Page 1

REVISTA DE L’EIXAMPLE

Del 20 de juny al 20 de juliol 2019

Barcelona, la ciutat del mar

El port és punt de referència en mercaderies i creuers, i les platges acumulen banderes blaves Especial Gent Gran

Els carrers més comercials de la ciutat

Barcelona Confidencial

Segueix-nos a www.latorredebarcelona.com i a www.facebook.com/latorrebarcelona


(LLAR) Kvik

Oferta d’estiu — vàlid només durant un temps limitat. PRATO X grey

7.857 €

**

3 electrodomèstics Bosch

Gratuïts

Kvik Barcelona Balmes: c/ Balmes 371, 08022 Barcelona tel. 93 417 96 93 kvik.es/balmes

Kvik Hospitalet: Ciencias 71-87, 08908 L’Hospitalet de Llobregat tel. 932 641 559 kvik.es/hospitalet

* L’oferta està subjecta a condicions que podeu trobar a la botiga o a kvik.es. No es pot combinar amb altres ofertes. Existències limitades. ** El preu de venda indicat és per armaris, sòcol, tauler i mòdul de mobles, que inclou 5 cistelles de fusta. No inclou aigüera, aixetes, electrodomèstics, llums, premuntatge, lliurament ni muntatge.

*


SUMARI

4

14

26

BARCELONA 4 La nostra ciutat s’ha convertit en un dels grans ports del món.

CONSUM 16 Els consumidors demanen una baixada immediata de l’IVA de l’electricitat.

CONFIDENCIAL 6 La Maña, Ricard Reguant i altres artistes de l’Apolo denuncien els gestors del teatre.

ESPECIAL GENT GRAN 18 Participar en la vida pública allarga la vida de les persones grans.

LOCAL 8 Nou espai lúdic, i aquàtic, per a l’estiu, ubicat al Parc Joan Miró.

MODA 26 Biquini o banyador? Repassem les opcions més trendy d’aquest estiu.

SALUT 12 Els alumnes que fan servir molt les pantalles a l’habitació treuen pitjors notes.

INTERNET 28 Una altra moda perillosa, la de penjar vídeos despullat a Youtube

ACTUALITAT 14 Els taxis ofereixen la possibilitat de tancar el preu del trajecte.

COMERÇ 28 Tres carrers de Barcelona, entre les 10 vies comercials més reeixides d’Europa.

PER PUBLICITAT trucar al 93 418 19 19

o envieu un mail a info@latorredebarcelona.com

Edita: Triangulo Marketing Group S.L./ Cameliès, 109 08024 Barcelona/ T. 93 418 19 19 Director: Josep Garcia Director de continguts: Andreu Asensio Redactors: Ariadna Morales, Verónica Maya, Gema Ruiz, Anna Gil redaccio@latorredebarcelona.com Disseny: Souliman Laaboudi Publicitat: comercial@latorredebarcelona.com Dipòsit legal: B-39384-2009 www.latorredebarcelona.com La Torre de Barcelona no es fa responsable de les opinions expressades pels col·laboradors en els seus articles


BARCELONA

Barcelona guanya posicions en el rànquing dels millors ports del món Tant en l’aspecte industrial com en el transport de passatgers, el Port de Barcelona s’ha posicionat entre els primers les cadenes logístiques que passen diàriament pel Port de Barcelona. Durant l’exercici 2018, la infraestructura catalana ha canalitzat 67,7 milions de tones de tràfic total –que integra totes les modalitats de càrrega- una xifra que suposa un increment del 10% respecte a 2017 i que marca un nou rècord en la sèrie històrica del Port. El resultat ha estat motivat, en bona part, per l’excel·lent evolució del tràfic de contenidors, el més representatiu de l’economia de l’entorn, que ha superat els 3,4 milions de TEU, amb un increment del 15%.

El sector nàutic industrial i de passatgers continua expandint-se però la contaminació i la massificació turística plantegen dubtes. L’any 2018 el Port de Barcelona va canalitzar 67,7 milions de tones de tràfic total, un nou rècord en la sèrie històrica de les instal·lacions. D’altra banda al llarg de 2019 més de 800 creuers turístics recalaran als molls de la ciutat, una xifra que situa Barcelona. No hi ha cap mena de dubte que el futur mira cap al mar, per a bé i per a mal.

Més contenidors El Port va tancar 2018 amb resultats rècord en els principals indicadors de tràfic. Els resultats confirmen també l’impuls de la intermodalitat, amb un creixement significatiu del transport ferroviari i de les anomenades autopistes del mar, que contribueixen a potenciar la sostenibilitat de

Xina, el millor soci Tot i que la Xina es consolida com el principal soci comercial del Port (el 25% dels contenidors que passen per la instal·lació tenen el gegant asiàtic com a origen o destinació), destaca la diversitat de mercats que intercanvien béns i productes amb la capital catalana. Aquesta varietat també s’observa entre els països que registren un major dinamisme en el seu comerç amb el Port: Algèria (+45%), Estats Units (+18%), l’Índia (+4,4%), Mèxic (+12,6%), Vietnam

(+27,5%), Tailandia (+18,7%) i Egipte (+14%).

Més de 800 creuers L’any 2018 també va marcar rècords quant al transport de viatgers: un total de 4,4 milions de passatgers: 1,4 milions van ser usuaris de ferris de línia regular i 3,4 milions van ser creueristes. Pel 2019 es preveu que els vaixells més importants es mantindran i, fins i tot, augmentaran el número de visites aquesta temporada.

El preu L’èxit és tan gran que hi ha prevista la construcció de dues noves terminals per allotjar més creuers. El problema és la contrapartida que paga la ciutat per aquest èxit. El port de Barcelona és el més contaminat d’Europa, seguits de Palma i Venècia. I d’altra banda, el centre de la ciutat cada cop està més col·lapsat de turistes i ara sabem que això no beneficia precisament el comerç. Qui fa negoci, bàsicament, és el Port. Quadrar el cercle serà una de les feines del proper alcalde. La Torre De Barcelona

Zona Eixample

(IMMOBILIÀRIA) CAD Real State Travesera de Gracia, 62 Bcn 676 266 666

www.cadrealestate.es

4 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


Serveis de l’Eixample ADVOCATS

COMERÇ ONLINE

IMMOBILIÀRIA

Bufete Marín Fonseca....... 30 Consulting Familiar........... 30

Kopik.................................. 10

Belt Real Estate.................. 9 CAD Real State.................. 12

ASSEGURANCES

DECORACIÓ

Clínicum Assegurances...... 13

ASSESSORIES ADADE............................... 8

CALÇATS Clínica del Calçat............... 30

Shido Habitat..................... 27

ESCOLES Escola Pia Sarrià-Calassanç................. 23 Expoeduca......................... 31 Santa Clara International School.......... 25

CENTRES COMERCIALS ESTÈTICA

CLÍNIQUES

Walden Essence................. 16

Quiropràctica Quiropràctica Pura Vida.... 30

Bauen................................. 7

RESIDÈNCIES

Clínica del Dolor................ 15

FORMACIÓ

Mª Fernanda Costa............ 30

Kvik..................................... 2 Compro Antiguo................ 30

REFORMES

L’Illa Diagonal.................... 32

COACHING

LLAR

Escola Auxiliar d’Infermeria....................... 30

Hotel Residència Ficus....... 18 Sanitas Residencial............ 19 Orpea Residències............. 20

(BODES) Mas de Sant Lleí

MAS DE

SANT LLEÍ

"Gracies a totes les parelles que inicien un nou cam(, a la recerca d'un lloc que inspiri el seu amor. Gracies a les que van decidir quedar-se, i celebrar el seu amor en un entorn magic."

Camí de Casa Alta, s/n

Ctra. Granollers a Masnou, Km 10,5 Vilanova del Valles, Barcelona.

T. 93 845 88 22


BARCELONA

Barcelona Confidencial Caves Rondel i el celler Masia Bach, en venda

Canvis i moviments al sector del vi i el cava. Carlyle, flamant nou propietari del Grup Codorniu, ha posat a la venda les Caves Rondel i el celler Masia Bach. El fons nord-americà d’inversió no considera prioritàries les instal·lacions per al seu projecte i ha encarregat la seva venda a la immobiliària Lançois Doval. Són dues opcions ben interessants si esteu pensant en invertir. Masia Bach és una finca de 3.000 m2 amb una casa pairal del segle XVIII, pensada per residència particular i celler alhora. Quant a les Caves Rondel, formen part d’un entorn de 24.000 m2 més l’espai de celler subterrani. Es troben a Cervelló, a uns quinze minuts de Barcelona. L’immobiliària espera ofertes importants.

El cuiner David Andrés fitxa pel Via Veneto Canvis al restaurant Via Veneto. Després de la marxa de Sergio Humada calia trobar un nou xef, i l’escollit pels propietaris, la família Monje, és David Andrés, que acaba de sortir d’un altres restaurant de la zona alta, l’Àbac de Jordi Cruz. Andrés deixava el seu lloc al restaurant de l’Avinguda Tibidabo per assumir nous reptes. I no ha calgut marxar molt lluny per trobar-los. En declaracions a La Vanguardia afirmava que li han ofert la possibilitat d’obrir el seu propi establiment, però ell ha preferit integrar-se en un negoci familiar que li aporti l’estabilitat necessària per fer la seva cuina. Andrés tindrà les mans lliures, i tenint en compte que ha sigut tres cops finalista del certamen Millor Cuiner Jove del Món, la cosa promet.

Els artistes denuncien els gestors de l’Apolo

Santiago Vidal, titular del jutjat nº 27

Tanquen tres discoteques del front marítim

Ethika Global, un grup financer i immobiliari, va entrar fa dos anys en qualitat de gestora del projecte per encàrrec dels propietaris. L’empresa no tenia cap experiència en l’àmbit teatral però es va comprometre a recuperar l’esplendor de l’Apolo. Però la seva gestió o bé és un fracàs rotund o és una estafa.

El Consell General del Poder Judicial ha aprovat la reintegració a la carrera judicial de Santiago Vidal, que a partir d’ara serà el responsable del jutjat social número 27 de Barcelona. Vidal ha estat tres anys suspès de feina i sou per haver redactat una proposta de constitució catalana en les seves estones lliures. I encara ha estat un any més aturat perquè el CGPJ considerava que no era prou lleial a la Constitució. Ara, res ni ningú pot impedir que Vidal torni a fer de jutge.

Aquest incompliment podria suposar un tancament temporal de fins a sis mesos, perquè puguin adequar-se a la normativa pertinent. Un cop iniciat l’expedient sancionador Carpe Diem, Shoko i Pachá disposen d’un temps per presentar-hi les al·legacions corresponents.

El Teatre Apolo, un dels més emblemàtics del Paral·lel, tanca les portes de mala manera. Artistes com La Maña, Pep Sala, o l’elenc de Sherlock, però també Ricard Reguant, el director artístic, i fins i tot els tècnics de sala, denuncien que la gestora del teatre, Ethika Global, s’ha embutxacat els ingressos dels últims anys, i ha deixat de pagar els treballadors. L’últim capítol ha sigut el tancament del teatre.

La Cambra de Comerç estrena president

Joan Canadell és el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. El seu triomf ha provocat una gran reacció dels sectors més institucionals, que esperaven mantenir el control de la Cambra. Ningú no posa en dubte la trajectòria de Canadell, cofundador de Petrolis Independents, una empresa de benzineres de baix cost que tributa íntegrament a Catalunya. El que posa molt nerviós als grans empresaris és que Canadell ha guanyat amb la candidatura Eines de País, clarament partidària de la independència de Catalunya. Eines de país ha aconseguit 31 de les 60 places reservades als empresaris. La clau del seu èxit ha sigut mobilitzar el vot de petites empreses i autònoms, que tradicionalment no participaven en les eleccions a la Cambra i que ara han votat massivament.

6 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

La persecució a Vidal va començar quan es va fer públic que redactava el document. I es va accentuar quan va afirmar, durant una tertúlia oberta, que el Govern estava recopilant dades fiscals per al cens del futur referèndum. Posteriorment es va retractar, tot dient que era una exageració, però les seves declaracions van servir per obrir la instrucció contra els líders polítics al jutjat 13.

Soros inverteix 38 milions en Grifols L’inversor George Soros ha entrat en el capital de la companyia catalana d’hemoderivats Grifols amb una inversió de 38,4 milions d’euros, segons hem llegit a La Vanguardia. Aquesta quantitat li servirà per obtenir un bon grapat d’accions però no podrà exercir cap poder en les decisions. Soros és una de les més grans fortunes del món. Ocupa el lloc 178 de la llista Forbes dels més rics, amb una riquesa estimada de més de 7.500 milions d’euros. Grifols és lúnica empresa de l’IBX 35 que es va negar a marxard de catalunya després de l’1 d’octubre.

No es tracta pas d’una qüestió econòmica. El negoci de l’oci nocturn va bé. El problema és la manca de seguretat. L’Ajuntament ha iniciat un expedient sancionador als establiments Carpe Diem, Shoko i Pachá, situats al front marítim de Ciutat Vella, com a conseqüència de l’incompliment de la normativa de protecció contra incendis, detectat durant la campanya d’inspecció que va començar al districte el mes de març per comprovar les mesures de seguretat i prevenció en discoteques i bars musicals.

Els alumnes d’ESO proposen noves paraules

Més de 150 alumnes de primer i segon d’ESO han participat en la II Festa ‘Fes-te de la llengua’, una jornada on s’ha votat quines paraules d’argot juvenil haurien de ser acceptades als diccionaris. La guanyadora ha sigut “Tiraques”, proposada pels estudiants de l’institut La Vall del Tenes, de Santa Eulàlia de Ronçana, el centre més ben valorat pel jurat. La Secció Filològica havia fet una crida a professors i alumnes de català d’arreu a jugar amb la llengua i recollir paraules i expressions que fessin servir habitualment però que no sortissin als diccionaris. Els acadèmics també van fer la seva tria, l’expressió ‘Estàs boig o pessigues vidres?’ La Torre De Barcelona


Serveis integrals de la construcció

A Bauen estem compromesos amb la qualitat

Ens encarreguem de (REFORMES) tot el procés de la Bauen reforma del seu habitatge, oferint un servei que garantirà la seva tranquil·litat i satisfacció

Via Augusta, 125, 4t 8a 08006 Barcelona · T. 937 976 175 info@bauensl.com · www.bauensl.com


LOCAL

Llicència d’obres concedida L’Ajuntament ha concedit la llicència d’obres de la Sagrada Família a la Junta Constructora, que estableix les condicions per a la construcció de la basílica. D’aquesta manera es regularitza un assumpte pendent des que es va sol·licitar la llicència a l’ajuntament de Sant Martí de Provençals el 1885, fa més de 130 anys. La llicència neix d’un acord entre l’Ajuntament i la Junta Constructora, en què la Sagrada Família es compromet a aportar 36 milions d’euros per finançar les despeses municipals que generen les seves activitats. Per la seva part, la Junta es compromet a pagar un total

Sis milions de visitants

de 4.627.074,03 euros, provinents de Construccions, Instal·lacions i Obres.

El Mercat de Sant Antoni ha rebut 6.021.186 visitants en el primer any de funcionament després de la rehabilitació integral de l’equipament. Dotze mesos després de l’obertura la xifra de persones que entren al mercat s’ha estabilitat entorn les 400.000 vistes al mes.

La llicència preveu una gran rehabilitació amb augment de volum i l’execució de les obres d’edificació del temple. El sostre màxim edificable a la parcel·la és de 53.495,61 m2. Pel que fa a les dues plantes soterrani, la -2 ocupa parcialment els xamfrans de Mallorca amb Sardenya i Marina, i conté magatzems i instal·lacions de l’edifici. A la planta -1 hi consta la cripta, galeries sota la nau principal i instal·lacions. Està previst que el temple es construeixi per etapes, amb la data límit de l’any 2026 per a l’execució total.

Afluència a Sant Antoni Comerç Més enllà dels visitants que ha rebut el propi Mercat de Sant Antoni, la posada en marxa de l’equipament ha tingut un notable efecte d’atracció en els comerços del barri de Sant Anto-

ni. Des que el mercat va començar a funcionar el nombre de visites s’ha incrementat en 10 milions respecte el mateix període de l’any anterior, és a dir un 22,23% més, passant de 46.585.465 visites a 56.943.775. D’aquestes visites, el 44% han estat veïns de l’entorn i el 56% visitants de fora del barri. Després de 9 anys d’obres, el mercat compta amb 226 establiments, dels quals 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibre.

Nou espai lúdic, i aquàtic

La foto del mes

La platja de l’Eixample ha tancat però l’Ajuntament ha habilitat un nou espai per a l’esbarjo aquàtic als entorns del parc de Joan Miró. Es tracta d’una zona lúdica amb jocs aquàtics pensada per a un ús familiar i sobretot pensada per a l’esbarjo dels més menuts, ja que els jocs estaran dissenyats per a infants de 0 a 12 anys. L’espai, situat a les pistes poliesportives del parc de Joan Miró (c/ Aragó, 2) estarà distribuït en diferents zones en les qual es desenvoluparan propostes lúdiques amb l’aigua com a

Banderes blaves. Les platges de Barcelona mantenen el nivell en el repartiment de banderes blaves per tot Europa. Barceloneta, Mar Bella, Nova Mar Bella, Bogatell i Sant Sebastià i Sant Miquel s’han guanyat la màxima qualificació, que atorga anualment la Fundació d’Educació Ambiental.

protagonista i estaran dinamitzades pel personal de la instal·lació, de manera que es puguin generar dinàmiques que fomentin el joc. El nou espai lúdic amb jocs d’aigua podrà oferir un horari molt més ampli que el de la antigua “platgeta”, tancada per les quiexes dels veïns. Així, obrirà entre les 10 del matí i les 20h de la tarda tots els dies de la setmana (de dilluns a diumenge), i tindrà un aforament màxim de 120 persones (uns 60 infants més una persona acompanyant per cadascun d’ells).

Sempre al servei de les empreses de l’Eixample i proximitat Més de 30 anys al seu servei

(ASSESSORIES) 934 880 505 s! ADADE Truqui’n s eno

GABINET JURÍDIC · ASSESSORIA MERCANTIL-FISCAL-LABORAL AUDITORIES · RECURSOS HUMANS

L lám

Només amb un gran equip, es poden obtenir els millors resultats

NOU DOMICILI: CARRER MALLORCA, 214, ATIC-1º · www. adadebarcelona.es · e-mail: barcelona@adade.es 8 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


INVERSION INMOBILIARIA Y PATRIMONIO • EDIFICIOS • LOCALES • VIVIENDAS • SOLARES Con o sin inquilino no importa estado.

SI DESEA VENDER, contamos con el respaldo de tres fondos de inversión Valoración sin compromiso

(IMMOBILIÀRIA) Belt Real Estate SI DESEA INVERTIR, disponemos de inmuebles en rentabilidad Le ofrecemos una atención personalizada en función de su perfil de inversor. Mas de 20 años de experiencia en el sector

93 270 27 12 www.beltrealestate.es Barcelona. C. Granada del Penedés 19-21


Entra en el mundo kopik ¿Tienes un negocio y quieres ampliar su alcance comercial?

llegar a tus clientes, también llegarás a los suyos. Además, Kopik geolocaliza tu comercio de manera que todos los usuarios que busquen novedades en la App por zona o categoría, te encontrarán.

¿Te gustaría atraer nuevos clientes y fidelizar a los que ya tienes informando sobre tus productos, promos, descuentos y mucho más?

¿Cómo puedo analizar los beneficios?

¡Entonces Kopik es para ti!

Podrás medir el retorno, viendo qué repercusión ha tenido lo publicado en la App y mucho más.

¿Por qué Kopik? Porque la probabilidad de compra aumenta significativamente ya que te ayuda a mantener a tus clientes y a los que no lo son, informados de todas las novedades de tu negocio.

¿Cómo funciona Kopik? ¡Fácil y sencillo! Tus clientes y posibles clientes, además de visualizar las promos e información que publiques en nuestra App, la podrán encontrar en el mapa, marcarla como favorita o compartirla con sus amigos…

¿Cómo puede ayudarme kopik? Gracias a Kopik, una gran comunidad de usuarios podrá disfrutar de tus promos y todo aquello de lo que quieras informar.

Y con nuestro sistema de notificaciones, estarán informados a diario de las novedades.

¿Cómo gestiono mis promociones? ¡Créalas, Publícalas y Disfrútalas! Haz una foto de lo que quieras promocionar, descríbelo y publícalo. Una vez compartido, todos los usuarios de Kopik podrán disfrutar de tus promos. ¡Y lo puedes compartir automáticamente en tus redes sociales!

¿Cómo amplía Kopik el alcance comercial de mi negocio?

kopik-faldon-190x67.pdf

1

7/3/19

15:51

Al pertenecer a una plataforma online de la que también forman parte otros negocios, además de

¿Y todo esto cuánto me va a costar? Mucho menos de lo que te imaginas. ¡Sólo pagas por lo que publicas!

¿Eres una asociación o grupo de negocios? Pues podrías tener tu propia App, incluyendo todos los servicios de Kopik, pero con tu marca y colores corporativos. Es factible, y con los timings y costes más competitivos del mercado.

¿Te unes?

KOPIK T. 675 618 129 info@kopik.es www.kopik.es

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

(COMERÇ ONLINE) Kopik 10 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


SALUT

Les pantalles a la habitació baixen les notes dels alumnes La presència de pantalles a les habitacions dels nens els perjudica especialment en qüestions acadèmiques Sedentaris amb pantalles Una de les principals conclusions extretes de la recerca és la relació del sedentarisme amb la disponibilitat de pantalles o de material esportiu. Segons l’investigador de la Universitat de Cadis, José Castro, “el nombre de materials, equipaments i instal·lacions esportives disponibles en l’entorn es relaciona amb un menor sedentarisme i més temps dedicat a l’estudi.

Promoure l’esport a casa, limitar el número de televisions i evitar els ordinadors a les habitacions dels adolescents prevenen el sedentarisme. Són conclusions d’un estudi Els nens i adolescents amb portat a terme per investipantalles a les seves habigadors de la Universitat de tacions passen més temps Cadis, l’Autònoma de Madrid asseguts o estirats, i dediquen menys hores a l’estudi. La i el CSIC. Tots ells han reapresència de la pantalla hi litzat un mapa precís de les té molt a veure. Però hi ha condicions de l’entorn de les altres factors que hi contrifamílies per tal de determinar bueixen, com la configuració quins aspectes promouen el de la vivenda, la ubicació o la sedentarisme i el desinterès de tants adolescents. Especialmanca d’activitat física a la AF-Faldón Pensium 190x67mm_TrazArInc.pdf 1 11/4/18 ment a les grans ciutats. 11:59 llar, general.

C

M

Y

CM

MY

CY

La investigació també assenyala que les noies són més sedentàries i dediquen més temps a activitats educatives com llegir o estudiar. Els nois, en canvi, tenen més ordinadors, televisors i dispositius tecnològics als seus dormitoris. Tot i això, les noies passen més temps navegant per Internet o xatejant. L’estudi posa en relleu que, de les aproximadament set hores lliures que té un adolescent al dia, en dedica tres davant d’una pantalla i dues als estudis. D’aquí prové el sedentarisme i el risc de patir malalties cardiometabòliques a edats primerenques.

(GENT GRAN) Pensium

CMY

K

12 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Els jardins compten L’estudi ha comptat amb la participació de gairebé mil sis-cents joves d’entre 9 i 18 anys als quals se’ls ha mesurat l’activitat física per mitjà d’un acceleròmetre, durant una setmana. Amb els resultats han pogut radiografiar la imatge global dels hàbits juvenils amb diferents paràmetres. Per tal d’elaborar un mapa precís de les condicions en les quals habiten els joves, els participants van completar un qüestionari amb informació sobre els seus hàbits quotidians i el seu nivell social, cultural i econòmic. D’aquesta manera, els investigadors van incloure les característiques bàsiques de l’habitatge, la percepció del veïnat, la quantitat d’equipaments esportius a les llars i els dispositius trecnològics existents. Per exemple, disposar de jardí a casa fa que els nois naveguin menys per Internet. I tenir un veïnat que consideren favorable fa que les noies juguin menys a videojocs. La Torre De Barcelona


UNA ASSEGURANÇA MÈDICA DISPOSADA A PASSAR TOTA LA VIDA AMB TU ES DISTINGEIX PER ALGUNA COSA: UN GRAN COR. El meu besnét, la meva néta i la meva filla tenen la mateixa assegurança que jo: Clínicum. Saber que a Clínicum són sensibles a les particularitats de cadascú, inspira confiança. A més, et garanteixen des del primer dia i per escrit que mai no et donaran de baixa, ni per edat ni per despesa sanitària. Tranquil·litat per sempre, passi el que passi. Quantes assegurances mèdiques prenen aquest compromís?

Clients? Persones

(ASSEGURANCES) Clínicum Assegurances

93 237 11 22 www.clinicum.es

Família d’Aurora N. Assegurada des de 1977


PROPOSTES

PSICOLOGIA

Un de cada 3 morts té més de 65 anys

Els taxis ofereixen un preu tancat El sector del taxi comença a actualitzar-se abans que contraataquin de nou els anomenats VTCs, encapçalats pels populars Uber i Cabify. El Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona acaba d’aprovar una Tarifa de preu tancat, que s’incorporarà al sistema actual. Això sí, es podrà contractar únicament a través de les aplicacions habituals emprades pels taxistes.

Des de l’1 de gener fins al 31 maig de 2019, 66 persones han mort en 63 accidents mortals a les carreteres catalanes. Aquesta xifra de víctimes mortals representa una reducció del 10% respecte el mateix període de l’any passat. És una millora, sí, però tampoc no cal emocionar-se.

Quant als dies de la setmana, el 65% dels morts a les carreteres catalanes, 43 de les 66 víctimes mortals, han estat entre divendres i diumenge.

Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

Col·lectius vulnerables

Pel que fa a l’edat de les víctimes mortals, destaca que gairebé una tercera part, 21 dels 66 morts tenen més de 65 anys. Hi ha més víctimes entre les persones grans que entre els més joves, per exemple, amb 16 morts en la franja entre 15 i 34 anys.

A més, convé destacar que pràcticament la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.

De les 66 persones mortes, també un terç són víctimes de col·lectius vulnerables: 18 motoristes, 3 ciclistes i 5 vianants. Convé destacar que aquest mes de maig el nombre de motoristes morts iguala el de l’any passat, 18; un fet preocupant amb l’arribada del bon temps, quan augmenta la circulació dels vehicles de dues rodes.

Només per app La nova tarifa serà de lliure elecció per part de l’usuari del servei, qui podrà optar sempre pel preu tancat o bé decantar-se per fer el trajecte amb taxímetre. Si s’escull la Tarifa de preu tancat, únicament s’haurà d’introduir l’origen i la destinació del viatge en el dispositiu mòbil. Entrarà en vigor en els propers dies. Aquesta nova tarifa es basa

en una baixada de bandera i en un preu per quilòmetre recorregut, que integra el component de temps i de distància de la tarificació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements. L’import és el resultat de l’aplicació dels preus ja aprovats per al 2019. L’Institut Metropolità del Taxi ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de taxi associades avui a les noves tecnologies. També per incentivar les empreses intermediàries del servei de taxi que ja fan ús d’aplicacions mòbils. Amb aquest nou pas es vol donar més transparència al sistema tarifari i, especialment, donar a l’usuari la possibilitat de conèixer de forma anticipada l’import que pagarà al finalitzar el trajecte en taxi. La Torre de Barcelona

La Torre de Barcelona

banner juny marques.pdf 1 04/06/2019 17:53:16

C

M

Y

CM

MY

CY

ESCANEGEM ELS TEUS RECORDS FOTOGRÀFICS A DIGITAL

(LLAR) Videolab

Diapositives - Negatius - Fotografíes de paper

CMY

Més de 35 anys d’experiència

K

Santaló, 133 · 93 200 54 00 · www.videolab.es · www.videosolucions.com

14 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


Nuestra propuesta en el dolor del hombro cuando la cirugía no es la solución

El sistema musculoesquelético puede lesionarse como consecuencia de la descompensación entre el trabajo realizado y una reducida capacidad regenerative del organismo. Así aparecen áreas con dolor persistente como: la tendinitis del manguito rotador, la capsulitis o la bursitis del hombro. ¿Conoces los nuevos tratamientos para aliviar tu dolor musculoesquelético? En

Clínica del Dolor El Pilar realizamos los mejores tratamiento del dolor de mínima invasión utilizando control de imagen con ecografía o escopia y sin necesidad de ingreso hospitalario.

crecimiento con acción regeneradora y antiinflamatoria.

en estructuras donde la RF convencional no puede usarse.

Tratamiento con Medicina Regenerativa

Tratamiento con Neuromodulación mediante Radiofrecuencia Pulsada La neuromodulación del dolor con radiofrecuencia es una técnica bien conocida para aliviar el dolor. Ahora también es posible aplicarla en otras localizaciones dolorosas como en los nervios del hombro.

Los modernos equipos de neuromodulación son guiados con la precisión de la escopia RX y la ecografía de alta resolución hasta la diana terapéutica para conseguir la máxima eficacia y la mínima molestia en el paciente. El complemento de la sedación endovenosa permite al paciente permanecer colaborador y confortable.

Efectuamos el diagnóstico ecográfico con aparatos de alta resolución que permiten valorar el grado de la tendinopatía y infiltrar soluciones de medicina regenerativa. Utilizamos principalmente Plasma Rico en Plaquetas (PRP) o ácido hialurónico. EL PRP obtenido centrifugando la sangre del propio paciente se infiltra en la articulación o tendón afectado para que libere los factores de

Concretamente utilizamos la denominada Radiofrecuencia Pulsada (PRF) en la que se genera un campo electromagnético y una temperatura máxima de 40-42ºC. Como ventajas de la PRF hay que destacar que no es destructiva, y por ello está indicada en casos de dolor neuropático o

CLÍNICA DEL DOLOR HOSPITAL EL PILAR C/Balmes, 271, 1ª Planta Despacho 106 T. 93 218 14 58 www.clinicadolorpilar.com

CLÍNICA DEL DOLOR Grupo

(CLÍNIQUES) Clínica del Dolor

Bloqueos Centrales: Epidural e Intradural Radiofrecuencia Columna Vertebral: Facetaria · Discal · Foraminal

Ozonoterapia: Periférica, Discal, Articular y General Radiofrecuencia nervios periféricos y Articulaciones Bloqueo sistema nervioso simpático - Terapia Manual y Física Acupuntura y Electroacupuntura - Tratamientos farmacológicos Infiltraciones articulares - Bloqueos nervios periféricos Infiltraciones guiadas por ecografía - TNS - Iontoforesis Dr. C. de Barutell - Dr. F. Domingo - Dr. R. Rodriguez C/Balmes, 271, 1ª Planta Despacho 106, · T.93 218 14 58 · www.clinicadolorpilar.com · Visitas: De lunes a jueves (mañana y tarde) www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 15


CONSUM

Els consumidors demanen una baixada sense limitacions de l’IVA de l’electricitat L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat al nou Govern la rebaixa de l’IVA de la factura de la llum. Volen que Pedro Sánchez segueixi la línia de la reducció al 6% de l’IVA aprovada recentment a Portugal. Tot i això, l’organització posa en relleu la insuficiència de la mesura portuguesa – ja que només s’aplica al terme fix i està limitada a llars amb potència per sota de 3,45 quilowatts – i demana al Govern espanyol una baixada àmplia i sense limitacions.

Primera necessitat Entre les mesures que demana l’OCU hi ha l’aplicació d’un IVA reduït a l’electricitat, ja que es tracta d’un servei de primera necessitat i el tipus impositiu del 21% hauria de

Les llars espanyoles paguen de mitjana 815 euros a l’any, dels quals 141 euros corresponen a l’IVA. Reduir-lo al 10% suposaria un estalvi de 67 euros a l’any sense comptar l’eliminació de l’Impost de l’Electricitat, que penalitza la factura en un altre 5,11%.

La rebaixa efectiva de l’IVA de l’electricitat que demana l’OCU suposaria un estalvi real en la factura de l’energia. revisar-se a la baixa. Segons l’organització, no és admissible que un servei essencial, que necessita un mecanisme

addicional de protecció com el Bo Social i Tèrmic, tingui un impost tan elevat, com passa actualment.

(ESTÈTICA) Walden Essence

16 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Així doncs, l’OCU demana al nou Govern valentia i fermesa per reformar el mercat elèctric i proposa, en el marc de la seva campanya #quieropagarmenosluz, una sèrie d’iniciatives per a donar-li la volta al mercat en favor dels usuaris. Entre les accions més destacades trobem una nova edició de compra col·lectiva d’electricitat i gas per ajudar als consumidors a entendre i estalviar en la seva factura. La Torre De Barcelona


Especial Gent Gran


GENT GRAN

Participar en la vida pública allarga la vida dels més grans Un estudi certifica que la participació cívica millora la salut física i mental de les persones més grans de casa dable. Així ho explica l’autor de l’estudi, Rodrigo Serrat: “La participació està en totes les polítiques per a promoure l’envelliment actiu perquè ens trobem davant d’un escenari de doble guany: no només millora la comunitat, sinó que millora la pròpia salut”. Les formes col·lectives de participació més investigades són les de participació social, especialment el voluntariat. No obstant, altres activitats molt comunes com ajudar amics o veïns, acudir a manifestacions o recollir signatures per a una causa social, s’han investigat molt poc.

La clau és que la participació sigui voluntària i en alguna causa social o política. Les ajudes familiars no compten. La participació cívica de les persones de més edat s’ha relacionat estretament amb una millora de la funció cognitiva i de la salut física i mental. Aquesta és la principal conclusió a la qual han arribat els investigadors liderats per Rodrigo Serrat, investigador post doctoral del Grup de Recerca en Gerontologia de la Facultat de Psicologia de

la Universitat de Barcelona, després d’analitzar els treballs publicats en aquest àmbit al llarg dels últims 55 anys.

Envellir amb salut Una de les prioritats dels programes d’organitzacions com l’ONU o la Comissió Europea és la participació cívica com a element clau per aconseguir un envelliment actiu i salu-

Baixa participació Les dades de participació cívica a Espanya són molt baixes, al contrari, per exemple, dels països nòrdics. Rodrigo Serrat explica que la gent gran espanyola participa molt poc en voluntariats o tasques polítiques com ser membre d’un partit, però que en canvi, la participació és molt “familiarista”. Es a dir, que “l’ajuda se centra en cuidar a membres de la pròpia família” i, per tant, aquestes activitats no entrarien en la definició de

participació cívica ja que “el component de voluntarietat podria estar en dubte”.

Perfil votant Normalment, la gent gran compromesa amb l’acció ciutadana, especialment en l’àmbit polític, són persones sanes, amb un nivell de vida educatiu alt, temps, ingressos i amb determinats recorreguts vitals que els permeten entendre la lògica de les organitzacions. La resta, però, no queda representada en els estudis. Segons l’equip d’investigadors, incloure les perspectives de gènere, raça i orientació sexual a la recerca ajudaria a entendre la problemàtica dels diferents col·lectius. En aquesta línia, molts estudis avancen que a l’any 2050 un terç de la població espanyola tindrà més de seixanta anys i que no estaran involucrades en aspectes clau per definir el futur de la comunitat. Per això les polítiques públiques no haurien de pensar en un col·lectiu abstracte i pensar en el context i les diferències de cada grup. Ariadna Morales

(RESIDÈNCIES) Hotel Residència Ficus 18 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona


GENT GRAN

Gairebé 2 milions d’ancians no tenen família i se senten molt sols Actualment el 18% de la població espanyola supera els 64 anys. I d’aquests, gairebé dos milions viuen sols segons les dades de la fundació Grandes Amigos. La solitud en la tercera edat s’ha convertit en un problema familiar i social, ja que els fills es preocupen pels seus progenitors tot i que volen mantenir la seva independència.

funciona correctament és confirmar que segueixen les seves rutines diàries, com per exemple anar al mercat o sortir a passejar. Lligada a la depressió trobem el factor de la distància, que pot arribar a causar ansietat als fills per preguntar-se què estarà fent o si es trobarà bé.

Entre les principals situacions que més preocupen Els fills que tenen pares de més de 64 anys es als fills trobem la salut. La preocupen en primer lloc per la salut, seguida inquietud s’incrementa si els ancians viuen sols, per això d’altres factors emocionals com la depressió. és important que disposin de la informació necessària Molts joves tenen por que per utilitzar, per exemple, la cia en cas de patir alguna els seus pares pateixin caiguda o accident. teleassistència o aplicacions depressió sense ells ser-ne Un altre punt a tenir en com Safe365 que permeten compte és la depressió, que conscients. Una bona maconnectar de forma ràpida amb els serveis d’emergènva molt unida a la solitud. nera d’assegurar-se que tot 190x137_EnCasaContigo_barcelona.pdf 1 9/11/18 9:32

Amb tota la cura que necessites, a casa. C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

Per últim trobem la sensació de fracàs com a fills, ja que quan són els fills els que han de cuidar als pares molts desenvolupen por al fracàs i a no estar a l’alçada. De fet, es bastant habitual que s’auto exigeixin tasques impossibles pel seu dia a dia o fins i tot renunciïn a la seva pròpia vida per dedicar-se als seus pares. La Torre De Barcelona

Sanitas Mayores està En casa contigo, per què puguis seguir tenint les millors cures a la teva llar, amb consell expert 24x7x365 d’un equip multidisciplinar especialitzat en l’atención al major.

(RESIDÈNCIES) Sanitas Residencial

900 494 792 sanitasencasacontigo.es

K

www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona · 19


El Pilar, un hospital pròxim amb la missió d’oferir una atenció integral al pacient altre dels puntals de l’activitat assistencial. Amb més de 16.000 consultes i 1.800 intervencions realitzades durant el 2018, el servei s’estructura en diverses unitats segons les diferents especialitats traumatològiques i també amb una unitat molt consolidada d’atenció a accidents de trànsit.

Situat en ple carrer Balmes, l’edifici de l’Hospital El Pilar és una silueta totalment recognoscible pels veïns que acudeixen des de fa anys a cuidar la seva salut en el centre. Es tracta d’un dels centres mèdics més emblemàtics de la sanitat privada de Barcelona. L’Hospital El Pilar del grup Quironsalud compta amb una llarga història que comença l’any 1893 quan es va crear com una institució de la Congregació de les Germanes de la Caritat de Santa Ana per a donar assistència a mariners i persones sense recursos de la ciutat. L’Hospital ha iniciat un procés de renovació i modernització amb la introducció continua de millores amb l’objectiu de garantir el seu compromís d’oferir uns serveis mèdics-quirúrgics d’alta qualitat i consolidar-se com un dels referents sanitaris de la ciutat. La tradicional missió de l’Hospital El Pilar és aconseguir una atenció integral al pacient, des del punt de vista humà i assistencial, tancant així el cercle de millora contínua. La clínica és un centre d’excel·lència, orientat al pacient, amb gran projecció en la seva comunitat i format per un conjunt de professionals que estan compromesos amb aquests principis. Els valors que conformen el nostre senyal d’identitat són: la qualitat, l’atenció individualitzada i l’excel·lència sanitària. Tot això unit a l’alta qualificació del seu equip facultatiu, que compta amb moderns mitjans tècnics al servei del pacient. La situació del centre al nucli de Barcelona, ben comunicat per transport públic, converteix a l’hospital en un centre sanitari de fàcil accés. El centre hospitalari té més de 21.000 metres quadrats, 163 habitacions, àrea d’ur-

Promoció de la docència i la recerca mèdica Quirónsalud és el grup hospitalari líder a Espanya i, juntament amb la seva matriu Fresenius-Helios, també a Europa. Compta amb més de 40.000 professionals en més de 125 centres sanitaris, entre els quals es troben 47 hospitals que ofereixen a prop 7.000 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.

gències d’adults i pediàtriques 24 hores i disposa d’un ampli ventall d’especialitats mèdic-quirúrgiques entre les quals destaquen la Traumatologia, la Pediatria, la Cardiologia o la Urologia entre altres. Recentment, en el marc de l’objectiu del centre d’oferir una atenció integral als seus pacients, l’hospital ha incorporat un servei de Neurologia i Neurocirurgia. A més, l’hospital és ben conegut a Barcelona per l’àmplia experiència dels seus professionals en l’àrea matern-infantil.

Un hospital per a les famílies L’hospital atén més de 30.000 urgències a l’any en un espai renovat, dissenyat estratègicament per a oferir un servei més àgil, especialitzat i eficaç. En la seva aposta per convertir-se en un hospital per a les famí-

20 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

lies, pròxim i de confiança, des de fa tres anys el centre disposa també amb un servei d’urgències pediàtriques obert cada dia de l’any. I el nombre d’urgències pediàtriques ateses contínua creixent any rere any. Sense anar més lluny durant el 2018 el servei d’urgències va triplicar el nombre de nens atesos respecte a l’any anterior. El Servei de Pediatria compta també amb un servei de consultes externes en les quals pediatres i personal d’infermeria especialitzat acompanyen al pacient pediàtric des del seu naixement fins a l’adolescència tant en el seguiment del seu desenvolupament i creixement com per a atendre qualsevol de les patologies mèdiques i quirúrgiques més freqüents. El Servei de Traumatologia i Cirurgia ortopèdica és un

Així mateix, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves recerques. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant més de 1.600 projectes de recerca en tota Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una labor capdavantera, sent pioners en diferents especialitats com a oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre altres. Més informació a: www.quironsalud.es/pilar/ca

HOSPITAL EL PILAR Balmes 271 T. 932 36 05 00 www.quironsalud.es/pilar


GRANS EN

QUALITAT DE VIDA (RESIDÈNCIES) En cura, en experiències Orpea Residències i en benestar. L’objectiu de les residències, centres de dia i apartaments ORPEA és mantenir les capacitats físiques i cognitives dels nostres residents. Per això oferim programes d’animació sociocultural, rehabilitació i fisioteràpia, unitats especialitzades per a l’atenció de demències i tot tipus de serveis adaptats a cada necessitat.

ORPEA CIUTAT DIAGONAL RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA Avinguda La Miranda 8 - 16 APARTAMENTS AMB SERVEIS Carrer d’August Font i Carreras 13 08950 - Esplugues de Llobregat Barcelona - 936 110 333 ORPEA BARCELONA GUINARDÓ RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA Ronda de Guinardó, 48-50 08025 - Barcelona 934 463 908 ORPEA SANT CUGAT DEL VALLÈS RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA Passeig Sevilla,1 Mirasol 08195 - Sant Cugat del Vallès Barcelona - 935 877 200

APARTAMENTS AMB SERVEIS Amb una o dues habitacions per a estades temporals, períodes de vacances, o com a residència permanent. Amb espais comuns, un exclusiu restaurant i un ampli catàleg de serveis sanitaris, hotelers, culturals ... Amb excel·lents instal·lacions, entorns exclusius i les millors comunicacions. Comprovi-ho. Truqui’ns per concertar una visita.

www.orpea.es

HI HA UN CENTRE ORPEA MOLT A PROP DE VOSTÈ: ALACANT BARCELONA CANTABRIA CIUTAT REAL CÒRDOBA GRANADA HUELVA JAÉN LA CORUNYA LA RIOJA LLEÓ LUGO MADRID MÀLAGA MÚRCIA SEVILLA VALÈNCIA VALLADOLID SARAGOSSA


Aprendre per transformar El proppassat 25 de maig vàrem celebrar la XXXI Jornada Pedagògica de l’Escola Pia de Catalunya. La Maria Nieves Tàpies, especialista mundial en projectes d’Aprenentatge i Servei (en endavant APS), va posar en valor, davant de més de 500 docents de les nostres escoles, la importància d’aquestes iniciatives i del seu correcte procediment perquè realment transcendeixin l’aula i l’escola. La interrelació dels projectes APS amb el nostre projecte SUMMEM i altres iniciatives pedagògiques que estem duent a terme a diferent escala i etapes a la nostra escola de Sarrià, és indubtable. Ara cal ajustar per transformar. M’explico. De vegades tendim a generalitzar i banalitzar l’Aprenentatge. Pregunto: tot l’aprenentatge és transformador? De forma utòpica podríem respondre que sí, però realment no és cert. Tots podem posar exemples en què un mal ús del coneixement ha tingut terribles conseqüències per la humanitat. L’aprenentatge esdevé transformador quan allò que aprenc canvia la meva percepció de la vida i provoca un canvi positiu en les meves decisions i una millora en el meu entorn. Si és així, realment aprofito el coneixement per transformar el món, objectiu prioritari de la nostra Missió escolàpia. Els programes d’Aprenentatge i Servei han de donar resposta a necessitats del nostre municipi, no a les nostres pròpies. Si és així, l’alumnat s’implica en el projecte i esdevé protagonista per arribar a un producte final transformador. No es queda en un aprenentatge individual i egoista. Fixeu-vos-hi, a més d’aprendre contingut, el nostre alumnat està actuant de forma ètica. El Summem, els projectes d’APS que duem a terme en diferents cursos i etapes, l’aprenentatge basat en problemes i que prioritza l’experimentació, realment ajuden al nostre alumnat a treballar

cooperativament, buscant solucions a reptes i problemes del dia a dia. Apliquem matemàtiques, tecnologia, llengües o habilitats artístiques i tecnològiques de forma conscient i significativa. El resultat és motivador i esdevé significatiu, i per aquesta raó no s’oblida. Treballem continguts curriculars alhora que competències personals i interpersonals: creativitat, treball en equip, iniciativa... les anomenades SOFT SKILLS que cada cop prenen més rellevància, ja que són habilitats HUMANES que sempre ens diferenciaran de les màquines. En una societat on el desenvolupament tecnològic està transformant les nostres vides i relacions, les carreres tècniques estan incorporant l’assignatura d’Humanitats als seus currículums per sensibilitzar l’alumnat actual de la importància d’aprendre èticament. Els alumnes de l’Escola Pia ho portaran de sèrie. Repasso l’Instagram, Twitter i WEB de la nostra Escola i veig talls de vídeos i fotografies que expliciten com anem pel bon camí, i estem aportant al nostre alumnat aquest valor afegit que com a pares, mares i mestres perseguim. Recordeu la dita: “explica i oblidaran, fes-los fer i aprendran més, emociona’ls i els hi quedarà per sempre”. M’enorgulleix l’augment de premis i reconeixements aconseguits pels nostres alum-

22 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

nes. I m’enorgulleix encara més l’increment de la seva participació en el Consell de districte, en activitats amb entitats del barri o en projectes comunitaris. S’hi presenten cada cop més i donen valor, més enllà del coneixement que els aporten aquestes experiències, a moltes altres vàlues que hem comentat en aquestes línies: la seguretat en ells mateixos, l’emprenedoria o el compromís per fer quelcom que ajudi a l’entorn. El valor de la solidaritat i no d’una beneficència que no t’involucra amb les persones a les quals ajudem, és la clau per a la transformació social. Recordo la definició de fill del Nobel de literatura José Saramago: “Fill és un ésser que Déu ens va prestar per fer un curs intensiu de com estimar a algú més que a nosaltres mateixos, de com canviar els nostres pitjors defectes per donar-los els millors exemples i, de nosaltres, aprendre a tenir coratge.... de la incertesa

d’estar actuant correctament i de la por a perdre una cosa tan estimada. Perdre? Com? És nostre? No, va ser tot just un préstec... EL MÉS PREUAT I MERAVELLÓS PRÉSTEC; ja que són nostres només mentre no es poden valdre per si mateixos. Després pertanyen a la vida, al destí i a les seves pròpies famílies.” Ja que estaran amb nosaltres només un temps, fem que sigui tan valuós que els marqui per a tota la vida. Aquest és el nostre repte i compromís a l’Escola Pia Sarrià Calassanç. Jose Martín Director de l’Escola Pia Sarrià-Calassanç

ESCOLA PIA SARRIÀ-CALASSANÇ Immaculada, 25-35 08017 Barcelona T. 93 212 09 08 http://sarria.escolapia.cat


FORMACIÓ PROFESSIONAL D’ESPORTS Cicle Formatiu Grau Mitjà

CAFEMN CONDUCCIÓ D’ACTIVITATS FÍSIQUES I ESPORTIVES EN EL MEDI NATURAL

Cicle Formatiu Grau Superior

EASE

ENSENYAMENT I ANIMACIÓ SOCIOESPORTIVA

(ESCOLES) Escola CONDICIONAMENT Pia Sarrià-Calassanç Cicle Formatiu Grau Superior

FÍSIC

FITNESS & WELLNESS Formació Professional Grau Superior

NUTRICIÓ ESPORTIVA DIETÈTICA ENFOCADA A L’ESPORT Formació Professional Grau Superior

TURISME ESPORTIU

VINE A CONEIXE’NS PORTES OBERTES 19 DE JUNY A LES 15 h

AGÈNCIES DE VIATGES I GESTIÓ D'ESDEVENIMENTS

c/Immaculada, 25-35. 08017 Barcelona

infosarriafp@escolapia.cat

932 120 908

www.escolapiafp.cat

2 DE JULIOL A LES 15 h


LIKES

Festival de cinema lliure

El dolor

Desena edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, un referent del cinema i la cultura lliure que se celebra del 25 al 29 de juny al MACBA, i també en altres espais de la ciutat. Un festival farcit d’històries que ens toquen, ens transformen i mobilitzen. I que revindica la llibertat de transmissió de continguts.

Ariadna Gil torna als escenaris de Barcelona al capdavant d’El dolor, una commovedora obra de l’autora francesa Marguerite Duras, dirigida per Lurdes Barba. La podeu veure a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya fins al 30 de juny.

En total es presenten mes de vint propostes cinematogràfiques centrades en la lluita pel dret a l’habitatge, la defensa de la salut comunitària, la protecció dels béns comuns, la resistència a l’augment incontrolat del turisme a les ciutats o la denúncia del racisme i la intolerància. Totes les sessions són gratuïtes.

L’actriu dóna veu a la pròpia Duras en un text en clau autobiogràfica. És una colpidora introspecció en la intimitat de l’escriptora, amb totes les seves contradiccions, que alhora dissecciona les convulsions d’una època carregada de dolor, amb extrema delicadesa i sense cap mena de grandiloqüència. Si heu llegit Duras ja sabreu a què atenir-vos, i si no la coneixeu El dolor és una bona manera de descobrir el seu univers.

Cançó per tornar a casa

Tramoie

T de Teatre estrena un nou espectacle, Cançó per tornar a casa, escrit i dirigit per Denise Despeyroux, una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. El muntatge, una fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama, es podrà veure del 2 al 28 de juliol a la Sala Beckett, fins el marc del Festival Grec.

Si us agrada l’art contemporani hi ha llocs de Barcelona on podeu degustar-lo tranquil·lament i molt a prop dels artistes. És Piramidón, un centre d’exposicions on resideixen alguns dels artistes més descatas del panorama contemporani.

Aquesta és la història de tres ex actrius unides per l’èxit i separades pel fracàs, que es retroben després de 25 anys. Decideixen començar de nou, totes juntes, i encarreguen una producció teatral a un dramaturg escocès que apareix sobtadament a les seves vides. Però aquest personatge estrambòtic i la seva ajudant no són exactament gent de teatre...

24 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Fins al 2 d’agost podeu veure Tramoie, la nova exposició de l’artista Rossanna Casano. La paraula, una italianització inconscient de la paraula tramoies fa referència a un entramat metafòric que subjecta fràgilment diversos cossos en moviment. Casano teixeix un recorregut entre la figuració i l’abstracció que ens parla de la relació imprescindible entre la part i el tot.


2 1r7s yea

(ESCOLES) Santa Clara International School

SANTA CLARA INTERNATIONAL SCHOOL santaclaraic.com 932 12 35 93 C/Pomaret 17-19, Barcelona


Faldilles de Zas Store, biquini i banayador de Scots Corsetería

Estil d’estiu Bikini o banyador? Què es porta aquest estiu? I com ho combinem? Enguany hi ha novetats, com els biquinis de cinta adhesiva, presentats a Miami per Joel Álvarez. Però també tornen altres tendències que no passen de moda, com les flors, l’estil marine, l’animal print, el retro, volants, tribal, ratlles, cut out o surfer. Us donem un parell de consells per destacar en qualsevol dels fantàstics rooftop amb piscina de Barcelona com el del The Corner Hotel.

Zas Store

El banyador és ideal per aquestes situacions. Redueix volum de l’abdomen, també amb les calces de tall retro i teixits gruixuts. Els negres i acabats mates són els colors que més afavoreixen, si vols dissimular. Els estampats donen al look un efecte volum estratègic. Fixa’t bé en la idea que proposa Scots Corsetería. Torna i molt fort l’estètica esportiva! Combina els banyadors d’estil anys 90, com les protagonistes de vigilants de la platja, en vermell que activa el bronzejat, amb Zas Store. Aquesta marca ens dóna unes opcions molt actuals amb teixits militars i molt versàtils. Podeu portar-les al pàdel, al tennis, però també a la piscina. No deixaràs a ningú indiferent, amb el look animal print. A més, el tall de les faldilles Zas és còmode i realça la figura. Combina-les amb biquinis estampats de més colors fluors per prendre el sol tot el dia i destacar el color de la pell. Marques: ZAS store www.zasstore.com @zas.cat SCOTS Arimon, 6 www.corseteriascots.com @scotscorseteria Models: Irene i Vladimira by AQ&VM Models. www.ainhoaquiroga.com Foto: Giovannni Randazzo @giovannirandazzoph Estilista: Esther Magrinyà @workbysther Maquilladora: Malena Muñoz @bymalenaxiaoting Lloc: The Corner Hotel. Mallorca, 178. VERONICA MAYA Cool Hunter @veronicamaya Scots Corsetería


(DECORACIÓ) Shido Habitat

D I S S E N Y S I N T E G R A L S - M O B I L I A R I A M I D A - PA P E R S P I N TAT S - C O R T I N E S - I L· L U M I N A C I Ó - M ATA L A S S O S

XES I A B E R 40% l F i n s ees c o m p t e de d

preu mínim garantit

presa de mesures

realització del projecte 3d i presentació amb vr

treballs d'electricitat i pintura

col·locació de parquet, cortines i paper pintat

instal·lació gratuïta del mobiliari *

finançament personalitzat

P E R C O N È I X E R M É S V I S I TA w w w . s h i d o h a b i t a t . c o m c a r d e n a l v i v e s i t u t ó , 6 3 - 0 8 0 3 4 , s a n t g e r v a s i - b a r c e l o n a - 6 8 0 8 1 2 9 9 4 -i n f o @ s h i d o h a b i t a t . c o m


ACTUALITAT

Tres carrers de Barcelona, entre les 10 vies comercials més transitades d’Europa Barcelona és una de les ciutats d’Europa amb més vies comercials transitades. De fet, tres dels seus carrers es troben a la llista de les deu vies comercials més transitades. Així consta a l’informe publicat per TC Group Solutions, que ha analitzat el trànsit de vianants d’un total de 100 carrers de vuit països europeus a través de 10 mil sensors de comptatge. En el quart lloc a la llista trobem el carrer Pelai que rep una mitjana diària de 14 mil vianants. La cinquena posició és ocupada per Portaferrisa, amb un total de 13.800 vianants, seguida de l’avinguda Portal de l’Àngel, el carrer comercial més gran de l’estat que es troba a sisena posició amb uns 12.200 vianants cada dia.

Els carrers més transitats d’Europa són a Londres: Carnaby Street i Brompton Road. Però Barcelona hi ha col·locat tres carrers entre els deu més visitats.

Les vies més transitades del continent es troben a Londres: Carnaby Street i Brompton Road. Espanya és el segon país amb més trànsit de vianants als carrers comercials, només per sota del Regne Unit. Al final de la llista hi ha la Rua do Loreto, de Lisboa, i Via Toledo de Nàpols a Itàlia.

Altres carrers d’Espanya molt transitats serien la Gran Via de Madrid, el Carrer Tetúan de Sevilla i el carrer Preciados ubicat també a Madrid. Entre els resultats de l’informe destaca el carrer Major de Lleida, situat com el més rendible d’Europa, cosa que

significa que, segons l’estudi, és el més atractiu per als comerciants. El carrer rep una mitjana de 8.076 vianants diaris i el preu per metre quadrat anual rondaria els 485 euros, el preu més econòmic de les 100 ciutats analitzades. La Torre de Barcelona

L’última moda a Youtube: despullar-se per guanyar likes La policia ha desenvolupat un operatiu contra la difusió online de material sexual publicat i produït pels propis menors amb l’objectiu de guanyar likes i seguidors.

Els likes estan molt cotitzats a Internet. I són decisius per triomfar a les xarxes. Els adults ho solucionen comprant seguidors però els menors ho tenen més difícil. L’ànsia per aconseguir-ne porta a molts joves a fer servir les anomenades selfies sexuals.

Aquesta pràctica consisteix en enregistrar vídeos despullat o en postures suggerents, sol o amb amics i publicar-ho al compte de Youtube per aconseguir més likes. La policia ja ha advertit que els casos augmenten prou ràpid com per parlar d’una moda.

28 · www.latorredebarcelona.com - www.facebook.com/latorredebarcelona

Aquest contingut esdevé perillós especialment per l’atracció de pedòfils.

Operació policial En l’operació Liberi s’ha identificat a 110 menors d’entre 2 i 13 anys que apareixen en els vídeos pujats a la xarxa.

En el cas dels més petits, hi participa algun adult de l’entorn familiar que enregistra els seus fills i els penja a Internet. En altres casos aprofiten els moments d’intimitat al bany o a l’habitació per enregistrar aquestes imatges per augmentar els seguidors a Instagram, Twitter, Youtube i Periscope. Tot i que el material gravat no és pornogràfic ni existeix cap mena d’explotació sexual, la Policia assegura que les imatges són impròpies i, per tant, material gratuït per als pedòfils. En la majoria dels casos, els pares desconeixien que els seus fills s’havien gravat i que ho havien pujat a Internet, però sí que sabien que eren usuaris a les plataformes. La Torre de Barcelona


(ESCOLES) Colegio Alemรกn


GUIA DE SERVEIS

Bufete Marín Fonseca (ADVOCATS) Bufete Marín Fonseca

PER ANUNCIAR-TE EN AQUESTA SECCIÓ TRUCAR AL 93 418 19 19 O ENVIEU UN MAIL A INFO@LATORREDEBARCELONA.COM www.latorredebarcelona.com

TE AYUDAMOS EN LA GESTIÓN DEL CONFLICTO FAMILIAR: JURÍDICA, ECONÓMICA Y EMOCIONALMENTE

(ADVOCATS) Consulting Familiar

ADVOCATS I TERAPEUTES

Sus abogados de confianza desde 1985 ADVOCATS

Consulting Familiar

C/ Muntaner, 391, 1º1ª 08021 BARCELONA www.abogadamediadora.es

(CALÇATS) Clínica del Calçat

CALÇAT

Mª Fernanda Costa (COACHING) Mª Fernanda Costa

COACHING

Coach Personal y Coach de Adolescentes y Familia. Certificada por ICF Acompaño a las personas en su autoconocimiento y desarrollo personal para que logren mejorar los aspectos más importantes de su vida: familia, pareja, trabajo, salud... T. 629 029 604 mfernanda@costacoach.es www.costacoach.es

Curiosidades, coleccionismo y antigüedades en general.

(FORMACIÓ) Escola Auxiliar d’Infermeria

Título Oficial Grado Medio de curas auxiliares de enfermería Cursos Sanitarios Auxiliar de enfermería Auxiliar de odontología Horarios Mañanas, tardes, noches, sábados y online Bolsa de trabajo y prácticas

FORMACIÓ

C/Sants,63 08014 Bcn T. 932 386 274 info@auxiliarenfermeriabcn.net www.auxiliarenfermeriabcn.net

Quiropractica Pura Vida

(Quiropràctica) Quiropràctica Pura Vida

Boyce Kinnison, D.C. La vida fluye desde nuestro interior a través del sistema nervioso. Por eso la columna vertebral tiene un papel fundamental para la salud. ¿Cuándo fue la última vez que hiciste un chequeo de tu columna vertebral? Tel. 934 960 893

T. 653 532 375

LLar

932 006 663 Calvet, 30, 08021 Barcelona www.clinicadelcalçat.com

Escuela Sanitaria Profesional

Bisutería, relojes, plumas, medallas, insignias, gafas. Ropa (anterior al 2.000). Discos (Clásica No). Libro temático. Cámaras fotos, juguetes, objetos religiosos, militares y publicitarios.

MESTRE ARTESÀ Isidre Castellà 1er Premi Concurs Nacional de Destresa Professional • Reparació ràpida de sabates i calçat esportiu • Còpies de claus • Gran assortit de productes per a la neteja i conservació del calçat Novetat: forrat de sabates plantilles pel descans

Enfermería BCN

Compro Antiguo

(LLAR) Compro Antiguo

Pl.Fcesc.Macià,8-9, 3º 5ª 08029 BARCELONA T. 934108754 -676444850 bufete@marinfonseca.com

Clínica del Calçat

Elvira Rodríguez Sáenz Abogada, Derecho Civil y Familia, Mediadora y Coordinadora Parental. T. 619 711 741 Carlos Ramón Perona Antropólogo, Coach Emocional y Terapeuta Individual y de Pareja. T. 609 108 211

-Divorcios y separaciones -Testamentos y Donaciones -Aceptaciones de Herencia -Gestión de Patrimonios -Negligencias médicas -Reclamaciones judiciales -Alquileres y Desahucios -Redacción de Contratos -Reclamaciones Laborales -Asesoría empresas-fiscal

SALUT

C/ Muntaner 87-89, local 2 08036 Barcelona

www.quiropracticapuravida.com


1-2 de febrer de 2020 Hotel Catalonia Plaza

La Fira del sector educatiu Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP

(ESCOLES) Expoeduca

Si ets escola de Primària o Secundària, una acadèmia d’idiomes, una escola bressol, un centre d’activitats extraescolars... aquesta es la teva fira!

Si vols exposar 93 418 19 19 - info@expoeduca.cat www.expoeduca.cat


(CENTRES COMERCIALS) L’Illa Diagonal

Profile for La Torre de Barcelona

La Torre de Barcelona  

Revista independent de l'Eixample de Barcelona

La Torre de Barcelona  

Revista independent de l'Eixample de Barcelona

Advertisement