Page 1

Nr. 110

K l a u s d a l

Januar 2013

G r u p p e

www.klausd alg rup pe .d k


Side 2

Godt nytår Fra gruppelederen skal der lyde en stor tak til alle for et fantastisk godt 2012 her på Klausdal. Tak til alle der bidrog på den ene eller anden måde. 2012 har budt på mange spændende spejde roplevelser. Den største af dem alle var Spejdernes Lejr ved Holstebro. For første gang i Danmark gik de uniformerede spejderkorps sammen om at lave en stor fælles lejr. Det var stort og spændende. Foråret for 2013 er allerede planlagt. Ulveledere, spejderledere og roverledere, har brugt mange timer på at få planlagt et super spændende spejderforår 2013 på Klausdal. Du kan læse om programmerne i dette blad. Mød op til møderne, det bliver rigtig godt. Hvis du gerne vil dele oplevelsen med endnu flere af dine kammerater, så tag endelig nogle af dem med til møderne. De er meget velkomne hos os. Den første større aktivitet efter nytår bliver vores gruppeweekend i januar måned. Læs mere om det i bladet, og husk at få dig tilmeldt. Vi afholder vores årlige gruppemøde (som er lig vores generalforsamling) onsdag d. 27. februar kl. 18.30. Alle forældre, ledere, rovere er velkomne til at møde op og give deres mening til kende om spejderarbe jdet på Klausdal, ros og ris modtages. Der udsendes indbydelser i løbet af januar og februar. Ulvene og spejderne holder sommelejren 2013 på Rømeregården på Bornholm i uge 27 (første uge af skolernes sommerferie). Til slut vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke vores loppemarkedsfolk for en stor indsats i 2012. Hvis der er nogle af jer læsere, som gerne vil give en hånd med til loppemarkederne, så giv mig et praj. Med de ord vil jeg ønske alle læserne en glædelig jul samt et godt nytår. Vi ses i 2012 på Klausdal spejderce nter. Med stor spejderhilsen Poul Dahl Gruppeleder


Næste års sommerlejr bliver for både ulvene og spejderne i uge 27 på Rømeregården på Bornholm. Rømeregården er et spejdercente r: se deres hjemmeside: http://www.roemeregaard.dk/. Da lejren foregår på et spejdercenter vil der sikkert være mange andre spejde re, måske udlændinge, måske nogle fra andre spejderkorps. Ulvene og spejderne vil have hvert deres program på lejren. Men der vil også blive planlagt med fælles aktiviteter og fælles lejrbål. Vi har reserveret plads fra lørdag d. 29. juni til fredag d. 5. juli. Vi ved endnu ikke om udrejsen kommer til at ske lørdag eller søndag. Men senest fredag aften er alle deltagere retur fra lejren.

Overnatning vil blive i telt. Da vi skal have alle med til Bornholm i den første weekend i skoleferien, skal vi have bestilt billeterne tidligt. Så mere information om lejren og tilmelding vil blive sendt ud i løbet af februar/marts 2013. Men sæt kryds i kalenderen allerede nu. Det bliver en supergod lejr.

Lederne

Side 3

Sommerlejr 2013


Side 4

Naturweekend hos Michelle Første weekend i oktober var ulve på weekend i Michelles hus der ligger næsten inde i skoven. Derfor lavede vi masser af naturaktiviteter: • Vi samlede svampe • Vi lavede insektfælder i glas og kartofler (og fangede en masse småkryb) • Vi fór vild i skoven med vilje • Vi øvede kort og kompas • Vi lavede mad over bål • Vi sov på Michelles superseje halmloft (og fik halm alle vegne) • Vi lavede lagkage • Vi gik tur i skoven da det var helt mørkt • Vi lavede frøhop • Vi hyggede, og frøs lidt ind imellem…


Side 5

Ulvebilleder

Håndværker Formålet med dette mærke er, at spejderen fremstiller og lærer at vedligeholde sine egne ting i hverdagen. Spejderen skal lære at fremstille og vedligeholde forskellige ting i hjemmet. For at opnå dette mærke bør spejderen fremstille noget brugbart og gennemføre mindst 6 aktiviteter, hvor spejdere n bredt lærer praktiske ting.


Side 6

Ulvenes forårsprogram 2013 Januar 9. Lave standere færdig 16. Morse + Fuldmånemøde 19. – 20. Gruppeweekend på Store Klaus 23. Morsenøgle 30. Ud i mørket, hvem kommer først Februar 6. Nørdemøde

13.

Vinterferie – intet møde

20. 27.

Sæbekassebil 1* + plademorse Gruppemøde

Marts 6. Sæbekassebil 2* + lysmorse 13. Sæbekassebil 3* + lydmorse 20. Junglemøde

27.

Påske – intet møde

April 3. 10. 17. 24.

Kimslege - Signe Semafore (evt over mosen) Mosen (fiske efter smådyr) - Signe Totempæl – Snedker/tømrer* - Bitten

Maj 1. 8. 15. 22. 29.

Håndværkerløb* - Bitten Håndværker: Snedker/tømrer og frisør* Find vej Håndværker: Maler og murer* Bål og brand

Juni

5.

Grundlovsdag – intet møde

12. 19.

Håndværker: Konditor* Den store afslutningsfest med kager, taler og sneboldkamp

Sommerlejr 29. juni—5. juli på Bornholm


Mandag Mandag Fre-søn Mandag

d. d. d. d.

7. januar: Nytårskur 14. januar: LifeStyle 18-20. januar: Gruppeweekend på Store Klaus 21. januar: Bloody Mary

Mandag d. 28. januar:

Spejdernes Akademi – del 1

Mandag d. 4. februar: SPAM - MAPS Mandag d. 11. februar: Vinterferie – intet møde Mandag d. 18. februar: Spejdernes Akademi – del 2 Mandag d. 25. februar: Intet møde, gruppemøde senere på ugen Onsdag d. 27. februar: Gruppemøde for alle. Mandag d. 4. marts: Mandag d. 11. marts:

APPS – with a twist Spejdernes Akademi – del 3

Mandag d. 18. marts: Mandag d. 25. marts:

På Sporet Påskeferie – intet møde

Mandag d. 1. april: Mandag d. 8. april:

2. påskedag – intet møde Gør-det-selv-Gud

Mandag d. 15. april: Mandag d. 22. april: Mandag d. 29. april:

Spejdernes Akademi – del 4 Koks og Kød Ekstremt højt & utroligt tæt på

Lør-søn d. 4.-5. maj: Mandag d. 6. maj:

Tag et vandreskjold Lågsus

Mandag d. 13. maj: Mandag d. 20. maj: Mandag d. 27. maj:

Spejdernes Akademi – del 5 2. Pinsedag – intet møde Find din fauna

Mandag d. 3. juni:

Spejdernes Akademi – del 6

Mandag d. 10. juni: Mandag d. 17. juni: Lørdag d. 29. juni:

Tilbage til rødderne Våde tæer! Bornholm – here we come!

Side 7

Spejdernes forårsprogram 2013


Side 8

Thors nat Det var en kold og mørk aften, men det er også det eneste negative, man kan sige om Thors Natøvelse 2012. Vi var 11 mennesker afsted den sidste fredag i oktober. Det er en god tradition, at vi deltager i dette arrangement hvert efterår, og denne gang var det tydeligt, at de fleste af spejderne havde prøvet det før. Alle var kampklare og i højt humør. På natøvelsen arbejder alle, både ledere og børn sammen om at løse opgaverne. Ret hurtigt fandt vi en base i skoven, så alle viste hvor man kunne finde en leder og få nye opgaver. Spejderne delte sig i tre grupper, en o-løbsgruppe med Jens og Lukas,en madgruppe med Thomas, Anna og Jonatan, og en opgavegruppe med Magnus, Catharina og Magnus. Lasse og Mikkel gik straks igang med hovedbrudsopgaverne, som er for lederne. Inden længe var alle ude i mørket på poster og skrabede point hjem til troppen. Og børnene viste hvad der skulle til. Da de første kom retur til basen og deres humør og gåpåmodet stadig var i top, havde vi ledere en rigtig god fornemmelse i maven. Næsten alle o-løbsposter var i hus. Maden havde fået rigtig fin bedømmelse, og opgaveholdet have haft en succesfuld aften. Alle gav den lige en ekstra skalle til sidste, og derfor sikrede vi os lige de sidste point lige inden lukketid. Alt i alt en rigtig flot indsats, både af de spejdere der var med på natøvelsen for første gang, men også af de rutinerede. Tillykke med 2. pladsen til hele troppen.


Der er mange spejderhytter i Danmark, men ikke så mange uden både indlagt vand og strøm. Så hytten ved Burre sø er helt unik, og lidt besværlig at bo i. Til gengæld får hytten maxpoint når det gælder god beliggenhed. Hytten er en gammel bjælkehytte med den smukkeste udsigt og den dejligste skov i baghaven. Så spejderne bar pænt over med muldtoiletterne - som faktisk var forbavsende lækre af hytte-toiletter at være. Lyset fra solcellerne på taget var tilgengæld brugt op kl. 21.30 så der blev det virkeligt hyggeligt med ild i pejsen, slik og stearinlys. Alle fik brugt de medbragte lygter - bare at finde sine sko krævede pandelampe eller stavlygte. For ikke at tale om muldtoiletterne, her var en lygte også aldeles påkrævet. I dagtimerne fik vi hygget os i skoven og øvet grundigt i at finde vej efter o-løbskort – også selv om posterne til tider lå udfordrende steder. Maden blev tilberedt over det største gasblus jeg nogensinde har set, og efterfølgende over bål – så det fik lige den rigtige bålsmag. Ellers stod den på trøjeleg søndag, søm er en uhyre populær leg i skoven. Tak til hele troppen for en super weekend.

Troppens gaffa-møde

Side 9

Weekend i Ganløse


Side 1 0

Til lederne (og andre interesserede) Ud over aktiviteterne hos ulve, spejdere og rovere er der også en del lederarrangementer. Øvrige interesserede er altid velkomne til at deltage. Man er altid velkommen til at kontakte mig, hvis man mangler oplysninger om et arrangement. For at gøre planlægningen af foråret 2013 nemmere er her et foreløbigt program: 12. januar: Loppemarked 18-20. januar: Gruppeweek-end på Store Klaus 19. januar: Ledermøde kl. 22.00 på Store Klaus 27. februar: Gruppemøde kl. 18.30 på Klausdal 2. marts: Loppemarked 7. marts: Grupperådsmøde 20. april: Loppemarked 23. april: Sct. Georgs arrangement på korpskontoret 24. april: Ledermøde kl. 20.00 på Klausdal 2. maj: Grupperådsmøde 2. juni: Lederdag kl. 10.00 på Klausdal 8. juni: Loppemarked Uge 27: Sommerlejr 3. august: Loppemarked

Med stor spejderhilsen Poul


Ulveflokken: SeoneeSeonee- flokken (hver onsdag kl. 18.30-20.00): Flokleder

Flokassistent

Bitten Eskerod Dige Rosengårdsalle 3

Niclas Lyndby Langdyssen 76

7551 7887 / 2971 7551

2030 0640

bitten@kfumspejderne.dk

nhlyndby@gmail.com

Flokassistent

Flokassistent

Michelle Andersen Kirkeltehusvej 8

Signe Hammerdahl Marbæk Park 2 2,1

3450 Allerød

2750 Ballerup

2944 3078

4295 0316

Spejdertroppen: Ant iloperne (hver mandag kl. 18.45-20.45): Tropleder

Tropassistent

Helle Grønne Dahl Hjortespringparken 14

Lasse Mølgaard Ved Kløvermarken 10, 1th

4494 6394

2300 København S

helle@dahlmail.dk

2278 9812 lasselm@gmail.com

Tropassistent

Tropmedhjælper

Charlotta Olsen Lygten 57, 4.,

Mikkel Nielsen Dyrholmen 26

2400 København NV

44 92 64 42

2260 7779 charlottaolsen@gmail.com Roverklanen: Rikke Rask Klan: Klan Klanleder

Kasserer

Lasse Mølgaard (se troppen)

Charlotta Olsen (se troppen)

Rumleklanen—alle voksne uanset medlemskab (oftest sidste torsdag i måneden) Rumleklanen Klanleder

Klanassistent

Helle Gjerlufsen Rødhættevej 7 4491 5512 / 2040 7512 hfgj@tdcadsl.dk

Lise Nørskov Sortemosevej 17 J 4453 3410 / 2193 9454 LiseN@youseepost.dk


Gruppestaben Gruppeleder Poul Dahl Hjortespringparken 14

Gruppeass. Carsten Gjerlufsen Hjortespringvej 96 2043 8124 carsten@gjerlufsen.dk

44 94 63 94 poul@dahlmail.dk

Grupperådet består enhedslederne og gruppestaben samt følgende civile medlemmer: Formand Preben S. Vestergaard Havlykkevej 24 4453 93 93 / 3079 14 25 prebenv@gmail.com

Kasserer Lasse Mølgaard (se spejderne) GIRO 528 - 9831 BANK Reg.nr. 0146 konto 0377 290 194

Claus Berggreen Tubberupvænge 56C 2730 Herlev 2513 7548 claus.berggreen@firkant.net

Line Ammentorp Ved Kagså 9 2730 Herlev 26744062

Susanne Heerup Mortensen Præstebrovej 44 2730 Herlev 27284977

Unge-repræsentant: Charlotta Olsen (se spejderne)

Kjeld Kure (Vores præst) Tvedvangen 169 44 91 71 71 ktk@km.dk

Repræsentant i Børnehjælpsdagens lokalkomité: Svend Hørup Køllegårdsvej 7 4484 0138 / 5120 3003 / sh@kyrsting.com

Klausdal Spejdercenter Klausdalsbrovej 336A

44 91 66 73

Centerinspektør Poul Dahl-Jørgensen Barupvej 4 , 4484 5774 / 2086 5773, poul@dahlj.dk Store Klaus - lejren Almagerbakke 28, Ganløse, 3660 Stenløse Kanoinspektør btk@brf.dk

48 19 50 25

Bent Thaulov Klein, Peberhaven 12 , 4492 4295 / 2210 4055,

Loppemarkedsansvarlig Poul Dahl-Jørgensen (se centerinspektør) Webmaster Lasse Mølgaard (se troppen) Gruppebladsredaktør Bitten Eskerod Dige (Se flokken) Lejrbestyrelsen for Store Klaus: Klaus Kasserer + udlejning

Ilse Lausten

44 91 66 65

Fra grupperådet også

Carsten Gjerlufsen og Svend Hørup.

Udenfor grupperådet og sekretær Torben Mølgaard og Michael Kliche 39 29 69 76 / 40 82 31 41 Vo re revisorer : Torben Glitzky, Rørbækvej 9, 4484 4127 Kirsten Pedersen, Stadagervej 36, 4491 5081

44 92 04 94 / 20 11 93 14

Springeren januar 2013  

Medlemsblad for spejderne i Klausdal Gruppe. KFUM-spejdere i Herlev.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you