Page 1

RENEWED CONCEPTS


Context project

Achter elke goede reclamecampagne zit een idee (concept). Maar er zijn veel campagnes zonder idee, dan probeert men de campagne te redden met opvallende vormgeving of wat humor. Een goed reclame-idee is een stukje visie op het product. Veel fabrikanten van producten houden er een visie op na en snappen zelf goed wat hun eigen product “beloofd”. Wat het product doet of betekent in het leven van de gebruiker. Het is niet zo moeilijk om goede campagnes te maken voor opdrachtgevers met een duidelijke visie op wat ze te bieden hebben. Opdrachtgevers zonder visie zeggen eigenlijjk; bedenk er maar eentje, wij hebben hem niet.

Droste campagne Campagne bedenken: Droste “het concept” Een stand op de Huishoudbeurs, 1x per jaar veel bezoekers, waaronder een heel groot deel van de doelgroep van Droste. Huishoudvrouwen 40+ = Huishoudbeurs Vrouwen 40+, die kunnen genieten van een stukje chocolade in hun eentje/delen het met hun vrienden of familie = doelgroep Droste De perfecte locatie om het product te promoten. De stand moet vooral aantrekkelijk uitstralen, het logo moet overal zichtbaar te zien zijn, zodat je het ook onthoudt als je een week later in de supermarkt staat of bij een souvenir shop. En dat de doelgroep (vrouwen 40+) vooral denken, als ze het merk Droste zien: “Daar heb ik nu zin in een lekker stukje chocolade om even heerlijk van te genieten! In het tijdschrift Libelle kun je een voucher vinden. Als je die meeneemt naar de Huishoudbeurs (de stand van Droste) krijg je gratis een goodiebag mee naar huis! Met o.a. de bekende Droste chocolade Pastilles, een geschenkdoos en Droste cacao.


GOODIE BAG gratis een goodiebag mee naar huis! Met o.a. de bekende Droste chocolade Pastilles, een geschenkdoos en Droste cacao.


ELECTRIC BICYCLE


CUSTOM BIKE PROJECT SPARTA

Al in 1998 introduceerde Sparta als eerste merk de elektrische fiets. Een nieuwe kijk op fietsen was daarmee geboren. Een fiets die de trapkracht van zijn berijder versterkt en zo het fietsen makkelijker en comfortabeler maakt. In 2003 werd deze eerste Sparta IONÂŽ op de markt gebracht; dĂŠ technologie die elektrisch fietsen voor een grote groep aantrekkelijk maakte. Het betekende de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Dankzij haar voorsprong heeft Sparta een schat aan kennis op het gebied van elektrische fietsen opgebouwd. Deze kennis en know-how wordt continu ingezet om te innoveren. Het resultaat is een uitgebalanceerde collectie met een passende elektrische fiets voor ieders behoefte!


Concept: Drie verschillende posters, gebaseerd op drie verschillende doelgroepen; Ouderen, jongeren, werkenden.


BRIEFING EN DEBRIEF IN DE BIJLAGE MEER Sparta is een Nederlandse fietsfabrikant. De heren Schakel, Verbeek en Krijgsman begonnen aan de hoofdstraat in Apeldoorn een groothandel in rijwielen en rijonderdelen onder de naam ‘Verbeek & Schakel’. Hetzelfde jaar nog gingen ze verder onder de naam ‘SPARTA’, in de jaren 20 bouwden ze hun eerste fiets, nu 95 jaar later hebben ze vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Sparta vindt het belangrijk om zich te onderscheiden en te innoveren. Zo vonden ze de eerste elektrische fiets uit special voor mensen die behoefte hadden aan een fiets met trapondersteuning. Door de jaren heen hebben ze meerdere soorten fietsen gemaakt, de meest bekende uit hun assortiment zijn: - - - -

Elektrische fietsen Stads en recreatiefietsen Speciale fietsen Kinderfietsen

Sparta zelf omschrijft zich zelf als een wendbaar bedrijf. Een bedrijf dat zich aanpast aan de omstandigheden en dat de tijdgeest aanvoelt met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Sparta richt zich op het ontwikkelen van fietsen dat past bij de levensstijl van de mens uit de 21e eeuw. ‘ We houden Sparta fietsen actueel door continu te luisteren naar onze kopers. Jouw suggesties, opmerkingen en verbeteringen nemen we mee in de volgende updates.’ Zo blijft Sparta zich innoveren en ontwikkelen op het gebied van design en techniek. Gebruikersgroep Sparta heeft een hele brede doelgroep omdat ze fietsen verkopen aan iedereen die er behoefte aan heeft. U vind hier ook meer over in het assortiment.


NEW BALANCE PROMOTEAMS


jhklhkjn