Page 1

Les Xarxes Socials

Maria Carceller Laura Gonz谩lez Blanca Llad贸


 Originalment, Facebook era un lloc per a estudiants a la

universitat de Harvard, però actualment està obert a qualsevol persona que tingui un compte de correu electrònic. Els usuaris poden participar en una o més xarxes socials, en relació amb la seva situació acadèmica, el seu lloc de treball o la regió geogràfica. Des del juliol de 2011, Facebook té més de 800 milions d’usuaris actius.


Història  La idea de crear una comunitat basada en una web en la que

la gent compartís els seus gustos i sentiments no és nova, en David Bohnett, creador de Geocities l’havia incubat a finals dels anys 1980.  Facebook competeix per a obrir-se espai entre empreses d’èxit com Google i MySpace.


Creadors i fundadors ď‚— Creador i fundador de

Facebook a Harvard: -Mark Zuckerberg

ď‚— Cofundadors:

-Dustin Moskovitz -Chris Hughes -Eduardo Saverin


Les contres de Facebook  És tan popular que molta gent s’ha queixat per motius de

privadesa violada o continguts inadequats.  La gran quantitat de dades personals i imatges obliga als fundadors a posar més límits i a prohibir a terceres persones a entrar a perfils aliens.  Pot arribar a ser addictiu.


Virtuts de Facebook Facebook, tot i que sembli que només té defectes, també té virtuts:  Estàs sempre informat del que fan els teus amics.  És entretingut i una bona manera de passar l’estona  Et permet xatejar amb els amics sense haver de pagar.  Et permet donar a conèixer la teva empresa  Pots descobrir-hi botigues, cantants, grups, … i fer-te’n seguidor.


La granja virtual de Facebook  FarmVille és un videojoc desenvolupat per Zynga. El joc

està disponible a la xarxa social Facebook.  Permet desenvolupar una granja virtual on hi pots plantar, collir, sembrar, ...  És el joc amb més seguidors de Facebook.


El botó del pànic  Respecte als dubtes sobre la

protecció dels menors a les xarxes socials, Facebook ha incorporat a la seva plataforma un botó del pànic. Aquest botó no es més que una aplicació per a que els nens i els adolescents tinguin un accés ràpid a una eina que els permeti posar-se en contacte amb les autoritats en cas de detectar un indici d’abús a la línia.


Pel·lícula: La red social  Una nit de tardor de l’any 2003, l’alumne de Harvard Mark

Zuckerberg, un geni de la programació, s’asseu davant del seu ordinador i comença a desenvolupar una nova idea. El que va començar en una habitació d’universitat, es va convertir en una xarxa social revolucionària. Sis anys i 500 milions d’amics després, es va convertir en el bilionari més jove de la història. Però l’èxit només li ha portat complicacions personals i legals.


Sobre la pel·lícula…


 És una xarxa social a la qual

s’accedeix per invitació.  Està dirigit principalment a la població espanyola.  Té més de 12 milions d’usuaris.  Es va crear al 2006.


Creadors de Felix Ruiz

JoaquĂ­n Ayuso

Zaryn Dentzel

Adeyemi Ajao


 Twitter és una xarxa social basada en el microblogging, que

vol dir que es basa en enviar missatges curts de text.  Twitter també es coneix com el “SMS de Internet”. La xarxa permet enviar missatges curts (com a màxim 140 caràcters) anomenats “tweets”.  El usuaris poden subscriure’s als tweets d’altres usuaris. Això s’anomena “seguir”. Normalment es segueixen famosos.


Els creadors de Jack Dorsey

Biz Stone

Evan Williams


 MySpace és un lloc web d’interacció social creat al 1998.  Hi pots crear el teu perfil personal i incloure-hi els grups que

t’interessen, música, vídeos, fotos,…  També té una xarxa de missatgeria per xatejar amb els altres usuaris.  L’ús més conegut de MySpace és el musical.


Creadors de Tom Anderson ď‚—

Chris DeWolfe


i F

Les xarxes socials  
Les xarxes socials  

Facebook i altres xarxes socials