__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BoGlede NR. 1 - 2021

• Nytt byggetrinn på Smietangen • Jubileumsgaver • Førstegangskjøper


Leder

HURRA FOR PBBL – 75 år med boligbygging! I årene rett etter krigen var byggingen av nye boliger en prioritet over hele landet. I mai 1946 ble frøet til det som i dag er PBBL sådd. Nå har vi passert 18 000 medlemmer, samtidig som vi forvalter over 7 300 boliger og 350 boligselskaper. Til å være 75 år må jeg si at PBBL holder seg godt!

B

oligmangelen etter krigen var akutt. Etableringen av boligbyggelag ble et godt og effektivt redskap for å skaffe boliger til folk. I nært samarbeid med kommunene i vårt område ble det virkelig fart på sakene og årene som fulgte ble preget en intens byggevirksomhet og etablering av nye boligområder. På denne tiden var normalen at man måtte stå på venteliste i flere år før man fikk bolig. Boligbyggelagene representerte på mange måter noe helt nytt og satte standarden for det å bo. Farten på boligbyggingen sakket aldri. På 1970- og 80-tallet blomstret industrien i Grenland. Tilflyttingen var stor og folk måtte ha et sted å bo. Noen av våre største borettslag ble etablert i disse årene. Økonomiske svingninger skapte mange utfordringer på 1990tallet. De av oss som hadde boliglån på denne tiden glemmer aldri den skyhøye renta. Boligbyggingen stoppet allikevel aldri opp. I de siste tjue årene har PBBL opplevd en solid vekst på alle områder. I løpet av denne perioden har borettslagsmodellen fått en unik posisjon i boligmarkedet

2 BoGlede nr 1 - 2021

i Grenland. Med bare noen ytterst få unntak er alle de store boligprosjektene i vårt område organisert som borettslag. Fordelene er åpenbare. Kjøperne får en forutsigbar boligøkonomi, som også er fleksibel, i tillegg til en trygg hverdag i lag med hyggelige naboer. For utbyggerne betyr borettslagsmodellen en større sjanse for å realisere prosjektene, lavere risiko, markedsføringsfordeler og fornøyde kunder. PBBL anno 2021 er en av fylkets største boligutviklere med eierskap i mer enn 45 ulike prosjekter. Vi har en klar målsetting om å kunne tilby boliger til folk flest, derfor er flertallet av disse prosjektene preget av tett og lav trehusbebyggelse. Samtidig setter PBBL sitt preg på byutviklingen i Grenland med store og viktige prosjekter, som Norrøna Brygge, ØYA, SkomværKvartalet, Frednes­ Brygge, Lietorvet og Smietangen. En handlekraftig og faglig kompetent organisasjon sørger for å holde hjulene i gang og bistå samarbeidspartnere med verdifull hjelp og rådgivning. Bare i 2020 var PBBL involvert i lanseringen av 23 nye prosjekter.


Fremtiden er lys for PBBL. Borettslagsmodellen i vår regi er i ferd med å spre seg. Vi er på full fart inn i Vestfold og nedover på Sørlandet. Vi er involvert i nye og store prosjekter i Kragerø og på Notodden. Samtidig er PBBL opptatt av å skaffe medlemmene et bredt boligtilbud. I dag dekker vi faktisk alle kjøpegrupper: Fra moderne og effektive leiligheter til førstegangskjøpere og mer voksne, til større boliger i rekke myntet på barnefamilier. Media er nok mest opptatt av de store og mer kostnadskrevende prosjektene våre, men vi er minst like stolte av alle våre mindre prosjekter med lav trehusbebyggelse og folkelige priser. Vi synes det er hyggelig å kunne markere de første 75 årene til PBBL. Dessverre legger koronasituasjonen en demper på feiringen av jubileet, men jeg håper at vi kan få til noe spennende for dere medlemmer senere i år. Nå i mai gjør vi litt ekstra stas på alle som melder seg inn i PBBL i form av flotte jubileumsgaver. Vi satser på at dette bidrar til ytterligere vekst på medlemsstatistikken! Dessuten kan du som medlem melde forkjøpsrett til åtte nye boligprosjekter i vår jubileumsmåned, noe som bare understreker PBBL sin kraft som boligutvikler i vårt område og at borettslagsmodellen står sterkere enn noensinne.

Grenmarsgate 11 A og 11 B er det eldste borettslaget til PBBL. Det ligger i Amtmann Berghs gate 1 og 3 i Hovenga. Her kunne de glade kjøperne flytte inn i 1950.

PBBL utvikler boliger for alle – fra førstegangskjøpere til barnefamilier og godt voksne, samtidig som vi er en viktig bidragsyter i byutviklingen i Grenland. Illustrasjonen viser en skisse av Vestre Brygge, hvor industriområdet til Porsgrunn Mekaniske Verksted forvandles til boliger.

BoGlede nr 1 - 2021 3


Byggetrinn SPIRET III

Nye muligheter ved sjøkanten Smietangen vokser til! Byggingen av de to første byggetrinnene er i sluttfasen og nå lanserer vi to nye bygg med til sammen 11 flotte leiligheter i form av sjøhusene Bahia og Cementine!

Sjøhuset Bahia ligger mot sundet og består av syv leiligheter.

4 BoGlede nr 1 - 2021


Sjøhuset Cementine blir bygd over parkeringsanlegget, vendt mot vest. Her blir det fire leiligheter.

D

et første byggetrinnet av Smietangen står innflyttingsklart denne sommeren. Det betyr at en ny milepæl er nådd for prosjektet. Til høsten blir det andre byggetrinnet ferdigstilt. Prosjektet har vært en suksess og mange har ventet på lanseringen av et nytt byggetrinn. – Kjøperne gleder seg til å flytte inn, konstaterer eiendomsmegler Hanne Eriksen Davik ved PBBL. – Smietangen blir et unikt bosted med en fantastisk nærhet til sjøen. Jeg tror enda flere vil drømme om et hjem her når de to første byggetrinnene blir ferdigstilt.

I dag er det kun en ledig bolig igjen og det er en leilighet uten boplikt i femte etasjei SPIRET. Det blir også spennende å få på plass bryggeanlegget som skal huse beboernes båter. Dette anlegget blir etablert mot vest og nord på Smietangen. TO NYE BYGG Det tredje byggetrinnet omfatter to sjøhus: Bahia og Cementine, som begge er oppkalt etter båter som ble bygd ved Langesund Mekaniske Verksted. - Bahia blir liggende på kaikanten mot sundet i øst og består av syv boenheter fordelt på 4 etasjer, forteller Hanne. - Bygget preges av store vindusfelt og romslige balkonger og uteplasser. Leiligheten i den øverste etasjen vil dra nytte av saltakets høyde og få ekstra stor takhøyde i oppholdsrommene. Adkomst til leilighetene løses i et felles trappehus med heis. Leilighetene varierer i størrelse fra 69,0 til 150,2 kvadratmeter BRA. Det

Hanne Eriksen Davik Eiendomsmegler MNEF 905 45 609 • hed@pbbl.no

er lagt opp til to leiligheter i hver etasje med unntak av toppetasjen, hvor det bare blir en bolig. Alle boligene får to balkonger eller uteplasser. FIRE LEILIGHETER Cementine blir liggende over parkeringsanlegget vendt mot vest. - Dette bygget får to etasjer og fire leiligheter, som blir fra 63,7 til 79,0 kvadratmeter BRA. Alle leilighetene får en god uteplass eller balkong. Også i dette bygget blir det adkomst til boligene via felles trappehus med heis fra parkeringsanlegget. Begge byggene følger opp det arkitektoniske uttrykket som allerede er etablert på Smietangen. Det er lagt vekt på å videreføre materialbruk og en farge­palett som er typisk for Langesund. De litt mindre leilighetene i dette bygget gjør at vi treffer en bredere kjøpergruppe, noe som gjør at enda flere kan realisere drømmen om en bolig rett ved sjøen, smiler Hanne.

smietangen.no BoGlede nr 1 - 2021 5


NYTT BYGGETRINN

Frednes Brygge II

Frednes Brygge III

5

Byggingen er i gang! I januar lanserte vi det tredje og siste byggetrinnet av Frednes Brygge. – Mange drømmer om en sentrumsnær bolig rett ved Porsgrunnselva, konstaterer eiendomsmegler Hanne Eriksen Davik ved PBBL fornøyd. – Vi gleder oss over at byggingen er godt i gang, men det er fortsatt mange flotte leiligheter igjen!

bilde


I

september i fjor ble Frednes Brygge II med 33 boliger lansert. Stor interesse og et høyt salg bidro til at det ble gitt grønt lys for byggestart både for dette byggetrinnet og det neste, til tross for at Frednes Brygge III ennå ikke var lansert. - Dette betyr at de to nye byggene vil bli ferdigstilt med kort tids mellomrom, forteller Hanne. - I det tredje byggetrinnet finner du 31 gjennomlyste og luftige leiligheter, moderne innredet, med funksjonelle planløsninger som gjør at du kan bruke mer tid på å nyte livet.

eller balkonger. Mange av disse uteplassene er plassert slik at du er sikret både morgensol sammen med frokosten og en flott avslutning på dagen med kveldssol. EN MØTEPLASS Frednes Brygge skal være et godt sted å bo, derfor er det lagt ned mye arbeid i planen for uteområdene. Her blir det

promenade, grønne lunger og hyggelige møteplasser. - Prosjektet blir naturligvis bilfritt, påpeker Hanne. - Bilene får stå trygt plassert i parkeringskjelleren under bygget, hvor det blir heis opp til leilighetsplanene. Det er dessuten planlagt et eget bryggeanlegg i tilknytning til prosjektet, hvor beboerne skal kunne kjøpe båtplass.

ET UNIKT PROSJEKT Frednes Brygge-prosjektet har en spektakulær beliggenhet. Boligene blir liggende rett ved elvekanten, samtidig som det er bare noen meter fra Down Town, med alle sine shoppingmuligheter og tilbud. Nærmeste nabo blir det spennende DuVerden – Sjøfartsmuseum og Vitensenter. - Leilighetene på Frednes Brygge III varierer i størrelse fra 72,4 til 112,1 kvadratmeter. Her får du muligheten til å nyte morgenkaffen på en balkong eller en terrasser med utsikt til Porsgrunnselva Med unntak av tre boliger har alle leilighetene to terrasser

Hanne Eriksen Davik Eiendomsmegler MNEF Ansvarlig megler, Frednes Brygge Tlf.: 905 45 609

BoGlede nr 1 - 2021 7


Nytt byggetrinn nærmer seg! Osebakken Park har fått en god mottakelse i markedet. Nesten halvparten av boligene i det første byggetrinnet er solgt. Nå er forberedelsene i gang med det neste bygge­ trinnet: 21 nye leiligheter i et vestvendt bygg med Porsgrunnselva som nabo!


A

rbeidet med Osebakken Park har strukket seg over mer enn 12 år, men nå er salget av boligene i gang. – Det er mange grunner til å velge en bolig i dette prosjektet, mener eiendomsmegler Hanne Eriksen Davik ved PBBL. Det viktigste argumentet er nok den unike beliggenheten. Prosjektet blir ligger i ytterkanten av den gamle småhusbebyggelse på Osebakken, og på nordsiden grenser eiendommen mot jordene til Borgestad gård. Tomta har over 200 meter strandlinje og ligger vendt mot vest. Den skråner ned mot Porsgrunnselva, noe som sikrer god utsikt mot

vannet fra de fleste av boligene. Leilighetene får svært gode solforhold. Flere av boligene er gjennomgående, noe som sikrer både morgensol og kveldssol. Dessuten er det kort vei til alle tilbudene i Porsgrunn sentrum og Hovenga­senteret. EGEN STRAND Det er lagt ned mye arbeid i å skape et helt spesielt bomiljø i Osebakken Park. - Navnet forplikter, understreker eiendomsmegler Atle Rex Lundgren ved Sørmegleren, som deler megleransvaret for prosjektet sammen med Hanne. – Feste Landskap / Arkitektur har laget en flott

Hanne Eriksen Davik Eiendomsmegler MNEF hed@pbbl.no 90 54 56 09

plan for fellesarealene i prosjektet. Her finner du blant annet en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger. 21 NYE BOLIGER Lanseringen av det andre byggetrinnet i prosjektet nærmer seg. - Det nye bygget får 21 leiligheter fordelt på fem etasjer. Det blir to boliger i underetasjen, fem i de tre neste etasjene og fire i toppetasjen. Det blir mange valgmuligheter, påpeker Hanne. - I størrelse varierer boligene fra effektive

PV arkitekter

toromsleiligheter på 61,4 kvadratmeter BRA til romslige fireromsleiligheter på 128,1 kvadratmeter BRA. Boligene er preget av store balkonger og uteplasser. Under bygget blir det parkeringskjeller med heis opp til leilighetene.

Atle Rex Lundgren Eiendomsmegler MNEF arl@sormegleren.no 95 02 19 05

osebakkenpark.no BoGlede nr 1 - 2021 9


ANDRÈ GRAN MAGNUSSEN

VI BYGGER OGSÅ FOR

FØRSTEGANGS I år er det 75 år siden PBBL ble etablert, og gjennom alle disse årene har vi bygget boliger for våre medlemmer! Medlemsmassen med unge mennesker vokser, og flere førstegangsetablerere kjøper sin første leilighet i PBBL. Andrè Gran Magnussen er førstegangskjøper og fant drømmeleiligheten i Tollskogvegen borettslag. Han for­ teller at den idylliske utsikten ut over åkerne minner ham om småbruket på Revetal og at lukten om våren er, som de pleier å si her: Lukten av penger! visste han lite om hvor mye Porsgrunn faktisk hadde å by på.

A

ndrè er en 22 år gammel odelsgutt fra Revetal med fagbrev som elektriker. Interessen for solceller og fornybar energi gjorde at han fant veien til

10 BoGlede nr 1 - 2021

Porsgrunn og ingeniørstudier. Med fagbrev som elektriker og videre utdanning var det ifølge Andrè, Porsgrunn som utpekte seg med det beste studietilbudet. Fra før av

BOLIGJAKT Boligeventyret startet med at Andrè og kompisen måtte finne et sted å bo før studiet startet. De oppdaget raskt at studenthybler er kostbart, med usikkerhet rundt hvem du skal bo med og laber standard, ja, du ender fort opp med et lite mikrokjøkken. Etter litt surfing på finn.no og visninger kom de over en splitter ny leilighet i prosjektet Tollskogvegen som var innflyttingsklart til skolestart. Her var det god standard, gunstig finansiering, kort vei til skolen og selvsagt er det bedre å eie enn å leie. Han og kompisen flyttet inn i sin nye leilighet i august fjor, men for kompisen ble ikke

studiet som forventet og Andrè bor nå igjen i leiligheten. I en tid med digitale forelesninger og lite sosial kontakt er det fantastisk å ha en leilighet med god plass og som du trives i, forteller Andrè. FORDELER VED Å KJØPE NYTT Begge kompisene syntes muligheten for å få en splitter ny leilighet på 70 kvadratmeter til samme månedlige kostnad som å leie var forlokkende. Dessuten var beliggenheten perfekt! Andrè solgte bilen sin da han ble student, og syntes det er praktisk med sykkelavstand til det meste fra leiligheten på Vallermyrene. I borettslaget bor det både en småbarnsfamilie, eldre og studenter. Andrè forteller han hører lite fra nabo-


SKJØPERE! ene og at studieroen ikke blir forstyrret, noe som er en av fordelene med helt ny bolig og høy teknisk standard. FORUTSIGBARHET Før kompisene endte opp på Vallermyrene, var de også på en del visninger i Hovenga og andre sentrale områder. I den ene leiligheten de så på, hadde naboen fått problemer med kostnader på mange tusen kroner. De fant fort ut at det var bare et tidsspørsmål før dette kunne skje med leiligheten de så på, samt at risikoen for en slik stor kostnad i ny leilighet var minimal. Dermed fikk de nok et argument for å kjøpe en helt ny bolig! PERFEKT BOLIG Andrè stortrives i sin nye leilighet og synes planløsningen i leiligheten er perfekt: To store soverom, stort bad og åpen stue- og kjøkkenløsning med plass til både sofa, stor tv og spisestuebord. En odelsgutt fra Revetal setter pris på utsikten mot åkerne på Vallermyrene, og ved spørsmålet om det lukter når bøndene er i gang på våren,

svarer han med et smil: Det lukter penger! STUDIEHVERDAGER Kompisene tok «stein, saks, papir» da de skulle velge soverom, og avtalen var at den som fikk det største rommet skulle ha det i 1,5 år for deretter å bytte. Nå som kompisen har flyttet ut, ser

Andrè frem til å få større soverom og gjøre om det andre til kontor. Studiehverdagen prøver han å strukturere. Han starter ved åttetiden på morgenen og holder på frem til seks på kvelden. – Det blir lange dager på kjøkkenstolene, så jeg ser frem til å få på plass et kontor og en bedre stol, ler Andrè. Det sosiale studentlivet har latt vente på seg, derfor gleder han seg stort til å kunne samle kompiser på verandaen, drikke og hygge seg sammen. GODE RÅD Andrè jobbet i arbeidslivet noen år før han startet på studiet, og han har vært en flittig sparer på to BSU-kontoer for å være klar til den dagen han skulle kjøpe sin første bolig. – Sparing på BSU er den beste sparingen.

Den gir deg skattefradrag og er det lureste du kan gjøre, påpeker han. Prosessen med å kjøpe ny leilighet gikk fort fra de bestemte seg og til de skulle flyttet inn. Skulle André gjort det annerledes, ville han ha kommet tidligere inn i prosjektet for å kunne være med på tilvalgsprosessen og fått skreddersydd boligen ytterligere. – Kanskje noen flere stikkontakter, andre farger og innredning, ja, alt ettersom hva man har råd til, sier han. Selv om situasjonen med at kompisen har flyttet ut ikke har bydd på noen utfordringer, ser likevel Andrè fordelen med en samboerkontrakt i tilfelle noe skulle oppstå, og vil råde andre som tenker på å flytte eller kjøpe sammen med noen om å lage en samboerkontrakt slik at man unngår fremtidige problemstillinger.

BoGlede nr 1 - 2021 11


Solfylt og luftig ved sjøen

muleasen.no 12 BoGlede nr 1 - 2021


Muleåsen er et helt nytt boligfelt med en flott beliggenhet. Boligene vil ligge luftig til, omkranset av et vernet skogområde med en helt spesiell nærhet til Eidangerfjorden. Nå lanseres det første byggetrinnet med en tomannsbolig og fire eneboliger i rekke – alle med store takterrasser, noe som sikrer optimale solforhold og utsikt.

F

erdig utbygg vil Muleåsen bestå av totalt 24 nye boliger, hvorav fem blir eneboliger på egne tomter. De resterende boligene blir organisert som borettslag. Det er TVB Bolig som har utviklet det nye boligfeltet. Det er lagt ned en stor innsats i grunnarbeidene, slik at tomtene i dag er byggeklare, lekeplass er etablert og veien er bygd. Med andre ord: Alt er lagt til rette for nytt og flott nabolag!

ENEBOLIGENE I det første byggetrinnet finner du fire eneboliger i rekke og en tomannsbolig. De fire eneboligene i rekke har identisk utforming med 118,0 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje finner du en entré, en bod, ett bad, ett soverom og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en terrasse i grønne omgivelser. I andre etasje blir det tre soverom, ett bad, en bod og en loftstue med utgang til en trapp som går opp til en stor takterrasse på 56 kvadratmeter.

TOMANNSBOLIGEN I tomannsboligen er begge boligene på 89,6 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje finner du entré, ett bad, ett soverom og en tv-stue (som kan gjøres om til ett soverom) med dør ut til en terrasse i grønne omgivelser. I andre etasje er det lag opp til ett soverom med en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning, hvor det er utgang til en trapp som fører deg opp til en luftig takterrasse. Det blir en levegg som skiller boligenes takterrasser fra hverandre.

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene på Muleåsen. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 20. mai klokken 12.00.

Velkommen til visning med lift på byggetomta tirsdag 11. mai klokken 17.00 til 18.00!

Prosjektmegler Tina Vinje • 954 91 158 • tv@sormegleren.no BoGlede nr 1 - 2021 13


BYGGESTART OG NYTT BYGGETRINN! Det nye boligprosjektet på den velkjente skoletomta i Skien har fått en flying start. Nå har det andre byggetrinnet blitt lansert med 18 lekre leiligheter, samtidig har byggearbeidene for det første byggetrinnet startet.

14 BoGlede nr 1 - 2021


S

tadig flere ønsker å bo nære sentrum. Bo der det skjer, i en moderne leilighet med komfort og gode planløsninger, og med kort avstand til byliv, spisesteder, aktiviteter og kultur. I Brekkeby Hage vil du bo nær hjertet av Skien, samtidig blir prosjektet utformet som en grønn oase hvor du kan trekke deg tilbake fra byens summende liv. Prosjektet har mange fasiliteter: Parkeringskjeller under bakken med heis opp til leilighetene, mulighet for ladestasjoner for elbil, tilrettelegging for sykkel og fellesarealer med grønne rammer bidrar til å gjøre Brekkeby Hage enda mer attraktiv som ditt nye hjem. Flere av leilighetene har dessuten naturlige privatiserte hageområder. 18 NYE LEILIGHETER Den nye bebyggelsen på Brekkeby har hentet inspi-

rasjon fra av den ærverdige Latinskolen. Totalt omfatter prosjektet 54 boliger fordelt på tre bygg. Brekkeby Hage II er ett bygg med 18 nye leiligheter, som i størrelse varierer fra effektive to-roms på 70 kvadratmeter BRA til en luftig toppleilighet på 142 kvadratmeter. Alle leilighetene får private balkonger eller hager. Flere av boligene blir gjennomgående med romslige balkong på to sider. NYTT HJEM To av kjøperne i det første byggetrinnet som gleder seg til å flytte inn i sitt nye hjem er Knut og Lise Schriwer. De forteller at prosjektet sam­svarte med flere av deres ­ønsker. - Det blir fine bygg med bra uteområde. Brekkeby Hage er sentralt, men likevel litt bort fra bykjernen. Det er gode planløsninger. Vi synes prosjektet og området passer bra nå når vi blir eldre!

Thomas André Hansen Eiendomsmegler MNEF 98 20 42 24 tah@privatmegleren.no Ingrid Reisjø Eiendomsmegler MNEF 99 15 67 51 ingrid.reisjo@privatmegleren.no

brekkeby.no BoGlede nr 1 - 2021 15


NYTT PROSJEKT

Solfylt idyll på Nenset!

16 BoGlede nr 1 - 2021


Nå lanseres et nytt boligprosjekt på Nenset i Skien. Det første byggetrinnet av Nenset Hage består av åtte tomannsboliger fordelt på to boligtyper, som passer både barnefamilier og til pensjonister!

N

enset Hage er et helt nytt og attraktivt boligfelt i grønne og solfylte omgivelser. Prosjektet får en sentral beliggenhet i et veletablert og rolig boligområde med kort vei til matbutikk, offentlig transport, turområder og alle handlemulighetene som finnes på Kjørbekk. Det består av totalt 44 boliger fordelt tre boligtyper. Konseptet har vært å skape moderne og lettstelte hjem med god teknisk standard, smarte planløsninger, trivelige uteområder og romslige terrasser eller balkonger. Her ligger alt til rette for å skape et godt hjem i et trivelig nabofellesskap!

ALT PÅ EN FLATE Bak prosjektet står PBBL og Heimgard Bolig, som også sto bak suksessen Pors Hageby på Vessia. Her har man tatt med den mest populære boligtypen fra dette prosjektet til Nenset. Markedet etterspør nemlig lav trehusbebyggelse og boliger som har alt på et plan. Det første byggetrinnet av Nenset Hage omfatter åtte tomannsboliger. Ti av disse har alt på en flate og er på 80,6 kvadratmeter BRA. Samtlige inneholder gang, to soverom, et bad, en innvendig bod og en åpen og luftig stue-/ kjøkkenløsning med utgang til en stor terrasse.

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene i Nenset Hage. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 27. mai klokken 12.00.

FIRE SOVEROM Tre av byggene består av tomannsboliger på 136 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje finner du et soverom, et bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig terrasse. Også ved inngangspartiet blir det en terrasse, slik at du er sikret mest mulig sol. I andre etasje er det lagt opp til et bad, to soverom og en loftstue, som kan gjøres om til et soverom. Livet blir også enklere i Nenset Hage. Kanskje du er en av dem som ønsker å flytte fra en stor enebolig til et hjem som krever mindre vedlikehold og egeninnsats? Da har du muligheten nå!

Velkommen til en hyggelig prat på byggetomta onsdag 19. mai fra klokken 17.00 til 18.00!

Tina Vinje Prosjektmegler 95 49 11 58 tv@sormegleren.no

nensethage.no BoGlede nr 1 - 2021 17


Gjerpensgate Park

Sentrumsnært med grønn profil Endelig er tiden inne for å lansere Gjerpensgate Park. De gamle byggene på tomta er revet, noe som gjør at man får et bedre inntrykk av det spennende boligkonseptet som kombinerer trehusbebyggelse og parkeringskjeller nær Skien sentrum.

18 BoGlede nr 1 - 2021


Bodoni MT

N

ordre Bydel i Skien blomstrer. Dette området er preget av en eldre bebyggelse med mange ærverdige eneboliger. De siste årene har flere nye boligprosjekter bidratt til økt optimisme og nye beboere – og nå kommer Gjerpensgate Park, hvor man erstatter flere slitte næringsbygg og en gammel enebolig med moderne trehusbebyggelse i delikate farger og tiltalende grøntarealer. Bilen setter du i parkeringskjelleren under byggene, hvor det er heis

opp til tunet i prosjektet. Prosjekt­et omfatter flere boligtyper og totalt 23 nye hjem. Først ut er 12 boliger fordelt på to tomannsboliger og en åttemannsbolig. SOLFYLT Gjerpensgate Park har en perfekt beliggenhet for deg som vil å bo i en trivelig bygate, men som samtidig ønsker gangavstand til alle mulighetene og tilbudene som Skien sentrum har å by på. Fra Gjerpensgate Park er det bare et steinkast til

togstasjonen, bussforbindelser, flotte friområder og parkanlegg, samt matbutikk og Skagerak Arena. Lundedalen ligger kun 200 meter unna. Boligene blir liggende solfylt til og de fleste uteplassene vender mot vest. Prosjektet får en grønn profil med en vakker allé mot nord, et friareal med lekeplass mot vest, hekker, hager og et fellesområde med sitteplasser og lekemuligheter. PÅ EN FLATE Prosjektet har to tomanns­

boliger som har alt samlet på en flate. Dette boligkonseptet har vært brukt i flere prosjekt­ er rundt om i Telemark med stor suksess de siste årene. Det første byggetrinnet består av to tomannsboliger med alt på en flate og en åttemannsbolig i to etasjer. I størrelse varierer boligene fra 70,8 til 75,0 kvadratmeter BRA. Innvendig er alle boligene like: De har en gang, to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en terrasse i grønne omgivelser eller en luftig balkong.

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene i Gjerpensgate Park. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 27. mai klokken 12.00. Velkommen til en hyggelig prat på byggetomta torsdag 20. mai klokken 17.00 til 18.00!

gjerpensgatepark.no Jørgen Thorkildsen

Prosjektmegler

971 75 664

jt@sormegleren.no

BoGlede nr 1 - 2021 19


NYTT PROSJEKT

Moderne leiligheter med sol og utsikt

Mange har ventet på at den gamle skoletomta på Furulund skal bli forvandlet til nye boliger. Endelig er ventetiden over. Nå er det første byggetrinnet av Brevik Terrasse lansert og salget av boligene er godt i gang.

20 BoGlede nr 1 - 2021


P

rosjektet er utviklet av FIHA Holding og Porsgrunn Utvikling i samarbeid. Totalt består Brevik Terrasse av 28 boliger fordelt på fire bygg. I det første byggetrinnet introduseres en firemannsbolig og et leilighetsbygg med 10 boliger. Alle boligene i prosjektet får egen parkeringsplass i et frittstående garasjeanlegg. Tomta til Brevik Terrasse ligger luftig og solfylt til i en skråning rett ved skole, idrettsanlegg, turløyper og alle tilbudene i Brevik sentrum. Beliggenheten sikrer også at mange av boligene får utsikt til fjorden. I utformingen av prosjektet har det vært fokus på å skape romslige uteplasser og balkonger, slik at du kan nyte både solen og utsikten på best mulig måte. TREFFER BREDT Boligene i det første byggetrinnet har en utforming og størrelser som gjør at de treffer bredt. I firemannsboligen blir alle boligene like store – 88,8 kvadratmeter BRA. Hver leilighet er utstyrt med tre soverom, ett bad, ett teknisk rom, ett toalett, en entré, en gang, en åpen kjøkken- og

stueløsning, samt to terrasser (i første etasje) eller to balkonger (andre etasje). Bygget blir utstyrt med en løfteplattform som bidrar til økt tilgjengelighet innendørs. Leilighetsbygget får fire etasjer. I første etasje er det boder og to leiligheter. I andre

og tredje etasje blir det tre leiligheter i hver etasje, mens det er lagt opp til to store leiligheter i toppetasjen. Bygget er utstyrt med heis og flere av boligene får to uteplasser. I størrelse varierer boligene fra 83,0 til 150,5 kvadratmeter BRA.

Bjørn Johnson Prosjektmegler bjorn@bestmegler.no 90 95 95 25

BoGlede nr 1 - 2021 21


De siste boligene lanseres! Det er god fart i det nye boligprosjektet på Brattås i Porsgrunn. Byggingen av de 10 første boligene går sin gang og innflyttingen starter denne sommeren. Nå lanserer vi de seks siste boligene i prosjektet. Du har forkjøpsrett!

B

ak Brattås Terrasse står Heimgard Bolig. Prosjektet omfatter totalt 16 boliger fordelt på to tomannsboliger og 12 store boliger i rekke. Det ligger i et

veletablert og populært boligområde. Det meste av nærområdet ble bygget ut for flere tiår siden. Her er det gangavstand til skole, barnehage og Skjelsvik senter. Nærmeste

AMUNDSEN BYGG AS

22 BoGlede nr 1 - 2021

nabo er en lekeplass, som har blitt oppgradert i forbindelse med prosjektet. STILRENT Arkitekten har gitt Brattås

Terrasse en moderne stil med rette linjer, store vindusflater, flate tak og spennende bruk av tre, noe som gir et stilfullt og rent arkitektonisk uttrykk i


Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til Brattås Terrasse II. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 27. mai klokken 12.00.

funkis-tradisjonen. Form og farge understreker et ønske om å skape et prosjekt som glir naturlig inn i landskapet. DE NYE BOLIGENE Det nye byggetrinnet består av to boligvarianter. Tre av boligene er på 113,3 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje blir det

garasje med sportsbod, en stor entré med egen bod, ett bad og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en balkong. I underetasje er det planlagt gang, tre soverom, eget vaskerom med en bod og ett bad. MYE PLASS Den andre boligvarianten er

Velkommen til en hyggelig visning på byggetomta onsdag 19. mai klokken 17.00 til 18.00!

skreddersydd for deg som ønsker godt med plass. Disse boligene er på 172,4 kvadratmeter BRA fordelt på tre etasjer. I første etasje legger vi opp til en romslig entré med tilgang til en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en liten terrasse. På dette planet er det også garasje med sportsbod. Opp i andre

Ingrid Reisjø Eiendomsmegler MNEF 99 15 67 51 ingrid.reisjo@privatmegleren.no

BRATTASTERRASSE.NO

etasje blir det to soverom, hvorav det ene har eget walkin closet, ett bad og en loftstue med utgang til en terrasse på hele 23 kvadratmeter. I underetasjen finner du en gang, eget vaskerom med tilgang til en bod, ett bad med dusj og to soverom, hvorav det ene har eget walk-in closet og utgang til hageareal.

Thomas André Hansen Eiendomsmegler MNEF 98 20 42 24 tah@privatmegleren.no


m o r e m m ø r d s t v å d p m a a r g o r M ge t p e Mads Clemmetsen og samboeren Helene Sjøberg kjøper hus, pusser dem opp og selger. En dag ønsker Mads å lede sitt eget tv-program.

24 BoGlede nr 1 - 2021


PORTRETT

Av Bjørn Harry Schønhaug

S

nart kan du se Mads Clemmetsen i programmet «Eventyrlig oppussing» på TV3 og Viaplay. Der er han elektriker, og inn går som en del av laget med kompetente håndverkere, som på bare noen dager fullstendig endrer en hytte fra noe gammelt til nytt og stilig. Instagramkontoen til Mads, @madspusseropp , har over 40.000 følgere. Leverandøren av elektrisk utstyr til «Eventyrlig oppussing», Etman, la merke til Instagramkontoen. - Det var de som oppdaget meg først, og fortalte om meg til produksjonsselskapet. Så tok de kontakt med meg. Alt skjedde fort. Totalt skal de spille inn åtte programmer denne sesongen, og det er hard og intensiv jobbing på hvert prosjekt. Alle i ­crewet jobber hardt og gyver på. Mads forteller at en av styrkene hans, er at han er rask til å finne gode løsninger når han dykker inn i et nytt oppussingsprosjekt. - Det er det produksjonen liker best med meg og det er det jeg gjør bra. Jeg ser hvordan det kommer til å bli. Folka Mads jobber sammen synes han er jordnære og kul. - Jeg vil både prestere og imponere. Seinere har jeg lyst til å drive i tv-bransjen. Målet er å ha et eget program om oppussing, og jeg er helt sikker på at jeg får det til. PUSSER OPP OG SELGER 17 år gammel flyttet Mads Clemmetsen fra Kragerø til Porsgrunn. Mens han gikk på skolen, leide han bolig. Da Mads begynte som elektrikerlærling, var han nøye med å jobbe mest mulig så han kunne sette av penger til boligkjøp. Han klarte å spare 200.000 kroner. - Du kommer ikke langt med det, sier Mads. Det endte med at han kjøpte et oppussingsprosjekt i sentrum av Skien. En bolig der rusmisbrukere hadde bodd tidligere. - Jeg har ADHD og er veldig kreativ.

Det måtte jeg få utløp for. Mads kjøpte verktøy og prøvde seg fram. Han hadde aldri pusset opp noe som helst tidligere. Unggutten var usikker på hvordan han skulle gjøre ting, men lærte gjennom prøving og feiling. På den måten fikk han mestringsfølelse. Etter et halvt år var han ferdig med oppussingen. Etter tre måneder flyttet han inn i et nytt oppussingsprosjekt, som han kjøpte for verdiøkningen av leiligheten. - Da jeg solgte, gikk det for 900.000 mer enn det jeg betalte. Disse pengene brukte han til å kjøpe et nytt oppussingsprosjekt. Så pusset han opp og solgte. Der hadde han bodd i fire måneder. Den samme prosessen gjentok seg nok en gang. - Tidligere har jeg bodd i husene jeg har pusset opp, og har flytta tinga mine rundt omkring nesten hvert år. Så ble både Mads fra Kragerø og Helene fra Stathelle lei av støv og gjentatte flyttinger. FÅR MESTRINGSFØLELSE En dag fant de et hus med svømmebasseng med et potensial som gjorde at det fristet med å slå seg til ro. Der la de inn mer av både tid og penger for å gjøre

det ekstra fint og gjennomtenkt. - Her skal jeg bo. Det var da Helene flytta inn og var litt med på oppussingen, men hun likte det ikke i starten. Helene fantes ikke praktisk i begynnelsen, ifølge samboeren. Selv blir han nesten manisk når han har et prosjekt å jobbe med. Da tar det all oppmerksomheten. Sakte og sikkert tok Mads seg mer tid til å lære opp Helene og slippe henne mer til, så hun kunne bidra i større grad. - Jeg husker første gang hun tok i en drill. Hun trykket den inn og ga full gass. Da lærte jeg henne den riktige måten. Den gang fikk hun mestringsfølelse av å skru inn en skrue, mens hun i dag kan masse, skryter Mads. Heller ikke huset på 250 kvadratmeter med basseng ble huset der de skulle slå seg til ro. De lagde en leilighet i kjelleren og pusset opp Helenes leilighet på Heistad parallelt. Paret ville ha enda flere prosjekter. Derfor kjøpte de et hus på Hovenga på 340 kvadratmeter. Etter fire måneder var det ferdig pusset opp, og seks studenter flyttet inn. Etter halvannet år fant paret et hus i Bjørkedalen. Huset var et hus der det ikke var noe å sette fingeren på kvalitetsmessig.

BoGlede nr 1 - 2021 25


PORTRETT

På den måten kunne Mads konsentrere seg om de andre husprosjektene sine. Men, sånn ble det ikke. Samboerne brukte de første månedene til å gjøre huset kulere. Blant annet fikk de en gjennomført og gjennomtenkt lysplan. - Nye hus i dag er litt kjipe. Det er bare rette vegger, gulv og kjøkken. Det er upersonlig. Nå trives de godt nær skogen, nær vannet og nær E18 i Bjørkedalen. Nede i fjorden har de en båt liggende, og den bruker de så ofte de kan. Mads er ansatt i et firma i Oslo, og kjører mange tusen kilometer årlig i jobben som tar han landet rundt. Akkurat nå får tida har han et oppdrag i Trondheim, og kjører den lange veien tur/retur to ganger ukentlig. Noen ganger velger han å fly strekningen - Jeg slapper av og koser meg når jeg kjører bil på vei til jobb.

26 BoGlede nr 1 - 2021

SKAL TREFFE BRATTÅS I Uranusveien på Brattås i Porsgrunn står et rødmalt hus med stillas rundt. Ute står det to stykker og maler, mens inne er det Helene (25) og Mads (26) som styrer. Når de er ferdige, skal huset selges. Vanligvis leier de ut. Akkurat nå har de to hus de leier ut. De hadde fire, men solgte to av dem. - Dette har vi kjøpt for å selge, sier Mads. Siden de skal selge, har de lagt enda mer vekt på gode løsninger. - Vi skal treffe markedet. Vi skal treffe kundene. Vi skal treffe Brattås, ramser Mads opp som viktige ting å ha i bakhodet. Når de leier ut, tar de fleste folk det de får. Nå har de lagt fiskebeinsgulv, installert kjøkken fra Huseby og har en 100 prosent gjennomarbeidet og gjennomtenkt planløsning.

- Vi har lyst til å gjøre det så bra at naboen synes det er så fint og annerledes at de bare må kjøpe det for å få det, fordi de ikke får det til selv. Det er målet, sier Mads. - Klarer dere å nå dette målet? - Ja. I juni skal huset ut i markedet. Nå krysser de fingre for at folk med planer om boligkjøp på Brattås venter med å kjøpe til nettopp deres hus er klart. I ukedagene jobber Mads altså i Oslo, mens Helene er livsstilsveileder og PT på nett. De synes det er betryggende å ha faste jobber. Går det galt, lander de uansett trygt på begge beina. - Vi har fire hus. Vi skal tråkke veldig galt om det ikke skal fungere, så vi kan bygge videre på det, sier Mads. Når helga kommer, den tida de aller fleste velger å koble av, bruker samboerne all ledig tid i huset. Det er ikke uvanlig at de er der fra klokka sju på morgenkvisten til klokka blir 23. Når de kommer hjem, uansett hvor seint det er, lager de middag. - I går lagde vi taco klokka halv tolv, sier Helene. LEKER MED MATERIALER Det første Helene og Mads gjør når de tar fatt på et nytt prosjekt, er å tømme og rive alt. De rydder og trekker alt som skal i veggen, før veggene kles inn. Som regel er det Mads som har det overordnede blikket og den helhetlige planen. Ofte holder det med et blikk på tegningen før han vet hvordan han vil resultatet skal bli. Huset på Brattås ble kjøpt usett. Når de er ferdig med det grunnleggende, er det viktig å se hva som faktisk er mulig å få til. Så gyver de løs på badet. - Det er fryktelig mye jobb, sier Mads. Bad er både tidkrevende og tungt. Det gøyeste er å gå løs på kjøkkenet. - Det er kjapt å bygge og du får kjappe resultater. - Hvilket rom er det lettest å være kreativ med? - Det må være badet, sier Helene. Det finnes mange standardbad. Paret opplever at mange er flinke til å være kreative med både soverom og gang. På Brattås har de på badet brukt spiler, flis, gips og de leker med materialer og lys. De har bygd skjult oppbevaring. - Jeg liker å leke med materialer og løsninger, sier Mads. For folk som ønsker å gå i gang med oppussing hjemme hos seg selv, har


samboerne flere gode tips for å oppnå synlige og gode resultater. - Bytt gulv. Det er noe alle klarer, og det forandrer hele rommet, sier Mads. En god lysplan det samme. Hele rommet vil oppleves annerledes om du henter inn en fagmann til å se på hvordan rommet lyssettes. Kjøkken er også et rom mange ønsker å gjøre noe med, men da er det greit å vite at det ofte koster mye penger. - Det er vel kanskje greit å ha noe annet enn ti tommeltotter også, spør journalisten. - Nei. I det forrige huset var Helene i startgropa når det kommer til oppussing. Rett etterpå la hun 200 kvadratmeter gulv. Det er viktig å lære av feil, påpeker Mads. - Du husker hva du gjorde feil sier Helene. Den vanligste feilen mange gjør er å gape over for mye. Ofte koster planene du har mer enn dobbelt så mye som du i utgangspunktet ser for deg. Sørg for at du har gjennomføringsevne og at du tar kloke avgjørelser. - Det er viktig å ha råd til det man ­begynner på, sier Helene. Folk må heller ikke undervurdere verdien av godt verktøy. Godt verktøy koster, men Mads mener det bare er å kjøpe brukt og selge det videre etter bruk.

- Alt blir lettere om du unner deg godt verktøy. GUTTEDRØMMEN Mads har altså over 40.000 følgere på Instagramkontoen sin. Helene har over 20.000 på sin, som heter @heleneceline. Mads tror det er flere årsaker til at han har fått så mange følgere. - Jeg er jovial, da. Også ser jeg ­mennesker. Kontoen hans eksploderte rett etter at pandemien rammet oss vinteren 2020. Under pandemien trenger folk inspirasjon, og den finner de hos Mads på Instagram. Ukentlig får han rundt 1.000 meldinger. Folk spør hvordan de skal pusse opp og om Mads tar oppussingen for dem. Han ser at han fint kunne levd av alle jobbforespørslene han får gjennom sosiale medier. Det er bare ett problem: - Jeg er ikke så glad i kunder. Da må jeg gjøre som de vil, og det blir veldig låst. Jeg får ikke lekt med ideene. Jeg tar kun jobber der jeg får frie tøyler. Mads har også funnet det best mulige oppussingsobjektet. Det ligger nede ved vanner og har både brygger, båthus, anneks og enebolig. - Det er guttedrømmen min. Både Helene Sjøberg og Mads Clemmetsen innser at de ikke kan fortsette

i det samme tempoet i evig tid. Mads er rastløs, og klarer ikke å se for seg en rolig kveld i hagen med en god drink. De er glade i å reise, men Mads er heller ingen strandløve. - Det er slitsomt å være i Syden med han. Etter kort tid på stranda må vi ­spille mini­golf eller finne på noe annet. På sommeren tar de seg helt fri fra oppussingen. - Da vil vi ha fri, sier Helene.

BoGlede nr 1 - 2021 27


Bo landlig på Vallermyrene!

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene i Tollskogvegen 2. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 27. mai.

tollskogvegen.no 28 BoGlede nr 1 - 2021

Velkommen til en hyggelig visning på byggetomta torsdag 20. mai klokken 17.00 til 18.00!


Suksessen fortsetter på Vallermyrene i Porsgrunn! Nå lanseres det andre, og siste, byggetrinnet av Tollskogvegen med tre boligtyper og 12 nye boliger – og du har forkjøpsrett!

P

rosjektet er et samarbeid mellom Moen Eiendom og PBBL. Sammen lanserte vi det første byggetrinnet av Tollskogvegen i 2018. I fjor sommer ble boligene ferdigstilt og kjøperne har flyttet inn. Nå er tiden endelig inne for et nytt byggetrinn med 12 nye boliger. Prosjektet byr dessuten på tre ulike boligtyper: To ulike firemannsboliger og rekkehus. Dette gjør at det nye byggetrinnet treffer

bredt. Her kan både førstegangskjøpere og mer voksne på jakt etter en enklere hverdag finne et nytt hjem! TO ULIKE FIREMANNSBOLIGER I den ene firemannsboligen er hver leilighet på 82,1 kvadratmeter BRA. Her finner du

gang, to soverom, egen bod, bad og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en vestvendt terrasse eller balkong. I den andre firemannsboligen er leilighetene litt større, 92,8 kvadratmeter BRA. De har derfor plass til ett soverom ekstra. De fire boligene i rekke er alle på 100,8 kvadratmeter

BRA fordelt på to etasjer. I første etasje er det lagt opp til en gang, ett bad, en bod, kjøkken og en stue med utgang til en terrasse i grønne omgivelser, samt en utvendig sportsbod. I andre etasje er det en gang, ett bad, tre soverom, hvorav ett med walk-in-closet og ett med utgang til en balkong.

Prosjektmegler Tina Vinje • 954 91 158 • tv@sormegleren.no BoGlede nr 1 - 2021 29


Siriusvegen Terrasse

5 nye eneboliger på

30 BoGlede nr 1 - 2021


Brattås! På populære Brattås i Porsgrunn kommer snart et nytt prosjekt i regi av Kvalitetsbolig, som er tegnet av den prisbelønte arkitekten Arild Sannes ved Ario. De fem eneboligene i rekke legges ut for salg i mai og grunnarbeidene er allerede godt i gang!

S

iriusvegen Terrasse vil ligge midt i et veletablert og rolig boligområde. Utbygger er trygg på at dette er et prosjekt som vil treffe godt i markedet, derfor har entreprenør AaTe Bygg satt i gang med byggingen. Boligene blir preget av gode planløsninger, store vindusflater og hyggelige uteplasser. Prosjektet har også en grønn byggeprofil.

Entreprenør AaTe Bygg samarbeidet tett med det finske selskapet Honka, som leverer moderne tømmerhus. Et ekte Honka tømmerhus gir et sunt bomiljø med naturlige byggematerialer, godt inneklima og en varm, stressreduserende atmosfære. Det er et økologisk hjem som bokstavelig talt tar godt vare på menneskene innenfor veggene.

FIRE SOVEROM Alle eneboligene i prosjektet er på 177 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I under­ etasjen er det lagt opp til garasje og sportsbod, en entré med hall, to soverom, hvorav det ene med garderobe, ett bad og eget vaskerom. I førsteetasje finner du gang, to soverom, ett bad og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en uteplass som omkranser mye av boligen.

Prosjektet lanseres i løpet mai. Ta kontakt med prosjektmegler for mer informasjon!

KVALITETSBOLIG

Bjørn Johnson Prosjektmegler bjorn@bestmegler.no 90 95 95 25

BoGlede nr 1 - 2021 31


Nå er byggingen i gang! Det første byggetrinnet av det nye prosjektet på Heistad består av firemannsboliger og eneboliger i rekke. Et godt salg gjør at man nå har satt i gang med byggingen, noe som betyr at kjøperne kan flytte inn neste høst!

P

rosjektet ligger på en stor tomt ved Lundelia barnehage ned mot Heistadstranda. Dette området har en sentral og idyllisk beliggenhet med kort vei skole,

barnehage, turløyper og offentlig transport. Det første byggetrinnet byr på to firemannsboliger og seks eneboliger i rekke. Firemannsboligene appellerer både til unge par på jakt

etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe mer lettstelt. Det er to ulike firemannsboliger. Leilighetene i den minste er på rundt 75 kvadratmeter BRA. De har to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Boligene i den andre firemannsboligen er litt større, rundt 85 kvadratmeter BRA, med tilnærmet lik planløsning.

Jørgen Thorkildsen Prosjektmegler 971 75 664 jt@sormegleren.no Tina Vinje Prosjektmegler 95 49 11 58 tv@sormegleren.no

nedrelunde.no

32 BoGlede nr 1 - 2021

Forskjellen er at disse boligene får tre soverom. ENEBOLIGER I REKKE Det andre boligkonseptet i prosjektet er eneboliger i rekke, som er myntet på barnefamilier og andre som ønsker mer plass. I første etasje får disse boligene entré, to soverom, ett bad, eget vaskerom og en bod, i tillegg til carport. Opp i andre etasje er det lagt opp til ett bad, ett soverom og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig takterrasse.


buerhaven.no

Siste byggetrinnet er lansert!

Nå har Seltor Bolig og PBBL lansert 16 nye leiligheter ved Borgeåsen senter. Dette blir det siste byggetrinnet av det populære Buerhavenprosjektet. Salget av boligene er godt i gang!

B

uerhaven ligger grønt og frodig til på Buerflata, noen minutters gange fra Borgeåsen senter. Bussholdeplassen er knappe 100 meter unna. På Borgeåsen senter

er tilbudet godt, med blant annet stor dagligvareforretning, Posten, Vitus Apotek, gave- og blomsterbutikk og dame- og herrefrisør, fysioterapeut og legesenter! Kaffekoppen kan du ta på hyggelige Oasen kafé. Godt tilbaketrukket fra hovedveien vil du bo omkranset av et vakkert, frodig landskap. Mellom de fire punkthusene, alle over fire etasjer, er det åpne, grønne felleshager. Det nye bygget får et moderne, men likevel klassisk uttrykk, preget av store vindusflater og fasader med murpuss i lys farge. Innslag av trepanel skaper en spennende kontrast.

STORE BALKONGER Som du vil se av planløsningene for hver enkelt leilighet, er etasjene 1, 2 og 3 ganske like. Den øverste etasjen er trukket noe inn, og det resulterer i ekstra store balkonger. I størrelse varierer boligene fra 71 til 96 kvadratmeter BRA. De fleste leilighetene har en skjermet kjøkkenavdeling, med mulighet for å lukke denne helt. Flere av leilighetene får gjestetoalett i tillegg til et delikat baderom. Bilen setter du i parkeringskjelleren, på din faste parkeringsplass. Derfra går det heis opp til hver av de fire etasjene.

Heidi Solvang Eiendomsmegler MNEF Prosjektsjef Nybygg Tlf 90 97 87 87 E-post: hs@em1telemark.no

BoGlede nr 1 - 2021 33


Gode smaksopplevelser!

Ørret, lam og solbær Sjefskokk Anders Johan Pedersen frister på ny med et knippe spennende retter. – Jeg har valgt tre råvarer jeg liker å jobbe med og mikset dem med spennende tilbehør. Dette er retter alle kan prøve seg på! oppforder Anders.

Ørret

med sprø purre og mandel-, sitronskall- og smørsaus Handleliste (forrett 4 personer): • • • •

400 gram småørret 1 purre 1 dl kremfløte 1 sitron

• 150 gram smør • 100 gram mandler • Maizena

FREMGANGSMÅTE: Sprø purre: Ta av ytterbladene på purren. Kutt topp og bunn. Del på langs og vask. Kutt i strimler. Vend strimlene i 1 ss maizena. Strimlene friteres sprø i solsikkeolje. Ha på litt salt. Mandel-, sitronskall- og smørsaus: Kok opp kremfløte, mandler og skallet fra 1 sitron. La det trekke i 20 minutter. Sil av. Kok opp og pisk inn 150 gram smør i terninger. Smak til med litt salt og sitronsaft. Ørret: Rens og del fisken i fileter. Legg filetene på et brett med bakepapir. Ha på litt salt og god olivenolje. Bakes i ovnen på 100 grader i 12 til 15 minutter avhengig av størrelse.

34 BoGlede nr 1 - 2021


Gode smaksopplevelser!

FREMGANGSMÅTE:

Lammelår med skorsonnerot, rødbet, spinat og madeirasaus

Handleliste (hovedrett 4 personer): • 1 lammelår • 600 gram skorsonnerot (Meny skaffer!) • 1 rødbet • 1 pakke fersk spinat • 2 dl rødvin • 2 dl madeira • 2 dl lamme- eller oksekraft

• • • • • • •

1 sjalottløk 1 fedd hvitløk Tomatpuré Fersk timian Smør og grov havsalt 1,5 dl kremfløte 1,5 dl h-melk

Madeirasaus: Kutt sjalottløk i fine biter og knus hvitløksfeddet med skallet på. Surr dette blankt i en panne med 2 ss smør. Ha i 1 ss tomatpuré. Svisj dette godt. Tilsett madeira og rødvin. Kok inn til det halve. Ha i en neve fersk, finhakket timian og oksekraften. Kok dette inn til det halve. Avslutt med 1 ts smør og smak til med pepper, salt og sitronsaft. Skorsonnerot­puré: Rens og skrell skorsonnerøttene. Skjær noen på skrå, slik at du får tre staver til hver. Resten kappes i biter. Stek stav­ene i ovnen på et bakebrett med litt salt og olje i 9 minutter på 150 grader. Ha skorsonnebitene i en kjele med kremfløte og h-melken. Kok under lokk de er møre. Sil av og kjør bitene i en blender med 2 ss smør og litt salt. Saltbakt rødbet: Ha 100 gram havsalt og 1 vasket og skrubbet rødbet i en ildfast form. Lag en grop i salt­et hvor du setter rødbeten. Bakes på 180 grader i 2 timer. Deles i biter før ­server­ing. Lammelår: Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Bruk et steketermometer. ­Steketiden varierer med tykkelsen på kjøttstykket, men 2-3 timer må du beregne på et lammelår, og 1-2 timer på en lamme­stek uten ben. Stekes på 125 grader til en kjernetemperatur på 60 grader. La kjøttet hvile før servering!

BoGlede nr 1 - 2021 35


Gode smaksopplevelser!

Anis-pana cotta med rødalgesirup, solbær­ variasjoner og marengs Handleliste (4 personer): • 2 dl kremfløte • 1,75 dl h-melk • Sukker •3 hele stjerneanis • 3 plater gelatin • 2 eggehviter

• 200 gram solbær • Sitronsaft • 100 gram rødalge (Brødrene Berggren har dette!)

FREMGANGSMÅTE : Pana cotta: Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll dem godt og klem ut vannet. Ha h-melk, kremfløte og 75 gram sukker i en kjele. Kok opp og trekk til side. Tilsett gelatinplatene og rør ut. La dette stå i 20 minutter. Sil deretter av. Ha i porsjonsformer og sett i kjøleskap over natten. Marengstopper: Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene forsiktig til de begynner å stivne. Tilsett litt og litt sukker. Piskes helt stiv. Ha i sprøytepose. Sprøyt små topper på et bakepapir. Stekes i ovn på 100 grader i 1 1/2 time. Solbær­ puré: Ha solbær, 100 gram sukker og 0,5 dl vann i en kjele. Kok opp. Sil av gjennom en sikt. Smak til med 1 ts sitronsaft. Rødalgedôl: Ha rødalge, 100 gram sukker og 1 dl vann i en kjele. Kok opp og la det trekke i 20 minutter. Kjør i en blender og sil av.

Få mer inspirasjon og følg Anders sine gastronomiske eventyr på instagram - og ikke glem at du kan bestille catering fra Grenlands mest kreative kokk på spilleringenkasserolle.no! Dessuten har Anders startet opp sitt mobile matgledekonsept Kasserulla – digg mat på hjul. På kasserulla.no finner du mer informasjon om denne herlige satsingen!

36 BoGlede nr 1 - 2021


• Av Lars Christensen

Sjelden eleganse Vi er i Alsace, som ligger nordøst i Frankrike, rett ved grensen til Tyskland. De lager litt rødvin her, men dette er først og fremst et mekka for hvitvinselskere i alle sjangere. I flere hundre år har F. E. Trimbach vært en av de dominerende produsentene. Deres filosofi har alltid vært å skape rene, ærlige og autentiske viner med et elegant, velbalansert uttrykk. Trimbach Riesling 2017 Nr 88801 og kr 210,Ny årgangen av denne favoritten! Blek strågul med grønne toner. Hyperelegant duft av grønne epler, sitrusfrukter, mineraler, hvite blomster, våte steiner, røyk, hvit honning, fersken og grapefrukt. Forfriskende epler og sitrus i åpningen. Tørr og lekker med høy syre i fase to. Konsentrert og velbalansert, men fortsatt fersk. Lang og småtight avslutning med mye mineraler, eple og stenfrukt i bakgrunnen. Alltid et knallkjøp! Strålende Riesling i klassisk Trimbach-stil til skalldyr og fisk.

Riesling Alsace Cuvée Frédéric Emile 2012 Nr 789501 og Kr 529,90 Vannig kant over i strågul. Sval og delikat nese med elementer av grønne epler, petroleum, mineraler, blomster, forsiktig honning, fersken, pære og våte stener. Elegant frukt i åpningen. Velbalansert og konsentrert med høy syre i fase to. Medium fylde. Mineralsk intensitet og overraskende ungdommelig stil. Fortsatt en baby! Klassisk Trimbach-blondine i Premium klassen med lange, slanke bein og imponerende intensitet. Fortjener minst 5 år til i kjelleren. Lang og mineralsk avslutning! Perfekt til skalldyr og fisk.

Trimbach Gewürztraminer 2017 - Nr 789301 og Kr 225,00

Trimbach Pinot Noir Reserve 2018 - Nr 8093301 og Kr 279,90

Lys strågul farge med grønne toner. Aromatisk og samtidig klassisk Gewürztraminer-nese med kjærlighetsfrukt, fersken, tropiske frukter, blomster, eksotiske krydder, honning og parfyme. Rund og fruktig åpningen. Lav syre, konsentrert og smådekandent. Fin sødme i frukten, men tørr stil. Lang og lekker avslutning med tropiske frukter, honning, blomster og krydder. Rik, men med et elegant Trimbach-uttrykk. Flott til asiatiske retter, grillet fisk, oster, røket fisk og spicy skalldyr.

Vannig kant. Delvis transparent over i mørk rubinrød. Forsiktig, men elegant, duft av søte kirsebær, mineraler, urter og underskog. Ungdommelig og ren kirsebærfrukt i åpningen. Fine tanniner og litt syre i fase to. Velbalansert og sofistikert. Medium fylde og god intensitet. Avslutningen er dominert av modne kirsebær, urter, mineraler og skogbunn. Kun ståltank, ikke fatlagring. Flott matvin til kremet kylling, svinekjøtt, pasta og soppretter.

BoGlede nr 1 - 2021 37


Medlemsfordeler

NÅ GÅR MEDLEMSKAPET I PBBL

DIGITALT!

Medlemskortet og medlemsfordelsbrosjyren er en saga blott i postkassen fra 2021. Heretter kommer kun giro per post til de som har valgt dette alternativet, noe du fortsatt kan velge bort til neste års medlemskontingent. Medlemskortet finner du heretter i medlemsappen. Her er noen tips for hva du bør gjøre for å spare miljøet, få oversikt og utnytte alle de gode fordelene i 2021.

Tekst: Frank Gudbrand Mo, BBL Pivotal

VI SPARER MILJØET Du er med på å spare miljøet om du velger å motta giro elektronisk. PBBL har allerede besluttet å kutte ut medlemsfordelsbrosjyren og medlemskortet i plast, som du allerede finner i medlemsappen. Dette utgjør en betydelig miljøbesparelse både i energi og plastforbruk. Totalt sett for bransjen utgjør medlemskortet ca. 3 tonn med plast. Gå inn i nettbanken og velg avtalegiro eller e-faktura, så vil du få giroen til neste år sendt dit. Nytt av i år er at du også kan betale kontingenten med Vipps. BETAL ÅRSKONTINGENTEN MED VIPPS Slik gjør du det: • Last ned Vipps-appen fra App Store (iPhone) eller Google Play (Android) • Åpne Vipps • Velg Registrer deg • Følg stegene i appen • Huk av for å akseptere og motta regninger og eFaktura under «Profil» i appen. LAST NED MEDLEMSAPPEN Gjør som mange andre bbl-medlemmer og last ned medlemsappen. Når du har lastet ned og logget deg inn vil du se ditt medlemsbevis. Gå inn på App Store og last ned PBBL medlem. Gå inn på Min side og logg deg inn. Her finner du kortet under “Vis medlemskort”. Det er dette kortet som skal fremvises for å få medlemsrabatt, og det er det 9-siffrede kortnr. som skal tastes inn når dette kreves oppgitt for å få bonus (netthandel). REGISTRER BETALINGSKORT FOR OPPSPARING AV BONUS På Min side må du også registrere

38 BoGlede nr 1 - 2021

debet- og/eller kredittkort for oppsparing av bonus. Det er disse kortene som skal benyttes ved betaling hos våre samarbeidspartnere. I appen finner du også en oversikt over alle medlemsfordelene du har med både bonus og rabatt. Selvsagt kan du også gå inn på pbbl.fordelerformedlemmer.no for mer informasjon om medlemsprogrammet. Husk at medlemsavtalene er landsdekkende slik at du som PBBL medlem eksempelvis kan benytte deg av fordelene i Stavanger, Oslo eller Trondheim.


Medlemsfordeler

NY MEDLEMSFORDEL

Noen av våre merker:

10% bonus Urmaker Skorve ble etablert i 1947, og Anders Skorve er tredje generasjons urmaker. Vi reparerer og bytter batteri i vårt eget verksted. Vi har et bredt utvalg av klokker til liten og stor - også til klokkekjennere. Besøk oss på Lietorvet i Skien!

Urmaker Skorve

– Når din tid er viktig

Lietorvet, 3717 Skien – Telefon: 35 52 80 37 www.urmakerskorve.no

Velkommen til en hyggelig handel!

Urmaker Sk

Lietorvet, 3717 Skien – Telefon: 35 52 80 37 www.urmakerskorve.no

– Når din tid Facebook “f ” Logo

Følg oss på

CMYK / .ai

Lietorvet, 3717 Skien – Telefon: 3 www.urmake


Vi feirer bursdag Benytt deg av din eksklusive kupong! Boligannonsering i verdensklasse

HALVPRIS PÅ eTAKST*

÷30% Nå: Easee Home lader fra kr 10 990,ferdig montert!

Førpris 2.500 kr *Gjelder kun i Grenland

Tlf: 35 91 35 55 Porsgrunn: Storgata 126C, 3915 Porsgrunn Tlf: 35 52 01 00 Skien: Cappelens gate 10, 3722 Skien Tlf: 35 51 01 00 www.sormegleren.no – Vi tar et kjempesprang inn i den digitale SKREDDERSYDD BUDSKAP

Jørgen Thorkildsen og Diana Noor anbefaler salgsverktøyet SYNLIG til alle boligselgere i regionen.

verden, sier Jørgen Thorkildsen, daglig leder for Sørmeglerens kontorer i Skien og Porsgrunn. – Nå kan vi annonsere enda mer målrettet til potensielle kjøpere. Dette gir store fordeler for kjøper og for alle som selger bolig gjennom landsdelens største eiendomsmeglerkjede! Diana Noor, Sørmeglerens faglige leder i Skien, forklarer at hemmeligheten bak SYNLIG er avanserte algoritmer. – SYNLIG sanker brukerdata og kombinerer dem med funksjonene til blant annet Facebook og Google. Alt er selvfølgelig i tråd med GDPR, EUs nye, strenge regler for personvern.

– Målretting og tilpasning er kjernen i SYNLIG, poengterer Noor. – Annonsen styres der den gir best virkning, og blir skreddersydd til mottakeren. Faktorer som alder, tidligere søk og preferanser bestemmer bruken av bilde og tekst. Boliginteresserte får relevante og mer interessante annonser i kanalene de oppholder seg i. – SYNLIG er enkel i bruk, sier Thorkildsen. – Annonseringen går av seg selv, styrt av avanserte algoritmer, og som selger kan du når som helst følge med på antall visninger, klikk og kanaler med mer. Annonseringen gir en brukervennlig opplevelse både for selger og boliginteresserte.

Sørmeglerens EFFEKTIVE KANALER markedsføringsløsning ALLE VARIANT – SørmeglerenBADEROMS-SERIER står for en tredjedel av boligomsetningen på Sørlandet, og Telemark Vi gir nå medlemmer SYNLIG sender sammen med dem, har derfor en unik innsikt hyggelig pris på vår boligannonsen direkte til som kan tilføre SYNLIG svært mye nyttig inkluderer SYNLIG. informasjon, tilføyer Thorkildsen. – For å de boliginteresserte. kvalitetssikre løsningen gjennomførte vi et FAKTA:

30%

pilotprosjekt i fjor. Det er ingen tvil om at SYNLIG innfrir og gir fornøyde kunder! Annonsene publiseres blant annet på Facebook, Instagram og Googles plattformer. I tillegg benyttes lokalpresse og Schibsteds aviser. Hvor annonsen dukker opp, er avhengig av hvordan den potensielle kjøperen ferdes på nettet. SYNLIG måler effektiviteten døgnet rundt, og dirigerer hele tiden budskapet i kanaler som gir best respons.

(SE FOSSBAD.NO)

ALLE SILHOUET KJØKKENKRANER MANGE Vi er PBBL sinI egen megler!FARGER

som skal selge, en markedspakke som

– SYNLIG kanaliserer boligannonser til reelt interesserte mottakere – SYNLIG bruker alle relevante digitale kanaler – SYNLIG gir boligselgeren full rapport og innsikt i annonseringen underveis – SYNLIG skreddersyr og endrer budskap og bilde i annonsen etter hvem mottakeren er – SYNLIG gir langt bedre effekt av hver annonsekrone

25%

LEVERANDØR OG SERVICE AV:

• Elektro • Svakstrøm • Rør • Ventilasjon

÷25% PÅ EN VALGFRI VARE* *Gjelder i vår butikk i Skien

(SE KRANENE PÅ KORSBAKKEN.NO) TILBUDENE GJELDER UT MAI

nd unn

VALLERMYRENE Porsgrunn sentrum

Rema 1000 / Bergbys Grenland Auto

Porsgrunn Rørleggerforretning AS

Bjørnslettvegen 2, 3917 • Tlf: 35 93 -09 00 • www.prf.no jørnslettveien 2 - Vallermyrene - Telefon 35 93Porsgrunn 09 00 - www.prf.no post@prf.no

40 BoGlede nr 1 - 2021

Telemarksgata 10, 3724 Skien


med PBBL For å benytte deg av kupongen, må denne medbringes butikken ved handel! Du kan også bli spurt om å vise ditt medlemskort. Husk at mange av butikkene også tilbyr bonus på toppen av det du handler for! Viktig at betalingskortene er registrert på Min Side eller i appen før du handler.

på et helt kjøp! *Gjelder ikke alkohol.

Velkommen til en hyggelig handel!

25%

på en valgfri vare* * Gjelder ordinær pris. Gjelder ikke solavskjerming. Tilbudet gjelder t.o.m. 1. august 2021.

Kollskjeggvegen 1 (Bergbybygget), Porsgrunn I Tlf: 934 83 000

Jernbanegata 13, 3916 Porsgrunn • Tlf: 35 56 99 60 • www.liland.no

TJÆRALIN TREOLJE

20% rabatt

Finnes i klar, gylden og diverse farger Hindrer fukt og oppsprekking, innholder treskjære og trekker godt inn. Førpris 698,TT 30% RABA

NÅ:

488

60

på pizza, sides og desserter Gjelder både ved henting og levering Gjelder ved bestilling i app/online.

Bruk kodeord:

PBBL20

www.dominos.no *Tilbudet gjelder ikke brus. Leveringsgebyr 69,- tilkommer. Gjelder ut juni 2021

Øyekastveien 32 • 3924 Porsgrunn • Tlf: 35 93 35 00

Vi tar forbehold om trykkfeil.

30%*

BoGlede nr 1 - 2021 41


IKKERT VALG!

Vi feirer bursdag Som medlem av PBBL får du: 5% BONUS Benytt deg av din eksklusive med aktivert Medlemskort* 10 – 20% RABATT på alle produkter**

÷30%

kupong!

÷35%

* Bonus gjelder alle produkter uansett om varen er på tilbud eller til nedsatt pris. **Rabatt gjelder ikke tilbudsvarer.

Kontakt oss for inngang GRATIS ibefaring!

*

VÅRE DYKTIGE SALGSKONSULENTER ALLTID KLARE TIL på ER solskjermingsprodukter Å HJELPE DEG! og garasjeporter

på Badeparken Kjøp kvalitet rett fra leverandør!

* Kampanjeperioden gjelder til 30. juni og gjelder

ikke Pergola og spesialprodukter. Medlemskortet Fasadeprodukter AS er største norskeide leverandør av både solskjerming, interiørmå fremvises før signering av ordren. gardiner og garasjeporter. Våre medarbeidere er meget dyktige fagfolk med lang bransjeerfaring. Vi har lokale avdelinger i hele Norge, egen produksjon og erfarne selgere. Vi kommer gratis hjem til deg og gir gode råd og løsningsforslag. For mer info se: www.fasadeprodukter.no eller kontakt oss pr mail: post@fasadeprodukter.no

markiser og persienner til alle anger. – Tiden var moden for g beboerne er fornøyde, ammen med salgskonsulent

FasadeprodukterStathellevn. of Norway 35, 3970 Langesund Tlf: 35 97 81 00

RING www.nordicchoicehotels.no

OSS: 915 95 826

Kos Moln

60x60 flisheller 2 cm

549,-

(50% rabatt. Vanlig pris 1098,-) Gjelder mai-august

Porsgrunnsvegen 188, 3735 Skien • Tlf: 35 59 66 11 • norfloor.no

42 BoGlede nr 1 - 2021

Lundekroken 6, 3940– Porsgrunn Tlf: 911 50 200 SOLSKJERMING GARASJEPORTER www.fasadeprodukter.no

20% på et valgfritt produkt* * Gjelder ikke behandling. Tilbudet gjelder ut juni

Gregorius Dagssons gate 207, 3712 Skien Tlf: 415 52 062 www.cliniquederma1.no


Boligbyggelag • Med aktivert Medlemskort får du også 150 kroner i startbonus!

med PBBL

• Les mer og bestill strømavtalen Topp 5 Garanti på fjordkraft.no/pbbl • Har du spørsmål? Vi hjelper deg gjerne. Ring 06100 (8-20).

For å benytte deg av kupongen, må denne medbringes butikken ved handel! Du kan også bli spurt om å vise ditt medlemskort. Husk at mange av butikkene også tilbyr bonus på toppen av det du handler for! Viktig at betalingskortene er registrert på Min Side eller i appen før du handler.

Fordeler med å være kunde hos oss:

PAKKETILBUD Gode strømavtaler Hos oss får du alltid en god strømavtale. Året rundt. Prismatch Får du tilbud om en bedre avtale, matcher vi prisen. Uansett! GRATIS INNFLYTTINGSPAKKE (VERDI KR 199,-)

Ingen forskuddsbetaling Du betaler selvfølgelig ikke for strømmen før du bruker den.

nd m -500kr 3 10STK FLYTTEESKER S I T Fjordkraft Fordel Vi gir deg nye fordeler hver måned fra våre samarbeidspartnere. Dørlås GRA p (VERDI KR 250,-) ø l Wattle Touch astbe Fornøydgaranti Er du ikke fornøyd får du pengerftilbake. Enkelt og greit.

Rabatten trekkes fra

1 STK RULL AVFALLSSEKKER i nettbutikken (VERDI KR 35,-) Topp kundeservice Vårt kundesenter har vunnet flere priser for beste kundeservice. VED INNGÅELSE AV LEIEAVTALE MED OSS!

For bestilling besøk www.fjordkraftmobil.no/mobilabonnement/medlem eller kontakte vårt kundesenter på 230 06100 alle hverdager mellom 08-20

Skien og Porsgrunn Tlf: 35 55 10 00 www.gm.no

KUPONGTILBUD

KUPONGTILBUD

15% 15%

*

PÅ VALGFRI VARE

PÅ VALGFRI VARE

5% BONUS PÅ TOPPEN

5% BONUS PÅ TOPPEN

* Gjelder ikke elektronikk og elsykler. Bonus gjelder ved registrert betalingskort på Min Side eller i appen.

* Gjelder ikke elektronikk og elsykler. Bonus gjelder ved registrert betalingskort på Min Side eller i appen.

SPORT 1 PORSGRUNN, DOWN TOWN Følg oss på: Kulltangvegen 70, 3921 Porsgrunn Tlf: 467 08 049

SPORT 1 GLEXE, BØ Stasjonsvegen 28, 3800 Bø Tlf: 458 03 729

sport1.no

sport1.no

Følg oss på:

Vi tar forbehold om trykkfeil.

*

BoGlede nr 1 - 2021 43


Vi feirer bursdag med PBBL Benytt deg av din eksklusive kupong!

3 MND TRENING

kr 1499,-

÷30% på valgfri vare*

*Gjelder i butikk og ikke tilbudsvarer

Gjelder ved oppstart innen 30.6.

• Skien • Porsgrunn Porsgrunn: Kulltangvegen 70, 3921 Porsgrunn Tlf: 96 00 99 72 Skien: Fridtjof Nansens gate 21, 3722 Skien Tlf: 96 00 99 71 www.sprekfritid.no

÷30% på valgfri vare*

*Gjelder i butikk og ikke tilbudsvarer

INTERFLORA

Tlf: 35 49 99 0010, - Porselensvn. 10, 3920 Porsgrunn Porselensvegen 3920 Porsgrunn Tlf: 35 49 99 00 www.frkflora.no

10%

RABATT

+ 10%

BONUS PÅ TOPPEN Gjelder med registrert betalingskort på Min side eller i App.

Urmaker Skorve

– Når din tid er viktig

Telemarksgata 8, 3724 Skien Tlf: 953 02 600 www.gallefosblomster.no

44 BoGlede nr 1 - 2021

Lietorvet, 3717 Skien – Telefon: 35 52 80 37 www.urmakerskorve.no

Vi tar forbehold om trykkfeil.

For å benytte deg av kupongen, må denne medbringes butikken ved handel! Du kan også bli spurt om å vise ditt medlemskort. Husk at mange av butikkene også tilbyr bonus på toppen av det du handler for! Viktig at betalingskortene er registrert på Min Side eller i appen før du handler.


Medlemsfordeler

KORT INNPÅ:

HVA ER BBLID OG «MIN SIDE»? I denne digitale verden finnes det mange begreper, apper, plattformer og mye mer som du kan benytte deg av. Kanskje du allerede har lest ordene BBLiD og Min Side uten å helt forstå hva det går ut på. Ordet BBLiD i seg selv høres noe fjernt ut, og ikke helt lett å forstå hva det faktisk brukes til. Mange medlemmer ønsker mer «selvbetjening» og digitale løsninger som gjør medlemskapet i boligbyggelaget enklere. BBLiD betyr «boligbyggelags-id», og er din personlige bruker for å logge inn på Min Side og PBBL -appen. Enkelt forklart består din BBLiD av din registrerte epostadresse/ mobilnummer og passord. Som regel dersom det er første gang du logger inn i våre systemer, må du først registrere en bruker. Fortvil ikke dersom systemet ikke klarer å finne deg – vi mangler antakeligvis da epostadresse og mobilnummer i vårt medlemsregister. MEN HVA ER MIN SIDE? Det er en felles nettløsning for alle medlemmer, beboere og/eller styrerepresentanter i boligbyggelaget. Her finner du informasjon avhengig av hvilken av rollene du har, enten du er medlem, bor i borettslag m.m. PBBL-appen laster du ned på din telefon, og logger inn med BBLiD! Her vil du få tilgang til ditt digitale medlemsbevis, se oversikt over dine medlemsfordeler, registrere betalingskort for automatisk bonusopptjening og mye mer. SLIK OPPRETTER DU EN BBLID: 1 Gå til Min Side fra pbbl.no Last ned PBBL-appen fra App Store eller Google Play 2 I innloggingsbildet – trykk på «registrer bruker» 3 Legg inn din E-post eller mobilnummer og opprett passord. Passordet må ha minst 8 tegn, stor og liten bokstav, samt tall. 4 Klikk på «registrer bruker» 5 En firesifret kode blir sendt til din

E-post eller mobilnummer – tast inn denne for å fullføre prosessen. Dersom du er medlem i flere bolig­byggelag, kan du kun ha én BBLiDbruker. Har du først opprettet BBLiD-bruker, kan denne brukes for innlogging på Min Side eller i appen hos de andre boligbyggelagene du er medlem i. Trenger du hjelp? Kontakt oss på pbbl@pbbl.no

INFORMASJON PÅ MIN SIDE: • Ditt medlemskap • Nettbutikker • Din bolig • Søknad om fremleie • Boliger på forkjøpsrett • Styrearbeid • Oppslag og publiseringer • Dokumenter og skjema

Cathrine Christensen Leder Medlemservice

BoGlede nr 1 - 2021 45


KRYSSORD

Finn svaret på kryssordet og vær med i trekningen av en flott premie!

BoGlede Medlemsblad for Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Nr. 1 Mai 2021 Utgitt av: Porsgrunn Bamble Borgestad BBL Ansvarlig redaktør: Direktør Morten Borge Redaksjon: Marte Kristine Pettersen Lars Christensen Cathrine Christensen Forsidefoto: PBBL Adresse: PBBL Postboks 44 3901 Porsgrunn Tlf: 35 57 31 00 E-post: pbbl@pbbl.no www.pbbl.no Redaksjonell og teknisk produksjon: Thure Trykk AS Trommedalsvegen 227, 3735 SKIEN Tlf: 35 90 55 90 www.thure-trykk.no Trykk: Thure Trykk AS Løsning BoGlede 3-20: Parti fra maleriske Dubrovnik

Vinner: Ninni Heyerdahl Vi gratulerer!

Svar sendes på e-post til: pbbl@pbbl.no eller på postkort til: PBBL, Postboks 44, 3901 Porsgrunn. Merk e-post eller postkort med «Kryssord BoGlede». Husk å oppgi eget navn og telefonnummer!

46 BoGlede nr 1 - 2021

Flott premie! Stekepanne fra Feinschmecker Gourmet

Verdi: 1000,-


Medlemsfordeler

Få 7 500,- i rabatt hos spesialisten på borettslag Selge bolig? Som medlem av PBBL har du en eksklusiv fordel hos Sørmegleren.

Porsgrunn: Storgata 126C, 3915 Porsgrunn | 35 52 01 00

I SAMARBEID MED

Skien: Cappelens gate 10, 3722 Skien |35 51 01 00

sormegleren.no

MARKISER | SCREEN | INTERIØRGARDINER | GARASJEPORTER

DERFOR INVESTERER «ALLE» I SOL- OG INNSYNSSKJERMING... Den lave solbuen i Norge gir stort varmeinnslipp gjennom vinduene, men solskjerming vil gi betydelig svalere innetemperatur. Med sol­ skjerming får du i tillegg dette: Fjernet sjenerende sollys • Mørkere soverom bedre søvn • Redusert innsyn • Redusert gjenskinn på TV´n

Porsgrunn: Storgata 126C, 3915 Porsgrunn | 35 52 01 00

t t a b a r s m u e l i b u J

-35%

Skien: Cappelens gate 10, 3722 Skien |35 51 01 00

I SAMARBEID MED

sormegleren.no

Til 30.06

SOLKJERMING OG GARASJEPORTER!

– For PBBL-medlemmer

Rabattene gjelder ikke montering, samt pergola og spesial­ produkter. Medlemskort må fremvises før ordreregistrering.

KONTAKT OSS FOR GRATIS BEFARING!

VÅRE SALGSKONSULENTER ER ALLTID KLARE TIL Å HJELPE DEG!

RING: 911 50 200 www.fasadeprodukter.no

BoGlede nr 1 - 2021 47


Returadresse: Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Postboks 44 - 3901 Porsgrunn

VELKOMSTGAVE TIL DE NESTE 750 NYE MEDLEMMENE! PBBL fyller 75 år i mai, og vi feirer dette med å dele ut en velkomstgave til de neste 750 nye ­medlemmene! Et medlemskap i PBBL er gull verdt for både liten og stor. Gi noen du er glad i eller deg selv et forsprang på boligmarkedet ved å bli medlem: Ordinært medlemskap 700 kroner ved innmelding, og deretter 200 kroner i kontigent hvert år. Juniormedlemskap (0-18 år) 300 kroner ved innmelding, og gratis frem til året de fyller 21 år. Tilbudet gjelder så langt beholdningen rekker, og velkomstgaven må hentes på PBBL sitt kontor etter avtale.

Velg mellom 3 ulike velkomstgaver:

Junior 1

Junior 2

Voksen/junior 2

Blafre sekk, matboks og drikkeflaske

Høyttaler fra JBL Go3 Vanntett og støvtett

Bergans Vengetind 28 liter Navy/Strongblue

Meld deg inn her: pbbl.no pbbl@pbbl.no • Telefon: 35 57 31 00

Profile for Lars Christensen

BoGlede nummer 1 2021  

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag sitt medlemsmagasin med nye boligprosjekter, intervjuer, mat- og vinspalte, kryssord og spennende...

BoGlede nummer 1 2021  

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag sitt medlemsmagasin med nye boligprosjekter, intervjuer, mat- og vinspalte, kryssord og spennende...

Profile for latour
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded