__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BoGlede NR. 2 Sommer 2018

Prosjektspesial - 10 nye boligprosjekter!


Innspurten er i gang! Det arbeides nå på spreng med å få det første byggetrinnet av Smietangen klart for lansering. – Vi er snart i mål med utformingen av leilighetene, avslører prosjektmegler Hanne Eriksen Davik. – De nye 3D-skissene gir en liten indikasjon på hvor fantastisk dette prosjektet kommer til å bli!

Å

forvandle et så stort område som Smietangen fra industri til bolig er en tøff utfordring. - Prosjektet omfatter mer enn 100 boliger og mange bygg. Det betyr at vi må dele prosjektet opp i flere trinn, fortsetter Hanne. - Det første byggetrinnet vil bestå av bygg i den nordre delen av Smietangen, noe som også er et naturlig startsted i forhold til selve byggeprosessen. Selv om vi har valgt å jobbe med et knippe spesifikke bygninger, må vi samtidig tenke på

prosjektet som en helhet. Valgene vi gjør nå, kommer til å få konsekvenser for hele prosjektet. ENORM INTERESSE Hanne har vært involvert i noen av de største og viktigste boligprosjektene i Grenland de siste årene. Bare i Porsgrunn har hun hatt ansvaret for salget av boligene i Porselen Brygge, Norrøna Brygge, ØYA, SkomværKvartalet og Frednes Brygge. - Interessen for disse prosjektene har vært stor, men den kan ikke måle

seg med pågangen vi har opplevd i forbindelse med Smietangen. Selvsagt er det mange i Grenland som har meldt sin interesse, men jeg har også registrert et stort antall interessenter som bor utenfor vårt fylke. En av årsakene til dette er at en viss andel av leilighetene på Smietangen vil bli solgt uten boplikt. Flere tenker nok at en bolig her blitt et flott ­alternativ til en hytte i skjærgården. Den unike beliggen­ heten til prosjektet gjør også at folk utenfor Bamble vurderer å bosette seg i Langesund.

PANCOM INVESTMENTS Real Estate and Stock Investments

smietangen.no 2 BoGlede nr 2 - 2018

Eiendomsmegler MNEF Hanne Eriksen Davik 905 45 609 hed@pbbl.no


BoGlede nr 2 - 2018 3


MILJØVENNLIG, SOLFYLT OG SENTRALT! Til høsten kommer det største boligprosjektet noen gang lansert på Vessia i Porsgrunn. - Vi skal forvandle et stort industriområde til et grønt kvartal med rundt 120 boliger, sier investor og gründer Hallgeir Skogen. - Målsettingen har vært å skape et miljøvennlig og bærekraftig boligprosjekt. Blant annet blir Kvartalet Vessia et av de første prosjektene i landet med solcelleanlegg på taket!

4 BoGlede nr 2 - 2018


Teamet bak Kvartalet Vessia: Investor Hallgeir Skogen, prosjektmegleren Thomas André Hansen og Carina Slåtta, Anders Hoel, direktør ved PBBL, og prosjektleder Magnus Godaker ved Seltor Bolig.

T

eamet er på plass. Nå gleder jeg meg til lanseringen, smiler Hallgeir. Dette blir hans første boligprosjekt. Med Seltor Bolig har Hallgeir gjennom sitt selskap Langestrand Eiendom utviklet Kvartalet Vessia. Sammen har de etablert Storvegen Bolig, som vil stå som utbygger og selger av boligene i prosjektet. - Tomta ligger sentralt til. Det blir

gangavstand til alle tilbudene i Porsgrunn sentrum. Dessuten vil prosjektet ligge nær den nye gangbroen over Porsgrunnselva. Beliggenheten gjør at boligene får mye sol. Egne solcelleanlegg på taket av byggene vil faktisk bidra til både reduserte strømutgifter og inntekter for borettslaget.

STOR INTERESSE Det første byggetrinnet vil bestå av 36 boliger. - Disse er fordelt på 8 tomannsboliger og 1 bygg i 5 etasjer med 28 leiligheter, forklarer prosjektleder Magnus Godaker ved Seltor Bolig. - Det store utvalget av boliger gjør at vi treffer bredt i markedet. Prosjektmeglerne Carina Slåtta

og Thomas André Hansen i Privat­megleren kan allerede fortelle om stor interesse for det nye prosjektet. Direktør Anders Hoel ved PBBL er også fornøyd med å være på laget som skal bidra til at Kvartalet Vessia blir en boligsuksess. - Hallgeir og Seltor Bolig har fått til et helt spesielt prosjekt. Vi er svært fornøyd med at våre medlemmer får forkjøpsrett til disse boligene!

Kvartalet Vessia: 120 boliger fordelt på flere bygg. Det første byggetrinnet lanseres i september. Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Carina Slåtta Prosjektmegler 920 86 736 carina.slatta@privatmegleren.no

Thomas André Hansen Prosjektmegler 98 20 42 24 tah@privatmegleren.no

kvartaletvessia.no BoGlede nr 2 - 2018 5


– det nye boligprosjektet i Skien! Mange har ventet på at det skal komme boliger rett ved kjøpesenteret på Lietorvet. Denne høsten er ventetiden endelig over. – Ja, nå forbereder vi lanseringen av det første byggetrinnet, bekrefter prosjektmegler Jørgen Thorkildsen ved Sørmegleren Telemark.

B

ak det store boligprosjektet står en samarbeidskonstellasjon bestående av Bratsberg Gruppen, FIHA Holding, Betonmasthæhre Eiendom og PBBL. Prosjektet er tegnet av Børve Borchsenius Arkitekter. – Lietorvet vil bestå av 4 bygg med til sammen rundt 80 leiligheter, fortsetter Jørgen. - Først ut i markedet kommer det bygget som ligger ­nærmest

sentrum og Skien kirke. Fokuset er å tilby moderne og arealeffektive leiligheter med vestvendte balkonger og attraktive fellesarealer mellom byggene. I første etasje blir det parkering og heis opp til leilighetene. KJØPESENTERET BLIR NYTT Sørmegleren Telemark i Skien er en av naboene til

Lietorvet. – Vi gleder oss over alt som skal skje på kjøpesenteret. Samtidig med vårt boligprosjekt fortsetter arbeidet med å pusse opp Lietorvet. Blant annet får Meny, Vinmonopolet og Posten nye og flotte lokaler. Også utvendig vil Lietorvet etter hvert fremstå som nytt og spennende. Vi har tro på at alt det positive som skjer med kjøpesenteret vil bidra

Meld din interesse på: lietorvet-bolig.no

til økt interesse for leilig­ hetene jeg skal selge. FORKJØPSRETT PBBL er involvert i en rekke prosjekter i Skien. Medlemmene vil også få forkjøpsrett til boligene på Lietorvet. - Et av formålene til PBBL er å gi medlemmene tilgang til nye, attraktive boligprosjekter. Lietorvet tilhører definitivt denne kategorien, smiler Jørgen.


Lietorvet

• 80 leiligheter i 4 bygg med heis • Parkeringsanlegg i 1. etasje • Første byggetrinn lanseres til høsten

Jørgen Thorkildsen Daglig leder / Megler MNEF 971 75 664 jt@sormegleren.no

Meld din interesse på: lietorvet-bolig.no


Grasmyrhagen

Vestvendt og solfylt p

Grasmyrhagen nærmer seg: Arve Haugseter, daglig leder XT Eiendom, prosjektmegler Bjørn Johnson ved Best Eiendomsmegler, Anders Hoel, direktør ved PBBL og Stian Holla, prosjektleder ved XT Bygg & Drift.

bestmegler.no


på Stathelle Et nytt boligprosjekt kommer snart på Stathelle. - Tomta til Grasmyrhagen ligger bare noen minutter med bil fra Brotorvet. Her blir det 2 bygg med 10 leiligheter. Andre stikkord er heis, garasje, smarte planløsninger og gunstige priser, påpeker prosjektmegler Bjørn Johnson ved Best Eiendomsmegler.

T

omta er nylig ryddet for skog. Nå ser vi hvor mye sol terrassene og balkongene kommer til å få. Her varmer ettermiddagssolen virkelig godt, konstaterer en fornøyd Arve Haugseter, daglig leder ved XT Eiendom, som har utviklet prosjektet. - Boligene blir liggende vestvendte. På baksiden av byggene bidrar garasjer og gjerder til å skjerme for Sundbyveien. Vi har tegnet inn 10 leiligheter fordelt på 2 bygg, begge i 2 etasjer. Boligene blir på mellom 80 og 90 kvadratmeter BRA. Det blir heis opp til leilighetene i 2. etasje.

3 SOVEROM -Effektive planløsninger gjør at alle boligene får 3 soverom, noe vi vet at mange boligkjøpere etterspør, skyter Bjørn inn. - Dessuten har vi sørget for at samtlige leiligheter får en terrasse eller balkong på mer enn 20 kvadratmeter. Borettslagmodellen gjennom PBBL gir en trygghet til kjøperne. Vi satser på en 50/50 fordeling av innskudd og fellesgjeld med 20 års avdragsfrihet. Et gjennomarbeidet konsept gjør at vi kan tilby prisgunstige boliger. Vi satser på å lansere Grasmyrhagen i september!

GRASMYRHAGEN • 10 boliger fordelt på 2 bygg • Heis opp til boligene i 2. etasje. • Lanseres i september. • Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Prosjektmegler Bjørn Johnson bjorn@bestmegler.no 90 95 95 25

bestmegler.no

XTEiendom


Nedre Bjørntvedt

Rene linjer i sentrum I Skolegata i Porsgrunn starter snart arbeidene med et nytt prosjekt. Nedre Bjørntvedt kommer til å bestå av kun 4 tomannsboliger i 3 etasjer fordelt på 2 bygg. – Det er sjelden vi kan tilby nye, store boliger så nære sentrum, sier prosjektmegler Jørgen Thorkildsen ved Sørmegleren Telemark.

Meld din interesse på: nedrebjorntvedt.no


Arkitekt Eirik Stiansen ved Blink Hus Telemarkhus, daglig leder Bjørn Holand ved Blink Hus Telemarkhus, prosjektmegler Jørgen Thorkildsen ved Sørmegleren Telemark, byggeleder Andreas Holand ved Blink Hus Telemarkhus og markedssjef Lars Christensen ved PBBL.

A

dressen er Skolegata 12 og 14. Lenge hadde Glassmester Thowsen lokalene sine her, men de ble revet for noen år siden. - Nå ligger tomten byggeklar, forteller Bjørn Holand, daglig leder ved Blink Hus Telemarkhus. Vi har fått grønt lys for byggestart, derfor begynner vi med grunnarbeidene allerede nå i juli.

4 SOVEROM 2 BAD -De 4 tomannsboligene blir hver på rundt 150 kvadratmeter BRA fordelt på 3 etasjer, forklarer arkitekt Eirik Stiansen ved Blink Hus Telemarkshus. - I 1. etasje blir det 3 soverom, bad og bod. I 2. etasje har vi lagt

opp til en åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, bod og 1 soverom, mens 3. etasje får 1 oppholdsrom, bod og en stor og luftig takterrasse. SOLID NAVN Med 40 års erfaring har Blink Hus Telemarkhus skapt seg et solid navn som boligleverandør i Grenland. Nedre Bjørntvedt er det første prosjektet i deres regi som blir et borettslag. - Vi er glad for å bli en del av dette prosjektet, sier markedssjef Lars Christensen ved PBBL. Den sentrumsnære beliggenheten vil nok friste mange. Våre medlemmer vil ha forkjøpsrett når dette prosjektet lanseres i august.

Nedre Bjørntvedt • 4 tomannsboliger i 2 bygg. • Lanseres i august. • Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Prosjektmegler Jørgen Thorkildsen 971 75 664 jt@sormegleren.no

Meld din interesse på: nedrebjorntvedt.no


Moderne leiligheter på Herøya

Her kommer prosjektet! Markedssjef Lars Christensen (PBBL), sivilarkitekt Roar Svendsen (Adapt Arkitekter) og John Olav Auran (2A Utvikling) på byggetomta.

12 BoGlede nr 2 - 2018


Det er mange år siden det ble lansert et nytt boligprosjekt på Herøya med borettslag, men til høsten kommer Sam Eydes Gate 9. Prosjektet består av 4 leiligheter med heis og parkeringskjeller. Planen er å lansere prosjektet i september.

S

am Eydes Gate 9 kommer på en solfylt hjørnetomt i et veletablert boligområde, forteller John Olav Auran fra 2A Utvikling. Firmaet står bak prosjektet, som er tegnet av sivilarkitekt Roar Svendsen ved Adapt Arkitekter i Skien. – Det gamle, nedslitte huset på tomta vil bli erstattet av 4 boliger. Bygget får 2 etasjer og leilighetene er knyttet sammen av et trappehus

med heis. Bilen setter man i parkeringsanlegget under boligene. - Leilighetene er like store, rundt 78 kvadratmeter BRA, påpeker Roar. - De vil inneholde 2 og 3 soverom, bad, bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning. Leilighetene i 2. etasje får luftige balkonger, mens boligene i 1. etasje får terrasser i grønne omgivelser. NY OG LETTSTELT -Det er utrolig positivt å

kunne tilby våre medlemmer forkjøpsrett til Sam Eydes Gate 9. Moderne leiligheter med smarte planløsninger og heis er noe markedet etterspør, påpeker markedssjef Lars Christensen ved PBBL. - Vi vet at det er mange eneboligeiere i nærområdet som drømmer om å flytte til en ny og lettstelt leilighet. Til høsten dukker endelig denne muligheten opp her på Herøya!

Sam Eydes Gate 9 • 4 leiligheter med parkeringskjeller og heis. • Lanseres i september. Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett til boligene.

Meld interesse for prosjektet på: sameydesgate9.no

BoGlede nr 2 - 2018 13


Limihagen Terrasse

Funkis med panoramautsikt

På Limi i Skien er byggingen av et nytt funkisprosjekt godt i gang. - Limihagen Terrasse består av 6 moderne boliger med smarte planløsninger, trivelige uteområder og romslige balkonger og terrasser. De første boligene er klare for innflytting allerede i slutten av september. Selve prosjektet lanseres i august, forklarer Tina Vinje, prosjektmegler ved Sørmegleren Telemark.

limihagenterrasse.no


LIMIHAGEN T E R R A S S E

L

imihagen Terrasse får en luftig, grønn og solrike beliggenhet. - Det nye boligfeltet ligger både landlig og idyllisk til, samtidig er det ikke mer enn 4 kilometer til Skien sentrum. Det er kort avstand til barnehage og trygg og fin skolevei til barneskole og ungdomsskole. I tillegg er du bare noen minutter unna spennende naturopplevelser og flotte turløyper. Alle boligene i

Limihagen Terrasse får dessuten flott utsikt mot Venstøp med åkerlandskap og grønne skogområder, forteller Tina.. Nærmest nabo til Limihagen Terrasse er et annet boligprosjekt, Limihagen, hvor byggingen starter denne høsten. Tina er også prosjektmegler på dette prosjektet. ELEGANTE Det har vært et ønske at hele boligfeltet skal få et helhet-

lig arkitektonisk uttrykk. - Bebyggelsen i Limihagen Terrasse blir derfor preget av elegante funkisbygg med store vindusflater og rene linjer. Totalt omfatter prosjektet 6 boliger fordelt på 3 bygg. I størrelse ligger alle på litt over 150 kvadratmeter BRA fordelt på 3 plan. I det nederste planet får du 2 soverom, eget vaskerom, bad og en bod. Fra det ene soverommet blir det utgang

til en terrasse i grønne omgivelser. I det midtre planet blir det en bod, samt en luftig og åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig balkong. I det øverste planet blir det 1 soverom, bad og en loftstue. Boligene leveres også med utvendig sportsbod og carport. Planen er å lansere prosjektet i august.

Limihagen Terrasse • 6 boliger i 3 bygg. • De første boligene ferdigstille i september. • Lanseres i august. • Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Prosjektmegler Tina Vinje 954 91 158 tv@sormegleren.no

PANCOM INVESTMENTS Real Estate and Stock Investments

limihagenterrasse.no

AMUNDSEN BYGG AS


landlig idy

Sammen med Moen Eiendom forbereder PBBL nå lanseringen av et nytt prosjekt på Vallermyrene i Porsgrunn. - Tollskogvegen vil bestå av 9 boliger. En 6-mannsbolig og resten i form av rekkehus, forteller prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren Telemark.

Meld din interesse på: tollskogvegen.no

16 BoGlede nr 2 - 2018


yll på Vallermyrene

B

yggetomta har en solfylt og grønn beliggenhet i enden av Tollskogenvegen. - Det er lenge siden vi kunne tilby medlemmene et nytt boligprosjekt på Vallermyrene, konstaterer markedssjef Lars Christensen fornøyd. - Dette blir et lite og hyggelig boretts­lag med kun 9

enheter. - Landlig, men allikevel sentralt. Fra boligene er det bare noen minutters gange til butikker og offentlig transport. Det er også kort vei til barnehage og alle ­skolene på Kjølnesområdet. STOR KJØPERGRUPPE Kristoffer Moen i Moen ­Eiendom har utviklet

­ rosjektet sammen med p PBBL. - Størrelsen på boligene gjør at vi henvender oss til en bred kjøpegruppe. Tollskogvegen kan være et aktuelt hjem for både godt voksne, familier og unge boligkjøpere. Prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren Telemark nikker enig. - Leilighetene i 6-mannsbo-

ligen har alle 2 soverom og en størrelse på mellom 70 og 74 kvadratmeter BRA. Boligene i rekke ligger på rundt 113 kvadratmeter BRA fordelt over to etasjer. Disse har 4 soverom og 2 bad. Boretts­lagsmodellen kombinert med gunstig finansiering gjør at vi stor tro på dette prosjektet!

Tollskogvegen

9 boliger fordelt på en 6-mannsbolig og 3 boliger i rekke. Lanseres i slutten av august. Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Prosjektmegler Tina Vinje 954 91 158 • tv@sormegleren.no

BoGlede nr 2 - 2018 17


Pors Hageby II

NYTT BYGGETRINN NÆRMER SEG Det nye boligprosjektet rett ved Pors Stadion på Vessia har blitt en suksess. Nå er det kun 2 ledige boliger igjen i det første byggetrinnet. – Pors Hageby har truffet godt i markedet. Nå gleder vi oss til å lansere et nytt byggetrinn med nye boligtyper, sier prosjektmegler Carina Slåtta ved Privatmegleren.

18 BoGlede nr 2 - 2018


T

omten til Pors Hageby ligger i grønne og solfylte omgivelser rett ved Pors Stadion. Prosjektet er utviklet av PBBL og Graf Entreprenør i samarbeid. - Prosjektet glir fint inn i et allerede veletablert og populært boområde, fortsetter Carina. - Det første byggetrinnet var en kombinasjon av tomannsboliger og

firemannsboliger. Gunstige priser og borettslagsmodellen med innskudd og fellesgjeld gjorde at Pors Hageby traff både yngre og mer voksne kjøpere. I det neste byggetrinnet har vi noe som også passer for familier. REKKEHUS Den nye boligtypen er rekkehusleiligheter på rundt 112

kvadratmeter BRA over 2 etasjer. - I 1. etasje finner du bad, bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en terrasse. I 2. etasje er det bad og 4 soverom. Det er også utgang til en romslig balkong. Den andre boligtypen har alt på ett plan og er på rundt 85 kvadratmeter BRA. Utformingen er tilnærmet den samme som

tomannsboligene i det første byggetrinnet, som ble utsolgt med en gang. De inneholder 2 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, 2 innvendige boder og 1 bad. Alle får en utvendig sportsbod og det er mulighet for carport. Det nye byggetrinnet kommer rett over sommerferien, men du kan gjerne melde interesse nå!

Pors Hageby II 8 boliger - 2 boligtyper. Lanseres over sommeren. Medlemmer av PBBL vil ha forkjøpsrett.

Carina Slåtta Eiendomsmegler MNEF 920 86 736 carina.slatta@privatmegleren.no

Thomas André Hansen Prosjektmegler 98 20 42 24 tah@privatmegleren.no

porshageby.no BoGlede nr 2 - 2018 19


Venstøpbakken

Vestvendt og so

Det siste prosjektet som ble lansert før BoGlede gikk i trykken var Venstøpbakken i Skien. Dette prosjektet omfatter 8 moderne leiligheter i 1 bygg i landlige omgivelser ved Venstøp i Skien.

bestmegler.no


olfylt

B

eliggenheten til Venstøpbakken er grønn og idyllisk, forteller prosjektmegler Bjørn Johnson ved Best Eiendomsmegler. - Leilighetene i prosjektet blir liggende i solhellingen nedenfor Tufteputten i Skien, vendt mot Venstøp i vest.

Rundt leilighetene er området preget av jorder og åpent landskap. Her sitter man og nyter solen til den går ned over Ulvskollen på kvelden. HEIS OG GARASJE Venstøpbakken består av totalt 8 leiligheter på mellom 83

og 93 kvadratmeter BRA. Effektive planløsninger gjør det mulig å velge mellom 3 eller 2 soverom i hver bolig. - Her gir vi kjøperne et alternativ, så blir det opptil hver enkelt å avgjøre hva man har behov for, påpeker Bjørn. - Det er heis opp til boligene i andre etasje.

Vi bygger et eget garasjeanlegg med sportsboder i et separat bygg. Moderne boliger, gunstige priser, borettslagsmodell og 20 års avdragsfrihet bidrar til å gjøre Venstøpbakken svært attraktiv i dagens bolig­ marked. Vi satser på et godt salg i sommer!

FAKTA VENSTØPBAKKEN Innskudd: kr 1.350.000,- til Fellesgjeld: kr 1.350.000,- til Totalpris: kr 2.700.000,- til Felleskostnad per måned: kr Prosjektmegler Bjørn Johnson bjorn@bestmegler.no 90 95 95 25

bestmegler.no

1.550.000,1.550.000,3.100.000,5.649,- til 6.250,-


Bjørn Harrys Telemark

4

4-åringen hilser BoGlede velkommen inn i rekkehusleiligheten på Nedre Sølen i Hovenga. En prat ute i hagen blir raskt torpedert av et ustabilt vær. Vel på plass i sofaen i stua går det ikke mange minuttene før mobilen hans kimer. - Denne må jeg ta. Det er en historie jeg har ønsket å fortelle lenge. Fire dager seinere kan Telemarksavisas lesere lese historien om Robin Bratlie som var født i feil kropp, og som etter 34 år fikk nok av Malin. Da bekreftet han kjønnet sitt. Allerede som tenåring visste Bjørn Harry at han ville bli fotograf. Etter en arbeidsuke i Varden som 8-klassing i 1988 var han

22 BoGlede nr 2 - 2018

definitivt overbevist. - Jeg husker fortsatt det første bildet jeg fikk på trykk. Jeg var med Per-Eirik Hekkelstrand, Vardens legendariske fotosjef, på en sak på Gimsøy hvor vi tok bilder av to bussjåfører. «Ditt bilde er best, så vi bruker det», sa Per-Eirik, minnes Bjørn Harry. Han tror ikke helt på at sjefen snakket sant den gangen. Det er i Varden han stort sett har jobbet siden han gikk inn døra der første gang i 1988. Senere på året gikk konfirmasjonspengene til nytt speilreflekskamera. Bjørn Harry har alltid vært en avisleser, og var tidlig opptatt av bilder og hvem som hadde tatt bildene. 15 år gammel fikk han opp-

drag av Tom Weber i Varden, som gikk ut på å reise Grenland rundt for å fotografere lagbilder på fotball- og håndballturneringer. - Pappa måtte stille som sjåfør. Da han fikk lappen, åpnet det seg mulighet for sommervikariater i Varden. Den gangen besto Vardens fotoavdeling av mange fotografer. I dag er det kun én igjen, og det er Fredrik Pedersen. - Han er faktisk den eneste fast ansatte fotografen igjen i hele avis-Telemark. GJENNOM NÅLØYET Etter artium ved Porsgrunn Videregående Skole gikk turen til Avisjournalistikklinjen ved Skjeberg Folkehøyskole.


Etter mange år som fotograf og journalist i mediebransjen, valgte Bjørn Harry Schønhaug å si opp og starte opp for seg selv for to år siden.Med mer enn 20.000 følgere på Facebook og 3.200 på Instagram, har Bjørn Harry Schønhaugs firma og store lidenskap Det Er Telemark blitt et fenomen. – Jeg gleder meg over mange gode tilbakemeldinger, samtidig er jeg ydmyk over at så mange har blitt med meg på denne reisen. For ni år siden ble det oppdaget en svulst i hjernen hans, men den viste seg heldigvis å være godartet. Han har kun ett øye, og markedsfører seg selv med at han har «Ett godt øye til Telemark».

Rast på hvilesteinen over Mogen turisthytte og Møsvatn.

Førstegangstjenesten gikk primært med til å lage leir­ avis. - Der ble jeg oppmerksom på at det skulle startes en linje i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo, og det hadde passet perfekt i planene mine om jeg kunne starte der. I kamp med 700 søkere, var Bjørn Harry én av 13 som kom inn. Tiden der ble veldig viktig for han, og han fikk et skikkelig løft som fotograf. Etter studiene jobbet Bjørn Harry som frilansfotograf i flere år for blant annet

VG, Forsvaret og Se og Hør. - Det var spennende å jobbe i Oslo, men jeg savnet Telemark. I 2001 flyttet han hjem igjen, og det står i dag som det smarteste valget han har tatt. De første årene ble det en del strøjobber, men i 2005 ble han ansatt i Varden som fotograf. Fem år senere ble stillingen gjort om til journalist, noe som var eget ønske. - Jeg har alltid likt å skrive. Samtidig mener jeg bestemt det er lettere for en fotograf å bli en god journalist, enn det

er for en journalist å bli en god fotograf. VARDEN Varden ligger i blodet til Bjørn Harry. Fra han var 14 til han passerte 42 år var han knyttet til avisen. I oktober 2016 kom det derfor som en overraskelse på mange at han sa opp journalistjobben for å starte opp for seg selv. - Ja, en del lurte nok på hva jeg hadde begitt meg ut på. Mediebransjen er tøff. En tilværelse som frilanser er

risikofylt, men jeg angrer ikke et sekund på det valget jeg gjorde. Nå kan jeg styre min egen hverdag og jobber med foto, tekst og kommunikasjon. Virksomheten min Det Er Telemark har oppdrag både for mediebransjen, firmaer og det offentlige. BLE REDD Før alt dette, i oktober 2009, fikk livet en ny vending for Bjørn Harry. - Jeg merket over tid at synet på det ene øyet hadde begynt å bli

BoGlede nr 2 - 2018 23


Bjørn Harry Schønhaug

Maleren Johnny Andvik på Mølen. Portrett for Varden.

dårligere. Det viste seg å være en svulst som presset på en synsnerve. Bjørn Harry husker godt dagen legen ringte og fortalte hva de hadde funnet på MR- og CT-bildene. Da var han på en Christer Sjøgren-konsert i Ibsenhuset for Varden. - Umiddelbart ble jeg ganske redd og stressa.

Strikkhopp fra Vemorkbrua. Jeg hoppet i 2001. Jeg hadde ikke gjort det i dag.

Det var usikkert om svulsten var godartet eller ondartet. Heldigvis viste det seg at den er godartet. Kun noen få dager etter denne beskjeden hadde Bjørn Harry sin første date med Ingerid Moland. I fjor høst giftet de seg. UNDER KNIVEN Bjørn Harry skryter av det norske helsevesenet. - Jeg betaler skatten min med glede. Fra jeg fikk diagnosen har jeg blitt tatt godt vare på. Det gikk en måned fra jeg pratet med legen til jeg ble operert for første gang. Egentlig var jeg heldig siden svulsten er godartet. De siste årene har den allikevel ført til noe ubehag. Nesten daglig har Bjørn Harry hodepine. Siden 2009 har han gjennomgått tre operasjoner for

å minske og fjerne svulsten, et stråleopphold ved Haukeland i Bergen, og i fjor vinter ble han sendt til Heidelberg i Tyskland. Der gjennomgikk han 16 strålebehandlinger i løpet av tre og en halv uke. - I tillegg har jeg fjernet det høyre øyet mitt, i håp om at det skal lete trykket. I vinter utførte legene på Ullevål kosmetisk kirurgi så jeg kan bli litt mer symmetrisk i ansiktet igjen. Prognosene er gode, de siste undersøkelsene viser at svulsten ikke vokser. ÅPEN OG ÆRLIG Bjørn Harry har hele tiden vært veldig åpen og ærlig i forhold til alt han har vært gjennom på grunn av svulsten. - Det nytter ikke å grave seg ned, understreker han. - For meg har det

vært viktig å dele opplevelser og følelser i de årene som har gått siden svulsten ble oppdaget Mange lurer på om jeg er oppe og går. Dette er i perioder kjedelig for Bjørn Harry å forklare. Det hender han møter dem som tror han er sengeliggende og ufør. - Jeg er for all del verken sengeliggende eller ufør. Jeg er i aller høyeste grad arbeidsfør, så det er bare til å gi meg oppdrag. DIGITAL SUKSESS Det Er Telemark har blitt et fenomen på Facebook. Da BoGlede sjekket, hadde siden 20 094 følgere. - Jeg tar den store interessen for siden min på

På tur på Hardangervidda møtte jeg denne fjellvåken.

Kronprins Haakon blir guidet av Tor Nicolaysen på 75-årsmarkeringen av tungtvannsaksjonen på Vemork.

24 BoGlede nr 2 - 2018

Da jeg fikk besøke tungtvannskjelleren, var det som å finne den hellige gral. Denne historien har skapt fascinasjon helt siden jeg var tolv år gammel.

Stortingsrepresentant og Ap-politiker Lene Vågslid. Portrett for Telemarksavisa.


Hjortebonde Morten Nystad i Siljan. Reportasje for Mat fra Norge.

alvor, understreker Bjørn Harry. - I snitt kjører jeg to daglige oppdateringer. Jeg sitter på et stort bildearkiv og er stadig på farten etter opplevelser i Telemark. Fylket som helt uten sammenligning er verdens vakreste. Et av målene til Bjørn Harry er å få enda flere til å komme seg ut i fylket. Ut for å oppleve alt det fine Telemark har å by på.- Det er mange bilder fra Rjukan og Grenland. Det er de to stedene jeg helst opp­

søker. Hvis folk her i Grenland bruker øynene sine godt, så ser de at de ikke trenger å reise langt for å få gode natur­ opplevelser. De ligger like utenfor stuedørene våre. FRIVILLIG JOBBING Mange tror at Bjørn Harry er nærmest fast ansatt for å drive med markedsføring av Telemark. Det er han ikke, men han har hatt oppdrag både for reiselivet i fylket og for fylkeskommunen. For

Gaustatoppen, alle fjells mor. Jeg har sikkert tatt ­titusener av bilder av verdens vakreste fjell.

DNT Telemark gjør han også enkelte skrive- og fotooppdrag, og det er hans form for frivillig arbeid. - Men det hadde selvsagt vært helt strålende om jeg ble brukt enda mer av de som jobber med promotering og identitetsbygging i fylket vårt.

Einar Zakkæus Gurholt. Kokk og hotelldirektør på Tuddal Høifjeldshotel. Reportasje for Mat fra Norge.

Følg Bjørn Harrys naturopplevelser, oppdrag, meninger, tekster og bilder på www.detertelemark.no. Du finner også Det Er Telemark på Facebook og Instagram! Instagram Det_er_telemark

Trives veldig godt på Mogen turisthytte og områdene rundt.

Facebook “f ” Logo

Facebook Facebook/detertelemark

BoGlede nr 2 - 2018 25

CMYK / .ai


NORDRE BORGE II BORETTSLAG

Sommerfest i solen! Tirsdag 12. juni ettermiddag var den flotte uteplassen til Nordre Borge II Borettslag ved Borgeåsen Senter dekket til fest. Solen skinte og beboerne kunne kose seg med pølser og is. Leder Einfrid Halvorsen var svært fornøyd med oppmøtet og den gode stemningen. - Vi har investert i denne uteplassen og den blir flittig brukt. ­Parasoller skjermer for solen og vi har pyntet med hekker, planter og blomster. Snakk om grønn idyll!

26 BoGlede nr 2 - 2018


STRIDSKLEVÅSEN

Et løft for laget! Arbeidet med å rehabilitere bad i 80 leiligheter i Stridsklevåsen Borettslag nærmer seg slutten. - Nå er bare noen småting som skal på plass, så er vi endelig i mål, konstaterer leder Lene Klemmetsen.

V

i hadde ikke noe valg. Rørsystemet sang på det siste verset. Flere av beboerne opplevde vannlekkasjer og tette rør. Både rørene og flere av badene var fra det året som borettslaget ble bygd, 1974. Ja, tiden var moden for en skikkelig oppgradering, nikker prosjektleder Geir Rune Lien ved PBBL Teknisk. - Arbeidene startet opp i mai fjor. Prosjektet omfatter full rehabilitering av bad i 80 leiligheter. Alt av rør har blitt byttet ut. Vi snakker om relativt store bad. I tillegg har de aller fleste boligene et separat toalett, som også har blitt byttet ut og pusset opp. GOD DIALOG -Et slikt prosjekt er fullstendig avhengig av at logistikken går på skinner, understreker Steinar Engerud, prosjektleder ved Porsgrunn

Rørleggerforretning. - En god dialog underveis med styret og beboerne har bidratt til at ting har gått etter planen. Jeg vil berømme Lene for all den innsatsen hun har lagt i dette prosjektet. Sammen har vi funnet løsninger på utfordringer som har dukket opp underveis, noe som har gitt et godt sluttresultat. - Det er klart at dette prosjektet har vært en tøff utfordring for beboerne, men jeg synes ting har gått veldig greit. Badene har blitt flotte og jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra beboerne. For styret har det vært en styrke at vi har hatt Geir Rune med på laget. Han har bidratt til at vi har landet trygt. Prosjektet er jo et løft for hele laget. Nå gleder vi oss over å kunne ta sommerferie med denne rehabiliteringen vel i havn.

Snart i mål på Stridsklevåsen: Prosjektleder Steinar Engerud ved Porsgrunn Rørleggerforretning og Geir Rune Lien, prosjektleder ved PBBL Teknisk.

Leder for Stridsklevåsen Borettslag, Lene Klemmetsen, gleder seg over at det store rehabiliteringsprosjektet nærmer seg slutten.

BoGlede nr 2 - 2018 27


KRYSSORD

Finn svaret på kryssordet og vær med i trekningen av en flott premie!

BoGlede Medlemsblad for Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Nr. 2 Sommer 2018 Utgitt av: Porsgrunn Bamble Borgestad BBL Ansvarlig redaktør: Direktør Anders Hoel Redaksjon: Lars Christensen Cathrine Christensen Marte Kristine Pettersen Forsidefoto: PBBL Adresse: PBBL Postboks 44 3901 Porsgrunn Tlf: 35 57 31 00 E-post: pbbl@pbbl.no www.pbbl.no Redaksjonell og teknisk produksjon: Thure Trykk AS Trommedalsvegen 227, 3735 SKIEN Tlf: 35 90 55 90 www.thure-trykk.no Trykk: Thure Trykk AS Løsning BoGlede 1-18: Her gjelder det å få los

Vinner: Åsne Rongved Vi gratulerer!

Svar sendes på e-post til: pbbl@pbbl.no eller på postkort til: PBBL, Postboks 44, 3901 Porsgrunn. Merk e-post eller postkort med «Kryssord BoGlede». Husk å oppgi eget navn og telefonnummer!

28 BoGlede nr 2 - 2018

Flott premie! Feinschmecker Stekepanne Gourmet Verdi: 1000,-


Medlemsfordeler

«Årets Lærling», Marius Skyer og Teknisk Leder Vidar B. Hansen, som har jobbet for Bo-Service i 20 år i år!

STOLT AV ÅRETS LÆRLING! Tømrerlærling Marius Skyer ble kåret til «Årets Lærling» i Telemark for 2018. - Utrolig hyggelig og en skikkelig inspirasjon til videre arbeid i faget, sier 20-åringen fra Vessia, som til daglig arbeider ved Bo-Service. BoGlede møter Marius på Gimsøy, hvor han jobber på et stort rehabiliteringsprosjekt i borettslaget Lilleklosteret. - Vi er i gang med en totalrehabilitering. Her skal vi bytte alt av ytre kledning, vinduer, dører og tak. For meg som tømrer er dette et spennende prosjekt med mange utfordringer, forteller Marius. - Slike oppdrag er vi i Bo-Service spesialister på, konstaterer Teknisk Leder Vidar B. Hansen. - For tiden har vi 21 personer i arbeid og 10 større prosjekter på gang. I tillegg er vi involvert i en rekke serviceog småoppdrag, samt vaktmestertjenester. Bo-Service

jobber mye med borettslag, men gjør også mange oppdrag for firmaer og privatpersoner. GJEV PRIS Bo-Service er en lærlinge­ bedrift. - Vi synes det er viktig å kunne bidra til rekruttering av håndverkere i Grenland, understreker Vidar. - Nå skal vi ha inn to nye lærlinger, en maler og en tømrer. «Årets Lærling»-prisen henger høyt. Bak står bl.a. Opplæringskontoret og Carlsen Fritzøe. 44 lærlinger fra hele Telemark knivet om tittelen. Vi er stolt over av at den gikk til Marius. Han har virkelig fortjent denne prisen.

Marius fikk både en gjev tittel og gavekort.

Veien for å bli tømrer er lang men jeg kommer til å ta svenneprøva i år, smiler Marius, som har faget i blodet. I familien hans er det allerede flere tømrere.

BO-SERVICE AS • Borgestadbakken 2 • 3712 Skien • Tlf: 478 03 080 - 915 18 008 • Faks: 35 91 10 10 • E-post: post@bo-service.no • www.bo-service.no

BoGlede nr 2 - 2018 29


Gode sommersmaker!

Sjøkreps

med melon, mango, granateple og gulrotpuré - Sjøkreps er en kostbar råvare, og smaken er nydelig. Her får du en elegant og delikat kombinasjon av sjøkreps, frukt og gulrot. Dette kan være en perfekt forrett eller luksuriøs smaksopplevelse til varme sommerkvelder på verandaer og terrasser. Handleliste (4 personer): • • • •

8 stk store sjøkrepshaler 150 gram cantaloupe melon 100 gram mango 50 gram granateple/olivenolje

• • • •

0,5 dl redusert skalldyrkraft 0,2 dl sjøkrepsolje/smør 4 stk gulrot/sherryeddik 2 dl appelsinjuice/champagneeddik

Fremgangsmåte: Melon-, mango- og granateplesalsa: Kutt melon og mango i små terninger. Blandes med granateple. Smakes til med champagneeddik og olivenolje.

Sjøkrepsvinagrette: Skalldyrkraft reduseres og smakes til med sherry­ eddik. Bland til slutt i sjøkrepsolje, slik at det skiller seg. Gulrotpuré: Kok gulrøttene møre i appelsinjuice. Sil av og kjør dem glatte med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Sjøkreps: Stekes i panne på middels høy varme. Ha på salt og pepper. Mot slutten av steketiden (cirka 2 minutter) har du i litt smør. Ferdig!

30 BoGlede nr 2 - 2018


Gode sommersmaker!

Spareribs

med cole slaw og ovnsbakte poteter Spareribs er skikkelig sommermat. Bare be folkene bak kjøttdisken om å skjære av beinet på tynnribba, så får du det kjøttstykket du trenger. Kombinert med bakte poteter og cole slaw blir dette en slager! Handleliste (4 personer): •2 kg oppskåret tynnribbe • Poteter/gulrøtter • Spisskål/majones

• Gressløk/sitron • Ketchup/ketchup Manis • Chilisaus

Fremgangsmåte: Start med cole slaw: Riv 2 gulrøtter og kutt 1/4 spisskål i finstrimlede biter. Ha dette i en bolle sammen med 5 ss majo­ nes. Smak til med sitron, salt og pepper. Barbecuesaus: Bland sammen 2 dl ketchup med 1 dl ketchup manis og 1 ss chilisaus. 1 ss chilisaus gir en middels hot saus. Smak til, slik at du finner den mengden som passer din gane best. Grill kjøttet godt på begge sider. La det få en skikkelig skorpe. Legg den i en ildfastform. Sett til side. Vend kjøttet i masse barbecuesaus. Sett formen i ovnen på 220 grader i rundt 5 minut­ ter eller til kjøttet er gjennomstekt. Ovnsbakte poteter: Del potetene i to. Vend dem i en blanding av olje, smør, salt, pepper og urter. Stekes i ildfast­ form under aluminiumsfolie . De siste stekeminuttene tar du folien av. Ferdig!

BoGlede nr 2 - 2018 31


Gode sommersmaker!

Herlige vitamindrikker!

med ananas, banan, eplemost, jordbær, fersken og mango

Sol og varme inviterer til friske og avkjølende drikker. Hvorfor ikke gå for noe som er sunt og godt for både liten og stor? Noen kaller disse vitaminrike fruktbombene for en slush eller smothie og de er kjempeenkle å lage selv. Du trenger bare frukt og bær, friske eller frosne, deretter kan du leke deg med ulike smakskombinasjoner. Fremgangsmåte: Mange har en blender på kjøkke­ net, men du kan også bruke en vanlig foodprosessor for å lage en vitamin­ drikk. Vi trenger litt sukkerlake for å balansere syren i frukten. Smak til selv hvor mye sukker du trenger. Kok opp like mengde sukker og vann, så får du en sukkerlake. Her har du fem varianter. Jordbær: 0,5 kg frosne jordbær + 1,5 dl eple­ most + 2,5 dl sukkerlake.

Handleliste (2 personer): • Ananas/lime med skall • Banan/eplemost • Jordbær/bringebær/fersken

• Mango/pasjonsfrukt • Sukker

Ananas og lime: 0,5 kg frossen ananas + 3 dl vann + 1 dl sukkerlake + saften fra 1 lime med skall. Mango og pasjonsfrukt: 2,5 dl frossen mangopure + 2,5 dl frossen pasjonsfruktpure + 3,5 dl vann + 1 dl sukkerlake. Eple og banan: 2 dl eplemost + 1 banan + sukkerlake + håndfull isbiter. Bringebær og fersken: 1 kg frosne bringebær + 1 liter ferskenpure + 2 dl sukkerlake. Lykke til!

32 BoGlede nr 2 - 2018


Sommerens viner! Her har du et knippe smakfulle godsaker du kan hygge deg med i sommerferien!

D

ette er en usedvanlig hyggelig priset vin til å være fra California: Gnarly Head Pinot Noir 2014 (Nr 7268001 og Kr 149,90) er gjennomsiktig rubinrød. Har en rik duft av kirsebær, urter, litt fat, mineraler og jordlige toner. Ung og fruktig stil. Runde tanniner og medium fylde. God intensitet for billig-Pinot Noir. Lang ettersmak med lær, urter, høstløv, mineraler, plomme og kirsebær. Farlig lettdrikkelig kos til biff, lam, svinekjøtt, kylling og grillmat. Dette er en herlig boks fra New Zealand: Old Coach Road Riesling 2016 (Nr 7675906 og Kr 339,90) Lys strågul farge. Kjølig og

delikat duft av eple, sitrus, mineraler, blomster og hint av tropiske frukter. Velbalansert og konsentrert mineralsk stil. Imponerende konsentrasjon til å være en 2.25 liters boks. Forfriskende og ungdommelig. En seriøs boks med flott mineralitet og spenstig frukt. Lang og mineralsk ettersmak preget av eple, sitrus og hint av tropiske gleder. Topp til reker, krabbe, lette fiskeretter, salater og terrassekos. Gresk vin er i ferd med å bli den nye store trenden. Prøv selv: Santo Santorini Assyrtiko Reserve 2016 (Nr 7772701 og Kr 269,90) er strågul med gylne toner. Aromatisk duft av vanilje, toast, hvite blomster, sitrus, lys hon-

Gnarly Head Pinot Santo Santorini Noir 2014 Assyrtiko Reserve 2016

Fonseca Branco 2016

ning, mineraler og tropiske frukter i bakgrunnen. Ung og leskende åpning. Medium fylde og god intensitet. Markant preg av tre/fat og høy syre. Frisk stil med en viss nerve og en lang ettersmak preget av sitrusfrukter, mineraler, fat, vanilje og tropiske hint. Til rike fiskeretter, pasta med skalldyr, lyst kjøtt og krabbe. Portugal har mye godt til hyggelige priser. Her eto: Fonseca Terras Altas 2015 (Nr 8134801 og Kr 127,90), som har en tett fiolett farge. Rik duft av solbær, mørke kirsebær, modne plommer, kakao og krydder. Ung og saftig åpning. God intensitet og forsiktige tanniner i fase to. Medium fylde. Fruktdre-

Fonseca Terras Altas 2015

ven og ungdommelig stil. Lang ettersmak med mye krydder, plomme, solbær og sjokolade. Topp til lam, biff, gryter og grillmat. Fonseca Branco 2016 (Nr B8134901 og Kr 119,90) har en strågul farge. Frisk og floral duft med sitrus, mineraler, fersken og hvit honning. Kremet åpning. Leskende og ungdommelig stil. Tørr, lett og ledig. Folkelig og lettdrikkelig. Ettersmaken er dominert av sitrus, hvite blomster, mineraler og forsiktige tropiske toner. Topp til reker, lette fiskeretter, krabbeklør og terrassekos.

Old Coach Road Riesling 2016

BoGlede nr 2 - 2018 33


Medlemsfordeler MARKISER – SCREENS - INTERIØRGARDINER – GARASJEPORTER

Kjøp solskjerming NÅ!

-20% 8

*

på solskjerming og garasjeporter for PBBL-medlemmer

UNNGÅ:

OVEROPPHETET BOLIG, REFLEKSER PÅ TV, INNSYN, MØBEL-/GULVFALMING

FULL FRIHET FOR BORETTSLAG OG SAMEIER

Andre fordeler med solskjerming: • Er dekorativt • Mer terrassekos • Gir økt verdi på boligen din

INN- OG UTVENDIG

SOL-

SKJERMING

Rabattene gjelder ikke montering. Medlemskort må fremvises før ordresignering.

Hvorfor skal noen få bestemme hvilken bredbånds- og tv-pakke hver beboer skal ha, bare fordi man bor i borettslag eller sameie? Med Altibox kan dere få full frihet. Vi ser ingen grunn til at alle må ha samme løsning. Inngår dere avtale med Altibox, blir et av markedets mest fleksible internett- og tv-utvalg tilgjengelig for hver enkelt beboer. Det er bare å velge og vrake. Og: med Altibox’ nye og banebrytende tv-løsning får hver og én mulighet til å velge sitt eget innhold.

Les mer på altibox.no/borettslag

GRATIS BEFARING

911 50 200 www.fasadeprodukter.no *KILDE: EPSI 2017

34 BoGlede nr 2 - 2018

SOLSKJERMING – GARASJEPORTER

Lokal leverandør siden 1995 gir trygghet for god handel!


Medlemsfordeler


Returadresse: Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag Postboks 44 - 3901 Porsgrunn

Du finner Sørmegleren Telemark avdeling Porsgrunn i Storgata 128! Jørgen Thorkildsen, eiendomsmegler og daglig leder ved Sørmegleren Telemark, Tina Vinje, eiendomsmegler, Anders Hoel, direktør PBBL, Rose Mari Røstberg, eiendomsmeglerfullmektig, og Fredrik Risanger Busk, eiendomsmegler.

MEDLEMMENES EGEN EIENDOMSMEGLER! Som medlem av PBBL eier du en bit av Sørmegleren Telemark. Dette gjør at du får mange fordeler den dagen du trenger en eiendomsmegler. Hos Sørmegleren Telemark er du i trygge hender, lover Anders Hoel, direktør PBBL.

Storgata 128, Porsgrunn • Telefon: 35 52 01 00

Cappelensgate 10, Skien • Telefon: 35 51 01 00

sormegleren.no • telemark@sormegleren.no

Profile for Lars Christensen

BoGlede 2 2018  

Medlemsmagasinet til PBBL - Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag.

BoGlede 2 2018  

Medlemsmagasinet til PBBL - Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag.

Profile for latour
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded