Page 1

La vida de l’Escola Núm. 17 Febrer’13 – 2a quinzena ESTEM DE QUARESMA – Germà Esteban Miguélez, director Ja queda molt enrere el Nadal. També ja ha passat el carnestoltes. Precisament aquest dimecres hem celebrat l’iniciï de la Quaresma amb la imposició de la cendra. Aquest gest ens recorda i simbolitza que la nostra vida aquí a la terra no es pas definitiva, que hi som de pas i hem d’intentar fer les coses ben fetes: hem de gastar les nostres energies en fer el bé, hem de treballar pels demès, hem d’estimar a tothom com ho va fer Crist, que va donar la vida per nosaltres. La quaresma té una durada de cinc setmanes que abans deien que eren dies de sacrifici i d’esforç. El nostre sacrifici i el nostre esforç podria consistir en fer alguna cosa concreta per ajudar o per afavorir positivament a algú del nostre entorn, com ara parlar bé de tothom, no fer el buit a ningú, ser curosos amb els treballs, dedicar-nos l’estudi amb més intensitat. Si ens esforcem i renunciem una mica cada dia a nosaltres mateixos ens preparem adequadament per arribar a la Pasqua purificats. Llavors, a la Vetlla Pasqual podrem ressuscitar amb Crist.

Reunions de pares 2n trimestre Des de Coordinació d’ESO us hem convocat a les reunions de pares d’aquest segon trimestre. Vàrem entregar als vostres fills una nota comunicant-los les dates. Esperem poder-vos saludar els vespres següents:  1r d’ESO per informar-vos del projecte Faig el dia 26 de febrer a les 20.30 hores del vespre a la sala d’actes de l’escola.  2n d’ESO per informar-vos de les Noves Tecnologies el dia 18 de febrer a les 20.30 hores del vespre a la sala d’actes de l’escola.  3r d’ESO per informar-vos sobre la orientació dels itineraris de 4t d’ESO, el dia 19 de febrer a les 20.30 hores del vespre a la sala d’actes de l’escola.

“Ens quedem un altre dia a l’escola” Estudiants de segon, tercer i quart d’ESO juntament amb dos professors del centre han dedicat els matins dels dissabtes a programar el robot que ha participat el dissabte 16 de febrer a la fase provincial del concurs FIRST LEGO LEAGUE, aconseguint el 6è lloc de 19 participants i el premi a la emprenedoria. A tots ells MOLTES FELICITATS!

QUARESMA – Equip de pastoral La Quaresma representa per a tots nosaltres l’ocasió bona per a revisar la nostra vida i canviar. Però... Estem disposats a liderar el nostre canvi? Per què hem de canviar? Com podem canviar? Què ens cal canviar? Podeu seguir la proposta de pastoral des de casa, connectant-vos a la intranet de l’escola.

SECCIÓ ESO – Raul Aguilar i Carme Ortiz, coordinació Excursió a la neu El proper dilluns dia 25 de febrer uns 170 alumnes acompanyats dels professors del centre participaran de l’excursió organitzada aquest segon trimestre a la neu. Esperem que sigui una jornada plena de convivència, harmonia, una jornada diferent a les altres per tal de retornar cansats però amb els ànims per poder acabar aquest segon trimestre amb més força.

La temàtica que han desenvolupat gira al voltant de solucions per a la gent gran, “senior solutions”. La finalitat del concurs és desenvolupar la creativitat d’uns alumnes que hauran de ser realment brillants per a ser competitius en un futur pròxim i ple de dificultats, per això el centre i el professorat han treballat i continuaran treballant desinteressadament el dissabtes amb aquests alumnes tant ambiciosos.

La Salle Mollerussa - C/ Ferrer i Busquets, 17 - Mollerussa - 973600270 – 973719599 -

lasallemollerussa@lasalle.cat


La vida de l’Escola Núm. 17 Febrer’13 – 2a quinzena Intercanvi amb França Us informem que l’intercanvi dels alumnes de francès de 4t d’ESO amb els alumnes d’un institut francès ha quedat anul·lat per part de l’institut estranger.

quantitat de persones i humanament. Els alumnes, professors, residents i personal de la residència es van bolcar en la confecció de les disfresses amb la temàtica de la cançó de moda El Pollito Pío, amb un final molt treballat realitzant un Flashmob i un vídeo en croma.

The Fonix 2013 The Fonix 2013 és la sisena edició del Concurs Interescolar d’Anglès de Catalunya, el concurs anglès oficiós de casa nostra. Aquestes setmanes els professors d’anglès escolliran un alumne de cada curs que representarà la nostra escola en el la fase territorial que es durà a terme a la Universitat de Lleida el dissabte 2 de març de 2013. El premi per al millor alumnes d’anglès de Catalunya és un curs a Anglaterra de dues setmanes. L’any passat van participar un total de 40 escoles al territorial. De la nostra escola Josué Camarero (3r ESO) va quedar 6è i el Manu Argudo (2n ESO) 5è de Catalunya. El Manel Sangrà va quedar segon de Lleida però no va poder assistir a la final catalana.

AMPA – Josep Ramon Pons, president SECCIÓ BATXILLERAT – Ramon Collado, coordinador Treball de recerca Els alumnes Paula Miró i Guillem Simeón de 1r. de Batxillerat participen en el programa Argó de Treballs de Recerca promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus tutors de Treball de Recerca són el Sr. Josep Ribalta i la Sra. Anna Ortiz respectivament . Oferta universitària Els dies 25, 26 i 27 de febrer la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Vic i la Universitat de Lleida ens visitaran i presentaran la seva oferta universitària als alumnes de 2n. de Batxillerat.

SECCIÓ CICLES FORMATIUS – Ismael Montoro, coordinador Conferència El dia 18 de febrer rebrem la xerrada del Sr. Ricard Huguet gerent de l’empresa INVENIO, exdirector d’innovació de l’ajuntament de Barcelona i president de la fundació Scientia. Aquest empresari ens realitzarà la conferència gràcies al programa de FEMCAT –Federació Empresaris de Catalunya– per apropar als alumnes de cicles formatius al món laboral a partir d’unes xerrades amb denominador comú l’emprenedoria i i el treball personal i/o col·lectiu.

Carnestoltes L’èxit del Carnestoltes realitzat el passat dia 8 de febrer per part dels alumnes dels Cicles Formatius amb la residència Llar Terres de Ponent va superar totes les expectatives en

Activitats extraescolars esportives Aquest mes de febrer s'han reprès de nou les curses escolars promogudes pel Consell Esportiu del Pla d'Urgell als diferent pobles de la comarca. La primera va ser el Cros de Bellvís el passat dia 10 de febrer i pel proper 10 de març n’hi ha un altra de prevista al Palau d’Anglesola. La polèmica generada a principis de curs pel pagament de l'assegurança sembla ser que finalment anirà a càrrec dels participants, a menys que les AMPA o escoles subvencionin el seu import. Per una altra banda, conjuntament amb el Consell Comarcal s’estan organitzant dues trobades al Pavelló La Salle, una de voleibol (divendres a la tarda) i una altra de bàdminton (dissabte al matí), a les quals hi sou convidats a participar. Trobareu més informació al Web de l’escola. Per acabar, les activitats de tennis taula i bàdminton –dimarts i dijous de 5 a 6 a l’escola– i hípica –divendres de 3:30 a 5:30– encara són obertes a noves inscripcions. Animeu-vos!

Trobada Família – Escola a La Salle Mollerussa El dia 16 d'aquest mes, s'ha dut a terme la trobada anual Família – Escola que aquest any, i amb la col·laboració de l'AMPA, s'ha organitzat des de La Salle Mollerussa. Aquestes trobades són un punt d'encontre dels directors de les Salles de Catalunya, així com dels representats i components de les diferents AMPA. Per donar un motiu es va pensar amb el següent enunciat "Avui i sempre La Salle Mollerussa una eina de Futur"

La Salle Mollerussa - C/ Ferrer i Busquets, 17 - Mollerussa - 973600270 – 973719599 -

lasallemollerussa@lasalle.cat


La vida de l’Escola Núm. 17 Febrer’13 – 2a quinzena Conferències per a pares i mares Les AMPA del col·legi El Carme i La Salle Mollerussa organitzen cada any una conferència adreçada als pares. Aquest any l’organització ve donada per l’AMPA del col·legi vedruna.

FIRST LEGO LEAGUE – 16 de febrer de 2013

Serà el dimecres 27 de febrer de 2013 a les 8 del vespre a la sala d’actes del col·legi El Carme. Sota el títol La gestió de l’entusiasme, Víctor Küppers realitzarà una sessió de coaching per a les famílies que vulguin assistir-hi (l’aforament és limitat). ACTIVITATS DE CENTRE – febrer  Dissabte 16, tot el matí concurs First Lego League a la UdL.  Dissabte 16, trobada Família – Escola de La Salle Catalunya al nostre centre.  Dilluns 18, entrega del Treball de Recerca, alumnes de 2n de Batxillerat.  Dilluns 18, conferència FEMCAT per als alumnes de CF.  Dilluns 18 a 2/4 de 9 del vespre, reunió de pares de 2n d’ESO per presentar el FAIG.  Dimarts 19 a 2/4 de 9 del vespre, reunió de pares de 3r d’ESO per presentar el FAIG.  Dilluns 25, sortida a la neu de la secció d’ESO.

TROBADA FAMÍLIA i ESCOLA – 16 de febrer de 2013

 Dimarts 26 a 2/4 de 9 del vespre, reunió de pares de 1r d’ESO per presentar el FAIG.  Dimecres 27 a les 8 del vespre, conferència La gestió de l’entusiasme.  25, 26 i 27 de febrer, xerrades informatives d’universitats per als alumnes de 2n de batxillerat.  De l’1 al 3 de març, recés de la família lasal·liana a Sant Martí de Sesgueioles.  2 de març, fase territorial del concurs The Fonix 2013  10 de març, cros a El Palau d’Anglesola.

FEBRER 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

La Salle Mollerussa - C/ Ferrer i Busquets, 17 - Mollerussa - 973600270 – 973719599 -

lasallemollerussa@lasalle.cat


La vida de l’Escola Núm. 17 Febrer’13 – 2a quinzena

La Salle Mollerussa - C/ Ferrer i Busquets, 17 - Mollerussa - 973600270 – 973719599 -

lasallemollerussa@lasalle.cat

La vida de l'esco 16  

La vida de l'escola 16