Page 1


Praktische info Datum en uren 31e editie - 2013 vrijdag 9 augustus zaterdag 10 augustus deuren open: 19.00 uur 20.00-05.00: live muziek 11 groepen per avond Festival-camping opent op donderdag 8 augustus om 14.00 uur.

Vier podia TMS-stage Jokerstage Cahier Club-stage Palacio de la Salsa

Tickets kopen? zie de website

Hoogstraten maakt zich op voor 31e Antilliaanse Feesten Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus liggen de Antillen heel even in de Noorderkempen. Het grootste Caribbean festival “ter wereld” biedt een weekend vol opzwepende muziek in een fabelachtig festivaldecor. De nachten zijn er zwoel, de cocktails vloeien rijkelijk en er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes… in Hoogstraten hangt elk jaar weer magie in de lucht! De organisatie wist dit jaar een van de allergrootste latino sterren te strikken: Daddy Yankee. De Puerto Ricaan werd wereldberoemd met zijn hit ‘Gasolina’ en komt speciaal voor de Antilliaanse Feesten naar Europa. Verder is het uitkijken naar The Selecter, de Britse ska-band die begin jaren 1980 doorbrak met hits als ‘On My Radio’ en ‘Too Much Pressure’, en naar Kassav’, die in Hoogstraten hun nieuwe cd zullen voorstellen, de salsaliefhebbers komen ook aan hun trekken dit jaar, met Guayacan Orquesta (die voor vele bezoekers op hun verlanglijstje staat), Jimmy Saa, Azucar Negra en Charanga Habanera. Ontdek alles over de 31ste Antilliaanse Feesten in deze speciale editie ......

www.antilliaansefeesten.be

www.latin-emagazine.com


Cubaton uit... Cuba. Dit is een unieke samenwerking speciaal voor de Antilliaanse Feesten. Een stel grote namen uit de cubaton, de Cubaanse variant van de reggaeton, verenigen hun krachten voor een explosieve show: Los 4 + William el Magnifico + El Yonki + Los Immortales (Jacob 'Forever' & Nando 'Pro', ex Gente d’Zona). Dat wordt knallen!

MAINstage vrijdag 9 augustus 20.00 uur

Fotografie: Bart Henseler


JOKERstage vrijdag 9 augustus 20.45 uur

Tropi-punk/ska. De groep bestaat uit 6 meiden die met de Colombiaanse cumbia aan de slag gaan en er een hilarische punk -mix van maken. Op hun website hoor je o.a. hun derde en laatste CD "Pecados Tropicales" uit 2012.


MAINstage vrijdag 9 augustus 22.00 uur

Fotografie: Bart Henseler

Guayacán Orquesta is al 25 jaar een instituut van de Colombiaanse salsa met talloze hits op het actief. Om dat te vieren werd dit jaar een dubbel-CD uitgebracht met 25 nieuwe en sprankelende versies van hun grootste hits, met gastzangers als Jorge Celedón, El Canario en Gilberto Santa Rosa. De groep wordt geleid door bassist Alexis Lozano; alle nummers zijn van de hand van Nino Caicedo. Guayacan stond eerder in Hoogstraten (2001) en in het Sportpaleis (2004). Kom alvast in the mood met "Extraño Tu Amor". Guayacan vervangt Willy Chirino, die we eerder aankondigden: hij annuleerde zijn hele Europese tournee omwille van medische redenen.


In lang vervlogen tijden schreef Antilliaanse Feesten ska-geschiedenis met intussen legendarisch shows van Laurel Aitken en The Skatalites, toen voor het eerst in Europa voor een re端nie-concert. The Selecter vormde een trio met Madness en Specials, in de Engelse ska-revival eind jaren 1970 en begin 1980. Vorig jaar begon zangeres Pauline Black en haar band aan een wonderbaarlijke wederopstanding in eigen land, met bijbehorende reeks uitverkochte concerten. Het vervolg: in maart 2013 touren ze de UK in 20 etappes, naar aanleiding van de release van hun nieuwe album "String Theory".

JOKERstage vrijdag 9 augustus 23.00 uur


¡Gasolina! Al jarenlang op jullie verlanglijstje (en natuurlijk ook op dat van ons)... de latino megaster en grootste reggaetonero in het westelijk halfrond komt eindelijk naar Hoogstraten. Ramon “Daddy” Ayala noemt zichzelf "the most relevant Latin Urban Artist in the world"... en dat is-ie ook! Meer dan welke andere artiest was het Daddy Yankee die de reggaeton populariseerde. Zijn megahit "Gasolina" is dan ook het anthem van het genre. Met nummers als "Lo Que Paso, Paso" en het recente "Limbo" is hij defintief doorgebroken buiten de latino-wereld. Dat bewijst de Europese tournee die hem momenteel langs twaalf grote Europese steden voert. Daddy Yankee komt exclusief voor de Antilliaanse Feesten terug naar Europa op vrijdag 9 augustus!

MAINstage vrijdag 9 augustus 00.00 uur


Net als in Suriname werden na de afschaffing van de slavernij contract-arbeiders uit India ge誰mporteerd in Trinidad. Deze Hindoestaanse minderheid in Trinidad heeft haar eigen muziek: Rikki Jai is de king of chutney soca, gezongen in het Hindi-Engels en gekruid met bollywood-spices.

JOKERstage vrijdag 9 augustus 01.15 uur


MAINstage vrijdag 9 augustus 01.45 uur

Merengue uit de Dominicaanse Republiek... Presente!! Een blij weerzien met de jongens van Fulanito (AF 2002) die de tipico-merengue een boost gaven met zware elektronische beats. De band van de New Yorkse Dominicaan Rafael Vargas treedt aan met 4 zangers, accordeon, een batterij percussie en een DJ.


PALACIO DE LA SALSA 2.0 De festival-Palacio de la Salsa krijgt een grondige facelift, in een revolutionaire opstelling! Meer willen we niet verklappen; wij hopen dat de dansers de heilige vloeren zullen eren. Volgende DJ's zorgen voor het vuurwerk op vrijdag 9 augustus: DJ PACHA (Gent) - 19:30 DJ RUISTE (Waalwijk) - 22:00 DJ RUBIO (Antwerpen) - 00:15 DJ RICK (Amsterdam) - 02:30 Op zaterdag 10 augustus worden de gladiatoren afgelost door: DJ MIMO (Amsterdam) - 19:30 DJ MANOLO DEL TORO (Tilburg) - 22:00 DJ SIGI (Enkhuizen) - 00:15 DJ ALEX (Keulen) - 02:30 Nieuw is dat 2 DJ's de nadruk zullen leggen op de kizomba, de sensuele dans die wereldwijd ontzettend populair is geworden. Op vrijdag is dat de onvolprezen DJ Ruiste, aka Rui Fortes; en op zaterdag DJ Sigi! Heetzakken, ga eerst maar een sigaar smoren aan de champagne-bar!


MAINstage zaterdag 10 augustus 20.00 uur

La Charanga Habanera is de absolute top uit Havana, Cuba! David Calzado en zijn band waren de wegbereiders van de timba, de moderne popmuziek in het Cuba van de jaren 1990. Samen met Los Van Van (AF 2000/2006) en NG La Banda (AF 1995/2003) vormen zij de top-3 van het genre. Met hun spectaculaire shows bouwde La Charanga een wereldreputatie op, met talloze tournees als gevolg. Live kan je een explosief concert verwachten: vijf zangers in de frontlinie en sublieme muzikanten zoals ze alleen in Cuba worden gevormd! De band was in februari nog te bewonderen op een grandioos concert in de Roma. Bekijk hier "Gozando en La Habana".


Onze Belgisch-Congolese soukous-trots... een wervelwind van levenslust!

JOKERstage zaterdag 10 augustus 20.30 uur

Fotografie: Bart Henseler


MAINstage zaterdag 10 augustus 21.45 uur

Grupo Niche (AF 1996) was het grote salsa-instituut uit Cali, Colombia in de jaren 1980 en 1990. Jimmy Saa was jarenlang de sterzanger in de groep, nadat hij het orkest van Yuri Buenaventura (AF 2011) verlaten had. Hij heeft nu een heuse solo-carrière uitgebouwd: met een repertoire van Colombiaanse salsa-classics verkoopt hij pure show op het podium. Bekijk hier "Para Qué Perdón".


Cecile Charlton (bouwjaar 1974), is dĂŠ dancehall princes uit Kingston, Jamaica. Ze brak door in 2001 aan de zijde van Shaggy. Haar laatste album heet "Jamaicanization" en kwam uit op Kingstone Records. Ce'Cile wordt begeleid door de Soul Fire Band. Haar naam doet tegenwoordig bij velen een belletje rinkelen, want ze scoorde een dikke hit met "Gold Dust" aan de zijde van DJ Fresh.

JOKERstage zaterdag 9 augustus 22.45 uur


MAINstage zaterdag 10 augustus 23.45 uur

De geschiedenis van Kassav' loopt zowat parallel met die van het festival. Bekend geworden in het begin van de jaren 1980 wordt de groep hét icoon van de zouk-muziek, populair in de hele Caraïben en Afrika. In april komt het gloednieuwe studio-album van de groep uit en op 7, 8 en 9 juni spelen zij de Parijse Zénith plat. Dit wordt de vierde passage van Kassav' in Hoogstraten! Wij zijn benieuwd naar hun nieuwe CD en kijken uit naar hun magistrale show, met Jacob Desvarieux (gitaar), Jocelyne Béroard (zang), Jean Claude Naimro (toetsen), Jean-Philippe Marthély (zang) en Georges Décimus (bass).


JOKERstage zaterdag 10 augustus 00.45 uur De band van Lionel Limonta is sinds 1998 een vaste timba-waarde in Havana, Cuba. Vanaf hun debuut was reeds duidelijk dat sterzangeres Haila Mompie (AF 2007) een grote toekomst voor zich had en een solo-carrière zou gaan uitbouwen. De groep stond toen in zijn eerste bezetting (toen dus nog met Haila) in Hoogstraten in 1998. De groep presenteert zich in goeie timba-traditie met 4 zangers. "A Bailar con Tacones", hun laatste CD, is uit van begin dit jaar.


MAINstage zaterdag 10 augustus 01.30 uur

JosĂŠ Nieves en Kenny Vazquez uit Gurabo, Puerto Rico, vormen dit succesvolle reggaeton-duo. In 2006 maakten ze hun debuut met de full-CD "Masterpiece", inclusief de hit single "Down".

Fotografie: Bart Henseler


Dit Dominicaanse gezelschap uit Zwitserland draait rond rapper 'El Doggy' en zanger 'Diddy Cruz'. De groep brengt een zeer dansbare mix van bachata moderno, urban merengue doorspekt met reggaeton, kuduro en salsa. Drie albums bracht de groep uit, waaronder vorig jaar de dubbelaar “Las Dos Caros�. Pop latino met een heel eigen geluid!

JOKERstage zaterdag 10 augustus 02.30 uur

Fotografie: Bart Henseler


Kes the Band behoort tot de top-3 in Trinidad en kent momenteel een steile opgang, ook in dancehall middens, waarmee de soca uit Trinidad meer en meer samensmelt. De band draait rond de drie broers Dieffenthaller, Trini's van Oostenrijkse afkomst. Kees is de zanger (vandaar de naam van de band), Hans drumt en Jon is de gitarist. Soca en Trinidad, dat betekent een explosie van energie!

MAINstage zaterdag 10 augustus 03.00 uur


Friday 9/8 - 21.00 uur

Friday 9/8 - 23.15 uur

Friday 9/8 - 01.30 uur

Alicia Duchess

Saturday 10/8 - 21.00 uur

Ook de DJ's voor de CAHIER Clubtent zijn bekend. Op vrijdag 9 augustus treedt de 'energy bomb of the dancefloor' RAKKA (foto rechts) aan met in z'n kielzog de SOUL SHAKERS.

Saturday 10/8 - 23.00 uur

Saturday 10/8 - 01.15 uur

Op zaterdag 10 augustus verwelkomen we ALICIA DUCHESS (foto boven), in het echte leven Alicia Awai uit Port of Spain, speciaal voor de Antilliaanse Feesten op bezoek in België! Ook SUN BAILANTE (aka Jerome Manicom uit London, UK) is van de partij... en hij heeft ook een uitsmijter klaar voor de MAIN stage, aan het einde van dag één! Na Fulanito dus.


Word ook gratis lid van het 1e online Latin bladermagazine!

Surf naar: www.latin-Emagazine.com

Rakka


CAMPING Welkom op de Antilliaanse Feesten camping, een fantastische plek waar je het hele weekend in de sfeer van het festival kan blijven. Mensen van alle nationaliteiten verbroederen er en het feest stopt op geen enkel moment. Om die goede sfeer te bewaren en alles vlot te laten verlopen, geven wij je hier alle informatie om zonder zorgen het weekend door te komen. De camping is geopend van donderdag 8 augustus 14u tot zondag 11 augustus 18u00. Er kan niet gereserveerd worden voor de camping. Je betaalt ter plekke en de prijs hangt af van uw moment van aankomst : * donderdag (tot middernacht): 25 euro p.p. * vrijdag (tot middernacht): 15 euro p.p. * zaterdag: 5 euro p.p. De prijzen gelden per persoon, voor een auto of camper betaal je niets extra. Belangrijk: op zondagavond moet iedereen de camping verlaten! Vind je kamperen in een tentje maar niets? Via www.festihut.be kun je een weerbestendig houten huisje reserveren, compleet met bedden en matrassen, met een raam, een deur en een slot In de campingtent kan je terecht om de innerlijke mens te versterken. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend is er uiteraard een ruim ontbijtaanbod. Let wel op de openingsuren: * donderdag van 16u tot 24u * vrijdag van 8u tot 23u * zaterdag van 8u tot 23u * zondag van 8u tot 15u Let op! De consumptiebonnen van de camping zijn NIET geldig op het festival (en vice versa). Onze sanitaire voorzieningen zijn steeds ‘spic & span’, dankzij de 24u-dienst van ons sanitair team! Opmerkingen en problemen kan u melden via een speciaal mobiel nummer, dat zichtbaar wordt opgehangen in de sanitaire eilanden. Voor een warme douche betaalt u slechts â‚Ź 2 per persoon. De douches zijn geopend op: * donderdag van 18u tot 22u * vrijdag van 8u tot 22u * zaterdag van 8u tot 22u * zondag van 8u tot 13u


Naar goede gewoonte organiseren we ook dit jaar weer 3 spetterende camping-concerten! CACHE ROYALE, donderdag 8 augustus, 20u30 Op donderdag trappen we af met de trots van heel Curaçao en Antilliaans Nederland: Cache Royale. Hun video over hun eerder festivaloptreden is een hit op YouTube: je voelt de kriebels zo opkomen!

TEAM LATINO, vrijdag 9 augustus, 15u Team Latino is gebouwd rond toetsenist Javier Arenas en de Antwerps-Cubaanse zangers Walfredo en Wilfredo Hernandez.

REBELS BAND, zaterdag 10 augustus, 15u Met de Rebels Band op zaterdag ontploft de tent; dat garandeert Wayne Spanner en zijn team uit Statia! Een eilandje met nog geen drieduizend inwoners, maar mĂŠt een soca-band die aanstekelijke nummers schrijft en elk jaar een nieuwe CD uitbrengt... en dat al sinds 1999!


www.antilliaansefeesten.be

Latin Emagazine Brochure Antilliaanse Feesten  

Antilliaanse Feesten Caribisch muziekfestival Hoogstraten, België. 9-10 augustus 2013