Page 1

EL PARTIT DE L'AMISTAT


Hi havia una vegada uns gegants que vivien en una casa al mig del bosc. A prop d'ells, vivia un gnom de color verd i amb un barret blau. Un dia el gnom va trobar en el seu jardí una pilota gegant. El gnom va dir: - Què és això ? Qui ha deixat això en el meu jardí? El gnom va tocar la pilota. Era una pilota de coloraines, tova, de goma, però era tan gran que no la podia moure.


El seu jardí era petit i una pilota tan grossa molestava força. Va demanar ajuda a tots els gnoms veïns van intentar empentar la pilota però no van poder fer res. No sabien què fer, llavors el petit gnom va tenir una pensada: Demanar ajuda als animals del bosc!! Tocant el so d’una flauta de cinc forats, que tenia poders màgics, va cridar a tots els cérvols, conills, guineus, ocells, esquirols i marietes perquè l’ajudessin. I sense ser vistos per les àguiles carnívores, amigues dels gegants, van aconseguir deixar la pilota al camp de futbol dels gegants!


Aleshores, els gegants, en veure la seva pilota, es van posar molt contents.

Els gegants van agafar la seva pilota i van comenรงar a jugar a futbol.


En acabar el partit, un dels gegants va dir: - Companys! Ja que els gnoms ens han tornat la pilota al nostre camp, els podem construir una pilota petita i jugar un partit tots junts.

Llavors, amb paper de periòdic i gomes, van fer una preciosa pilota.


Els gnoms, molt agra誰ts, van acceptar el partit, i des d'aquell dia van ser tots amics.

El partit de l'amistat  

Aquest conte ha estat escrit pels nens de segon de l'escola Font Freda de Montcada i Reixac, l'escola Marinada de Barcelona i l'escola Palma...