Page 1

D L E A U P O R T F O L I O E A T


C U R R I C U L U M

V I T A E

ALGEMENE GEGEVENS:

OPLEIDING:

Laure De Lat

Latijn Moderne Talen ASO – Koninklijk Atheneum, Aalst (2008-2014)   Interieurarchitectuur – Sint-Lucas (KU Leuven), Gent (2014-...)

03-07-1996 Exterkenstraat 31 9310 Moorsel Belg Student Rijbewijs B

TALENKENNIS:

-Nederlands: moedertaal -Frans: basiskennis -Engels: goed gekend -Spaans: noties -Duits: noties

COMPUTERKENNIS: -Word -Powerpoint -Excel -Autocad -Indesign -Photoshop -Rhino -Grasshopper


WERKERVARING Horeca - Kompass Klub, Gent 2016-... -Barverantwoordelijke -Verkoop tokens HR - Ontex, Buggenhout Zomer 2017 -Orderprocessing in SAP Sustainability – Ontex, Aalst Zomer 2016 -Gegevens doormailen naar klanten -Archief ordenen

Administratie dienst NEO – Proximus, Evere -Gegevens servers in nieuw digitaal programma zetten -Fouten opsporen en bijhouden in bestand

Zomer 2015

Magazijnier – Brantano, Erembodegem 2013-2014 -Orderpicken  Secretariaat archief – Jan De Nul, Aalst -Dossiers klasseren -Archief ordenen

Zomer 2012


B O U W T E C H N I E K E N De relatie tussen plan en uitvoering is niet altijd even makkelijk. Deze tafel heb ik samen met nog drie medestudenten volledig zelf gemaakt. De tafel bestaat uit planken die aan elkaar hangen met touw en kledingknopen. Door de helft van de tafelpoten te demonteren kan je van de tafel een zitbank maken.


E X P R E S S I E Architecturale elementen herkennen in piepschuim. De piepschuimen modellen zijn omgezet in verschillende materialen: plastic, gips en staal. Hiervan heb ik houtskool tekeningen gemaakt van 180 cm op 100 cm. Deze houtskooltekeningen zijn gemaakt vanuit een standpunt zodat het lijkt alsof je voor een groot monument staat.


Houtskool 100cm x 180 cm


I N S T A L L A T I E


E

X

P

E

R

I

M

E

N

T


N E W

W A L L S

P L E A S E ?

Deze loft werd ontworpen voor een jong, startend koppel in Loods 22 in de Voorhaven in Gent. Vooraan in het ontwerp is een workshop voorzien waar de juweelontwerpster kan werken en klanten kan ontvangen. Door de draaiende kastenwand is de ruimte zeer dynamisch en kan het veranderen van een gesloten naar een open ruimte.


T E C H N O P A V I L J O E N Dit tijdelijk paviljoen werd ontworpen om in De krook te plaatsen. Inspiratie voor de vormgeving van dit paviljoen vond ik bij het muziekgenre techno. Het is een statisch ontwerp met een bepaald ritme en materialen die ons meteen doen terugdenken aan de industrie.


S T U D E N T E N R E S T A U R A N T Alma 2 is het studentenrestaurant van de KU Leuven. Het restaurant is niet meer up-to-date dus heb ik dit volledig herdacht. Leuven wil zich steeds meer profileren als fietsstad dus het leek mij ideaal om de fiets binnen te brengen in de Alma. Via een fietsbrug in de vorm van een fietswiel kunnen de studenten recht naar de fietsstalling rijden in de kelder. Door de toevoeging van deze fietsbrug onstaat er een constante dynamiek in het restaurant.


M I X E D

M E D I A

Enkele pagina’s uit een zelfontworpen, fictief tijdschrift.

MAKERS. MAART-JUNI 2017 / EDITIE 23 / €7

STARTUPS IN GENTSE LOODS DOK NOORD ATELIERBEZOEK: LAURE DE LAT VAN BOOM TOT MEUBEL VIRTUELE RONDLEIDING DOOR LOFT ECOLOGISCH BOUWEN KUNST IN DE KIJKER SABINE MARCELIS A BRAVE NEON WORLD PIETERJAN GINCKELS #IKKOOPBELGISCH


U - H O S T E L Deze hostel werd samen met Maxine Vanhoutte en Sarah Verstraete ontworpen. De hostel is gelegen in Berlijn. In Berlijn verplaatsen de mensen zich vaak met de metro. Elk metrostation (u-bahn) heeft een specifieke soort tegelbekleding. Om het metrogevoel binnen te brengen in de hostel hebben we voor elk verdiep een verschillende soort tegel gekozen als thema. Het ontwerp van de hostel werd zowel conceptueel als bouwtechnisch uitgewerkt. Er werd rekening gehouden met de verschillende factoren: structuur, licht, akoestiek, HVACS en brandveiligheid.


LANGE KRUISSTRAAT ORANJEBERG

Passage + Gezellig vertoeven

HOLY SIT


Holy sit is een publieke bank waar passanten even kunnen vertoeven. Deze bank werd ontworpen samen met Helena Baert en Marieke Van de Walle. Met dit ontwerp is het de bedoeling om de niewsgierigheid van de passanten op te wekken. Wanneer je op de bank zit, kom je in contact met onbekenden via verschillende interfaces. Door een fysieke drempel tussen de mensen te plaatsen, willen we de drempel tot het beginnen van een gesprek verlagen. Het is een speels ontwerp dat zelfs de mogelijkheid biedt om gesprekken af te luisteren. Voor het algemene concept van deze publieke bank hebben we onze grootste inspiratie gehaald bij de biechtstoel.


Opmerkelijke dingen die ik tegenkom in het dagelijkse leven leg ik graag vast op foto.


Portfolio Laure De Lat  
Portfolio Laure De Lat  
Advertisement