Page 1

K S I F A R G N G I S E D

-1 F H sen n a H ard a g v ko S e s s La


#PEBER NØDDER FREMGANGSMÅDE

INGREDIENSER

125 125 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 1/2 250

g sukker g blødt smør dl piskefløde tsk fintrevet frisk ingefær tsk kanel tsk friskkværnet peber tsk stødt kardemomme tsk bagepulver tsk natron g mel

Smør og sukker piskes godt sammen, derefter piskes fløden i ved lav hastighed. Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål for sig og røres derefter i skålen med de våde ingredienser. Ælt dejen kort, bare indtil pebernøddedejen er fast og nem at forme og ælte sammen. Tril dejen ud i lange pølser og skær pebernødderne ud i passende størrelse på omkring 1×1 cm. Pebernødderne trilles til runde kugler og sættes tæt på en bageplade med bagepapir – de hæver en smule ved bagning. Bages ved 200 grader i omkring 8-10 minutter.


#RØDKÅL # ingredienser 1 50 1 2 2 1

KG. G. DL. DL. SPSK. TSK.

RØDKÅL. #RÅ SMØR. EDDIKE. RIBSSAFT. #SØD #KONCENTRERET SUKKER. SALT.

# fremgangsmåde SNIT KÅLEN FINT OG SVITS DEN I SMØR (BRUG ANDEFEDT HVIS DU HAR DET) I EN GRYDE. TILSÆT EDDIKE NÅR KÅLEN ER FALDET LIDT SAMMEN. KOG VED KRAFTIG VARME NOGLE MINUTTER UDEN LÅG. TILSÆT RIBSSAFT OG SALT OG LÆG LÅG PÅ GRYDEN. KOG KÅLEN VED SVAG VARME I CA. 1 TIME. SMAG TIL MED SUKKER OG EVT. MERE SALT.

# indsendt af OLE J.


NUTELLA

ÆRING I

Energi kJ 2252 336 kcal 539 80

4 %

Fedtstoffer (heraf mættede)

g g

30,9 10,6

4,6 1,6

7 % 8 %

Kulhydrater (heraf sukker)

g g

57,5 8,6 56,3 8,4

3 % 9 %

Protein

g

6,3

2%

0,9

Salt g 0,107 0,016 0%


Udmeldelse af folkekirken sker ved skriftlig eller personlig henvendelse til sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn, hvor du bor. Hvis du bor i udlandet, skal du sende din udmeldelse til sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn i Danmark, hvor du boede, før du flyttede til udlandet. For børn og unge under 18 år er det den person, som har forældremyndigheden, der træffer beslutning om udmeldelse af folkekirken. En person, der er fyldt 15 år, skal dog selv give sit samtykke til at blive meldt ud. Det er ikke muligt at være medlem af folkekirken og et andet trossamfund på samme tid. Hvis du slutter dig til et andet trossamfund, er du dermed udtrådt af folkekirken. Din udtræden bliver dog ikke automatisk registreret. Du skal derfor selv give besked til kirkekontoret eller præsten i dit bopælssogn. Når du meddeler, at du vil træde ud af folkekirken, skal du oplyse, hvor og hvornår du er født og døbt. Du får en bekræftelse på, hvornår udmeldelsen er sket, og udmeldelsen bliver registreret i CPR. Når du ikke er medlem af folkekirken, skal du ikke betale kirkeskat. Det er bl.a. af den grund vigtigt, at en udmeldelse bliver registreret i CPR. Hvis du ikke er medlem af folkekirken, og der alligevel på papirer fra skattevæsenet står, at du skal betale kirkeskat, skal du henvende sig til skattemyndighederne for at få fejlen rettet. Når du ikke er medlem af folkekirken, har du ikke samme ret til kirkelig betjening som folkekirkens medlemmer. For at blive viet i folkekirken, skal mindst den ene være medlem. Normalt kan du kun blive begravet med bistand af en præst i folkekirken, hvis du er medlem, når du dør. Ved de fleste kirkegårde er taksterne for gravsteder m.v. højere for personer, der ikke var medlemmer af folkekirken, end de er for medlemmer. Fortryder du din udmeldelse af folkekirken, kan du altid vælge at melde dig ind igen. Det gør du ved at tage kontakt til præsten i det sogn, hvor du bor. Det er kun medlemmer af folkekirken, som betaler kirkeskat. Kirkeskatten er et medlemsbidrag, der beregnes ud fra folkekirkemedlemmernes skattepligtige indkomst og opkræves sammen med skat til staten og kommunerne.

VEJLEDNING I UDMELDELSE AF FOLKEKIRKEN

Grafisk opgave  
Grafisk opgave  
Advertisement