Page 1

PORTFOLIO LAURA PIKKUSAARI


LAURA PIKKUSAARI Olen 26-vuotias toisen vuoden arkkitehtuurin opiskelija Oulusta. Ennen nykyisten opintojeni aloittamista valmistuin muotoilijaksi keväällä 2016 Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta. Alunperin olen lähtöisin Porista. Minua kiinnostaa erityisesti se, kuinka tilat vaikuttavat ihmisiin. Suunnitelmissani haluan löytää käyttäjälle parhaan mahdollisen ratkaisun, estetiikasta tinkimättä. Nautin ja inspiroidun luonnosta, varsinkin metsistä ja puista. Matkustellessani haluan tutustua alueen luonnon lisäksi kulttuuriin ja arkkitehtuuriin, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.


KOULUTUS 8/2016 -

Arkkitehtuuri, Oulun Yliopisto 8/2012 - 5/2016

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu, Muotoilija (AMK), Savonia-AMK 2011 - 2012

Kankaanpään opiston arkkitehtuurilinja 2011

Ylioppilastutkinto 2011

Kuvataiteen lukiodiplomi TYÖKOKEMUS

11/2015 - 8/2016 ja 6/2017 - 9/2017

Arkkitehtuuritoimisto Riitta Korhonen Oy, avustava suunnittelija 6/2015 - 8/2015

Korona keittiöt, freelance-muotoilija tuotekehitysprojektissa 6/2014 - 7/2014

RTK-palvelu, siivooja 6/2013 - 9/2013

Rautiaisen Pelti ja Ilmastointi, rakennusapulainen 3/2010 - 6/2011

Satakunnan Osuuskauppa, Porin Prisma Mikkola, myyjä 11/2007

Suunnittelutoimisto Innan, tet-harjoittelija KIELITAITO suomi englanti ruotsi espanja

äidinkieli hyvä tyydyttävä alkeet

KÄYTTÄMÄNI OHJELMAT ArchiCAD AutoCAD Artlantis Revit Adobe Photoshop Adobe InDesign Microsoft Word Microsoft Power Point Microsoft Excel SketchUp Rhinoceros


ARKKITEHTUURI– JA DESIGNKESKUS NYKYAIKAINEN ARKKITEHTUURI II, PERUSTEET SYKSY 2017 ArchiCAD, Adobe Photoshop

Kurssin tehtävänä oli suunnitella arkkitehtuuri– ja designkeskus Oulun Kiikelinsaaren. Ideani lähtökohtana toimi ympäröivät rakennukset, erityisesti teatterin ja kirjaston neliönomaiset muodot. Suunnittelemani rakennus kytkeytyy vierasvenelaituriin ja kaupungin koordinaatistoon. Rakennus rakentuu pohjaltaan neliön muotoisen lattialaatan ja katon väliin. Katon alla seinälinjat poikkeavat alueen koordinaatistosta, kääntäen sisäänkäyntijulkisivua kohti keskukseen saapujaa. Keskuksen leikkaukseltaan v-muotoista kattoa kannattelee julkisivussa kulkevat palkit, jotka luovat vaihtelua pelkistettyihin julkisivuihin. Rakennuksesta palkkien välistä loistava valo tekee rakennuksesta kutsuvan hämärän aikaan.


rsion

NÄYTTELYTILA JÄTE SK VARASTO TK KEITTIÖ MONITOIMITILA HK SOS WC AULA TOIMISTO NAULAKKO WC TK KAHVILA JK/P

APK


GS Edu catio nalV ersi on


A

NÄ YT TE LY T 202 ILA ,6 m

4,5 m

2

VA RA ST O 2

SK

2,2 m

1,4 m

2

TK

4,4 m

KE

2

Y

SIIRT OSE INÄ

2

JK/P

ITT

APK

MO

NIT

19, 0m

T. 11, 9m

2

OIM

ITI

52, LA 4m

2

HK

2

TE

2

SO

S. 10, 4m 2

WC

TO IMI ST O 15 ,7 m

2

5,0 m

2

AU L

38, A 3m

NA UL AK KO 9 ,6 m

2

2

KA HV ILA 5

WC

5,0 m

2

SIIRT OSE INÄ

9,9 m

TK

8,2 m

2

2

A


LINTUTARKKAILIJAN MAJA CAD I NYKYAIKAINEN ARKKITEHTUURI I, PERUSTEET RAKENNUSOPIN PERUSTEET, HARJOITUSTYÖKURSSI KEVÄT 2017, SYKSY 2017 SketchUp, Adobe Photoshop

Arkkitehtuurin opintojeni ensimmäisenä keväänä, nykyaikaisen arkkitehtuurin kurssin tehtävänä oli suunnitella lintutarkkailijan maja Liminganlahdelle. Suunnitteluni lähtökohtina olivat ilmansuunnat ja näkymät. Kahden rakennusmassan välistä avautuu näkymä pohjoiseen merelle. Suunnitelma tuli esittää käsin piirtäen muoville ja siitä tuli rakentaa tarkka pienoismalli. CAD I -kurssin osasuorituksena tehtiin vielä SketchUp ja Photoshop -ohjelmia käyttäen visualisointikuva. Opintomme jatkuivat toisen opiskeluvuoden syksyllä oman lintutarkkailijan majan pää-, työ- ja osapiirustusten tekemisen parissa.


TERÄVÄPÄÄN INVENTOINTI ARKKITEHTUURIN HISTORIA II, HARJOITUSTYÖKURSSI SYKSY 2017

Turkansaaren ulkomuseon alueella Siikasaaressa, Oulussa, sijaitsee rakennus nimeltä Teräväpää, jonka inventoimme kuuden opiskelijan ryhmässä. Mitattuamme rakennuksen piirsimme käsivaraiset mittauspiirustukset rakennuksesta ja kirjoitimme rakennuksen kohdekuvauksen. Kurssiin sisältyi myös henkilökohtaisena suorituksena toteutettavat detalji- ja perspektiivipiirustus.


SISUSTUSARKKITEHTUURI JA KALUSTEMUOTOILU Sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opinnoissani toteutettamiani töitä: Liikuntakeskuksen pukuhuone konseptia, 2015, suunnitellessani tavoitteenani oli tuoda elämyksellisyyttä liikuntasuorituksen yhteyteen. Liikkumaan menevä kohtaa pukuhuonetiloissa aktivoivia pintoja, kun taas liikuntasuorituksen jälkeen vastassa on rauhoittavaa koettavaa. Ajatus toimii erityisesti silloin, kun pukutila suunnitellaan läpikuljettavaksi ja molempien puolien sisäänkäyntejä suojaa seinät.


Kesällä 2015 osallistuin osana neljän opiskelijan ryhmää tuotekehitysprojektiin, jossa tehtävänämme oli kehitellä erityisesti naulakkokalusteita kouluihin ja päiväkoteihin. Kuvan naulakko on osa tätä suunnittelemaamme kalustesarjaa. Ideasuunnitelmiemme pohjalta tilaaja toteutti prototyyppien valmistuksen ja testauksen.


LAURA PIKKUSAARI laura.pikkusaari@student.oulu.fi 040 834 1015

Portfolio Laura Pikkusaari  
Portfolio Laura Pikkusaari  
Advertisement