Page 1

REVISTA DE L’EIXAMPLE

Del 20 de maig al 20 de juny 2018

La Catedral del Mar

Michelle Jenner, protagonista de la sèrie sobre la història de Barcelona. Especial Salut & Bellesa

Més consum de proximitat

Facebook desembarca a Barcelona

Segueix-nos a www.latorredebarcelona.com i a www.facebook.com/latorredebarcelona


(Reformes) Securibath


SUMARI

4

12

20

COMERÇ 4 Els barcelonins prefereixen els comerços de proximitat.

SEXE 21 Fingir orgasmes té conseqüències serioses per a la parella.

LOCAL 6 Obre el nou Mercat de Sant Antoni després de vuit anys d’obres.

ESPECIAL SALUT & BELLESA 23 Preocupa la tendència al consum de begudes ensucrades.

CONFIDENCIAL 8 La infanta Cristina i Urdangarín han venut el seu palauet a Pedralbes. Sabeu a qui?

AGENDA 25 Una selecció d’activitats per a tota la família a l’Eixample de Barcelona.

ACTUALITAT 10 Facebook lluitarà contra les fake news, i ho farà des de Barcelona.

PROPOSTES 26 El Teatre Nacional estrena una versió molt personal d’un clàssic d’Oscar Wilde.

AMOR 12 Cada any es registren a Catalunya més de 1.000 parelles.

TENDÈNCIES 27 Un recull de tendències cridaneres que es poden portar en el dia a dia.

Proper Número

PER PUBLICITAT trucar al 93 418 19 19

ESPECIAL GENT GRAN

o envieu un mail a comercial@latorredebarcelona.com Edita: Triangulo Marketing Group S.L./ Cameliès, 109 08024 Barcelona/ T. 93 418 19 19 Director: Josep Garcia Director de continguts: Andreu Asensio Redactors: Raquel Fontanet, Verónica Maya, Gema Ruiz redaccio@latorredebarcelona.com Disseny: Souliman Laaboudi Publicitat: comercial@latorredebarcelona.com Dipòsit legal: B-39384-2009 www.latorredebarcelona.com La Torre de Barcelona no es fa responsable de les opinions expressades pels col·laboradors en els seus articles

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 3


BARCELONA

L’Ajuntament aprova l’Espai Barça contra l’opinió dels veïns de Les Corts El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment la Modificació del Pla General Metropolità que farà possible el futur Espai Barça. Tira endavant, doncs, un projecte de ciutat que dotarà la zona de més espai públic i obrirà el recinte al veïnat.

cop enderrocat, un Nou Palau Blaugrana, un pavelló annex per a les activitats esportives de les seccions del club i altres instal·lacions pròpies de la pràctica esportiva, com la pista de gel i de la FCB Escola, que mantindran la seva activitat en aquesta nova ubicació.

Un camp obert

Els veïns s’hi oposen

El gran atractiu del projecte és que l’entorn del Camp Nou deixarà de ser una barrera urbana. El recinte s’integrarà en el barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics. El Barça assumirà les actuacions urbanístiques necessàries per integrar el recinte al barri. Caldrà ajustar el traçat

L’Ajuntament va anunciar que el projecte comptava amb el consens de totes les parts però les associacions de veïns dels barris de Maternitat i Sant Ramon, emparades per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, tenen pensat portar el projecte al jutjat contenciós administratiu. Consideren que és urbanisme tòxic i que no resol cap problema.

Amb el nou pla, les instal·lacions deixaran de ser una barrera urbana. El Barça assumirà la millora de l’ordenació i la urbanització dels carrers. del carrer d’Arístides Maillol, millorar la secció del carrer de la Maternitat i obrir un nou carril al carrer de Joan XXIII.

Adéu al Miniestadi A l’illa que ocupa ara el Miniestadi s’hi construirà, un

La Torre De Barcelona

Les compres habituals es fan als comerços de proximitat El 94% dels barcelonins i les barcelonines fan la compra habitual dels productes alimentaris en els comerços i mercats del seu barri de residència. L’Informe d’hàbits de consum i pols d’atractivitat comercial evidencia la fortalesa comercial dels barris amb una oferta variada i especialitzada i mostra una tendència de concentració de la freqüència de compra: només un 12,4% dels enquestats hi va cada dia, cinc punts menys que al 2012.

Carn i peix Segons cada aliment, es tria un o altre tipus d’establiment: la carn es compra fonamentalment als mercats (35%), igual que el peix (44%); les fruites i verdures, a verduleries (50,3%), mentre que els

La carn es compra fonamentalment als mercats (35%), igual que el peix (44%); les fruites i verdures, a verdureries (50,3%). aliments no frescos i les begudes, als supermercats (80%). Dels productes no alimentaris, els que més es consumeixen a l’entorn del consumidor són els de farmàcia (98,4%), de drogueria (92,9%), d’herbolari (81,2%), de floristeria (81,6%) i llibres, diaris i revistes (81,2%). Els motius més freqüents per desplaçar-se a altres barris de la ciutat és per comprar música (56,9%), joguines i productes esportius (44,6%), d’informàtica i de telefonia (38,7%) i roba (36,5%).

4 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Només la compra de mobles i elements de decoració justifica la compra en altres municipis (27,2%).

Revifen els mercats municipals L’informe mostra una revifada dels mercats municipals, després de la caiguda experimentada entre els anys 2007 i 2012; les botigues especialitzades s’estabilitzen després de la pujada que van experimentar entre el 1997 i el 2012, i les compres als hipermercats continuen caient.

Pel que fa als hàbits de compra, el 75% de les persones que compren són dones, i habitualment s’omple el rebost un cop per setmana (43%). El 70% dels enquestats assegura que no té un dia fix de compra, però els que el tenen ho fan habitualment entre setmana i majoritàriament divendres (31,2%). El 19,8% compren els dissabtes, i només el 2,6% ho fan els diumenges. La compra en línia mostra xifres de creixement interanual superior al 10%: un 26,5% de la gent compra per Internet cada quinze dies com a mínim, tot i que encara hi ha un 62,7% de la població que no ho fan mai La Torre De Barcelona


Serveis de l’Eixample ALIMENTACIÓ

CENTRES COMERCIALS

HOTELS

Fira Àpat 2018.................... 11

L’Illa Diagonal.................... 32

Hotel La Torre de Calella.. 10

APARELL DIGESTIU

COACHING

ServiDigest......................... 19

Mª Fernanda Costa............ 30

ASSESSORIES

ESTÈTICA

Bufet Torrent & Perez....... 6 Bufet Torrent & Pérez....... 30

Bcn Clinic............................ 23

FISIOTERÀPIA

BODES Mas de Sant Lleí................ 5 Celler de Can Torrens........ 12 Restaurant Atenea............ 14 Fira Nuvis Barcelona.......... 15 Fira Nuvis Sabadell............ 31

Fisio Bcn............................. 16

IDIOMES My English Summer........... 7

IMMOBILIÀRIA Servihabitat....................... 9

LLAR Barelec............................... 6 Compramos........................ 30

PAISATGISME FORMACIÓ

De Buena Planta................ 14

Escola Auxiliars Infermeria.......................... 30

QUIROPRÀCTICA

CALÇATS

GENT GRAN

REFORMES

Clínica del Calçat............... 30

Pensium.............................. 21

Securibath.......................... 2

Pura Vida........................... 20

(Bodes) Mas de Sant Lleí MAS DE

SANT LLEÍ "Gracies a totes les parelles que inicien un nou cam(, a la recerca d'un lloc que inspiri el seu amor. Gracies a les que van decidir quedar-se, i celebrar el seu amor en un entorn magic."

Camí de Casa Alta, s/n

Ctra. Granollers a Masnou, Km 10,5 Vilanova del Valles, Barcelona.

T. 93 845 88 22


LOCAL

Obre el Mercat de Sant Antoni El dia 23 de maig s’inaugura el nou Mercat de Sant Antoni després de vuit any d’obres. Aprofitant l’avinentesa els comerciants han publicat un fullet informatiu en divversos idiomes que reivindica el comerç de proximitat i la identitat del Mercat de Sant Antoni.

Icona turística Reclamen clients del barri i visitants però rebutgen la idea que el mercat es converteixi en una icona turística com ja ha passat amb el Mercat de santa Caterina, per exemple. Veïns i comerciants confien que el nou pla d’usos frenarà l’oferta monotemàtica de restaurants a la zona i que Sant Antoni continuarà sent un barri per molts turistes que hi arribin.

Menys bars El nou mercat de Sant Antoni obrirà amb tres bars, abans n’hi havia fins a 10, i sis parades amb dret a degustació. També hi haurà unes quantes parades que oferiran menjar preparat. És un procés perl qual han passat tots els mercats renovats: reducció i selecció de parades. Cal adaptar el comerç als nous gustos però els protagonistes no volen oblidar els efectes negatius que té per a qualsevol veïnatges que el seus barri es posi de moda. Veïns i entitats han denunciat en reiterades ocasions el procés progressiu de gentrificació a Sant Antoni, on els residents de sempre es veuen forçats a marxar per culpa de l’augment de preus dels habitatges i els lloguers.

La foto del mes

19.000 visitants en 2 mesos La Model es consolida com a nou espai d’ús ciutadà, cívic i social. Dos mesos després que obrís les portes per sempre als veïns i veïnes, el 21 de gener passat, l’antiga presó ha rebut gairebé 19.000 visitants que han començat a fer-se seves les instal·lacions i a incorporar-les en el dia a dia de l’Esquerra de l’Eixample. Des de la inauguració les visites lliures al recinte i les activitats que s’hi han anat organitzant l’han convertit en un nou àmbit de dinamització social, cultural i comunitària. D’una banda, les jornades de portes obertes han comptat amb 17.467 persones que han conegut l’interior del

BUFET TORRENT & PEREZ HERENCIAS

(Assessories) Bufet Torrent & Perez Testamentos Legítimas

Aceptación y adjudicación herencias

Impuesto Sucesiones Estudios fiscales

Reclamaciones judiciales

Passeig de Gracia, 42, 2º 3ª · 08007 Barcelona · T. 93 459 27 31 mail: bufettorrent@telefonica.net 6 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Al maig, aquestes visites lliures conviuran amb visites guiades que permetran aprofundir en coneixements o continguts relacionats amb l’antic centre penitenciari i els diferents col· lectius que va acollir al llarg de la seva història. I també s’estrenarà una nova senyalització històrica de la Model.

El futur de la Model, a l’estiu Ja ha acabat la primera fase de participació sobre el futur de la Model. El Govern preveu fer un retorn en forma de conclusions i mostrar una primera proposta concreta de la reforma i distribució dels espais al juliol.

Facebook s’intal·la a la Torre Agbar. L’empresa de Mark Zuckerberg ha anunciat l’obertura d’unes oficines a Barcelona per lluitar contra les notícies falses o fake news. En total seran 8 plantes on treballaran prop de 500 persones.

recinte i han pogut passejar pel pati d’entrada, la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati poliesportiu. Les visites continuen organitzant-se cada divendres de 15 a 18h i els dissabtes de 10 a 18h. No cal inscripció prèvia i es fan cada 15 minuts en grups de 30 persones.

La voluntat és enllestir com més aviat millor el Pla Director per començar a redactar durant el 2019 els projectes arquitectònics i urbanístics necessaris. Seguidament, segons el calendari previst, al 2020 es podrien començar a executar les obres.

El compromís municipal és continuar injectant 4,9 milions d’euros a la Model previstos per aquest mandat. Es tracta de donar un impuls definitiu al projecte de crear un espai amb projecció de ciutat i un nou àmbit de dinamització social, cultural i comunitària a disposició dels veïnes i veïnes i entitats. L’oposició ha denunciat la lentitud d’un procés i reivindica que els veïns puguin gaudir dels equipaments necessaris el més aviat possible.

Tres generaciones a vueltas con los cables

(Llar) Barelec

Electricitat • Instal·ladors autoritzats • Legalitzacions • Adequacions d’instal·lacions d’enllaç i muntants Control d’accessos • CCTV Eficiència energètica en il·luminació • Instal·lació LED (només primeres marques) Aigua • Bateries de comptadors • Muntants Gas Reformes i rehabilitacions

C/ Provença 66 Local 2 08029 Barcelona 93 430 13 52 www.barelec.net administracio@barelec.net Barelec Emilio Bargueño


Programas de inmersión lingüística para niños, jóvenes y adultos NEW YORK Ábrete a un mundo de posibilidades del 7 al 29 Julio

(Idiomes) My English Summer

NORWICH El verano de tu vida del 11 al 31 de Julio MINI SUMMER - CATALUÑA Te va a encantar del 25 al 30 de Junio

¡ÚLTIMAS PLAZAS! 645 593 802

¡VEN A CONOCERNOS!

JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS Sábado 19 de Mayo, 11:30-13:30 Diagonal 460, Barcelona

myenglishsummers.com · info@myenglishsummers.com


ACTUALITAT

Barcelona Confidencial La infanta i Iñaki Urdangarín es venen la casa

Segons hem llegit a Vanitatis el Palau on vivien Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín, situat a Pedralbes, ja té nou propietari. La mansió estava a la venda des que la parella va traslladar-se a Suïssa, a l’espera del judici a Urdangarín pel cas Noos. El comprador és l’empresari saudita Laith Pharaon, fill d’un magnat saudita i director executiu d’una empresa immobiliària internacional amb seu a Barcelona, Orca Holding. La venda estava bloquejada perquè el palau es trobava mig embargat pels comptes pendents d’Urdangarín però la parella va aconseguir aixecar l’embargament a canvi d’un compromís de pagament.

Una immobiliària es querella contra Gala Pin Gala Pin, regidora de Barcelona En Comú, ha declarat com a investigada per una querella per injúries i calumnies interposada per la immobiliària MK Premium. Gairebé fa un any, Gala Pin va participar en un debat al programa Els Matins de TV3 on també estava Daniel Leiva, administrador de MK Premium, un fons inversor acusat d’especular amb alguns edificis a Barcelona. En el programa, la regidora de Ciutat Vella sortir en defensa dels veïns i veïnes del Lancaster del Raval, que acusen públicament MK Premium d’assetjament immobiliari. Pin va explicar algunes pràctiques depredadores atribuïda a aquesta i altres companyies. Com a conseqüencia l’empresa ha interposat una querella contra la regidora. Gala Pin ha advertit que aquesta querella no farà que deixi de denunciar aquestes pràctiques d’especulació immobiliària.

Els restaurants hauran de servir aigua gratis El govern balear ha posat en marxa una iniciativa revolucionària per reduir el consum d’envasos i afavorir el medi ambient: obligar per llei que bars i restaurants ofereixin aigua gratuïta de l’aixeta als clients. Val a dir que la mesura contribuirà també a reduir el comte, sobretot en alguns establiments on cobren l’aigua envasada a preu d’or líquid. Navarra i Andalusia també treballen en la mateixa direcció. L’Organització de Consumidors ja ha demanat que s’impulsi a tot Espanya, com ja passa en molts països europeus, i defensa que l’aigua és un dret bàsic que s’hauria de garantir a tots els establiments. En parlava Maria del Mar Bermejo, portaveu de l’entitat, en parlava així: “Sembla que hem de demanar permís o disculpar-nos cada cop que demanem un got d’aigua en un bar o en un restaurant. I això és precisament el que demanem, que tots els consumidors que estiguin consumint en un bar o en un restaurant puguin tenir accés de forma gratuïta a l’aigua de l’aixeta”. Les Associacions d’Empreses d’Aigua Embotellada no s’han tirat a sobre, de moment, però sí que han volgut reivindicar les diferències entre aigua mineral i aigua de l’aixeta. Potser la solució seria poder triar una o l’altra, i d’aquesta manera aconseguiríem que l’aigua envasada tingués un preu just.

TMB denuncia atacs vandàlics al metro Transports Metropolitans de Barcelona ha anunciat una accions judicials en contra dels grafiters que un i altre cop accedeixen a les instal·lacions per embrutar les parets dels combois. El 4 de maig la situació va ser especialment dura a l’estació de Catalunya perquè els vàndals van respondre els treballadors que els increpaven llançant pedres del balast contra el tren i fins i tot van destrossar el vidre d’una de les cabines.

8 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Preparen un lobby a favor de les terrasses

Segons hem llegit a La Vanguardia el Gremi de Restauració de Barcelona està cuinant una plataforma veïnal a favor de del desenvolupament econòmic a la ciutat, una mena de lobby alternatiu a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la FAVB, una entitat molt crítica en assumptes com l’augment de Terrasses a Barcelona o l’Espai Barça, per exemple. Per al gremi les associacions de veïns tradicionals no representen a tants barcelonins com diuen. Per exemple, en el cas de les terrasses, el gremi defensa que hi ha molts més interessats en mantenir-les o fins i tot ampliarles que no pas en regular-les o reduir-les com defensen les associacions de veïns. De fet el germen d’aquesta nova entitat és una recollida de signatures, al Poblenou, a favor de les terrasses on van participar 8.000 persones.

Tornen a enxampar a l’estafador de l’amor Fa poques setmanes parlàvem sobre un home acusat de seduir a 17 dones, a les quals estafava grans quantitats de diners. L’home va ser detingut finalment però el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs. Doncs bé l’acusat torna a estar detingut després d’haver ignorat reiterades citacions judicials. Aquest estafador captava víctimes per mitjà d’Internet. Es presentava com un triomfador i aconseguia fàcilment la confiança de les dones, però ben aviat sorgien problemes de liquiditat puntual que l’obligaven a demanar prestats diners a la parella. En altres casos l’acusat feia sevir les targetes de crèdit.

AirBNB pressiona la Unió Europea L’Observatori de Corporacions d’Europa ha publicat un informe que destapa la connivència entre la Comissió Europea i Airbnb contra la regulació del lloguer vacacional a les ciutats europees. L’informe, titulat ‘UnFairbnb’, mostra com l’empresa pressiona les institucions europees per tal de minar els esforços de ciutats com Barcelona, Berlín, París i Amsterdam de protegir el dret a l’habitatge. Hem sabut de la seva existència gràcies a Barcelona en Comú.

Plats i gots de plàstic d’un sol ús, prohibits

La Comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats ha aprovat que es prohibeixin els plats, gots i coberts de plàstic d’un sol ús a partir de l’1 de gener del 2020. També es prendran mesures a nivell estatal perquè es redueixin les bosses gratuïtes i les safates de poliestirè dels aliments envasats. La importació, la comercialització i l’exportació d’aquests estris siguin il·legals a partir de llavors. El diputat d’Units Podem Juan López de Uralde, promotor de la iniciativa, s’ha felicitat per l’aprovació, i ha assegurat que la meitat dels envasos de plàstic no es reciclen i acaben als abocadors i al medi ambient. Ha recordat que a l’oceà Pacífic hi ha una illa immensa de residus que ha anomenat “continent de plàstic”. Una altra mesura aprovada per la Comissió té com a objectiu que els envasos de tovalloletes humides portin advertiments perquè les tovalloletes no es llencin al vàter, ja que no són biodegradables. La Torre De Barcelona


(ImmobiliĂ ria) Servihabitat


BARCELONA

Facebook instal.la a Barcelona la seva oficina contra les fake news La nova divisió de Facebook s’ubicarà a la Torre Glòries i ocuparà vuit plantes d’un dels edicifis més icònics de Barcelona. que ha llogat vuit plantes de la Torre Glòries, l’antiga Torre Agbar. i contractarà 500 persones. L’edifici estava lliure després que l’Agència Europea del Medicament decidís traslladar-se a Amsterdam i no a Barcelona.

L’Ajuntament posarà facilitats

L’empresa de Mark Zuckerberg contractarà 500 persones que lluitaran diàriament contra la distribució de notícies falses a la xarxa social. Les fake news són notícies falses difoses i distribuïdes voluntàriament per empreses o interessats per pressionar en una determinada direcció. La majoria d’usuaris de les xarxes socials no són capaços de distingir-les i així creen climes favorables a determinats interessos. És tan greu que Facebook, mitjançant la distribució de fake news com

si fossin reals, hauria contribuït al triomf de Donald Trump, poer exemple. Perquè no torni a passar l’empresa ha anunciat la creació d’una divisió d’experts encarregada de verificar les notícies.

Torre Glòries D’aquest assumpte se n’ocuparà una empresa subdelegada: Competence Call Center,

No cal dir que després del disgust de perdre l’Agència la notícia de l’arribada de Facebook ha provocat una onada de satisfacció a l’Ajuntament de Barcelona. Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats ha anunciat que es posarà en contacte amb l’empresa per facilitar el seu aterratge a la ciutat. Potser 500 llocs de treball no semblen gaires, a priori, pero aparèixer vinculada a Facebook i precisament en la lluita contra les fake news és una gran fotografia per a Barcelona. És una bona ocasió per fugir de partidismes. Facebook no s’instal·la a Barcelona per acció de l’alcaldessa ni a pesar seu, ho fa perquè és una ciutat moderna, ben comunicada i molt activa. D’altra banda esperem que aquesta

notícia, combinada amb la que situa Barcelona com una de les ciutats preferides per organitzar-hi congressos, calli finalment la boca dels ocells de mal averany que pronostiquen mil i una desgràcies a l’economia de Barcelona i Catalunya.

Desinformació L’estratègia de Facebook passa per canviar el model publicitari actual: crearà nous productes per frenar la difusió de notícies falses i proporcionarà més informació als usuaris perquè puguin valorar si una notícia és veritable o no. El sistema actual premia les notícies més difoses pels usuaris de Facebook però s’ha demostrat que això genera una gran desinformació. Perquè la difusió d’aquestes notícies no és natural. D’una banda hi ha empreses o grups que promouen vountàriament les notícies falses per aconseguir els seus objectius. De l’altra els usuaris desinteressats contribueixen redistribuint-les tot creient que són notícies reals. Aquesta espiral acaba creant una situació molt perillosa de desinformació. La Torre De Barcelona

(Hotels) Hotel La Torre de Calella 10 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


vins · olis · fruites i verdures · làctics · carns · peix · arrossos · confitures · embotits · conserves · dolços

La Fira professional dels Aliments Catalans Demana la teva entrada professional gratuïta a

www.fira-apat.cat

Alimentació i Gastronomia Catalana

(Alimentació) Fira Àpat 2018

del 6 al 8 d’octubre al C.C. Las Arenas

Si tens una carnisseria, fruiteria, peixateria, xarcuteria, bodega, botiga de queviures o alimentació així com un restaurant, no et pots perdre FIRA ÀPAT, la fira del producte català on trobar els millors proveïdors de productes produïts a la terra.

CENTRE COMERCIAL LAS ARENAS - Recinte Cúpula Events Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385


AMOR

1.000 parelles noves a Catalunya cada mes Gairebé el 79% de les inscripcions al registre de parelles estables a Catalunya ho han estat a la demarcació de Barcelona. Des que va entrar en funcionament el Registre de parelles estables de Catalunya, el 3 d’abril de 2017, s’han inscrit 10.657 parelles. La demarcació de Barcelona encapçala el rànquing amb gairebé un 79 % del total. Actualment hi ha 1.500 sol·licituds en procés de tramitació. Cada mes, per tant, una mitjana de 1.000 parelles estables decideixen fer aquest pas. Requisit indispensable Un dels avantatges de la inscripció és que permet que la persona que enviuda pugui cobrar la pensió de viduïtat encara que no hagi estat casada amb el difunt. La regulació de la pensió de viduïtat està subjecte,

vivència i la segona és aportar o bé una certificació d’inscripció en un registre o bé una escriptura pública de constitució de la parella, qualsevol de les dues ha de tenir antiguitat de com a mínim dos anys.

La demarcació de Barcelona encapçala el rànquing del Registre de parelles estables de Catalunya, amb gairebé un 79 % del total. en primer lloc, a uns barems econòmics que estableix la Llei espanyola de la Seguretat Social. A banda d’aquests requisits

econòmics, la Llei estatal també estableix dues condicions addicionals. La primera és acreditar un mínim de cinc anys de con-

La inscripció és voluntària i gratuïta. Per fer la inscripció presencialment els membres de la parella estable han de presentar una única sol·licitud d’inscripció (que es pot descarregar per Internet) acompanyada de la documentació que acredita l’existència de la parella, i presentar-la a la seu central del Departament de Justícia. Tots dos membres de la parella s’hi han de personar, atès que és un tràmit personal. La inscripció també es pot tramitar telemàticament. La Torre De Barcelona

(Bodes)Bodas con encanto Celler de Can Torrens Després de la Festa, Relaxa´t

Contracta el teu casament pel 2018 i gaudiràs de la suite del celler, Expira l' oferta: 31/12/2018.

Plaça les Glòries Catalanes, 3, Sant Fost de Campsentelles, Barcelona www.cellercantorrens.com 93 570 76 66 12 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


LATORRE

Atresmedia estrena una sèrie sobre Barcelona: La Catedral del Mar Atresmedia estrena aquest mes una sèrie sobre Barcelona basada en un dels llibres més venuts dels últims anys, La Catedral del Mar, d’Ildefonso Falcones, que repassa la història de Sant Maria del Mar. Aitor Luna i Michelle Jenner encapçalen un repartiment de luxe on també veurem a Silvia Abascal, Pablo Derqui, Andrea Duro o el gran Josep Maria Pou. És una sèrie produïda com si fos una pel·lícula i que aspira a esdevenir una sèrie de culte. Per començar compta amb una bona història. Falcones ha venut més de 6 milions de còpies del llibre en prop de 40 països diferents. Explica la història d’un home, Arnau Estanyol, la vida del qual transcorre paral·lela a la construcció del nou temple catòlic en honor a la Verge Maria del Mar. L’Arnau neix serf i escapa del seu destí cruel refugiant-se a Barcelona

on esdevé un home lliure. Poc a poc ascendeix des de la misèria fins a convertir-se en un home pròsper en els negocis. Tan bé li van les coses que no li faltaran enemics que conspirin contra ell. Mancat de l’amor d’una mare les dones marcaran el destí de l’Arnau, especialment la Mar, interpretada per Michelle Jenner. La història transcorre en una època en què Barcelona viu un dels moments més pròspers: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un humil barri de pescadors on s’ha començat a construir el temple marià més gran de la història: Santa Maria del Mar.

Una sèrie molt cinematogràfica La gran diferència entre les sèries espanyoles si catalanes i les estrangeres és la producció. D’una banda el guió i de l’altra l’escenografia. Les

Michelle Jenner i Aitor Luna protagonitzen una gran producció audiovisual que aspira a trascendir les televisions espanyoles amb una història que ha venut 6 milions de còpies.

sèries que abusen dels espais interiors i els decorats revelen un pressupost escàs. I es nota. La Catedral del Mar està feta com les grans sèries internacionals. El 80% de les escenes s’han filmat en localitzacions exteriors, entre elles la pròpia basílica de Santa Maria del Mar o la Plaça del Rei. El

rodatge també ha passat per Extremadura, Castella La Manxa, Aragó, Castella Lleó o Madrid. Quant al guió s’ha encarregat a un mestre, el dramaturg Rodolf Sirera, que ha adaptat la novel·la a les necessitats de la producció audiovisual. Tot el procés ha estat dirigit pel premiat Jordi Frades.

Dues recomanacions Com sempre en aquests casos us recomanem dues coses importants. En primer lloc: tant la sèrie com la novel·la són ficció ambientada en una època històrica. Ben segur que trobareu incoherències històriques. Sigueu benevolents, fins a un límit. En segon lloc recordeu que és una sèrie de vuit capítols. No la descarteu després del primer episodi. Doneu-li temps. La Torre De Barcelona

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 13


INTERNET

Consells pràctics sobre un nou concepte que has de conèixer: el sharenting

El sharenting és l’hàbit, o obsessió, de publicar fotos dels fills a les xarxes socials perquè tothom vegi com són de ben plantats i macos.

Els pares i les mares tenen la necessitat de mostrar als seus fills al món. Abans de l’era de les Noves Tecnologies aquesta necessitat es resolia portant als petits pel carrer. Amb el sorgiment de nombroses plataformes de vídeo i imatge les maneres de mostrar als fills al món s’han tornat massives.

El terme encunyat per descriure aquesta situació és “sharenting” i es tracta d’una activitat que en moltes ocasions ha estat criticada per associacions d’internautes. Si no pots evitar-lo resulten interessants les recomanacions del web d’informació tecnològica Portaltic.

(Paisatgisme) De Buena Planta

14 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

La primera norma i més òbvia norma per publicar fotos dels fills o de nens en general és respectar la seva intimitat. Si un nen no vol aparèixer a les xarxes hauria de ser escoltat i respectat com un adult. La segona norma és evitar que surtin despullats. Per què

fer aparèixer als nens i nenes nus quan no ho fan els grans? Aquest tipus de fotos poden acabar en xarxes de pornografia infantil. Si el que vols és compartir fotografies té lògica que ho facis per un altre mitjà. I si vas a fer-ho en plataformes com Facebook, el més adequat és limitar les persones que poden veure les imatges. En una altra línia, però no menys important: evita donar informació de més com facilitar dades i el lloc on es va prendre la fotografia. Finalment, si vols publicar fotos d’altres menors tingues en compte l’opinió dels altres progenitors. La Torre de Barcelona

(Bodes) Restaurant Atenea


(Bodes) Fira Nuvis Barcelona


Fisioterapia en el ámbito de la estética mamaria es como una segunda piel formada por fibras de colágeno que se forma alrededor del implante, como respuesta defensiva del organismo ante cuerpos que considera extraños. El problema no es su formación, ya que siempre aparece, sino su crecimiento excesivo que acaba comprimiendo y deformando el seno.

Desde la fisioterapia podemos llenar el hueco que existe en el mundo de la estética entre el médico especialista en Medicina Estética y el esteticista. Los conocimientos que la fisioterapia proporciona sobre anatomía, fisiología y biología, nos permiten proporcionar tratamientos de calidad y efectivos, actuando principalmente sobre el tejido conectivo. El tejido conectivo o conjuntivo tiene como principal función la de sostén y facilitar la interrelación entre el resto de tejidos, formando parte de todos los órganos. Entre otras estructuras, forma los tendones, fascias, ligamentos, etc. Tambien se puede especializar, y así el cartílago, hueso y tejido adiposo (grasa) son tipos de tejido conectivo especializado.

Técnicas utilizadas La fisioterapia estética trata procesos que cursan con celulitis, celulosis, edemas, alteraciones de la piel y tejido subcutáneo, cicatrices, post-operatorios de cirugías estéticas, recuperación post-parto, etc... mediante distintas técnicas: - Terapia manual: masaje, drenaje linfático - Electro estimulación - Diatermia (indiba) - Mecanoterapia (Physium) Estas son algunas de las herramientas que se uti-

lizan, siempre con el objetivo de disminuir la inflamación y provocar una rápida normalización del tejido conectivo, haciendo que recupere su densidad, elasticidad y coloración. Como ejemplos , vamos a comentar 2 lesiones frecuentes que se pueden tratar con eficacia y éxito son: las cicatrices y la capsulitis o contractura capsular mamaria.

Tratamiento de cicatrices Las cicatrices dolorosas o las hipertróficas (con exceso de tejido cicatricial) son de las consultas que más atendemos en nuestra clínica. Ambas pueden impedir una movilidad normal de las articulaciones periféricas, dolor, inflamación, retracciones además de generar problemas estéticos en los pacientes que las sufren . El problema de muchas cicatrices es que se unen a las estructuras que tienen alrededor, generando adherencias que irritan raíces nerviosas y alteran la circulación en tejidos cercanos, que se inflaman. Lo mejor es prevenir la aparición de estas complicaciones y para ello es importante el tratamiento precoz que facilita la correcta evolución de la cicatriz y una óptima recuperación Para su tratamiento una de las técnicas más aconsejadas

16 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

es la terapia Physium (movilización fascial profunda) PHYSIUM System® es un dispositivo médico que mediante presión negativa (algo parecido a una ventosa) trata de dar movimiento a los tejidos adheridos y cuya movilidad se encuentra limitada.

En estos casos es cuando hablamos de “encapsulamiento” o “capsulitis” y es cuando aparece en el seno pérdida de movilidad y este se vuelve más esférico y se endurece. Para tratar este proceso utilizamos principalmente otra técnica: la terapia Indiba (diatermia).

Este sistema de fascias tiene una gran capacidad de deslizamiento y desplazamiento, de manera que, si por algún motivo queda retraído (como por ejemplo por una cicatriz), puede llegar a generar muchas complicaciones, por eso es tan importante trabajarlo para que recupere su movilidad.

La diatermia (INDIBA) es un tratamiento no invasivo e indoloro, que genera un aumento controlado y localizado de la temperatura interna corporal, produciendo una sensación agradable y relajante, mediante una corriente de alta frecuencia. Con el aumento de la temperatura desde el interior de las células se consigue estimular la capacidad propia del cuerpo para recuperarse, en este caso incidiendo directamente sobre las fibras de colágeno de la capsula y reorganizándolas.

Las dosis de mecanoterapia (Physium) se aplican de manera progresiva durante las sesiones mediante un programa anti dolor, trabajando la periferia de la cicatriz de inicio para posteriormente pasar por encima de la ella, respetando siempre la dosis de tolerancia por parte del paciente.

A efectos prácticos el tratamiento se aplica con un masaje sobre la zona afectada y su perímetro. Estos tratamientos, para garantizar su éxito y evitar efectos secundarios, siempre deben ser realizados por fisioterapeutas colegiados y bajo la supervisión de un médico.

Los efectos que aporta este tratamiento sobre las cicatrices son: - Orientar de forma correcta las fibras de colágeno, reduciendo el volumen - Mejora del flujo sanguíneo - Disminución de la retracción y adherencias - Mejora de la movilidad

En Fisiobcn disponemos de las instalaciones, los profesionales y la tecnología para que estas terapias sean aplicadas con la máxima seguridad y eficacia.

Capsulitis mamaria El caso de la capsulitis mamaria es distinto. La capsula

FISIO BCN C/ Carrer de Guillem Tell, 51 T. 932 17 86 55 www.fisiobcn.eu


Especial Salut & Bellesa

El més important La primavera i l’estiu tornen a demanar el millor de nosaltres i per aquesta raó hem d’estar al 100%. Cal cuidar-se i per això repassem en aquest especial alguns temes que hem de tenir molt en compte. La primavera és temps de canvis i un dels àmbits on més ens pot afectar és en la son. Us proposem algunes pautes que hauríeu de tenir en compte. També parlem sobre el mal que fa a la parella el fet de fingir orgasmes, i sobre els cosmètics que hauríeu d’evitar durant l’embaràs. Confiem que els nostres consells us ajudin a millorar la salut, prevenir malalties i ser una mica més feliços. La Torre De Barcelona


SALUT & BELLESA

4. No beguis alcohol. 6. Evita sopar És veritat que després de copiosament.

L’arribada de la primavera produeix diferents tipus d’insomni a prop de la meitat de la població. Les dones d’entre 35 i 50 anys són les més sensibles a l’allargament de les hores de llum i per aquesta raó són les més afectades pels trastorns del son.

beure alcohol moltes persones senten una mena de letargia i fins i tot arriben a adormir-se però és un efecte enganyós. L’alcohol desestructura el son i si el prens a la nit pot provocar insomni, a banda de malsons. Convé prendre’n amb mesura sobretot a mesura que s’acosta l’hora de dormir.

La culpa és del tan esperat sol primaveral, com a conseqüència d’una major exposició a la llum natural redueix l’acumulació de melatonina, encarregada de distingir el dia i la nit, i revoluciona les nostres pautes de son.

Tan bon punt acabem de menjar comença el procés de la digestió. Moltes persones senten llavors una certa somnolència però el fet és que com més mengem més trigarem a fer la digestió. Per tant la recomanació és sopar lleugerament, sense quedar-se amb gana.

Cal fer exercici diàriament, però abans de menjar. No el facis mai abans d’anar a dormir perquè l’exercici físic és estimulant i el cos trigarà diverses hores a relaxar-se. I llavors et costarà dormir.

2. Oblida’t de la migdiada. Si et costa dormir com a conseqüència dels canvis primaverals evita fer la migdiada. Evita també les becaines ocasionals al llarg del dia. Convé que quan arribi el moment d’anar a dormir tinguis molta son.

Deixa la cafeïna, com a mínim durant un temps. I no només la cafeïna, deixa de banda de banda també altres estimulants que et poden afectar com la xocolata o el tabac.

Fes servir roba còmoda i folgada per anar al llit, materials transpirables i adequats a l’estació. Si comences a suar o si sents fred no serà fàcil conciliar el son. Recorda que la primavera és temps de contrastos. Millor posa’t un pijama lleuger i una flassada o un nòrdic fàcil de posar i treure.

9. L’aromateràpia pot ajudar.

1. Fes exercici cada dia.

3. Abandona la cafeïna.

8. Roba còmoda.

Consells per prevenir l’insomni durant la primavera 5. Respecta uns horaris més o menys fixos.

7. Controla l’entorn en què dorms.

Les persones sóm molt sensibles als hàbits. Molt més del que ens pensem. Si t’acostumes a enllitar-te i a llevar-te cada dia a les mateixes hores descobrireu que el vostre cos i la ment s’adequen i, al final, tindreu son quan toca.

L’escenografia és molt important a l’hora d’anar a dormir. Cal silenci, és recomanable una temperatura al voltant de 24º, foscor... Apagueu el telèfon mòbil com a mínim una hora abans d’anar a dormir.

La primera academia de sexualidad de España

Cosmética Casera ecológica infórmate sobre nuestros talleres en comunicacion@farmaciaserra.com Av. Digonal, 478 (Vía Augusta) Tel: 93 416 12 70 Abierto todos los días del año de 9 a 22h. www.farmciaserra.com

18 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

En Sex Academy te ofrecemos una amplia variedad de actividades, cursos y talleres relacionados con la sexualidad. Apostamos por una educación sexual de calidad, profesional y divertida. Todos los talleres están impartidos por profesionales cualificados y se pueden realizar de manera individual, en pareja o en grupo. Para más información, visita nuestra página web: www.sexacademybarcelona.com +34 93 415 02 81 info@sexacademybarcelona.com

Fes servir cremes de mans o productes cosmètics amb propietats relaxants, com ara la lavanda, per exemple. Us ajudaran a conciliar el son i a romandre adormit. Altres elements com l’encens o les espelmes també poden ajudar a crear un ambient relaxat i propici. Semblen ximpleries però l’escenografia és molt més important del que sembla especialment si patim insomni. Qualsevol element que ens doni pau i tranquil·litat, per petit que sigui, pot ser vital.

10. Els superaliments poden ajudar. Hi ha diversos productes més o menys naturals que et poden ajudar, un dels més populars com a relaxant és la golden milk o llet de cúrcuma. Es pot preparar amb una tassa d’aigua calenta on infusionar l’espècia. La cúrcuma conté un polifenol pque presenta 600 beneficis potencials per a la salut: propietats antioxidants, antiinflamatòries, anticancerígenes, etc. La Torre De Barcelona


(Aparell Digestiu) ServiDigest


SALUT & BELLESA

Quins cosmètics estan prohibits durant l’embaràs? Ni els perfums ni els protectors solars són perjudicials però hi ha productes beauty que sí que ho són. present en alguns productes especialment concebuts per a pells acneiques. Aposta per productes lliures de salocílic, àcid glicòlic o parabens.

La cafeïna i el fucus d’anticel·lulítics La majoria de cosmètics que combaten la pell la taronja contenen cafeïna, un ingredient que hem d’evitar no només durant l’embaràs, sinó també durant la lactància. El fucus, gens recomanable durant la gestació també és habitual en aquest tipus de cremes.

Durant l’embaràs sorgeixen una infinitat de preguntes relacionades amb l’impacte que té el nostre estil de vida en el futur nadó. Durant l’embaràs sorgeixen una infinitat de preguntes relacionades amb l’impacte del nostre estil de vida en el futur nadó. Va a dir que ni els perfums ni els protectors solars són perjudicials però hi ha productes beauty que sí que ho són. Us expliquem quins són segons l’Agència americana per l’Administració d’Aliments i Medicaments.

El retinol de les cremes antiedat Molts cosmètics antiedat contenen retinol i derivats de la vitamina A, dos components que poden causar, sobretot en els primers mesos d’embaràs, malformacions en el fetus. El retinol, que apareix sota diferents denominacions (àcid retinoic, palmitat de retinol, retinaldehid) també és

El peròxid de benzoil d’antiacne Els cosmètics que combaten l’acne contenen alguns actius nocius per al fetus, com el peròxid de benzoil o la hidrocortisona. Per descomptat, està contraindicat per a la gestació, els tractaments a base de isotretinoïna.

L’àcid salicílic present a netejadors Molts gels, tovalloletes, cremes i altres productes d’higiene facial i corporal compten amb la presència d’àcid salicílic.

(Quiropràctica) Pura Vida 20 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Les sals de plom i l’amoníac No és cert que sotmetre els cabells a una coloració durant els mesos de gestació sigui perillós per al fetus per se, però sí que és imprescindible utilitzar cosmètics lliures d’amoníac i de sals de plom. Les barres de llavis permanents també poden contenir dosis de plom per fixar el pigment en el somriure, un element que penetra a la placenta.

L’acetona d’alguns esmalts i dissolvents Tenyir les ungles de color amb alguns cosmètics no és gens recomanable. Es tracta de titllar de la nostra compra les laques i els dissolvents que continguin acetona o etanol, ja que alliberen vapors que, preferiblement, no siguin inhalats durant l’embaràs. Altres tractaments gens recomanables són: • Empelts de botox. • Raigs UVA. • La depilació làser. • Les saunes i els jacuzzi, ja que les altes temperatures poden provocar excessiva vasodilatació La Torre De Barcelona


SALUT & BELLESA

Fingir orgasmes té conseqüències serioses per a la parella L’acció de fingir s’associa principalment a les dones, tot i que cada cop més homes que es pugen a aquest carro. Els fisioterapeutes recomanen a les dones tenir un cada 3 o 4 dies per mantenir la seva sòl pèlvic completament sa i en forma. Són agradables les teves relacions sexuals? Arribes sempre a l’orgasme o en ocasions el fingeixes? Aquestes són preguntes molt personals que la gent normalment eludeix o respon amb la frase: “Sí, són molt satisfactòries”. L’acció de fer veure que tens orgasmes és associada principalment a les dones, tot i que cada vegada són més els homes que es pugen a aquest carro. Des de la Unitat del Sòl Pelvià de la Clínica del Dr. Rozalén ens expliquen una a una les causes i les conseqüències de fingir els orgasmes. L’acte de tenir orgasmes, sols o en companyia, encara se segueix veient com un tabú en la nostra societat. El que molts desconeixen són les beneficioses propietats que té arribar al clímax; per exemple, els fisioterapeutes recomanen a les dones tenir un cada 3 o 4 dies per mantenir la seva sòl pèlvic completament sa i en forma.

Les causes del teatre Per aconseguir arribar a l’èxtasi no serveixen els orgasmes fingits. I és en aquest punt on es plantegen diferents incògnites: Per què es fingeix un orgasme? Quines conseqüències té simular? Aquestes són algunes de les raons que porten a fingir un orgasme:

• Por a ferir al company. És un dels motius principals, la por que la parella se senti poc estimada o poc atractiva. • Hàbit sexual. Quan les relacions sexuals es tornen previsibles i poc apassionants. • Por al rebuig: Algunes persones consideren que si no tenen un orgasme en les seves relacions sexuals són menys home o dona i els causa temor no donar la talla. • Augmentar la pròpia excita-

ció. Hi ha estudis que avalen que hi ha persones que fingeixen els seus orgasmes perquè els resulta una cosa morbosa i molt plaent.

AF-Faldón Pensium 190x67mm_TrazArInc.pdf

1

11/4/18

11:59

• Manca d’entesa. Moltes persones no són capaces de dir: “no, ara no em ve de gust”. Fingir un orgasme és la solució ràpida per evitar una possible discussió. Les conseqüències

Com totes les accions, fingir els orgasmes també comporta les conseqüències ... Algunes de les més esteses són.

• Ansietat. El que es fa quan

es fingeix un orgasme és pensar una cosa i fer una altra. Aquesta oposició farà que, de repetir-se diverses vegades, el

subjecte pugui arribar a tenir problemes d’ansietat.

• Baixa autoestima. Mantenir una relació sexual sense que vingui de gust provoca que el subjecte s’estigui privant del seu dret a triar i que estigui suprimint algunes de les seves emocions. Fer-ho de forma continuada pot començar a fer efecte en la seva autoestima. • Anorgasmia: Una altra de les conseqüències de fingir l’orgasme és que a mesura que un fa veure orgasmes costa més arribar al veritable clímax La Torre De Barcelona

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

(Gent Gran) Pensium

K

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 21


SALUT & BELLESA

Estética dental y periodoncia Una relación imprescindible Qué es la Periodoncia ? La Periodoncia es la especialidad odontológica enfocada a la prevención, diagnóstico y tratamiento de las enfermedades de los tejidos que sustentan y protegen a los dientes (enfermedades periodontales). Dichas enfermedades son causadas por un acúmulo excesivo de bacterias alrededor de los dientes y, en función de las estructuras afectadas, pueden dividirse en dos grupos: Gingivitis y Periodontitis. En la Gingivitis, únicamente se encuentra afectado el tejido blando que rodea al diente, y se caracteriza por un enrojecimiento e inflamación de la encía que se traduce en sangrado espontáneo o al cepillar los dientes. En la Periodontitis, la inflamación no solo se localiza a nivel de la encía sino que el hueso subyacente también se encuentra inflamado. Este proceso inflamatorio desencadena reacciones destructivas irreversibles del hueso provocando movilidad dental e incluso la pérdida de las piezas dentales. Cuando se habla de estética dental se acostumbra a pensar únicamente en los dientes sin tener en cuenta los tejidos que los rodean y que les sirven de sustento. Es por ello que muchos tratamientos de estética dental no alcanzan el nivel estético óptimo o terminan fracasando poco tiempo después de realizados. Antes de comenzar cualquier tratamiento enfocado a mejorar el aspecto estético de una sonrisa, es de vital importancia valorar, diagnosticar y tratar cualquier posible alteración o patología de los tejidos circundantes del diente, ya sea una Gingivitis o una Periodontitis. El tratamiento de las enfermedades periodontales es básicamente mecánico, es decir, debe ser realizada una eliminación total del depósito bacteriano (placa bacteriana o sarro) adherido a la superficie del diente, tanto por encima

del nivel de encía como por debajo de ésta. Dicho tratamiento periodontal requiere unos conocimientos técnicos específicos y debe ser realizado por un especialista en Periodoncia. Una vez realizado el tratamiento periodontal, el paciente debe ser instruido convenientemente en las técnicas de cepillado que le permitan mantener día tras día el nivel higiénico obtenido después del tratamiento periodontal, realizando controles de mantenimiento cada cuatro o seis meses.

Qué es la Estética Dental? La respuesta a esta pregunta puede ser diferente en función de la persona a quien vaya dirigida. Para la población en general, la estética dental se asocia a dientes blancos y bien alineados. Para el profesional de la odontología estética existen muchos otros factores a tener en cuenta, como por ejemplo, la simetría facial, el volumen de los labios, proporciones de los tercios faciales, la oclusión dental, cantidad de encía visible al sonreir etc.….. La obligación del odontólogo estético es ofrecer a sus pacientes aquella solución estética que respete al máximo los tejidos dentales y permita la plena funcionalidad del sistema masticatorio sin alteraciones funcionales de ningún tipo y, para ello es indispensable realizar una buena planificación pre-tratamiento. así como la elección de los materiales más apropiados para cada caso (circonio, porcelana feldespática, cerómeros, resina de composite etc....).

Ortodoncia Invisible Es la alternativa a la ortodoncia convencional (brackets)para corregir mal-posiciones dentales. Consiste en la colocación sobre cada una de las arcadas dentales de unas finas férulas transparentes que aplican fuerzas sobre los dientes para que estos se desplacen hasta la posición deseada. Deben ser llevadas un mínimo de 20 horas al

22 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

dia, siendo cambiadas cada 15 dias por unas nuevas. La gran ventaja respecto a la ortodoncia convencional radica en la posibilidad de poder masticar perfectamente durante todo el tratamiento y llevar a cabo una correcta higiene dental.

Blanqueamiento dental Consiste en la modificación del color del diente mediante sustancias químicas. En función de la concentración del producto a utilizar el blanqueamiento podrá ser realizado en clínica o ambulatoriamente. Evidentemente, a mayor concentración del producto mas rápido se blanqueará el diente pero por contra mayor será la sensibilidad (molestias) durante el tratamiento. Es importante valorar el grado de sensibilidad dental previa del paciente antes de decidir qué tipo de tratamiento es el mas adecuado. Personalmente, prefiero los blanqueamientos ambulatorios ya que la incorporación del agente blanqueante es mas lenta, la sensibilidad es mucho menor y la estabilidad de color a largo plazo mucho mejor.

Carillas de porcelana Se trata del tratamiento estético mas demandado después del blanqueamiento dental. Consiste en la adhesión de finas láminas de porcelana sobre las superficies visibles de los dientes, proporcionando una alta estética y una tonalidad de dientes determinada por el propio color de la porcelana, lo

que conlleva una alta estabilidad de color a lo largo de los años. En la gran mayoria de los casos requiere una mínima preparación de las superficies dentales para evitar el efecto de sobredimensionado. Permiten corregir pequeñas mal-posiciones y modificar el tamaño y forma de los dientes si fuese necesario. Es un tratamiento muy sensible a la técnica, por lo que es fundamental trabajar con un buen ceramista para conseguir unos resultados satisfactorios.

Carillas de composite Consiste en el modelado y adhesión sobre la superficie del diente de diferentes capas de resina compuesta (composite) permitiendo alterar el color, forma y volumen del diente. Son realizadas directamente en la boca, por lo que el tratamiento será sensible a las habilidades y capacidades creativas del profesional que las realice. A diferencia de las carillas de porcelana, éstas pueden sufrir desgaste y variaciones de color con el paso del tiempo ya que, al tratarse de resina ligeramente porosa, puede incorporar pigmentos alimenticios y tinciones de origen tabágico.

DR. JOSEP Mª CONDE MIR Especialista en estética dental

Gran Via Corts Catalanes, 415 Ent. 08015 Barcelona T. 93 325 16 92 / 93 424 42 03 www.barcelonalumineers.com


SALUT & BELLESA

Preocupa la tendència al consum de begudes ensucrades Un estudi constata que l’aplicació a Catalunya de l’Impost a les begudes ensucrades envasades n’ha reduït el consum en un 22%. Beure una llauna de beguda d’aquest tipus equival a ingerir 9 terrossos de sucre. És un bon exemple de la quantitat de sucres afegits. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, s’ha mostrat preocupat pel consum de begudes ensucrades, un hàbit preocupant des de la perspectiva de la salut pública. Així ho ha manifestat en la inauguració d’una jornada per avaluar la implantació de l’Impost sobre Begudes Ensucrades Envasades (IBEE) a Catalunya. Segons l’estudi elaborat pel Centre de Recerca en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona l’aplicació a Catalunya de l’Impost ha reduït el seu consum un 22%, el que suposa ingerir 107 calories menys per persona i setmana entre els seus consumidors. “L’impost és molt efectiu, sobretot comparat amb altres similars aplicats a altres països”, ha dit Judit Vall, investigadora i una de les autores de l’estudi juntament el director del CRES-UPF i catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat, Guillem López Casasnovas.

9 terrossos de sucre

Segons Guix, seguir una dieta no saludable contribueix a augmentar el risc d’obesitat. I en aquest sentit, la societat actual constata un consum preocupant de begudes ensucrades i de greixos. “Beure una llauna de beguda d’aquest tipus equival a ingerir 9 terrossos de sucre”, ha exemplificat Guix, que ha instat els agents implicats a seguir actuant per disminuir aquest consum des de moltes vessants, més enllà de l’educativa o de la sanitària.

vida, tant per a infants com per a adults. Per exemple, en una alimentació de 2.000 quilocalories diàries, no s’haurien d’ingerir més de 50 grams de sucres lliures, i seria molt més beneficiós no prendre’n més de 25. En aquest sentit, una llauna de 330 mil·lilitres d’una beguda ensucrada ja aporta, de mitjana, uns 37 grams de sucre de mitjana.

Sucres afegits

L’Organització Mundial de la Salut parla de sucres lliures en referir-se a la glucosa i la fructosa, a la sacarosa i al sucre de taula, i als sucres presents de manera natural a la mel, als sucs de fruita i als concentrats de fruita per a sucs, per exemple.

En el nostre entorn, el consum de begudes ensucrades és elevat, sobretot en infants i joves. Segons les darreres dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya 2015-2016, 1

Segons la mateixa OMS, es recomana una ingesta reduïda de sucres lliures al llarg de la

(Estètica) Bcn Clinic Rejuvenecimiento facial con plasma y IPL

¡Por un pelo fuerte y brillante! Mesoterapia y bioestimulación con PRP Trasplante capilar Tratamiento con mesoterapia capilar

937 822 912

Aquest consum té una relació directa amb l’aparició de sobrepès, obesitat o diabetis tipus 2. De fet, un consum elevat s’associa amb un risc més elevat de patir problemes de salut crònics, sobretot cardiovasculars i càncers. . La Torre De Barcelona Font: Generalitat de Catalunya.

Cuida y repara tu piel ¡Luce un rostro espectacular! Rellenos con Ácido Hialurónico y Botox Rejuvenecimiento facial

¡Empieza la operación bikini! Pierde volumen y combate la flacidez Remodelación corporal

Primera visita y diagnóstico GRATUITOS

C/ Mallorca 326, Barcelona

de cada 10 infants de 3 a 14 anys pren begudes ensucrades cada dia o més d’un cop al dia; pel que fa població de 15 anys o més, el 21% beu 1 o més begudes ensucrades cada dia.

659 230 787

Remodelación corporal sin cirugía

www.bcnclinic.com

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 23


LLAR

Primavera, l’hora de revisar les catifes de casa Les catifes juguen un paper molt important a les llars però mantenir-les en bon estat és imprescindible perquè llueixin. Per molt que netegem la catifa un cop la setmana és necessari que la portem a la tintoreria un cop l’any. Les catifes fan un servei molt important als pisos i a les cases: donen molt de caliu. Però exigeixen un manteniment. Més enllà de veure-les netes i polides una catifa bruta i mal cuidada pot ser un niu d’al·lèrgies a la llarga. Avui us donem uns quants consells sobre com mantenir-les en perfecte estat, amb l’ajuda d’un experts en roba de llar i catifes. La Boutique de Costura (www.laboutiquedecostura.com).

Un cop per setmana Per mantenir una catifa cal netejar-la regularment. N’hi haurà prou de passar l’aspiradora per sobre un cop a la setmana. Així aconseguireu que la brutícia no s’assenti a les fibres i evitareu les males olors. Després veurem que caldrà netejar-les més a fons, un cop l’any, però amb una neteja bàsica setmanal anirem mantenint les catifes. Això sí, feu servir els accessoris apropiats i no aspireu les vores per evitar que es desgastin.

A sota, també No només estem obligats a netejar la superfície, la part bonica, la part de baix també s’embruta i també s’ha de netejar regularment. I netegeu el terra també, perquè podrien quedar marques de la catifa.

Els mobles, ben lluny Un joc de menjador col· locat sobre una catifa llueix molt però és un perill per a una catifa. Abans de recolzar cap moble assegureu-vos que les potes no estiguin afilades i que cap objecte pugui fer-la malbé. Tingueu en compte que si es tracta d emobles pesat poden quedar marques que ja no es podran dissimular.

Taques i vessaments Aquest és el gran perill per a les catifes. Cal actuar ràpidament però amb prudència. Feu servir una tovallola 100%

cotó i unes gotes de detergent líquid. Però sobretot sequeu bé les fibres per evitar els fongs i les males olors. Una qüestió important: no fregueu la taca fent cercles sinó amb moviments en línia recta. Una altra cosa a tenir en compte: fes una prova en un punt concret de la catifa, perquè podria ser que es decolorés. Si la cosa es complica acudeix a la tintoreria.

Neteja a fons, un cop l’any Per molt que netegem la catifa un cop la setmana és necessa-

ri que la portem a la tintoreria un cop l’any. Amb les eines domèstiques es pot fer una bona feina de manteniment però no s’arriba al fons de la qüestió. El millor moment per fer-ho és a la primavera, perquè és quan les recollim i guardem. Si ho fem sense una neteja a fons podem trobar-nos sorpreses desagradables el proper hivern, després que la brutícia romangui allà durant mesos. Millor guardar-les netes i ben envasades, tal com ens les entregarà el tintorer especialitzat en catifes La Torre De Barcelona

REVISTA DE SARRIÀ, SANT GERVASI, LES CORTS I L’EIXAMPLE

40.000 exemplars

2.000

establiments

auditats oficialment

Anuncia’t aquí. 93 418 19 19 24 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


AGENDA

MÚSICA

Dijous blues Lone Rihino Club és un conjunt creat i liderat per Julio Lobos, històric pioner del blues i el r&b a casa nostra. Un grup que ret homenatge en el seu repertori als clàssics del blues com Muddy Waters, Ray Charles, Howling Wolf, Willie Dixon, Elmore James, Chuck Berry o Tom Waits, a més d’interpretar temes propis o adaptacions.

30 anys de trajectòria Presents en infinitat de festivals i sales de concerts de tot Catalunya l’any 2017 celebraren els seus 30 anys de trajectòria en un in-

creïble concert , farcit de col·laboracions dels millors músics de l’escena del blues de casa nostra, a la Sala Luz de Gas. Concert que va ser enregistrat i del que de ben segur podrem escoltar una representativa selecció de temes. Una bona oportunitat de gaudir del blues amb un dels grups més reconeguts del gènere.

Data: 14 de juny, a les 20 h.

• Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs. G.V. Corts Catalanes, 491. www.golferichs.org

T de Teresa

Ambdues obres reten homenatge a la relació entre Teresa Barba i Antoni Tàpies a través d’un llenguatge privat, només accessible a ells. A les obres hi ha al·lusions explícites a la vida domès-

L’estany habitat tica i la sexualitat compartida, al llenguatge musical i a la consciència política i les lluites compartides per reivindicar els drets més elementals en qualsevol país democràtic.

• Data: Fins al 28 d’octubre. • Lloc: Fundació Antoni

Tàpies. Aragó, 255. www. fundaciotapies.org

• Data: Dimarts 5 de juny, a les 17.30 h. • Lloc: Centre Cívic Sagra-

L’estany habitat

Arnau de Joan Maragall és una ànima en pena condemnada fins que algú es compadeixi d’ell i canti una cançó que li desperti l’amor. Però el termini s’ acaba...

Un espectacle sense text que ofereix llibertat a la imaginació del públic.Parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Amb una estètica molt visual, a partir d’una esfera blanca central que es va transformant, viatgem des del fons marí, fins al Pol Nord.

• Data: Fins al 17 de juny. • Lloc: Teatre Gaudí de

• Data: Dissabte 2 de juny, a les 17.30 h.

El vol de l’home ocell

Tot comença quan l’àvia li regala un conte sobre el Comte Arnau a la Blanca, ella s’obsessiona i pensa que és l’única capaç de salvar-lo. No és estrany perquè el Comte

Es fa fosc a l’estany i la nit fa sortir les petites bestioles que l’habiten... Un viatge sensorial per a nadons que, amb el fil conductor de poemes, titelles i cançons, els fa experimentar amb els seus sentits. A càrrec de Som Art. Titelles i cançons. Per a infants de 0 a 3 anys.

da Família. Provença, 480. www.ccsagradafamilia.net

MUSICAL

Un musical sobre el Comte Arnau amb música dels Sangtraït, mític grup de rock català amb reminiscències fantàstiques i medievals.

Els dies 1, 2 i 3 de juny se celebrà la 14a edició de la Fira Modernista. Aquest any serà dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal, per commemorar els 100 anys de la seva mort. Tancaran el carrer Girona (entre Diputació i Diagonal) per organitzar tot tipus de activitats lúdiques i culturals.

INFANTS

EXPOSICIÓ

L’exposició “T de Teresa” presenta la sèrie de dibuixos Sèrie Teresa (1966), juntament amb Cartes a la Teresa (1947), una sèrie de litografies, litocollages i collages.

Fira Modernista

Barcelona. Sant Antoni Maria Claret, 120. www. teatregaudibarcelona.com

• Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. Viladomat, 2-8. www. cotxeresborrell.net

COMERÇ Mercats i fires al districte Mercat de Sant Antoni Ubicat de moment a un envelat del carrer Comte d’Urgell. Llibres de segona mà, segells, pel·ícules... Data: Diumenges de les 8.30 a les 14.30 h. Lloc: Comte d’Urgell. ----------------------------

Encants vells La Fira de Bellcaire és el lloc ideal on trobar quelcom. www.encantsbcn.com Data: Dilluns, dimecres, divendres i dissabtes, de 9 a 20 h. Lloc: Castillejos, 158. ----------------------------

Pintors a Sagrada Família Data: Dissabtes i diumenges, de 10 a 18 h. Lloc: Pl. Sagrada Família.

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 25


LIKES

L’importància de ser Frank

Temps salvatge

El Teatre Nacional de Catalunya estrena una versió molt personal de David Selvas sobre el clàssic d’Oscar Wilde. La podeu veure a la sala Petita fins al 10 de juny, en la pell de actors i actrius de primer nivell com Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve, Paula Jornet, Paula Malia, Norbert Martínez o David Verdaguer.

Un repartiment de luxe per a l’última estrena del Teatre Nacional de Catalunya. Ni més ni menys que Manel Barceló, Carme Elias, Sara Espígul, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Marina Gatell, Alicia González Laá, Míriam Iscla, Laia Manzanares i Malcolm McCarthy, tots dirigits per Xavier Albertí. Fins al 17 de juny.

Wilde va acabar a la presó per denunciar la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. I precisament aquesta hipocresia és la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX.

Una tranquil·la urbanització fronterera es disposa a organitzar una celebració en un pavelló municipal a prop d’una zona boscosa per on transiten persones estrangeres de manera irregular. Amb l’aparició de diverses pintades amb missatges amenaçadors, s’apoderarà de la població una espiral de por, suposicions i violència. I algunes persones es transformaran.

World Press Photo L’exposició internacional World Press Photo s’instal·la al CCCB i torna a convertir Barcelona en una de les primeres ciutats del món on es mostren les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme. Del 28 d’abril al 27 de maig. Sota el lema #veureientendre, l’exposició mostra treballs majoritàriament inèdits al nostre país, oferint la possibilitat d’accedir a històries sense manipulacions, enriquint els diferents punts de vista sobre l’actualitat. Per primera vegada la Fundació World Press Photo ha presentat 6 fotografies nominades per guanyar el premi World Press Photo de l’any, obrint un debat sobre quina és la foto més representativa del 2017.

26 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Primavera Sound Nova edició d’un dels festivals de música més populars de Barcelona, del 30 de maig al 3 de juny. Més de 200 artistes acudeixen per celebrar l’edició número 18 del Primavera Sound. Els fans podran veure el retorn dels Arctic Monkeys, la primera visita a Barcelona de Björk o la presentació del Skeleton Tree de Nick Cave and The Bad Seeds. A més, Tha National, The War on Drugs, A$AP Rocky y Migos, Lorde o l’arribada, directament des dels anys seixanta de la mítica Jane Birkin cantant caçons del seu homenatge a Sarge Gaisnbourg. Enguany, a més, arriba Primmmavera, la nova proposta gastronòmica que vol trencar amb el tòpic que als festivals es menja fatal.


TENDÈNCIES

Tendències cridaneres molt adequades per al dia a dia dibuixos, lletres o missatges...

Aquesta temporada estan de moda els estampats diferents combinats entre si, amb colors cridaners. Ratlles, flors, estampats geomètrics, etnics, lunars, estrelles, dibuixos, lletres o missatges.... Segur que moltes de vosaltres, quan mireu revistes penseu: I això? Qui s’ho posa? Doncs jo, per exemple. Aquesta temporada estan de moda els estampats diferents combinats entre si, amb colors cridaners. Puc destacar-vos: les ratlles, les flors, estampats geomètrics, etnics, lunars, estrelles,

Per això, aquest mes vull ensenyar com acomodar aquesta tendència al nostre dia a dia i aprofitar-la de forma subtil i còmoda.

Ratlles eternes Les ratlles, aquest meravellós estampat que sempre torna i que pretén apoderar-se del nostre armari, perquè tots tenim alguna peça que contingui ni que sigui una ratlla. Per això he volgut adaptar una granota d’allò més còmode i ample, amb una brusa elegant plena de ganxet i encaix. Així aconseguim un conjunt desenfadat però pràctic que combina estils. I dóna un toc romàntic perfecte per passejar un diumenge. Com a complements he volgut jugar amb un barret, ja que estan molt de moda, i

perfecte per donar personalitat al nostre outfit. Com que m’encanten les ratlles i volia donar-vos més possibilitats, he escollit uns pantalons de tela còmode i fresquets, amb ratlles verticals, uns pantalons molt subtil en tons naturals. Les bruses són un aliat perfecte a la primavera, així que he agafat un model d’estil ètnic amb toc daurats. Li he afegit una bossa mostassa, així ens donarà aquest punt de color que necessitem. I, per últim, un botí estiuenc és perfecte per a l’ocasió.

Pantalons de vestir casuals Podem trobar per tot arreu pantalons de vestir, amb diferents estampats i colors. He escollit els quadres vichy, en color blau, i per fer-lo més casual ho he combinat amb una

samarreta de cotó, estampada amb dibuixos. Una gorra marinera, un complement en tendència i una motxilla blava. Els tons blaus són perfectes a la primavera, m’agrada moltíssim com ressalten combinat amb el blanc.

Flors & lletres A més un altre look amb estampats, que seria perfecte, uns pantalons de flors, amb una samarreta bàsica estampada amb lletres. Les flors són ideals per a primavera, molt femenines i en molts casos una mica serioses o ens poden aportar anys, segons com es miri. Per això una samarreta en cotó bàsica farà d’un estampat clàssic un conjunt juvenil i desenfadat. I vosaltres, com combineu els estampats? Gema Ruíz Utiel @ladonnainrosso_

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 27


LATORRE

Looks imprescindibles per a l’estiu –TENDÈNCIES–

Encara que ens trobem en plena primavera és inevitable pensar ja en l’estiu. Les temperatures cada vegada són més agradables i les ganes d’un bany a la platja fan que aquestes setmanes que falten es facin eternes. Però ja has pensat com et vestiràs per gaudir d’aquests dies més assolellats que venen els pròxims mesos?

Els vins catalans, líders als restaurants –GASTRONOMIA–

Finalment s’ha aconseguit una de les grans fites del sector: que els clients demanin vins de proximitat, és a dir, catalans. És una vella aspiració que sembla superada segons els resultats de l’informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Les dades mostren que la situació política no ha afectat el sector, ans al contrari. A Catalunya, es reforça la tendència a guanyar quota de mercat de les Denominacions d’Origen catalanes en detriment de les grans competidores. Aquest creixement és més important en valor (8,04%) que en volum (2,03%). En relació amb el període analitzat de l’any 2016 la quota de mercat s’ha incrementat en 2,52 punts percentuals, passant del 33,19% al 35,71% i l’increment del volum de vendes ha estat de l’11,87%, passant de 16.207 a 18.131 milers de litres.

DO Catalunya i DO Penedès L’informe també constata que, de les tres Denominacions d’Origen amb més

consum a Catalunya, dues són catalanes i que totes pugen a Catalunya, excepte la DO Empordà i la del Penedès. Les dues grans Denominacions d’Origen, pel que fa a la quantitat, influeixen molt en l’evolució del consum. La DO Catalunya augmenta en volum mentre que la DO Penedès continua la tendència a la disminució, especialment en hostaleria, tot i que la disminució és menor en valor.

Líders a l’hostaleria Aquestes dades confirmen que el creixement del consum de DO catalanes al canal hostaleria ha estat superior al canal alimentació, amb un augment d’un 4,56% i 3,59%, respectivament. En el canal hostaleria, s’ha passat a ocupar el primer lloc al mercat de Catalunya l’any 2017, amb una quota del 37,40%. En relació al canal alimentació, es repeteix el lideratge aconseguit l’any 2016 amb una quota del 33,22% i per tercer any consecutiu es manté a la primera posició. La Torre De Barcelona

28 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Els vestits són de les peces més característiques dels estius. Qui no s’ha imaginat aquesta estació anant vestida tota d’una peça? Aquest any agafen força els de silueta wrap. Ja siguin lligats a la cintura o bé amb botons, aquesta forma més relaxada afavoreix gairebé a tothom. Un consell? Si vols dues tendències en una, assegura’t que siguin estampats, amb llunes (topos) o bé amb flors de mida més petita. Les altes temperatures també conviden als complements. Els mocadors que durant la

primavera estem portant al coll, ara passen al cap. Quants més colors i estampats combini la mateixa tela millor! Donarà un toc de color a qualsevol look que portis. A més a més, si els acompanyes amb unes ulleres de sol estil cat-eye o rodones seguint la famosa silueta dels anys 60 segur que triomfes.

Bikini Bardot Si tens pensat passar un dia a l’aigua, el bikini Bardot és una aposta segura: un top amb escot amb les espatlles a l’aire tal i com va popularitzar la musa als anys 60 en una de les seves col·leccions. Tant se val si és amb estampats o d’un sol color, amb volants o sense gaires complements, o si l’acompanyes d’un bandeau alt o bé continues amb la forma més clàssica. És un escot considerat dels més glamurosos, i que a més a més, afavoreix a gairebé tothom. Carla Pagespetit @carlapagespetit


Juntes sumem Línies rectes, caiguda, elegància i frescor. Aquests són els tocs necessaris per aconseguir una harmonia ideal entre núvia i dames d’honor. El tall a la cintura és la clau per estilitzar i pronunciar la sensació de “cames infinites” que potencia la nostra feminitat. A la mateixa vegada que escollim colors pastel per omplir aquesta silueta de romanticisme. Marques: Festa By Biombo, www.bybiombo.com i Núvia by Milles Barcelona, milles.es Models: Irina, Anna B i Magdalena by AQ Models. Fotografia: Judit Díaz García @daz_ju. Make up & Hair style: Andrea Robira, Monica de Dios, Judit Jané, Noelia Hernández, Paula Bachiller i Sara Beltran. Estilisme: Mònica Solà @moniiiqa i Hannah Rodríguez @hannahrodrii. VERONICA MAYA Cool Hunter @veronicamaya

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 29


GUIA DE SERVEIS PER ANUNCIAR-TE EN AQUESTA SECCIÓ TRUCAR AL 93 418 19 19

Bufet Torrent & Pérez • Testamentos • Legítimas • Aceptación y adjudicación herencias

(Assessories) Bufet Torrent & Pérez

O ENVIEU UN MAIL A COMERCIAL@LATORREDEBARCELONA.COM www.latorredebarcelona.com

ADVOCATS

Clínica del Calçat

(Calçats) Clínica del Calçat

CALÇAT

FARMÀCIA

Compramos

Les acompaña profesionalmente en su autoconocimiento y desarrollo personal.

COACHING

T. 629 029 604 mfernanda@costacoach.es www.costacoach.es

Maria Martinez Comença a gaudir de la teva sexualitat. Dóna’t una oportunitat per ser feliç. Si alguna cosa no acaba de funciona en l’àmbit sexual no deixis que t’amargui l’existència. Parla’n amb professionals que t’ajudaran a trobar una solució. Sempre n’hi ha alguna. El més important és afrontar el problema i obrir-se una mica per poder ajudar-te.

MATRÍCULA ABIERTA Horarios: mañanas, tardes, noches o sábados

FORMACIÓ

info@auxiliarenfermeriabcn.net www.auxiliarenfermeriabcn.net

Discos, relojes, plumas, objetos, libro temático, gafas, bolsos, ropa vintage, instrumentos musicales, antigüedades, bisutería, juguetes, cuadros, espejos, lámparas, coleccionismo.

COMERÇ

Especializados en formar técnicos en cuidados auxiliares de enfermería para ejercer en hospitales, clínicas dentales, maternidades, geriátricos, urgencias, etc.

C/ Sants 63 T. 93 238 62 74

Av. Diagonal, 478 (amb Via Augusta) T. 93 416 12 70 Obert tots els dies de l’any de 9 a 22 hores. www.farmaciaserra.com

T. 653 532 375

Enfermería BCN

(Formació) Escola Auxiliars Infermeria

Passeig de Gracia, 42, 2º 3ª T. 934 592 731 bufettorrent@telefonica.net

Compramos

Coach certificada por ICF

(Coaching) Mª Fernanda Costa

• Reclamaciones judiciales

Què en saps de la cosmètica casolana? Saps que és la millor cosmètica ecològica possible? Vine a un dels nostres tallers per aprendre’n més. Demana més informació al correu comunicacion@ farmaciaserra.com

Mª Fernanda Costa

Está especializada en Coaching personal y Coaching de Adolescentes y Familia.

• Estudios fiscales

Farmàcia Serra Mandri

MESTRE ARTESÀ Isidre Castellà 1er Premi Concurs Nacional de Destresa Professional • Reparació ràpida de sabates i calçat esportiu • Còpies de claus • Gran assortit de productes per a la neteja i conservació del calçat Novetat: forrat de sabates plantilles pel descans 932 006 663 Calvet, 30, 08021 Barcelona www.clinicadelcalçat.com

• Impuesto Sucesiones

PSICÒLOGA I SEXÒLOGA

T. 691 623 835 www.mmartinezpsicologa.com


(Bodes) Fira Nuvis Sabadell


Arriba el Talonari dels descomptes!

(Centres comercials) L’Illa Diagonal Ja pots comptar-hi :) Aconseguix-lo al taulell d'atenció al client o a través de www.lilla.com/talonari. Accedeix al Talonari mitjançant l’app de L’illa per a iPhone o Android.

La Torre de Barcelona (Eixample)  

Revista Independent de l'Eixample de Barcelona

La Torre de Barcelona (Eixample)  

Revista Independent de l'Eixample de Barcelona

Advertisement