Page 15

CONSUM

Baixeu el volum! Cansats, amb ganes de sopar i de dormir, arribem a casa amb la única voluntat d’evadir-nos del món real. Intentem relaxarnos i desconnectar, ens estirem al sofà fins que ens vingui el son. Però un cop se’ns comencen a tancar els ulls la nostra oïda percep quelcom que no ens deixar estar a gust. De cop i volta sentim una mena de menú de sorolls: de primer gatzara al carrer, de segon mobles arrossegant-se al pis de dalt, i de postres un graciós que canta mentre esbandeix els plats. Sense ganes ja d’anar al llit cridem: voleu baixar el volum? Segons estudis del Medi Ambient, els habitants de les grans ciutats són els que més pateixen les conseqüències de la contaminació acústica produïda per veïns i ciutadans. Ara bé, com ens ho fem per lliurar-nos d’aquests sorolls que ens molesten? Dialogar Una de les primeres solucions a les que un pot optar és el diàleg. Sempre s’ha dit que mitjançant la paraula es pot aconseguir tot, per això no s’ha de dubtar a enfrontar-se a la vergonya d’anar

a casa del veí que fa sorolls i demanar de bones maneres que baixi el volum de les seves activitats. Si més no, sempre es pot debatre el tema en la pertinent reunió de veïns i marcar unes normes de convivència. Aïllar-te Una de les solucions més interessants consisteix en embolicar la casa amb productes aïllants per evitar que els sorolls penetrin per les rajoles. Estèticament casa nostra s’assemblarà a un decorat d’Star Wars, però el resultat final serà “soroll zero”.

Redecorar la casa Si ens adonem que la zona on hi ha més soroll és a la nostre habitació o al menjador, re-decora casa teva! Intercanvia les habitacions de lloc o dona’ls-hi un altre ús per poder posar-te còmode a zones de mínim soroll. Contraatacar Si el diàleg no ha funcionat, el període d’aïllament no et convenç i no es bon moment recomanen atacar frontalment: ull per ull. Ara bé, el resultat final pot ser devastador i gens productiu. Denunciar-ho No et compliquis la vida, deixaho tot en mans de la llei, ells sabran gestionar bé la situació. La imatge que dóna un policia a la porta de la casa del sorollós imposa més que no pas una persona vestida en pijama i enfadada cridant “Baixeu el volum!”.

Tot i que intentem per tots els mitjans evitar sorolls a casa nostra, el fet d’estar a una gran ciutat com Barcelona té el condicionant de conviure amb els sorolls. Tanmateix, tot i que hi ha sons que no es poden evitar, com les obres del carrer n’hi ha que sí es poden estalviar si hi posem consciència i sobretot respecte. Evitem fer activitats que comportin molt de soroll, intentem respectar i mantenir una bona convivència amb els veïns.

Text: Joan Solé

15

Profile for La Torre de Barcelona

La Torre de Barcelona  

Revista Independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts

La Torre de Barcelona  

Revista Independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded