Page 1

La vida de l’Escola Núm. 11 Octubre’12 – 2a quinzena SECCIÓ ESO – Raul Aguilar i Carme Ortiz, coordinació

UN NOU CURS COMENÇA – Germà Esteban Miguélez, director Amics tots. Que no ha estat res i ja ha passat tot un mes del nostre curs 2012 -13. Us ho dic perquè hem de ser coherents. Si el temps que tenim passa tan de pressa, no ens queda més remei que aprofitar-ho. Ara tenint el temps, els mitjans i la capacitat. No els podem desaprofitar. Les paraules serveixen de poc si els fets ens demostren el contrari. Siguem persones de fets... M’agradaria que l’estada a La Salle sigui per a tothom una experiència joiosa. I serà alegre i engrescadora si sabem donar importància a les coses que realment la tenen. Serà així si fem tots el que hem de fer. Si ocupem l’espai que ens pertoca. Si donem valor a tot el que és important. Que així sigui per a tots!!!

NOU CURS, NOU LEMA: DE TU DEPÈN, DEPENC DE TU El lema del nou curs ens convida a aprofundir en el valor de la RESPONSABILITAT, que juntament amb el valor de la creativitat, la convivència, la justícia, la interioritat i la transcendència, constitueixen l'essència de la nostra proposta d'educació en valors com a Obres Educatives Lasal·lianes.

Benvinguts a tots: pares, mares companys professors, germans, avis... benvinguts a tots els que formem la comunitat educativa de La Salle Mollerussa. El curs ha començat, la història de cadascun dels nostres alumnes es va configurant esperançats per un demà millor. A l’ESO anem portant a terme les activitats marcades per aquests primers dies de curs. Els de 1R aviat participaran a la trobada programada del FEM XAS! Que organitza La Salle Catalunya. I els altres cursos mirarem de què el proper dia 8 de novembre puguin gaudir d’un dia formatiu diferent. El nou projecte HARA que La Salle Catalunya ha endegat també va prenent forma. I el Ross, el nadiu que es fa present a les classes de parla anglesa, ja coneix a tots els vostres fills i filles. Ja veieu, estimats pares, que no ens avorrim, sinó que cada dia volem donar més qualitat i més prestigi al que ens heu encomanat: l’educació dels vostres fills. Gràcies per confiar-nos aquesta apassionant tasca, i ja ho sabeu per qualsevol cosa no dubteu, estem a la vostra disposició.

SECCIÓ BATXILLERAT – Ramon Collado, coordinador El curs ha començat amb força i després de les primeres setmanes d’alguns canvis d’assignatura per part d’alguns alumnes, tot sembla estabilitzar-se i anem agafant velocitat de creuer. Els consells de classe s’han constituït de la següent manera: Avui ens toca rellevar a Sant Joan Baptista de La Salle i fer realitat aquest valor enmig de les nostres Comunitats Educatives. En el el nostre Caràcter Propi podem llegir sobre aquest valor:

“Ajudem els educands a prendre decisions coherents amb els seus valors i creences, conscients de les obligacions i conseqüències que se'n deriven. Els alumnes troben oportunitats per a exercir la seva responsabilitat: fidelitat a la paraula donada, treball personal, participació en la vida escolar, desenvolupament d'hàbits d'ordre i puntualitat...”. Equip de Pastoral

-

B1A: Guillem Simeón (Delegat), Julia Garriga (Sots-delegada) i Mariona Arnau (secretària) B1B: Miquel Amorós (Delegat), Gemma Arnau (Sots-delegada) i Michael Garcia (secretari) B2A: Berta Amorós (Delegada), B2B: Esther Nogales (Delegada), Sergi Argelich (sots-delegat) i Eugènia Piqué (Secretària)

Amb els consells de classe estem preparant la festa de la Castanyada i estem introduint ja els Treballs de Recerca a les tutories de primer. Esperem que al proper número de “La vida de l’escola” tinguem informació sobre la sortida que farem a primer i segon el dia 8 de novembre.


La vida de l’Escola Núm. 11 Octubre’12 – 2a quinzena SECCIÓ CICLES FORMATIUS – Ismael Montoro, coordinador

AMPA – Josep Ramon Pons, president

La matrícula de cicles formatius ha anat augmentant des de juny fent que ens situem en el nivell més alt d'alumnes matriculats respecte a anys anteriors. Ja estem amb el motor engegat i cal que agafem forces per anar seguint les classes i anar superant els primers controls.

Fa uns quant dies que s’ha iniciat el nou curs escolar i mitjanant aquestes línies tots els components de l’AMPA us volem donar la Benvinguda.

Horaris d’atenció a l’alumnat i les famílies: - Horari FCT: dimarts de 15:15 a 18:15h, no s'atendrà als alumnes per aquest motiu fora d'aquest horari. L'atenció la faran el Sr. Ismael Montoro i la Sra. Carme Serrano. - Horari coordinació: divendres de 17:55 a 19:10h, excepte temes urgents. Organització 15:00h Entrada de l'alumnat de CF a l'escola per la part del darrere (C/. Palau) 15:05h Es tanca la porta del centre 15:10h Comencen les classes amb la corresponent reflexió. 16:00h Entrada de l'alumnat de CP a l'escola per la part del darrere (C/. Palau) 16:05h Es tanca la porta del centre 17:55h Esbarjo -sortida C/. Ferrer i Busquets- es prega als alumnes no deixin brutícia pels voltants del centre, així com en habitatges veïns. 18:10h Entrada al centre -també per C/. Ferrer i Busquets18:15h S'inicien les classes 20:05h Finalitzen les classes sortida part posterior (C/. Palau) * Les aules durant l'esbarjo quedaran tancades. * Els mòbils queden prohibits en les aules, per qualsevol urgència es pot fer servir el telèfon del centre. * Els alumnes de CFGM que hagin de sortir del centre han de portar la corresponent justificació de l'escola amb anterioritat si es possible, en cas contrari haurà de passar per coordinació o pel propi tutor. Exàmens de pendents i dispensa Recordar que el dia 9 de novembre es fan els exàmens de PiD d'anys anteriors de 9 a 13h. La matrícula es fins al dilluns dia 15 d'octubre per poder participar en la 1a i 2a convocatòria. De l’1 al 15 de Març s'obrirà un altre període de matrícula per PiD per sols la 2a Convocatòria que es farà el dia 5 d’Abril de 9 a 13h. L’horari d'exàmens es penjarà a la pàgina web de l'escola al finalitzar el període de matrícula.

Ja hi tornem a ser, els despertadors al matí, el córrer – córrer a l’hora d’esmorzar, una carrera cap a l’autobús, el cotxe o caminant i a l’hora, toc de timbre i cap a classe. Els nostres fills i filles són els vertaders protagonistes d’aquesta història quotidiana, nosaltres ja hi vam passar i ara els toca a ells. S’han de formar, han d’aprendre i s’han de preparar ,i molt, pel dia de demà. La Universitat, Cicles, el món Laboral...... Uns s’ho miren de lluny, altres ja hi són i n’ hi ha que comparteixen la feina amb la formació. Tot i així, nosaltres –els Pares, Mares, Tutors– hem de col•laborar i ajudar-los en tot el que estigui en les nostres mans. Ja arribarà el dia que volaran sols (segur que els trobarem a faltar) i potser seran ells els que, arribat el moment, col•laborin i ens ajudin a nosaltres. Tal i com vam dir a les reunions de pares a cadascun dels cursos respectius, si teniu qualsevol inquietud o proposta que des de l’AMPA creieu que puguem fer-hi quelcom, sabeu que ens teniu a la vostra disposició. Bon curs a Tothom i fins a la propera.

OCTUBRE 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

ACTIVITATS DE CENTRE  Dilluns 15 de novembre: últim dia de matriculació als exàmens de PiD a CF.  Dilluns 15 de novembre a 2/4 de 9 reunió de pares de l’AIC-JMP (Associació In Crescendo – Joves Músics del Pla)  Divendres 19 d’octubre: inici de l’activitat d’hípica.

Les persones que assisteixin tindran un mínim de 15 minuts per abandonar l'examen, i les persones que per algun motiu facin tard, tindran un màxim de 15 minuts després de l'hora fixada per presentar-se. En cas de no presentar-se no córrer convocatòria.

 Dijous 25 d’octubre: sortida FEM XAS! A 1r d’ESO.

*Recordar que si el cicle formatiu està en extinció de LOGSE a LOE sols hi ha dos anys des de l'últim curs LOGSE per presentar-se.

 Dijous 1 de novembre, festiu Tots Sants

 Dimecres 31 d’octubre: festa de la castanyada a totes les seccions.  Tot el mes: Inscripcions a les activitats extraescolars esportives.  Divendres 2 de novembre: 1r dia festiu de lliure elecció.

La Vida de l'Escola. n11  

Butlletí d'informació de La Salle Mollerussa