Page 1

JUBILÆUMS SÆSON 2017 2018

5 0

Å R

M E D

I N T E R N A T I O N A L T

L I V

I

P R O V I N S E N

E

fteråret 1967 flyttede en blæserkvintet med sine familier til Esbjerg for at starte et ensemble. Et halvt år senere sluttede en strygekvintet sig til selskabet, senere hen også både pianist og slagtøjsspiller. På initiativ af visionære lokale kræfter og Kulturministeriet fik man således oprettet en rollemodel i nordisk musikliv, som på grund af sin høje standard og innovative programmering stadigvæk viser sig som et af landets vigtigste. Vi glæder os til at fejre jubilæumssæsonen for landets første professionelle kammerensemble, og håber I vil med til festen!

Esbjerg Ensemble gennem 50 år! Vi skyder jubilæumssæsonen i gang med en tankevækkende musikalsk rejse gennem ensemblets DNA, fra den gryende start som blæserkvintet med videre udbygning op til de 12 musikere som ensemblet har repræsenteret da det var på sit højeste.

Programmet tilbydes koncertsteder og partnere i perioden: 16. september - 1. oktober 2017

Kernen i kammeret En dedikation til kammermusikken. Vi går helt ind til benet på det allerkæreste repertoire som ensemblet er kendt for med kammermusik fra 300 år.

Programmet tilbydes koncertsteder og partnere i perioden: 11. - 26. november 2017

Pantomime

Kvindestemmer

Esbjerg Ensemble med Tuva Semmingsen

Esbjerg Ensemble med Katrine Gislinge

Musik af bl.a. Händel, Schumann, Grieg, Chausson og Kurt Weill.

Kammerkoncert kurateret af 60-års fødselaren Bent Sørensen med uropførelse af et nyt værk for samlet besætning. Det bliver samtidigt også en opførelse af signatur-værket Pantomime, iblandet en kærlig dråbe klassiske kammermusikperler. Esbjerg Ensemble var, som Sørensen selv beskriver det, «hans første kærlighed». Det første professionelle ensemble, som spillede hans musik. Med sin frue Katrine Gislinge, der er opvokset i Esbjerg som datter af ensemblets mangeårige oboist, er ringen nu sluttet da programmet er lavet til hende – og ensemblet.

Programmet tilbydes koncertsteder og partnere i perioden: 20. januar - 29. januar 2018

Programmet tilbydes koncertsteder og partnere i perioden: 24. februar - 4. marts og igen 14. - 24. marts 2018

Den norske mezzo-sopran har sammen med ensemblet skabt et varieret og nytænkende program, som krydser de mange spor en kvindestemme kan synge indenfor det klassiske repertoire. Sammen skaber vi en musikalsk fortælling om moderen, elskerinden, den vanvittige, den hykleriske og den fuldstændig jomfruelige.

www.esbje r ge nse mble .c om

For booking og yderligere information, kontakt Poul la Cour: plc@esbjergensemble.com Mobilnr. (+45) 51 50 93 99 Eller vor kontortelefon mellem 09.00 - 13.00 alle dage (+45) 75 13 93 99 Flere programdetaljer kommer på plads i januar 2017

Det romantiske kammer Violinist og dirigent Ernst Kovacic har gennem sit livsløb været stærkt influeret af Wiens ladede atmosfære hvor tradition og innovation går hånd i hånd, og selv har han været med til at videreforvalte og -udvikle denne musikalske spændingskurve. Kovacic har arbejdet tæt med Esbjerg Ensemble i løbet af de seneste 10 år, og gæster med dette program sit kendskab og kærlighed til kammermusikkens ædle kunst - og Esbjerg Ensembles fortolkning af den. Musik af bl.a. Richard Strauss, Max Reger, Leos Janacek.

Programmet tilbydes koncertsteder og partnere i perioden: 14. - 29. april 2018

Sæson 2017/2018 teaser  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you