Page 1

CONVERSA 1 PROJECTE VOLCANS – 23 de gener de 2012 Contextualització: Estem tots els infants i la mestra en rotllana a l’Assemblea i parlant de l’Hivern, de la neu i que a Formentera no hi ha

neu, parlam de que a altres llocs si que n’hi ha. Això fa pensar a en Yoxua que a altres llocs també hi ha VOLCANS, però que

quan neven no funcionen. La conversa esdevé de la següent manera: YOXUA: -El foc derreteix la neu, explota i surt la neu. JAVITO: -De los volcanes YOXUA: -NO SÉ CÓMO EXISTEN LOS VOLCANES CON LA LAVA Y CÓMO SE HACE (la lava)

EVELYN: -El foc amb la neu, s’apaga EDY: -“Los malos de los Gornitis son de lava” ANWAR: -Sí, són de lava BREOGHAN: -“El fuego de los volcanes se hace con los rayos de las nubes y hace la lava”

YOXUA: -“Claro que no!” LAURA M: -“Los rayos salen cuando quieren” MARIO: -Explota la lava quan el volcà “tiembla” MESTRA: -Per què tremola? MARIO: -“Las rocas de dentro el volcán, cuando tiembla, cuando salen explotan”.

BREOGHAN: -“La lava no puede ir por el agua porque se derrite” AITANA: -L’aigua apaga la lava i el foc. DANI: En Tenerife hi ha un “volcán que está debajo del agua y cuando llueve, explota y todos tienen que ir a sus casas” BREOGHAN: -“No es verdad” DANI: -”Qué sí! Que me lo ha dicho mi madre!”


MESTRA: -Per què no és veritat? YOXUA: -“Porque es una broma”, ell no ho sap LAURA M: -“Seguro que hay una puntita rota, alguien ha visto la puntita y mira qué es eso (un volcán)” DANI: -“Mi mamá fue a Tenerife, estaba nadando y había visto un volcán por debajo del agua y se fue corriendo a casa y me lo contó”

BREOGHAN: -“ ¿Por qué no hacen una máquina para que los volcanes no salgan?”

JAVITO: -“Una chica se dormía en el agua y estaba caliente como la lava”

YOXUA: -“Seguro que había un volcán” MARIO: -“No sé como cómo Dani puede decir que los volcanes están debajo del agua porque un volcán en todos los países está en una isla que no hay casas ni nada” MESTRA: Tots estan a una illa? DANI: -No! Alguns a una illa i uns davall de l’aigua. JAVITO: -A la selva MARIO: -“A la selva no, porque sino los animales pueden entrar, y los rinocerontes con el colmillo le dan al volcán y explota”

MESTRA: -Voleu saber on són els volcans? TOTS: -Si! EDY: -“Creo que en la biblioteca tienen un libro que puede explicarnos que no está el volcán en el agua” YOXUA: -“Le preguntaré a mi madre” MESTRA: -Voleu que anem a la biblioteca a cercar llibres de volcans? TOTS: Si!!!


AVALUACIÓ EN GRAN GRUP DEL PROJECTE 21 de maig de 2012 MESTRA: Vos ha agradat el Projecte dels Volcans? TOTS: Sí! MESTRA: Què és el que més vos ha agradat? JAVITO: El volcà de bicarbonato DANI: Anar als padrinets a fer l’exposició LAURA: El volcà quan va explotar a l’exposició EDY: El volcà que ens va ensenyar sa meva mamà MESTRA: Creis que heu après coses? TOTS: Sí! MESTRA: Vos ha agradat fer un Projecte? JAVITO: Sí, “un montonazo” AHSLEY: Sí, “porque hemos aprendido mucho” Després d’explicar tot el que hem fet al Projecte, hem fet un símil de la metodologia de l’aprenentatge, i els infants han fet la reflexió per ells tots sols que aprens molt fent projectes, i que les sumes i els poemes no s’aprenen de la mateixa manera.

conversa i avaluació  

AVALUACIÓ EN GRAN GRUP DEL PROJECTE 21 de maig de 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you