Page 1

Concept book

gsus sindustries standontwerp 速

Laura Kleinhans R1A


Inhoud Voorwoord p. 3 Concept p. 4 Moodboards p. 5 Inspiratie Bread & Butter beurs Materialen Werktekening p. 8 Renderingen p. 9 Nawoord p. 12

2


Voorwoord In Berlijn vindt van 8 t/m 10 juli 2014 weer de Bread & Butter beurs plaats. Ik heb de opdracht gekregen van Viva La Fashion om voor het modemerk Gsus Sindustries een stand te ontwerpen voor op deze beurs. Viva La Fashion is een organisatie die voor verschillende modemerken werkt aan hun brand image, ofwel de identiteit van het merk. Samen met hun willen we een stand neerzetten die vernieuwend, origineel en experimenteel is, en dus aantrekkelijk is voor het publiek. In dit concept boek zal een duidelijk beeld gegeven worden van het ontwerp en de keuzes van mijn concept. Doormiddel van moodboards, waar ik mijn inspiratie heb afgebeeld, is het begin idee te zien. De werktekeningen geven een beeld van de inrichting van de stand. En de renderingen geven weer hoe de stand er in het echt uit zal komen te zien. De stand wordt 20 bij 10 meter en is een kopstand. De uitstraling en het ontwerp van de stand is heel belangrijk voor de communicatie uiting van het merk, je wilt natuurlijk zoveel mogelijk klanten trekken.

3


Concept Gsus is een stoer en sportief merk, met mooie basics en goeie classic stukken in de collectie. De spijkerbroeken van Gsus zijn van een prachtige kwaliteit, door de fijne stof die in een bad van aloĂŤ vera extracten wordt gedompeld, dit zit comfortabeler en is beter voor de huid. Zo heeft Gsus Sindustries een brede collectie met veel verschillende stukken, zodat er voor ieder wel wat tussen zit en je jezelf kan zijn. Gsus staat bekend om hun goede kwaliteit en mooie materialen, gecombineerd met een goede draagbaarheid en unieke uitstraling. Dit wil ik terug laten komen in mijn stand. Ik wil het vooral rustig houden en de focus op de kleding leggen, zodat de consument niet afgeleid wordt. Mijn stand is niet volgestopt, maar juist overzichtelijk en fris en heeft een huiselijke uitstraling. De inspiratie van mijn ontwerp komt van de surf scene uit Los Angeles. Ik vind de relaxte en ontspannen vibe daar heel mooi, dat komt misschien ook wel omdat het altijd mooi weer is daar. Op de stranden en de boulevards kan je je uren vermaken en om je heen kijken. In de lente/zomer collectie voor 2014 zitten veel prints verwerkt met bananenbladeren, outfits met American High School details, zoals petjes en baseball jackets. Dit leek me dan ook leuk om iets met Los Angeles te doen, dan is het bijpassend bij de huidige collectie.

4


5

Inspiration


6

Bread & Butter beurs


7

Materialen


Werktekening

8


Renderingen

9


10


11


Nawoord Het resultaat is helemaal zoals ik in gedachten had. De stand heeft een rustige uitstraling en is ruim. Je wordt niet overdonderd door allemaal verschillende bouwwerken en accessoires in de stand, maar de aandacht gaat naar de kleding. Ik heb heel veel nieuwe technieken en manieren geleerd om tot het ontwerp te komen. We hebben veel les gehad in de omgang met Cinema4D, dat was in het begin wel even zoeken, maar al snel had ik het onder de knie. Het is fascinerend hoeveel er mogelijk is bij dat programma. Ik vond het wel moeilijk om tot een goed ontwerp te komen, ik merk toch dat ik het lastig vind om breed te denken en met ideeën te komen die ‘out of the box’ zijn. Dat werkte wel tegen, waardoor ik minder makkelijk op gang kon komen en niet meteen inspiratie had. Gelukkig geeft iedereen elkaar inspiratie en als je het er met anderen over hebt, komen de ideeën vanzelf. En uiteindelijk ben ik heel tevreden met mijn ontwerp, het ligt heel dicht bij mijzelf, ik hou heel erg van netjes en overzichtelijk en schoon. De stand is geen pretpark atractie, maar juist clean en simple en heeft een huiselijke sfeer, zo voelt de consument er zich op zijn gemak en dat vind ik heel erg belangrijk.

12


Concept book  

Het Concept book voor een stand ontwerp van GsusSindustries door Laura Kleinhans van Nimeto Utrecht.

Advertisement