Page 1

La vida de l’Escola Núm. 04 Març’12 – 2a quinzena LA QUARESMA, TEMPS DE PERDÓ – De Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat El filòsof i teòleg Francesc Torralba, a propòsit del perdó, recomana el llibre de Vladimir Jankélevitch, «Le pardon», com el millor text sobre aquest tema. Torralba feia referència a Hannah Arendt, qui reconeixia en Jesús de Natzaret, el «lloc del perdó en la defensa dels assumptes humans», ja que és el perdó «el qui té el poder de trencar el cicle de la venjança». Segons Arendt, deixebla predilecta del filòsof Martin Heidegger, «el perdó actua sempre de nou», perquè expressa «la voluntat de canviar i de començar de nou», una actitud pròpia dels éssers humans. Com diu el teòleg J. A. Pagola, «la negació del perdó ens sembla la reacció més normal i fins i tot la més digna davant l´ofensa, la humiliació o la injustícia. Però no és això el que humanitza el món! Una parella sense comprensió mútua es destrueix. Una família sense perdó és un infern. Una societat sense compassió és inhumana». Conten d´un pare del desert que deia al seu deixeble: «El teu amor serà com el de Déu, quan en el teu cor hages perdonat al teu germà, fins i tot abans que ell et demane perdó». Només així podrem construir un món en pau i més humà. I és que com digué Martin L. King, «el qui és incapaç de perdonar, és incapaç d´estimar». La Quaresma que comença hui és el camí que ens ensenya a demanar perdó i a perdonar.

SECCIÓ ESO – Raul Aguilar i Carme Ortiz coordinació. Des de coordinació d’ESO volem remarcar-vos que els dies 28, 29 i 30 de març els alumnes de 4t d’ESO realitzaran el treball de síntesi. Amb aquest, es tancarà el cicle dels anomenats crèdits de síntesi per donar pas al projecte FAIG, que al curs vinent s’implantarà a tota l’ESO. La novetat d’enguany és que l’exposició pública d’aquest treball serà el divendres 13 d’abril durant el matí, a banda que es realitza a mig curs i no al final con es feia en els últims anys. Sortida cultural dels alumnes de 1r d’ESO L’Escola La Salle de Mollerussa va fer una sortida el passat dia 8 de març a l’Espluga de Francolí. 74 alumnes de 1er. d’ESO i acompanyats per 4 professors, l’Elisabet, la Dolors, el Ramon i la Lina van visitar van visitar les Noves Coves de L’Espluga, on van descobrir l’evolució humana des del Paleolític fins l’actualitat a través d’audiovisuals que recreen escenes de la prehistòria amb personatges reals. Com a complement a la visita, els alumnes van participar activament en un taller d’excavació arqueològica on van poder posar en pràctica totes les tasques que es duen a terme en una excavació real. L’Escola va seguir les activitats amb la visita al Museu de la Vida Rural on els alumnes van descobrir els treballs i les eines que utilitzaven els

nostres avantpassats en la pagesia, incidint en els conreus mediterranis com el blat, la vinya i l’olivera. Informen: Ramon, Dolors, Lina i Elisabet,tutors. Concurs Coca–Cola CATALÀ: XXXV CONCURS DE RELAT BREU En una 1a fase escolar, en què els alumnes han elaborat una redacció, s’han seleccionat tres alumnes de cada classe, els quals participaran en una prova a nivell de tot Catalunya que tindrà lloc el dia 17 de març de 2012 a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. Els alumnes seleccionats per representar l’escola han estat: - 2n A: Núria Gregori, Albert Folguera i Roger Nogales - 2n B: Alba del Valle, Joan Gorné i Anna Arenas - 2n C: Manu Argudo, Ariadna Guiu i Carla Jiménez CASTELLÀ: 52º CONCURSO NACIONAL DE RELATO CORTO En una 1a fase escolar, en què els alumnes han elaborat una redacció, s’han seleccionat tres alumnes de cada classe, els quals participaran en una prova a nivell de tot Catalunya que tindrà lloc el dia 24 de març de 2012 a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. Els alumnes seleccionats per representar l’escola han estat: - 2n A: Núria Gregori, Maria Lloret i Àngel Montserrate - 2n B: Alba del Valle, Sergi Brunet i Asunción Buñales - 2n C: Carla Jiménez, Jerzy Daroszewski i Helena Ribera Informa: Glòria Guiteras, cap del departament de lletres.

SECCIÓ BATXILLERAT – Andreu Moix, coordinador Dijous - 15 de Març: Sortida “Proves Cangur” de Matemàtiques. UdL. 1r-2n de Bat. Alguns alumnes participen en les Proves Cangur de Matemàtiques convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques. Es realitzaran a l’Edifici Polivalent de Cappont.

SECCIÓ CICLES FORMATIUS – Ismael Montoro, coordinador Sortides a CF El proper 22 de març els alumnes de CFGM realitzaran pràctiques a Enginyeria i Arquitectura La Salle sobre aspectes tècnics d’actualitat com: Fibra Òptica, senyals acústiques en Sala Anecoica i Reverberant, pràctiques en un estudi de gravació de so. També es farà una visita tècnica a les instal·lacions on es desenvolupen diversos projectes capdavanters eb Instal·lacions Tecnològiques, Plaques Solars,


La vida de l’Escola Núm. 04 Març’12 – 2a quinzena

Per la seva banda els alumnes de CFGS de Sistemes de Telecomunicació i Informàtica el mateix dia faran una visita tècnica a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí.

Tot seguit els alumnes de CFGM i CFGS de la branca d’Electricitat - Electrònica participaran en el programa en directe DIVENDRES. Qbic.tv està d’enhorabona! Desprès de guanyar el premi La Salle Catalunya d’Educació al Desembre, i haver ampliat el projecte educatiu, els alumnes Eduard Arnedo, Otger Torres, David Florensa i els seus tutors Llorenç Toldrà i Ismael Montoro, han estat els guanyadors del concurs europeu LS DREAMS amb participants de diferents contrades del país i d’Europa. El dia 25 es dirigiran a Madrid per recollir el premi que els acredita com a guanyadors i serà en aquell moment en el que es desvetllarà la posició final. Al concurs han participat 23 equips de diferents llocs, dels quals van quedar en la final 9, dels quals es premiava a tant sols 3 equips, Finalment hem estat valorats excel·lentment pel jurat format per membres de França, Andorra, Madrid, Barcelona i Itàlia.

AMPA – Josep Ramon Pons, president El passat dissabte dia 10 de març, el president de l’AMPA i la Direcció del centre van assistir a la Trobada “Família – Escola” que es va celebrar a la Salle Horta amb motiu del seu Centenari. Un dels punts interessants de la trobada va ser la intervenció de la Sra. Mercè Rey Abella, presidenta de la CCAPAC “Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya”, amb la seva xerrada sobre “Les finalitats de les AMPAS de les nostres escoles cristianes i la seva col·laboració amb la Direcció”. Afegir que pel proper mes d’abril, (encara falta determinar el dia), està previst organitzar conjuntament amb l’AMPA del Carme una xerrada dirigida a tots els pares, mares i tutors sobre un tema d’interès comú “Com resoldre els conflictes a casa i a l'escola" En principi aquesta xerrada anirà a càrrec de la Sra. Maria Carme Boqué Torremorell, doctora en Pedagogia, entre altres titulacions, de la Blanquerna – Universitat Ramon Llull de Barcelona. Activitats esportives

-

L'alumne Joan Gorné de 2n d'ESO, va participar el passat 26 de febrer a la Fase Territorial d'Esquí Alpí a l'estació de Baqueira Beret. Fou l´únic representant de l'escola i de la comarca del Pla d'Urgell. El passat dissabte al pavelló de la Salle es va disputar la Fase Comarcal de Bàdminton amb una bona representació d'esportistes de la nostra escola. En podeu veure les imatges clicant aquí. El dissabte, 24 de març, participació a la 2a Jornada d'Atletisme Intercomarcal a Arbeca. Imatges de la trobada atlètica clicant aquí.

ACTIVITATS DE CENTRE • Dijous 15: Proves Cangur a ESO i Batxillerat (UdL) • Dimarts 20: Lliurament de Butlletins de les Notes de la 2a Avaluació a 1r de Batxillerat • Dijous 22: final de la gimcana lingüística al teatre L’Amistat de Mollerussa. Els alumnes d’Administratiu i Comerç de CFGM i S visitaran la Fira d’Empreses Simulades, en la qual també en són participants. • Divendres 23 i 30 a 2/4 de 8 del vespre, celebració a la capella de l’escola oberta a tota la comunitat. • Dissabte 24: jornada d’atletisme intercomarcal a Arbeca. • Dilluns 26: escola de pares. Entrega de notes als 4 cursos de la ESO, a l’hora de tutoria. Visita tècnica dels alumnes d’electromecànica de vehicles a ASYSYM i INTERMÁTIC. • 26 a 30 de març: Viatge de 2n de Batxillerat a Praga • 27 a 30 de març: Viatge de 1r de Batxillerat a Cantàbria • Dijous 29 i divendres 30 berenar i esmorzar solidaris. • 28, 29 i 30: treball de síntesi a 4t d’ESO.

5 12 19 26

6 13 20 27

7 14 21 28

MARÇ 1 2 8 9 15 16 22 23 29 30

3 10 17 24 31

4 11 18 25

ENCAMINATS CAP AL FINAL DE CURS – Germà Esteban Miguélez, director


La vida de l’Escola Núm. 04 Març’12 – 2a quinzena

Ja estem a la primavera. I és veritat perquè el bon temps ens acompanya. També hem recollit el resultat del nostre treball a la segona avaluació. El curs ja està avançat però, sortosament, no està tot fet. Ens queda un trimestre i encara es pot fer una bona feina. Fem un pensament per tal de millorar. Utilitzem els recursos que estan al nostre abast. No oblidem que l’esforç, la dedicació i la constància són els fonaments que més ens ajudaran per aconseguir-ho. La il•lusió i les ganes de fer bé les coses ens ajuden a fer-les possibles. Ànims a tots per millorar els nostres coneixements, els nostres resultats i a créixer com a persones! Aprofitem aquests quatre dies per descansar i, si cal, per posar-nos al dia en les coses enrederides. Segur que ho podem fer. Esperem que les pluges facin florir els nostres camps i els nostres boscos. I que s’emportin, el més aviat possible, la crisi que tant ens preocupa a tots. Bona Fira!!!

La vida de l'escola 04  

full quinzenal d'informació del centre

La vida de l'escola 04  

full quinzenal d'informació del centre

Advertisement