Page 40

EDUCACIÓ

L’educació sexual està molt allunyada del que necessiten els joves Abstinència?

L’escola és el lloc ideal per aprendre coneixements i socialitzar-se, per aprendre a ser persona. No obstant hi ha una deixadesa de funcions en un tema tan important per als joves com la sexualitat. A classe es parla molt de sexe, però només ho fan els alumnes. Un estudi europeu revela que les classes d’educació sexual en col·legis i instituts són d’escassa qualitat i estan impartides per professors poc capacitats i en general poc predisposats. La conclusió és que l’educació sexual en secundària és sovint negativa, allunyada de la realitat i se centra de forma esbiaixada en l’heterosexualitat. La investigació l’han portada a terme investigadors de l’Escola de Medicina Social i

Els resultats de l’estudi mostren a uns estudiants d’entre 12 i 18 incapaços de gestionar la situació. Ells afirmen sentir-se humiliats si no compten amb prou experiència sexual i admeten que aquesta ansietat és sovint l’origen de la mala conducta. Elles, se senten jutjades contínuament pels seus companys, i fins i tot assetjades.

Comunitària de la Universitat de Bristol (Regne Unit) i hi ha col·laborat investigadors d’Irlanda, EUA, Austràlia, Japó i altres països. L’estudi no conté dades sobre l’educació sexual a Espanya o Catalunya però la situació és similar. La sexualitat s’aborda

40 · www.latorredebarcelona.com / www.facebook.com/latorredebarcelona

en les classes de ciències naturals, sempre en un context reproductiu. Com a molt pot haver-hi alguna xerrada més específica, a iniciativa de l’escola, però sempre centrada en la prevenció d’embarassos o de malalties, deixant de banda la part afectiva, la més important de totes.

Per superar aquesta angoixa només compten amb sessions de caire científic que perpetuen els estereotips de sempre i que obvien, sospitosament, les relacions homosexuals. Els centres educatius no poden acceptar que siguin sexualment actius i insisteixen en una abstinència moralitzant que no encaixa en absolut amb la realitat que els envolta.

Profile for La Torre de Barcelona

La Torre de Barcelona  

Revista Independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts

La Torre de Barcelona  

Revista Independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded