Page 1

Desella


voorwoord

Voorwoord

Om te beginnen zal ik eerst maar eens vertellen wie ik ben. Mijn naam is Laura van Rossum, ik woon in Beuningen (dicht bij Nijmegen), volg een opleiding Communicatie & Multimedia design op de HAN in Arnhem. Ik ben geboren op 25 mei 1994, heb donkerblond haar, bruine ogen en ben rond de 1,70 meter. En oja, ik heb een heel leuk wit hangoor konijntje genaamd Muffin. Mijn merk heet Desella, en komt van de woorden: design, style en natuurlijk mijn naam Laura. A different style, designed by Desella. Iets unieks, stijlvols en vrouwlijks bedenken en ontwerpen, dat is waar mijn merk voor staat. Om dit waar te kunnen maken doe ik veel onderzoek naar de laatste mode en trends en hou ik alles goed in de gaten. Kleur en materiaal zijn voor mij erg belangrijk. Het doel is om een uniek en vrouwlijk product te ontwerpen, aangepast aan de wensen van mijn klanten. In dit magazine kunt je bekijken waar ik onder andere onderzoek naar doe, en wat ik zoal in de gate hou op het gebied van fashion. Ik hoop dat je hierdoor een goede indruk krijgt van waar mijn merk voor staat, en wat mijn passie is.


Desella 6. Fashion update 10. Shoe talk 14. The city of fashion 16. A’dam 18. Different cultures 22. Make-up time


Inhoud 24. A different style 28. High heels 30. Passion for fashion 35. One of a kind 37. Credits

D

esella


Herfst

I

n het najaar is een lekkere warme winterjas natuurlijk onmisbaar. Deze winter gaan we voor de extra lange jassen en mantels. Long and strong is het motto. Meestal verdwijnt de kleur als de herfst en winter eraan komen, maar dit jaar is het juist een must om kleur te dragen. Denk hierbij aan oranje, wijnrood, paars, geel en aubergine. Voor als je wat minder van felle kleurtjes houdt, grijs en zwart mogen dit jaar ook gewoon gedragen worden. Sterker nog, we gaan dit seizoen back to black! De kleding is dit najaar erg vrouwelijk en elegant. Ook onze schoenen doen daar aan mee. Hoge laarzen met het liefst een hak zijn essentieel.

& Winter V

oor de stoere chicks onder ons, niet getreurd! Ook het leer komt dit najaar weer helemaal terug. Vooral de leren jassen, maar ook leren broeken en rokken mogen weer gedragen worden. Zelfs de dierenprintjes zijn weer toegestaan. Zolang het maar wel subtiel gedragen wordt. Ontwerpers gebruiken de jaren ’60 en ’70 weer volop als inspiratiebron. Dit zie je terug in de wijd uitlopende broeken en chique blouses met sjaaltje of zelfs een grote strik.

6


These Boots Are

10


Made For Walking S

choenen, het meest bijzondere stuk van je hele outfit. Er wordt niet voor niets gezegd: “shoes make the man� Vooral vrouwen kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoe meer schoenen, hoe beter. A woman with good shoes is never ugly. Schoenen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens heel handig. Ze beschermen je tegen invloeden van buiten, en houden je voeten lekker warm. Het is niet voor niets dat er al een hele hoop liedjes en gedichten zijn geschreven over schoenen. Ook ik ben er helemaal weg van. Het is langzamerhand een verslaving aan het worden. Zie ik mooie schoenen, dan moet en zal ik ze hebben! Vooral pumps kan ik meestal niet laten staan. Aan de schoenen kun je veel van mensen te weten komen. Draag je nette, dure schoenen dan geef je veel geld uit aan je uiterlijk en vind je het belangrijk om er netjes bij te lopen. Loop je op afgetrapte gympies dan vind je het belangrijker dat schoenen lekker zitten dan dat ze er mooi uit zien. Zo zijn er nog veel meer dingen die je van iemand te weten kan komen door alleen al naar de schoenen te kijken.

11


A different style,

12


designed by Desella

13


Parijs P

arijs is natuurlijk de belangrijkste stad op het gebied van mode. Elk voorjaar komen mensen van over de hele wereld naar Parijs om ontwerpen te zien van de Franse ontwerpers. Bekende namen die vooral in Parijs worden geshowd zijn bijvoorbeeld: Chanel, Karl Lagerfeld, Dior, Lacroix en Jean-Paul Gaultier. Twee keer per jaar wordt er een Fashion Week gehouden. Daar lopen modellen voor hun ontwerpers. Je ziet veel verschillende modellen, maar ze hebben in elk geval 1 ding gemeen: ze zijn allemaal lang en slank. Tijdens Fashion Week lopen alleen de beste modellen van de grootste ontwerpers op de catwalk. De ontwerpers komen natuurlijk niet allemaal uit Parijs, maar komen van over de hele wereld om de nieuwste mode te bekijken en presenteren.


U

W

it verschillende landen komen de ontwerpers met de modellen naar Parijs om de kleding te showen. Voor veel modellen is het een droom om in parijs te mogen lopen, nummer 1 modestad van de wereld, wie wil dat nou niet?! Mensen uit alle continenten komen er heen om de nieuwste kleding te kopen. Natuurlijk ook voor de vele modeshows met de nieuwste trends moet je in Parijs zijn.

anneer alle nieuwe trends gepresenteerd zijn, kopen grote handelaren de ontwerpen op en wordt het overal ter wereld verkocht. De meeste ontwerpers willen het liefst in Parijs ontwerpen, omdat daar veel modeshows gehouden worden en je dus een grotere kans van slagen hebt. Parijs heeft dus veel invloed op de mode van de rest van de wereld.

15


O

ok ons eigen Amsterdam is een opkomende modestad. Vooral veel startende modeontwerpers komen naar Amsterdam om het daar helemaal te maken. Door onrust in duitsland in 1933 verhuisden veel modeateliers van Berlijn naar Amsterdam. Hierdoor werd amsterdam steeds meer een modestad. Vanaf 1947 wordt er twee keer per jaar, in januari en juli, een Amsterdam International Fashion Week georganiseerd. Het podium voor jonge, talentvolle modeontwerpers. Tijdens de Fashionweek zijn de catwalks verspreid over de hele binnenstad.

Amsterdam V

oor trendspotters geldt amsterdam inmiddels als een van de inspirerende steden. De amsterdamse mode is vooral eigenwijs en gedurfd. Zo hebben Viktor & Rolf een traditioneel product gebruikt voor hun modeshows, namelijk een klomp voorzien van een hak. Bekende nederlandse modeontwerpers met een winkel of atelier in amserdam zijn onderandere Viktor & rolf, Alexander van slobbe, Jan Taminiau, Aziz Bekkeaoui en Daryl van Wouw. 17


Different N

iet alleen hier in Europa, maar over de hele wereld hebben we te maken met mode. Alleen is de mode zelf heel anders in het westen dan in bijvoorbeeld AziĂŤ en Afrika. Hier moeten de modellen zo dun mogelijk zijn, wat wij weer als voorbeeld nemen voor ons zelf en we er allemaal strak en slank bij willen lopen. Dat is in Afrika wel anders. Daar geldt: hoe dikker je bent, des te mooier. Dat betekend namelijk dat je genoeg geld hebt om jezelf te kunnen onderhouden. Zo heeft elk land zijn eigen eigenaardigheden op het gebied van mode. In Thailand is het mooi om een lange nek te hebben. Meisjes vanaf 6 jaar krijgen steeds meer kopere ringen om hun nek, waardoor de nek steeds langer wordt. In China is het mooi als je een witte huid hebt. Daardoor wordt vooral het gezicht vaak gebleekt of wit geverfd. Ook is het daar een teken van vrouwlijkheid als je kleine voeten hebt. De voeten van chinese meisjes woorden strak ingebonden om de groei tegen te gaan. En in afrika laten mensen een ronde schijf in de onderlip zetten, zo rekt deze steeds verder uit en kan er een steeds grotere schijf in gezet worden. Ook het uitrekken van de oorlellen is een van de schoonheidsidealen. Zo kent elk land zijn eigen schoonheden. Om die schoonheidsidealen te kunnen realiseren wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van onderandere plastische chirurgie. Vooral in de rijke landen geven mensen veel geld uit aan het waarmaken van het ideale plaatje.

19


N

aast kleding bepaald ook je make-up een groot deel van je uiterlijk. De kleur en hoeveelheid makeup laten al snel een eerste indruk achter.

G

a je voor het lieve meisje met de zachtroze tinten of kies je liever voor de stoere chick met de zwart opgemaakte ogen?

Z

org altijd dat je de juiste kleuren gebruikt. Kijk goed naar de tinten van je huid, je kleur ogen en natuurlijk de outfit waarbij je make-up moet matchen.

D

it najaar zijn vooral de donkere tinten helemaal in. Denk hierbij aan bruin, donkergroen en brons. Ook mogen goud, zilver en donker rood gebruikt worden.

23


D

esella

24


A different style, designed by Desella Uniek, stijlvol, vrouwlijk en modieus. Dat is waar Desella voor staat. Een product ontwerpen speciaal voor jou. Natuurlijk met invloeden van de laaste mode en trends. Be different.

25


collage

26


collage

27


L

High heels

open op hoge hakken is vaak nog een hele kunst. Maar als je het eenmaal kan, kun je niet meer zonder. Het is even doorbijten, wie mooi wilt zijn moet immers pijn lijden. Hoe hoger, hoe beter. Er is niets vrouwlijkers dan een mooi paar pumps. Soms zijn het zelfs hele kunstwerken voor aan je voeten. Kobi Levi is zo’n kunstenaar. Je mag het haast geen schoen meer noemen, zo bijzonder zijn de creaties van deze israÍlische kunstenaar.

O

ok Christian Louboutin heef een paar bijzondere schoenen gemaakt. Ditmaal komt hij met een paar eco-vriendlijke pumps gemaakt van afval. Bewust leven wordt steeds belangrijker, en met dat in zijn achterhoofd is Christan begonnen met het maken van deze schoenen van afval, in de vorm van postzegels, draad, stofmonsters in combinatie met dierenprint en een rode zool. De pumps kosten een vermogen, maar dan heb je wel een uniek paar schoenen. Door het gebruik van afval is geen enkele pump gelijk.

28


F

Passion for fashion

ashion is voor mij erg belangrijk. Ik volg alle nieuwe trends op de voet en probeer mijn stijl daar op aan te passen. Maar dan natuurlijk wel op mijn eigen manier. Schoenen zijn echt mijn ding. Hoe meer hoe beter! Jammer genoeg een dure hobby, maar ik heb het er voor over. Elke ochtend minstens een uur voor mijn kledingkast staan om te bedenken wat ik die dag weer ga dragen. Mijn kleren passen haast niet meer in mijn kast en liggen verspreid door mijn hele kamer. Elke ochtend stressen dus. Aan de kleding en schoenen die mensen dragen kun je vaak al en goede inschatting maken over hoe iemand is. Een van de redenen waarom ik het belangrijk vind om er goed en verzorgd uit te zien.

M

ijn kleding heb ik een tijd lang zelf ontworpen en gemaakt. Helaas heb ik daar nu geen tijd meer voor, het kost namelijk erg veel tijd en moeite om eerst te bedenken wat je wilt maken, de juiste materialen te vinden en het dan nog in de goede maten aan elkaar weten te naaien. Het kleren maken en ontwerpen heb ik mezelf aangeleerd. Het werken met een naaimachiene ging bijna vanzelf. Het zit ook wel in de familie hoor. Mijn oma ontwierp en maakte kleding voor een winkel, waaronder ook bruidsjurken. En mijn moeder maakte toen ik nog klein was ook de kleertjes voor mij en mijn zusje helemaal zelf.

I

k heb erover nagedacht om naar de modeacademie te gaan. Mode betekend veel voor me, maar zie mezelf niet echt later als modeontwerper. De kans is erg klein dat je echt doorbreekt. Ik zie het meer als een hobby dan dat ik het later echt als werk wil doen. Als ik straks weer wat meer tijd heb wil ik weer kleding gaan ontwerpen en maken, maar gewoon voor mezelf. En mijn schoenencollectie uitbreiden is ook iets waar ik nog flink mee bezig ben. 30


Fashion Fever


O

One of a kind

pvallen tussen een enorme mensenmassa is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch proberen ontwerpers een telkens weer een uniek ontwerp te bedenken. De technieken zijn steeds beter om iets origineels te bedenken en te maken. Steeds meer materialen kunnen gebruikt worden voor het maken van onder andere kleding en schoenen. Maar om echt op te kunnen vallen moet je je eigen stijl ontwikkelen. Dat houd in dat je kleuren en materialen combineerd die andere niet snel zouden dragen. Neem als voorbeeld Lady Gaga, met haar unieke stijl weet ze overal op te vallen. Naast haar eigen muziek en videoclips, ontwerpt ze ook haar eigen kledig. Volledig aangepast aan haar unieke stijl. Zo verschijnt ze telkens weer met een bijzondere en unieke outfit op de rode loper. De ene keer wat modebewuster dan de andere keer, maar toch altijd helemaal haar eigen stijl.

35


D

esella

A different style, designed by Desella


Credits Text by: Laura van Rossum Photo’s by: Niels Hartman

Pictures: Kobi Levi Shoes annekras.webklik.nl ed-designer.eu national geographic beautyjournaal.nl mbstylingshawls.nl mbstylingshawls.nl mystyleiseternal.blogspot.com PuncieGraphics elise-style.com fashions1modes.bloguez.com modeblog.nl weloveshopping.nl magazine.hippas.nl onlyrooms.com irit yosef beauty.blog.nl siambrandname.com senorita.ro Jenny by deviant art manhattangala.nl news by deviant art dressed.ru geheugenvannederland.nl

37


Magazine Desella  

Magazine gemaakt door laura van rossum

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you