Page 1


2

3


6

7


We hebben in totaal 170 klachten en 73 complimenten van bewoners ontvangen. De meeste klachten gingen over de dienstverlening van Laurentius en over reparatieverzoeken.

8

9


Last of toch overlast? Uw heeft het misschien al een keer meegemaakt, te harde muziek van de buren die door de muren bonkt waardoor u ’s nachts niet kon slapen. Of afval voor de deur wat daar niet hoort. Overlast overkomt iedereen wel eens, het is een veel voorkomend probleem. Belangrijk dat bewoners weten hoe hier mee moet worden omgegaan of wat ze er aan kunnen doen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen last en overlast? Onder last verstaat men gewone leef-geluiden, dus bijvoorbeeld wanneer de buren de deuren hard dichtslaan of wanneer het volume van de televisie te hard staat. Het wordt overlast wanneer een probleem vaker of langdurig voorkomt, bijvoorbeeld: harde muziek, stank/vuil, ruzies of overhellende bomen. Tips om overlast te bespreken

1. Probeer eerst samen met uw buren naar een oplossing te zoeken. 2. Spaar uw ergernis niet op, maar benader uw buren wanneer u overlast ondervindt. 3. Bent u boos? Ga dan het gesprek niet aan. De kans is groot dat u ruzie krijgt. 4. Als u bij uw buren aanbelt, vraag eerst of het uitkomt. Als dat niet zo is, maak dan een afspraak. 5. Leg uit waarvan u precies overlast heeft en op welke tijden. Geef ook aan wat de overlast met u doet. 6. Probeer niet te klagen, maar ga samen op zoek naar een oplossing. Zo voelen zij zich niet meteen aangevallen. 7. Vraag uw buren of ze ook wel eens last van u hebben. En kijk samen naar een oplossing. 8. Dreigt er ruzie? Stop het gesprek. Ruzie lost zelden een probleem op. Maak een nieuwe afspraak om het verder te bespreken. 9. Blijf redelijk. U kunt iets vragen, maar stel geen eisen. 10. Probeer samen afspraken te maken waar beide partijen zich prettig bij voelen. Wat kan Laurentius voor u doen? Mocht het alsnog niet lukken om samen tot een oplossing te komen of durft u het gesprek echt niet aan? Dan kunnen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden. Op onze website kunt u het formulier ‘overlast melden’ vinden. Via dit formulier kunnen wij uw melding schriftelijk in behandeling nemen. Uiteraard geheel vertrouwelijk.

Daarnaast schakelen wij vaak Buurtbemiddeling Breda in. Het voordeel van buurtbemiddeling is dat zij onbevooroordeeld en onpartijdig kunnen bemiddelen tussen twee partijen. Bemiddeling is gratis en uw conflict wordt vertrouwelijk behandeld. U mag ook zelf Buurtbemiddeling Breda inschakelen via telefoon (076) 7 370 313 of e-mail buurtbemiddeling@socialworkbreda.nl.

14

15


16


18

19


22

23


26

27


Profile for Laurentius

Magazine mei 2017  

Magazine mei 2017  

Advertisement