Page 1

Ekotalon uutiset 02/2011

EKOTALO

Seuraa m eitä netissä:

R

Kierrätyslasin mahdollisuudet rakennusteollisuudelle

Ekotalo saa tuulivoimaa! Yksi Ekotalon virranlähteistä on Posira Oy:n tuulivoimala, joka sijoitetaan Ekotalon lasikehän läheisyyteen. Tuulivoimalla saadaan mm. lämmitettyä käyttövesi tai ajettua tuulesta tulevaa energiaa akustoihin, josta se sitten tarvittaessa ajetaan verkkoon. Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiinien pyörivien lapojen välityksellä. Modernit tuulivoimalat muuttavat ilman liikkeen sähköksi. Sähkö on helposti hyödynnettävä monikäyttöinen energiamuoto; modernissa yhteiskunnassa energialle on monenlaista käyttöä veden pumppaamisen ohessa. Kehitystyön tuloksena tuulivoiman tehokkuus on huimasti parantunut, samasta tuulesta saadaan nyt paljon suurempi osa energiasta talteen.

Y H T E I S T Y Ö K U M P PA N I U U T I S I A

E K O TA LO O N E K O LO G I N E N S I S U S T U S

Posira Oy tuo Ekotalo-projektiin uusiutuvaa energiaa tuulivoimalan muodossa. www.mypower.fi

Alansa ammattilaisena ekologisessa sisustussuunnittelussa toimiva MamboGambo Oy koordinoi ja johtaa talon sisustussuunnittelua.

Rautasoini Oy tuo projektiin ”rautaisen” ammattiosaamisensa metallitoimituksissa. Kaikki toimitettava materiaali on kierrätettyä. www.rautasoini.fi Ekotalossa tarvittavien ilmanvaihtokoneiden osalta neuvottelut ovat käynnissä. Lisäksi Ekotaloa on lähestytty paljon jo yksityishenkilöiden taholta - tiedustelut ovat lähinnä koskeneet sitä, koska tulee mahdolliseksi saada oma Ekotalo. Ekotalo siis kiinnostaa runsaasti ja herättää positiivisia ajatuksia!

Ekotalon sisustus suunnitellaan huonekaluista lähtien ekologista ajattelua silmällä pitäen. Haluamme osoittaa, että ekologisuus sisustamisessa ei tarkoita välttämättä isoäidin vanhaa pirttipöytää ruokailutilassa. Sisustussuunnittelun aikataulu valmistuu maaliskuun aikana, jolloin pyritään löytämään myös materiaalit ja tuotteet jotka suunnittelijat saavat käyttöönsä.

Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita Ekotalon eri osa-alueiden toteutukseen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

E K O TA LO -T O N T T I O D O T TA A A U R I N K O A Ekotalon tontti on edelleen paksun lumipeitteen alla. Kevään edettyä ja auringon tehtyä tehtävänsä tontilla tehdään vielä viimeistelevät maaurakoinnin työt, jotta rakennustyöt voidaan aloittaa. Täysi tohina on varmasti päällä jo toukokuun alkupäivinä. Tontin tapahtumia voi seurata myös nettisivuiltamme.

E T U J A Y H T E I S T Y Ö K U M P PA N E I L L E Suomen Lasinjalostus Oy on solminut yhteistyösopimuksen DigiMedia Finland Oy:n kanssa. Yhteistyön myötä Ekotalo-projektin yhteistyökumppaneille tarjoutuu mahdollisuus uudenlaiseen ulkomainostamiseen – nyt yhteistyökumppanihinnoin. Lisätietoja: www.digimediafinland.fi Mikael Juntunen, p. 040-800 4919

YHTEISTYÖKUMPPANIMME:

Suunnittelu Teräsmaa Oy

Suomen Lasinjalostus Oy puh. 010 4399 111 sähköposti: info@lasinjalostus.fi

Lastikankatu 5, FI-33730 TAMPERE, Finland www.ekotaloprojekti.fi www.lasinjalostus.fi

Ekotalon uutiset 2/2011  

Lempäälään rakennettavan Ekotalon projektikuulumisia ja yhteistyökumppaniuutisia.

Advertisement