Page 1

I4FOOD Kilpailukyky채 ruoka-alalle


i4Food - Kilpailukykyä Pohjois-Karjala on mukana kuuden alueen kansainvälisessä elintarvikehankkeessa. Hankkeen tavoitteena on edistää kunkin alueen elintarvikealan kilpailukykyä toisilta alueilta oppimalla. i4Food-hanke on kohdennettu elintarvikealan mikroja pk-yrityksiin. Hankkeessa on mukana toimijoita Italiasta, Ranskasta, Espanjasta, Unkarista ja Romaniasta. Kolme vuotta kestävässä hankkeessa mietitään keinoja sille, kuinka turvataan alan työpaikat ja säilytetään maaseutu asuttuna näillä alueilla.

Partnerit ovat: • South Transdanubian Regional Development Agency (HU) (Pääpartneri) • Province of Matera (IT) • Regional and European Agrofood Organisation for Communication, Research, Innovation & Technology Transfer (PEACRITT) (FR) • CENTRU Regional Development Agency (RO) • County Council of Granada (ES)


ruoka-alalle Partnerit kertovat heillä hyviksi havaituista käytännöistä ja Pohjois-Karjala vastaavasti omista menestystarinoista. Hankkeen avulla voidaan hakea ratkaisuja mm. sukupolvenvaihdoksiin liittyviin ongelmiin sekä siihen kuinka alalle houkutellaan uusia yrittäjiä ja työntekijöitä. Pohjois-Karjalan vahvuuksia ovat esimerkiksi hyvää yhteistyötä tekevä yrittäjäja toimijakenttä. Alaa kehitetään strategisesti pitkäjänteisesti ja EU-rahoitusmahdollisuudet huomioiden. Hankkeen rahoitus tulee INTERREG IVC -ohjelmasta. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin miljoona euroa. Hankkeen Suomen osion budjetti on 175 000 euroa, josta EAKR rahoitusosuus on 131 250 euroa ja omarahoitusosuus on 43 750 euroa. Työja elinkeinoministeriö rahoittaa hanketta 30 625 eurolla ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton rahoitusosuus on 13 125 euroa.


Lisätietoja Rauno Jussila Pia Pitkänen viestintäpäällikkö koordinaattori rauno.jussila@pohjois-karjala.fi pia.pitkanen@pohjois-karjala.fi 040 733 8478 040 559 2210 www.pohjois-karjala.fi/maakuntaliitto

www.pohjois-karjala.fi/i4food

i4Food  
i4Food  

Hankkeen esite

Advertisement