La Torre de Barcelona

Page 28

SALUT

Sexe durant la menopausa? I tant! I què passa amb l’andropausa?

El sexe és al cervell Durant la menopausa es produeixen una sèrie de

Igualment, hi haurà una major dificultat per arribar a l’orgasme i les contraccions es viuran com menys intenses. “És important que estem en contacte i utilitzem el nostre major òrgan eròtic: el cervell. Qui conté els nostres desitjos, fantasies, gustos, pensaments...” Efectivament, el cervell potenciarà les nostres sensacions físiques i ens per-

Si no tenim en compte els canvis de la nostra resposta sexual poden aparèixer problemes com el dolor durant la penetració o la incapacitat d’aconseguir orgasmes, reduint així el plaer i la satisfacció sexual. Per aquesta raó no hem de forçar les coses ni accelerar els processos. Ens hem de permetre un període d’assimilació on, en ocasions, la sexualitat passa, inicialment, a un segon pla, amb la conseqüent baixada del desig sexual que no ha de ser permanent ni li passa a totes les dones.

de

*Exclosos medicaments i no acumulable a altres promocions

28 · www.latorredebarcelona.com / www.facebook.com/latorredebarcelona

Si voleu aprendre més sobre sexualitat en la menopausa podeu acudir a algun dels tallers que organitza la Maria. El 30 de març n’hi ha un a les 19 hores al Sexshop Orion (Trav. Les Corts, 231) Trobareu més informació www.mmartinezpsicologa.com LA TORRE DE BARCELONA

C.

Promoció del 1 de gener al 31 de març del 2017

> Vine a conèixer-nos! >> Porta'ns aquest anunci. >>> Tindràs un 5% de descompte a les teves compres!

Arribat el moment, de l’una i de l’altra, la parella haurà de reinventar la seva sexualitat compartida. I la millor manera per fer-ho és comunicant-se. Escoltar les noves necessitats i tenir un bon nivell d’intimitat ajudarà a que la parella es senti més a prop emocionalment i puguin descobrir noves formes de relacionar-se a nivell sexual, vivint junts tot el procés.

de P

cia

àn

m Nu

- Atenció farmacèutica. - Fórmules Magistrals. - Dermocosmètica. - Homeopatia. - Infantil.

C.

Av. Josep Tarradellas, 3 - Barcelona - Tel: 934 301 926

metrà estar presents i gaudir de les nostres relacions eròtiques. “Estar en contacte amb nosaltres mateixes, escoltarnos i mantenir activa la nostra imaginació i fantasies sexuals ens ajudarà a no desconnectar dels nostres desitjos i caiguem en una situació de desinterès i apatia sexual”.

en ça

Què es pot fer per contrarestar aquesta caiguda de l’ànim? Per començar no tancar-se en si mateixa, parlar del que sent, de les seves emocions, dedicar-se més temps i seguir uns hàbits saludables (esport, alimentació, etc.). Autoimposar-se aquestes obligacions en la rutina pròpia és el primer pas per enfocar la menopausa com cal.

canvis naturals en la resposta sexual de les dones. La menor lubricació farà necessari que hi dediquem una major quantitat de temps a l’estimulació per poder arribar als nivells d’excitació al que estaven habituades. Com es poden resoldre qüestions tan delicades com la sequedat vaginal: “ es poden fer servir gels lubricants que ajudaran les dones tant a experimentar noves sensacions com evitaran que es produeixi dolor durant la penetració”.

ro v

La menopausa no és cap malaltia, però per què algunes persones la veuen així? Contesta la Maria: “La disminució i les fluctuacions hormonals que es produeixen durant aquesta etapa, junt amb tots els canvis a nivell psicològic (el saber que no podrà ser mare, viure-la com la fi de la femineïtat, els canvis en l’aspecte físic, la percepció d’atractivitat, les responsabilitats laborals i familiars, la relació de parella ) poden fer que la dona visqui la menopausa com a una malaltia i fins i tot desencadenar estats depressius.”

Segons la Maria Martinez no podem fer una analogia entre les dues coses perquè són processos diferents. “La menopausa és un fenomen que apareix de manera més brusca i els hi succeeix a totes les dones i marca la fi de l’etapa reproductiva. En canvi, l’andropausa no afecta a tots els homes, és un procés més gradual i no es relaciona amb la capacitat de tenir fills”. No obstant, també afecta a l’esfera sexual ja que la disminució de testosterona influeix en el desig sexual, les ereccions i en un augment del període refractari.

Av. de Josep Tarradellas

La manera d’enfocar la menopausa condiciona la manera de viure-la. Sembla una obvietat però és la prova que no ens hem de resignar i prou. El sexe és possible durant la menopausa, i molt recomanable. En parlem amb la psicòloga i sexòloga Maria Martinez, que organitza Tallers específics per a dones que estan vivint la menopausa i volen sentir-se tan vives com sempre.

Sants Estació

oma

eR Av. d

NOU HORARI: Ara obrim de: Dilluns a Divendres de 8 a 21h. Dissabtes de 9 a 14h.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.