Page 1

HEM TRIAT EL NOM DE LA CLASSE: SOM ELS CARGOLS

PROJECTE DELS CARGOLS

1


QUÈ SABEM DELS CARGOLS????

 TENEN DUES BANYES.  TENEN UNA CLOSCA.  SÓN PETITS.

PROJECTE DELS CARGOLS

2


ENGANXO GOMETS AL CARGOL I EM FIXO MOLT BÉ EN LA SEVA FORMA!

PROJECTE DELS CARGOLS

3


ALIMENTACIÓ:

ELS CARGOLS SÓN HERBÍVORS, ÉS A DIR QUE MENGEN VEGETALS. TAMBÉ NECESSITEN AIGUA PER VIURE. I PER TENIR LA CLOSCA BEN DURA HAN DE MENJAR CLOSQUES D’OU

PROJECTE DELS CARGOLS

4


COM ES DESPLACEN ELS CARGOLS?

ES DESPLACEN SOBRE LA SEVA PANXA. QUAN CAMINEN FAN BABES I A VEGADES VAN DEIXANT LES SEVES CAQUETES. NOSALTRES CAMINEM SOBRE LES NOSTRES DUES CAMES. AVUÍ HEM JUGAT A DESPLAÇAR-NOS COM CARGOLS:

PROJECTE DELS CARGOLS

5


PARTS DEL CARGOL: OBSERVEM ELS CARGOLS AMB LES LUPES PER VEURE BÉ CADASCUNA DE LES SEVES PARTS

PROJECTE DELS CARGOLS

6


COM ES REPRODUEIXEN? ELS CARGOLS NEIXEN DELS OUS QUE PONEN.

PROJECTE DELS CARGOLS

7


ON VIUEN ELS CARGOLS? VIUEN A LA MUNTANYA, PERÒ ELS QUE TENIM A LA CLASSE VIUEN A LA CARGOLERA

DUES CARGOLERES PETITES

UNA CARGOLERA GRAN

PROJECTE DELS CARGOLS

8


ELS SENTITS: ELS CARGOLS TENEN ELS ULLS A LES SEVES DUES BANYES I NO A LA CARA. EL NAS TAMBÉ EL TENEN EN DUES BANYETES MÉS PETITETES. LA BOCA LA TENEN A SOTA DE TOTES AQUESTES BANYES I L’ARROSSEGUEN PEL TERRA QUAN CAMINEN.

ULLS

NAS

BOCA

PROJECTE DELS CARGOLS

9


ELS CARGOLS SURTEN QUAN PLOU I S'AMAGUEN QUAN FA SOL.

PROJECTE DELS CARGOLS

10


AQUEST ÉS L'ORIOL, LA NOSTRA MASCOTA. AMB L'ORIOL HEM APRÉS MOLTES COSES I ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ. NOSALTRES L'ESTIMEM I EL CUIDEM MOLT I ELL DE TANT EN TANT ENS PORTA PETITES SORPRESES A LA CLASSE EL DIBUIXEM I EL PINTEM!!!

PROJECTE DELS CARGOLS

11


LECTOESCRIPTURA: APRENEM A ESCRIURE LA PARAULA CARGOL: REPASSEM CADA LLETRA DE LA PARAULA

C

A

R

G

O

L

O

L

ARA RETALLEM LES LLETRES DE LA PARAULA I LES ENGANXEM PER ORDRE:

C

A

R

G

ARA INTENTO ESCRIURE LA PARAULA JO SOLET/A:

PROJECTE DELS CARGOLS

12


DIBUIXAREM CARGOL AMB EL PROGRAMA TUX PAINT.

PROJECTE DELS CARGOLS

13


"EL CARGOL" AMB TRES GOTETES DE PLUJA ENGANYARÉ EL CARGOL PERQUÈ SURTI I TREGUI BANYA ENCARA QUE FACI SOL. (Joana Raspall)

PROJECTE DELS CARGOLS

14


CANCÓ

PROJECTE DELS CARGOLS

15


ENDEVINALLA NO ÉS BOU I PORTA BANYES, NO ÉS PARAIGUA I SURT QUAN PLOU, PORTA LA CASA A SOBRE I VA SEMPRE A POC A POC.

PROJECTE DELS CARGOLS

16


QUE HEM APRÈS TOT EL GRUP?  HI HA CARGOLS DE TERRA I DE MAR: LES CARGOLINES.  SÓN HERBÍVORS.  ETC...

PROJECTE DELS CARGOLS

17


AVALUACIÓ: POSA UN GOMET VERD A LA RESPOSTA CORRECTE. LA CLOSCA TÉ FORMA DE:

ESPIRAL

LA MAJORIA DELS CARGOLS SÓN

RODONA

HERBÍVORS

CARNÍVORS

QUANTES BANYES TÉ?

2 PROJECTE DELS CARGOLS

3 18

4


QUÈ HEM FET PER APRENDRE? EXPERIÈNCIES: o CONSTRUIM UN TERRARI: BUSQUEM UNA CAPSA GRAN PERQUÈ ELS CARGOLS VISQUIN MILLOR. DEMANEM A L’ISAAC QUE FACI FORATS A LA TAPA PERQUÈ ELS CARGOLS PUGUIN RESPIRAR. o ANEM A BUSCAR CARGOLS AL PATI PETIT DE P3. o ANEM A LA CUINA A BUSCAR ENCIAM. FEM DOS ENCARREGATS. o ELS HI TIREM AIGUA PERQUÈ SURTIN DE LA CLOSCA. L'ISAAC ENS REGALA UN SPRAY PER TIRAR-LOS L'AIGUA EN FORMA DE PLUJA. o MUNTEM A LA CLASSE UN RACÓ PER EXPOSAR TOTA AQUESTA INFORMACIÓ I EL MATERIAL QUE PORTEN ELS ALUMNES DE CASA. ELS NENS I NENES SEMPRE QUE VOLEN PODEN OBSERVAR ELS CARGOLS I TENIR-NE CURA. o OBSERVEM ELS CARGOLS AMB LES LUPES PER VEURE BÉ CADASCUNA DE LES SEVES PARTS. o MIREM LA PEL·LÍCULA QUE HA PORTAT L’ÀLEX.....ÉS MOLT INTERESSANT. o ENS DESPLACEM COM CARGOLS. o FEM SERVIR L'ORINADOR: PER BUSCAR INFORMACIÓ, PER ESCOLTAR EL CONTE I LA CANÇÓ, PER ESCRIURE LA PARAULA "CARGOL", PER UTILITZAR EL PROGRAMA "TUX PAINT"............. o APRENEM UNA POESIA I UNA ENDEVINALLA MOLT BONIQUES. o CANTEM TOTS JUNTS LA CANÇÓ. o ENS DESPLACEM COM ELS CARGOLS. QUE DIVERTIT!!!! o QUAN ANEM A LA GRANJA BUSCAREM CARGOLS I ELS OBSERVAREM ENCARA MÉS. APROFITAREM PER DEIXAR ELS DE LA NOSTRS CARGOLERA LLIURES I FELIÇOS AL CAMP QUE ÉS ON HAN D'ESTAR.

PROJECTE DELS CARGOLS

19


HAN PORTAT INFORMACIÓ: L'ALEX: ha portat informació i una cargolera petita amb cargols. L'AINHOA: ens ha portat un conte molt bonic. EL RAYAN: ha portat un mural amb uns dibuixos de cargols. EL VICTOR: ha portat una cargolera petita amb cargols. La Nayara ens ha explicat que hi ha cargols de terra i cargols de mar: CARGOLINES. El Carlos ha portat un dibuix molt bonic.

PROJECTE DELS CARGOLS

20


AQUEST PROJECTE L'HEM REALITZAT A PARTIR DE LA CURIOSITAT DELS NENS I NENES DE SABER MÉS I MÉS COSES DELS CARGOLS. ÉS EL NOM DE LA NOSTRA CLASSE, AIXÒ HO VAM DECIDIR DESPRÉS D'ESCOLTAR EL CONTE "EL CARGOL I L'HERBA DE PONIOL". EL PERSONATGE QUE MÉS ENS VA AGRADAR VA SER EL CARGOL.

MOLTES GRÀCIES A LES FAMÍLIES PER AJUDAR ALS NENES I A LES NENES A BUSCAR INFORMACIÓ. ENCARA QUE JA TENIU L'ÀLBUM A LES VOSTRES MANS EL NOSTRE PROJECTE NO S'ATURA JA QUE CONTINUAREM CUIDANT ELS CARGOLS DE LA NOSTRA CARGOLERA I QUAN ARRIBI EL BON TEMPS EL RETORNAREM AL SEU ENTORN NATURAL QUE ÉS ON HAN D'ESTAR PER VIURE MOLT FELIÇOS I TRANQUILS.

PROJECTE DELS CARGOLS

21


PROJECTE DELS CARGOLS

22

Projecte els CArgols_Fitxes de treball  
Projecte els CArgols_Fitxes de treball  
Advertisement