Page 1

N. 34 - 3r trimestre 2012-13

1

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


La Comunitat de Germans i La Salle Comtal us desitgen BON ESTIU

Sumari Editorial 3

El tercer trimestre 4

Festes La Salle a Infantil 7

Marta Martínez, Directora

Alumnes de P3 Infantil

Alumnes de P4 Infantil

S’acaba el curs! 9

Rondalla, terra de contes 12

Activitats de Cicle Inicial 14

Alumnes de P5 Infantil

Elena Molero

Alumnes de 1r i 2n de Primària

Petits escrits 17

Visita a l’hort 19

Programa del festival 20

Alumnes de 3r de Primària

Alumnes de 3r de Primària

Pablo Rodríguez i Roberto Sánchez, 4t EP

Sortides i excursions 21

Els petits escriptors 23

Tallers de Festes La Salle 26

Alumnes de 4t de Primària

Alumnes de 4t de Primària

Alumnes de 4t de Primària

Colònies 28

Mobilitat segura 29

Records de Primària 31

Alumnes de 5è de Primària

Alumnes de 5è de Primària

Alumnes de 6è A (EP)

Records de Primària 33

Visual i Plàstica 35

Cursa d’ El Corte Inglés 38

Alumnes de 6è B (EP)

Alumnes de Cicle Superior

Secundària

Festes La Salle 40

Montserrat a Peu 42

Secundària

Departament de Pastoral

2

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Editorial

Benvolguts i benvolgudes: Amb el final de curs us presentem el darrer número de la revista digital l’«Estel» del curs 2012-2013: Els alumnes d’Educació Infantil ens parlen de les activitats realitzades al llarg del tercer trimestre: Sant Jordi, les sortides al Parc, a la Ludoteca, a la Granja, el projecte Rondalla, les Festes La Salle, les Colònies i la Festa dels Finalistes de P5. Els alumnes de Cicle Inicial d’Educació Primària ens parlen de les activitats realitzades per Sant Jordi, els Jocs Florals i les Festes La Salle. Els alumnes de Cicle Mitjà d’Educació Primària juguen amb les paraules i ens fan arribar alguns escrits simpàtics o gaudeixen fent de petits escriptors. També ens expliquen quines són les sortides que han realitzat; ens parlen de la visita a l’Hort, la sortida de la Guàrdia Urbana, la visita al Museu d’Història de la Ciutat i les Colònies. Ens expliquen com han col·laborat en la preparació de la portada del programa del Festival de Final de curs i quins són els tallers que han fet durant les Festes La Salle. Els alumnes de Cicle Superior ens expliquen com van viure les Colònies, ens expliquen com va anar la jornada educativa sobre Mobilitat Segura al Parc del Fòrum i, tot just abans de fer el pas cap a la Secundària, ens parlen dels seus records de Primària. Per acabar, ens presenten els treballs de plàstica que han fet al llarg d’aquest trimestre. Els alumnes d’Educació Secundària van participar a la Cursa de El Corte Inglés i ens expliquen com els va anar. També ens parlen de com van viure les Festes La Salle. Finalment, l’Equip de Pastoral ens exposen les seves impressions de la Pujada a Peu a Montserrat. Com podreu comprovar, ha estat un trimestre ple d’activitats que no es podrien portar a terme sense l’esforç i dedicació de tots els professors i professores de La Salle Comtal. El meu sincer agraïment a tots ells per la bona tasca realitzada al llarg de tot el curs. Us desitjo unes molt bones i merescudes vacances. Ens veiem al setembre.

Fraternalment en La Salle,

Marta Martínez Casanovas Directora La Salle Comtal

Educació Infantil, Primària i ESO

3


Infantil

El tercer trimestre P3 ens explica què han fet Després de les vacances de Pasqua van arribar a la nostra escola tres personatges: un drac, una princesa i un cavaller. El Manel i la Marta ens van explicar que eren els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi. Durant unes setmanes vam treballar aquesta festa popular catalana. Vam fer un concurs de punts de llibre on nosaltres vam dibuixar un drac molt ferotge, també vam fer una rosa de plastilina per regalar als nostres pares però... el millor estava per arribar!!!

Vam fer una obra de teatre representant la llegenda de Sant Jordi. Si la voleu veure, encara hi és a la TV de la web de La Salle Comtal. Que bé ens ho vam passar! Va ser molt divertit! Anàvem disfressats de cavaller, de drac, de princesa, de reis, de soldats, d’ovelles... El 23 d’abril vam sortir al pati tots els d'Infantil per compartir els contes que havíem portat de casa. I també vam descobrir qui eren els guanyadors del concurs del punt de llibre.

4

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Aquest altre trimestre, a part d’aprendre moltes coses, també hem anat al parc, a la ludoteca, al teatre, a la granja, hem celebrat les Festes La Salle... però el moment més esperat eren les colònies. Quina il·lusió!!!

Al principi, no sabíem ben bé què era això de les colònies ja que pensàvem que ens posarien colònia... però al final la Marta i el Manel ens ho van explicar molt bé i vam entendre que dormiríem fora de casa durant dues nits, juntament amb els nostres amics i el nostre nino de dormir i on faríem la festa del pijama. Quan vam arribar ens esperava el drac Miquel i els monitors que eren súper simpàtics! Ells ens van explicar tots els problemes que tenia el drac i ens van preguntar si podíem ajudar-lo. Nosaltres estàvem molt il·lusionats per ajudar-lo i per conèixerlo però... es feia esperar... el drac Miquel no sortia de casa seva. Finalment, quan va arribar la nit, vam poder anar a casa seva i vam parlar amb ell. Què divertit era, quins ulls tan vermells i quina cua tan llarga que tenia!

A la nit després de posar-nos el pijama i rentar-nos les dents vam fer la festa del pijama... Els nostres profes reien ja que deien que no se’ns acabaven les piles. Però, al final, un cop ficats al llit i escoltant el conte de bona nit, notàvem com els ulls cada cop pesaven més i la son va arribar fins a l'endemà, que vam continuar jugant i ajudant el drac Miquel. Finalment, va arribar el tercer dia i quan ens vam despertar... quina sorpresa! Aquella nit el drac Miquel ens va portar un regal. Sabeu què era? Un collaret amb un ou de diferents colors... Alguns de nosaltres vam veure el drac aquella nit amb la seva cua i les seves grapes com ens posava el collaret i ens feia el petó de bona nit! Finalment, vam agafar l'autocar que ens tornava a l’escola i els nostres pares ens esperaven amb molta il·lusió per fer-nos molts petons i a l’espera que els expliquéssim totes les aventures viscudes a les nostres primeres colònies. I ara ens toca esperar, amb moltes ganes de tornar de colònies el curs vinent.

Educació Infantil, Primària i ESO

5


6

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Infantil

Festes La Salle a Infantil Les festes de l’escola amb els ulls dels infants de P4 Hola, amics i amigues. En aquest tercer trimestre ens hem fet grans. Molts ja sabem llegir i escriure. Però no tot és treballar, també hem estat de festa. Hem celebrat Festes La Salle i hem realitzat moltes activitats divertides. Vam començar el dimecres 22 de maig amb una excursió al CRARC (Centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya); allà vam veure i tocar serps, tortugues i granotes. Tot i que alguns al principi ens feien una mica de por, al final ens ho vam acabar passant molt bé. Després vam acabar de completar el dia en un parc.

Educació Infantil, Primària i ESO

7


El dijous, dia 23 de maig, vam tenir matí de joc lliure al parc de la Ciutadella. Vam poder jugar amb les nostres joguines, cubells i pales. Com que el matí havia estat molt atrafegat, vam fer tarda de cine “Hotel Transilvania”.

El divendres, 24 de maig, vam començar el dia fent una petita pregària a la capella. Tot seguit vam tenir un matí de jocs esportius i els nostres pares ens van venir a veure. Vam saltar, córrer, ballar, jugar amb pilota... i en acabar ens van donar una medalla, després de tant d’esforç ens ho havíem merescut! Després de recuperar forces vam jugar amb bombolles de sabó: que n'és de divertit veureles pujar fins al cel! Però... encara quedava el millor, una gran festa a la tarda amb animació al pati. Els que vam voler, el dissabte també vam poder gaudir de la festa amb la família ja que al pati de l’escola hi havia inflables, túnel del terror i tallers de maquillatge on ens van posar molt macos.

8

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Infantil

S’acaba el curs! Els darrers dies a P5 El tercer trimestre ha estat ple d’experiències viscudes fora de l’escola que ens han permès ampliar els continguts del curs.

A meitat d’abril vam anar tot el cicle d’Educació Infantil a la Granja de Can Pou, on tots els grups vam poder conèixer més informacions relacionades amb el projecte que havíem triat. Cavalls, porcs,conills, el granger i la granja. Allà vam poder tocar per primera vegada alguns dels animals de la granja, vam donar menjar a les ovelles i als ponis, vam conèixer els animals que comparteixen espai amb les gallines, vam acaronar uns conills i vam gaudir d’un dia de convivència tot jugant al sorral i amb la pilota.

Educació Infantil, Primària i ESO

9


En diferents dies hem anat tots els grups a la Ludoteca de la placeta del Pi on al llarg del matí hem pogut jugar amb les joguines que hi ha allà. Hi ha infants que han gaudit disfressant-se de bomber, pirata, metge i cuiner. Altres han parat una taula oferint molts productes que et feien venir gana. Amb moltes de les joguines que allà hi ha, hem compartit jocs amb els nostres companys i hem descobert que tot jugant també aprenem coses noves, compartim i ens fem més amics.

La vigília d’anar de colònies vam poder anar al teatre. De nou les alumnes del Centre Xavier ens han convidat a la representació que fan com a cloenda d’una matèria. Una de les obres de teatre estava dedicada al món dels contes. El caçador i la campaneta han agafat el llop del conte. La Caputxeta demana ajuda a molts dels personatges dels contes i tots plegats van a rescatar el llop. L’altra obra tenia com a protagonistes dues bruixes. Uns nens trapelles els havien agafat les varetes i gràcies a l’ajuda dels animals del bosc poden trobar-les. Vam sortir del teatre molt contents i ballant la tonada de l’obra de teatre

10

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


El dijous 6 de juny els alumnes de P5 A i B van ser els protagonistes de la seva Festa del Finalista. Acompanyats dels seus mestres, de l’Equip Directiu i de les seves respectives famílies van poder gaudir d’un acte acadèmic, on es va projectar una pel·lícula que recull molts dels moments viscuts des de la seva entrada a l’escola. A continuació se’ls va entregar el diploma que acredita la certificació del cicle d’Educació Infantil i una orla, que guardaran amb bon record. Un cop acabada la cerimònia al teatre, juntament amb els adults que els acompanyaven, van anar al pati on es va oferir un berenar. Els pares i avis van sortir molt emocionats del teatre i alguna llàgrima es va haver d’eixugar.

Aquests alumnes l’any vinent estaran a Primària i compartiran noves experiències amb un altre equip de mestres d’aquesta escola, La Salle Comtal.

Educació Infantil, Primària i ESO

11


Infantil

Rondalla, terra de contes Activitat TIC de P4 i P5 El projecte Rondalla, terra de contes, va adreçat als alumnes de P-4 i P-5. Es porta a terme amb altres escoles de Barcelona i té per objectiu introduir les competències TIC potenciant, al mateix temps, la creativitat i desenvolupant també altres capacitats dins de les àrees de descoberta d’un mateix i dels altres, descoberta de l’entorn, i comunicació i llenguatges, sobretot, l'expressió oral, l'expressió plàstica i musical. En aquest projecte, és la iaia Rondalla qui proposa als alumnes les activitats que s'han de fer i els anima a posar-ho al bloc del projecte per tal que tots els participants en puguin gaudir. L’última proposta de la iaia Rondalla ha estat preparar una representació dels contes clàssics de “La Caputxeta Vermella” a P-4 i “La Rateta que escombrava l’escaleta” a P-5. Ho hem fet a través del format fotografia i hem elaborat un vídeo per penjar-lo al bloc del projecte Rondalla. Us convidem a gaudir-ne desitjant que us agradi tant com a nosaltres!

La Caputxeta Vermella P-4 A http://youtu.be/j4Hu3C30w9k

La Rateta Presumida P-5 A http://youtu.be/wfgSb0MChf8

La Caputxeta Vermella P-4 B http://youtu.be/RpR2ESjy8bk

La Rateta Presumida P-5 B http://youtu.be/H2xJad5iaIc

Elena Molero Coordinadora del Projecte Rondalla

12

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

13


Cicle Inicial

Activitats de Cicle Inicial Aquest tercer trimestre ha estat ple d’activitats molt divertides. Vam començar per Sant Jordi amb els Jocs Florals. Aquell dia a la tarda, vam anar al teatre de l’escola i escoltàrem unes històries molt boniques dels companys . Cap a finals de maig vam celebrar Les Festes de La Salle amb activitats diverses. Vam fer un dia de jocs compartits al pati barrejant-nos els nens i nenes de 1r i 2n. Ens ho vam passar molt bé i vam acabar amb la cara una mica enfarinada!

14

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


L’endemà vam anar a fer jocs a la platja de Badalona. Pales, galledes, motllos...! Vam acabar plens de sorra, però ho vam passar d’allò més bé! A l’hora de dinar vam anar al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús. Ens vam llançar per la tirolina, i vam fer una aventura per un laberint de corda molt difícil! L’endemà vam començar el dia amb més tranquil·litat. Una pregària de bon matí al teatre de l’escola tots junts i vam estar ja ben preparats per començar un taller sobre La Salle. Vam elaborar un imant amb “La nostra Sally”.

Educació Infantil, Primària i ESO

15


La setmana següent vam anar de colònies a la casa “Roques Blanques” de Ribes de Freser. Allà vam visitar la Vall de Núria. Hi vam pujar amb el cremallera i vam experimentar què se sent quan es puja a una telecabina per veure “El Cim de l’Àliga”. Tot i ser a finals de maig feia molt de fred, vam veure nevar i tot! Però malgrat el temps, vam gaudir molt.

16

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Mitjà

Petits escrits Els de 3r ajuntem paraules i ens surten petits escrits

Osseja és un petit poble de la Cerdanya i no és gaire gran. Al poble hi ha una església i, al costat, una placeta envoltada de flors. Al centre, una font feta de pedra d’on surt una aigua molt freda que baixa de la neu de la muntanya. A mi m’agrada molt. Pau

Quin ensurt! M’he trobat un ratolí espantós amagat sota el llit i he pensat: jo ara escriuré un conte d’un ratolí entremaliat. Raquel

El dia de Sant Jordi em van regalar el llibre que jo volia. El seu títol és “El Regne de la Fantasia” de Gerónimo Stilton. Jo crec que m’agradarà molt. Aquest llibre que m’han comprat el té molta gent i, a més a més, és el primer que té vuit olors diferents, des del perfum al tuf. Gerónimo Stilton es troba amb bruixes, sirenes, dracs, gegants, trols, ... Fins i tot volarà al llom del llegendari drac de l’arc de Sant Martí. Àlex A

Educació Infantil, Primària i ESO

17


El meu estoig està pintat de color blau i blanc. Me l’ha regalat la meva mare. Dins de l’estoig hi tinc molts colors i un llapis que té dibuixos de flors. Judit

L’aigua de la font és molt freda a l’hivern i quan la toco em congelo. L’aigua potable està molt bona i és de color transparent. Júlia H

La font és bonica i la seva aigua és cristal·lina i potable. Quan la toco està gelada. La font està enmig d’una bonica plaça que està guarnida. Quan veu una persona s’alegra tota l’estona. Nicole

18

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Mitjà

Visita a l’hort Els de 3r visiten l’hort urbà de Can Cadena En tornar de les vacances de Setmana Santa, aprofitant el Projecte Interdisciplinari sobre l’Hort que tot just havíem començat, vam anar a visitar l’hort urbà de Can Cadena, del barri de St. Martí.

Ens va acompanyar durant tota la visita l’Anna, la qual ens va explicar moltes coses de l’hort. Ens va donar faves i pèsols perquè els veiéssim.

També vam conèixer els avis que tenen cura dels horts. Els vam fer una entrevista mentre treballaven plantant i recollint les diferents hortalisses com ara: tomàquets, enciams, cebes… i ens van explicar com es preparava un hort, quines feines es feien, les eines que utilitzaven, etc.

A l’hort hi havia animals que es menjaven les hortalisses i fulles que sobraven. Vam tocar llana d’ovella, i era tan suau... Després vam entrar a la gàbia dels conills els quals estaven molt espantats, i a fora corrien sols ànecs, gallines, cabres, ovelles…. Quan va fer caca una oca tots vam riure moltíssim!

Ens ho vam passar molt bé, va ser genial!!!

Educació Infantil, Primària i ESO

19


Cicle Mitjà

Programa del festival Hem fet dibuixos per al programa de la festa de final de curs, i després d’un bon esforç, n'hem presentat tres. No sabíem quin triar i hem pensat mostrar els altres dos a la revista digital, a veure si a vosaltres també us agraden. Quan fèiem els dibuixos vam recordar la festa d’altres cursos i ens vam imaginar com podia ser la d’aquest any. Ens ha agradat fer-ho; tot el temps i l’esforç que hi hem dedicat ha valgut la pena. Estem contents del resultat! Quan dibuixem ens expressem sense paraules, però també hem escrit:

Esperem que el festival surti genial, com cal a La Salle Comtal. Queda molt original i amb un somriure ideal, perquè La Salle Comtal és sensacional.

Pablo Rodríguez i Roberto Sánchez 4t d’EP B

20

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Mitjà

Sortides i excursions Els alumnes de 4t ens expliquen on han anat. La sortida de la Guàrdia Urbana. Fòrum

No pensava que seria tan divertida. Hi havia de tot: cavalls, motos, tallers... i una pila de coses més! Quan vam arribar vam fer grups nosaltres mateixos, el meu era de 6, anàvem amunt i avall. Els professors ens van donar els tiquets perquè poguéssim anar a agafar la beguda, el gelat, la xocolatina, gominoles o suc de taronja. Jo m’ho vaig passar molt bé, fins l’any que ve! Gina

Caminant cap a l’escola... recordo que avui hi ha excursió! Sort que tinc l’agenda signada! Porto una motxilla del Barça; arribem al fòrum amb el metro. Jo anava amb l’Alex, esmorzem i en entrar a dins els “profes” ens van dir on havíem d’anar i amb els meus amics vam començar a fer les activitats. Uns es van quedar a les bicis i nosaltres al taller de les motxilles. Després vaig anar al taller de les xapes i en vaig aconseguir una. I cap als cotxes teledirigits! Després, a dinar. Quan vam acabar, vam anar a gastar tots els tiquets que ens van tornar a donar per fer unes bones postres. Vam aconseguir moltes coses i tot a la motxilla! I cap al col·le!

Educació Infantil, Primària i ESO

21


Les colònies Van ser molt divertides. El primer dia es van fer grups, la nostra monitora es deia Yoli, era molt simpàtica i no s’enfadava mai. Vam fer moltes coses, vam aprendre una cançó molt “guai”, vam construir una cabana amb pals i pedres i la vam fotografiar per enviar-la a un concurs, i vam fer jocs de nit... Al dia següent vam anar a Núria; va nevar, hi havia molta neu i vam pujar amb el telefèric, estava bastant alt. El següent dia vam fer activitats divertides i fins i tot vam trobar petjades d’animals a la muntanya, eren d’un cérvol! Vam menjar molt bé, tot era molt bo.

Museu d’història de la ciutat Primer vam esmorzar, van jugar una mica i després caminant cap al museu. Ens va rebre la Maria, la nostra guia que ens va ensenyar i explicar tot el museu. Primer vam anar a una sala i vam veure un vídeo de la ciutat de Barcelona, però de quan hi vivien els romans i es deia Barcino. Els rics que hi vivien es deien patricis i vam veure una de les seves cases. Ens van ensenyar els carrers més importants de la ciutat: el cardo i el decumanus. Després vam anar a veure una pedra escrita amb el nom complet de la ciutat i vam agafar l’ascensor on podíem veure escrit el nostre any 2013, i a mesura que anàvem baixant anàvem cap endarrere fins arribar al segle I. Vam veure moltes coses, clavegueres, àmfores,... Després vam sortir al carrer i vam anar a veure la porta de la muralla i les restes del temple. I cap al col·le, on vam jugar una mica. Va ser molt interessant.

22

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Mitjà

Els petits escriptors “Quan anava al col·legi vaig trobar una finestra molt gran però bruta; em va costar decidir-me però, al final, la vaig agafar. Una vegada a casa, la vaig rentar, decorar i va quedar ben bonica. Un dia el pare em va dir: necessito una finestra, me la vols donar? Jo li vaig dir: és clar que sí! La vam posar al seu lloc i al seu ampit hi vam posar tres plantes: un roser, una tulipa i una margarida. I va ser la finestra més popular del barri!” Marc C

“El meu avi planta patates en un hort molt gran. Un dia vaig ajudar el meu avi a recollir patates. Eren tantes que mai no s’acabaven! La meva cosina té un hort a Galícia i també planta moltes patates. Són boníssimes!” Alba

“Estic dormint i em desperta la llum que entra per la finestra. La meva mare sempre em diu: has de tancar la finestra, entra el fred!. Però jo quan em desperto a la nit obro la finestra per veure la lluna”. Hèctor

“Ahir abans d’anar a dormir la mare em va llegir un conte que tractava d’una escriptora. Em vaig adormir i vaig somniar que em ficava dins d’un dels contes i em convertia en una escriptora. I deia:” gràcies als contes que he fet de petita seré una bona escriptora de contes, i m’agrada!” Angèlica

Educació Infantil, Primària i ESO

23


“Jo sempre que estic trista a Vallvidrera vaig cap a la finestra. A l’ampit de la finestra hi ha tres testos amb unes flors molt boniques i mirant, mirant, he trobat una aranyeta molt simpàtica que, tot jugant, va caient de flor en flor. És el nostre petit secret, perquè si la veuen la intentarien matar!” Júlia T

El meu gos és educat, àgil i sempre el netejo quan se’n va a dormir. Sempre està al meu costat i, si tinc un problema, m’ajuda. És el gos més valent que hi ha! Geomar

Avui porto la meva samarreta preferida. Me la van comprar el dia del meu sant. Quan l’agafo sento que el meu cor batega molt i m’emociona. És de molts colors i la vaig comprar en uns grans magatzems. A més és molt barata!

La meva gosseta es diu Luneta; és carinyosa, àgil i de vegades entremaliada, però és molt especial per a mi, perquè aquesta gosseta estava abandonada pel carrer i l’àvia la va trobar i la va cuidar. Per això l’estimo tant! Laia Rose

Jo si tingués un gos l’ensenyaria a ser carinyós, i si fos entremaliat l’ensenyaria a ser educat. A dormir se n’aniria quan el cel s’enfosquís. Jo no tinc cap gos, però m’ agradaria tenir-ne un de ben gros. Júlia T

Jo em dic Luck i sóc pescador. Una vegada vaig veure un peix daurat, va ser molt interessant, el volia atrapar però es va fer de nit. Al dia següent, vaig anar a provar d’agafar–lo. Quan ho vaig intentar se’n va anar ràpidament, aquell peix era molt llest. Després se’m va acudir fer una foto l’hi vaig fer a l’instant en què saltava, va quedar molt bonica i vaig decidir deixar d’atrapar-lo.

Àlex

24

N. 33 - 2n trimestre 2012-13

Alessia


Hi havia un peix daurat que estava sol, ja que no tenia amics i se’n va anar a una illa llunyana. Va trobar un peixet que tampoc tenia amics. El peix daurat va dir: - Vols ser amic meu? El peixet li contestà: - Sí! Des d’aleshores tots dos van anar sempre a buscar menjar i a jugar junts. Cressantha

Li agrada dibuixar, però sobretot lluitar. No és dòcil, però tampoc agressiu. Li agraden les perdius. De tan escanyolit de nom li he posat Rit. A mi m’encanten els animals perquè amb ells m’ho passo genial! Mai no els podria abandonar perquè són fenomenals Laura

Hi havia una vegada un peix daurat que brillava molt dins del mar. Tots els ocells que volaven per sobre l’aigua el veien brillar i il·luminar. Aquell peix estava molt trist perquè no tenia amics. Com que brillava tant, els altres peixos no es volien acostar a ell, feia tanta llum! Una vegada, a la nit, dos peixos tenien molta por perquè es van perdre al mar. El peix daurat els va sentir cridar i amb la seva llum els va il·luminar fins arribar a casa seva. Des d’aquells dia tots els peixos eren amics del peix daurat. Has d’aprendre que només perquè algú sigui lleig per fora no vol dir que sigui mala persona. Sarah

Educació Infantil, Primària i ESO

25


Cicle Mitjà

Tallers de Festes La Salle A 4t van fer tres tallers. Vols saber quins eren? Avui hem fet tres tallers, els tres han estat molt divertits, però el que més m’ha agradat ha estat el de polseres; hem hagut de recollir durant molts mesos les xapes de les llaunes de beguda. El segon era fer un pal de pluja i el tercer anàvem fent una volta per tot el col·le i anàvem dibuixant coses en les quals no ens havíem fixat gairebé mai. Al final de la tarda hem fet un berenar entre tots. Bé, la qüestió és que jo m’ho he passat molt bé, espero que els altres també s’ho hagin passat tan bé com jo.

M’ho vaig passar molt bé als tallers, però el que més em va agradar va ser el de polseres. El de pals de pluja i el recorregut per l’escola una mica menys, però igualment em van agradar tots tres. Espero que passi molt poc temps per poder fer molts i molts més tallers! Com els d’aquest any!

26

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


M’ha agradat molt. Hem tardat dos anys per recollir les anelles de les llaunes de beguda. Quan ens han dit que ho faríem ens hem posat molt contents. Ha estat molt fàcil i també hem pensat vendre les polseres. També pot ser un cinturó, arracades, collarets, una corona i una polsera. N’hi havia de molts colors: groc, vermell, verd i blau. Jo he escollit el groc perquè m’agrada i a més era fluorescent.

Avui hem fet el taller de polseres gràcies a la Yara, que ho va aprendre de la seva amiga Montse. A cada taula hi havia dos o tres nens o nenes que ho havien practicat abans i eren els superexperts; les sabien fer i ho ensenyaven als que no en sabien. Els que acabaven ajudaven als altres i així fins que vam acabar tots. Després, ens la van lligar al braç. Va ser molt divertit!

Em va agradar el taller de polseres. Era molt fàcil de fer; després me la van posar al canell. Era de color groc . Em vaig divertir molt!

Educació Infantil, Primària i ESO

27


Cicle Superior

Colònies Els de 5è expliquen com van viure les Colònies. Aquest any vàrem anar tota la Primària junts a Ribes de Freser (Ripollès). Va estar molt bé perquè disposàvem de tota la casa per a nosaltres. A més, els grans vam poder ajudar els petits i ells estaven encantats! La part més bonica va ser l’excursió a la Vall de Núria, a 2000 m d’altura. Feia molt de fred però anàvem preparats… bé quasi tots!. El “cremallera” era molt guai, i encara més el telefèric!!

El paisatge era extraordinari: cims nevats que es confonien amb els núvols, animals en llibertat com isards, marmotes, guineus i àligues… I al santuari de la Mare de Déu de Núria vam tocar la campana com mana la tradició i ens va cridar l’atenció el munt de noms que hi ha escrits i que van col·laborar en el santuari. I en tornar a la casa ens esperava el joc de nit: la “DISCO”, va ser al·lucinant!

Tant de bo el proper any tots els alumnes del col·legi puguin anar i gaudir de les colònies tant com ho hem fet aquest curs.

28

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Superior

Mobilitat segura 5è assisteix a la jornada educativa al Parc del Fòrum Al gener vam anar a Montjuïc, on hi havia una petita ciutat. Dos guàrdies urbans ens van explicar les normes de circulació. Llavors nosaltres vam anar amb bicicletes i havíem de respectar les normes de circulació. També hi havia tricicles per si algú no sabia anar en bicicleta. Va ser un dia estrany perquè primer feia molt fred i després va sortir el sol. Un cop acabada l’activitat vam jugar als cavernícoles. Va ser un dia molt especial!

A classe, uns dies després, vam fer un treball en grups per a participar en un concurs de la Guàrdia Urbana Vam haver de dibuixar una ciutat i ens vam inventar deu senyals de trànsit. El treball ens va anar molt bé.

Educació Infantil, Primària i ESO

29


I per fi, el 6 de juny, la jornada festiva de la Guàrdia Urbana per a la Mobilitat Segura, al Fòrum!. Hi havia moltes activitats que permetien guanyar moltes coses, com motxilles, bolígrafs, gorres, etc. A cada alumne li van lliurar uns tiquets amb els quals vam aconseguir de franc molts gelats, begudes, llaminadures, xocolata, etc. Vam entrar a veure una ambulància, on hi havia aparells i estris de metges com xeringues, una mascareta d’oxigen, una aparell per atendre parades cardíaques... També hi havia un autobús, i un camió de reciclatge on, preguntes, et regalaven bosses de reciclatge.

si contestaves bé unes

Vam donar voltes en motos de la guàrdia urbana, en bicicletes i en cavalls...

La sortida va ser un èxit, molt divertida.

30

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


RECORDS DE PRIMÀRIA (6è A)

Educació Infantil, Primària i ESO

31


ÀLBUM DE FOTOS

32

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


RECORDS DE PRIMÀRIA (6è B)

Educació Infantil, Primària i ESO

33


ÀLBUM DE FOTOS

34

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Cicle Superior

Visual i Plàstica Treballs fets per l’alumnat de Cicle Superior A cinquè, aquest trimestre hem realitzat uns treballs sobre les línies i el seu efecte visual. El material emprat ha estat retoladors i cartolines de colors

Educació Infantil, Primària i ESO

35


Els de sisè hem fet una flor amb papers de colors per arribar a formar una gran bola de flors. També hem après a fer flors amb compàs i retoladors, molt maques!

36

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Per a les festes de La Salle, com que tota l’escola estava recollint taps de plàstic per al reciclatge, a la professora se li ha acudit fer en equip aquesta composició. Els alumnes de cinquè han fet el logotip del col·legi i una versió de l’obra d’Anthony Gragg.

Les estrelles que hi ha al voltant del logotip, estan fetes pels alumnes de sisè, amb paper plegat de xarol.

Educació Infantil, Primària i ESO

37


ESO

Cursa d’ El Corte Inglés Alumnes de Secundària van participar-hi.

El diumenge 7 d’abril, 50 alumnes de l’ESO i 7 professors vàrem participar en la cursa de El Corte Inglés. Ens vàrem reunir a l’escola, i després d’un bon escalfament i de rebre l’obsequi d’una gorra de l’escola, vam anar cap a la línia de sortida. Ens vam trobar amb més de 72.000 corredors. Ens vam agrupar en funció del ritme amb què volíem realitzar la cursa, amb un professor a cada grup.

La cursa va ser emocionant. Vam començar a la Plaça Catalunya i ens vam dirigir a la muntanya de Montjuïc. Ens va agradar veure els carrers de Barcelona plens de gent disposada a fer esport , i no embussats pels cotxes que, a més a més, contaminen i fan soroll. La pujada a Montjuïc va ser dura, però a dalt de tot ens esperava l’Estadi Olímpic. Vam tenir la sort de poder donar una volta pel seu interior i trepitjar el tartan on van córrer els atletes olímpics; ens vam sentir uns autèntics esportistes d’elit i ens vam imaginar les grades plenes de gent animant-nos. Finalment, després d'haver fet els 10.766 metres del recorregut, vam arribar a la meta. La gent cridava i animava tots els corredors. Un cop recuperat l’alè, ens vam sentir molt orgullosos d’haver acabat, alguns amb un temps realment bo.

Ja tenim ganes de tornar a córrer junts.

38

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

39


ESO

Festes La Salle Com celebren les nostres festes a Secundària Com cada any a les darreries del mes de maig, recordem, com també fan totes les escoles La Salle del món, el nostre fundador Sant Joan Baptista de La Salle. Durant aquest curs, els alumnes de l’ESO hem gaudit d’unes festes molt especials. Han estat uns dies plens d’activitats diverses: tallers, esports, excursions, concursos, competicions... El punt de partida de les festes va ser la Pregària que vam compartir tots els alumnes d’ESO, el dimecres 22, al teatre de l’escola. A continuació, vam iniciar els tallers i els esports que els alumnes de 4t d’ESO van organitzar amb ajuda del professorat. Els tallers van ser d’allò més divertits i variats: karaoke, cuina, manualitats, fotografia, videojocs... tothom va trobar la seva activitat preferida i amb els alumnes de 4t d’ESO animant a la participació, vam passar una jornada fantàstica! L’endemà, el dijous 23, vam anar d’excursió tot el dia. Sens dubte, la sortida “estrella” és Port Aventura de 4t d’ESO, on la diversió i l’adrenalina estan assegurades! Els alumnes de 3r d’ESO també ho van passar genial penjats dels arbres! Literalment! Perquè van gaudir del dia a Natupark , el bosc multi aventura de Cerdanyola. Els alumnes de 1r i 2n van practicar esports aquàtics al Canal Olímpic de Castelldefels, així que va ser un dia ple d’amistat, convivència i diversió. El divendres 23, com que encara estava ple d’energia, l’alumnat de l’ESO va poder triar entre fer una caminada per Collserola i gaudir del paisatge i del bon temps primaveral o jugar a futbol i bàsquet a les pistes esportives de Marina. El punt i final de les festes són, com cada any, les activitats que es realitzen el dissabte a l’escola, on grans i petits celebren plegats aquests dies tan especials. Esperem i desitgem seguir compartint tots junts les FESTES LA SALLE!

40

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

41


Pastoral

Montserrat a Peu Crònica de la 36a Pujada a Peu a Montserrat Un any més, La Salle Catalunya i Joves La Salle van organitzar la Pujada a Peu a Montserrat, amb l’objectiu de reunir tota la comunitat educativa de les escoles de La Salle Catalunya per compartir l’esforç, l’amistat i el servei en un espai significatiu i al voltant de la Moreneta, símbol de la nostra fe i del nostre país. Es tractava, doncs, de passar una jornada en contacte amb la natura, en convivència amb infants, joves i no tan joves, vinculats a la Salle i en un lloc tan representatiu per a nosaltres com és Montserrat. Enguany, en la 36a Pujada a Peu a Montserrat, la participació de la nostra Comunitat Educativa de La Salle Comtal va ser tot un èxit. Un total de 97 membres de l’escola i de la Fundació Comtal (entre alumnes, mestres, pares i mares, familiars, antics alumnes i amics) vam gaudir d’aquesta trobada. Gràcies a la motivació feta des de les classes, 7DE9 Joves La Salle i Splai Taula de Joves Comtal anem engrescant-nos cada vegada més en aquesta activitat que porta tants anys reunint lasal·lians de tot Catalunya, aquest any més de 1500. El primer grup va iniciar el seu camí el divendres 3 de maig, a les 19h, sortint des de la Vall d’Hebron. És una ruta de 48 km i que es fa caminant tota la nit, i on van participar 8 membres del nostre centre. L'endemà ens vam afegir des de les altres rutes: la de Manresa, de 25 km, i on vam ser 33 participants de Comtal, i la de Monistrol, de 8 km, on érem 39. Directes a Montserrat van acudir 17 persones més, per compartir la diada amb tots els qui havíem caminat fins allà. Una vegada tots reunits a Montserrat, vam dinar tots junts, compartint allò que havíem portat, i a la Basílica vam participar d’una experiència de reflexió i pregària festiva. A més de les fotografies que acompanyen l’article també us convidem a veure el vídeo que el professor de la nostra escola Manel Correa ha elaborat, principalment de la ruta de Manresa: el podeu trobar a l’enllaç Relicomtal de la nostra web, o bé directament en aquesta adreça: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sK06Kaosi9o Gràcies a tots els qui vau participar pel vostre esforç i il·lusió, i a tots els altres us esperem el proper any per compartir el camí. Animeu-vos, val la pena!

Equip de Pastoral

42

N. 33 - 2n trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

43

L'Estel - 34  

Revista digital de La Salle Comtal. 3r trimestre curs 2012-2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you