Page 1

laura wood INTERIOR ARCHITECTURE + DESIGN


Design begins where language ends. 1


LAURA WOOD

EDUCATION Bachelor of Design (Interior Architecture) (Honours) Swinburne University of Technology 2014 - 2017 Bachelor of Journalism / Bachelor of International Studies University of South Australia 2006 - 2008

PROFESSIONAL EXPERIENCE Bates Smart January 2016 - present Notable projects: / Chadstone Office (Base Build) / Hotel + Masterplan project (Feasibility / Town Planning) / 55 Southbank Boulevard (Design Development / Construction Documentation) / The Eastbourne (Marketing Suite)

SKILLS Revit AutoCAD InDesign Photoshop

Illustrator Sketchup Bluebeam Revu Aconex

2


Image 1: Conceptual day view

3


1. 4


BRIEF This project challenges the frenetic nature of the modern world by aiming to provide spaces for Melbourne CBD workers and visitors to step outside their environments and take a moment to slow down. These small, lightweight, pavilion-like structures deliberately lead users through an experience which reduces the visual impact of the surrounding city, without leaving the immediate area. Sites have been selected based on their proximity to primary business zones, and a rotating structure will be relocated according to the prescribed program. Considered material selection (glulam timber and corrugated polycarbonate sheeting) results in a semi-permeable structure, intended to enable separation from the external business of the CBD without sacrificing natural light. Gestural movements will be visible from the outside as the structure is used, and internal artificial lighting gives a soft glow by night. Completed: August 2017

5


Image 2: Axonometric materiality Image 3: Conceptual night view All graphics created with Revit Architecture + Adobe Photoshop

6


2. 7


Image 1: Courtyard concept render

8


CH SULLIVAN MEMORIAL PARK

RESIDENTS OBSERVED ON FRINGE OF PARK - FURTHER ACCESS LIMITED DUE TO SETBACK + PLAYGROUND / EXERCISE EQUIPMENT

DAREBIN CREEK 200M

BLAKE STREET WINTER SUN - 1ST JUNE SUNRISE - 7:27

FENCE LINE ON NORTHERN BOUNDARY RESTRICTS GROUND FLOOR VIEW TO OVAL

BOUNDARY APPROX. 84.56M SUNSET - 17:11

OFF SITE VISITOR PARKING - APPROX 90

SUMMER SUN - 1ST JAN

ENTRY LOCATION CONFUSING TO ACCESS DUE TO ANGLE WITH STREET

TWIN PARKS RESIDENTIAL AGED CARE FACILITY

COVERED COURTYARD MINIMIZES EXPOSURE TO SUNLIGHT AND VIEWS FROM LEVEL ONE, WITHOUT INCREASING USE - NO RESIDENTS OBSERVED IN SPACE ON PLEASANT DAY

SUNSET - 20:46

COURTYARD WITH LARGE TREE HAS BEST ‘FEELING’ SHADOWS + VIBE CREATED HAS POSITIVE PHENOMENOLOGY + ENHANCES DESIRE TO ENGAGE WITH EXTERIOR

SUNRISE - 6:02

MINIMAL BREAK IN FENCE LINE ON EASTERN SIDE RESIDENTS UNABLE TO ACCESS PARK ACROSS DAVIS STREET. FOOTPATH CONTAINED WITHIN FACILITY CREATES CAGED FEELING.

TWIN PARKS ASSISTED LIVING

NORTHLAND SHOPPING CENTRE 800M.

RESIDENTIAL SINGLE STOREY SURROUNDING - FAMILIAR, SUBURBAN SETTING

EAST PRESTON ISLAMIC COLLEGE + ADJOINING MOSQUE APPROX 400M

Image 2: Site plan / analysis Image 3-9 Conceptual model massing

9

DOUBLE HEIGHT SPORT STADIUM POTENTIAL TO CONNECT WITH COMMUNITY MINIMISED DUE TO ACCESS OF EASTERN BOUNDARY

DAVIS STREET

RESIDENTIAL SINGLE STOREY SURROUNDING - FAMILIAR, SUBURBAN SETTING

BOUNDARY APPROX. 79.02M

RACF PARKING APPROX 37


BRIEF ‘Design for Dementia’ studio focussed on the adaptive reuse of Twin Parks Aged Care facility is Reservoir, VIC. The redesign aims to increase residents’ quality of living and experience by employing the Alzheimer’s Australia Dementia Enabling Principles by providing improved physical and visual connectivity between spaces, increasing natural light to the interior, and examining proxemics to establish social and personal spatial relationships. Completed: November 2015

10


3

2

1

4

11

1/ Operable window boxes allow light to penetrate adjoining bedrooms whilst maintaining privacy

2/ Bamboo cladding creates tactility in space without overstimulation

3/ Dovetail detail to bamboo cladding at met corners

4/ Individual planters allow residents opportunity to tend to a familiar backyardlike space


1

2

3

1/ Void above allows light to penetrate interior, providing natural sunlight access to those who wish to remain indoors 3/ Upholstered seating against wall provides comfortable, concealed view to courtyard

2/ In-built library shelving to nib wall facing communal space for easy access - low height ensures accessibility for wheelchair occupants

Image 10-11: Section details All graphics created with Revit Architecture, Adobe Photoshop + Adobe Illustrator

12


EXTERNAL RENDER NIGHT (CLIENT) Image 1: External night render

13


3. 14


BRIEF Documentation of an existing project using Revit Architecture, including the creation of presentation and construction level drawings without post-processing. Interior redesign to reflect individual design aesthetic, including kitchen joinery and finishes selection. Completed: June 2015

DOOR SCHEDULE

B-B

P-07

P-10

Mark

1 22970

860

530

12670

DOOR TO PARK

4180

1930

70mm CONCRETE CHAIR RAIL TO SILL HEIGHT

GLASS SLIDING DOOR TO YARD

1

2400

POLISHED CONCRETE THROUGHOUT GROUND FLOOR

3

2

1

ENTRY 4 m²

UTILITY BOX

6

360

2710

8 9

7

LOUNGE 18 m²

10 11 12

BATH 2 m² 14 15

2000

17

5

1420

° 98

270

300

8

16

4

STORE 2 m²

A-A P-09

3630

13

SHED 3 m²

P-05

5740

1

1

7

1370

3

3050

BACKYARD 28 m²

JOINERY ABOVE

6

5800

1

810 810 4000 650 650 810 820 4000 800 800 800

300 4 5

1590

KITCHEN 18 m²

850

DINING 17 m²

2290

P-09

P-06

Width

2130 2130 2200 2030 2030 2130 1200 2750 2000 2000 2000

2

330

2

A-A

Height

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Grand total: 11

CUSTOM LAMINATE ISLAND

MULTI‐LEVEL BUILT‐IN PLANTERS & BENCH

CUSTOMER TIMBER & LAMINATE CABINETRY SURROUNDING FIREPLACE

CONCRETE PLANTER BOX

WINDOW SCHEDULE 50

300

1210

200

5730

570

4200

1520

740

220

900

800

1110

1250

190470

12130

22180

810

1 P-08

B-B P-10

GROUND FLOOR PLAN 1 DESIGN 1 : 100

15

Mark

GROUND FLOOR PLAN - DESIGN TEAM

Width 1 2 4 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

TASK 5 - WEEK 13 3 June 2015

Height 560 2000 1450 1600 1100 2000 1000 1400 1400 1400 1000 1000 1000 1000 1000 1020 1020 1020 1020 1020

2100 1830 1000 1300 4200 1700 1200 550 550 550 450 450 450 450 450 580 580 580 580 580

P-01


530

WINDOWS WITHIN ROOF

BALCONY SLIDING DOOR BEYOND

ENSUITE 5 m²

8030

BEDROOM DOOR

2520

2000

4100

MEZZAN

LEV

KITCHEN / FIREPLACE BULKHEAD JOINERY

1120

DOOR TO BATH BENEATH STAIR

3270

1710

KITCHEN SHELVING

2030

Image 2: Ground floor plan Image 3: Transverse section Image 4: Internal night render

G

All graphics created with Revit Architecture

B-B

SECTION B-B 1 : 100

5 4:17:04 PM

SECTION B-B DESIGN TEAM VIEW

16


4. 17


Image 1: Concept axonometric

18


Image 2: Concept render Image 3: Concept section All graphics created with Revit Architecture, Adobe Photoshop + Adobe Illustrator

19


BRIEF Design of an entrance to an existing exhibition which responds to the selected art. This minimal entrance focuses on multi-sensory design which accentuates the aural nature of the sound sculpture by Swiss artist, Zimoun, by suppressing sound and focussing on sensory response to tactile surfaces and atmosphere. Completed: September 2017

20


BRIEF Design and documentation of a student accommodation project in Wakefield Street, Hawthorn, with a focus on modular design and parametric massing for both facade and interior.

21

5.

Completed: June 2016


Image 1: Sectional Perspective Image 2 (overleaf): Concept render - lobby Image 1 created with Revit Architecture only; Image 2 Adobe Photoshop postproduction

22


23


24


BRIEF Adaptive reuse of Hawthorn Fire Station into a sustainable co-working space. The design retains all heritage-protected elements and works within the constraints of existing structure. In addition to a full suite of general and detailed drawings, a comprehensive ESD strategy report was completed to identify the applicable requirements of Green Star design. The project also produced appropriate Section J calculations to comply with the BCA. Completed: November 2016

A

B

1

D

C

E

F

G

H

A-09 33083 8562

266

144

144

2266

2538

3974

456

216

11941

536

536

ALL FIREPLACES TO BE RETAINED (INOPERABLE) PER HERITAGE REQUIREMENTS

LIFT CORE WALLS TO ACHIEVE SUFFICIENT FIRE RATING

GENERAL STORAGE MODELLING WORKSHOP LAYOUT TBC

4698

3652

LIFT LOBBY

CPT001

W38

STAIRS DEMOLISHED TO FORMER TERRACE AREA

RAIN GARDEN

W47 W46

COURTYARD (OPEN ABOVE)

W39

GLASS BIFOLD DOORS TO COURTYARD CAN REMAIN OPEN FOR CROSS-VENTILATION

1

MEETING ROOM 1 CPT001

W45

10028

INTERIOR WALL TO BE REMOVED AND REPLACED WITH OPERABLE DOORS TO ALLOW EXTENSION OF CONFERENCE SPACE

TIMBER PARTITIONING W44

EQ

CUSTOM JOINERY RECEPTION DESK JNF001

W42

W41

W40

EQ

EQ

EQ

EQ

A-14

RETAIN HIGHRETAIN WIDE DOORWAY WITH LEVEL WINDOW AT 2375 AFFL BRICK DETAIL OVER

RETAIN EXISTING BRICK WALL / NO LINING. REMOVE ARCHED DOOR AND PATCH WITH BRICKS FROM SITE

REMOVE DOOR AND WIDEN OPENING FOR ACCESSIBILITY, RETAIN ARCHWAY OVER

250

2412

1

4

W43

NEW POST AND BEAM STRUCTURE TO BE CONFIRMED BY ENGINEER

ORIGINAL FIRE STATION DOORS TO BE RESTORED AS ORIGINAL. INOPERABLE TO PUBLIC OPERABLE FROM INTERIOR FOR CROSSVENTILATION AND WORKSHOP PURPOSES

EXTENT OF FLOOR LEVELLING

W37

RECEPTION

TAP002

EXISTING WALL TO BE DEMOLISHED AND REPURPOSED . NEW LINING TO PARTY WALL

WCS001 FALL 1:9

RETAIN EXPOSED BRICK WALL TO GROUND

LOC001

MAIN ENTRY

ALL FACADE DETAIL TO BE RESTORED AS PER HERITAGE REQUIREMENTS

UNISEX + AMBULANT WC

SNK001 TAP003

TIM001

END-OF-TRIP FACILITIES

BAS001

TAP001

STAFF KITCHEN / CATERING PREP

SHW001

TIL002 BCR001

TIL002

216

BIKE STORE

1

TIL002

A-11

DWS001

ORIGINAL DOOR TO BE EMERGENCY EXIT ONLY

1392

FRD001

W1

5

W2

W3

536

4937

CONFERENCE ROOM 1

W48

2578

3801 15441

A-08

W36

TIM001

120

FEATURE PENDANT OVER

1

TIM001

WAITING AREA

162

2

4151

1

3

268268

W4

EAVES OVER

REPLACE DOUBLE HUNG WINDOWS WITH FIXED TINTED GLASS FOR PRIVACY. RETAIN HERITAGE SURROUND

ROLLER DOOR ENTRY TO BE REPLACED WITH INSET AUTOMATIC GLASS SLIDING DOORS

EXISTING SIDE ENTRANCE TO BECOME STAFF ONLY FOR ACCESS TO END-OF-TRIP FACILITIES (CARD OPERATED) 1408

3504 266

4878

456

500 6115

706

3286 144

REPLACE TWO EXISTING WINDOWS WITH ONE. TO BE OPERABLE FOR KITCHEN VENTILATION

EXISTING FIREPLACE ABOVE. WALL TO BE BOXED OUT FLUSH.

5119 1800

706 6527

1655

892

1

2829 144

BRICKS FROM DEMOLITION TO PATCH FORMER WINDOW OPENING

NOMINAL POST + BEAM STRUCTURE TO SUBSTITUTE REMOVED WALLS; TBC BY STRUCTURAL ENGINEER

2400 6990

584

6434

536

A-06

Image 1: Ground floor plan

25

Image 2: Second floor plan

A-07


6. A

B

C

D

E

F

G

1

32960

A-09 8828

144

2266

144

2641

250

4113

5070

144

4977

2350

REEDED GLASS WALL TO WINDOWLESS MEETING ROOM TO PROVIDE CONNECTION WITH OFFICE - REFER A-13

266

HERITAGE WINDOW FRAMES TO BE RESTORED AND GLASS REPLACED TO MEET SUSTAINABILITY REQUIREMENTS (REFER WINDOW SCHEDULE)

900 137 900

3882

GENERAL STORAGE

PRIVATE OFFICE 1-2 PEOPLE CPT001

LIFT LOBBY CPT001

1232

MEETING ROOM 2 CPT001

CONFERENCE ROOM 2

144

W54

W55

EQ

EQ

W56

EQ

900 1996

EXISTING LIGHTWEIGHT ROOF OVER TO BE REMOVED

W57

EQ

2379

9712

4 EQ

15441

MEETING ROOM 3 CPT001

EQ

4341

CPT001

4665

ALL FACADE DETAIL TO BE RESTORED AS PER HERITAGE REQUIREMENTS

4201

EXISTING STAIR TO BE RETAINED

TAP002

PRIVATE OFFICE 1 PERSON 1

1000

1240

BAS001

CPT001

UNISEX + AMBULANT WC

PRIVATE OFFICE 1 PERSON

A-11

CPT001

W5

W6

W7

W8

W9

EAVES OVER

BRICKS FROM DEMOLITION TO BUILD MATCHING NEW WALL TO UPPER LEVEL

BRICKS FROM DEMOLITION WINDOW FRAMES ON SOUTH FACADE TO PATCH FORMER TO BE REPLACED TO IMPROVE ENERGY WINDOW OPENING EFFICIENCY - REFER WINDOW SCHEDULE 802

266

1197

1000

5092

144

900

2020

700

1240

430 480 430

10687

881 144

536

TIL002

273

5

PRIVATE OFFICE 1-2 PEOPLE

EQ

WCS001

1

CPT001

4007

STAFF BREAKOUT AREA

A-13 2

TIMBER PARTITIONING

EQ

3

4776

4 ORIGINAL INTERIOR FEATURES TO BE RETAINED

456

W58

A-07

CPT001

TIMBER PARTITIONING

W59

W53

PRIVATE OFFICE 1-2 PEOPLE

2400

W51

W52

1

120

EQ

PERMANANT WORK SPACE X 6

850

15542

A-08

3

W60

VOID EQ

3821

STANDING HOT DESKS X 12

706 220 706

W50

1

CPT001

EQ

W61

W49

EQ

2

4966

1107

306

WALLS TO BE REMOVED TO IMPROVE ACCESSIBILITY AND SPATIAL EFFICIENCY. ALLOW FOR INDICATED STRUCTURE - TO BE CONFIRMED BY ENGINEER

1754

306

STANDING DESKS IMPROVE USER HEALTH AND ALLOW FLEXIBILITY OF CO-WORKING SPACE

1

H

W10

REPLACE EXISTING WINDOWS WITH LARGER ONES TO ALLOW MORE NATURAL LIGHT INTO OFFICES

EAVES OVER

STAIRS TO BE RETAINED AS EMERGENCY EXIT ONLY

2400

1275

2400

3531

144

3618

144

3073

ALL FIREPLACES TO BE RETAINED (INOPERABLE) PER HERITAGE REQUIREMENTS

144

3354

525

33063

1 A-06

26


LINE OF FRAME TO FAR COLUMN

INDICATIVE EDGE NOSING TO MATCH FLOORING

VIRIDIAN THERMOTECH LOW-E COMFORTPLUS NEUTRAL (8/12/6) AWS AUSTRALIA THERMALHEART SERIES 730 THERMALLY BROKEN BIFOLD DOOR

FT1 (TIM001 FINISH)

SUSPENDED CEILING SYSTEM

GYPROCK EC08 COMPLETE 16MM PLASTERBOARD (PLB001) CEILING FINISH PAS004 WALL FINISH PAS003 RONDO P50 SHADOWLINE BEAD INDICATIVE CONCEALED TRACK - SHOP DRAWINGS TO BE SUPPLIED FOR DESIGNER REVIEW PRIOR TO CONSTRUCTION

1 A-10

LINE OF FRAME TO FAR COLUMN VIRIDIAN THERMOTECH LOW-E COMFORTPLUS NEUTRAL (8/12/6)

GYPROCK EC08 COMPLETE 16MM PLASTERBOARD (PLB001) WALL FINISH PAS003

KINGSPAN KOOLTHERM INSULATION INS001

2 A-11

KINGSPAN KOOLTHERM INSULATION INS001

RONDO P50 SHADOWLINE BEAD

SUSPENDED CEILING SYSTEM 100

AWS AUSTRALIA THERMALHEART SERIES 730 THERMALLY BROKEN BIFOLD DOOR

SECTION DETAIL - TYPICAL BIFOLD FRAME 1:5 @ A3

GYPROCK EC08 COMPLETE 16MM PLASTERBOARD (PLB001) CEILING FINISH PAS004 WALL FINISH PAS003

PLY OR SIMILAR BACKING AS REQUIRED TIMBER SKIRTING TO MATCH FLOORING

F1 (TIM001 FINISH)

RONDO P50 SHADOWLINE BEAD

K - SHOP R DESIGNER ION

PICAL BIFOLD FRAME

SECTION DETAIL - TYPICAL CEILING / WALL (PLASTERBOARD) 1:5 @ A3

2 A-11

3 A-11

SECTION DETAIL - TYPICAL FLUSH TIMBER SKIRTING 1:5 @ A3

KINGSPAN KOOLTHERM INSULATION INS001

PLY OR SIMILAR BACKING AS REQUIRED TIMBER SKIRTING TO MATCH FLOORING

FLOOR TYPE 4 (REFER A-19)

FIRST FLOOR FFL

EXISTING SLAB / FLOOR

CT1 (REFER A-18) SUSPENSION ROD + CLIP SYSTEM (RONDO OR SIMILAR)

TEXTURED PAINT FINISH TO EXTERIOR (MUROBOND OR SIMILAR)

SERVICES CAVITY LINE OF ADJOINING SPANDREL BEAM TO WALL BEYOND

2470 AFFL

PICAL FLUSH TIMBER SKIRTING

WALKWAY (INTERNAL)

GLASS BIFOLD DOORS WITH POWDERCOATED ALUMINIUM FRAME

COURTYARD (EXTERNAL)

LINE OF COLUMN BEYOND LINE OF FRAME GLAZING LINE

CONCEALED FRAME TO MANUFACTURER'S SPECIFICATION

1 A-12

POTENTIAL STRUCTURAL FOOTING TO BE DETERMINED BY ENGINEER

SCREENING REFER A-15 (SCHEMATIC RAIN GARDEN DIAGRAM)

DRAINAGE SCORIA

EXISTING STRUCTURE + GROUND/UNKNOWN EXISTING SOIL

27

300 100

SAND

PVC LINER

300

PERMEABLE PEBBLE LAYER

FLOOR TYPE 1 (REFER A-19)

200

NATIVE PLANTS AS SPECIFIED

GROUND FFL +34.53

SECTION DETAIL 1:5 @ A3


Image 3 - 5: Junction details Image 6: Wall section / rain garden Image 7: Longitudinal section All graphics created with Revit Architecture

SWINBURNE AMDC BUILDING

SWINBURNE LIBRARY BUILDING

+45.52

NEW BUILD TO BE CONSTRUCTED FROM MATERIALS SALVAGED ON SITE WHERE POSSIBLE

NEW HALF HEIGHT WALL SURROUND TO ROOFTOP TERRACE EXISTING ROOF STRUCTURE

+41.70

+40.95

NEW STAIR TO ROOFTOP TERRACE

LINE OF BULKHEAD OVER

PRIVAT E OFFICE (1-2 PEOPLE)

First Floor FFL +37.75

536

PERMANENT WORK STATIONS

PAS001 PAINT ON PLASTERBOARD

PAS002 PAINT ON PLASTERBOARD

2540

CONFIRM BALUSTRADE TO MODERN STANDARDS

CONFERENCE ROOM 2

REFER TO A-13 FOR TIMBER PARTITIONING ELEVATIONS

VOID SPACE OPEN TO ABOVE W53

W54

W55

W56

W57

Ground Floor FCL +37.00

ORIGINAL FIRE STATION DOORS TO BE RESTORED AS ORIGINAL. INOPERABLE TO PUBLIC OPERABLE FROM INTERIOR FOR CROSS-VENTILATION AND WORKSHOP PURPOSES

2470

744

1200

2108

3200

DOOR TO BALCONY

EXISTING STEEL BEAM STRUCTURE.

PAS003 PAINT ON PLASTERBOARD

PAS001 PAINT ON BRICK WALL

COURTYARD + RAIN GARDEN W40

TIM001 ENGINEERED TIMBER FLOORING

Ground FFL +34.53

RECEPTION + PUBLIC ENTRY BEYOND TIMBER SCREENING

MEETING ROOM 1

MODELLING WORKSHOP SPACE

W41

W42

W43

W44

REFER TO DETAILS FOR SUB-FLOOR STRUCTURE

Ex-Ground +34.03

NEW STAIR TO LEVELLED FLOOR FROM FIRE STATION DOORS

EXISTING TIMBER CEILING CLADDING TO BE REMOVED. ACP001 ACOUSTIC PANELLING TO CEILING. REFER TO MANUFACTURER FOR INSTALLATION DETAIL. TO BE HUNG FLUSH TO CONCEAL SERVICES AND STRUCTURE

THROUGH TO STAFF KITCHEN

1

FIXED GLAZING TO COURTYARD / VOID SPACE

A-10

28


Image 1: Conceptual floor plan Image 2: Interior detail elevation All graphics created using Adobe Illustrator

29


7.

BRIEF Design of a small scale exhibition based on a ‘city experience’ of choice. The project, entitled ‘Speak Now’, aims to educate and immerse its visitors into the realm of activism through guided interactive exhibits. It is hoped that this would lead to a higher level of engagement and understanding of the impact that motivated individuals and groups can have in changing the world around them. Completed: November 2015

4

1.

2.

5

SPEAK NOW.

3.

1

Journey through the lives of people who have fought to change the world.

4.

What makes a protest?

6.

3

5.

2 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Explore secret letters of correspondance, where the seeds are sown to spark the anger and passion needed to make a change. See valuable memorabilia, such as badges worn by suffragettes and flags flown by rebellious teens in the 70s. Stay a while and watch never-before seen footage of protests around the world. Think you know what it takes? Move through to the next room...

1/ Concrete panels act as street walls, with posters and memorabilia taped by the corners. Corresponding descriptions located on the panel below for those who seek additional information.

2/ Glass-enclosed display box provides protection for delicate artefacts. Will hold interpersonal letters / historic pamphlets linked to activism and protests.

3/ Concrete display elements echo opposing wall, creating visual connectivity. Interactive multimedia display engages adults and children at appropriate heights

4/ Signage panel connects to floor guide, determining hierarchy and demanding attention 5/ Side view showing angled elements

30


8. BRIEF The spaces we inhabit not only effect our physical actions, but the way we think and feel within the built environment. As designers, when we recognise the potential for design to enable change and cultivate the human experience, we accept a social responsibility to do so with consideration for everyone. Factors such as environmental and cultural sustainability, spatial adaptability and future impacts need to be inherent in the design process. This project was conceived in response to growing social inequalities, particularly the conflict caused by concurrent increases in immigration and intolerant attitudes. By examining and conducting research into place identity and creative placemaking techniques, the project aims to facilitate belonging, connection and acceptance in an increasingly diverse society. Expressed as an urban cultural centre, the space features adaptable public areas for shared activity, and private zones for services and education.

Completed: November 2017

31


Image 1: 3D view from entry / event space

32


33


Image 2: 3D view of mezzanine / services Image 3: Exploded axonometric (ground - mezzanine - second floor) All graphics created using Revit Architecture, Adobe Photoshop + Adobe Illustrator

34


Laura Wood - Interior Architecture + Design  

Graduate Portfolio 2017

Laura Wood - Interior Architecture + Design  

Graduate Portfolio 2017

Advertisement