Page 1

El Servei de Gestió Tributària del Consell Comarcal de la Selva us ofereix diversos consells pràctics per agilitar les vostres consultes i tràmits en relació amb els tributs locals, cosa que us dóna l’opció de guanyar temps i de venir a les nostres oficines o quan fem atenció en els ajuntaments només per als casos en què això sigui necessari:

CAPTACIÓ D’ENERGIA SOLAR

Atenció telemàtica. Si voleu fer les vostres consultes i tràmits a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, evitant desplaçaments, cues i trucades, a través del web informatiu www.selvatributs.cat i de l’entorn de tramitació Carpeta Ciutadana (www.selvatributs.cat/carpeta) us oferim un potent canal d’atenció telemàtica, que complementa els altres canals (el presencial i el telefònic). Les prop de 15.000 visites que es reben cada mes acrediten la utilitat d’aquestes eines. Per exemple, en el web trobareu informació sobre com cal fer els tràmits tributaris i cadastrals, i a través de Carpeta Ciutadana us podreu descarregar un certificat de pagament dels vostres rebuts en pocs minuts sense haver de satisfer cap import.

sistemes d’energia solar fotovoltaica

DELS SISTEMES DE FOTOVOLTAICA L’Ajuntament

de

Sant

Hilari

ha

aprovat definitivament l’ordenança reguladora per a la incorporació de als terrenys, edificis i construccions del terme municipal L’energia solar fotovoltaica permet disposar d’una font energètica neta i inesgotable ja sigui per connectar-la a la xarxa elèctrica general o bé per a sistemes aïllats on no arriba la xarxa. Amb aquesta alternativa es poden substituir altres fonts contaminants, reduir les emissions de CO2 a

Atenció telefònica. Podeu fer diverses consultes i tràmits per telèfon (902 010 027), i estalviar-vos d’aquesta manera el desplaçament a les nostres oficines. Disposem de 14 línies d’atenció per a tota la comarca. Domiciliació bancària. Us recomanem que domicilieu el pagament dels rebuts periòdics, per a la vostra comoditat, ja que no us haureu de preocupar de la recepció de l’avís de pagament i dels possibles recàrrecs per pagar fora de termini, i alhora estalviar-vos temps i desplaçaments. Podeu efectuar la domiciliació per diversos mitjans: per telèfon (902 010 027), mitjançant Internet (www.selvatributs.cat/carpeta), a les nostres oficines o a les entitats financeres col·laboradores, mitjançant el tríptic de pagament. Llocs per utilitzar el tríptic de pagament (rebuts no domiciliats). Si no heu domiciliat el pagament dels vostres rebuts, el Servei de Gestió Tributària us enviarà un tríptic al domicili que consti a la base de dades. La tramesa d’aquest tríptic no és un acte obligatori del procediment de recaptació, però l’objectiu és fer la màxima difusió del període de pagament. Amb aquest document, podreu anar a pagar a qualsevol entitat financera de les que s’indiquen al dors de l’imprès, no només a les nostres oficines.

l’atmosfera i, en definitiva, protegir el planeta de l’efecte hivernacle i del canvi climàtic. Podeu consultar aquesta ordenança sol·licitant una versió impresa a les

Butlletí d’informació municipal

ORDENANÇA REGULADORA

LSANT HILARI SACALM

INFORMACIÓ D’INTERÈS

CONSELLS PRÀCTICS DEL SERVEI DE GESTIÓ TRIBUTÀRIA

dependencies municipals o en format electrónic enviant un correu a la següent adreça:

mediambient@santhilari.cat

Les energies renovables són el futur. Si voleu més informació, podeu visitar la web de l’Institut Català de l’Energia

www.icaen.net

BUTLLETÍ 03 maig 2008


JOAN GARRIGA

Alcalde de Sant Hilari Sacalm Voldria començar aquest editorial assenyalant que a Sant Hilari estem d’enhorabona, ja que després de molts anys la Miranda torna a fer honor al seu nom. Hem recuperat aquesta finestra que havia estat, molts anys, tancada. La vista que tenim sobre el massís del Montseny és extraordinària. No es pot explicar amb paraules. Cal veure-ho personalment. Una sensació íntima ens envaeix davant la bellíssima muntanya, que sempre ha estat una mica nostra. Cuidarem aquesta finestra, l’arreglarem i procurarem que no es torni a tancar. Si a aquestes ratlles els hagués de posar un títol seria “LA FEINA NO S’ATURA”. La dinàmica de l’Ajuntament fa que aquest escrit sigui pràcticament un índex del butlletí. Amb el pas dels últims mesos el poble ha anat assumint una dinàmica pròpia, l’Ajuntament va determinant les línies mestres del desenvolupament de les seves activitats. Algunes d’aquestes activitats són, d’una banda, continuades en el temps, com l’aposta pel comerç, com el turisme, la cultura, la gent gran o els joves, entre altres. I, d’altra banda, intenses en el seu moment quan fan referència a la construcció dels espais físics. L’Ajuntament està treballant amb moltes ganes per aconseguir millores en tots els sectors. Des de Sant Hilari hem liderat un ambiciós projecte de desplegament d’una xarxa intermunicipal de punts d’informació ciutadana de manera interactiva amb mobiliari urbà del segle XXI al servei dels vilatans. La nostra proposta ha estat prou interessant perquè s’hi hagin adherit deu pobles de la comarca, cosa que ens ha permès aconseguir la subvenció del Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme a través del Plan Avanza.

EDITORIAL

El passat dissabte 5 d’abril, acompanyats de la directora del Servei Territorial de Girona de Medi Ambient i Habitatge, Cristina Andreu, i de la regidora d’Acció Social, Joana Giménez, es va fer la presentació dels pisos socials de Can Culí, dia de portes obertes, perquè tots els interessats poguessin visitar els habitatges i fer les sol·licituds, que es resoldran mitjançant sorteig a curt termini. El mateix dissabte a la tarda vàrem tenir la visita oficial de l’Honorable Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, amb motiu de la firma del conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria per a l’ampliació de vint-i-dues places de la residència de la gent gran. Aquest pas ens donarà més capacitat d’assistència a les persones grans. El diumenge dia 20 d’abril l’Honorable Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va inaugurar el nou edifici de la Biblioteca Municipal. Un espai extraordinari que a partir d’aquest moment es converteix en el dinamitzador dels aspectes culturals i que ens farà més grans a nivell cultural i com a persones. Tenim al nostre abast una Biblioteca Municipal que ens ofereix totes les comoditats i prestacions per potenciar el gust per la lectura. Aquesta dinàmica municipal es quedaria en poc si no fos per l’empenta que porten les entitats locals. Un exemple, entre molts, és l’èxit aclaparador que va tenir la Marató de Donació de Sang a Sant Hilari, organitzada per l’Entitat Local de Donants de Sang. Felicitats per a l’organització i felicitats a tota aquella gent que de manera altruista i de forma senzilla contribueix amb la donació de sang a salvar vides. He començat aquest escrit amb l’orgull de la recuperació d’un espai i voldria acabar-lo fent menció de la recuperació d’un altre: la placeta Gravalosa. S’ha discutit molt si la tanca, si la seguretat o si la idoneïtat de tot plegat, però a la fi tenim tanca, tenim bancs per a seure-hi i jardineres, o sigui un espai segur que fa goig.

SUMARI Editorial

2

Notícies

3-5

Regidors

6-7

Biblioteca

8-9

Partits

10

Entitats

11

Contraportada:

L SANTButlletí HILARI SACALM d’informació municipal

Tenim més projectes. Per tant, la feina no s’atura.

Edita - Ajuntament de Sant Hilari Sacalm Coordinació i continguts - La Selva Comunica (www.laselvacomunica.cat) Disseny i maquetació - Estudi Artfinal (www.artfinal.es) Foto portada - La Selva Comunica Fotografia - Irene Fotògraf | Nuri Torrent |

Agenda maig, telèfons d’interés.

CRÈDITS

Sandra Torras | Associació de Donants de BUTLLETÍ 03 maig 2008

Sang de Girona | La Selva Comunica


COM ES POT REUTILITZAR L’AIGUA QUE ES FA SERVIR A CASA? Alguns exemples senzills: aprofitar l’aigua de bullir els aliments (si no s’hi ha afegit sal) i de fregar el terra (sense sabó) per regar les plantes. Recollir l’aigua de la dutxa en un gibrell i fer-la servir per a la cisterna del wàter. Si es disposa d’espai (un pati exterior), s’hi poden instal·lar dipòsits de recollida d’aigües de pluja. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Garriga, han signat un conveni de col·laboració per ampliar la residència i centre de dia. Amb l’ampliació es crearan 22 places més. Actualment, la residència disposa de 52 places i el centre de dia n’ofereix 25. Tot i que aquest equipament és de titularitat municipal, des de l’any 2001, la Generalitat té 27 places residencials i 10 de centre de dia concertades. Les obres d’ampliació de l’equipament tenen un pressupost de 710.333 euros, i la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania subvencionarà una part del total.

L’AJUNTAMENT DE SANT HILARI I ADIGSA PRESENTEN ELS PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL DE CAN CULÍ La presentació es va fer el passat 5 d’abril, d’11 a 13 h, amb la presència de la directora del Servei Territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, que va fer una explicació de les normes i els requisits que es demanen per obtenir un d’aquests habitatges. També es van obrir els pisos, perquè les persones interessades els poguessin visitar. El 31 de març va quedar obert el termini per sol·licitar un dels 20 pisos en règim de lloguer que s’ofereixen en aquesta promoció conjunta entre l’Ajuntament de Sant Hilari i Adgisa. A partir del mes de maig s’estudiaran les peticions presentades i es publicaran les llistes d’admesos i exclosos. Els pisos de protecció oficial de Can Culí estan distribuïts en dos edificis, un al carrer Sant Benet, 23, i l’altre al carrer Vic, 13. Els habitatges són d’una o dues habitacions i la promoció és en règim de lloguer. Transcorreguts 10 anys des de la signatura es podrà optar a la compra de l’habitatge.

SANT HILARI LIDERA EL PROJECTE SMARTPOINT A LA COMARCA DE LA SELVA Aquest nou mobiliari urbà té com a funció fer de punt d’informació general i local tan per als habitants del municipi com per als turistes que ens visiten. Aquest equipament, amb forma de tótem i amb una pantalla al seu interior, ofereix contínuament informació útil de diferents tipus: serveis, turisme, comerç, cultura, etc. Tot en diferents idiomes (bàsicament català, castellà i anglès) i amb dues particularitats: la primera, que l’usuari pot interactuar amb Smartpoint sol.licitant aquella informació que li interessa, i la segona que els continguts es poden descarregar gratuïtament a qualsevol dispositiu móbil (un telèfon móbil, una PDA, un ordenador portátil…) equipat per realitzara questa tasca. Així, la informació es pot recollir a l’Smartpoint, i emportarse-la per ser consultada més tard en un altre lloc. Aquest projecte preten no només oferir informació municipal, sinó també altre informació relacionada i potenciar el turisme entre els diferents municipis de la comarca. És per això, que de bon començament Sant Hilari va plantejar dur-lo a terme a un nivell més ampli i buscant la col.laboració entre diferents municipis de la Selva, entre ls quals en destaquen Santa Coloma, La Cellera, Breda, Vilobí d’Onyar, Blanes, Arbúcies, Hostalric, Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella.

NOTÍCIES

AMPLIACIÓ DE LA RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA PER A LA GENT GRAN

Consells d’estalvi a casa. Què es pot fer per per estalviar aigua a casa? Fer un bon ús de l’aigua vol dir utilitzar-la sense malgastar-la ni malbaratar-la. Hi ha moltes maneres d’estalviar aigua a casa, fins a un 50% del consum total. Per exemple: El vàter.- Eviteu l’ús del vàter com a paperera i utilitzeu mecanismes per controlar la descàrrega (doble descàrrega, flux interromput, etc.) Les aixetes i el rentamans.- Tanqueu les aixetes quan no es faci servir l’aigua i utilitzeu economitzadors, reguladors de cabdal o airejadors. Són senzills d’instal. lar, barats i efectius. El cotxe.- Renteu-lo al túnel de rentat o amb una esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb mànega. El rentavaixelles.- Feu servir el rentavaixelles amb la càrrega completa, i utilitzeu sempre que puguis els programes d’estalvi. La bugada.- Feu servir la rentadora amb la càrrega completa i seleccioneu el programa adequat en funció del tipus de roba i el seu estat de brutícia. La dutxa.- Si us dutxeu en lloc de banyar-vos estalviareu aigua. Si podeu, feu servir un airejador en el capçal de la dutxa, així podreu estalviar fins al 50% de l’aigua. El reg de les plantes i el jardí.- Si regueu les plantes de bon matí o al vespre evitareu més evaporació i estalviareu aigua. També podeu utilitzar sistemes de control d’ús de l’aigua com el gota a gota, programadors de reg, etc. Recollir aigua de pluja amb una cisterna al terrat o jardí us permetrà estalviar encara més aigua per al rec.

MÉS INFORMACIÓ I CONSELLS al lloc web de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) http://mediambient.gencat.net/aca/

3


LA NOVA LLAR D’INFANTS OFERIRÀ 74 PLACES PER A NENS I NENES DE ZERO A TRES ANYS. El projecte de la Llar d’Infants ja ha estat aprovat definitivament pel ple de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm. El centre es construirà en uns terrenys de titularitat municipal al carrer de les Roques del Rei. La regidora d’educació, Nuri Torrent (ERC), ha assegurat que “les obres començaran aquest estiu i haurien d’estar enllestides en el termini de 12 mesos des de l’inici de les obres. Estem davant d’un projecte que és una de les prioritats d’aquest mandat, per a nosaltres és molt important veure’l fet realitat com més aviat sigui possible”. El pressupost d’execució és d’1.030.877,59 euros i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm té la intenció que estigui subvencionat entre un 60 i un 70% del total del cost de l’obra. De moment, el ple de l’Ajuntament també ha aprovat sol·licitar a la Generalitat una anticipació de la subvenció del Pla Únic d’obres i Serveis, que es va demanar per a l’anualitat 2008 en la convocatòria del PUOSC 2008-2012. L’alcalde de Sant Hilari, Joan Garriga, ha destacat la gran participació ciutadana que hi ha hagut per tal d’enriquir el projecte redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Selva., assegurant que “el projecte , es va fer arribar als centres educatius del municipi, les aportacions que van fer, en la seva majoria, s’han inclòs al projecte definitiu. D’aquesta manera tothom s’hi ha implicat en el projecte i se’l ha fet una mica seu”. La nova llar d’infants tindrà una aula per a nadons , dues per a nens i nenes d’un any i dues més per als infants de dos anys. A més, hi haurà un espai que s’utilitzarà com a dormitori. El centre també estarà equipat amb una sala polivalent, un espai per a les educadores i un magatzem. La part exterior de la Llar d’Infants disposarà d’una zona de pati, un porxo i un espai dedicat a aparcaments.

6

42 PARTICIPANTS A XIIIÈ CONCURS DE PINTURA RÀPIDA

SEGONA FASE DE CONCURS FEM MATEMÀTIQUES A SANT HILARI

El concurs estava organitzat per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i es va celebrar el passat divendres 21 de març. Aquests van ser els guanyadors de l’edició d’enguany: Premi Infantil................................. Sílvia Minguez Cassus Premi Juvenil................................. Aina Mauri Crusat Premi Sútia d’Art .......................... Josep Canellas Roca Premi Local Bon Preu ................... Carme Creixans Giramé Premi Ricard Moragas i fills........ Josep Paja López Premi “la Caixa”............................ Jordi Pons Casals Premi Ajuntament d’Aquarel·la..... Sebastià Mauri Ávarez Premi Ajuntament d’oli.................. Antoni Subirana Verdaguer

NOTÍCIES

Guanyadors per equips

Assistents al concurs

La Plaça Gravalosa s’ha millorat aquestes darreres setmanes amb la instal·lació de bancs i jardineres que completen el mobiliari urbà que ja existia en aquest espai.


NOTÍCIES Sant Hilari Sacalm continua mostrant el seu rebuig a la M.AT. Veïns de la nostre població i representants de l’equip de Govern de l’Ajuntament han participat les darreres setmanes a les manifestacions que s’han fet contra la M.A.T a Perpinyà i la ciutat de Girona. També s’ha penjat un cartell a la façana de l’Ajuntament contra aquesta línia de molt alta tensió que es vol fer passar pel nostre terme municipal.

ENERGIA SOLAR TÈRMICA ALS EDICIFIS I LES CONSTRUCCIONS DE SANT HILARI SACALM Aquesta ordenança aprovada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm regula l’obligatorietat d’incorporar sistemes de captació d’energia solar activa de baixa temperatura per a la producció d’aigua calenta sanitària i l’escalfament de piscines cobertes climatitzades als edificis i les construccions situats al terme municipal. Aquesta ordenança s’aplicarà en la realització de noves edificacions o construccions o bé en rehabilitacions, reformes integrals o canvis d’ús de la totalitat de l’edifici o construccions existents, tant si són de titularitat pública com privada. Igualment, les edificacions ja existents poden instal·lar voluntàriament sistemes de captació d’energia solar tèrmica, sempre que es compleixin els requisits que contempla l’ordenança i que es poden consultar a l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm.

SEGUINT LES PETJADES DE LA GUILLA MUGUI L’any passat van visitar el Museu de les Guilleries 16.962 persones El Museu Guilleries ha fet una nova remodelació museogràfica que ha consistit en pintar les diferents zones de l’equipament amb els colors corresponents com el blau fosc, que representa el medi físic, el groc del bosc mediterrani, el blau clar del medi aquàtic, el verd del bosc humit i el taronja dels arbres de les Guilleries. Cada apartat del museu s’ha delimitat per diferenciar-lo i s’han col·locat imatges de paisatges i faunes relacionades amb cada secció. La remodelació del Museu de les Guilleries es va inaugurar el passat 14 de març, Divendres Sant. Segons la directora del museu Guilleries, Anna Agulló, les millores que s’han introduït conviden al visitant a seguir les petjades de la guilla Mugui “per conèixer l’entorn natural de Sant Hilari Sacalm fent rutes de Bosc i Aigua .Aquesta remodelació segueix l’eix principal del museu que és sortir més enllà de l’espai físic que ocupa i trepitjar el gran museu natural que tenim a Sant Hilari, les Guilleries.” Amb la remodelació, el Museu Guilleries va presentar una nova activitat que dóna a conèixer el patrimoni de fonts medicinals i aigua a través de l’exposició audiovisual “Sant Hilari Història de Fonts i Aigua”. D’altra banda, coincidint amb el Dia Mundial del Mediambient, el proper cinc de juny, el Museu Guilleries presentarà el Punt Verd de Sant Hilari Sacalm.

POL·LEN: Símptomes: - Esternuts - Congestió nasal - Picor al nas i als ulls Consells: - Fer servir ulleres de sol - Disminuir les activitats a l’aire lliure - Tancar les finestres de casa per la nit

POLS/ÀCARS: Símptomes: - Esternuts. - Congestió nasal. - Picor al nas i als ulls. Consells: - Treure la pols amb draps humits o amb aspiradora. - Evitar moquetes i catifes. - Els nens no han de dormir amb ninots de peluix.

PICADES D’INSECTES Símptomes: - Urticària. - Èczemes. Consells: - No utilitzar productes que puguin atreure els insectes. - Portar pantalons llargs i samarretes de màniga llarga, quan es va al bosc o al camp.

- Utilitzar repel·lents d’insectes, sempre, que no sigui contraindicat per qui l’utilitza.

PRIMAVERA ÈPOCA D’AL·LÈRGIES

7


EL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL Nuri Torrent, regidora de Promoció Econòmica i Educació El Consell Escolar Municipal (CEM) és un òrgan de consulta de l’Ajuntament en el qual estan representats diferents sectors: ajuntament, directors de centres escolars, mestres i professors, alumnes, associacions de pares i personal no docent. El Consell està presidit per l’alcalde, Joan Garriga, i com a regidors hi són presents Jordi Valls, regidor de Joventut i jo mateixa com a regidora d’Educació. A partir de la propera reunió i per voluntat de l’equip de govern hi serà present un regidor de CiU; creiem que és molt important que l’oposició estigui informada de primera mà de quins són els problemes que preocupen la comunitat educativa. En total el Consell està format per 22 membres, que es reuniran amb caràcter ordinari tres vegades l’any. En la convocatòria del passat 27/11/2007 es varen tractar entre d’altres temes: l’emplaçament de l’Escola Bressol Municipal, les ajudes per a l’any 2008 a les activitats dels centres escolars, la possibilitat que l’IES Busquets i Punset i el Col·legi Sant Josep portessin a terme Projectes Singulars, etc. Aquesta regidoria s’ha proposat potenciar aquest òrgan que, en els últims anys, havia restat pràcticament inactiu. Cal que esdevingui un espai de debat i de consulta que permeti consensuar objectius i propostes sobre les quals Sant Hilari, com a municipi, tingui capacitat de gestió i de decisió. En aquelles qüestions que no són competència del municipi, el CEM ha de ser escoltat pel Departament d’Educació com a ens aglutinador de tota la comunitat educativa.

BON MOMENT ESPORTIU A SANT HILARI SACALM Andreu Vidal, regidor de Festes i Esports Avui en dia l’esport al nostre poble passa per un bon moment. Alguns equips de la nostra vila encapçalen les seves respectives lligues, i també tenim diferents campions i altres molts bons resultats en el darrer any. Des de l’Ajuntament sempre hem cregut que hem de posar l’esport a l’abast de tots els vilatans de Sant Hilari. Entre molts altres projectes, primer començarem per adequar i arranjar un circuit per poder anar a córrer a peu a la zona poliesportiva; és un circuit que ja utilitzen els atletes locals i altra gent, i farem aquest pas endavant, perquè creiem que una de les maneres més fàcils de practicar esport es calçar-te un calçat adequat i poder anar a córrer una miqueta segons les capacitats de cada persona. I no voldria acabar aquest escrit sense felicitar tots aquests equips i les persones que tants bons resultats estan aconseguint. Especialment, en aquesta ocasió m’agradaria anomenar en Nil Soler, campió de Catalunya de cros, i l’Eric Donadeu, també campió de Catalunya de tennis. Molta sort a tots.

4

TOT ESFORÇ POSITIU ACABA APORTANT UNS RESULTATS PALPABLES Jordi Valls, regidor de Medi Ambient i Joventut

REGIDORS

Qualsevol projecte que com a persona et pots arribar a plantejar, tant personal, professional, com polític, s’acaba perfilant en un seguit d’objectius que cal definir molt clarament. És per això que sovint s’utilitza un patró, guia, full de ruta, que acaba servint per aconseguir donar sentit al repte que t’has proposat. Un dels meus grans reptes, quan vaig entrar de regidor, era que abans de que passés el primer any de legislatura calia haver redactat un full de ruta, patró, guia, que conjuntament amb el programa electoral que ja s’havia presentat abans de començar la legislatura, encapçalés les regidories corresponents. Per tant, calia treballar des del primer dia per aconseguir-ho. Això si, sense deixar de banda el dia a dia que també és important. Ara, que gairebé ha passat un any, ja tinc a les mans, redactat adequadament i consensuat amb una gran majoria de vilatans, uns documents que marcaran el camí de les regidories tant de Joventut, com de Medi Ambient i Sostenibilitat. Un és el Pla Local de Joventut i l’altre és una part molt important de l’Agenda 21 (el PALS). Tots dos s’hauran d’anar retocant i consensuant conjuntament, amb totes les persones interessades en aquests temes, però cal dir que la feina més feixuga ja s’ha fet. Per tant, vull donar les gràcies molt sincerament, a totes les persones que han col·laborat en la redacció dels mateixos i també, aprofito per animar a tothom a seguir participant com fins ara. Per altra banda dir-vos que durant aquest temps hem fet molta feina, que encara en queda per fer, i que tirarem endavant de manera adequada i a la velocitat que cal, així que continuarem treballant per millorar el nostra poble, però amb una diferència, ara tenim unes eines que ens hi ajudaran molt.


El passat 3 d’octubre, el Parlament de Catalunya, va aprovar per unanimitat, la Llei dels serveis socials, que ha de ser el quart pilar de l’estat del benestar. Amb la nova Llei, s’universalitzen els serveis socials i totes les persones tenim dret a una millor protecció. Aquesta Llei marca un abans i un després i les persones que treballem en aquest sector hem de contribuir que es faci realitat aquest canvi. Els Serveis Socials de Sant Hilari Sacalm, treballem perquè la informació, l’atenció, l’orientació i els ajuts a les persones, arribin a tothom que ho necessiti. Estem compromesos en la defensa i millora dels drets de les persones i ho fem amb professionalitat i respecte per sobre de qualsevol altre criteri. En aquesta legislatura hem posat en funcionament un nou local situat al Centre d’Atenció Primària (CAP), hem augmentat les dependències dels serveis socials, així com les hores d’atenció. Actualment estan a disposició del poble un educador social i dues assistents socials. Aquest mes d’abril hem signat dos convenis de col·laboració: un amb Adigsa, per a la cessió d’un dels pisos de la promoció de Can Culí, que s’utilitzarà com un habitatge pont, per tal d’atendre col·lectius que requereixen una actuació decidida i urgent. L’altre, amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, per a l’ampliació de 22 places més de la residència de gent gran de Sant Hilari. També cal agrair la tasca que realitzen associacions del nostre municipi com Càritas, que amb l’esforç dels seus voluntaris aconsegueixen millorar les condicions de vida de la gent més necessitada. Som conscients que encara ens manca molt, però, de mica en mica, amb treball i esforç continuarem millorant.

REGIDORS

LLEI DE SERVEI SOCIALS Joana Giménez, regidora d’Acció Social i Sanitat

SEGUIM TREBALLANT PER MILLORAR SANT HILARI SACALM Josep Puig “Tei”, regidor d’Urbanisme i Obres i Serveis A Sant Hilari ja hem dit que hi ha molt a fer i no podem parar ni un moment. A més, les petites coses han de conviure i s’han de tirar endavant d’igual manera que els temes de més calat i repercussió per al poble. Un exemple de mesures d’abast global que hem tirat endavant, han estat les ordenances regulant l’ús de l’energia solar tan a nivell tèrmic com fotovoltaic. En tots dos casos era imprescindible regular aquests aspectes que milloraran la qualitat de vida de tots i que representen la nostra petita contribució a la salut mediambiental del planeta. L’aprovació definitiva de les ordenances obre el camí cap a una manera de construir i viure més sostenible. Com a mostra de mesures no tan espectaculars, però igualment necessàries, hi ha per exemple, la instal.lació de tanques i jardineres a la Plaça Gravalosa, donant així per acabat aquest projecte. La seguretat dels més petits està plenamnent controlada i a nivell estètic podem dir que la placeta s’ha convertit en un centre neuràlgic de la població que es completa amb la recent inauguració de la biblioteca municipal que també hi té l’entrada, juntament amb la Casa de Cultura.

R E G I D O R S ESPORTS

ANDREU VIDAL

FESTES CULTURA PARTICIPACIÓ CIUTADANA ACCIÓ SOCIAL

JOANA GIMÉNEZ

SANITAT JOVENTUT MEDI AMBIENT OBRES I SERVEIS URBANISME PROMOCIÓ ECONÓMICA EDUCACIÓ

JOAN RAMON VECIANA “MANANO”

JORDI VALLS JOSEP PUIG “TEI” NURI TORRENT

@ esports@santhilari.cat festes@santhilari.cat

¥ DILLUNS: 9:00h a 11:00h | 18:00h a 20:00h

cultura@santhilari.cat participacio@santhilari.cat acciosocial@santhilari.cat sanitat@santhilari.cat juventut@santhilari.cat mediambient@santhilari.cat serveis@santhilari.cat urbanisme@santhilari.cat promocio@santhilari.cat educacio@santhilari.cat

DIMARTS i DIJOUS: 12:00h a 13:00h DILLUNS: 17:00h a 19:00h DIMARTS: 12:00h a 14:00h DIMECRES i DIJOUS: 19:00h a 20:00h

DILLUNS: 19:30h a 21:00h DIMECRES: 9:00h a 11:00h DIMARTS: 10:00h a 12:00h DIJOUS: 17:00h a 19:00h (a Can Rovira)

JOAN GARRIGA (ALCALDIA, GOVERNACIÓ, HISENDA i TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ) REBRÀ LES SEVES VISITES EN HORES PRÈVIAMENT CONCERTADES

5


LA NOVA BIBLIOTECA: UN ESPAI VIU El conseller de cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, va inaugurar el passat 20 d’abril el nou edifici de la Biblioteca municipal de Sant Hilari Sacalm. 700m2 dedicats a la cultura, als llibres, a les noves tecnologies i a una amplia oferta d’activitats dirigides al públic de totes les edats. Raquel Ruso, és la directora de la Biblioteca Municipal de Sant Hilari Sacalm en aquesta nova etapa. Dolors Miralpeix, tècnic auxiliar de biblioteca, estarà com fins ara, en el servei d’atenció al públic. Per tal d’atendre millor als usuaris de la Biblioteca s’han contractat dues auxiliars més la Rosa i la Núria.

A dalt procés de col·locació dels llibres els dies previs a la inauguració. Al costat espai de lectura de revistes i els llibres ja col·locats. A baix la secció infantil els audiovisuals i multimedia

En aquesta entrevista, Raquel Ruso ens parla de la nova Biblioteca Municipal. Com és la nova Biblioteca Municipal? En relació amb l’anterior, quines són les diferències físiques? El nou servei bibliotecari de Sant Hilari Sacalm no només consta del nou edifici, un ampli espai de més de 700 m2 dividits en dues plantes. En la 1a, l’espai bibliotecari s’adapta als diferents serveis que s’ofereixen, així trobem l’àrea de diaris i revistes, l’àrea de música i cinema, l’espai jove i la sala infantil (espai independent adaptat a les necessitats dels més petits, també disposa d’una catifa i coixins per facilitar la lectura de contes tot jugant) i el taulell d’informació i préstec. En la 2a planta es troba el fons general, és a dir obres de diverses disciplines que formen el coneixement humà, les obres de recerca (diccionaris, enciclopèdies i altres) i també les novel·les de ficció.

També hem renovat la missió de la biblioteca, assegurar a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Hilari Sacalm l’accés lliure al coneixement, al pensament a la cultura i a la informació.

8

La nova biblioteca, a més formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, la integració a la xarxa ha suposat, entre d’altres avantatges, la unificació del carnet de la biblioteca que servirà per totes les del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Amb la nova instal·lació s’ha augmentat també el contingut de llibres i del fons documental? La col·lecció està formada per més de 13.000 documents en diferents suports (llibres, cd, dvd, etc.) de lliure accés i subscripció a més de 100 revistes de diverses temàtiques i a 7 diaris. Per l’obertura del nou equipament s’ha actualitzat i augmentat el fons, tanmateix trimestralment s’editarà la Guia de novetats bibliogràfiques i audiovisuals que es van incorporant al fons. Amb l’objectiu de fomentar la participació dels usuaris en la formació de la col·lecció de la biblioteca municipal de Sant Hilari Sacalm aquesta posa a disposició les desiderates, propostes de compra per part dels usuaris. La biblioteca es compromet a estudiar cada proposta rebuda.

ENTREVISTA

Quina presència tenen les noves tecnologies en aquest equipament cultural? El nou equipament té la voluntat d’esdevenir punt d’informació local cap al coneixement. Per assolir aquest objectiu la biblioteca posa a disposició dels usuaris 9 ordinadors d’ús públic, 2 a la sala infantil, 3 a la 1a planta i 4 a la 2a planta, tots ells per facilitar la consulta de documents electrònics, paquet d’office i internet. La consulta a internet és gratuïta i està gestionada pel programa Puntxarxa, que permet 15 hores mensuals a cada usuari. La biblioteca també posarà a disposició la pàgina web dotada de continguts bibliogràfics i locals. L’objectiu es fer que la Biblioteca sigui un espai viu? El nou equipament està pensat per ser una biblioteca viva, on conviuen diversos formats i suports, amb una amplia diversificació de públics i amb l’objectiu comú d’accedir al coneixement, a la cultura i a la informació. Entenem la biblioteca pública del s. XXI com un espai de cohesió, com l’espai de trobada per fomentar el coneixement del llegat cultural, encoratjar el diàleg intercultural, facilitar l’accés a les expressions culturals i artístiques, etc. Que es farà des de la Biblioteca per fomentar el gust per la lectura? La Biblioteca organitzarà periòdicament activitats, tant per al públic adult com per al públic infantil per fomentar l’hàbit lector.


El servei de préstec de llibres, com funciona? Per fer ús del servei de préstec només cal el carnet de la biblioteca que és gratuït i no caduca. El fons és de lliure accés i susceptible d’ésser deixat en préstec excepte les enciclopèdies i diccionaris, els documents que formen la col·lecció local, els diaris i les revistes del mes en curs. Cada usuari podrà endur-se fins a 8 documents amb els terminis següents: - 3 Lllibres durant 21 dies - 2 revistes durant 7 dies - 1 DVD durant 7 dies - 1 CD durant 7 dies - 1 CD-Rom durant 7 dies Tots els materials podran ser renovats dues vegades sempre que no estiguin reservats per un altre usuari. Tanmateix la biblioteca farà públic el Reglament de funcionament i d’ús de la biblioteca eina de gestió del servei que conté la missió i els objectius de la biblioteca, els drets i deures dels usuaris i la descripció dels serveis que s’hi ofereixen. També per les escoles? Plantejament de treballar de cares al curs vinent el Pla Local de Lectura que consta bàsicament de tres eixos: - biblioteca – escola amb la voluntat d’establir ponts de col·laboració i complicitat entre les dues entitats per fomentar l’hàbit lector des dels primers anys.

ENTREVISTA

Aprofito la oportunitat per encoratjar totes aquelles persones interessades a compartir la lectura d’obres diverses a participar en el nou servei, el Club de lectura. Per a més informació dirigiu-vos a la biblioteca.

- escola – biblioteca organització de visites escolars adaptades segons les edats dels estudiants amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis de la biblioteca. - biblioteca – pares la biblioteca ofereix recursos educatius als pares i mares fent especial rellevància en l’acompanyament dels fills en la lectura. Raquel Ruso, afrontar aquesta nova etapa amb la posada en marxa i posterior consolidació de la Biblioteca Municipal, és un gran repte? Per a mi el nou projecte bibliotecari de Sant Hilari Sacalm suposa un gran repte professional, dotar de forma i contingut un nou servei bibliotecari així com dotar-lo de les eines i mitjans per satisfer les diferents i diverses necessitats informacionals dels hilariencs i hilarienques. Espero que, en un futur proper tothom puguem gaudir d’un servei bibliotecari adaptat a totes les necessitats i que, entre tots construïm un servei viu i participatiu.

BIBLIOTECA MUNICIPAL SANT HILARI SACALM Pl. Doctor Gravalosa, 4 17403 – Sant Hilari Sacalm Tel.: 972 868 008 Fax: 972 869 557 biblioteca@santhilari.cat http://www.santhilari.cat/biblioteca HORARI D’HIVERN Matins: dimecres i dissabtes, de 10 a 2 de la tarda. Tardes: de dilluns a divendres, de 2/4 de 5 a 2/4 de 9 del vespre. HORARI D’ESTIU (del 15 de juny fins al 15 de setembre) Matins: dimecres i divendres, de 10 a 2 de la tarda. Tardes: de dilluns a divendres, de 2/4 de 5 a 2/4 de 9 del vespre.

L’equip de la nova biblioteca: Raquel, Núria, Rosa i Dolors.

9


El passat dia 5 d’abril, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, va tenir lloc la signatura del conveni d’ampliació de la Residència de Gent Gran Sant Hilari. La signatura anava a càrrec de la consellera d’Acció Social i Ciutadania del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable Sra. Carme Capdevila i de l’alcalde de Sant Hilari, l’Il.lustrísim Sr. Joan Garriga. A l’acte, en què s’hi formalitzaba el compromís de la Generalitat per fer-se càrrec de les despeses de l’ampliació, hi foren convidats tots el regidors de Convergencia i Unió, però ni un d’ells es va presentar. No és la primera vegada que fan evident la seva mala educació i la manca de respecte envers a un Conseller del Govern. Quan el 27 d’agost de l’any 2004 vàrem rebre la visita del Conseller Primer, l’Honorable Sr. Josep Bargalló, l’actual portaveu de l’oposició, en aquell moment alcalde de CiU, tampoc el va rebre. És evident que als actuals regidors de l’oposició, només els mereix respecte el Govern de la Generalitat si el president i els consellers són del seu partit. D’això se’n diu falta de cultura democràtica i de maduresa política. S’haurien de preocupar, els senyors regidors de CiU, que vuit anys de govern municipal els hagin fet tan poc profit. El primer que s’apren és a respectar els càrrecs institucionals escollits democràticament, en tant que representen la voluntat dels ciutadans. De ben segur que molts militants o simpatitzants de CiU no estan d’acord amb aquesta manera tan barroera de fer oposició. Es porten com a nens malcriats que no saben perdre, però ja no són nens. El seu estil sembla cada vegada més el d’Acebes, Zaplana, Jimenez Losantos... Que són ells potser els que els escriuen el butlletí? Senyors regidors de CiU madurin, acceptin la derrota política i aprenguin les normes més elementals de cortesia política i de respecte a l’oponent. És un deure que tenen amb la resta de partits però sobretot amb el ciutadans.

EL VOT DE LA POR MARCA LES ELECCIONS GENERALS

10

El passat 9 de març es van celebrar les eleccions generals, i els dos partits amb més representació a nivell estatal, PSOE i PP, van aconseguir una àmplia majoria de vots, molts més que en altres ocasions, en detriment de la majoria de partits més minoritaris o aquells que només es presenten en algunes demarcacions. A més, el PSOE va guanyar les eleccions gràcies als vots obtinguts a Catalunya, que li van reportar 25 diputats. Sembla una contradicció, després de quatre anys amb constants incompliments dels acords contrets pel PSOE amb el nostre país, com l’aprovació de l’Estatut o els inacabables problemes que s’han viscut en el teixit ferroviari català, per posar dos exemples que han tingut molta repercussió. I la lectura és clara: els catalans van votar contra la por a la victòria PP. Es pot entendre aquesta por, perquè estem convençuts que un govern del PP encara seria més negatiu per a Catalunya, però creiem que és una llàstima la pèrdua de pluralitat representativa dels partits catalans i catalanistes, comptant els vots de IC-V, ERC i CiU conjuntament. Aquests resultats electorals ens debiliten com a país enfront el govern espanyol i fan que cada vegada siguem menys necessaris per a la governabilitat de l’Estat. Això pot provocar un menysteniment de Catalunya per part del govern central, i farà que sigui molt difícil resoldre els dèficits estructurals de Catalunya en els propers anys, ja siguin en forma de balances fiscals o de compliment de l’Estatut i les inversions que han d’arribar per part de l’Estat. Hi ha molta feina a fer per part dels diputats catalans per aconseguir que aquesta situació es redreci, i esperem que els partits catalans uneixin esforços en benefici d’uns objectius comuns enlloc de fomentar encara més les discrepàncies entre ells. Perquè ja és hora que siguem capaços de treballar conjuntament, especialment quan hi ha tantes coses a fer i tant importants per al nostre futur.

PARTITS

LA CARME I EN MIQUEL - CAPÍTOL 2 En Miquel i la Carme segueixen venint a Sant Hilari cada cap de setmana, com ja fa més de 25 anys. Per Setmana Santa la feina els va permetre passar-hi més dies i, com cada any, no es van voler perdre el Via Crucis Vivent, sens dubte l’activitat més emblemàtica de totes les que se celebren a Sant Hilari. Una celebració que compta amb tres-cents anys d’història i que fa que el nostre poble s’ompli de gom a gom de visitants. - Que bonic! -diu la Carme-. Hi participem des de fa més de 25 anys i sembla que cada any és diferent. Sempre hi descobreixes coses noves. Sempre hi ha quelcom que se t’havia escapat l’any anterior. - Sí, -respon en Miquel-, és ben veritat. L’organització és magnífica i la participació de la gent del poble és extraordinària. Tots plegats es mereixen una felicitació. I, el cap de setmana següent, es dirigeixen cap al pavelló per participar en la Marató de donació de sang que van organitzar els representants de l’Associació de Donants de Sang, a Sant Hilari. Queden meravellats de la gran participació i de la bona organització. - És ben veritat que Sant Hilari és un poble solidari -comenta en Miquel-. De sang n’hi ha poca i és imprescindible per salvar vides, i amb un petit gest pots contribuir a salvar-ne moltes. Felicitacions als organitzadors. Després de participar en la Marató es dirigeixen cap a casa. S’han guanyat un bon dinar, però encara cal preparar-lo. I és tornant cap al seu domicili que es troben amb una parella d’amics de Sant Hilari que acaben de comprar-se un piset perquè tenen la intenció de casar-se aviat. - Hola, nois -els saluda la Carme-. Com aneu? - Doncs, molt bé -respon la parella-. A veure quin dia veniu a veure el pis. Per cert, ahir vam contractar el comptador d’aigua i ens van clavar gairebé 600 euros, i ens van dir que ens anéssim preparant per als rebuts perquè l’augment es notaria bastant. - Ostres -diu en Miquel-, però si fa quatre dies un comptador valia al voltant dels 200 euros i el rebut de l’aigua era de bon pagar. - Les coses canvien -intervé la Carme- i no sempre per a bé. Quedem-nos, però, amb les bones notícies i alegrem-nos de les coses positives que les entitats del poble són capaces d’organitzar de manera desinteressada i, això sí, amb una gran dosi de voluntat i d’esforç. Enhorabona!

BORSA DE TREBALL DE L’AJUNTAMENT Amb la temporada turística arriben noves oportunitats de feina als sectors turístics, hoteler i de la restauració. Feu-nos arribar el vostre currículum a Can Rovira

EL BUS DE LES PROFESSIONS VISITARÀ SANT HILARI SACALM | 23 I 26 DE MAIG | PLAÇA MORAGUES Trobareu informació sobre: – Possibiltats del sistema educatiu es! -Cicles formatius umn l a i s pare a - Sortides professionals r e P


La Marató de donacions de sang que es va organitzar el passat 29 de març a Sant Hilari Sacalm va ser un èxit de participació especialment satisfactori amb 381 donacions, 91 de les quals van ser de persones que donaven sang per primera vegada. La Marató de donacions de sang va ser organitzada pel Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Hilari i l’Associació de Donants de Sang de Girona. Josep Llopis, és el delegat local de l’Associació de Donats de Sang de Girona, des de fa 28 anys. Josep, com es va sentir en veure que a la Marató s’arribava a la xifra de 381 donacions? No tocava de peus a terra, no m’ho podia creure, vaig tenir una satisfacció completa en veure la solidaritat de la gent. M’havia marcat com a xifra satisfactòria arribar a les 300 donacions i la vàrem superar de llarg. Dubto molt que, de moment, es torni a repetir una xifra semblant, tot i que confiem en la implicació, en properes campanyes, dels 91 nous donants que vàrem tenir el dia de la Marató.

ENTITATS

MOLTES GRÀCIES, SANT HILARI SACALM

Per fer més atractiva la Marató de donacions de sang, es van organitzar activitats lúdiques durant tot el dia. És important també tenir el suport de les entitats? Van col·laborar amb nosaltres amenitzant la jornada diversos grups locals com Els Nois Alegres, Guillables, Salsa de Pastor i Encara hi som. Va ser un gran gest per part d’ells, així com també Ràdio Sant Hilari que en va fer un seguiment especial. Però vull agrair molt especialment, sobretot com a persona, la implicació i col·laboració que ens ha ofert la regidora d’Acció Social, Joana Giménez. Quantes campanyes de donació de sang fan al llarg de l’any? Tres, al març, entre juny i juliol i a l’octubre. Des de fa uns 15 anys la xifra de donants que tenim en aquestes campanyes està entre les 160 i 170 persones. Com va ser la primera donació de sang que es va fer a Sant Hilari fa 28 anys? Es van fer vuit donacions i cinc d’elles eren de la meva família. Actualment és diferent ja que el nivell de participació que tenim quan fem una convocatòria és molt bo amb relació al nombre d’habitants que tenim al poble. La gent de Sant Hilari Sacalm demostra una gran sensibilitat i solidaritat fent que el nostre poble sigui, percentualment, capdavanter en donacions de sang a la comarca de la Selva. Són importants les donacions de sang? Extraordinàriament importants, si tenim en compte que la sang no es pot fabricar. Necessitem sang, plaquetes i plasma per atendre les víctimes d’accidents, per a moltes malalties, com ara la leucèmia, per a operacions... A tall d’exemple diré que en una operació de maluc és necessiten tres bosses de sang o entre dues i tres bosses per a una operació de genoll. Les donacions de sang són importants per garantir la vida de molta gent i la solidaritat dels que estem sans és imprescindible. A Catalunya hi ha prou reserves de sang per atendre les necessitats que sorgeixen? Encara no som autosuficients. S’ha de dir que les comarques gironines són el territori català on es fan més donacions. Les bosses de sang que es recullen en les campanyes que es fan a Catalunya s’envien al Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de la Vall d’Hebron, allà està tot centralitzat i des d’aquest punt es distribueixen les bosses. Quines són les èpoques de l’any en què es necessiten més reserves de sang? Per Nadal, Setmana Santa i l’estiu. La gent es mou més, hi ha més accidents i es converteixen en les èpoques de l’any amb més demanda. De tota manera, tot l’any, fa falta tenir bones reserves de sang. Desprès de la Marató de donants de sang del passat 29 de març, aquest any, els veïns de Sant Hilari estan convocats a dues campanyes més d’extraccions. Les properes donacions es podran fer el 5 de juliol i el 25 d’octubre, a la Sala Noble de la Cooperativa.

11


DIJOUS 1 .- Ball a Can Blat

DIJOUS 15 - Veredicte i lliurament

DIVENDRES 23 I DISSABTE 24 -

Oficines municipals - 972 86 81 01 / Fax: 972 86 89 76

amenitzat per “Paco de Breda”,

de premis del XXXIIè Concurs

II Marató de Pàdel. Organitza: Club

Pavelló Municipal d’Esports - 972 86 89 89

Organitza Casal de la Gent Gran

Literari de Narració Curta que el

Tennis Sant Hilari.

Piscina Municipal Coberta - 972 86 97 62

Can Blat.

farà públic el jurat i l’escriptora

CasalXjoveshs - 972 86 88 79

convidada, Glòrica Llobet.

DISSABTE 24, Torneig Sant Hilari

Casa de Cultura - 972 86 86 56

DIVENDRES 2 .- 23:30 concert de

19.00hores, Sala Noble. Organitza:

de Tennis Taula. Tot el dia al Pavelló

Oficina de Turisme - 972 86 96 86

Big Band i a les 00:45 Neveragain.

Àrea de Cultura.

d’Esports. Organitza: Club Tennis

Museu Guilleries - 972 86 94 47

Discoteca Villaret

Ràdio Sant Hilari - 972 87 23 00

Organitza: Casal X Joves

Residència de gent gran Sant Hilari - 972 8 28 00

Taula. DIUMENGE 18, Dia Internacional dels Museus. Jornada de portes

DIUMENGE 25 .- Ball a Can

Tanatori de Sant Hilari Sacalm - 972 21 03 58

DIUMENGE 4 .- Ball a Can Blat

obertes amb l’activitat: Busca la Joia

Blat amenitzat per “Duo Marfil”,

Telecalm - 972 86 84 44

amenitzat per “Isidre de Roda”,

del Musel. Museu de les Guilleries.

Organitza Casal de la Gent Gran

Deixalleria - 667 16 59 62

Organitza Casal de la Gent Gran Can Blat.

Llar infantil ‘Les cent fonts’- 972 86 80 61 Col.legi Guilleries - 972 86 87 29 Col.legi Sant Josep - 972 86 94 83 972 86 81 46

Can Blat. DIUMENGE 18, 3era. Etapa del Camí de Sant Jaume ‘De Girona

DIMARTS 27 - Inauguració

DIMARTS 6 .- Concert Alumnes

a Montserrat a peu’. Etapa de

de l’exposició: “Un segle de

de l’escola de música, Sala Noble

Sant Hilari a Flogueroles. Sortida

motociclisme esportiu a Catalunya”.

a les 8 del matí de la Plaça Jacint

18:30 a Can Rovira Organitza la

Verdaguer.

Fundació “La Caixa”.

IES Antón Busquets i Punset - 972 86 93 58 Casal de gent gran ‘Can Blat’ - 972 86 87 32

DIVENDRES 9 .- Concert a les

Correus - 972 86 94 00

23.30 Ruben Masnou 12’45

Parròquia de Sant Hilari - 972 86 82 22

Magí Stevland Discoteca Villaret.

DIUMENGE 18, trobada d’escoles

DISSABTE 31– onzena milla urbana

Organitza: Casal X Joves

de bàsquet. Tot el dia al Pavelló

a la rotonda de la Pedra Llarga, 6 de

d’Esports. Organitza ‘Club Bàsquet

la tarda. Organitza.- Atlestes de Sant

Sant Hilari’.

Hilari

Josep Moragues a les 12 del

DIUMENGE 18 - Ball a Can Blat

DISSABTE 31- 21’30 Sala Noble,

migdia. Sala Noble. Organitza:

amenitzat per “Josep Maria Pla

Presentació ‘Nova Cançó’, organitza

Àrea de Cultura.

d’Avinyó”, Organitza Casal de la

‘Nois Alegres’

SANITAT Àrea Bàsica de Salut de Sant Hilari - 902 111 444 Farmàcia Muntalt - 972 86 90 49 Farmàcia Broto - 972 86 80 98 Ambulàncies Guilleries - 972 86 84 57 Ambulància Creu Roja - 972 86 04 04

DISSABTE 10 - lliurament de premis del Concurs de Recerca

Assistència Social - 972 87 20 37

Gent Gran Can Blat. DISSABTE 31 - Festa Fira de

SEGURETAT CIUTADANA

DIUMENGE 11 - Ball a Can Blat

Policia Municipal - 972 86 81 23

amenitzat per “Ramon Borrell”,

DIJOUS 22 - 3er. Fòrum de

Temporada de bàsquet. Tot el dia al

Mossos d’Esquadra - 972 84 27 57

Organitza Casal de la Gent Gran

l’Agenda 21. 20,00h a la Sala Noble.

Pavelló d’Esports. Organitza ‘Club

Mossos d’Esquadra (Urgències) 088

Can Blat.

Organitza: Àrea de Medi Ambient i

Bàsquet Sant Hilari’.

Bombers - 085 Incendis Forestals - 112

Sostenibilitat.

AGENDA MAIG

TELÈFONS D’INTERÉS

I - Sant Hilari - Nº 3  

Maig 2008 - Sant Hilari Sacalm