BoGlede 3 2022 PBBL

Page 1

BoGlede NR. 3 - 2022

Salentunet • Interiørdrømmer • Nedre Lunde II


Et hjem ved sjøen Salentunet er en sjelden mulighet fra Heimgard Bolig og PBBL. - Mange drømmer om et nytt hjem ved sjøen, men som oftest blir det med litt utsikt. Boligene på Salentunet får ikke bare utsikt til sjøen – de får havet som nærmeste nabo, forteller prosjektmegler Tina Vinje, som nå er i gang med salget av boligene.

S

alentunet ligger nær Langesund. Området er kjent for båtproduksjon og brygge­ anlegg. Her er det spennende fiskemuligheter og friarealer med egen sandstrand. - Salen­tunet har en unik beliggenhet, mener Tina. - Prosjektet får et sosialt bomiljø hvor både store og små kommer til å trives. Vi har hatt fokus på både lek, oppvekst og fellesskap i utformingen av prosjektet. Målet er at alle beboere skal finne ro og hyggelige omgivelser som inviterer til opplevelser både ute og innendørs.

2 BoGlede nr 3 - 2022

GJENNOMTENKTE LINJER Arkitekten har skapt et prosjekt som viser hvilken tid de er bygget i, samtidig som beliggen­heten blir utnyttet optimalt med store vindusflater og sjenerøse uteplasser. Grønne hekker bidrar til å ramme inn privatiserte hager. - Fra utbyggers side har det vært et klart ønske om at hele boligfeltet skal få et helhetlig arkitektonisk uttrykk. Bebyggelsen på Salentunet har moderne linjer, men henter også inspirasjon fra mer tradisjonell kystarkitektur. Bruken av tre og lyse farger bidrar til et ­prosjekt med en klar identitet.


FLERE LEILIGHETSTYPER Salentunet omfatter både leiligheter og eneboliger. - Alle boligtypene betyr at Salentunet treffer en bred kjøpergruppe: Alt fra barnefamilier til mer voksne! Prosjektet omfatter fire firemannsboliger. Disse boligene varierer i størrelse fra 77 til 132 kvadratmeter BRA. De største leilighetene går over to etasjer. De aller fleste leilighetene får to terrasser eller balkonger.

for de som ønsker godt med plass og gode planløsninger. - I størrelse varierer ene-

boligene fra 160,5 til 194,6 kvadratmeter BRA fordelt på tre etasjer. To uteplasser

- en takterrasse mot øst og terrasse på mark mot vest - sikrer utsikt og sol.

STORE ENEBOLIGER Seks av boligene er skapt

Tina Vinje Prosjektmegler 954 91 158 tv@sormegleren.no

salentunet.no BoGlede nr 3 - 2022 3


ENDELIG NYTT BYGGETRINN! Nå i november er det klart for et nytt byggetrinn av Nedre Lunde. - Vi gleder oss over å kunne introdusere 12 nye boliger av dette populære prosjektet, hvor PBBL sine medlemmer har forkjøpsrett, sier prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren.

N

edre Lunde er et samarbeid mellom PBBL og Heimgard Bolig. Prosjektet ligger på en stor tomt ved Lundelia barnehage, som vender ned mot Heistadstranda. Det første byggetrinnet med 14 boliger ble lansert høsten 2020. Dette byggetrinnet er

nedrelunde.no

4 BoGlede nr 3 - 2022

for lengst utsolgt og beboerne har flyttet inn i sine nye hjem. - Prosjektet har en sentral og idyllisk beliggenhet med kort vei barnehage, matbutikker, kafé, offentlige transport, turløyper og badestrender, fortsetter Tina. - Det var god spredning i alder på kjøperne i det første byggetrinnet.


Også trinn to henvender seg til en bred kjøpegruppe. Firemannsboligene vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt, mens eneboligene i rekke er midt i blinken for barnefamilier og andre som ønsker godt med plass. OPPTIL FIRE SOVEROM Mange har etterlyst nye, store familieboliger på Heistad, derfor finner du fire eneboliger i rekke i det andre byggetrinnet. - Eneboligene er på 138,8 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje er det lagt opp til entré, to soverom, ett bad, et eget vaskerom og en tv-stue, som kan gjøres om til soverom. Oppe i andre etasje er det lagt opp til ett bad, ett soverom, en gang, en garderobe og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en vestvendt balkong på mer enn 19 kvadratmeter.

Terrasse ved inngangspartiet, carport og utvendig sportsbod følger også med hver enebolig. TO FIREMANNSBOLIGER Det er to ulike firemannsboliger i det nye byggetrinnet. - Leilighetene i den minste

firemannsboligen er på 77,8 kvadratmeter BRA. De har to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkken­ løsning med utgang til balkong eller terrasse. Bolig­ ene i den andre firemannsboligen er litt større - 84,5 kvadratmeter BRA.

De har også ett bad, en bod, en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Den eneste forskjellen er at disse boligene får tre soverom. Carport og utvendig sportsbod følger dessuten med hver leilighet, påpeker Tina.

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene i Nedre Lunde II. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 24. november klokken 12.00. Velkommen til en hyggelig prat på byggetomta lørdag 19. november fra klokken 13.00 til 14.00.

Tina Vinje Prosjektmegler 95 49 11 58 tv@sormegleren.no

nedrelunde.no

BoGlede nr 3 - 2022 5


Innflyttingsklare leiligheter: Prosjektmegler Heidi Solvang ved Eiendomsmegler 1 og salg- og markedssjef Ingvild Linde ved Seltor Bolig.

Snart tid for innflytting! Ved Borgeåsen senteret er nå innspurten i gang på det siste byggetrinnet av Buerhaven. - Kjøperne gleder seg til å flytte inn før jul, forteller prosjektmegler Heidi Solvang ved Eiendomsmegler 1, som fortsatt har noen ledige leiligheter i det flotte boligprosjektet.

B

uerhaven-prosjektet ligger solrikt og luftig til med kort vei til matbutikk, apotek, kafé og turmuligheter. Entreprenør for hele prosjektet har vært Seltor, og god fremdrift gjør at boligene kan leveres tidligere enn planlagt. - Trinn 4 består av totalt 16 leiligheter med gode planløsninger, forsetter salg- og markedssjef Ingvild Linde ved Seltor Bolig, som er utbygger sammen med PBBL. - De fleste leilig­ hetene har en skjermet kjøkken­avdeling, med mulighet for å lukke denne helt. Flere av leilighetene får gjestetoalett i tillegg til et delikat baderom. Bilen setter du i parkeringskjelleren, hvor det går heis opp til leilighetene. Målet med Buerhaven er å skape boliger med

6 BoGlede nr 3 - 2022


buerhaven.no

kvaliteter som gjør livet så lettvint og praktisk som over hode mulig. - Ja, stadig flere ønsker en enklere tilværelse, mener Heidi. - Det er ikke lenger bare godt voksne som er lei av snømåking og vedlikeholdsjobber. Vel, du har fortsatt mulighet til å finne et nytt hjem i Buerhaven 4. Besøk hjemmesiden til prosjektet, så ser du hvilke leiligheter som er ledig! NOK ER NOK En av dem som ser frem til å flytte inn i et nytt hjem er Kate Eikeland Larsen og mannen Jørn. - Det var nok jeg som var ivrigst, men nå gleder vi oss like mye begge to, ler Kate. Begge i 50-årene og i full jobb. Pensjonisttilværelsen tilhører en fjern fremtid, og de elsker å holde på med hagearbeid, oppussing, snekring og fiksing – både hjemme og på den selvbygde hytta i Tuddal. Men nok kan bli nok, og de forstår ikke helt hvorfor ikke flere gjør som dem: Flytter før det blir for mye. - Hvorfor vente med å bo praktisk og lettvint? Hvorfor i all verden kan vi ikke kose oss allerede nå? Mens

vi fortsatt er spreke og virkelig kan nyte det? spør Kate. IKKE VENT FOR LENGE Det er mye å velge mellom av nye boliger om dagen, men for Kate og Jørn var Buerhaven det aller beste valget. - Her kan vi kose oss mens vi er spreke og aktive. Og her kan vi fortsatt ha det helt topp når vi blir gamle. Nå flytter vi for første og siste gang. Det er en deilig tanke! Hun mener det er mange gode grunner til ikke å drøye for lenge. Ikke minst det faktum, at det er en ikke ubetydelig jobb å tømme og rydde seg ut av et godt innbodd hus. Den jobben ville de ta selv, nå mens de orker. De synes ikke dette er noe ungene, de tre døtrene deres på 25, 30 og 32 år, senere skal behøve å ta seg av. MER TID Kate har vokst opp på Osebakken i Porsgrunn, han på Borgestad. Skulle de en dag selge huset og flytte inn i leilighet, måtte det bli noe i nærheten, helst på Borgestad. -Vi hadde ikke lyst til å bo midt i byen. I Buerhaven er vi nære nok til både Skien og Porsgrunn

Kate Eikeland Larsen gleder seg til å feire jul i sin nye leilighet i Buerhaven 4.

– og kan bruke begge byene så mye og så lett vi vil. Dessuten gleder jeg meg til å få mer tid til barnebarna. Vi har to av barnebarna våre rett her borte på Buer skole. Snart kan jeg stå med kikkert og se dem leke og spille fotball! Og vil de innom en tur etter skolen, er vi to minutter unna. Det blir fantastisk!

Heidi Solvang Eiendomsmegler MNEF Prosjektsjef Nybygg Tlf 90 97 87 87 E-post: hs@em1telemark.no

BoGlede nr 3 - 2022 7


Nytt salgstrinn nærmer seg!

Tollnes Hage har vært en suksess. Nå er 20 boliger solgt og byggingen har startet. Tiden er derfor inne for å lansere nok et salgstrinn. – Ja, snart legger vi ut 12 nye boliger fordelt på eneboliger i rekke og firemannsboliger, forteller prosjektmegler Ingrid Reisjø ved Privatmegleren.

På byggetomta har flere av byggene i de to første salgstrinnene begynt å reise seg. - Tollnes er en populær bydel og folk stortrives her, konstaterer Ingrid, som selv er fra nabolaget. – Byggetomta ligger vestvendt og solfylt til. Her forvandles et grønt jorde til nye hjem. Leiligheter i form av firemannsboliger har truffet godt i markedet, derfor inneholder også det tredje salgstrinnet to nye firemannsboliger. Igjen satser vi på to størrelser: 77,8 og 84,5 kvadratmeter BRA. Alle

får ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en stor balkong eller terrasse. Eneste forskjellen mellom firemannsboligene er antall soverom: To eller tre. Valget er ditt! ENEBOLIGER Det er planlagt fire eneboliger i rekke i det tredje salgstrinnet. I størrelse ligger disse på rundt 120 kvadratmeter BRA. I første etasje er det lagt opp til en gang, ett bad med dusj og en åpen og luftig kjøkkenog stueløsning med utgang

til en terrasse på 24 kvadratmeter. I andre etasje finner du tre soverom, ett vaskerom, ett bad med dusj og en tv-stue (eventuelt soverom)

med utgang til en hyggelig balkong. Hver enebolig har i tillegg carport og utvendig sportsbod. Ta gjerne kontakt for mer informasjon!

Ingrid Reisjø Eiendomsmegler MNEF 99 15 67 51 ingrid.reisjo@privatmegleren.no

tollneshage.no 8 BoGlede nr 3 - 2022


NY IDYLL I POPULÆRT BOLIGOMRÅDE Øyekast i Porsgrunn er et veletablert boområde, hvor det sjelden dukker opp nye boligprosjekter. Nå kan vi avsløre at det arbeides med et nytt prosjekt som blir organisert som et borettslag. - Ja, nå kan vi vise de første skissene av Øyekast Hage, sier prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren.

B

yggetomta ligger sentralt til på Øyekast med kort vei til barnehage, barneskole og turområder. Bak prosjektet står Øyekast Bolig AS. - Vi jobber nå med å få de siste detaljene på plass, fortsetter Tina. - Det som er sikkert, er at prosjektet i alle fall kommer til å bestå av fire eneboliger i rekke. Dette boligkonseptet har vært brukt flere steder, blant annet på Strømdal i Skien, med stor suksess. Med tanke på beliggenheten til prosjektet er slike eneboliger midt i blinken! I tillegg til eneboligene ser vi også på muligheten til å få plass noen leiligheter i form av en firemannsbolig.

TO UTEPLASSER De fire eneboligene i rekke er identiske i størrelse. - 164,6 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje finner du entré med en bod, bad med fliser og dusj, et eget vaskerom, en gang og tre soverom, hvorav ett har utgang til en

solfylt terrasse på mark. I andre etasje er det lagt opp til en tv-stue (som kan gjøres om til ett soverom), ett toalett, ett soverom og en åpen stue- og kjøkken­løsning med utgang til en romslig terrasse. Kan dette være noe for deg? Ta kontakt nå! oppfordrer Tina.

Tina Vinje Prosjektmegler 95 49 11 58 tv@sormegleren.no

BoGlede nr 3 - 2022 9


MARTHA COCHS TUN - PERFEKT FOR FØRSTEGANGSKJØPERE! Nå i november blir den første firemannsboligen på Martha Cochs Tun lagt ut for salg. – Disse boligene er som skreddersydd for førstegangskjøpere, mener eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk ved Sørmegleren.

10 BoGlede nr 3 - 2022


Midt i blinken for de unge: Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, direktør Morten Borge ved PBBL og styreleder Jan Runar Arvesen ved Boligstiftelsen i Bamble.

D

et er Boligstiftelsen i Bamble som legger de 12 boligene i prosjektet ut for salg. - Leilighetene har tidligere vært utleid til ­Bamble kommune av Boligstiftelsen, forteller styreleder Jan Runar Arvesen. - Boligstiftelsen ble i sin tid opprettet av Bamble kommune og Bamble Boligbyggelag. Endringer i boligbehovet her i kommunen gjør at vi nå kan selge disse leilighetene. For Bamble er dette en god nyhet. Det er mange som har etterspurt prisgunstige bolig­ er for førstegangskjøpere. Endelig har vi et godt tilbud til markedet! EFFEKTIVE PLANLØSNINGER Boligene ligger bra til på Stathelle. - Beliggenheten er bra og i forbindelse med ­ ppgradert salget har man o både leilighetene og

utomhus­området, fortsetter Morten Borge, direktør ved PBBL. - Hver bolig er på rundt 50 kvadratmeter BRA og her ­finner du en gang, ett soverom, en bod og en åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse på mark. Effektive planløsninger gir mye bolig for pengene. Med hver bolig følger dessuten en utvendig sportsbod. LAVE PRISER Boligene blir døpt om til Martha Cochs Tun og blir et eget boretts­lag tilknyttet PBBL. - Leilighetene blir solgt som bruktboliger, påpeker Fredrik. - Vi legger ut en og en firemannsbolig av gangen, så ser vi hvordan responsen blir. Prisnivået blir uansett det laveste som finnes i markedet med en totalpris som starter på ­kroner 1.1150.000,-. Vi kjører 60 prosent innskudd og 40

prosent fellesgjeld. Dette betyr innskudd fra kroner 690.000,- og fellesgjeld fra kroner 460.000,-. Felleskostnaden vil da ligge på rundt kroner 6.000,- i måneden,

noe som omfatter både faste kostnader og avdrag på ­fellesgjeld. Det er verdt å merke seg at PBBL sine ­medlemmer vil ha forkjøpsrett til boligene.

Fredrik Risanger Busk Eiendomsmegler 45 07 36 47 fb@sormegleren.no

BoGlede nr 3 - 2022 11


Gårdsidyll i Bø hos

@interiordrommer

12 BoGlede nr 3 - 2022


Jeanette Saga

En liten kjøretur fra Bø sentrum opp mot Folkestad og inn på en sidevei, så kommer følelsen av landlig idyll snikende. Før du vet ordet av det står du parkert på tunet til familien med drømmeutsikt utover Bø og fjellene, en søt liten interiørbutikk i låven og sauene vandrende rundt. Tekst og foto: Marte Kristine Pettersen

I

nteriørbutikken til Jeanette Saga startet på Emils Auto i Øvre Bø i 2012 med gamle møbler utstilt og litt interiør, men etter et år flyttet hun butikken ned til Bø sentrum. - Lokalet på Emils Auto var uheldig med plassering og kaldt på vinterstid. I sentrum satset jeg to år på fulltid, men på den tiden var det 5-6 interiørbutik-

ker i Bø, forteller hun. I 2015 overtok familien småbruket på Tronskås i Liheia i Bø. Dette ble starten på den idylliske beliggenheten for butikken. - Jeg er for sosial til å kunne jobbe aleine. Butikken ble flyttet hjem og jeg har det mest som en hobby ved siden av jobben på Sykehuset Telemark. Det er sønnen min på 16 år som står der i åpningstidene og har

gjort det siden vi flyttet hit. Datteren min på 6 år hjelper også til ved behov. KJØPSMANNSDISK MED KOKOSRESTER Stilen i butikken byr på det hjemmekoselige og rustikke. Kjente merker som IB Laursen og Trend Design fører de også. - Jeg ser at flere og flere søker egen stil og mer farger, i tillegg har vi brukt mer tid hjemme de siste årene. Den hjemmekoselige stilen er fortsatt veldig trendy, konstaterer Jeanette. Den hjemmekoselige stilen er det ingen tvil om at låvebutikken byr på! Selve disken har hun funnet på Insta­gram, en gammel original kjøpemannsdisk. - Jeg søkte egentlig opp på Instagram i forbindelse med mitt eget butikknavn og kom over Interiørdetaljer som solgte en kjøpsmannsdisk.

Kokosmassen og polentagrynet har jeg ikke en gang hatt hjerte til å ta bort. En gammel posthylle som matcher fulgte også med, ler Jeanette. - Lokasjonen til butikken min finner man ikke over alt, og jeg opplever at mange av kundene har sett butikken på Instagram, vindusshopper og tar turen fra Vestfold, Grimstad og Stavanger, for å nevne noe spesielt på sommeren. De har mål og mening med besøket når de kommer for å handle. DRONNINGA AV LINTØYSKAP På Instagramkontoen til Interiørdrømmer kan man skimte lintøyskap i forskjellig farger, størrelser og fasonger. - Tidligere handlet jeg skap i Danmark, men nå finner jeg mye i området, på Finn.no eller så kontakter folk meg.

BoGlede nr 3 - 2022 13


Jeanette Saga

Skapene fikser jeg opp med kalkmaling og selger i butikken. Jeg er veldig glad i gamle møbler og gjenbruk som igjen utgjør en god stemning, mener hun. Bare i butikken er materialene med fokus på gjenbruk, med inngangsdør fra Sjøormkroen i Seljord, gamle dører som

14 BoGlede nr 3 - 2022

pryder veggen langs etter, og gulvet er gammel parkett som er lagt opp ned og beiset. INSPIRERES PÅ REISE Jeanettes nye samboer Teodor har fort blitt en del av hennes lidenskap - Vi gjør hverandre gode på mange forskjellige ting. Jeanette

som er så kreativ og jeg som driver med kunst, forklarer Teodor. - I sommer, da vi hadde vært på ferie, fikk vi nye impulser som måtte settes til livet med en gang, sier de i munn på hverandre. - Jeg henter mye inspirasjon når jeg er på reise og på Pinterest, men de butikkene

jeg ofte finner mest inspirasjon fra er blomsterbutikker med interiør. Spesielt så jeg mye av dette når vi var på ferie på Vestlandet i sommer, påpeker Jeanette. KALKMALING TIL DET MESTE I butikken har de kalkmaling


fra Nordic Chich Chalkpaint. - Kalkmaling kan brukes til alt. Jeg har selv malt inngangsdøren med det, gamle urner malt med sementmiks eller på møbler som trenger et nytt liv. Ved kjøp av ny leilighet hvor man ofte kvitter seg med alt av gamle møbler, anbefaler jeg heller å spare på en del. De gamle møblene kan få nytt liv med litt pussing og kalkmaling, og ofte være akkurat det du trenger til atmosfæren i din nye leilighet. Jeg ser flere ganger at moderne boliger

myknes opp i kombinasjon med gamle møbler som er pusset opp. JUL PÅ TUNET Juletre, bålpanne, gløgg, levende lys og god stemning preger snart tunet for fullt. - Julebutikken står klar i midten av november. Vi har vært på gavemessen tidligere i år og handlet inn mye fint til butikken, forteller paret. - Vi har søndagsåpent frem mot jul, så alle er hjertelig velkomne til tunet for god og inspirerende julestemning!

BoGlede nr 3 - 2022 15


NYTT LEILIGHETSPROSJEKT I BØ Nordbøhagen er et nytt og moderne boligprosjekt i populære Nordbøåsen i Bø. Her finner du to firemannsboliger med romslige uteplasser og gode planløsninger. Salget av boligene er i gang!

P

rosjektet er utviklet av ITV Gruppen, Solheim Lie og Telemark ByggEntreprenør. Det ligger i et nytt og attraktivt boligfelt med grønne og luftige omgivelser. - Nordbøåsen ligger idyllisk til kun en kilometer fra Bø sentrum. På få år har dette utviklet seg fra et helt nytt boligområde til et hjem for mange familier. Her er det gangavstand til flotte turløyper og naturopplevelser. Samtidig er det bare noen minutter med bil til butikker, skole og barnehage, forteller Jonas Meland, salg- og markedsansvarlig ved ITV Bolig. SMARTE LEILIGHETER Arkitekten har skapt et prosjekt med moderne linjer og et helhetlig uttrykk. - Store vindusflater og et bevisst fargevalg bidrar også til at Nordbøhagen skiller seg ut fra andre nye boligprosjekter i markedet, mener Jonas. - Prosjektet har to identiske firemannsboliger. Hver bolig er på 88,7 kvadratmeter BRA og inneholder tre soverom, et moderne bad, et vaskerom med tekniske installasjoner og en åpen kjøkkenog stueløsning. I første etasje får leilighetene luftige balkonger med utsikt, mens beboerne i underetasjene kan nyte en romslig terrasse i grønne omgivelser. Med hver bolig følger dessuten carport og en utvendig sportsbod. JONAS MELAND Salgssjef ITV bolig 481 33 507 jonas@itvas.no

wwww.nordbohagen.no

16 BoGlede nr 3 - 2022


SEKS ENERGISMARTE ENEBOLIGER

Sentralt på Heistad har Eikr Gruppen lansert et prosjekt med energismarte eneboliger, som er designet for moderne familier som ønsker ekstra god plass. Nå er salget av boligene i gang!

B

akketunet ligger i et stille og rolig boområde bare et steinkast fra Kiwi og REMA 1000 på Heistad. I dette prosjektet har man ønsket å skape store og fleksible familieboliger. Resultatet er moderne bygg som bidrar til å løse mange av de utfordringene en barnefamilie møter i dag. Eksempelvis bidrar solcelleanlegg på taket og peis kombinert med en høy teknisk standard

til at man sparer strøm og holder forbruket lavt. I første etasje er det tilrettelagt for etablering av hybel med egen inngang – for helt skattefri utleie. OPPTIL FEM SOVEROM Alle eneboligene er 172 kvadratmeter BRA fordelt over to etasjer. I første etasje er det lagt opp til en gang, tre soverom (hvorav ett med utgang til en egen terrasse), eget

Thomas Johan Nilsen

vaskerom, ett toalett, stue, ett bad med dusj og et kontor, som også kan benyttes til soverom. I andre etasje finner du ett soverom, ett bad med dusj og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en luftig balkong. Med hver bolig følger egen garasje og sportsbod. Hver enhet har stor veranda, terrasse og egen hage, samt fellesareal med lekeplass. Her blir det hyggelig å treffes på tunet!

bakketunetheistad.no

Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF 454 19 945 • 35 93 24 03 thomas.nilsen@krogsveen.no

BoGlede nr 3 - 2022 17


Grønt og luftig nær Tønsberg Nå i oktober ble det første salgstrinnet av Kongsåsen ved Sem lansert. Her finner du 19 nye hjem fordelt på en enebolig, fem tomannsboliger og to firemannsboliger. Dette gir til sammen et bredt spekter av ulike boligtyper. Alle byggene er tilpasset terrenget, slik at de får en naturlig plassering i det grønne, solfylte miljøet rundt.

P

rosjektet er et samarbeid mellom PBBL, Embra Bolig og Heimgard Bolig. De nye boligene ligger på en flott tomt med familievennlige omgivelser på et tettsted rundt syv kilometer fra Tønsberg sentrum. - På Kongsåsen ligger det

18 BoGlede nr 3 - 2022

meste til rette for at små og store skal få et godt og sosialt liv i trygge og familievennlige omgivelser, mener prosjektmegler Bård Johnson ved DnB Eiendom. - De moderne boligene blir liggende med gode solforhold i landlige omgivelser. Hele åsen har

vært gjennom en transformasjon. Grunnarbeidene er gjennomført og alt ligger nå til rette for å bygge nye hjem! I prosessen har det vært et høyt fokus på bevaring av knatter og fjell i det opprinnelige landskapet. Til og med lekeplassene blir tilrettelagt

som en naturlig del av skogen. Kongsåsen og områdene rundt byr dessuten på mange spennende turmuligheter! LYS OG STEMNING To av fordelene ved å velge Kongsåsen er en solfylt beliggenhet kombinert med


grønne omgivelser. - Arkitekten har utnyttet disse fordelene ved å sørge for store vindusflater, som igjen slipper inn mye lys og gir boligene en ekstra dimensjon. Lys skaper stemning og gode rom å leve i, mener Bård. - De 19 første boligene på Kongsåsen byr på mange kvaliteter og valgmuligheter. Her finner du hele seks ulike boligtyper - fra effektive leiligheter til store familieboliger.

alt på en flate. Disse er 87 kvadratmeter BRA. FIREMANNSBOLIGENE Det er to ulike firemannsboliger i det første salgstrinnet. - Leilighetene i den første typen er 68 kvadratmeter BRA

og har to soverom. Den andre firemannsboligen har leiligheter på 87 kvadratmeter BRA. Alle har tre soverom, en entré, en gang, ett bad med dusj, en bod, ett toalett og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en stor platting eller

balkong på over 20 kvadratmeter. Med andre ord: Det er mye å velge i! Kongåsen er derfor ideell for både aktive barnefamilier som ønsker en moderne og romslig bolig og for mer voksne som ønsker leilighet eller noe mer lettstelt.

BOLIGTYPENE Prosjektet har en enebolig på 110,5 kvadratmeter BRA fordelt på tre etasjer. - Det er tre ulike tomannsboliger. To av disse går over to etasjer og er store, 133 og 136 kvadratmeter BRA. Det største alternativet har blant annet fem soverom, to bad og eget vaskerom. Den siste tomannsboligvarianten har

Bård Johnson

Eiendomsmegler DNB Eiendom Nybygg avd Vestfold og Telemark bard.johnson@dnbeiendom.no 468 08 898

Lill-Iren Barth

kongsasen.no

Prosjektmegler I Markedsansvarlig Vestfold DNB Eiendom Nybygg avd Vestfold og Telemark Lill-Iren.Barth@dnbeiendom.no 913 26 532

BoGlede nr 3 - 2022 19


HYDALSVEIEN HYDALSVEIEN BYGGINGEN ER GODT I GANG!

Mange venter på nye leilighetsprosjekter i Bamble. Først ut er Hydalsveien 23, som består av tre tomannsboliger med et moderne uttrykk og gode, gjennomtenkte planløsninger. Byggingen er allerede i godt gang.

P

rosjektmegler Kjersti Rønningsland kan konstatere at arbeidet med dette prosjektet har kommet langt. - Den første tomannsboligen blir nå ferdigstilt og alt ligger til rette for å bygge de andre boligene. Hydalsveien 23 ligger sentralt til i et veletablert boligområde på Hydal i Bamble. Her er det kort vei til sjøen, Stoa båthavn, turløyper, matbutikk og knapt en kilometer inn til Langesund sentrum. Byggene ligger vestvendt, noe som sikrer gode solforhold på balkonger og terrasser!

GODE LØSNINGER Alle boligene i prosjektet er like store, 93 kvadratmeter BRA. - De har en bred gang, to soverom, to bad, eget vaskerom, en garderobe og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en terrasse eller balkong, hvor det også er en utebod. Hoved­ soverommet har skyvedør inn til eget bad. Soverom nummer to har også en slik løsning. I tillegg får hver bolig egen parkering i prosjektets parkeringsanlegg, samt en utvendig sportsbod.

Kjersti F. Rønningsland Prosjektmegler 920 42 519 • 35 96 48 75 kjersti.ronningsland@krogsveen.no

20 BoGlede nr 3 - 2022


FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

AMATØRTEATERET FANTASIA – KLASSIKEREN ER TILBAKE!

«Folk og røvere i Kardemomme by», Thorbjørn Egners klassiske barnebok fra 1955 går aldri av moten. Nå har du muligheten til å oppleve alle de kjære karakterene på scenen i Ælvespeilet! Vi deler ut 100 gratisbilletter til våre Juniormedlemmer!

A

100

Vi skal gi bort 100 billetter til denne forestillingen. Tirsdag 15. november fra klokken 09.00 deler vi ut billettene fra våre lokaler i Jernbanegata 25! Billettene er forbeholdt PBBL sine Juniormedlemmer! Det blir 2 billetter til hvert medlem og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder!

BILLETTER

GRATIS

matørteateret Fantasia i Porsgrunn som setter opp publikumsfavoritten nå i november. «Folk og røvere i Kardemomme by» handler om den fredelige byen Kardemomme og de som bor der. Vel, ikke helt fredelig, for de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan lager mye ugang siden de ofte går inn til byen for å røve det de trenger. Men nå er det slutt på tålmodigheten til den snille politimester Bastian!

BoGlede nr 3 - 2022 21


e r e k s l e bok

r o f o d a r o d l e t E

k e M på Porsgrunn


Skiens Antikvariat

Gamle bøker og sjeldne tegneserier finner du mye av!

I et av byggene på Porsgrunn Mek er to etasjer fylt opp med mer enn 100 000 bøker, noe som gjør Skiens Antikvariat til det største i Telemark og det nest største i Norge. - Legger du til alle de andre samlerobjektene vi har her, så er vi nok størst i landet, konstaterer daglig leder og bokelsker Erik Røys med et smil. Nå i november lanserer antikvariatet en ny nettside og inviterer til åpen dag.

S

elv om navnet indikerer noe annet, så lever Skiens Antikvariat i beste velgående på Porsgrunn Mek, med utsikt til Porsgrunnselva. Erik viser BoGlede rundt i rom etter rom med bøker. - Jeg ble tidlig glad i å lese. Etter gymnaset gikk turen til universitetet i Bergen. Her startet jeg med en cand.mag.

i realfag, før jeg fortsatte med historie, filosofi og kunst­ historie i form av nok en cand.mag.-tittel. 10 år med studier gav plenty med tid til å nyte bøker! TRENGTE PLASS Å samle ligger i blodet til Erik. Hans danske morfar var boksamler. Han var også historielærer og teolog,

Kunstbøker er en av styrkene til antikvariatet.

og var spesielt opptatt av religiøse bøker og franske prinsesser. - Vi er nok litt like, medgir Erik, som etter studietiden endte opp som mattelærer og billedkunstner. Hjemmet hans ble etter hvert fylt opp med bøker med fokus på realfag og billedkunst. - En bokelsker får aldri nok, men jeg kunne ikke ta vare på alt. I 2007 bestemte jeg meg for å starte opp med å selge bøker på nettet. Skiens Antikvariat var dermed født. Tilgangen på bøker var aldri noe problem. Utfordringen var nok plass. I 2013 leide jeg det første rommet i bygget på Porsgrunn Mek. Da dette rommet var fylt opp, så leide vi et nytt rom. Siden har det ballet på seg til to hele etasjer med bøker. EVIGVARENDE JOBB Ørnulf Brudal styrer Skiens Antikvariat sammen med Erik. I tillegg har de flere hjelpere som bidrar til at hjulene går rundt. - Ørnulf har vært her i seks år og vi er et godt team. Han er nemlig født i kjelleren på Nasjonalbiblioteket, humrer

Erik. - Han er like gal etter bøker som meg. Ørnulf er også akademiker med studier innen politikk og historie. Han har blant annet skrevet en bok om attentatene på Kennedy-brødrene – på engelsk! - Jeg jobber mye med å holde hjemmesidene oppdatert og finne frem bøker som blir solgt. Det er rom på rom med bøker, men vi har et slags system slik at jeg finner frem. På nettsiden har vi nå lagt ut rundt 74 000 bøker for salg, men det er sikkert 25 000 bøker til i kø. Dette blir en evigvarende jobb for meg! ler Ørnulf. SJELDENHETER Mange tar kontakt med antikvariatet fordi de har bøker til overs. Andre må rydde etter slektninger og får bøker de ikke har plass til. - Ingen liker å kaste bøker, sier Erik. - Vi tar gjerne imot

BoGlede nr 3 - 2022 23


Skiens Antikvariat

og har fortsatt plass til flere bøker. Det hender også at vi kjøper inn enkeltbøker og boksamlinger. Nylig kjøpte vi en samling med 1 000 bind om andre verdenskrig. Alle sjangere er dekket opp. Vi er spesielt sterke på lokalhistorie fra Telemark, nærmere 4 000 bind. - Det er også mye barnebøker, religion og masse krim her, skyter Ørnulf inn. - Mange av bøkene er sjeldne og finnes bare her hos oss. Den eldste boken er fra slutten av 1600-tallet. Vi selger ofte

Ørnulf sørger for at nye bøker blir lagt på nettsiden til antikvariatet.

24 BoGlede nr 3 - 2022

bøker til museer, stiftelser og andre samlinger. MER ENN BØKER Erik har flere interessefelt enn bare bøker, derfor finner du også tegneserier, mynter, sedler, frimerker, postkort (over 18 000!) og aksjebrev på nettsiden til Skiens Antik­ variat. - Det er riktig at vi har mer enn bøker her. Av og til kommer vi over spennende samlerobjekter, og da slår vi til. Vi har begynt å legge opp litt LP-plater og filmer, men dette har vi ennå ikke fått


lagt ut for salg. Dessuten har det hopet seg opp et hav av pocketbøker her. GJØR FUNN Av og til kommer Erik og Ørnulf over spennende ting blant bøkene de får inn. - Nylig fant vi en liten fransk utgivelse blant noen bøker vi hadde kjøpt. Boken var fra 1920-tallet og er en biografi om Josephine Baker, den berømte sangeren og danseren. Verdien ligger rundt 16 000 kroner. Et hyggelig funn, konstaterer Ørnulf fornøyd. LIDENSKAP Ideen med Skiens Antikvariat har aldri vært å tjene mye

penger. - Nei, det handler mer om lidenskap og bevaring av fortiden, understreker Erik. - I samarbeid med NAV har jeg opp gjennom årene fått god hjelp til ulike deler av driften med utplassering av folk som trenger arbeidstrening. Drømmen er at dette stedet kan utnyttes mer i disse baner en gang i fremtiden. NETTAUKSJONER Antikvariatet har mye gang. - Nettsiden til antikvariatet er i ferd med å bli oppgradert. I løpet av november skal denne være i gang. Vi gleder oss spesielt til å kunne starte opp med nettauksjoner, som

Erik med en 10 kilo tung luksus-Bibel.

er en ny funksjon ved nett­ siden. Vi har lenge drømt om å kunne invitere folk til en åpen dag ved antikvariatet.

Nå er ­datoen satt, så vi håper mange benytter anledningen til å se hvor mye spennende vi har å tilby!

OPPLEV ET ELDORADO FOR BOKELSKERE! Lørdag 19. november åpner Skiens Antikvariat sine dører for første gang. Alle er velkomne innom mellom klokken 10.00 til 15.00 for å oppleve en av de største boksamlingene i Norge! skiensantikvariat.no BoGlede nr 3 - 2022 25


MEDLEMSFORDELER HOS BYGGMAKKER

EKSPERTHJELP OG BONUS

SOM MEDLEM FÅR DU:

5% BONUS

PÅ ALLE KJØP

Nordmenn er verdensmestre i oppussing, og alle verdensmestre trenger et støtteapparat. • Dyktige fagfolk som gir gode råd • Bare produkter av høy kvalitet • Konkurransedyktige priser og gode tilbud • Formidling av de beste håndverkerne om du vil ha jobben gjort fiksferdig • Tilhengerutlån eller hjemtransport • Praktiske tjenester som gratis tak og vindussjekk • Fleksible betalingsløsninger

SKIEN

Kjørbekkdalen 5, 3735 Skien Tlf: 35 50 31 50 - Åpent: 7-18 (9-15)

www.byggmakker.no

HAVNA

Skolegangen 2, 3961 Stathelle Tlf: 35 96 88 00- Åpent: 7-17 (9-14)


Gode smaksopplevelser!

Gode smaker

for mørkere dager Ryktene skal ha det til at mange har funnet godt med sopp i skogene rundt om i Grenland denne høsten. Sjefskokk Anders Johan Pedersen har i alle fall hatt besøk av en av sankerne for på kjøkkenet hans i Folkets Hus i Porsgrunn bugner det av steinsopp. - Dette er en flott ingrediens som virkelig hører denne årstiden til, smiler Anders. - Det kule er at steinsopp funker både til fisk og kjøtt. Har du ikke funnet noe sopp selv, så kan du fint bruke tørket steinsopp! For Anders er denne årstiden preget av julebord, selskaper, lunsjer og cateringoppdrag. Følg hans kulinariske reiser på: spilleringenkasserolle.no!

FREMGANGSMÅTE:

Lysing

Handleliste (forrett 4 personer): • • • • •

400 gram lysingfilet Et medium stort blomkålhode 50 gram smør 1 1/2 dl H-melk 1 1/2 dl kremfløte

• • • •

1 sjalottløk 200 gram smør 50 gram steinsopp Sitron

Blomkålkrem: Ha H-melk og kremfløte i en kjele. Del blomkålen i mindre biter og kok dem møre på lav varme. Ha bitene med litt kokekraft og smør i en blender. Kjøres mykt og smakes til med litt salt. Brunet smør: Ha 200 gram smør i en kjele på medium varme. La det smelte, skumme og boble til det blir brunt og får en nøtteaktig smak. Del stein­ soppen i biter og finkutt sjalottløken. Ha litt brunt smør i en panne. Stek sjalottløken myk før du tar steinsoppen i pannen. Stek den gylden og ha i resten av det brunede smør. Smak til med litt sitron. Del fisken i fire biter. Stek dem på middels varme i litt solsikkeolje. Ha på salt og pepper.

BoGlede nr 3 - 2022 27


Gode smaksopplevelser!

Andebryst

med kryddersjy og steinsopp Handleliste (hovedrett 4 personer): • • • • •

2 andebryst 1 sjalottløk 1 ss tomatpuré 2 dl rødvin 2 dl kyllingkraft

• • • • •

Smør Solsikkeolje Stjerneanis og korianderpulver 180 gram steinsopp Salt, pepper

FREMGANGSMÅTE: Kryddersjy: Finhakk 1 sjalottløk. Ha i en kjele med 1 ss solsikkeolje sammen med 1 stjerneanis og 1 ts korianderpulver. Stek til løken er myk og ha i 1 ss tomatpuré. Svisjes kjapt. Tilsett 2 dl rødvin og kok inn til det halve. Ha i kylingkraften. Kok inn til det halve og sil av. Ha i 1 ts smør og smak til med salt. Kutt steinsoppen i passelige biter og stek dem gylne i en panne med litt solsikkeolje. Rut opp fettet på andebrystene. Stek dem med skinnsiden ned i en panne på medium varme i rundt fem minutter. Snu andebrystene og stek dem ett minutt på kjøttsiden. Legg dem i en ildfast form og ha på salt og pepper. Stekes i ovn på 180 grader i 8 til 10 minutter (avhengig av størrelse). La andebrystene hvile i 10 minutter før du deler dem!

28 BoGlede nr 3 - 2022


Gode smaksopplevelser!

Yoghurtmousse med ville blåbær

Handleliste (dessert 4 personer): • 200 gram • Yoghurt (gjerne fra Holt gård i Vestfold!) • 2 plater gelatin

• • • •

1 dl H-melk 2 dl kremfløte 150 gram sukker 100 gram blåbær

FREMGANGSMÅTE: Ha 0,5 dl vann og 50 gram sukker i en kjele. Varm opp slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett 100 gram blåbær. Kok opp og avkjøl. Legg gelatinplatene i vann slik at de blir bløte. Ha melk og 100 gram sukker i en kjele. Varm opp, rør rundt og ha i gelatinplatene. Bland godt, sil av og avkjøl blandingen. Rør inn yoghurt, en stråle av gangen. Pisk kremfløten dynemyk og vend den inn i yoghurtblandingen. Til denne retten har Anders laget engsyremarengs på en hemmelig oppskrift…

Få mer inspirasjon og følg Anders sine gastronomiske eventyr på instagram - og ikke glem at du kan bestille catering fra Grenlands mest kreative kokk på spilleringenkasserolle.no! Dessuten har Anders startet opp sitt mobile matgledekonsept Kasserulla – digg mat på hjul. På kasserulla.no finner du mer informasjon om denne herlige satsingen!

BoGlede nr 3 - 2022 29


• Av Lars Christensen

Rene Lequin-Colin – Vin i blodet

Hawaii, François LequinColins vakthund, ønsker oss velkommen til vineriet i den søvnige landsbyen Santenay, sør for Beaune i Burgund i Frankrike. - Han liker å ha kontroll, men det er ingen fare. For noen år siden våknet Hawaii opp og var blind på begge øynene. Det er visst slik som skjer. Han har i alle fall tatt det greit, forklarer François, eier og vinmaker, og går ned i kjelleren med hunden etter seg. Der nede er det fullt av eikefat og ståltanker med fersk vin. Med en årlig produksjon på rundt 65 000 flasker fordelt på over 20 viner, så klarer han å håndtere alt selv. Etter å ha smakt et knippe av vinene hans, tar François oss med til en nyplantet vinmark noen minutter fra vineriet. Her brukte han over to måneder på å plante alt selv. - Familien min har drevet med vin i Santenay siden 1673. Vi har det i blodet og jeg nyter å jobbe i vinmarkene. Min målsetting er at hver eneste vin skal uttrykket sitt eget, genuine jordsmonn. Global oppvarming gjør det enklere for vinbøndene å få modne druer, noe som bidrar til en stadig tidligere innhøsting. Den største utfordringen er vårfrosten. - I 2021 var det 20 varmegrader i februar. Vinplantene ble lurt til å våkne, så kom frosten. Det var helt tragisk. I en av vinmarkene mine gikk 97 prosent av druene tapt. Heldigvis var vi heldige med både 2020- og 2022-årgangen. Vi startet med å plukke Chardonnay den 29. august. Med 40 plukkere får vi raskt inn druene fra de 11 hektarene med vinmarker. Alle druene plukkes for hånd og vinmarkene er sertifisert som biodynamiske. Vin fra Burgund er ekstremt kostbart, men heldigvis er ikke Lequin-Colin så kjendis at prisene er uholdbare. Snarere tvert imot! Men den lave produksjonen gjør at flaskene som kommer til Norge forsvinner fort…

30 BoGlede nr 3 - 2022

Lequin-Colin Bourgogne Lequin-Colin ChassagneLequin-Colin Santenay Cote d’Or Chardonnay 2021 Montrachet Clos Devant 2020 Vieilles Vignes 2020 Nr 4907201 og Kr 249,90 Nr 5653301 og Kr 599,90 Nr 4409901 og Kr 369,90 Ung, strågul kant. Delikat nese med epler, pære, modne sitrusfrukter, mineraler, toast og florale toner. Tørr og frisk åpning. Strålende konsentrasjon kombinert med ungdommelig frukt og et lekkert syresting. Smårik med god fylde og fine fattoner. Fersk, men farlig lettdrikk­elig. Lang avslutning med fat, gule epler, sitrus, pære og mineraler. En knallvin til svinekjøtt, kremet kylling, rike pastaretter, fisk og skalldyr.

Fra en vinmark med mange gamle druestokker, noe som gir intensitet og kompleksitet. Strågul farge med hint av grønt. Rik duft av fat, smør, nøtter, mineraler, epler, modne sitrusfrukter og mineraler. Fersk, tørr og forfriskende start. Medium fyldig med flott syre og lengde. Typeriktig Chassagne-Montrachet med mineralitet og konsentrert frukt. Lang og kompleks avslutning med eple, sitrus, fat og krydder. Nydelig nå, men kan med fordel ligge 5 år pluss. Perfekt gave til Chardonnay-elskere! Nydelig vin til lyst kjøtt, rike fiskeretter og skalldyr.

Vannig kant over i medium dyp rubinrød. Elegant og purung duft av kirsebær, modne bringebær, underskog, blomster, forsiktige fattoner, sopp og mineraler. Ung og leskende stil. Velbalansert og delikat fruktpreg. Mye syre og tanniner i fase to. Medium fylde og med topp konsentrasjon. Lang avslutning dominert av kirsebær, blomster, mineraler, skogbunn, hint av fat og krydder. Et herlig kjøp, som med fordel kan ligge 5 år pluss. Tingen til lam, oksekjøtt, svin, kylling, gryter og rike pastaretter.


INN- OG UTVENDING SOLSKJERMING • GARASJEPORTER

DOBLE PLISSÉGARDINER

-50% VELG I 12 LEKRE FARGER TIL 30.11.

BLACK MONTH

STORT UTVALG TERRASSEMARKISER TIL 30.11.

-40%

SCREEN OG GARASJEPORTER -35%


KRYSSORD

Finn svaret på kryssordet og vær med i trekningen av en flott premie!

BoGlede Medlemsblad for Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Nr. 3 - November 2022 Utgitt av: Porsgrunn Bamble Borgestad BBL Ansvarlig redaktør: Direktør Morten Borge Redaksjon: Marte Kristine Pettersen Lars Christensen Cathrine Christensen Forsidefoto: PBBL Adresse: PBBL Postboks 44 3901 Porsgrunn Tlf: 35 57 31 00 E-post: pbbl@pbbl.no www.pbbl.no Redaksjonell og teknisk produksjon: Thure Trykk AS Trommedalsvegen 227, 3735 SKIEN Tlf: 35 90 55 90 www.thure-trykk.no Trykk: Thure Trykk AS Løsning BoGlede 2-22: Solnedgang i Kenya

Vinner: John Gunnar Andersen Vi gratulerer!

Svar sendes på e-post til: pbbl@pbbl.no eller på postkort til: PBBL, Postboks 44, 3901 Porsgrunn. Merk e-post eller postkort med «Kryssord BoGlede». Husk å oppgi eget navn og telefonnummer!

32 BoGlede nr 3 - 2022

Flott premie! Feinschmecker Stekepanne Gourmet Verdi: 1000,-


Velkommen til vår butikk! MASSE INSPIRASJON TIL BADEROMMET Vi er en totalleverandør på bad. I vår butikk har vi et stort utvalg av baderomsmøbler utstilt, interiørvarer og stor avdeling til hytte. Her får du god faglig veiledning og kvalitetsprodukter.

EKSPERTER PÅ SMÅOPPDRAG I rørleggerbransjen vet vi av erfaring at det fort kan dukke opp uforutsette ­problemer. På slike oppdrag er det ­viktig med rask og ­effektiv hjelp, ­derfor har vi opprettet en egen avdeling til å ta seg av ­serviceoppdrag for små og store jobber. • Skifte av varmtvannstank • Bytte av hovedstoppekran innvendig • Skifte utekran • Installering av vannmåler • Skifte kjøkkenkran • Bytte toalett / Åpne tette avløp • Alt av småjobber!

Timepris rørlegger 749,- + mva • 25% på alle rør og deler. • Opptil 20% rabatt på baderomsmøbler 20% rabatt på baderomsutstyr (eks. knagger, oppheng, håndkler) • 5 % bonus på alle varekjøp i butikk

Tlf: 35 93 09 00

Alt

ra

aktu

nf på é

www.prf.no

Vaktelefonen: 980 13 000

Møt vinteren med en god strømavtale Som medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag får du spesialavtale på strøm fra Fjordkraft både hjemme og på hytta. I tillegg til at du får strøm og nettleie på samme faktura, betaler du også bare for strømmen du bruker, etter du har brukt den. Les mer om strømavtgalen på fjordkraft.no/pbbl eller ring 23 00 61 00.

BoGlede nr 3 - 2022 33


MEDLEMSFORDELER ÷15%

Prøv vår julemeny! • Leverpostei • Sosisser • Medisterkaker • Hjemmelagde • Julepølse ferdigretter • Julebratwurst • Med mer! • Julesylte

Gavetips! Her får du kjøpt gavekort Velkommen til en hyggelig handel!

Kollskjeggvegen 1 (Bergbybygget), Porsgrunn I Tlf: 934 83 000

34 BoGlede nr 3 - 2022


Skal du selge? – gratis befaring til alle medlemmer i PBBL

Husk medlemsfordel – 7.500,- ved salg!

Vi er lokalkjente og har tid til deg!

Porsgrunn: grunn: Storgata 126C, 3915 Porsgrunn | 35 52 01 00 orsgrunn | 35 52 01 00 Skien:

en: Cappelens gate 10, 3722 Skien | 35 51 01 00 sormegleren.no 722 Skien | 35 51 01 00 sormegleren.no

I SAMARBEID MED

I SAMARBEID MED


Returadresse: Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Postboks 44 - 3901 Porsgrunn

Få en super start i boligmarkedet! Les mer på pbbl.no

Gi et gavemedlemskap i PBBL -gaven som skaper magiske øyeblikk! Gjør veien til bolig litt enklere, gi et PBBL-medlemskap i gave! Ansiennitet i boligbyggelaget blir stadig viktigere ved kjøp av bolig i borettslag, da stadig flere benytter sin forkjøpsrett. Med medlemskap i PBBL gis det mulighet til å samle ansiennitet fra kjøpsdato – en smart gave med fokus på fremtiden. Medlemskap i PBBL: • Juniormedlemskap kroner 300 – gratis frem til 21 år! • Ordinært medlemskap kroner 500 – vi spanderer årskontingenten ut året! PBBL sin juniorbamse gis med gave­medlemskapet dersom du ønsker det.