Page 1

DOSSIER DE PREMSA

ABANS QUE ARRIBI L'ALEMANY de Marta Barceló Dirigit per Joan Fullana «No sé per què estic enregistrant la meva veu, tal vegada només vull deixar un senyal del meu pas per la vida»


SALA Joan Brossa

DATES del 8 de març al 2 d'abril de 2017 ESTRENA OFICIAL dimecres 8 de març de 2017

SINOPSIS Júlia, una dona d’una seixantena d’anys, acaba de ser diagnosticada amb la malaltia d’Alzheimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la seva família i coneguts, la conduiran, després del terrabastall emocional que suposa una notícia com aquesta, a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per tal de viure plenament el temps de consciència que li resti.

FITXA ARTÍSTICA Intèrprets: Muntsa Alcañiz i Pedro Mas Autoria: Marta Barceló Direcció: Joan Fullana Escenografia i vestuari: Xesca Salvà Il·luminació: Joan Fullana i Xesca Salvà Producció: En Blanc Fotografia: Massay Video: Sarts Produccions Assajat en residència a: Centre d’Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E.)

HORARIS I PREU Horaris: de dimecres a dissabte 21.00 h. - diumenge 19.00 h. Preu: dimecres i dijous 12€ | divendres, dissabte i diumenge 20€ El millor preu al nostre web www.laseca.cat Reserves: 93 310 13 64 Durada: 60 min


SOBRE L'OBRA La dramaturga mallorquina, guanyadora del Torneig de Dramatúrgia Catalana d'enguany, presenta a Barcelona el text guanyador del II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. La peça de la dramaturga mallorquina, que també ha estat la guanyadora del Torneig de Dramatúrgia Catalana d'enguany celebrat durant el Festival Temporada Alta de Girona amb el text Tocar mare, es capbussa dins la pell d'una dona a qui acaben de diagnosticar la malaltia d'Alzheimer. Es tracta d'un espectacle d'una hora de durada que parla de la identitat, de la valentia i del coratge. Una obra a cavall entre la comèdia i el drama que pretén emocionar l'espectador, combinant sàviament el drama que suposa la situació plantejada amb l'humor dels diferents punts de vista que demostren que, moltes vegades, tot és qüestió de perspectiva. A escena hi ha dos actors, un d'ells sempre amb el mateix personatge (Júlia, el personatge protagonista, interpretat per Muntsa Alcañiz). L'altre (l'actor Pedro Mas), muda de pell per interpretar més de deu personatges diferents, en un exercici que mostra la complexitat del món intern de la Júlia en enfrontar-se al diagnòstic. La seva por, la seva valentia, la seva impotència, la seva força i la seva feblesa. És, doncs, un text amb moments de delicada orfebreria emocional de la protagonista que contrasten amb altres moments en què s'aporten punts de vista d'altres personatges, alguns d'ells sorprenents i inesperats, i que relativitzen el drama de la malaltia. L'espectacle es va assajar en residència artística durant les dues primeres setmanes de setembre al C.IN.E. (Centre d'Investigació Escènica) de Sineu, Mallorca, on s'hi va fer la preestrena. A finals de setembre es va estrenar a l’Auditori de Peguera, a la població mallorquina de Calvià.

LA COMPANYIA EN BLANC La companyia EN BLANC és una de les dues branques de la productora d’espectacles Res de Res i En Blanc, que duu funcionant des del 2001. La branca EN BLANC va néixer amb la voluntat de crear des de Mallorca una productora capaç d’aportar un teatre diferent i de qualitat. EN BLANC realitza una marcada aposta pels textos contemporanis mallorquins sense renunciar a una mescla de llenguatges en els quals la plàstica, la música i la poètica tenen un pes important. Ha estrenat, fins avui, EL BALL DE LES BALENES (Premi Textos Teatrals Teatre Principal de Mallorca), de Biel Jordà (2000), MIRA’M (2004), LA CAPSA DE MU (2006) i MARIA? (2009).


CONTACTO CIA. Estela Morón 971 52 11 80 resdeblanc@gmail.com

MATERIAL PER DESCARREGAR Podeu descarregar material audiovisual a DROPBOX Telèfon oficines 93 315 15 96

CONTACTE LA SECA – ESPAI BROSSA Elisa Díez premsa@laseca.cat Tel. 93 315 15 96 Flassaders, 40 08003 Barcelona

www.laseca.cat Youtube / Facebook / Twitter

www.laseca.cat | Carrer Flassaders, 40. - 08003. Barcelona | info@laseca.cat

Dossier "Abans de que arribi l'Alemany"  

Del 8 de març al 9 d'abril de 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you