Page 1

Núria Gracia

Mestra és el seu ofici Diu que li agrada treballar amb nens i adolescents. Va néixer a Barcelona, i viu a Vilafranca del Penedès. Fa mes de tres anys que ajuda als adolescents amb les seves dificultats. Quant fa que treballes de mestra? Fa uns quinze anys que treballo de mestra. T’agrada? Si m’agrada molt i sobretot treballar en grups de pocs alumnes. D’on son els teus alumnes?

Són de Vilafranca i de pobles del costat. Treballen bé els teus alumnes? La veritat es que sí. Quants alumnes tens al teu centre? Quasi 50 alumnes. Creus que ets una bona mestra ?

Aquesta pregunta l’haurien de respondre els meus alumnes. Voldries que el teu fill fos mestra? Sí m’agradaria molt, però crec que vol ser policia.

Entrevistador: Vinyet Pujol


LUCIA MOYA JIMÉNEZ

Uns 40 minuts La meva mare treballa en un ambulatori, va néixer l’any 1969, per arribar a l’escola trigava un quart d’ hora, també li agrada molt caminar, i sempre que està passejant, al seu costat hi ha el meu pare. Quan vas conèixer al meu pare? El vaig conèixer a una discoteca.

Quan es triga per arribar a l’ambulatori? Uns 40 minuts.

T’agrada el teu treball? Si.

A quin lloc treballes? A Igualada.

Per què t’agrada? Perquè m´agrada ajudar a la gent.

Amb quants anys vas anar a la Universitat? Amb 18 anys.

A quin any va néixer la teva filla? L’ any 1994. Quants fills tens? Tinc 3 fills. Gràcies per aquesta entrevist.

Entrevistador: David


SUSANA GINESTA HE CANVIAT MOLTES VEGADES DE CASA On vas néixer a Barcelona? A Barcelona. Quina feina fas? Faig feina de neteja. T’agrada la feina que fas? Sí, m’agrada molt. On t’agrada viatjar? Sí. Anar A Andorra.

On t’agradaria anar ? A tots els llocs. Que fas en el teu temps lliure? Recollir la casa.

Després vaig anar a viure a Sant Boi, després vaig marxar cap a Canyelles i per últim vaig venir a viure a La Ràpita. Entrevistador: Carlos Marquez

Explica’m coses de la teva vida. Tinc un germà i una germana. Jo soc la de mig. Vaig néixer a Barcelona.


Sergi Rovira Pallàs M’agrada pegar al meu germà David.R

En Sergi és un nen molt mogut, pega al seu germà David. S’hi torna, se les carrega el seu germà gran i aquest sempre pensa: “No és just, perquè me les carrego jo!” Què feu a classe? Fem dibuixos de la Mica i els seus amics, el divendres vam menjar castanyes. Mmm, que bones que estaven. I què menges? Doncs dolços i ous ferrats.

I no et fan malt les dents? No, només un ullal de dalt. I ets molt mogut ? Si i tant m’assemblo el cul del Jaumet. Saps anar en dues rodes en bicicleta? Sí, en vaig aprendre fa poc.

Què t’agradaria ser de gran? Pintor i portar la Roseta dels cabessuts. I el més important!! T’agrada anar al cole? Siiiii a veure els meus amics.

Entrevistador: David Rovira


Monica Layunta Villaroya INFÀNCIA AL CASTELL DE PENYAFORT Va néixer al 1980 al Castell de Penyafort on hi va viure fins els 6 anys. També és la tercera de la família. El que li agrada més és anar a buscar bolets. Com era el castell? Era molt gran amb moltissimes habitacions i tenia un pati amb 2 piscines i amb molt de lloc per jugar. A quina part vivies del castell? Era a la part de mig sobre l’església. Amb qui vivies? Amb els pares, amb els germans i l’avia que vivia a la torre del castell.

T’agradava viure allà? Per què? Sí, perquè tenia moltes habitacions molt grans per jugar, també teníem molts animals i un gall molt dolent que ens perseguia. Podíeu entrar a totes les habitacions del castell? Quasi totes hi havia les golfes que era tota la part de dalt del castell on s’havia de passar acotat i allà no hi podíem entrar.

També hi havia la part de l’església, i un soterrani que anava a parar a la riera. Et feia por viure al castell? No, a mi no em va fer mai por. A quina escola anaves i com anaves? A l’escola de la Ràpita i anava caminant i trigàvem 20 minuts.

Entrevistadora: Júlia Mañe Layunta


CÈLIA MASIP SANCHEZ

SEMPRE AMB BONA COMPANYIA La meva mare te 43 anys, i de petita vivia a Les Masuques. Anava a l’escola a Vilafranca. Què t’agrada fer? M'agrada esquiar, llegir, estar amb les amigues, anar de compres i viatjar. Com t’agrada fer-ho? Sempre amb bona companyia. Ho fas amb les amigues?

Una vegada a l'any sempre faig un viatge amb les amigues. On aneu normalment? Sempre acostumem a anar a una capital. Quin és el lloc on t’agrada mes? A Nova York.

Quants anys fa que esquies? Des de que tenia 20 anys, o sigui 23 anys. I de compres també t’agrada anar amb les amigues? M’agrada més anar-hi sola.

Entrevistadora: Marta Casañas


Esther Sanchez Ramos M’AGRADARIA VIATJAR A IRLANDA És la petita de tres germans. I té 32 anys i el que més li agrada es viatjar. El seu color preferit es el verd. I li agrada patinar sobre gel.

T’agrada viatjar? Si, m’agrada molt . A quin país t’agradaria anar? A Irlanda. T’agradaria anar sola o acompanyada ? Acompanyada, no m’agrada viatjar sola.

Que és el que t’agrada d’aquest país? Els seus paisatges. T’agradaria fer excursions a Irlanda? Si m’agradaria visitar-ho tot.

A Irlanda hi ha mar? Si i també hi ha costes. Si poguessis hi viuries allà? Si, si vingués també la meva família.

Entrevistadora: Lucia


Sara LA SARA AL CINEMA Es diu Sara i li agrada molt el cinema. Té 23 anys i viu a l’Arboç. I de tant en tant va al cinema. Com et dius? Sara. Quants anys tens? 23 anys. On vius ? A l’Arboç. D’aquestes pel—lícules que has vist quina t’ha agradat més? La pel—lícula TROYA.

T’agrada veure-les amb 3D? No gaire perquè les que he vist de moment, el 3D no era gaire real. Vas molt sovint al cinema? 1 cop al mes. Quin actor t’agrada més? Brad Pitt. Quina és l’ultima pel—lícula que has vist en tot aquest més? Els barrufets.

Quan vas al cine compres crispetes? No, m’agraden més les llaminadures com per exemple els caramels, les regalèssies etc.

Entrevistador: Yuanci


JOSEFA MARTÍNEZ GARCIA

SURTO CADA DIA A CAMINAR Tens treball? No, estava fent una substitució per una baixa però ja s'ha acabat. De que treballaves? D'auxiliar de geriatria. En que consisteix? Doncs feia el torn de nit i havia de posar a la gent a dormir, donar-li la medicació, fer canvis de bolquers, netejar les parts de la residència comuns, preparar l'esmorzar i

abans de marxar al matí a les 8 aixecar, dutxar, i vestir a les persones que dormen a la part de baix. Tens font de salut? Si. Quina? Surto cada dia a caminar des de la Ràpita fins els monjos i després fins a Moja amb les amigues. I dos cops per setmana vaig al gimnàs. Quins hobbies tens?

M’agrada escoltar musica i llegir llibres d'intriga, suspens, policíaques i romàntiques. Gràcies per l'entrevista i fins un altre.

Entrevistador: Ismael


GABRIEL CUADRAS SEGURA

ENTREVISTA A UN POLIDOR DE METALLS FELIÇ AMB LA SEVA FAMILIA Es diu Gabriel te 40 anys, i va néixer a Badalona el 22 de Maig del 1972, els seus pares es diuen Gabriel i Maria, també té dues germanes més grans que es diuen Maria Jose i Merce. De petit estudiava al col—legi Lopez Torrejon de Badalona i a les estones lliures sempre aprofitava per jugar a futbol. Què vas estudiar? Vaig a estudiar la EGB i dos anys d’electrònica. A quina edat vas començar a treballar? Als 14 anys. De què vas treballar? Vaig començar a treballar en un taller petit de Badalona. Encara treballes polidor metalls? Sí, però en taller gran

de de un de

Montcada Reixac.

9 anys i l’Ainara que en té 4.

Estàs casat? Si, des de l’any 1999.

Ets feliç amb la teva família?

Amb qui? Amb l’Eva. On la vas conèixer? Estudiàvem al mateix col—legi. Teniu fills? Si dos, un que és l’Unai que té

Si, no em puc queixar. Gràcies Gabriel per deixar-me fer-te aquesta entrevista tant personal. Entrevistador: Unai


Hayat Sabry

M’AGRADA MOLT LLEGIR Hayat Sabry és la meva mare i la més gran de tots els seus germans. Va néixer al Marroc i ara viu a Catalunya. Actualment té 3 fills. Li agrada llegir, escriure i caminar. A quina part del Marroc vas néixer? A la part de l’Atles. Que fas en el teu temps lliure? Llegeixo llibres de psicologia. Quin és el teu color preferit?

El color lila. Quina és la teva mascota preferida? El gat. Quin tipus de música t’agrada? La clàssica. On aniries de viatge? A Venecià.

Quin tipus de llibres t’agraden? M’agraden molts llibres de psicologia, literatura i cultura. Entrevistador: Bilal Sakr


Eva Castanyo Garcia

ÉS MOLT SA CAMINAR La meva mare està embarassada i li agrada molt caminar perquè és molt sa. Un dia quan la meva mare era més jove amb una amiga seva van fer el camí de Santiago, però a vegades es paraven. Que t’agrada més anar de compres o anar a caminar? Anar a caminar. Que li agrada escoltar música o veure la televisió? Les dues coses. Li agrada la música de relaxar o de roc? De relaxar.

Li agraden les festes d’aniversari? Depèn de quines festes. És més de sortir o de quedar-se a casa? Li agrada sortir molt però a vegades li agrada estar a casa.

Ets feliç? Si.

Quina es la peça de fruita que li agrada més? La síndria.

Entrevitador: Blanca


ADRIÀ CRUZ IZQUIERDO LA CARRERA ESPORTIVA Té 18 anys i viu a Valls. Estudia Batxillerat a Tarragona. Fas algun esport? Si, faig bàsquet. Per què t’agrada el bàsquet? Perquè es un esport d’equip i puc jugar amb els meus amics.

Quants anys portes fent bàsquet? 12 anys, des de que tenia 6 anys. Quantes hores entrenes a la setmana? 7 hores a la setmana. Quants entrenadors has tingut? 9 entrenadors.

Quins esports has practicat a part del bàsquet? Natació, Atletisme. T’hi dediques de forma professional al bàsquet? Encara no però espero aconseguirho. ENTREVISTADOR: ALEX


Jesús Fernández INFANCIA TRABAJADORA Llegó a Catalunya con seis años. Es el primogénito de cuatro hermanos. Trabajó cosiendo paraguas, de dependiente de farmacia y electricista. Se casó con mi abuela el diez de julio del 1971, en la iglesia de Santa María del Mar en Barcelona. ¿Donde naciste y cuando ¿Cuántas viniste a personas vivían Barcelona? en tu casa? En Cáceres. Vivíamos ocho Vine a personas. Barcelona en el 1971. ¿Cual fue tu primer trabajo? ¿Qué recuerdas En una de tu colegio? farmacia. Tengo recuerdos ¿Ayudabas a buenos y malos, tus padres en mas de buenos. casa? Si, ayudaba ¿Hasta que mucho. edad estudiaste? ¿Existían los ¿Por qué? electrodomésti Hasta los 13 cos? años por que Muy pocos en me fui a mi casa no trabajar. había ninguno.

¿Tienes algo de cuando eras pequeño? Algunas fotos en blanco i negro. ¿Has dejado de trabajar? Ahora estoy jubilado. ¿Que haces en tu tiempo libre? Leer i escuchar música.

Entrevistadora: Laia


Eva Contreras LA MEVA VIDA

La meva mare és molt simpàtica i li agrada pintar. El seu treball li agrada molt, però es queixa de lo que diu.

Quants anys tens? Tinc 36 anys.

En que treballes? En fer croasants.

Quan fas els anys? Els faig el 26 de juliol.

Quina és la teva estació preferida? És l’estiu

On vius? A la Rapita pero jo soc de Valencia de Don Joan. Quants fills tens? Tinc 2, però abans en tenia 1.

Quin es el teu color preferit? El lila.

On t’agradadaria anar de vacances? Al Caribe. Que t’agrada fer? Passejar.

Quin és el teu esport preferit? El patinatge.

Entrevistador: Sergio


Raimon LA MEVA FEINA Quant fa que treballes a Casa Amatller? 4 anys. T’agrada on treballes? Molt, estic molt a gust, hi ha molta feina a fer i molt diversa.

T’agraden els teus companys? En general tots són força bona gent, cada un d’ells és diferent.

Quina feina fas? Sóc el cap del magatzem i encarregat de logística. Quantes botigues teniu? tenim 43 botigues nostres i servim gènere a 20 botigues més. Quina botiga t’agrada més? La de Sant Cugat i el Vendrell.

Quants vehicles teniu? Tenim 17 camions i més o menys 20 furgonetes. Quantes persones estan al teu càrrec? A dia d’avui estan al meu càrrec unes 50 persones, entre xòfers i personal del magatzem a Pacs, Sant Pere Molanta i Mercabarna.

Entrevistador: Dídac


ISMAIL M’AGRADA JUGAR AMB ELS AMICS El meu cosí el que li agrada és anar de vacances amb els seus germans i amb els seus pares. El lloc que li agrada és anar a França. T’agrada correr? Sí que m’agrada corre molt, però alguns dies no puc anar a correr. T’agrada jugar amb els amics? Sí que m’agrada jugar amb els amics. T’agrada anar a la pista sol o acompanyat? De les dues maneres, però millor anar acompanyat per si no hi ha ningú.

T’agrada anar de vacances? Sí que m’agrada. Les millors eren quan vam anar a França. T’agrada anar a l’escola? Sí, per aprendre coses o fer activitats. T’agrada anar sol? Alguns dies sí, però alguns altres m’acompanya el meu germà. T’agrada anar de vacances per algun altre lloc?

Sí, sí que m’agrada, com anar al Marroc. T’agrada que vinguin els teus cosins? Sí, no passa res si venen, és millor per mi. Entrevistador: Ham


Raquel Clivillé Bazan EL MÓN DE L’ESTÈTICA La Raquel va néixer al 4 de maig del 1993 a Vilafranca del Penedès. Va anar al col—legi CEIP Sant Domènec la Ràpita i quan va acabar els estudis primaris va fer l’ESO als Monjos. Ara que té 18 anys vol dedicar-se al món de l’estètica. Per què t’agrada l’estètica? Perquè m’agrada tot el que està relecionat amb la bellesa. On estudies estètica? A l’Institut Vall d’Hebron de Barcelona. Quantes hores diaries fas a classe? Faig 6 hores diaries.

Què és el que més t’agrada? El que més m’agrada és maquillatge i els massatges corporals. Què és el que menys t’agrada? El que menys m’agrada és la neteja i densinfecció del material utilitzat. Quan acabis els estudis seguiràs

estudiant o treballant? Seguiré estudiant un grau superior d’estètica. A part d’estudiar estètica, què més fas en el teu temps lliure? En el meu temps lliure m’agrada jugar a bolei. Entrevistador: Marc Clivillé


Soukaina

M’AGRADEN MOLT ELS ESPORTS La meva germana té 13 anys i va a l’Institut dels Monjos.

Què t’agrada menjar? Llaminadure s i pizzes. T’agrada jugar a futbol? Una mica. T’agrada jugar a bàsquet? No m’agrada tant. T’agrada ballar? Sí magrada molt.

T’agrada veure películes de por? Sí, m’agraden a vegades. A quin curs vas? A segon d’Eso. Tens amigues? Sí, en tinc unes quantes De quin equip ets?

Sóc del Barça. Que seràs de gran? No sé què seré de gran encara. Quants germans tens?

Som tres germans, dos nens i una nena. Entrevistador:

Mohamed Nazih


Sònia UNA INFÀNCIA A LA GRANJA La meva mare diu que va tenir la millor infància que pot tenir un nen. Avui té 36 anys i encara recorda les seves aventures pels camps d’un poble andalús. On vas néixer? Vas néixer a Barcelona, però vivia a Esplugues del Llobregat. Quan vas marxar? Perquè? Vaig marxar a l’edat de 6 anys, perquè el meus pares, cansats de tanta delinqüència i droga, que a partir dels anys 80 va patir un increment a la zona del Baix Llobregat, van decidir marxar. On vas anar? Vaig anar a un poble de Córdova que es deia Hinojosa del Duque. Què vau fer? En una terra que el meu pare va comprar, van construir una granja.

Quins animals hi havia a la granja? Principalment era una granja de gallines, hi havia unes 3.000 gallines, però també teniem porcs, vaques, ovelles, ànecs i fins i tot una cabra. Quina era la teva feina a la granja? La meva feina era treure a pasturar les ovelles, agafar ous i ajudar als pares a posar el menjar als altres animals. Què és el que més t’agradava? Era treure a pasturar les ovelles i jugar amb els més petits i donar-li el biberó.

Em podries explicar alguna anècdota? Tenien una cabra que era la reina de la fuga. Aquesta cabra tenia el costum de quan estaven tancant les ovelles sortia corrents. Jo vaig pensar que si l’agafava amb una corda no podria sortir corrents. Però vaig cometre un error de càlcul, doncs jo pesava poc i la cabra tenia molta força. Llavors la cabra va començar a córrer com sempre i em va arrossegar durant una bona estona, al final la cabra no es va escapar, però jo vaig acabar amb els genolls pelats. Entrevistadora: Emma


entrevistes 4t  
entrevistes 4t  

Entrevistes a familiars.