAKT FOUNDATION TÄCKSTIFT KOMPAKT PUDER BRONZING POWDER BLUSHER KAJAL ÖGONPENNOR LÄPPPENNA

31

R ÅD

HE ML I G HE T E N B A K O M

Kombinera din dagliga hudvård och makeup med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien för att förstärka den vårdande effekten! Tisama 701 Iris - Känslig hud Tisama 703 Depur - Oren hud Tisama 706 Anti-Age Tisama 712 Kapha Dren

Naturliga växtingredienser från jojoba, argan, aprikos, solros, vindruva, oliv samt karanja ger produkterna en underbart mjuk konsistens, är vårdande och reparerande. Karanja är är känd för sina kraftfulla antioxidanta egenskaper som förebygger hudens åldrande.

Ar gan


LIQUID FOUNDATION Lakshmi foundation har en ultralätt’ konsistensen. Som en osynlig slöja döljer den effektivt ojämn hudton och andra defekter. Huden tillförs fukt och näring vilket ger både mjukhet och lyster. De vårdande egenskaperna bevarar även hudens fasthet och spänst samt reducerar linjer/rynkor. Formulan har dessutom porsammandragande effekt för att ge huden en slät, jämn yta. Växtolja från karanja ger ett kraftfullt skydd mot fria radikaler.

BRONZING POWDER En pudercreme med ultralätt konsistens som ger huden en exceptionell lyster och naturlig look. Pudret smälter in i huden tack vare mikropigment som ger en perfekt hudyta och jämn hudton. Formulan är berikad med lugnande, fuktgivande ingredienser som motverkar att huden blir torr. Muskros- och karanja-olja ger pudercremen en kraftfull antioxidant effekt. Passar såväl ljusa som solbruna hudtoner.

COMPACT FOUNDATION En cremepuder foundation med lätt konsistens som är enkel att applicera i ett tunt lager. Ger huden en naturlig utstrålning och minimerar defekter. Formulan är berikad med växtolja från muskros och karanja som har en balanserande effekt, motverkar irritationer samt skyddar huden mot fria radikaler. Respekterar hudens pH-värde.

COMPACT POWDER Ett puder med mjuk, fin konsistens. Tack vare ett exklusivt växtkomplex av solros och vindruvskärnor absorberas hudens glansighet (talgöverskott) och huden får en matt yta som gör att pudret sitter hela dagen. Muskros och karanja tillför huden fukt och näring som gör den mjuk och spänstig med en naturlig, frisk utstrålning. .

AYURVEDIC KAJAL

32

Denna ayurvediska kajal är den första i sitt slag – naturlig, mjuk och väl tolererad. Den sitter dessutom länge. Du kan lätt skapa en intensiv, skarp linje tack vare dess unika spets som också ger maximal täckning. Kajalpennan definierar och understyrker din skönhet genom att framhäva ögonens utstrålning och intensitet.

MASCARA En unikt hållbar, naturlig mascara med växtingredienser som framhäver dina ögon genom att göra ögonfransarna längre och fylligare. Formulan har även en skyddande och reparerande effekt tack vare sesam-, makadamia- och aprikosolja som omsluter fransarna med ett elastiskt skyddande hölje.

LIPLINER Läppenna med mjuk konsistens som tydligt markerar och färgar dina läppkonturer. Formulan har en återfuktande effekt tack vare växtvax och mjukgörande oljor. Pennan ger en väldefinierad läppkontur som sitter länge och effektivt förhindrar att läppstiftet flyter ut och smetar.

EYE SHADOW Pärlemorskimrande ögonskuggor som är mjuka och lätta att applicera. En oslagbar formula som ökar färgernas hållbarhet, vilket gör att makeupen håller längre. Ögonskuggorna är berikade med muskros och oliv.

LIPSTIC Läppstift med unik färgeffekt som inte känns tung eller klibbig. Den mjuka konsistensen ger läpparna ett naturligt vackert utseende. Växtoljorna ger läpparna näring och ger ett mjukt, jämnt resultat. Formulan är berikad med karanja-, muskros- och vindruvskärnolja.

BLUSHER Ett fint puderrouge som är lätt att applicera. Rouget markerar kinderna, framhäver ansiktets form och ger huden en underbar silkeskänsla. Formulan är berikad med växtolja från muskros och karanja.

EYE LINER Ögonkonturpenna med mjuk spets för en dig och professionell applicering. Tack en blandning av aktiva ingredienser mjukgörande och skyddande egenskaper, par sig pennan att använda på ögonlock på torr eller åldrande hud.

smivare med lämäven

CONCEALER Concealer med krämig konsistens som effektivt döljer och jämnar ut små fina rynkor samt suddar ut trötthetstecken. Innehåller mikropigment, fina vaxer och utvalda ingredienser som garanterar en mjuk konsistens och ett hållbart resultat.

LIPGLOSS Lipgloss som ger läpparna en fräsch, semitransparent, glansig framtoning. Formulan innehåller exklusiva mikropartiklar med skimrande effekt som ger läpparna en ljus och vacker färgbrytning. Formulan är berikad med exklusiva växtoljor och växtvaxer från sötmandel och muskros med vårdande egenskaper som gör torra läppar behagligt mjuka.

LIP BALM Ett återfuktande, färglöst läppbalsam som gör läpparna underbart mjuka utan att kännas klibbiga. Formulan innehåller exklusiva ingredienser som argan, sötmandel och muskros som vårdar och motverkar torra, nariga läppar.


100%

BIO RGANIC M A K E U P

NICKEL TESTADE • EKOLOGISKA

EJ DJURTESTADE • RENA FÄRGPIGMENT INGA MINERALOLJOR • PARABEN FRIA

COMPACT POWDER

COMPACT FOUNDATION

LIGHT 9401

MEDIUM 9402

LIGHT 9801

DARK 9403

BRONZER

MEDIUM 9802

LIGHT 9901

MEDIUM 9902

BLUSHER EYE LINER NATURAL 954 EYE PENCIL BLUE 955 EYE PENCIL BROWN 956

LIGHT 9101

LIQUID FOUNDATION MEDIUM 9102

FRESH PEACH LIGHT 9701

DARK 9103

WINE ROSÉ MEDIUM 9702

EYESHADOWS

WHITE VANILLA 96151

GOLD SAND 96152

SILVER CARBON 96153

BLU SUBMARINE 96154

33

CONCLEAR 9020

VIBRANT VIOLET 96155

KAJAL 950

LIP GLOSS

LIP STICK

NUDE DELIGHT 90151

MOCHA FLAIRY 90152

RUBY VELVET 90153

CINNAMON SPICE 90154

BRONZE SUGAR 90155

MASCARA 930

CORAL BAY 90156 SHINNY PEACH

PEARLY PINK

01

02

BRIGHTEN GLITTER SALMON POMEGRANATE

03

LIPLINER LILAC PEONY 90157

PINKY ICE 90158

CREAMY BRICK 90159

SHINY GRAPE 90160

PURE RED 90161

DEEP LIP CARE STICK CRANBERRY 900 90162

RUBY RED 952

04


Kroppsvård specialvård

serien för ödem och kapha celluliter

dren

PROBLEM Har du problem med vätskeansamlingar (ödem/ kapha)? Har du synliga celluliter som uppträder främst på framsidan och utsidan av benen. Lider du av svullna ben och anklar? Har du synliga eller brustna kärl/vener? Då är Garshan Dren behandlingen och produkterna bäst för dig.

34

SILKES VANTAR PRECIOUS OIL CELL DRAINAGECREAM ULTRA DRAINING COMPLEX SEAWEED BATH KAYA GOMMAGE BEAUTIFUL & SLIM

HEMLIGHETEN Hudproblemen orsakade av vätskeansamling och dålig cirkulation minskar. En dränerande och avgiftande behandling som ökar elimineringen av vätskor och toxiner från vävnaderna tack vare extrakt ifrån murgröna, hästkastanj, alger, aloe vera och paprika förstärkt med eteriska oljor från apelsin, eukalyptus, citron, ingefära, enbär och lavendel. Serien är förstärkt med det värdefulla komplexet “PhytoBioactive” med aktiva principer från mikroalgen porphyridium cruentum, som lindrar tunga och svullna ben. Ett protein från den nya generatioen av vegetabiliska komponenter i kosmetiska produkter mot

RÅD

Förstärk behandlingen ytterligare med en örtdryck ur Tisama-serien för att rena kroppen inifrån och förbättra matsmältningen! Tisama 712 Kapha Dren 702 Depur/Digest 721 Slim och 722 Slim man

fettma och övervikt; dämpar fettcellernas ökning i storlek och antal. RESULTAT Minimering av apelsinhud och celluliter, ökad spänst och mer kompakt hud, mjuk och slät hud, minskad vätskestagnation, ökad lätthetskänsla i benen med mindre svullna anklar. Detta är en personligt utformad behandling baserad på den Ayurvedisk filosofin som utgår från att fettma, övervikt och ödem beror på obalans i din unika konstitution (Dosha). Behandlingen och produkterna hjälper till att harmonisera denna underliggande obalans vilket stärker din hälsa och ditt välbefinnande. En komplett intensiv behandling mot celluliter präglade av ödem-, vätska och toxin-stagnation.

viktiga eteriska oljor

aloe

Murgröna

hästkastanj


FÖR BEHANDLING OCH HEMM ABRUK DR ÄNDER ANDE BEHANDLING MOT VÄTSKEANSA MLINGAR OCH ÖDEM ATÖSA C ELLU L I T E R PRECIOUS OILS

CELL DRAINAGE CREAM

En koncentrerad blandning av eteriska oljor och växtoljor, mycket rik på essentiella fettsyror och vitaminer med kraftfulla cellregenererande och cellskyddande egenskaper. Oljorna sätter fart på dränering av vätske- och slaggansamlingar samt gör hudens vävnad fast och spänstig. Innehåller murgröna, rosmarin, eukalyptus, jojoba- och mandel olja.

En rik cocktail av eteriska oljor och växtextrakt gör denna creme mycket effektiv mot ”apelsinhud”. Cremen stimulerar lymfdränering och utresning av vätske- och slaggansamlingar. Stimulerar också kollagen- och elastinsyntesen vilket gör huden fastare och mer elastisk. Masseras in lokalt på mage, stuss, lår eller över hela kroppen för bästa resultat.

125 ml · ART.NR 7552 Cabin

250 ml · ART.NR 551

SEAWEED BATH

GARSHAN TRIM

ULTRA-DRAINING COMPLEX

Koncentrerade och superaktiva ampuller för lokal applicering. Sammansatt av en synergi av alger (pophyridium cruentum, kelp, spirulina), vätskedrivande och lugnande växtextrakt (hästkastanj, kronärtskocka, spike myrten, paulinnia cupana), proteiner och lipolytiska (fettförbränning) substanser som poliglucuronic syra och koffein (stärker hudens nedbrytning av blockerande lipider), som tillsammans ökar microcirkulationen och “flyttar” stagnerad vätska. Används på områden som tidiga celluliter, områden av stagnerad vätska och toxiner, Har en synligt slimmande, tonande effekt och syresätter hudens vävnad. Lämnar huden mjuk och mer kompakt. Används med fördel efter behandling och 3-4 gr/ vecka under Draning Cell Cream Ampuller 6x10 ml · 556 ART NR

OSMOTIC FANGO GARSHAN TRIM

SILK GLOVES

Ahimsa Natural Silk Gloves Handskar i 100% rent Ahimsa silke för torrmassage som ökar mikrocirkulationen i vävnaderna, främjar lymfdräneringen och motverkar celluliter. Har även en energigivande effekt. Beskrivning av anti-cellulit massage medföljer handskarna! 1 Par, ART.NR 554 inkl beskrivning

Ett näringsrikt kosttillskott baserat på eko-organiska växtingredienser. Perfekt att använda som ett stöd i samband med en personligt utformad diet. Innehåller viktiga aktiva ingredienser såsom maskros, fläder, kardborre, ananas, kelp mm som främjar utrensning av vätskeansamlingar i vävnaderna. Intag: 2 tab 3 ggr/dag efter mat, drick rikligt med kokt vatten (eller enl ordination). F.d. Beautiful & Slim 100 tab · ART.NR 555

KAYA GOMMAGE Kaya Body Gommage, kroppspeeling Kroppspeeling som gör grov, knottrig hud mjuk och slät och ger den en ny, frisk lyster. Formulan är baserad på mikrokorn från aprikoskärna i kombination med enzymer från papaya som ger cremen dess peelande effekt. Peelingen avlägsnar döda hudceller, främjar cellförnyelsen samt löser upp orenheter. Genom peeling ökar du även effkten av efterföljande produk-ter. Formulan är berikad med växtoljor, eteriska oljor, växtextrakt som lugnar, motverkar torrhet och bevarar huden mjuk och spänstig. Används regelbundet (1-2 ggr/v). Obs! Applicera på torr hud. Massera med fuktiga fingrar. 250 ml · ART.NR 7327

Remineraliserande (lång) massagelera med en balanserad kombination av organisk lera; sesam-, argan- och sötmandelolja, utmärkt lugnande och skyddande effekt; med extrakt av spike myrten, kronärtskocka och hästkastanj; som stärker lymfcirkulatioen. Rosmarin, patchouli, oregano och cypress eteriska oljor stimulerar mikrocirkulationen och aktiverar cellförnyelsen. Lämnar huden mer tonad och kompakt. Innehåller lera och salter som gynnar dräneringen av vätska, genom osmos, med ett kompelx av innovativa alger, effektiva mot celluliter. Huden tonas, blir mer fast och homogen tack vare spårämnen förstärkt av en mix av funktionella eteriska oljor med en härlig doft (citron, kanel, kyndel och kamfer). Burk 1000 gr · 558 ART NR

BLACK MUD

En mer koncentrerad behandlingsprodukt med Svart Lera från salta sjöar på Cypern (känd för sin läkande förmåga i århundraden). Används i Garshan Dren behandlingar för snabbare och kraftfullare eliminering av slaggämnen och toxiner. Använd var 3-5 behandling. Burk 1000 gr · 559 ART NR

GARSHAN

Ett underbart välgörande aromatiskt algbad med doft av kanel som passar både i badkaret och i i bubbelpoolen. De värdefulla eteriska oljorna i kombination med algerna har en kraftfull dränerande och utrensande effekt på vävnaderna. Ett effektivt medel mot vätskeansamlingar och ”apelsinhud”. Seeweed Bath är helt fritt från tvål och har mycket väl dispergerade alger som inte fastnar i rör och ledningar. Tag en kapsyl i ett badkar med ljummet vatten och njut! 200 ml · ART.NR 565 500 ml · ART.NR 7565 Cabin

35


Kroppsvård specialvård

serien för vata celluliter och fetma

36

PROBLEM

HEMLIGHETEN

RESULAT

Har du övervikt och eller hårda vata celluliter? Fetman ansamlar sig mest på lårens utsida och höfter eller insidan av dina knä eller buk? Då är Garshan Slim behandlingen och produkterna bäst för dig.

Höga koncentrationer av röd havsalg, koffein, ananas och hästkastanj i kombination med eterisk olja från kanel och apelsin samverkar kraftfullt till en slankare figur och en fastare, spänstigare hud. Andra viktiga ingredienser är guto kola och eterisk olja från patchouly.

En slankare siluett och en markant fettreducering av lokalt ansamlade fettdepåer. Dina hårda celluliter blir avsevärt mindre, mjukare och huden känns jämnare och lenare.

OXYGENATING OIL THERMO-ACTIVE REDUCING CREAM REDUCING NANOEMULSION SPRAY THERMODYNAMIC RED MUD

En kombination av Lakshmi salongsbehandling och daglig hemmavård med kroppsserien Garshan Slim ger bästa resultat!

ALLA SERIER

SILKES VANTAR KAYA GOMMAGE SEAWEED BATH

RÅD viktiga eteriska oljor

Förstärk behandlingen ytterligare med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien som bl a ökar kroppens ämnesomsättning och verkar hungerdämpande. 721 Slim och 722 Slim man

kaffe

röd algen

Centella Asiatica


SLANKANDE ”LIPO-CHOCK”

BEHANDLING SOM SÄTTER FART PÅ FETTFÖRBRÄNNINGEN THERMO-ACTIVE VIAL

Ampuller med koncentrat av en mikro-emulsion med högt innehåll av aktiva växtingredienser som stimulerar lymfdräneringen och påskyndar reduceringen av fettdepåer. Du får en synligt fastare, slankare kroppskontur. Appliceras före Thermo-active Cream. 1 ampull/vecka. Undvik sol ca 2 tim efter applicering. 5x10 ml · ART.NR 502

SEAWEED BATH

THERMO-ACTIVE REDUCING CREAM

Kroppscreme med djupgående, värmande effekt. Formulan aktiverar cirkulationen och har exceptionellt lymfdränerande och fettförbränande effekt som både motverkar och redcerar fettdepåer. Ger en synligt slankare och fastare kroppskotur. Bäst effekt: applicera först Thermo-active Vial följt av Thermo-active Reducing Cream lokalt på lår, stuss och mage. Kan orsaka tillfällig rodnad. Undvik sol ca 2 tim efter applicering. 250 ml · ART.NR 501

REDUCING NANOEMULSION SPRAY

Kroppspray med nanopartiklar som har en kraftfullt reducerande effekt på fettdepåer. Formulan innehåller bl a sptikmyrten, hästkastanj, koffein samt eterisk olja från ylang ylang, kanel och apelsin som ökar fettförbränningen i fettcellerna. De verksamma ingredienserna absorberas omedelbart vid kontakt med kroppsvärmen. Används dagligen under Thermo-Active Reducing Cream 100 ml · ART.NR 503

THERMODYNAMIC RED MUD

OXYGENATING OIL

37 Ett underbart välgörande aromatiskt algbad med doft av kanel som passar både i badkar såsom i bubbelpool. De värdefulla eteriska oljorna i kombination med algerna har en kraftfull dränerande och utrensande effekt på vävnaderna. En effektivt kur mot vätskeansamlingar och ”apelsinhud”. Seeweed Bath är helt fritt från tvål och har mycket väl dispergerade alger som inte fastnar i rör och ledningar. Tag en kapsyl i ett badkar med ljummet vatten och njut! 200 ml · ART.NR 565 500 ml · ART.NR 7565 Cabin

Värmeproducerande Lera som ökar lokala blod-flödet, främjar ökad spridning av de verk-samma beståndsdelarna ut i fettvävnaden och dess omgivning. Innehåller rödlera, rödalgen alga geledium, dödahavssalt, extrakt från kaffe, centella acsiatica, hästkastanj mm. Med en synergi av eteriska oljor av citron, cypress, kanel och geranium som samverkar för att reaktivera hudens metabolism, stimulera lymfans cirkulation och dränera vävnaderna. Resultatet är en kraftfull nedbrytning av underhudsfett. 1000 ml · ART.NR 7504 Cabin

Syresättande Massageolja Aktiverar huden och stimulerar förvandlingen av fett till energi. Berikad med eteriska oljor från apelsin, kanel och djävulsklo med en starkt renande, tonande och fettbrännande verkan. Basoljor från bl.a solrosolja, hampa, kokos, sesam, ricin och mandel. Användning: Applicera på önskade partier med en lätt lymfdränerande massage. 500 ml · ART.NR 7505 Cabin

Ångbadet (swedana) rengör huden djupare än normal bastu, bad eller dusch. Det främsta syftet med Swedana är att vidga srotas eller kanalerna i syfte att eliminera ama (toxiner) - från dhatus (kroppens vävnader). Genom den fördelaktiga kombinationen av värme och ånga frigörs epidermis av föroreningar som lämnas ren och elastisk. Den värme som når cellerna ökar cellkatalysen (eliminering av toxiner), metabolismen, kärlutvidningen får till följd att det kapillära trycket ökar, som bidrar till en snabb elimineringen av vätskor. Genom att huvudet hålls kallt med kalla handdukar, så kan du stanna längre i ångan som gör att svettningen kommer igång på ett effektivare sätt, än i en vanlig bastu (då du blir för varm om huvudet och måste Swedana är en urgammal rusa ut innan kroppen startat att svettas ordentligt). ayurvedisk kur, där ångan som värmemedia för kroppen alga gelidium och huden anses vara mycket cartil agineum mer skonsamt än torr IR-värme, som kan stressa hudens celler (av den torra värmen). Ångan smörjer samtidigt som den renar huden och vävnaderna effektivt.

GARSHAN SLIM

FÖRSTÄRK EFFEKTEN AV LAKSHMI KROPPSBEHANDLINGAR MED SWEDANA ÅNGBAD. FRÅGA DIN HUDTERAPEUT.


Kroppsvård specialvård

för mjuka pitta & sklerotiska celluliter

Har du synlig apelsinhud? Är du lite äldre? Svänger din vikt upp och ner? Är cellulitområdena relativt stora och framträdande med en madrasslikande form som är mer utvecklade på lårens insida och på armarna`? Eller är celluliterna mjuka eller sklerotiska (områden med oelastisk eller hård vävnad), som är den mest vanliga och “besvärliga” formen av celluliter? Då skall du välja Garshan Tonic behandlingen på din salong och dess produkter för hemmabruk.

38

SALT SKRUBB TONIC SYNERGY TONIC MUD HYPER-ACTIVATING VIALS CELL TONIC CREAM ORANGE FLOWER WATER

EXTRA HEMVÅRD:

SILK GLOVES SEAWEED BATH BEAUTIFUL & SLIM

HEMLIGHETEN Stimulerar fettförbränning, främjar dränering och syresättningen i huden. Minskar skönhetsproblem orsakade av celluliter, ökar ton och elasticitet i vävnaden. Detta är möjligt tack vare Lakshmi Garshan Tonic - en synergi mellan kraftfulla växtextrakt, aktiva på flera nivåer i huden. Förbättrar tonen och vävnadens elasticitet och stärker hudens viktiga proteinnätverk av kollagen och elastin. Extrakt av pisum sativum (sockerärt) spelar en viktig roll. För att främja fettförbränning används extrakt av garcinia cambogia (melonliknande växt) som har en reducerande och tonande effekt. För en stimulerande och tonande effekt används yerbamatte extrakt, rikt på metylxantiner, koffein, teofyllin och teobromin. För att minska storleken på förhårdnaderna används bl.a guarana.

EX T R A R Å D

Genom att också tillföra huden näring inifrån, får du en förstärkt KAPHAbalanserande effekt – Tisama 701 Brucior, 702 Depur, 711 Legs, 712 Dren, 721 Slim och 722 Slim Man.

Kaffe-extraktet (rik på polyfenoler) och risoljan är närande, är kraftfullt antioxiderande och syresätter vävnaden. Centella asiatica och maskros har en avgiftande och skyddande effekt på vener och kapillärer.

RESULTAT Ger en intensiv känsla av tillfredställelse och välbefinnande; avsevärd förbättring vad gäller dina mjuka och/eller sklerotiska celluliter; du känner hur huden från 1:a behandlingen börjar återfå sin naturliga elastisitet, mjukhet och spänst. Produkterna i serien har en avgiftande och syresättande effekt som ger näring och fukt till huden vilket leder till en ökad metabolisk omsättning som synbart förbättrar hudens struktur, utseende och känsla.

viktiga eteriska oljor

ENBÄR

CITRON

Rosmarin


SALINE SCRUB - SALT

Naturligt exfolierande salt skrubb som lämnar huden mjuk och len. Det grova saltet avlägsnar döda hudceller på ett skonsamt sätt och stimulerar cellförnyelsen. Mjukgörande vegetabiliska oljor skyddar och mjukar upp huden. BURK 500 g · ART NR 590

TONIC MUD

HYPER-ACTIVATING VIALS

En “intensiv behandling”. Ampuller som innehåller en hög koncentration av naturliga och aktiva principer med spänstgivande, elasticerande och kärlskyddande egenskaper. De stärker endotelcellerna (insidan av blodkärlen) och ökar utdrivningen av vätska. Innehåller även aktiva substanser som skyddar hudenvävnadens elastiska fibrer och kollagen mot yttre påfrestningar från miljön och mot hudcellernas naturliga åldrande. AMPULLER 6x10 ml · ART NR 593

CELL TONIC CREAM

TONIC SYNERGY E.O.

Koncentrerad synergi av eteriska oljor. Den höga andelen av citrus eteriska oljor gör att oljan har en dränerande och anti-ödem effekt. De gynnar elimineringen av toxiner och består av eteriska oljor från bl.a mynta, tall och patchouli som också har en spänstgivande och regenererande effekt. EN FLASKA 30 ml · ART NR 595

ORANGE FLOWER WATER Floralvatten från Apelsinblomman Spraya på huden efter saltscrubben för att återfukta och nära huden. Har en milt tonifiera effekt, se även avsnitt om Floralvatten på sidan 26. SPRAY FLASKA 125 ml · ART NR 204

GARSHAN SILKGLOVS Synergi av lera för behandling. Alger och havssalter som samverkar med leror som har dränerande, avgiftande effekt, är vätskedrivande med anti-ödem egenskaper. Är även elasticiserande och fettreducerande tack vare garcinia cambogia de vegetabiliska extrakten från kaffebönan, yerba mate, guarana och grönt te. Osmotiskt aktivt lera för inpackning och lättare massage. BURK 1000 g · ART NR 7592

SEAWEED BATH

För hemmabruk och salongsbehandlingar Mot hud med mjuka celluliter. För mer intensiv behandling används den tillsammans med Hyper-activivatin Vials (ampuller) både på salongen och hemma. Tack vare extraktet från pisum sativum (sockerärt), guarana, yerbamatte och garcinia cambogia, bromsas processerna som långsamt bryter ner elastin och kollagen, stärker och tonar hudens protein-nätverk. Krämen lämnar huden syresatt, tonad och mjuk. TUB 250 ml · ART NR 594

GARSHAN TRIM

GARSHAN TRIM

Ett underbart välgörande aromatiskt algbad med doft av kanel som passar både i badkaret och i i bubbelpoolen. De värdefulla eteriska oljorna i kombination med algerna har en kraftfull dränerande och utrensande effekt på vävnaderna. Ett effektivt medel mot vätskeansamlingar och ”apelsinhud”. Seeweed Bath är helt fritt från tvål och har mycket väl dispergerade alger som inte fastnar i rör och ledningar. Tag en kapsyl i ett badkar med ljummet vatten och njut! 200 ml · ART.NR 565 500 ml · ART.NR 7565 Cabin

Ahimsa Natural Silk Gloves Handskar i 100% rent Ahimsa silke för torrmassage som ökar mikrocirkulationen i vävnaderna, främjar lymfdräneringen och motverkar celluliter. Har även en energigivande effekt. Beskrivning av anti-cellulit massage medföljer handskarna! 1 Par, ART.NR 554 inkl beskrivning

Ett näringsrikt kosttillskott baserat på eko-organiska växtingredienser. Perfekt att använda som ett stöd i samband med en personligt utformad diet. Innehåller viktiga aktiva ingredienser såsom maskros, fläder, kardborre, ananas, kelp mm som främjar utrensning av vätskeansamlingar i vävnaderna. Intag: 2x3 tab efter mat, drick rikligt med kokt vatten (eller enl ordination). Fd Beautiful & Slim. 100 tab · ART.NR 555

MJÖLON

39


Trötta, tunga ben och fötter har ofta samband med dålig blodcirkulation, sköra kapillärer och vätskeansamling. Lakshmi rekommenderar Crio Gamathiprogrammet som effektivt reducerar svullnadkänsla

genom att stimulera mikrocirkulationen, stärka kapillärstrukturen samt öka lymfdräneringen. Crio Gamathi gör att dina ben och fötter känns lättare, starkare och mer vitala samtidigt som du

CRIO CELL CREAM ICE GEL PROTECTIVE & MOISTURIZING FLUID PROTECTIVE COMPLEX PEELING & FRESH SHOWER

upplever en härligt uppfriskande svalka och en underbar mjukhet. En kombination av Gamathi salongsbehandling och daglig hemmavård med Gamathiserien ger bästa resultat.

Kräm med kylande och dränerande effekt Uppfriskande gel för trötta ben Kapillärskyddande & fuktgivande fluid spray Skyddande ampuller Uppfriskande duschpeeling

40

RÅD

Förstärk behandlingen ytterligare med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien som sätter fart på mikrocirkulationen och lymfdräneringen. Tisama 711 Gambe-Legs Tisama 712 Kapha Dren (vätskedränage).

HE ML I G HE T E N B A K O M G A M A T H I Extrakt av hästkastanj, spikemyrten, koffein, annans och gurkmeja samt eteriska oljor som mynta, cypress och rosmarin. Dessa naturliga koncentrat har en gynnsam effekt på kapillärernas struktur och stimulerar till en normalisering av mikrocirkulationen. Dess lugnande och avsvällande effekt ökar cirkulationen i benen.


SERIE FÖR TR ÖT TA, TUNGA BEN & FÖT TER CRIO CELL CREAM

Denna creme reducerar effektivt känslan av svullnad och värk i ben och fötter. De aktiva växtingredienserna motverkar stagnation av lymfan genom att stimulera till utrensning av överflödig vätska. Förebygger även ödematösa celluliter samt ökar hudens fasthet och spänst. Rekommenderas speciellt för känslig, ömtålig hud då den även stärker kapillärstrukturen. Formulan innehåller extrakt av honungsklöver, stickmyrten, koffein, blåbär och hästkastanj. Eterisk olja från pepparmynta och eucalyptus ger en underbart uppfriskande, svalkande känsla. Oljorna tränger ner i de djupare hudlagren på några sekunder och drar med sig övriga aktiva ingredienser som verkar effektivare.

ICE GEL

2016, nu med nytt recept även mer kylande! Uppfriskande och revitaliserande gel för trötta, tunga ben och fötter. Rekommenderas även vid venös insufficiens. Gelen lindrar värk och svullnad orsakad av dålig cirkulation och ansamling av slagg- och giftämnen. Formulan gör att ben och fötter känns omedelbart lättare och mer vitala tack vare mentol, fräken och hästkastanj som dessutom har en stärkande effekt. Eterisk olja från mynta, citron och enbär stärker kärlstrukturen samt verkar sammandragande och svalkande. Tips: kan även användas som kylande omslag vi skador, vrickningar eller överansträngda leder, 100 ml · ART.NR 447 - Ny Storlek

250 ml · ART.NR 448

PROTECTIVE & MOISTURIZING FLUID

En skyddande och återfuktande fluid i sprayform med starkt kärlsammandragande effekt. Rekommenderas speciellt för att stärka kapillärstrukturen och stimulera cirkulationen. Fluiden kan med fördel användas över hela kroppen för att regenerera huden och öka dess spänst. Speciellt lämplig under den varma årstiden men vid behov även övriga årstider. Tack vare eterisk olja från pepparmynta har fluiden en uppfriskande (men inte kall) konsistens som omedelbart lindrar och svalkar tunga, trötta ben. Eterisk olja från cypress ger fluiden sin stärkande, sammandragande effekt på vener. 100 ml · ART.NR 451 500 ml · ART.NR 7451 Cabin

41

Ett kraftfullt koncentrat i ampullform som förbättrar mikrocirkulationen, motverkar kapillärernas genomtränglighet samt stärker dess vätskeupptag och motståndskraft. Formulan har även lindrande och läkande egenskaper som garanterar syretillförsel djupt ner i huden. Innehåller extrakt av honungsklöver, ananas och koffein som dränerar och skyddar på kapillärnivå, reducerar inflammationer och ödem samt skyddar mot fria radikaler. 6x10 ml · ART.NR 449

PEELING & FRESH SHOWER

UTGÅTT!!! En mild peeling- och duschgel med eterisk olja från pepparmint som ger en frisk och revitaliserande doft. Mikrokorn från aprikoskärna stimulerar mikrocirkulationen samt avlägsnar döda hudceller vilket främjar cellförnyelsen. Naturliga ytaktiva ämnen rengör huden skonsamt. Huden blir slätare, mjukare och spänstigare samt får en friskare lyster. Gelen har även en avslappnande effekt på trötta ben. Har också visat sig vara ett stöd i vätskedränerande behandlingar genom att bidra till att eliminera slaggämnen och främja dränering av vävnaden. Applicera gelen på lättfuktad hud och massera huden med parallella långa drag. Kan användas på hela kroppen. 200 ml · ART.NR 454

Menta Piperita

CRIO GAMATHI

PROTECTIVE COMPLEX


M AG BEHANDLING PLATT OCH FAST MAGE

Drömmer du om en plattare mage och slankare höfter? Då rekommenderar Lakshmi Udaraprogrammet! Ett holistiskt synsätt som även syftar till att stärka mag- och tarmfunktionerna och lindra orolig

mage, uppkördhet mm. För bäst resultat rekommenderar Lakshmi Udara salongsbehandling i kombination med daglig hemmavård med Udara-serien. Rådfråga gärna din Yl ang hudterapeut!

Yl ang

UDARA SYNERGY TONING EMULSION ABDOMEN MASSAGE OIL

42 MASSAGE OIL En mild olja för lugnande magmassage. Oljan reducerar hudbristningar och ökar hudens elasticitet och spänst samtidigt som den balanserar magoch tarmproblem. De eteriska oljorna arbetar i synergi. Basilika lindrar mag- och tarmspasmer. Fänkål stimulerar tarmens funktioner och minskar uppkördhet. Lavendel har en lugnande, kramplösande och balanserande effekt och är utmärkt vid menstruationssmärtor. Sandelträ främjar kontakt med dina djupaste känslor. Mejram och mandarin är bra mot muskelsammandragningar och långsam matsmältning. Tulsi har fuktgivande och sammandragande egenskaper. Ylang ylang och rosengeranium har en lugnande, kramplösande effekt. Innehåller även växtoljor rika på essentiella fettsyror med cellregenererande och skyddande effekt. Användning: massera på mage med lätta cirkelrörelser medsols. 125 ml · ART.NR 754

TONING EMULSION

UDARA SYNERGY

En kroppsemulsion som kombinerar bl a guarana, consolida och åkerfräken och motverkar hudbristningar och förslappad hud genom att stimulera kollagen- och elastinproduktionen. Aloe vera, växtprotein från ris och vete samt vitamin F (som finns i mandel, sesamolja och squalane) tillför huden fukt och näring. Emulsionen stärker huden runt midja och mage. Regelbunden användning resulterar i en plattare mage och en fastare, spänstigare hud. Har en värmande, lugnande doft av lavendel och mejram. Appliceras lokalt på mage, hudbristningar eller områden som saknar spänst. 200 ml · ART.NR 7752

RÅ D

Förstärk behandlingen ytterligare med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien som bidrar till en plattare mage i harmoni och balans. Tisama 717 Udara Pancia piatta (Udara platt mage) Tisama 702 Depur/Digest (renande/ matsmältningen).

Udara Synergy innehåller en cocktail av eteriska oljor från lavendel, basilika, fänkål, geranium, ros, apelsin, benzoin, mandarin, sandelträ, ravensare och ylang ylang. En kombination som passar alla kroppskonstitutioner, men i synnerhet VATA. Har en underbart avslappnande och lugnande effekt som skapar en inre känsla av harmoni samtidigt som den har en effektiv lugnande effekt på orolig mage med uppblåsthet och/eller förstoppning. OBS! Spädes med en basolja (eller Udara Abdomen Massage oil). Kan också användas i doftkrus. 30 ml · ART.NR 753

H EM L IGH ETEN BA KOM U D A R A Eterisk olja från bl a mejram, ylang ylang, fänkål och lavendel är kända för sina avslappnande, avsvällande egenskaper. De bevarar dessutom hudens elasticitet och spänst. Andra viktiga ingredienser är guarana, guto kola, åkerfräken och squalane.


EFFEKTIV BEHANDLING FÖR FLE XIBL A, R ÖRLIGARE LEDER

Önskar du en behandling mot muskelsmärtor, stelhet samt spänningar i rygg, nacke och axlar? Lakshmi rekommenderar Art Reum-programmet som hjälper dig att

SYNERGY OIL ARNICA BALM MASSAGE OIL FLEXIBILITY SYNERGY BATH

ART-REUM SYNERGY En synergiblandning av utvalda eteriska oljor från eukalyptus, rosmarin, fänkål, enbär, copaiba, timjan, björk och mynta som har ovanligt smärtlindrande och lokalt muskelavslappnande egenskaper. Passar alla konstitutioner – Vata, Pitta och Kapha. Uppfriskande, stimulerande och smärtlindrande doft. OBS! Blandas med en växtolja innan den används på huden. Kan också användas i doftkrus. 30 ml · ART.NR 195

slappna av och bli mer rörlig. Ju rörligare, flexiblare och mer anpassningsbara vi är, desto lättare kan vi anpassa oss efter livets olika skeden. För bäst resultat rekommenderar Lakshmi Art Reum salongsbehandling i kombination med daglig hemmavård med Art Reum-serien. Rådfråga gärna din hudterapeut!

FLEXIBILITY AROMATOLOGY BATH

ARNICA BALM Arnica-balsam för värk i leder och muskler. Har en mjuk, lätt konsistens som är enkel att applicera. De eteriska oljorna tränger ner i de djupare hudlagren på några sekunder. Arnika samverkar med eteriska oljor från hypericum, fänkål, enbär och copaiba som sedan århundraden är kända för sina anti-inflammatoriska, lugnande och smärtstillande egenskaper. Lindrar smärta som orsakats av slag mot muskler, leder eller senor. Balsamet har även en muskelstärkande effekt. Stimulerande, renande, uppfriskande doft. 50 ml · ART.NR 763

43

En synergiblandning av eteriska oljor från fänkål, eukalyptus, copaiba, timjan och enbär som ger ett välgörande, värmande bad. Ökar blodcirkulationen, verkar lymfstimulerande och avgiftande. Används med fördel mot reumatisk värk, muskelvärk och stelhet i leder och muskler. Fräsch uppfriskande, stimulerande, renande doft. Användning: Skakas före användning. Häll i 1-2 kapsyler i badvattnet. 125 ml · ART.NR 579 500 ml · ART.NR 7579

MASSAGE OIL

R ÅD

Förstärk behandlingen ytterligare med en örtdryck (-extrakt) ur Tisama-serien som bidrar till avslappning och ökad rörlighet. Tisama 707 Pitta Relax, 702 Depur/Digest (Renande/ matsmältningen).

Arnica

H EM L I GH ETEN BAKOM AR T- R EU M Eteriska oljor från copaiba, timjan, eukalyptus, björk, rosmarin, fänkål och enbär. Extrakt från arnika Växtolja från jojoba, macadamia, hampa, muskros samt sheasmör

ART-REUM

En massageolja baserad på eteriska oljor som lindrar smärta vid stukningar, muskel- och ledvärk samt ryggont. En kraftfull regenerator som även skyddar och stärker trötta muskler och hjälper dem att slappna av. Eterisk olja från rosmarin, enbär och eukalyptus stimulerar cirkulationen lokalt och främjar dränering av giftiga slaggämnen som blockerar i muskler och leder. Eterisk olja från timjan, fänkål, copaiba och björk har lugnande och anti-reumatiska egenskaper. Massera in lokalt på områden med muskel- eller ledvärk. 125 ml · ART.NR 764


A gift from Nature to restore skintone and firmness HEMLIGHETEN PROBLEM

Har din kropp mindre spänst och fasthet på grund av plötsliga förändringar i vikt eller stillasittande livsstil? Vill du undvika bristningar? Vill du forma och tona skinkorna? Vill du ha mer elastisk hud? Vill du bekämpa gravitationen och få en fastare byst?

44

BREAST FIRMING PHIAL

Verkar dag efter dag och gör huden smidigare och brösten blir synbart fastare och mer spänstiga. REKOMMENDERAS FÖR: Aktivt förbättra vävnadens elasticitet och ton. Perfekt som intensiv behandling efter att ha förlorat vikt, efter graviditet eller under klimakteriet. SINGLE FORMAT 6x4 ml · COD 7602

DERMO-PURIFYING BREAST-BODY PEELING

AHA-syra och fruktenzym Peeling, extraherade från mango och passionsblomma som hjälper till att avlägsna hudens ytliga förhornade skikt som också stimulerar cellförnyelsen, rengör och jämnar ut huden. SINGLE FORMAT 200 ml ·

RÅD

Förstärk effekten av Kumari genom att dricka Tisama örtdryck (extrakt) som ytterligare bidrar till att stärka vävnaden i det ömtåliga bystområdet. Tisama 706 Hormon Equilibre/Anti Age, och Tisama 710 Fer Tonic/Energy

RESULTAT

Mjuk och elastisk hud. Huden får perfekt näring och fukt för ett omedelbart slätare och spänstigare utseende. Behandlingen understödjer kroppens olika funktioner och processer att förebygga och minimera hudbristningar, dag efter dag, när du tillför huden dessa värdefulla substanser hemma. Berikad med mandelolja som har mjukgörande egenskaper och hjälper till att återfukta och hålla huden mer elastisk. Används lokalt på utsatta områden eller hela kroppen, lämnar huden elastisk och mjuk. En behandling som ger bysten mer spänst och håller huden på dekolletaget återfuktad, tonad och fast.

FIRMING CREAM

Motverkar hudens förslappning under graviditet och under diet. Passar även för bröstbehandlingar. Stärker hudens kompakthet genom att avsevärt öka tonus, elasticitet och samtidigt förbättra kärl och veners spänst. Bidrar till att minska bristningar orsakade av graviditet, pubertet eller förändringar i vikt. Förebygger bildandet av nya bristningar. Lämnar huden mjuk och len. Huden återfår normal spänst och mikrocirkulation tack vare en mer elastisk och spänstigare bindväv. Kroppen och bystens kontur omformas. Kumari Firming Cream främjar på naturlig sätt epidermis kompakthet genom att påverka på hudens ton och turgor. SINGLE FORMAT 250 ml · COD 7612

Fasthet är nyckelordet; hemligheten är att öka hudens naturliga motståndskraft på de områden som kräver extra uppmärksamhet för att bekämpa bristande ton, bristningar och slapp hud. Det är viktigt att se till att kroppens hud är ständigt återfuktad (hydrerad) och skyddad, inte bara för att återställa elasticitet och mjukhet, utan även för att förebygga och bekämpa andra hudproblem. LAKSHMI Kumariseriens effektivitet beror främst på eteriska oljor och växtextrakt (lavendel, apelsin, patchouli och passionsblomma) som gynnar hudens syresättning av vävnaderna; mikroalger, alginat och kisel hjälper hudens spänst, skyddar cellerna mot oxidativ stress och genomför en omstrukturering och förstärkning av bindväven. Blandningen av vegetabiliska oljor av mandelolja och sheasmör har extra närande och skyddande egenskaper, och ger huden en förnyad spänst och vitalitet. Hudbristningarna bromsas med hjälp av Vanistryl ™, en kombination av peptider som är involverade i hudbristningsmekanismen.

FIRMING MASK

En professional mask med formande verkan, rik på hudtonande ingredienser. FÖRDELAR: Formande verkan, Stimulerar cellförnyelsens olika processer, ökar nivån av fukt i epidermis, remineraliserande och vitaliserande egenskaper. Multifunktionell för bröst och kropp. Innehåller bl.a. alginat, diatom algpulver (mikroskopiska alger rika på spårämnen och mineraler) och essentiella oljor, som vi funnit motverkar förlust av tonen och dålig elasticitet i hudens vävnad kring brösten och övriga kroppen. SINGELE FORMAT 350 gr · COD 7606 AROMATIC WATER 500 ml · COD 7202

ADJUVANT STRETCH MARK PREVENTION OIL FÖRDELAR: Förbättrar hudens elasticitet. Bekämpar hud förslappning under graviditeten och viktminskning. För bröst och kropp. Bidrar till att minska och förebygga bristningar. Bevarar hudens fuktnivå och lämnar den mjuk och silkeslen. Huvudingredienser : Mandelolja, vetegroddsolja, sesamolja och avokadoolja ger huden rikligt med essentiella fettsyror. Dessa ingredienser bidrar till att torr hud snabbt känns mjuk och bekväm hela dagen. Naturliga växtessenser bidrar till att skapa en känsla av välbefinnande. SINGLE FORMAT 125 ml · COD 7607


VÄLGÖR ANDE VÅRD FÖR DINA FÖT TER Fötter behöver lika mycket vård som resten av din kropp! Lakshmi rekommenderar Pada-programmet som kombinerar fördelarna med aromaterapi och stimulering av fotens marmapunkter. När fötterna stimuleras med rätt fingertryck och utvalda eteriska

oljor, sprider sig snabbt ett underbart välbefinnande i både kropp och sinne – inte minst i fötterna . . . Bäst resultat uppnås med en kombination av Lakshmi salongsbehandling och daglig hemmavård med Pada-serien!

LEMONGRASS MYCO FLUID VATA ANGELICA CREAM PITTA ROSE GERANIUM CREAM KAPHA INDIAN BAMBOO CREAM FOOT MARMA OIL THYME LINALOL FOOT BATH

45 Fluid i sprayform med en synergi-blandning av utvalda eteriska oljor från bl a citrongräs, ingefära, tea tree, pepparmynta och geranium som har en långtidsverkande effekt som bl a stimulerar cellförnyelsen. Fluiden absorberas omedelbart och gör grov, sprucken hud mjuk och smidig. Har även en kraftfull antiseptisk, svampdödade och lugnande effekt som skyddar mot fotsvamp och infektioner. Extrakt av åkerfräken, guto kola, hästkastanj och trollhassel återfuktar och bevarar huden mjuk och smidig. Har även en stärkande effekt på tånaglar. Sprayas på fötterna dagligen efter bad/ dusch. 100 ml · ART.NR 745

KAPHA INDIAN BAMBOO CREAM Mot svullna, trötta fötter. Fötter med förhöjd Kapha är tunga, svullna, kalla och fuktiga. Denna fotcreme tas snabbt upp av huden och lindrar effektivt trötta, svullna fötter. Indisk bambu, salvia, kardborre, echinacea och kamfer ökar cirkulationen och reducerar svullnader och vätskeansamlingar. En underbar fotcreme som gör fötterna mjuka, avslappnade och uppfriskade. Perfekt vid mycket idrottande. 100 ml · ART.NR 744

VATA ANGELICA CREAM Mot torra, kalla fötter och självsprickor. Fötter med förhöjd Vata är ofta torra, kalla och får lätt självsprickor. Angelica fotcreme är rik på Vata-balanserande växtingredienser. Formulan kombinerar näringsrika och mjukgörande växtoljor med eterisk olja från tabebuia, malva, läkemalva, rosenträ, apelsin, eucalyptus, tea tree, manuka och neem som stimulerar cirkulationen och motverkar torrhet och självsprickor. Huden blir mjuk och smidig. Oljorna har dessutom svampdödande och antiseptiskt effekt vilket motverkar fotsvamp och infektioner. 100 ml · ART.NR 742

MANUKA FOOT POULTRICE Salongs produkt. En synergi lerinpacknig för alla fötter och de flesta problem. Innehåller bland annat Kalcium fosfat, fuller earth (lera), hästkastanj, vintergröna med e.o. rosmarin, lavendel, ros m.fl Appliceras efter peeling och foot fluid, se till att ha ett tjock lager. Linda ett pappersark, ca 60 x 60 cm, runt varje fot och behåll på 5-10 minuter, varefter du avlägsnar omslaget och salvan med ljummet vatten och en svamp. 250 ml · ART.NR 7747 Cabin

PITTA ROSE GERANIUM CREAM Reglerar överdriven transpiration. Fötter med förhöjd Pitta är varma med ytliga blodkärl och lider ofta av överdriven transpiration, inflammation, hudirritation och fotsvamp. Fotcremen innehåller bl a rosengeranium, immortelle, ringblomma och spikemyrten som reglerar och normaliserar transpirationen utan att blockera den. Förhindrar också urlakning samt mikrobisk spridning som är orsaken till dålig fotlukt. En effektiv fotcreme som lugnar, återfuktar samt balanserar pH-värdet. 100 ml · ART.NR 743

THYME LINALOL FOOT BATH Underbart friskt doftande fotbad som verkar avslappnande, stärkande och energigivande på tunga, trötta fötter. En synergiblandning av bl a timjan, islandslav, lavendel, tea tree och manuka ger en kraftfull antiseptisk och antibakteriell effekt samt verkar normaliserande på kraftig transpiration. Fotbadet lindrar även värk. Är icke skummande och passar även bubbelfotbad. Endast Salongsförpackning 500 ml · ART.NR 7741 Cabin/Försäljning LAKSHMI rekommenderar AROMATHOLOGY BATH, som fotbad hemma. 4 st olika, se sidan 52.

PADA

LEMONGRASS MYCO FLUID


Kompletterande kroppsvård Kropp och universum i harmoni! Naturliga, skyddande hygienprodukter för hela familjen som skänker välbefinnande, renhet och fräschör.

SARIRA

46

Calendula Body Cream En silkesmjuk creme för kroppen som tillför både näring och fukt vilket bevarar huden mjuk och spänstig. Innehåller bl a ringblomma, havreextrakt, jojobaolja, shea smör, avokadoolja, geraniumros, apelsin, ylang-ylang och lavendel. Har även en lugnande effekt på irriterad hud. Passar alla hudtyper. 250 ml · ART.NR 570

FEMININE HYGIENE

Naturlig, mild intimtvätt med en fräsch, behaglig doft. Lågt pH-värde 4 skyddar och motverkar irritation och klåda. 250 ml · ART.NR 471

LIQUID SOAP

För händer, ansikte & kropp En underbart doftande, mycket mild flytande tvål som kan användas till händer, ansikte och kropp. Har en återfuktande effekt som bevarar hudens naturliga skyddsbarriär. Innehåller aloe vera, åkerfräken, rosmarin, eteriska oljor från citron, mandarin och enbär. Passar alla hudtyper även den mest känsliga. Respekterar hudens pH 5,5 500 ml · ART.NR 4785

SKIN VELVET

Lindrande och fuktgivande fluid att använda efter och före vaxning & epilering. För torr hud använd även Calendula Body Cream. 125 ml · ART.NR 7016

SUCI

Spray Deodorant Fluid-deodorant i sprayform mot måttlig transpiration. Innehåller bl a propolis, tea tree, lavendel och salvia. Utan drivgas. 100 ml · ART.NR 475

TUNGSKRAPA Ayurvedisk tungrensare Som förbättrar dålig andedräkt. Rengör tungan två gånger om dagen, morgon och kväll innan du borstar tänderna. 1 styck · ART.NR 491

PANI

Skyddande, närande handcreme En handcreme som ger huden näring och bevarar den mjuk och smidig. Har även en skyddande effekt mot yttre påfrestning. Innehåller bl a bivax, tuberos och rosenträ. 75 ml · ART.NR 444

SUGANDH

Creme-deodorant Mot kraftig transpiration. Kaolin, shea smör, jojobaolja, zinkoxid, tea tree, salvia och eucalyptus. Doseras med en spatel och appliceras i armhålan med hjälp av fingrarna. 30 ml · ART.NR 477

CALENDULA BABY CREAM

Lugnande, skyddande creme Mycket mild mjukgörande creme speciellt utvecklad för späd- och småbarn. Cremen har en lugnande och lindrande effekt på rodnader samtidigt som den förebygger och skyddar mot irritationer orsakade av t ex blöjor och väta. Innehåller extrakt av ringblomma, kamomill och hamamelis, eterisk olja från lavendel, apelsin och rosenträ, växtolja från sötmandel och jojoba samt zinkoxid. Passar även vuxna vid lätta hudirritationer. 100 ml · ART.NR 445


AROMATIC HERBS HAIR MASK - NEW

NEW AROMATIC HERBS

HAIR MASK A powerful blend of vitamins, phytosterols and amino acids for shiny hair and a dose of extra hydration

lakshmi.it

Nya formuleringar, effektivare och samtidigt som vi endast använder ytaktiva ämnen av vegetabiliskt ursprung; som kokosnöt, solrosfrö arganolja. Undviker helt aggressiva ytaktiva medel, parabener, silikoner och potentiellt irriterande konserveringsmedel. De natur-

liga tensiderna har en god rengöringsförmåga på både huden och håret på ett skonsamt naturligt sätt, biologiskt nedbrytbara och med full miljöhänsyn. Äkta råvaror med en specifik behandling för hud och hår. NYA FÖRPACKNINGAR.

Ny mask som förstärker, konditionerar och reparerar torrt och sprött hår. Tillför håret fukt och ökar elasticiteten, lämnar det glänsande med volym och bevarad ”styling”. Gör det torra håret silkeslent och lätt att kamma. Hårets naturliga skyddande film stärks vilket gör att håret klarar yttre slitage bättre utan att skadas. Skyddar färgat och blekt hår. Återställer håret djupet utan att tynga ner; ger håret en lätthetskänsla. Med moringa olja, solrosolja, sheasmör, kakaosmör, rosmarin, mynta, bergamott. 200 ml · ART.NR 670

CLEANSING TEA TREE SHAMPOO KAPHA

NOURISHING HONEY SHAMPOO VATA För normalt till torrt hår Berikad med socker och näringsämnen; Honung ger håret en fuktboost. Honung välgörande för torr hud och hår. Innehåller kolhydrater (fruktos, glukos, maltos, sackaros) 90-95% som gör hår och hud mjuk och återfuktad. Vitaminer (speciellt B-gruppen), mineraler, aminosyror ger näring åt huden. Enzymer stimulerar läkning av eventuella sår. Med aloe-vera, havre, oliv-blad extrakt med doft av bergamott, apelsin 200 ml · ART.NR 661

RÅ D

Kombinera hårbehandlingen med kosttillskott ur Tisama serien för att förstärka effekten. Tisama 702 Depur/Digest (renande), Tisama 706 Hormon / Anti-age

RESTRUCTURING SHAMPOO PITTA

För normalt till fett hår Dess tvättbas består av milda tensider med vegetabiliskt ursprung (härrör från kokosnöt, solrosfrön och arganolja) som rengör effektivt hår och hårbotten. Shampo med Tea Tree och Ceder rengör fett hår utan att avfetta håret för mycket som sen leder till ökad produktionen av talg. Med extrakt ifrån kardborre, åkerfräken o lavendel, maskros och nässla. 200 ml · ART.NR 662

47

REVITALISING CERTIFIERAD EC O O R G AHAIR N I S K N AT U R L I G

För normalt till tunt/delikat hår Extra milt schampo som regenererar, skyddar tunt och delikat hår, särskilt stressat av syntetiska färger och kemiska behandlingar. Det stärker hårets fina struktur och ger mer volym. Dämpar känslig hud och irriterad hårbotten. Med örter som bygger upp känslig hud som guto kola, sötmandelolja, malva med en doft av fänkål, apelsin och citron. 200 ml · ART.NR 660

MULTIVIT POWER

Kosttillskott fd Hair Plus Vitaminer och mineraler. Komplement till näringsfattig kost eller vid perioder av hög belastning i livet. Rik på pro-vitamin A, naturliga vitaminer E, C, B1, B2, B5, B7, B8, B9, B15, kalcium, kisel, zink-, koppar- och manganjäst. Rekommenderas vid tillfälligt håravfall, gråa hår, för vackrare naglar och en mjukare, ungdomligare hud. Perfekt för vegetarianer. Idealiskt som tillskott även vid konvalescens. 90 tab · ART.NR 668

TREATMENT

Oljeinpackning - för slitet och livlöst hår med kluvna toppar samt vid håravfall. Nässla och rosmarin är rika på mineraler, stärkande och verksamma även mot mjäll. Rosmarin tillsammans med lavendel har en antiseptisk och skalprenande effekt. Kaivalya reglerar talgkörtel utsöndringen och har en förebyggande effekt mot löss, bakterier och sporer – En oljeinpackning som eliminerar statisk elektricitet samt ökar hårets volym och glans. Appliceras i torrt (eller lite fuktigt) hår, låt verka 15 min (eller längre), skölj ur. ART.NR 665

KAUSEYA HAIRCONDITIONER

Konditioner baserad på Moringa Oleifera olja (Indien) som är miljövänlig tack vare dess höga biologiska nedbrytbarhet och låg vatten-giftighet. En helt igenom eko vänlig produkt. Lämplig för alla typer av hår. Rekommenderas också för dess kylande effekt på huden. Med kakaosmör, extrakt från hirs, ringblomma, kamomill, solros och doft av patchouli och apelsin. 200 ml · ART.NR 669


TISAMA örtdrycker FÖRSTÄRKER EFFEKTEN AV HUDVÅRDSPRODUKTERNA Dessa ersätter inte normalt varierad diet.Användning: Kan användas för olika omslag, blandas i tonic, masker/ bodylotion etc eller hällas direkt i ett bad. Invärtes: Tag örtextrakt, ca 10-20 ml blanda med 1l vatten och drick under hela dagen. Upp till tre olika örtextrakt kan blandas i samma vatten.

Yttre skönhet är beroende av vårt inre välbefinnande. Tisama är en serie örtextrakt med fokus på hud och hälsa - helt i linje med Lakshmis holistiska synsätt. Genom att både använda Lakshmi hudvårdsprodukter och örtextrakt, uppnås en förstärkt synnergi-effekt och ett ännu bättre resultat!

Örtextrakten i Tisama-serien kan kombineras på olika sätt och utnyttjas därför även som ett komplement i Lakshmi salongsbehandlingar. Tisama är ett resultat av modern forskning inom phytoterapins område i kombination med flertusenårig ayurvedisk visdom. Produkterna tillverkas utan kraftig uppvärmning eller starka kemikalier. Man använder frystorkning och alkohol som sedan separeras från örterna. De är fria från tillsatser som socker och färgämnen.

De innehåller endast växtglycerin (som lättare blandas i vatten) och kalium sorbate (livsmedelskonserveringsmedel). Örterna kommer från eko-organiska odlingar.Tisama används för att förstärka olika behandlingar genom att blanda dem i hudvårdsprodukterna som t ex rengöring, ansiktsvatten, masker och gel. De kan dessutom användas i örtbad/kurbad och som örtomslag mm. De han också användas för invärtes bruk.

NYHET - ALKALINE SERIEN

48

TISAMA 701 PITTA • BRUCIOR

702 DEPUR/DIGEST

706 HORMON EQUILIBRE/ ANTI-AGE

BESKRIVNING STL KOMBINERAS MED Fd IRIS. Hjälper kroppen bibehålla normal funktion i mag- och tarmområdet (gas-trointestinal balans). Kan tas om du upplever obehag och uppkördhet av oregelbunda måltider, överkonsumtion av kaffe/ Hudvårdsprodukterna 500 ml alkohol/cigaretter samt har en stressfylld livsföring. IRIS innehåller i IRIS och PITTAserien bla mejram, angelikarot, enbär, fänkålfrö, lakritsrot, gentianarot och lemonbalm med en skyddande, lugnande och lindrande effekt på alla typer av inflammationer. Bistår kroppens normala utrensning av toxiner som ofta finns i vår kropp på grund av miljöföroreningar, felaktig kost, läkemedel och en Garshan Dren, stressfylld livsstil. Denna synergi av växtextrakt hjälper kroppen up- 500 ml Garshan Slim & prätthålla normal matsmältning och lindrar känslan av svullen mage, Garshan Tonic uppkördhet, dålig andedräkt samt dåsighet efter måltider. TIPS: Drick även mycket kokt vatten under hela dagen för att öka utrensingen. Bistår kroppens hormonella balans och blodcirkulation. En blandning av bla ringblomma, passionsblomma, rölleka och rue har en stärkande, stiVata mulerande effekt. Drycken stöder kroppen vid övergånsgbesvär och Anti-age serien för PMS. Hjälper kroppena normala eliminering av toxiner och bidrar till 500 ml ansiktet samt att göra huden mjukare, spänstigare och friskare - Hjälper också Kumari för kroppen till att bevara huden fuktmättad och syresatt. Örtdrycken är rik på spårämnen/mineraler - perfekt för aktiva män och kvinnor.


500 ml

Kroppsvård Crio Gamathi (ben)

Kroppsvård Garshan

500 ml Dren, Kapha-celluliter

Vätskeansamlingar

500 ml

Kroppsvård Udara (mage)

500 ml

Kroppsvård Garshan Dren, Slim & Tonic

49 250 gr

Alla behandlingar I synnerhet PITTA

200 gr

Alla behandlingar I synnerhet PITTA

200 gr

Alla behandlingar I synnerhet PITTA

200 ml

Anti-Age

60 ml

Alla behandlingar I synnerhet PITTA

60 tab

Anti-age Vata

TISAMA

En synergi av örter som understödjer kroppens strävan att bibehålla normal cirkulationen och hålla benen i toppform, även efter långa pass av stillasittning och stående. Stödjer kroppens förmåga att 711 minska inflammationer, driva ut onödig vätska och toxiner. Stärker kroppens förmåga att bihehålla vener och kapillärers normala hälsa GAMBE • LEGS och funktion. Innehåller bl a hästkastanj, linfrö, hamamelis och malva. TIPS: Kan användas för kalla omslag på benen vid mycket varmt klimat. Apelsinhud och estetiska skönhetsbesvär uppträder ofta på ben, stuss eller mage. Denna örtsynergi bidrar till hudens normala funktion och struktur. Drycken angriper problemets rot och aktiverar kroppens normala 712 dränering av vätske- och slaggansamlingar och understödjer kropKAPHA DREN pens förmåga att bibehålla en god cirkulation. TIPS: Förstärker även all behandling av fet och oren hud (överskott av Kapha). Svullen mage och uppkördhet i magområdet kan bero på många orsaker. Denna synergi baseras på 30 utvalda och beredda ör717 ter som understödjer kroppen bibehålla en god matsmältningen. UDARA PANCIA Hjälper kroppen behålla en avspänd mage och buk hela dygnet. Motverkar en ökad vata, orsakad av oregelbunden diet och rutiner. PIATTA Innehåller bl a blåklint, kamomill, stjärnanis frukt, ringblomma och angelikarot. Att bibehålla en slank figur passande din konstitution uppnår du endast genom att hålla en god varierad diet varvat med regelbunden motion. Denna dryck understöder kroppens egna förbränning och hjälper dig 721 behålla din perfekta form. Genom att dricka rikligt med varmt vatten SLIM under dagen bistås kroppens förmåga att hålla en god vätskebalans. Innehåller bl a grönt té, sparrisrot, maskros, nässelrot, ananas, fänkål, mm. I kroppen finns flera organ och alkaliseringsmekanismer som neutraliserar skadliga syror förekommande i kroppen. Andningssystemet och njurarna t ex, fungerar bara optimalt när tillräckliga mängder av mineralsalter är närvarande. Om kroppens mineralbalans är för låg, förbrukas kroppens egna livsviktiga reserver såsom fosfater och kalcium som tas från skelettet, vilket i detta fall orsakar avmineralisering 725 av benstommen. - Ett örtpulver som balanserar kroppens pH och stärBASIC PLUS ker kroppens funktion att rena hela organismen från överskottssyror och slaggämnen som ansamlats i kroppen under många år. Örtpulvret baseras bl a på frukt från det afrikanska baobabträdet, lapacho från Amazonas (Tabebuja) och grönt te från Japan. Användning: pulvret blandas i ett glas vatten och drickes mellan måltider. Innehåller även anti-oxidanter, vitamin C, B6, B2, kaliumfosfat mm NY ALKALINE SERIE för att öka pH i kroppen 72515 ALKALINE Fri från socker. Baserad på naturliga ingredienser; islandsmossa och timjan, bistår kroppens naturliga utrensning av sura restprodukter. BASIC PLUS Innehåller di-natriumfosfat, kalcium- o magnesium-karbonat mm SOCKER FRI Klorofyllextrakt från korngroddar ifrån New Zeeland, ekologiskt odla728 CHLOROFYL de. Dessa är naturligt rika på mineraler och vitaminer, i synnerhet vitamin A. Men även rika på aminosyror, spårämnen, enzymer och SUPER GREEN naturliga aniti-axidanter (superoxide dismutase - SOD). Magnesium är ett viktigt inslag i alla organismer; är en katalysator för 727 utförandet av många enzymatiska reaktioner. Magnesiumklorid underMAGNESIUM stöder kroppens immunförsvar och - skyddar muskelmassan genom CHLORURE att bromsa kroppen från att “ta” mineraler från ben och muskler. DenKLORID. na kan även appliceras utvärtes på huden vid och ben- och ledvärk. Kosttillskott med alkaliserande reningseffekt; utspädd i mineralvatten optimerar du kroppens syra-bas balans. Aqua Alcalizer är ett tillskott som lämpar sig för lågkaloridieter, för att motverka katabolismens 726 AQUA ALCALIZER nedbrytande effekter. Droppas i ditt vanliga dricksvatten om det inte redan har ett högt pH och är rikt på koldioxid eller bikarbonater. Innehåller Kalium hydroxid mm Kosttillskott med naturliga ingredienser såsom melatonin, lykopen 730 ANTI-AGE ELIXIR och resveratrol (finns bl.a. i skalet på röda vindruvor), som stöder kroppens processer att bekämpa olika fria radikaler.


NATURligt välmående Serien baserad på Grapefruktkärnsextrakt

LAKSHMI tillhandahåller en serie produkter som är baserade på garanterat rent extrakt av GFE, fritt från kemiska tillsatser som benzetoniumklorid. Grapefruktkärnextraktet (GFE) har visat sig mycket effektivt FRI FRÅN KEMISKA TILLSATER

50

NATURLIGT RIK PÅ BIOFLAVONOIDER VITAMIN P OCH C-VITAMIN KONTRAINDIKATION ERSÄTTER INTE NORMAL KOST

GRAPEFRUIT SEED EXTRACT

Grapefruktkärnextrakt är en användbar produkt att ha hemma och när du reser. Rekommenderat intag 5 till 25 droppar per dag utspätt i ett glas vatten eller juice (apelsin, grapefrukt eller druva etc) i samband med måltid. Börja på en lägre dos, öka succesivt. OBS! Används inte outspädd varken invärtes eller utvärtes på huden. Förvaras oåtkomligt för barn. (Koncentration 33%) 30 ml · ART.NR 441

inom hudvård och används bl.a. för att förstärka effekten av ansiktsmasker och rengörande produkter. Invärtes bidrar den till att öka kroppens motstånskraft mot oönskade bakterier.

Påverkar inte goda bakterier, bevarar tarmfloran intakt Antioxidanter Antioxidanter

Kan ha en blockerande effekt på vissa läkemdel.

GRAPEFRUIT SEED EXTRACT & TRIPHALA

Det naturliga svaret på vinterproblemen. Innehåller pulveriserat grapefruktkärnextrakt och Triphala. Triphala är en klassisk ayurvedisk örtblandning som balanserar Vata, Pitta och Kapha i magoch tarmområdet; understödjer kroppens renande funktioner (även blodet); innehåller vitamin F och vitamin C. Rekommenderad dos: 1-2 kapslar/dag (maxdos 4 kapslar/dag) intas med ljummet vatten i samband med måltid. 30 cap · ART.NR 442

GRAPEFRUIT SEED EXTRACT & ECHINACEA - SÄLJS INTE!

En unik synergiblandning av grapefruktkärnextrakt och echinacea. Den innehåller även bioflavonoider från svartvinbär och vitamin C från nypon. Rekommenderad dos: 1-4 tabletter/dag med ljummet vatten efter måltid. 90 tab · ART.NR 443 Sälj inte i Sverige


Massageoljor - Vata Pitta Kapha

VATA MASSAGE OIL

Denna värmande massageolja gör huden mjuk och återfuktad. Med bl a basilika och fänkål främjar oljan elimineringen av toxiner och förbättrar den perifera cirkulationen. Ger dessutom näring åt torr och uttorkad hud. Har en djupt avslappande effekt. Tips: stryk ut olja långsamt på fötterna innan sänggående. 125 ml · ART.NR 515 500 ml · ART.NR 7515 Cabin

Unna dig en stunds daglig hemma-massage! Lakshmis underbara, naturliga massageoljor med noggrant utvalda eteriska oljor och växtoljor gör massagen till en njutning för alla sinnen. Massagen utförs med stora, mjuka, långsamt

strykande ytliga rörelser på huden; gärna på morgonen innan dusch. Att massage är välgörande för kroppen är vetenskapligt dokumenterat. Välj en olja för din obalans - Vata, Pitta eller Kapha. Varje olja innehåller mer än 20 olika eteriska oljor och växtoljor.

PITTA MASSAGE OIL

En cocktail av olika eteriska oljor (bl a lavendel och palmarosa) samt växtoljor med en vederkvickande och avstressande effekt. Verkar även skyddande och balanserande på känslig, irriterad och rodnande hud. 125 ml · ART.NR 518 500 ml · ART.NR 7518 Cabin

KAPHA MASSAGE OIL

Eteriska oljor från bl a rosmarin och tall stimulerar, revitaliserar och “värmer” Kapha-konstitutionen. Oljorna främjar eliminering av vätskeansamlingar samt stimulerar cirkulation och muskelvävnad. Verkar dessutom revitaliserande på glåmig och fet hud. 125 ml · ART.NR 521 500 ml · ART.NR 7521 Cabin

Vegetabiliska basoljor

APRIKOSOLJA

Rekommenderas i all ansiktsvård och för alla hudtyper, speciellt torr hud. Är mycket rik på fleromättade fettsyror. Den fuktgivande och lugnande effekten, gör torr och känslig hud mjuk och smidig. Den stärkande effekten motverkar ålderstecken och ökar hudens fasthet och spänst. Idealisk för en lätt massage som revitaliserar trött, livlös hud. Används med fördel under graviditeten, blandad med nyponfröoljan. 100 ml · ART.NR 211

JOJOBA OLJA

Jojobaoljan liknar hudens egen struktur och tas därför väldigt lätt upp av huden. Oljan innehåller en del viktiga mineraler och vitaminer inkl den viktiga vitamin E.Den har en naturlig solskyddsfaktor på ca 4 och används därför i LAKSHMI’s sololjor. Lindrar hudinflammationer, eksem, akne, ärrbildningar och är hårvårdande. Passar alla hudtyper och är mycket mild för reaktiv hud. 30 ml · ART.NR 216, 500 ml ART.NR 7216

NYPONROS OLJA/MUSK ROS

Denna olja från Anderna i sydamerika är mycket rik på fleromättade fettsyror, linosyra ca 41 % och linolinsyra ca 39% och med ett innehåll av över 100 mikrogram per 100 gr olja utav vitamin A. Oljan har en upplyftande effekt när den används med Liposomer equilizer, eteriska oljor som ros, cistus, rosengeranium. Lugnar även hudrodnader och känslig hud. 30 ml · ART.NR 218

Nyhet olja Mandelolja, 1 resp 5 L ARGAN OLJA

Rik på linolsyra och vitamin A och E, vilket gör att den tas lätt upp av huden. Den har en oxiderande effekt som minskar fria radikalers inverkan på huden (ligger bakom åldrande processen). Lugnande och gör huden mjuk och elastisk, bromsar åldrande processer och skyddar huden mot toxiska substanser som andas, sväljas eller absorberas genom huden. 30 ml · ART.NR 213 1000 ml · ART.NR 7213 - Salong

HAMPA OLJA

Hampa är rik på fleromättade fettsyror. Oljan utvinns ut av den sorten av hampa som inte innehåller cannabis. Underbar olja för känslig och reaktiv hud, använd som bas i en ansiktsmassage. Mycket värdefull för hudens. Kan också användas invärtes för intag av de livsviktiga fleromättade fettsyrorna. 100 ml · ART.NR 217

INOPHILUM CALOPIUM

Denna olja rekommenderas ofta vid många hudproblem speciellt för brustna kapillärer och blåmärken. Den har också en mycket renade effekt. Gör håret skinande och starkt, och blandas då i i Kaivalya, tillsammans med nardus, rosmarin och himalaya ceder. Motverkar effektivt svamp, blandas då med tea-tree och timjan geraniol. 10 ml · ART.NR 215

51 VETEGRODDSOLJA

Denna olja innehåller lecitin, vitamin A, D men mest vitamin E, cirka 25 %. Regenererande och återuppbyggande av huden. Stärker muskulaturen och körtlarnas funktion. Används om du tränar mycket och gör huden mer elastisk. Effektiv anti-oxidant. Förstäker andra oljor effekt. 100 ml · ART.NR 214

NATTLJUS OLJA

Innehåller GLA, gammalinolensyra, som har en uppbyggande effekt på hudens celler. GLA finner man bara i naturen och kan inte produceras av huden, och är värdigt användbar för den förstärker strukturen hos molekylerna i cellmembranet, ger den styrka och elasticitet. En hög dos av GLA gör därför att huden blir mer elastisk, mjukare samt ökar dess förmåga att binda fukt. Känd för att avlägsna hudojämnheter och rynkor. 30 ml · ART.NR 212

SESAM OLJA

Har en skyddande effekt av huden. Utmärkt lätt massageolja som aktiverar funktionen hos blodkapillärerna och yttre nervbaner. Den har en mycket vatabalanserande effekt, har en viss bakteriedödande effekt och rekommenderas att användas som daglig rutin. Gör en själv helkroppsmassage på 5 min, före dusch varje dag och du minskar oro, stress och trötthet. 100 ml · ART.NR 219

MASSAGE OLJA

VATA MASSAGE OIL PITTA MASSAGE OIL KAPHA MASSAGE OIL


Bad – Aromaterapi serien Unna dig regelbundet ett med fuktgivande egenskaper gör avslappnande bad med välhuden mjuk och spänstig. görande effekt på både kropp & själ! Aroma-baden ökar cirkulationen, ger ny energi och främjar klarhet i tanken. Effektiva

STRESSFREE LIFE RELAXATION VITALITY WINTER PREVENTION UTGÅTT! ART REUM FLEXIBILITY ART-REUM FLEXIBILITY

Alla aroma-bad kan med fördel användas i bubbelbad då de inte skummar. Skaka flaskan innan användning. Häll 1-2 kapsyler i kroppstempererat badvatten.

STRESSFREE LIFE

52

Balanserande för VATA / Torr hud Aroma-bad som balanserar Vata. Idealiskt vid oro, trötthet, instabilitet, sömnlöshet och då man reser mycket. Eterisk olja från sandelträ, lavendel och tulsi bidrar till att skapa stabilitet och inre styrka. Lugnar sinnet och kroppen. Innehåller även aloe-vera. 125 ml · ART.NR 572 500 ml · ART.NR 7572 Cabin

RELAXATION

Balanserande av PITTA Aroma-bad som balansera Pitta; känslig hud och couperose. Ett vederkvickande bad idealiskt vid stress, irritation, trötthet, instabilitet och då man arbetar mycket. Eterisk olja från lavendel, rosengeranium och palmarosa har alla en energigivande, uppiggande effekt på kropp och sinne. Innehåller även aloe-vera. 125 ml · ART.NR 574 500 ml · ART.NR 7574 Cabin

BAD- & DUSCHTVÅL

Balanserande av VATA främst och värk Värmande, blodcirkulationshöjande, lymfstimulerande, avgiftande. Mot reumatisk värk, muskelvärk och stelhet i leder och muskler. En blandning av eteriska oljor (fänkål, eukalyptus, copaiba, timjan och enbär), med björk extrakt (gulbjörken) 125 ml · ART.NR 579 500 ml · ART.NR 7579

VITALITY

Balanserande KAPHA Aroma-bad som balanserar Kapha; fet hud med benägenhet för akne. Perfekt för ett uppiggande och stärkande bad. Idealisk vid brist på energi och motivation. Eterisk olja från ingefära, koriander, muskot, citron, rosmarin och mynta har en stimulerande effekt som förbättrar din vitalitet och ger klarhet i tanken. Innehåller även aloe-vera. 125 ml · ART.NR 576 500 ml · ART.NR 7576 Cabin

AROMATIC BATH-SHOWER

Milda bad- & duschtvålar med eteriska oljor som rengör samtidigt som de underbara dofterna skänker både avslappning och ny energi. JASMINE BATH-SHOWER

ROSE BATH-SHOWER EKOCERTIFIERADE

NY! Balanserande för VATA / Torr hud Härligt doftande, avslappnande bad- och duschtvål som innehåller eterisk olja av jasmin, lavendel, bergamott och ylang ylang. Idealisk i stressiga perioder samt vid oro, trötthet, instabilitet, sömnlöshet samt om man reser mycket. Används som duschtvål eller som skumbad. Ny storlek och nu med svag parymdoft 500 ml · ART.NR 561

NY! Vederkvickande för PITTA / Känslig hud Idealisk i stressiga perioder, vid irritation, trötthet och instabilitet. Lämplig då man arbetar mycket. Eterisk olja från ros, lavendel, rosengeranium och palmarosa har alla en uppfriskande effekt på kropp, sinne och känslor. Ny storlek och nu med svag parfymdoft 500 ml · ART.NR 562

Ny! Stärkande för KAPHA / Fet hud Idealisk för ett stärkande och uppiggande bad. Eterisk olja från rosmarin, mejram, citron och ylang ylang har en stimulerande effekt som främjar motivation, vitalitet och klarhet i tanken. Balanserar Kapha: utmärkt för fet och aknebenägen hud. Ny storlek, och nu med svag parfymdoft 500 ml · ART.NR 564

Ny! Neutral Bath - Shower

Neutral doft där du själv sätter till egena eteriska oljor, till hela flaskan kan du sätta till mellan 30-50 droppar 500 ml · ART.NR 560


över 15 år i sverige med många nöjda kunder och bevisad efektivitet! ASIA SPA - VARBERG ”För vårt SPA är det viktigt att de produkter vi arbetar med är ekologiska. Redan vid starten av ASIA SPA, 2002 valde vi att arbeta med Lakshmis produkter. Det är ett val vi inte har ångrat. Produkterna känns naturliga och har underbara dofter. Produkterna är verksamma och kunderna upplever verkligen skillnad mot mer traditionella produkter. Det är också en stor fördel att produkterna är ekologiskt certifierade.” Birgitta Warfvinge Behandling och produkt ansvarig

RIDDARKLINIKEN STHLM “Lakshmi är en hudvård som är mer än de vanliga. Många av mina kunder blir mer än nöjda när de ser effekten av Lakhmis produkter efter mina behandlingar och egen användning hemma. Flera kunder med olika hudproblem, hudtillstånd ex, svår rosacsea som de ibland sökt hjälp för hos hudläkare, har i många fall blivit i stort sett fria från sina tidigare problem.” Ing-Marie Svenson Hudterapeut

RÅDHUSPRAKTIKEN ENKÖPING

“Lakshmi har verkligen betytt mycket för mig och min salong. Bytet av märke var mycket positivt. Alla mina kunder är idag nöjda. Detta har lett till att min salong har utvecklats positivt ekonomiskt och jag får resultat med mina kunder hudproblem som jag inte fått förut.” Maria Redlund Hudterapeut

PRIVAT KUND

Jag har aldrig känt mig så underbar i min hud. Ren fräsch och len. Rynkorna har också reducerats tack vare Lakshmis Anti-Age serum. Känner mig inte så torr som jag kunde göra innan jag började använda Lakshmi. Madeleine Pontén

SPA CHEF Under mina många år som anställd arbetade vi med Lakshmi. Trots gedigen erfarenhet har jag sällan stött på ett märke som har ett så genomtänkt koncept. Produkternas annorlunda och rena dofter tröttnar man aldrig på och filosofin runt Ayur-Veda är lätt att knyta till behoven vi människor idag har. Märket kommer alltid att ligga mej varmt om hjärtat. Hedvig Sundqvist Fd spachef Ronneby Brunn Spa

PRIVATKUND Mitt intresse för ayurveda ledde mig till en Lakshmi salong i Göteborg 2003 då jag hade mycket torr hud och eksem över hela kroppen och sedan dess bara njuter av produkterna som är väldoftande läkande OCH ekologiska. Ska nu även prova sminket. Älskar det ayurvediska konceptet och att Lakshmi är Made by Joy! S.B. Göteborg

YOGA LÄRARE

Som yogalärare o ayurveda hälsorådgivare på Ayama Yoga Studio är det givet att jag använder Lakshmi. Stort och brett sortiment! Produkterna är härliga i doft och konsistens. Kosttillskotten är lätta att använda och ger fantastiska resultat! Patricia Gloria, Karlshamn

53

AROMATERAPEUT

Som Aromterapeut är eteriska oljorna kvaliteoch ursprung väldigt viktig och där är Lakshmis eteriska oljor ett utmärkt val som jag varmt kan rekommendera. Sonya Marklund, Umeå

AYURVEDA KLINIK Ayurveda Klinik/Utbildning Lakshmis produkter har en påtaglig känsla av renhet kavalitet och kunskap som upplevs inifrån och ger lysande resultat som syns på utsidan. Produkterna bär en djup visdom som känns och ger glädje att få använda i behandlingar. Lakshmi har ett helhetskoncept som skapar möjligheter att kombinera olika produkter från eteriska oljor, tinkturer och örter som gör att det blir bra resultat. Susanne Montelius, Yantra Ayurveda, Gränna

AYURVEDA KLINIK/SHOP Vi säljer Lakshmi i vår ayurveda butik och har många nöjda kunder. Veda Lila Stockholm

Varje gång som jag rakade mig fick jag problem. Jag provade allt utav professionella produkter som marknaden erbjuder, tyvärr med samma resultat: irritation och dermatitis (hudinflammation) redan efter 2-3 dagars rakning. Slutligen blev jag ordinerad kortison för att lugna ner besvären efter rakning. Min fru fann en salong som rekommenderade en ny ekologisk rakgel från LAKSHMI. Utan stora förhoppningar provade jag den och redan efter 14 dagar var mina besvär borta och jag kan använda rakgelen varje dag utan problem. Har alltid tror att naturliga produkter inte var effektiva, men jag måste tillstå att jag måste ändra min uppfattning. Guiseppe

ERFARENHETER

PRIVATKUND


54

Ansikts- & Kroppsbehandlingar

ayurvedisk massage Vi utsätts dagligen för påfrestningar i vår omgivande miljö som påverkar både kropp och sinne negativt. Behovet av inre lugn, avslappning och välbefinnande är större än någonsin. LAKSHMI holistiska skönhets­tänkande inriktar sig på att skapa en djupare känsla av inre välbefinnande och balans som manifes­teras i form av en friskare hud och förnyad livskraft. LAKSHMI har utvecklat salongsbehandlingar baserade på 5000-åriga Ayurvediska terapier som främ­jar balans och livsglädje. Med hjälp av ljudets, färgernas, dofter­nas, smakernas, rörelsernas och beröringens inverkan på människan, skräddarsys behandlingarna efter dina behov. Ayurvedisk massage är en upplevelse för både kropp och själ som väcker och stimulerar energi: mjukt, har­moniskt och behagligt. Kontakta en LAKSHMI återförsäljare nära dig, så får du veta mer om dessa underbara behandlingar för både ansikte och kropp. Du finner dem också på vår hemsida: www.lakshmi.se

Exempel på behandlingar ca tid

Royal Face Treatment, för alla sinnen 90 min Gemstone Face treatment, V/P/K 55-75 min Iris face treament, hyperkänslig hud 55-75 min Netra ögonbehandling, kristallmassage 20-30 min Garshan detox, vätskedrivande (kapha) 60 min Garshan slim, fettförbränning (vata) 60 min Garshan Tonic, pitta-cellulitbehandling 60 min Gamathi, tunga ben, dålig cirkulation 50 min Body and Breast Firming 40 min Pada, fotbehandling 40 min Pinda Sweda, massage m örtpåsar 60-90 min Art-Reum behandling för värk 60-75 min Stone Swedana, varma stenar 60-75 min Ratna Face rejuvenation 50-75 min Ratna Abhyanga, helkropp 90 min Shirodara, oljeström i pannan 50-90 min Swedana, ångbehandling 40-75 min Abhyanga, ayurvediska massage 60-90 min Thermo Camera, hudanalys med optisk skanner


MEDICAL SCOPE Har du funderat hur bra din behandling egentligen fungerar? Ibland får du ett underbart resultat av dina behandlingar men kunden tittar i spegeln och ser tveksam ut? Det kan vara svårt att övertyga en kund som efter flera behandlingar och månader har fått mycket bättre hud, ökad spänst, bättre syreomsättning och betydligt mindre rynkor. Här är lösningen, en TELE-CAMERA som ansluten till en dator som online visar hudens tillstånd just nu: - Akne - Rynkor, åldrande, syrebrist - Pormaskar och comedoner - Ytliga kärl, pigmentförändringar - Dermatitis - Hudens spänst, elastin och kollagena fiberer - Säkrare bedömma hudens vata/pitta/kapha obalanser - Celluliter - Ödem - Håranalys mm Du kan lätt spara en bild i datorn och jämföra resultaten FÖRE och EFTER en behandling. Du kan göra bättre val av produkter och behandling när du har en mycket mer exakt hudanalys. Du kommer att kunna motivera dina kunder till fortsatta behandlingar och produktköp på ett mycket mer övertygande sätt.

PINDA SWEDA

SHIRODHARA En klassisk ayurvedisk behandling, består i huvudsak av en stråle av varm olja på pannan som ger en mycket djup avslappnad och skön känsla. Shirodhara skapar ett unikt djupt tillstånd av avspänning som minimerar (negativa) tankar och skapar en känsla av pånyttfödelse och vitalitet. Njut av denna underbara avkopplande känsla som frigör nervösa spänningar, minskar mental och fysisk trötthet och renar sinnet; den bästa bland antistress behandlingar.

RATNA

I sanskrit betyder Ratna ”hemligheten hos ädelstenar” och denna behandling ger ett omslutande ögonblick av inre frid. En behandling som syftar till balansering dina energicentra, genom att använda stenar och bergskristaller som stimulerar de olika Marmapunkterna och chakran.

En varm och behaglig ayurveda behandling för totalt välbefinnande. Du masseras med varma mjuka linnepåsar fyllda med örter tillsammans med het olja över kroppen och musklerna för att undanröja trötthet. Dessa påsar används varma för att dels möjliggöra passage av oljor och örter genom hudens vävnad för att dels rena, smörja och lindra trötta, värkande muskler och leder. Mjukar upp hela kroppen.

55


“Varje blomma har sin

droppe dagg, varje blomma har sin egen parfym, varje planta har sin egen hemlighet “ Indisk sång

Argan frukt

LAKSHMI Sverige Vassö 126 473 94 Henån Sverige tel. +46 304 30770 fax +46 304 379 95 info@lakshmi.se www.lakshmi.se

Produktkatalog Lakshmi 56 sidor  

Ny version Jan 2017, ekologiska hudvårdsprogram, hudvård, kroppsvård, hårvård, make-up, eteriska oljor mm allt baserat på ayurveda

Produktkatalog Lakshmi 56 sidor  

Ny version Jan 2017, ekologiska hudvårdsprogram, hudvård, kroppsvård, hårvård, make-up, eteriska oljor mm allt baserat på ayurveda

Advertisement