Page 1

FEBRER 2011

Samanta Villar: “Si vols sorprendre l’espectador l’experiència ha de ser cada cop més extrema” Qui contamina més, els homes o les dones?

Quina olor fa Barcelona?

www.latorredebarcelona.com

Especial:

Salut i Bellesa


SUMARI

04

Pedralbes també vol ser un barri

06

Entrevista a Samanta Villar

08

El pla de la Colònia Castells grinyola

L’alma mater dels programes “21 días” i “Conexión Samanta“ passa per La Torre de Barcelona per explicar-nos el que es mou entre bastidors a televisió i tot el que ha aprés després de tants reportatges.

10

Qui contamina més, els homes o les dones?

11

Especial Salut i Bellesa

Els homes viatgen més però les dones compren més productes per a la llar. Qui deu contaminar més? Sense fer sang aprofundim en les mil maneres que tenim de contaminar i com podem reduir l’impacte mediambiental.

09

Quina olor fa Barcelona? Us ho heu preguntat mai? Sempre parlem de l’olor del camp però, a què correspon exactament aquest olor tan característic de les grans ciutats? Totes les respostes a l’article de Joan Solé.

22

Agenda d’activitats a la zona alta

23

Regalem forfaits de Boí Taüll

Una selecció de les activitats més interessants que tindran lloc durant les properes setmanes a la zona alta de Barcelona. Marqueu-les al calendari, perquè no se us oblidin.

EDITORIAL Ja està superada la costa de gener. Ho veieu? No ha estat tan difícil. Quan hi poses treball i bona voluntat les coses no van tan malament com pretenen alguns apocalíptics. I d’aquí a no res ja ens caurà la primavera a sobre i les vacances de Setmana Santa. Cal que ens preparem i que ens posem a to, perquè després, de seguida, arribarà l’estiu. Per això us oferim un especial de Salut i Bellesa que us donarà alguns consells perquè el vostre cos superi també la costa de gener i arribeu al 100%. A banda de l’especial us oferim també una entrevista molt interessant. Hem parlat amb la Samanta Villar, la noia del 21 días, vituperada per molts crítics però seguida per una gran quantitat d’espectadors. I ens ha explicat algunes coses molt interessants sobre el món de la televisió. Coses que hauríeu de saber. Esperem que quan ens tornem a trobar ja sigui aquí la primavera.

A reveure!

Edita: Triangulo Marketing Group S.L./ Esteve Terrades, 9 08023 Barcelona/ T. 93 418 19 19 Gerent: Josep Garcia Director: Andreu Asensio Redactors: Joan Solé redaccio@latorredebarcelona.com Disseny: Quim Castillo, Joan Amer Publicitat: Josep Garcia comercial@latorredebarcelona.com Dipòsit legal: B-39384-2009 www.latorredebarcelona.com


LOCAL

Salvem la Rotonda

La Plataforma “Salvem La Rotonda” ha interposat un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal de Justícia de Catalunya per impedir l’enderrocament de part del popular edifici, situat entre l’Av. Tibidabo i el Passeig de Sant Gervasi, al davant de la Pl. John Fitzgerald Kennedy. Els propietaris, l’empresa Núñez y Navarro, han

sol·licitat una llicència d’obres per remodelar un 80% de l’edifici. Amb la reforma prevista la famosa rotonda se salvaria, en principi, però no altres elements dissenyats per l’arquitecte Enric Sagnier. El projecte també preveu elevar el sostre actual cosa que prohibeix el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Districte que insta a mantenir el volum original de l’edifici.

El Mercat de Sarrià fa cent anys!

El Districte ha col·locat una placa commemorativa al Mercat de Sarrià per celebrar el seu centenari. Situat al terreny de l’antic hort de la rectoria de Sant Vicenç, va ser projectat pels arquitectes A. Calvet i M. Coquillat i inaugurat el 1911. El Mercat de Sarrià presenta dues façanes; la primera, més alta, d’obra vista i de forma piramidal, amb la part inferior arrebossada de pedra. A la part central hi ha vint-i-dos vitralls rectangulars. 4

Els vianants envaeixen la Ronda General Mitre

La transformació de la Ronda del Mig d’autopista urbana en carrer comença a prendre forma. La inauguració del primer tram enllestit, entre la Pl. Lesseps i el carrer Balmes, és una bona mostra de com canviarà la vida dels residents. Tres anys després del començament de les obres la gespa, els parcs i els vianants han substituït les cues de cotxes inacabables. Els barris del Putget i del Farró han enderrocat el seu mur de Berlin particular.

Amb dos carrils menys de trànsit i unes voreres més amples, el doble que abans, els vianants són els grans triomfadors d’una reforma pensada per humanitzar la Ronda General Mitre dissenyada en el seu moment com un eix viari i sense pensar en la mobilitat dels veïns que hi vivien. Un cop inaugurat el primer tram resten els altres, el projecte complet de transformació comprèn des de la Via Augusta fins al carrer Escorial. Però ara residents i comerciants saben que suportar les dificultats de les obres té una recompensa.

Pedralbes també vol ser un barri

A la part superior sobresurten set grans pilars decoratius. La segona façana, també d’obra vista com tota la nau, té un seguit de plafons de ferro amb obertures estretes que permeten el pas de l’aire i faciliten la ventilació del mercat. A la part superior sobresurten deu pilars decoratius.

Els veïns de Pedralbes,a Les Corts, han col·laborat amb tècnics de l’Ajuntament per desenvolupar un pla de futur per al barri. Tot i tenir la renda més alta de la ciutat els residents reclamen alguns equipaments que ajudin a vertebrar la vida social i ampliar l’oferta comercial.

Fa poc més de tres anys el Mercat de Sarrià va ser remodelat de forma integral per tal de modernitzar les instal·lacions i fer-lo més espaiós, còmode i accessible.

Durant molts anys Pedralbes ha estat considerat un barri residencial automarginat de la resta de Les Corts, habitat per gent de gran poder adquisitiu que menystenia

els serveis públics i la vida de barri. Però els veïns volen trencar amb aquest prejudici i han proposat millores tals com l’augment de transport públic, la instal·lació d’un mercat municipal o la creació de punts de trobada. També preocupen els problemes de seguretat, vinculats a l’aïllament, la inexistència de residències geriàtriques i, en general, la manca d’una oferta comercial variada més enllà dels comerços situats a l’entorn del carrer Capità Arenas.


ENTREVISTA

Samanta Villar: “Si vols sorprendre l’espectador l’experiència ha de ser més extrema” Samanta Villar és la noia del 21 días. Ha treballat molts anys a TV3, TVE, BTV... però és la noia del 21 días. La que va baixar a la mina, la que conviure amb indigents, la que va fumar porros o la que va participar, o no, en una pel·lícula porno. Fins i tot ara que lidera un nou programa “Conexión Samanta”, on entrevista personatges populars al límit de la seva intimitat, encara és la noia dels 21 días. I és que un projecte tan ambiciós i tan descarat com aquest marca definitivament la teva trajectòria professional. I la teva vida! Com et va amb el nou programa, “Conexión Samanta”? Bé. Estic molt més tranquil· la que al “21 días”. És més estable i disposo de més temps pera mi. I és molt interessant conèixer personatges diferents cada setmana, és com obrir la porta a un altre món cada set dies. Passes suficient temps amb ells com per conèixer la persona que hi ha rere el personatge? Mai no arribes a conèixer algú del tot... Això és veritat, ni que t’hi acabis casant... És clar. Però la pretensió tampoc no és descobrir què hi ha rere els personatges sinó entrevistar algú fora del plató, sense micròfons, càmeres, tècnics... Passar uns dies amb ell només amb una càmera que cap al palmell de la mà I enregistreu tot el que us deixen... Descobrim una altra part de la seva vida, la més quotidiana. I això sí que és factible captar-ho en tres o quatre dies. S’arriben a relaxar tant com per ignorar les càmeres? Fins a cert punt. Es comporten de manera natural però tenen un convidat a casa en realitat. Jo tampoc no sóc la mateixa quan tinc convidats. La personalitat no canvia però estàs més concentrada, més atenta... El programa es diu “Conexion Samanta”, ara ja fas marca amb el teu nom i tot... Amb això passo molta vergonya! El nom el va triar Cuatro, en circumstàncies molt dramàtiques, perquè 6

hi havia un problema legal amb el nom original, que era 360º. En mitja hora van haver de escollir-ne un altre i va ser “Conexión Samanta”. I quan et vas assabentar... Vaig arribar a la productora, m’ho van dir, i jo que no i ells que sí. I va ser que sí! No és el meu nom preferit i em fa molt de pudor veure’l allà... I més tenint en compte que tu no dirigeixes el programa... Jo sóc la cara d’aquest programa, la portaveu i l’alma mater, si vols, però tinc uns caps. Treballo per una productora que alhora treballa per Cuatro. I són ells qui decideixen al final. No sempre ets tu qui mana, no pots escollir tot el que voldries...

“Passar per “21 días” m’ha ensenyat a relativitzar molt els problemes.” Això passa sovint a la televisió, fem responsables als presentadors dels continguts del programa... Ho fa molt en Ferran Monegal, per exemple... Em fa molta gràcia en Monegal malgrat que em dóna molta canya, cada setmana. Sembla que li hagi robat la cartera! Hi ha coses en què té raó però moltíssimes vegades li falta informació. I no deixa de ser greu perquè com a especialista ell hauria de saber aquestes coses per poder-les explicar. . El seu drama és que no pot passar comptes amb els programadors que són els qui realment decideixen...

No pot o no els vol portar al seu programa? Per què no els coneix ningú! I quin interès té entrevistar un desconegut durant mitja hora? En realitat ell cau en el mateix parany que critica: la necessitat de fer espectacle a televisió. Ha de portar cares conegudes que és el que ven. Fa trampes! O com diria ell: fa trampetes... Llavors tu no tries els convidats, oi? A tu et diuen que has d’entrevistar el Farruquito i ja està... És així. Però hi ha coses que sí que es poden parlar. Tens dret de vet... No és ben bé un vet, però sí que hi ha la possibilitat de debatre: si hem fet un programa dedicat al sexe, doncs no cal repetir... Però de tota manera la gent ignora que no sempre el famós que tu vols està disponible, i no sempre està disposat a fer determina-

des coses. Sovint el programa que es veu no era el que volíem fer sinó el que hem pogut fer. I després resulta que és un èxit d’audiència! Els designis dels teleespectadors són inescrutables. Què trobes a faltar del “21 días”? Tinc la sort de no enyorar gaire les coses que em falten. I de tota manera estic massa ocupada per donar-hi voltes. Sé que l’etapa al “21 días” és única en la meva vida. Poques coses seran comparables a la intensitat d’aquesta experiència. Però també he hagut de pagar un preu molt alt de la meva vida personal. És un programa molt exigent... Sí, i adoro la meva feina però adoro més la meva vida. M’agradava molt però m’estava perdent massa coses importants. Coses com anar


ENTREVISTA

a fer la compra, sopar amb amics, veure la meva família... Ara tinc tot això, i ho puc salpebrar amb aventuretes, rodatges... Visc un moment molt dolç en aquest sentit. A més hi ha la necessitat de recargolar cada cop més les trames, no? D’arriscar més... No hi ha més remei. Si vols sorprendre l’espectador l’experiència ha de ser cada cop més extrema. Per això és bo el canvi, tant per al programa com per a mi. També corries perill d’encasellar-te definitivament... Si però no et pensis, la gent em veu pel carrer i encara diu mira la del “21 días”... I estic convençuda que serà així durant molt temps, ves a saber si no per sempre...

I això que tu havies fet molta televisió abans... Però és comprensible. Aquesta experiència està molt per sobre de totes les coses que he fet periodísticament. La gent ho sap i jo també sento així.

“Si ho sents, si et passa, ho transmets, i la gent ho sent també” La veritat és que els “21 días“ dedicats a temes socials són molt interessants”, com en el que vas baixar a les mines o el que vas conviure amb els sense sostre, o el que vivies 21 dies com si fossis cega... Aquest últim em va encantar, és l’únic que repetiria.

L’èxit del programa es basa en el seu format periodístico-espectacular? Més que espectacle és un relat, una narració diferent del llenguatge periodístic que et permet parar atenció a les emocions. No només es tracta de proveir informació sinó de retratar emoció. I quina millor manera de fer-ho que vivint les històries des de dins, com a periodista. Veient com jo m’enfado, m’alegro, m’entristeixo l’espectador empatitza amb la causa i és capaç de dimensionar la informació. No és el mateix dir-ho que viure-ho, no? De fet s’ha dit tota la vida, no? Fins que no vius una desgràcia no ets capaç d’entendre-la. Mil morts és només una xifra però un sol mort en el context d’una família, un carrer, un barri és suficient perquè l’espectador entengui el dolor que significa. Les xifres no tenen impacte emocional. També cal saber transmetre-ho sense creuar la frontera del melodrama... Em pregunten com m’ho faig per ser tan comunicativa i jo crec que el secret no és altre que la passió. Si ho sents, si et passa, ho transmets, i la gent ho sent també.

“Les xifres no tenen impacte emocional.” Per això et van triar a tu per fer els reportatges? No n’hem parlat mai d’això però jo crec que el creador de la fórmula, David Miralles, volia una dona, primer de tot perquè ell considera que el compromís de les dones amb la feina és superior, i després per la capacitat d’emocionar-se. Una dona no té tants problemes per a expressar les seves emocions... En quin lloc quedeu després de la famosa fusió Tele5-Cuatro? De moment nosaltres seguim treballant igual. No

ens ha arribat cap missatge Estem acabant els tretze capítols inicials de Conexión Samanta i ara haurem de parlar de renovar. Com ho veus? Jo estic tranquil·la penso que si tenim feina bé i si no ja la trobarem. El fet de passar per 21 días i conèixer aquesta gent que està tant fotuda m’ha ensenyat a relativitzar molt els problemes. Jo no em quedaré sota un pont. El més necessari ho tenim cobert, de feina ja en trobarem. A banda de periodisme has estudiat direcció i interpretació. Quin és el teu repte ara, què t’agradaria fer? M’agradaria ser crítica de televisió, que és molt fàcil i divertit, parlotejar de tothom, no haver de fer televisió... No, seriosament, jo el que vull en realitat és fer els meus projectes, m’agradaria crear nous formats i posar-los en pràctica, i potser deixar de fer pantalla. No sé si ho podré fer perquè quan t’especialitzes en una cosa i estàs tan de temps fent pantalla igual és un error deixar-la però potser combinaré les dues. En qualsevol cas poder triar, no? Això mateix. M’agradaria tenir el control de les coses. Però a mig termini. Quan estigui segura que ho puc fer.

Text: Andreu Asensio

7


LOCAL

El pla de remodelació de la Colònia Castells grinyola!

Una fàbrica de llibres a Les Corts

Mentre l’Ajuntament es vanta de l’èxit del projecte de reordenació i esgrimeix al seu favor les trenta-set famílies que ja han estat reallotjades un grup de damnificats han visitat recentment l’Institut Català del Sòl per exigir una solució a la seva situació. La reordenació prometia solucions per a tots i oferia garanties als veïns que no acceptessin el reallotjament. Però la crisi econòmica ha destruït els

L’antiga fàbrica tèxtil Benet Campabadal, entre els carrers Novell, Comtes de Bell·lloch i Evarist Arnús de Les Corts, acollirà la nova biblioteca del Districte de Les Corts. L’edifici, un bon exemple de l’arquitectura fabril de principis del S. XX, molt popular per la coberta en forma de dents de serra, alberga la Fundació Centre del Vidre de Barcelona, dedicada a la divulgació i a la formació, que es traslladarà pròximament

8

somnis d’uns quants veïns que no poden fer front a les hipoteques dels nous pisos i veuen com les piconadores van destruint les cases veïnes convertint la tranquil·la colònia en un lloc degradat on campen els esquàters. La plataforma Salvem la Colònia Castells ha mostrat el seu suport als afectats i ha denunciat un pla dissenyat en plena bonança econòmica i que a hores d’ara grinyola considerablement.

per deixar espai a la biblioteca. El nou equipament, que s’anomenarà tindrà 4.200 metres quadrats i s’inaugurarà durant el proper mandat quan acabi el projecte de rehabilitació dissenyat per Ricard Mercadé-Aurora Fernández Arquitectes. El districte comptarà així amb una biblioteca de proximitat, la Miquel Llongueras, al barri de Sant Ramon, i una de Districte, que acollirà el fons de la Biblioteca Can Rosés.


LOCAL

Quina olor fa Barcelona? Tanqueu els ulls i obriu el nas. Oloreu. Què sentiu? L’empresa Odournet, dedicada exclusivament al camp de les olors i líder al mercat d’olfactòmetres, ha realitzat un estudi qualificat a la ciutat de Barcelona per descobrir quina olor fa. Amb aquest objectiu va recollir mostres en punts concrets de tots els barris de la ciutat. En el cas de Sarrià-St. Gervasi i Les Corts s’han obtingut a les Tres Torres i a l’entorn del Camp Nou. Les conclusions de l’estudi donen poc marge a la sorpresa. Odournet ha descobert que les olors que més predominen a la ciutat són de trànsit, menjar i clavegueram. En ordre diferent segons el districte però amb dos de predominants: el dels gasos produïts pels vehicles i els residus dels desaigües. Aquest estudi se sol aplicar

per a conèixer l’abast de les olors que desprenen les indústries que tracten amb residus municipals i/o aigües residuals. Es duu a terme per mitjà del nas de persones, que han superat un test olfacte mètric que estableix la normativa europea, i seguint un procés en el qual no intervenen màquines però sí altres tècniques com l’anàlisi químic dels components. Els escollits van olorant l’aire amb intervals de deu segons durant deu minuts fins a tenir un total de 60 registres per zona.

mes d’estrès com mal de cap o insomni. Efectes similars als produïts per culpa de l’excés de soroll. Per aquesta raó, països com Holanda, Anglaterra i Alemanya tenen normatives que regulen les olors mentre que Espanya encara no en té. Això sí, des de fa un temps, Catalunya ha desenvolupat un avantprojecte on estableix un límit d’emissió d’olors produïdes per industries que causen molèsties al seu entorn. Per tant, podríem dir que la normativa per a controlar l’olor està al caure.

Tanmateix, tot i la singularitat que presenta aquest estudi i la seva poca utilitat pràctica gràcies a aquests exàmens algunes ciutats han aconseguit millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. I és que quan una olor és molt intensa por arribar a produir símpto-

Certament, les conclusions d’aquest estudi no han estat reveladores ja que pràcticament totes les grans ciutats tenen unes mateixes olors i ja hem aprés a conviure amb elles. La polució i les olors en grans metròpolis solen ser similars en molts indrets del

món. És estrany trobar una gran ciutat que no estigui rodejada de cotxes i conseqüentment de contaminació. I encara ho és més que ciutats com Barcelona, Madrid o Londres no tendeixin a despendre olors de residus o de menjar segons la zona. Text: Joan Solé

9


ECOLOGIA

Qui contamina més, els homes o les dones? Bona pregunta, no creieu? No pretenem iniciar una nova batalla de l’eterna guerra de sexes que viuen homes i dones sinó reflexionar una mica sobre els hàbits i la forma de vida de les persones. I com afecta al medi ambient que compartim. I per fer-ho ens hem basat en un estudi publicat a Suècia que compara l’energia que consumeixen els solters, amb fills o no, de quatre països europeus: Suècia, Noruega, Alemanya i Grècia. Una despesa energètica que deixa un rastre de contaminació, que és el que ens interessa. A banda de les diferències culturals els resultats són similars a tots els països, així que que nosaltres no devem anar gaire desencaminats. Vejam doncs, qui contamina més. - Els homes solters consumeixen de mitjana més que les dones solteres (A Grècia fins a un 39% més). Això s’explica, en part, pel major nivell de despeses dels homes, però també per diferències en els hàbits de consum. - En general, en els països europeus s’observa un major consum de carn i altres aliments rics en proteïnes per part dels homes cosa que acostuma a tenir més impacte ambiental en emissions d’efecte hivernacle o en alteracions sobre el territori. - Els homes també beuen més begudes processades.

- Les dones gasten més energia en apartats com la roba, la higiene, la salut, els béns de la llar o fins i tot el menjar. - Gasten més en fruites, verdures i cereals, que tenen un menor impacte sobre el medi ambient. - Alguns estudis revelen que tot i que la majoria de les dones europees treballen ja fora de casa acostumen a fer viatges més curts, estan més disposades a utilitzar el transport públic, i condueixen menys quilòmetres a l’any. També utilitzen cotxes més eficients i que consumeixen menys. En general les dones recorren menys quilòmetres per any que els homes.

-Segons les dades recollides ells mostren un consum molt més important en transports i restaurants, alcohol i tabac. Entre un 70 i un 350% més. Tot i això es correspon, lògicament, amb una major despesa en compra de cotxes, reparacions, benzina...

- Si hi ha fills pel mig les tendències es mantenen. Les dones fan més ús del cotxe però continuen per darrera dels solters amb fills.

- Quant a l’oci ells prefereixen menjar fora i anar al cinema, cosa que suposa una major despesa energètica.

- Elles prefereixen el teatre, la literatura i les tertúlies, un tipus d’oci una mica menys agressiu per al medi ambient.

DIAMANTS...

A CATALUNYA

PAGUEM LES SEVES JOIES MÉS QUE NINGÚ

MÀXIMA CONFIDENCIALITAT

VENDA SUPERIOR A 20 GRAMS................20€ DE REGAL VENDA SUPERIOR A 50 GRAMS................50€ DE REGAL VENDA SUPERIOR A 100 GRAMS............100€ DE REGAL 10

Travessera de Gràcia

Pagament a l’instant i en efectiu Taxació gratuïta Màxima valoració Possibilitat de recuperació Tenim el millor preu del mercat

c/ Sant Pere Màrtir

MONEDES,

1

Gran de Gràcia

RELLOTGES,

c/ de Vic

JOIES,

c/ de Antúnez

T 93 218 20 99 C. Gran de Gràcia, 49 BARCELONA


SALUT I BELLESA

Us presentem l’Especial Salut i Bellesa de La Torre de Barcelona, un monogràfic on trobareu articles divulgatius i informació especialitzada que us ajudarà a millorar la qualitat de la vostra vida.

A La Torre de Barcelona estem compromesos amb la bona vida i, sobretot, amb els nostres lectors. Feu-nos arribar els vostres dubtes, les vostres preguntes i nosaltres prepararem articles de divulgació que apareixeran en propers especials o en la nostra secció habitual de salut. Podeu enviar els suggeriments a redaccio@latorredebarcelona.com Bona Salut!

11


12


Cinc cèntims sobre homeopatia El 23 de març se celebra el Dia Mundial de l’Homeopatia. Seria un de tants dies si no fos perquè segons dades de la Comissió Europea ja són cent milions d’europeus els que fan servir habitualment l’homeopatia. Però en què consisteix exactament? Sabeu com us pot ajudar? Què vol dir homeopatia? El terme homeopatia prové del grec. Pathos significa malaltia i homeos semblant. I en què consisteix? El mètode homeopàtic consisteix en curar per mitjà d’elements semblants a la malaltia tot complint l’anomenada Llei de la Similitut. La medicina convencional acostuma a receptar contraris: per la febre antitèrmics, per exemple. En canvi l’homeopatia utilitza substàncies que en grans dosi podrien provocar els símptomes que patim però en dosi infinitesimal poden arribar a curar-nos. No pretén combatre els símptomes sinó estimular les reaccions defensives immunitàries, protegir el cos. En definitiva, millorar la salut de la persona sense atendre específicament els símptomes de manera que el cos, per si mateix, acabi superant la malaltia.

Són incompatibles la medicina convencional i l’homeopàtica? En absolut. La medicina homeopàtica segueix la physis de la medicina hipocràtica. Depenent del cas s’haurà de donar prioritat a una o l’altra, per exemple en patologies greus, però en general són complementàries. En què consisteixen els remeis? Els remeis homeopàtics estan elaborats amb substàncies naturals que tenen propietats medicinals. Aquests elements són reduïts a quantitats mínimes que els converteixen en innocus i llavors es dilueixen i es dinamitzen. Els medicaments homeopàtics poden presentar diverses formes: gotes, comprimits, pomades, ampolles bebibles, xarops o supositoris, per exemple. Però el més habitual és trobar-les en forma de tubs de grànuls o dosi de glòbuls.

I com s’administren? Es diu que en homeopatia no hi ha malalties sinó malalts. Això és perquè en funció de l’actitud i de les peculiaritats del malalt el medicament necessari pot ser diferent. Per aquesta raó abans de prescriure cap remei el metge homeòpata o el farmacèutic especialitzat us farà nombroses preguntes per saber exactament la fórmula adequada. Té garantia científica? Diversos estudis en animals proven l’efectivitat de l’homeopatia en malalties tals com síndromes gripals, rinofaringitis infantil, rinitis al·lèrgica, diarrea infantil, fibromialgia vertigen, migranya, dermatitis o insomni, entre altres. L’homeopatia entra dins la seguretat social? A Espanya no però forma part del sistema sanitari oficial a Alemanya, França, Regne Unit, Índia, Brasil i Estats Units. Andreu Asensio Per elaborar aquest article ens hem basat en informació publicada per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, la Farmàcia Serra Mandri.

ACONSEGUEIX MÉS CLIENTS ANUNCIA’T A LA TORRE

T. 93 418 19 19

comercial@latorredebarcelona.com 13


¿Qué puede hacer la medicina china por ti? La medicina china comprende un cuerpo teórico práctico propio y diferenciado de cualquier otra técnica terapéutica. Sus fundamentos teóricos nacieron en la China clásica, construyéndose de forma sistematizada a partir del siglo III de nuestra era. Quizás su herramienta más conocida sea la acupuntura, consistente en la inserción de agujas estériles en puntos especialmente reactivos o con capacidad de regular tanto funciones fisiológicas, como desequilibrios emocionales o músculo-esqueléticos. Otras técnicas menos conocidas, pero igualmente eficaces son: -La moxibustión o tratamiento por el calor que desprende la combustión de la planta “Artemisa Apiácea” sobre puntos acupunturales. Generalmente, aunque no es imprescindible, la moxibustión va acompañada de acupuntura. -La Fitoterapia Tradicional China (Uso medicinal de plantas chinas) es de gran importancia a la hora de conseguir reequilibrios fisiológicos difíciles de abordar en acupuntura. Tradicionalmente la dietética china (tratamiento de dolencias mediante la dieta), está incluida dentro de la fitoterapia. -Tui Na o Masaje Tradicional Chino. Aunque se desarrolla a partir de la teoría básica de la medicina china, en Europa suele estar focalizado en el sistema osteo-articular y muscular. El abanico terapéutico descrito tiene un objetivo claro: el reequilibrio. La enfermedad se observa como una alteración de la salud que se debe fundamentalmente a un desequilibrio. La lucha entre el factor causante de la enfermedad y el potencial defensivo del organismo se soluciona no solamente atacando el primero sino también potenciando el segundo. En vista de la creciente demanda de los tratamientos alternativos en occidente se han realizado muchos estudios para demostrar su efectividad. La Organización Mundial de la Salud, promueve desde 1979 el uso de la acupuntura y defiende la efectividad de la misma en determinadas patologías y enfermedades, tan dispares como la depresión, la hipertensión, la migraña, el lumbago, cólico renal, artrosis, corrección de la malposición del feto... entre otras.

14

La medicina china en todas sus vertientes terapéuticas se puede considerar una opción válida prácticamente en cualquier patología. Evidentemente, determinadas dolencias graves o muy agudas – como enfermedades infecciosas, traumatismos craneoencefálicos o hemorragias internas entre otras – responden lógicamente a una intervención hospitalaria. En el resto de casos la medicina china puede ser una opción útil ya sea usada de forma complementaria o como terapia principal.

del pulso, el estudio del aspecto de la lengua y el interregotario en el que se evalúa lo que sucede en todo el organismo, las influencias externas e incluso los estímulos propios del entorno concreto.

En las clínicas Guang An Men miles de pacientes han descubierto una buena alternativa a la medicina convencional y los resultados obtenidos han sido sorprendentes en muchos casos. La medicina china no es tan sólo efectiva, sino que no tiene efectos secundarios ni contraindicaciones importantes.

Si el tratamiento elegido es la acupuntura, en la primera sesión se insertarán las agujas en los puntos acupunturales escogidos. Por lo general las agujas permanecen puestas de 20 a 40 minutos. Se requieren varias sesiones para conseguir resultados óptimos.

Los elementos básicos para el diagnóstico en medicina china son la toma

Mediante la información obtenida se consigue identificar las causas del desequilibrio y con ello ya se puede programar el principio terapeutico y el tratamiento pudiendo optar entre la acupuntura, fitoterapia o tui-na (masaje terapéutico).

Mireia Masip i Sales Escuela Superior de MTC / Clinica Guang An Men


17


Los suplementos nutricionales en la vida cotidiana ¿Es ústed mayor de 45? ¿Tiene niños, un trabajo estresante? ¿Consume alcohol o tabaco? ¿Vive en una gran ciudad?

Un Poco de Historia. En el pasado, los suplementos nutricionales captaban la atención de deportistas solamente, dado sus elevadas demandas fisiológicas: rigurosos entrenamientos, competiciones y recuperación. Lógicamente, las demandas nutricionales de personas comunes como niños, trabajadores o amas de casa eran cubiertas por el maravilloso diseño de los alimentos naturales tales como carnes, frutas, verduras y carbohidratos integrales, etc. De hecho ,frases como : “todas las vitaminas, minerales y proteinas necesarias para un desarrollo saludable son aportadas a través de una dieta sana y equilibrada” ó “ 5 porciones de frutas y verduras diarias” eran perfectamente ciertas...¡¡ 50 años atrás!! En la actualidad, el mundo donde los alimentos son suficientes para proveer todo lo que el organismo humano necesita, lamentablemente ya no existe. En 50 años la población mundial se ha triplicado y, en consecuencia, el hombre ha tenido que sembrar sin tregua, usar fertilizantes, químicos, pesticidas, conservantes y otras sustancias que degradan la tierra. A día de hoy el contenido de minerales del suelo es 3 veces mas bajo que el de antes, la fruta y la verdura se cosecha por estación y la escasez de agua hace que ésta tenga muchas hormonas, al igual que la carne vacuna y aviar. Nuestro organismo, una maquina perfecta? Cabe destacar que el organismo humano es el mismo desde que apareció por primera vez sobre la faz de la tierra (aproximadamente 10.000 años) y no ha sido diseñado para lidiar con este bombardeo diario de químicos.

De hecho, el hígado de una persona promedio que vive en una ciudad o pueblo debe detoxificar (neutralizar) aproximadamente 500 químicos tóxicos a diario a pesar que nunca fue diseñado para tal. La solución? Los suplementos nutricionales y la medicina naturista. Afortunadamente, el uso de suplementos nutricionales tales como: un buen Multivitamínico-Mineral, Ácidos Grasos Esenciales Omega3, Complejo vitamínico B, Antioxidantes (Vitamina A, C, D, etc.)Y muchos otros, Protegen nuestro cuerpo de estos contaminantes, y ayudan a prevenir y/o mejorar los efectos nocivos de enfermedades como Sobrepeso y Obesidad, (Diabetes), Alzheimer o demencia senil, esclerosis múltiple y esclerosis progresiva, Tensión Arterial alta, enfermedades cardiovasculares y coronarias y muchas otras condiciones fácilmente prevenibles.

en sangre y aumento de grasa abdominal. Si a esto se le suma un estilo de vida estresante, una dieta rica y excesiva en carbohidratos refinados tales como pan, pastas, pizza, azucares, helados, alcohol, etc. y poca actividad física (el caso típico de un empleado promedio de oficina), el resultado a largo plazo puede ser el de Hipertensión Arterial, diabetes, Enfermedad Cardio-coronaria e Infarto. La reacción natural de una persona ya enferma es ir al medico el cual le prescribirá medicación antihipertensiva, para el colesterol o para el corazón, Insulina en caso de Diabetes o pastillas para suprimir el apetito y bajar de peso. Entonces la inclusión de Magnesio como suplemento dietario desde temprana edad podría haber prevenido estos problemas... Ya lo dice el viejo refrán: ¡Más vale prevenir que curar!

Aunque la medicina moderna es necesaria e irremplazable en algunas circunstancias la misma es, en su alianza con las industrias farmacológicas, un negocio billonario alrededor del mundo. Normalmente se tratan con fármacos los síntomas, pero no las causas de los males. La mayoría de los estudios con resultado insatisfactorio sobre suplementación natural son realizados, solventados y publicados por industrias farmacéuticas en complicidad con grandes medios en general, y no por organismos independientes. Un claro ejemplo El Magnesio: Su deficiencia ocasiona, a largo plazo, obesidad y resistencia a la Insulina, lo que generara fluctuaciones del nivel de azúcar

Marco Octavio Berta Andreu Especialista en entrenamientos de fuerza, nutrición y salud corporal. www.fitandstrong.co.uk

ACONSEGUEIX MÉS CLIENTS ANUNCIA’T A LA TORRE

T. 93 418 19 19 18

comercial@latorredebarcelona.com


Mesoteràpia facial antienvelliment La mesoteràpia és una tècnica mèdica basada en la injecció de quantitats microscòpiques de medicació directament a la pell. La mesoteràpia va ser desenvolupada l’any 1952 pel Dr. Pistor a França i reconeguda com tractament per al rejoveniment facial l’any 1987 per l’Acadèmia francesa de Medicina. Des de llavors s’han injectat nombrosos productes amb la finalitat de rejovenir la pell. El que volem aconseguir amb la mesoteràpia facial és un entorn el més sa i ric possible que indueixi les nostres cèl·lules a produir substàncies endògenes com el colàgen, l’àcid hialurònic o l’elastina. La revolució que la mesoteràpia antienvelliment ha experimentat els darrers temps és deguda principalment a la introducció al mercat de productes d’àcid hialurònic de gran qualitat i amb molt pocs o gairebé cap efecte secundari, que permeten millorar l’aspecte i la salut de la nostra pell. L’àcid hialurònic és un compost de la nostra pròpia pell. També es troba a les articulacions i als ulls.

L’àcid hialurònic té una gran capacitat per retenir l’aigua, és a dir, una gran capacitat higroscòpica, el que li permet la seva acció hidratant en profunditat de la pell. A més estimula la producció cel·lular de més àcid hialurònic, que va disminuint amb l’edat. Els tractaments de mesoteràpia de antienvelliment facial es realitzen de manera personalitzada, segons el tipus de pell, l’edat i les necessitats del pacient. A més d’àcid hialurònic, s’acostuma a afegir al tractament petites quantitats de vitamines i altres productes, com minerals, coenzimes i aminoàcids, que són necessaris per a les reaccions del metabolisme cel·lular. Així mateix, s’afegeixen també substàncies antioxidants que protegeixen les cèl·lules de l’oxidació. Els tractaments personalitzats acostumen a incloure de 3 a 5 sessions anuals. El tractament es realitza amb agulles molt fines, raó per la qual és molt poc traumàtic i pràcticament sense dolor. La satisfacció del pacient davant aquests tractaments és molt alta, ja que millora la textura de la pell, que esdevé més suau, disminueixen els porus i adquireix un to més uniforme i,

en definitiva, un aspecte més juvenil. La millora de la pell és progressiva. Els resultats són visibles des de la primera sessió i son acumulatius. La pell es veu més lluminosa, més hidratada i tonificada, i els resultats són molt naturals. Cal destacar també la importància d’aquests tipus de tractaments, ja que si no deixem que es deteriori la pell, aquesta presentarà millor aspecte durant més temps. Els tractaments de mesoteràpia poden combinar-se amb d’altres per fer front a l’envelliment facial, com Botox-Vistavell, farciments facials o amb cirurgia, com el lifting i la blefaroplastia. Article realitzat per l’equip mèdic de cirurgia i medicina estètica de Clínica Belodonte. Més informació: www.belodonte.es

19


20


AGENDA

més al web!

Sarrià-Sant Gervasi Cinema Un, dos, tres... Acció! Cicle de cinema dirigit a oferir pel·lícules alternatives a les superproduccions projectades a les sales i que reflecteixen formes de vida i problemàtiques molt relacionades amb el món dels joves. Data: Divendres 4 i 11 de març, 20 h. Lloc: Centre Cívic Sarrià

El mago de Oz Dorothy anhela viatjar “més enllà de l’arc de Sant Martí” a una terra diferent i el seu desig es fa realitat quan un tornat la duu al costat del seu gosset al món d’Oz. Però l’aventura només acaba de començar. Data: Divendres 18 de març a les 19.30 h. Lloc: Centre Cívic L’Elèctric

Exposicions

Dones grans, grans dones

Cicle de Veus

Aquesta exposició organitzada per l’Institut Català de la Dona trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, desmunta tòpics sobre les dones i reivindica que les veus femenines de totes les edats siguin escoltades i reconegudes

Un seguit de concerts de petit format amb un aire molt íntim. Entrada lliure.

Data: Del 28 de febrer al 15 de març Lloc: Espai Putget. Marmellà, 13. T. 93 418 60 35.

Infantil Sóc una nena La companyia La Tàbola proposa una sessió de rondalles contades i cantades protagonitzades per nenes, noies d’arreu del món que valentes i ingenioses resoldran enigmes i venceran gegants! Activitat gratuïta. Recomanat a partir de 3 anys. Data: Dimecres 9 de març 17.30 h. Lloc: Espai Putget. Marmellà, 13. T. 93 418 60 35.

The Hairdresser Salon

Eduard Iniesta presenta en concert el seu nou disc “Els set pecats”.

Tres pometes

El món dels somnis

Jove formació que interpretarà un repertori variat de música clàssica, jazz, bandes sonores de pel·lícules, i tradicions musicals d’arreu del món.

Xerrades per conèixer millor el món dels somnis i per poder utilitzar aquests coneixements com a font de creixement personal.

Data: Dissabte 19 de març, 18 h. Lloc: Centre Cívic Can Castelló

A l’entorn del piano Música de cambra amb piano utilitzant diverses formacions. A càrrec d’alumnes del CEMB.

Data: Divendres 25 de març, 18 h. Lloc: Espai Cultural Pere Prunavv

Ponis i tren elèctric

El grup de recerca Poció presenta el projecte “Viu la poesia”, una pàgina web on hi trobareu poesia contemporània de tots tipus, en català, castellà, anglès i moltes altres llengües del món, propostes didàctiques per dur a les aules, vídeos, exercicis interactius i moltes coses més. www.pocio.cat www.viulapoesia.cat Data: Dijous, 10 de març, 19.30 h. Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier.

Violí, guitarra, piano, flauta travessera i grups de cambra. A càrrec dels alumnes de l’Escola de Música Ntra. Sra. De Lurdes.

Pinta’m jazz

Poció

Data: Dissabte, 19 de març, 21.30 h. Lloc: Luz de Gas. Muntaner, 246. T. 93 209 77 11. www.luzdegas.com

Música de Joves Intèrprets

Data: Del 17 de març al 2 d’abril Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier

Data: Fins al 31 de març. Lloc: Centre Cívic Sarrià

Nou disc d’Iniesta

Data: Dijous 17 de març a les 20 h. Lloc: Centre Cívic Pere Pruna

Aquest projecte és el resum d’un conjunt d’intervencions i accions dutes a terme per Les Salonnières entre maig i juliol de 2010 que giren entorn a una reflexió sobre la perruqueria com a espai de relació des d’on repensar la construcció de la imatge.

Diferents artistes de carrer mostren les seves obres pintades a ritme de jazz durant la jornada organitzada pel Centre Cívic.

Data: Divendres 4 de març, 20.30 h. Betty Anka (gospel). Data: Divendres 11 de marc, 18 h. M’explicava en Xesco. Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida.

Xerrades

Natura

El Parc de l’Oreneta ofereix ponis per a infants de 3 a 12 anys (dissabtes i diumenges i festius d’11 a 14 h., 6€ i un tren elèctric (diumenges i festius d’11 a 14 h., 1,50€)

Data: Dimecres 2 de març, 19 h. “La utilitat dels somnis en la vida quotidiana”. Data: Dimecres 16 de març, 19 h. “Algunes claus per a la interpretació dels somnis”. Lloc: Centre Cívic Can Castelló

¿Quieres comunicarte con tu hijo? Charla de coaching para padres: herramientas para comunicarse mejor. Descubre el potencial del coaching. Precio: 15 euros. Imprescindible reserva. T. 93 254 69 39. Data: Dimecres, 16 març, 19 h. Lloc: Bisbe Sivilla, 30B Més informació: info@saberis.es www.saberis.es

I més... Congrés d’Associacions El principal objectiu de la trobada ha de ser donar-nos la possibilitat de que les entitats del districte ens coneguem una mica millor. Data: Dissabte 26 de febrer, 10 h Lloc: Casa Orlandai

Lloc: Parc de l’Oreneta. Montevideo, 45

Jornada artística Jornada Art, Espai Públic i Comunitat. Des de l’art, al disseny, passant per l’urbanisme, el ganxet o les noves tecnologies espresentaran diferents artistes i col·lectius.

Petit Marremango Animació Espectacle d’animació fresc i molt participatiu a càrrec de la Companyia Pep Callau. Data: Dissabte 26 de març, 18 h. Lloc: Centre Cívic Pere Pruna

Reciclatge El procés de transformació de dels residus domèstics (vidre, paper, envasos i orgànics) i d’un residu industrial (coure), amb l´objectiu de conscienciar que els petits canvis en els hàbits són molt valuosos. Data: Fins al 12 de juny Lloc: CosmoCaixa. Isaac Newton, 26. T. 93 212 60 50.

22

Música Nits de Jazz Passejada per les veus de jazz del panorama musical actual, amb veu de dona. Data: Dijous 3 i 10 de març, 22 h. Preu: 4,48€. Lloc: Centre Cívic Sarrià

Collserola és un món Sabies que a Collserola hi ha dos pantans? I un viaducte? Que centenars de fonts brollen a cada revolt? Que les aus migratòries travessen cada tardor la serra camí d’Àfrica? Quant fa que no hi passeges? Anys? Un passeig guiat et respondrà aquestes i d’altres curiositats en tot just dues hores. Preu: 5,20 € Data: Dissabte 26 de març, 10.30h Lloc: Centre Cívic L’Elèctric. Punt de trobada a l’Estació de Peu del Funicular dels Ferrocarrils. Reserva prèvia.

Data: Divendres 1 d’abril, 11 h. Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier

III Afroparty in da night El març d’aquest 2011 comença amb molt bon ritme de tambor: oferint als joves i famílies de Les Planes la tercera edició de l’Afroparty in da night! Per què no fer un viatge al continent africà i extasiar-nos de la seva cultura, els seus balls i el seu menjar en un ambient fresc de festa jove? Data: Divendres 25 de març a partir de les 20h Lloc: Centre Cívic L’Elèctric


AGENDA

Les Corts Cinema Planet 51 Dins del cicle de cinema infantil s’ofereix aquesta pel·lícula d’animació.

infants de 3 a 6 anys en companyia d’un adult. Activitat gratuïta. Cal inscriure-s’hi prèviament per participar-hi. Places limitades. Data: Dimecres 2 de març,17.30 h. Lloc: Centre Cívic Can Deu

Data: Divendres 25 de febrer, 18 h. Lloc: C. C. Joan Oliver Pere Quart

Sunset Boulevard Una bona oportunitat de recuperar el clàssic de Billy Wilder “El crepúsculo de los dioses”i la història de la infausta Norma Desmond. Data: Divendres 11 de març, 17 h. Lloc: C. C. Joan Oliver Pere Quart

Las Barbis Mosqueteras Dins del cicle de cinema infantil s’ofereix aquesta pel·lícula d’animació. Data: Divendres 25 de març, 17.45 h. Lloc: C. C. Joan Oliver Pere Quart

Taller infantil a L’Illa Un taller molt especial de la mà de l’artista Valentino Menghi. Després de la lectura col·lectiva d’alguna faula tradicional, els participants escolliran un personatge i amb materials quotidians crearan la seva pròpia disfressa per donar vida a a quest personatge. Al final, els personatges interactuaran entre ells,per recrear el comte amb un joc teatral. Data: 26 de febrer i 5 de març. De 12 a 14 h. i de 17 a 20.30 h. Lloc: Illa Diagonal. T. 93 444 00 00.

Exposicions Ratícula pictòrica Escultures d’Alonso Castellanos Data: Del 6 al 28 de març Lloc: Centre Cívic Can Deu

Infantil La bruixa i el gripau Eren temps d’ombres i boires, en un poble atemorit I una bruixa que hi regnava, per govern, ordres i crits. Tot el poble desitjava que no arribés mai la nit perquè ella i el gripau apareixien en els mal-sons dels més petits. Vine a elaborar un original barret de bruixa. Dirigit a

Dia Mundial de la Meteorologia Saps què és un pal de pluja? Amb aquesta manualitat t’enduràs a casa aquest hipnòtic instrument musical que reprodueix el so relaxant de la pluja fet amb diversos materials reciclats i reciclables. Vine a divertir-te mentre deixem anar la imaginació. Activitat gratuïta. Cal inscriure-s’hi prèviament per participar-hi. Places limitades.

Música Per l’altre cor Cremat L’entiat d’ajuda al Quart Món, Per l’altre Cor Cremat de Barcelona, organitza un nou concert a benefici dels més necessitats. Àngel villagrasa dirigeix l’orquestra de música barroca The Ripieno Consort. S’interpretaran obres de Handel, Lully, Rameau i Vivaldi. Data: Dissabte, 5 de març, 20.30 h. Lloc: Parròquia de Santa Maria del Remei. Pl. Concòrdia, 1.

Data: Dijous 24 de febrero, 19 h. Lloc: Centre Cívic Can Deu

I més... Festa grossa per celebrar el Carnestoltes. Concurs de disfresses elaborades i concurs de disfresses per a màsters (majors de 65 anys) amb premis per als guanyadors.

Centre Cívic Casal de Sarrià Eduardo Conde, 22 – 42 T. 93 205 02 29 Centre Cívic Casa Orlandai Carrer Jaume Piquet, 23. T. 93 252 42 62 Centre Cívic Casa Sagnier Brusi, 61 (Jardins Brusi) T. 93 414 01 95 Centre Cívic l’Elèctric Ctra. Vallvidrera Planes, 98. T. 93 205 40 09 Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán Reis Catòlics, 16-34 T. 93 406 90 53 Centre Cívic Vil·la Florida Muntaner, 544 T. 93 254 62 65 Espai Cultural Pere Pruna Ganduxer, 130. T. 93 418 65 37 Espai El Putget Marmellà, 13. T. 93 418 60 35

Data: Divendres 4 de març, 18 h. Lloc: C. C. Joan Oliver Pere Quart.

Oci i swing Espai dedicat a tota la família. Vine i aprendràs tot sobre el swing, el ball més popular dels anys 20. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 339 82 61. Data: Dissabte, 19 de març, 12 h. Lloc: C. C. Joan Oliver Pere Quart. De fortalesa a castell, de castell a equipament municipal. El castell de Montjuïc ens parla de història i tot just ara intenta d’iniciar una de nova. Després dels canvis de mans pertinents pels que ha passat no acabava de tenir clara la seva funció a la ciutat.

Data: Diumenge 20 de març, 18 h. Lloc: Centre Cívic Riera Blanca

Bibl. Clarà Dr. Carulla, 22-34. T. 93 280 15 47

Centre Cívic Can Castelló Castelló, 7. 93 414 28 57

La vida sovint pot ser trista i difícil, en aquesta xerrada però, parlarem de com l’esperança enfocada correctament en relació als valors, pot millorar de manera ostensible la nostra vida. Valors humans des de la saviesa, com a orientacions ideals. La transcendència, la vocació i les emocions negatives en el sentit de la vida. La felicitat, la llibertat i l’amor com a un art basat en el donar i el rebre. A càrrec de Eulalia Casacuberta Thió.

Visita a la fortalesa

El tenor Marcos Riccetti i el pianista Xavier Aispurua interpreten obres de Ginastera, Guastavino, Ju¬rafsky, Tosti, Donaudy, Puccini i Mascagni. Cloenda del XII Cicle de Música Clàssica a les Corts a càrrec de Joan Vives-

Bibl. CollserolaJosep Miracle Reis Catòlics, 16-34 T. 93 406 91 11

Els valors humans

Contes a quatre mans interpretats per Sandra Bellver, piano, i Cristina Masferrer, piano. Obres de Debussy, Ravel, Stravinsky, Ligeti i Poulenc. Preu: 5,10€

D’Argentina a Itàlia

Sarrià-Sant Gervasi

Bibl. La Llotja Ciutat de Balaguer, 17. T. 93 417 38 40

Duo Cadenza

Data: Diumenge 6 de març, 18 h. Lloc: Centre Cívic Riera Blanca

DIRECTORI D’ADRECES

Data: Dijous 24 de març, 17.30 h. Lloc: Centre Cívic Can deu

Festa de Carnaval

La cinta blanca Als inicis de la I Guerra Mundial, la vida dels habitants d’un poble del nord d’Alemanya es veu afectada per uns estranys fets inexplicables que commouen a la comunitat. La trama es mou entre els nens i adolescents de la coral de l’escola i l’església i les seves famílies en el context del nazisme. Data: Dimarts, 29 de març, 19 h. Lloc: Centre Cívic Joan oliver Pere Quart

Xerrades

Data: Dijous 31 de març, 11 h. Punt de trobada: Cafeteria centre cívic Can Deu. Per a més informació, adreceu-vos a Secretaria.

I encara més al web!!

Les Corts Bibl. Can Rosés Deu i Mata, 57. T. 93 419 19 29 Bibl. de Les Corts Miquel Llongueras. Riera Blanca, 1-3 T. 93 499 31 07 Centre Cívic Can Deu Pl. Concòrdia, 13 T. 93 410 10 07 Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart Comandant Benitez, 6 T. 93 339 82 61 Centre Cultural Les Corts. Dolors Masferrer i Bosch, 33–35 T. 93 291 64 62 Centre Cultural Riera Blanca Riera Blanca, 1 – 3 T. 93 448 04 99

www.latorredebarcelona.com

23


A qui no li agrada un bon pernil “pata negra”? Això és el que l’altre dia comentàvem els membres de l’equip d’Einnova.... I com que, per aquest comentari, algú podria pensar que no treballem... Doncs sí! Resulta que a Einnova fem pàgines web des de 1997, i en aquests darrers dos anys hem abocat tota la nostra experiència i les més noves

estratègies de NeuroMarketingWeb en fer que les nostres webs siguin molt millors que les que corren per la xarxa. No com les que pugui fer qualsevol persona que sap fer-ne, sinó webs molt ben estudiades des de totes les vessants: des del punt de vista gràfic i des del tècnic.

Disseny i creació web: Yogamandir.cat

Millores web: personalshopperdeluxe.com

Avui dia tenir una web ja no és res especial. De fet, quina empresa no en té una? Per això ja no n’hi ha prou de tenir una web. Ens hem de diferenciar de la nostra competència, i per tant hem de tenir una web actual i ben estudiada. A nivell gràfic i de la mà del nostre

client, tenim com a objectiu plasmar l’impacte visual que se’ns demana i oferim que la web transmeti tot allò que cada negoci específic requereix. A nivell tècnic fem que les webs, des de la seva creació, segueixin les pautes

Actualització fàcil de contingut: MetgesDeCatalunya.cat

Fa un parell de mesos vàrem coincidir a la fira Total Media, a Madrid, a la qual Einnova va ser expositor, amb D. José Luis Martínez Herrador, Catedràtic i Doctor en Psicología per la Universidad Pontificia de Salamanca, qui ens va dir que el Neuromarketing és un recurs encara poc utilitzat però molt

24

necessàries perquè es puguin posicionar a Google i també els hi donem una estructura i uns fonaments prou sòlids com perquè convidi al visitant (client nou o conegut) a quedar-s’hi i acabarhi comprant o contactant algun servei amb la empresa.

Desenvolupament portal: EsportsCat.com

eficaç. A Einnova el que fem és l’adaptació d’aquesta ciència al món de les webs i d’Internet perquè sabem que aquest tipus d’estratègies són molt efectives. Estudiem molts aspectes dins de la mateixa web. Per exemple en el cas d’una botiga online està demostrat que l’ordre de col·locació

dels productes és determinant per a vendre’n més d’un que d’altres. També el fet d’organitzar la informació d’una forma clara i estructurada, que faciliti la lectura, ajuda a fer que l’usuari es trobi còmode a la nostra web i acabi arribant a l’objectiu que segons el tipus d’empresa pot ser: comprant o contactant.

Pots demanar la teva entrada gratuïta a Ecommretail a través del web: www.einnova.com/ecommretail abans del 28 de febrer de 2011, posteriorment les entrades valdran 30 euros cadascuna.

Trucan’s al 93 532 2020. No esperis més i demanan’s la teva web “pata negra”.

Visita el nostre stand a ECOMMRETAIL, la 2ª Fira del Comerç Electrònic de Barcelona, al recinte ferial de Montjuïc-Plaça Espanya, els propers dies 2 i 3 de Març. Convidem a tastar pernil “pata negra” al nostre estand nº. 92.

www.Einnova.com Av. Tibidabo 12, 1r, 08022 BCN barcelona@einn ova.com


25


GUIA COMERCIAL

DE LA ZONA ALTA

més de 1500 comerços de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts a www.latorredebarcelona.com

1.SALUD Clínica de medicina china Guang An Men

Tel. 93 490 26 24 www.mtc.es Consulte su caso de forma gratuita.

Clínica de implantología estética. Dr. Julián Cuesta. Dr. Roux, 106-108 (Pg. Bonanova). T. 93 417 86 56.

Clínica dermatológica y capilar

Beautyderm expertos de la piel y el cabello. Pl. Eguilaz, 3. www.beautyderm.es T. 93 206 87 86.

Saninet

Agència de serveis. Neteja de llars, industrial. oficines. Atenció a la gent gran 24h. Llibertat 34 baixos. T 93 415 09 97.

Dr. Jaume Sendrós

Cirurgia plàstica, estètica i reparadora. Horari: 9 a 13 i 16 a 20 h. Pg. Sant Gervasi, 3 1er 2a T. 93 417 17 19

IOTT. Instituto Oftalmológico Tres Torres

Información: Via Augusta, 281-285 (sede central). Quirófanos. T. 93 200 98 79.

27


GUIA DE SERVEIS

Al web, més de 1500 comerços de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts 2. ESTÉTICA

Holovital

Adelgazamiento. Método natural. Sin pasar hambre. Basado en técnicas orientales. Rápido y duradero. T. 93 418 58 95.

RÓTULOS PARA

AKILES

Podologia i salut

Servei d’infermeria

Miravé Tuset: Tuset, 36. T. 93 217 20 09. Miravé Travessera: Trav. Gràcia, 71. T. 93 237 99 91.

· Plantilles · Podologia esportiva · Peu diabètic · Estudi informàtic de la marxa Atenció domiciliària

Passatge Forasté 1-5 (Local A) Tel 93 000 85 04 · Mov 661225271

Odontologia, Cirurgia estètica, Medicina Estètica. València, 201 baixos. T. 93 452 45 45.

T. 93 640 05 85

Clínica especializada en el tratamiento de adicciones. T. 902 54 54 52 /607 72 36 53.

Massatges Terapèutics

Fisioterapeutes. Drenatges limfàtics. Fisioestètic Aribau 300. C. Aribau, 300. T. 93 200 10 59.

Medex. Soluciones para su espalda. Hernias, discopatías, etc. Mallorca, 285. T. 93 208 23 20

tiendas · escaparates · fachadas

Mª José Jaular Psicóloga Clínica Psicoterapeuta. Adults i adolescents. Pl. Gal·la Placídia, 2. T. 673 328 458

Instituto Hipócrates.

28

www.totem-producciones.com

Clínica Belodonte.

Serveis que prestem: · Tall i fresat d’ungles · Cura de berrugues · Ortesis de silicona · Cura d’ungles encarnades

COMERCIOS

Miravé Clínica Dental

3. MODA e nto de s c uc ia l e sp e 15%

Joyas- Relojes- Oro

Compra, venta, subastas. Muntaner, 501 esquina Gral. Mitre. T. 93 212 39 58. Bus 16-17-58-64-74. L7-Putxet

SICE

Cortines, tendals, estores, tot tipus cortines d’interior, vànoves, cobrellits. Mitre, 125. T. 93 211 73 31.


GUIA DE SERVEIS

www.latorredebarcelona.com 4. HOGAR

5. DECORACIÓN

Perruqueria canina i felina

Dorican. Nau Santa Maria, 2-8 (Prop d’Av. Sarrià, 135). T. 93 205 81 42 · 654 538 291. Castillejos, 239.

Cortinas-Screen-Colchas-Cojines Llevamos muestras de telas a su hogar. Presupuesto sin compromiso. T. 667 75 88 78

Dogui’s. Cuidado de mascotas

Paseo de perros, canguro perros y gatos, traslado a veterinario y peluquería. T. 93 518 61 15 / 671 064 375.

6. REFORMAS Reformes Cuines i Banys.

FB Estudi. Pg. Bonanova, 109-111. T. 93 204 03 81 M. 607 812 709 fbestudi@gmail.com

Saninet Agència de Serveis

Atenció gent gran 24 h. Neteja Industrial i llars. T. 93 415 09 97

Conviértete en familia anfitriona ¿Quieres acoger estudiantes extranjeros? Escuela EF. Calvet, 68-70. T. 93 202 02 08

Instal·lacions Bonavasi, S.L.

Cuines, banys, reformes en general. Calefacció i Aire Condicionat. Teodora Lamadrid, 50. T. 93 434 05 78.

7. ABOGADOS Y ASESORES Separaciones, Divorcios

Testamentarías, contratos, asesoramiento, etc. G&G Abogados. Beethoven, 6. 1º 1ª T. 93 209 45 00. 29


GUIA DE SERVEIS

Al web, més de 1500 comerços de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts

www.latorredebarcelona.com

10. GASTRONOMÍA

8. ENSEÑANZA EF Escuela Internacional de Español

Cursos de castellano para extranjeros. Calvet, 68-70. T. 93 260 88 00.

R E S TA U R A N T E S P E C I A L I T Z AT EN CUINA JAPONESA TRADICIONAL KAISEKI

British Council

Institut Britànic. Cursos generals i intensius d’anglès. Amigó, 74-83. T. 93 241 97 00

Regàs 35 · 08006 Barcelona Tel 93 501 93 40 www.wagokoro.es

Kids&Us School of English – Sarria.

Cursos de inglés para niños a partir de 1 año. T. 93 1145820 - sarria@kidsandus.es www.kidsandussarria.com

30

9. INMUEBLES Piso Express

Venda su piso directamente al contado. La calidad es nuestro objetivo. T. 93 441 70 80


La Torre de Barcelona  

Revista Independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts