Page 1

animals Laura GarcĂ­a

2n ESO b


Ă?NDEX - Gossos

- Cavalls

- Koalas

- Gats

- Felins


GOSSOS Els gossos són uns mamífers carnívors domèstics de la família. Alguns són salvatges, però la majoria són companyies de famílies. Hi ha de moltes mides, i de moltes races, per exemple:

Pastor alemany: El pastor alemany es una de les rasses més conegudes de tot el món. Es treballador, adorable amb la família, es bon guardià, guia per el cecs, protector del nens i animal de salvament. La seva alçada és entre 60 i 65 cm, i la femella 55 i 60 cm. El pes mascle sobre els 30-40kg, i la femella entre 22 i 32 kg. Els gossos viuen entre 13 i 15 anys.

Bòxer: Aquest gos es d’origen Alemanya. Aquesta raca es de companyia i també de treball, es intel·ligent, juganer i actiu fins que es fan grans. Va ser una gos de guerra molt important durant la primera guerra mundial, i la segona guerra mundial va ser molt útil per l’exercit nazi. Els mascles la seva mida és de 57-63 cm, pesa 33kg mínima. Les femelles la seva mida es de 53-59 cm, i pesa 33km mínim. En comú tenen els ulls marrons forts, les seves orelles són llargues i baixades, però mai molt baixes; punti agudes. La cua es llarga i ample.


Buldog americà: Esta utilitzat com un gos guardià, o per la caça. Aquest gos no es molt gran, també es esportiu i de caràcter equilibrat. El mascle fa 57-56 centímetre i entre 35-55 kg. Les femelles no son tal altes ni tampoc pesen tant, la seva mida es de 53-65cm i 30-45 kg. Les seves orelles son de talla mitjana, són mig caigudes i algunes de color. El seu coll es musculós, de longitud mitjana, aixafant de l’espatlla fins al cap. La cua es sencera i gruixuda.


CAVALLS Els cavalls han evolucionat durant els 55-45 milions d'anys. Les persones van començar a domesticar als cavalls el 2000a.C o al 3000a.C.

Cavall àrab: Aquesta raca de cavall es molt intel·ligent, te molta resistència, i un caràcter molt bo i fort. Es una de les races millor reconegudes del mon. També es molt antiga aquesta raca. Aquests cavalls es van desenvolupar al clima desèrtic. La seva cua sempre esta enlaire.

Cavall Morab Aquesta raca es desenvolupa a partir del cavall àrab. Es un cavall concentrat, molt fi però resistent, els seu perfil del cap es còncau, el coll arquejat, la seva musculatura es forta i la cua alta. La alçada es de 147-157cm però també pot ser entre 142 i 163 cm o més. La raça es va desenvolupar als Estats Units al segle XIX.


KOALAS Es un mamífer marsupial que habita els arbres d’Austràlia. El coala mesura entre 61-65cm i pesa entre 4 i 14kg. La mida del cos d’un animal adult depenen de l’edat, el gènere, l’alimentació i la religió. Els coales que habiten en climes menys càlids solen ser mes grans i tenen un pelatge més fosc i espès, però hi ha excepcions. El pes del mascles es de 12 kg i de les femelles kg, però també poden pesar més.

Gats Els gats són uns petits mamífers domèstics. Han estat amb humans des de fa uns 9500 anys. Els gats tenen dents especialitzades per matar i arrancar-ne carn. La pell la te bastant laxa, llavors els permet girar-se i enfrontar-se a un depredador o fins i tot a un altre gat. El pelatge poden ser d’un sol color o bicolors, o hi ha alguns


tricolors. Les orelles tenen 32 músculs a les orelles, per poder moure independentment de l’altre. La seva vista es superior a la dels humans, ells poden veure per la nit i per el dia.

Felins Els felins tenen una mida petita o mitjana, des de els 50cm del gat de peus negres al 2m del puma. Tenen un cap de forma arrodonida, el cos recobert de pel, amb taques o ratlles.

Puma El puma és adaptable i generalista, aquest animal es troba en Amèrica. Te una capacitat de saltar vertical, pot arribar a fer saltats de fins a 5,4 metres. Salts horitzontals de 6 fins a 12m. Pot córrer fins a 55km/h, però esta millor adaptat per a la carrera curta. Es expert en escalada, encara que no esta al aigua pot nedar.


Gat de peus negres Es el mes petit de tots els felins. Els mascles tenen un pes mig de 1,9 quilograms, amb una longitud entre 36 i 63 cm. La cua té una mida mitjana de 15 cm i l’alçada es d’uns 25 centímetres. Aquest gat es un animal solitari, també es nocturn i difícil de veure. Una femella pot cobrir un territori d’un 10km2, mentre que el mascle pot cobrir 22km2.

Animals  

Aquesta revista va sobre alguns animals

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you