Page 1

Perfect Photoshop over the top Janken en Walsen bij André Rieu

Ben jij een perfectionist? Doe de test! Castmember Disneyland Parijs:

“Als Micky Mouse z’n gezicht afzet is het ook maar een lelijk gedrocht” Maak nu zelf de perfecte cupcake

Editie 1 - €2,95


“Met je blote voeten in het gras, ookal ben je er allergisch voor” “In slaap vallen met een heerlijke podcast en de volgende ochtend gewurgd te worden door de ipod kabeltjes”

“Cupcakes vreten tijdens een originele Tim Burton ” “O-My-God-roepend met Mickey oortjes op door Disneyworld Rennen”


Perfect

In het dagelijkse leven streef ik vaak naar perfectie. Niet omdat dat moet van mijn innerlijke ik, maar omdat het kan, omdat ik het optimale wil. Een echte perfectionist ga ik mezelf niet noemen, want een beetje ongeorganiseerde rotzooi kan geen kwaad. Het valt me op dat steeds meer dingen tot het “perfecte� toe geoptimaliseerd worden, en dan vooral in de media. Overal zie je beeldschone vrouwen met een taille om u tegen te zeggen en mannen met een wasbordje waar zelfs de hond van je buren spontaan van begint te kwijlen. Is dat mooi? Ja. Is het goed voor de normale mens? Nee. Als alles zo perfect wordt weergegeven dan valt de rest van ons leven namelijk een beetje tegen. Dat moeten we niet hebben. Om u toch een beetje weg te laten dromen van hoe het zou kunnen zijn en om te laten zien dat niet alle perfectie echt is, is dit blad in leven geroepen. Lees, lach, huil, kwijl, kijk, voel en verwonder.

Lars Janssen


DEZE WEEK 4 Perfect


PERFECT VOLGENS LARS

Het perfecte leven 6-7

De 4 perfecte belevingen op aarde 8-9

Janken en walsen bij AndrĂŠ Rieu 10 -11 De mayonaise junkie test 12-13

De bijwerkingen van Photoshop 16 -17

Een dagje met een castmember 18-19 Column 20 - 21

De perfecte chocopasta cupcake 22-23

De pefecte films & series 24-25

De kunst van het nee zeggen 26

Ben jij een perfectionist? 27 Perfect 5


Het perfecte leven Handigheidjes om je leven nog meer perfect te maken.

De inie mini cooper

Iedereen heeft hem en jij wil er een; de Mini Cooper. Het hoge knuffelgehalte, de ronde snelheidsmeters, het kekke witte dak en niet te vergeten; het behendige formaat dat uiterst handig is met inparkeren. Over het prijskaartje zullen we het maar niet hebben.

6 Perfect

Wilse un tas koffie?

Een bakje zwarte drek en Giel Beelen; voor veel mensen hĂŠt ochtendritueel van alledag. Een scheutje romig genot in dit zwarte goedje is een verademing voor veel mensen. Wil ik zeggen dat deze koffiemelk perfect is? Nee. Hij is wel van Perfekt.


De gouden douche

Alle shampoo reclames beloven je hetzelfde; prachtig haar met een wonderbaarlijke gouden glans. Er is echter maar één shampoo die dit waar kan maken: GOLD. Deze bevat namelijk echt 24 karaat goud. Als je niet aan het prijskaartje van €29,- per 250 ml hoeft te denken terwijl je het goedje in je haar masseert, zul je volgens de producent een wonderbaarlijke ervaring hebben.

Chocoladesnuiven

Net als een Rolling Stone lekker snuiven? Met de chocosnuif is dit een verantwoord tussendoortje voor een “weldadig” gevoel in je hoofd. De mini katapult met twee zakjes cacao van de beste kwaliteit is al verkrijgbaar vanaf €49,95

Perfect 7


De 4 perfecte belevingen op aarde Onze wereld is prachtig. Misschien dat het lokale dorpsplein en de gezellige maar o-zo-lelijke-buurtsuper nu niet meteen het perfecte plaatje oproepen, maar er zijn wel degelijk wat mooie locaties te vinden op onze planeet. Mijn persoonlijke top vijf, niet als verkooppraatjes, maar verteld aan de hand van een beleving, leest u hier.

New York

Over straat lopend, met je witte iPod oortjes in je oren die loeihard de woorden “New York, New York” van Frank Sinatra door je hoofd laten suizen. In je ene hand en lekkere Frappuccino van Starbucks en in je andere hand de vrijheid van een wereldstad. Langs ‘s werelds grootse gebouwen lopen en je vergapen aan de mensenmassa op Times Square. Waar ga ik eigenlijk naartoe? vraag ik mezelf af. Overal en nergens heen. Gewoon lekker ronddwalen in een stad waar niemand mij kent en waar niemand mij ooit gezien heeft. Prachtig toch?

8 Perfect

Bora Bora

Lekker onder het rietendak zittend van je huisje dat op het water staat. Kabbelende water geluiden en de boeken trilogie van Stieg Larsson binnen handbereik. Dit is perfect tot het uiterste, dat is duidelijk.


Efteling

Na jaren door oma meegenomen te zijn naar alle daguitstapjes die er te vinden waren, waren de rollen afgelopen herfst omgekeerd. Bij de entree stond de rolstoel voor oma al klaar, en ze kon nog steeds niet geloven dat ze na al die jaren gewoon weer in de Efteling was. In het sprookjes bos werd ieder tafereel aandachtig bestudeerd waarbij het meisje met de zwavelstokjes wel het hoogtepunt was. Stel je voor: alleen met je broer, zus en oma, in een kille ruimte. Uitzicht op een levensecht meisje in de sneeuw, een emotionele vertelstem, indrukwekkende muziek en een prachtig verhaal. Op het moment dat het meisje in een geest verandert en naar haar oma in de hemel vlucht hielden we het allemaal niet meer. Doodstil en met tranen over de wangen liepen we verder langs Langnek. “Dat was nu echt prachtig Eftelings” fluistert oma ons toe. Inderdaad.

Disney World

In Walt Disney World in Orlando bestelt een man een aantal hamburgers en wat drankjes bij een eetkraampje. De vrouw in het kraampje begint de bestelling te pakken maar ziet ondertussen dat de man wat ongelukkig voor zich uitkijkt. Als de zij de bestelling overhandigt aan de klant vraagt ze voorzichtig waarom de man niet met een lach op zijn gezicht rondloopt. “Ach”, zegt de man. “Ons gezin heeft in de afgelopen weken heel erg naar deze vakantie toegeleefd. En vooral mijn zoontje, maar die is gisteren ziek geworden en ligt met een lichte griep op onze hotelkamer. Mijn vrouw is bij hem, dus zij missen allebei dit uitje. Ik probeer er met mijn beide andere kinderen nog wat van te maken maar de stemming is een beetje bedrukt.” De vrouw in het kraampje wenst de vader alle sterkte toe en meteen daarna belt zij met haar manager. Ze vertelt het hele verhaal en geeft de naam van de man door aan de hand van de naam op de creditcard die is gebruikt. Nog diezelfde middag wordt er bij het zieke zoontje op de deur van de hotelkamer geklopt en staan Mickey Mouse en Donald Duck voor de deur. Met in hun handen een grote hoeveelheid kleine cadeautjes en ballonnen. Ook is er een fotograaf bij. Die middag heeft het zoontje een hele “happy” tijd gehad. Hier is maar een amerikaans begrip voor mogelijk: OMG

Perfect 9


Janken en walsen bij André Rieu

De regen is net weggetrokken en het zonnetje schijnt. Het hele Vrijthof in Maastricht staat vol met klapstoeltjes, de kukident is goed te ruiken en de kale koppen zijn ontelbaar. Voor ons staat een enorme tempel met in de nok gebeeldhouwde muzikanten, met de kartrekker van de avond geposeerd als een griek in het midden. Hier kan maar een concert plaastvinden: André Rieu.

10 Perfect

De muziek begon te spelen terwijl er op het enorme podium, vormgegeven als tempel, nog niets te zien was. Achteraan het Vrijthof was de goedgezinde lachende violist al te zien, terwijl hij bijna huppelend met zijn orkest het podium besteeg, waarna ze het van de de cd overnamen. De welbekende prachtige jurken (met vrouwen erin) deinden mee op de maat van de muziek. Iedereen was vanaf moment één betoverd. Ook ik, als 18 jarige. Wel merkte ik meteen op dat de mevrouw die op de dwarsfluit speelde wel verdacht veel op Rita Verdonk leek, heeft ze haar roeping dan toch gevonden? De ene na andere zangereres beklom het podium en zorgde voor pure stilte van het enorme publiek, terwijl de tranen zachtjes op de straatstenen van het Vrijthof


vielen. Het geheel werdt afgesloten met een imponerende “O Fortuna” waarbij alles uit de kast werd getrokken. Lasers, confetti en natuurlijk vuurwerk, veel vuurwerk. Met een schuin oog keken we naar de kerkklok en het concert was pas 1½ uur bezig, wel erg kort voor een kaartje van €85,-. Gaotj nao hoes! Riep André, terwijl de kunstgebitjes van het publiek hardop NEE! meekletterden. Een half uurtje walsen verder kwam er een man die niemand had verwacht: Vader Abraham. De muzikanten hadden voor deze speciale gelegenheid allemaal een smurfen mutsje opgezet waarna het hele publiek sja-la-lalalalalala-la-la mee schreeuwde. Rita Verdonk was trouwens nog steeds even enthousiast als in het begin. “Het kleine café aan de haven” werd ook aangedaan en om kwart over 12 werd dit spektakel afgesloten met een scala aan vuurwerk waar Disneyland ú tegen zegt .

Gecreëerde perfectie

De hele show komt over alsof alles spontaan geacteerd wordt en alsof de afsluiting van ruim één uur, speciaal voor ons gespeeld wordt. Niets is minder waar. Iedere avond is het weer hetzelfde liedje (letterlijk en figuurlijk). Het is zó nep en gemaakt, dat het bijna een show van Disney zou kunnen zijn. Als publiek heb je dat natuurlijk niet in de gaten en dat is een knap staaltje vakmanschap. Er staat dan ook een hele marketingmachine achter de man André Rieu. Of moeten we het merk André Rieu zeggen?

Deze beste man doet namelijk niet meer dan de avond een beetje leuk aan elkaar praten in zijn eigen Limburgse taaltje en een beetje met zijn armen zwaaien: dirigeren. Als je echt oplet zie je zo af en toe de armen van een onbekende man omhoog komen, mét stokje. De echte dirigent dus. André heeft het namelijk veel te druk met lachen, Limburgs kalle en acteren. De show is, als ik dat mag zeggen, perfect. Alles loopt op rolletjes en prachtig in elkaar over. Heel even deed één vierkante meter van het enorme achtergrondscherm het niet maar dat was ook zo verholpen. Het is een beleving die iedereen kan waarderen. Ik zelf ben namelijk 18, een van de jongste op het hele Vrijthof, en heb genoten terwijl ik niet van klassieke muziek houdt. De lasers die op alle gebouwen die het plein omcirkelen projecteren, de kilo’s confetti die sierlijk door de lucht vliegen, de miljoenen bellen die van het ene op het andere moment het publiek bedekken en het enorme vuurwerk.

Prachtig, ontroerend,

betoverend én perfect.

Perfect 11


12 Perfect


Mayonaise Junkie test

Zelf ben ik een echte mayonaise junkie. Ik kan het dan ook niet laten om als ik mayonaise pak eerst zo een flinke lepel te eten. En als jij mij nu vertelt dat ik over 1 uur dood ga eet ik een hele pot mayonaise leeg, ziek worden kan natuurlijk niet meer als je dood bent. Als enige echte mayonaise junkie werd het dus wel eens tijd voor een test.

Merk Verpakking

Textuur

Smaak

Punt

Zaanse

De verpakking van een tube is echt enorm handig en handzaam. Kan zo mee op vakantie.

Zoals een mayonaise hoort te zijn, wel is de kleur erg licht.

Erg romig maar daardoor ook erg vettig.

8

Calvé

De klassieke pot die iedereen kent. Onhandig is dat je hier een lepel bij moet gebruiken, maar het is dan wel weer lekker om deze af te likken.

Romig en soms net iets te dik. Vooral aan de rand van de pot is de mayonaise te dik en te geel.

Een echte klassieke mayonaise die heerlijk smaakt en bovendien ook echt naar mayonaise ruikt.

9

Zelf gemaakte

Het eerste en beste schaaltje dat ik kon vinden

Te dun en te licht van kleur.

Heeft echt de nasmaak van zonnebloem olie. Bah.

4

Remia

De flacon is erg handzaam, makkelijk en hygiënisch in gebruik

De textuur is erg goed; niet te dun en niet te dik. Ook is de kleur zoals hij moet zijn.

Smaakt erg lekker maar niet naar pure ingredienten. Te veel extra toevoegingen.

7

Ik zelf ben natuurlijk ook de uitdaging aan gegaan om mayonaise te maken, maar helaas is dat deze keer niet echt gelukt. De verhoudingen klopten niet waardoor het geheel naar vettige zonnebloemolie smaakte, bah bah. De groenbak was er overigens erg blij mee. De uitkomst van de test is natuurlijk dat Calvé op nummer 1 staat. Het is niet voor niets de “enige echte”. In de koelkast is er dan ook altijd een vast plaatsje gereserveerd voor dit dikmakend goedje, erg ongezond, maar o zo lekker!

Perfect 13


if you can dream Walt


it, you can do it.

Disney


De bijwerkingen van photoshop Het is een smerig goedje dat opmerkelijke resultaten geeft, wonderen verricht en alles perfect maakt. Het is in aanschaf erg duur maar je kunt er gemakkelijk illegaal aan komen. Het heeft al veel mensen gemaakt, maar ook veel persoonlijkheden gekraakt. Inderdaad; Photoshop

Als consument krijg je de ene reclame na de andere voor je kiezen, en wordt je doodgegooid met gedrukte media, zoals dit magazine bijvoorbeeld. Ik kan het u verzekeren: alle gedrukte media is gephotoshopt. Even een puistje wegpoetsen, mooie witte tanden, een egale bruine huid en niet te vergeten: een pefect figuur. Een fluitje van een cent. Britney Spears mag dan veel fouten hebben gemaakt in haar leven, maar de waarheid onthullen doet ze wel. Haar bikini foto’s voor het amerikaanse modemerk Candies waren namelijk zo hevig gephotoshopt, dat ze zich niet meer in het openbaar durfde te vertonen, de “echte” Britney Spears viel namelijk erg tegen in vergelijking met de foto’s. Tegen advies van haar manager in heeft ze dan ook de originele foto’s vrijgegeven en rondgestuurd, waarop ze er overigens erg gezond uit zag. Zo kan het dus ook, let de rest van de wereld even op? De voordelen van dit massamisbruik moge duidelijk zijn; perfecte plaatjes waar wij ons aan kunnen vergapen en over kunnen dromen. De nadelen zijn echter enorm. Het ideaalbeeld van de

Waar is je been gebleven mevrouw Wattson? Weggetoverd door Harry?

16 Perfect


mens word verstoord. Mannen verwachten dat alle vrouwen een mooi lijntje hebben met minimaal cup C en maximaal maatje 38. Vrouwen verwachten dat onder ieder t-shirt een sixpack schuil gaat en dat de glimlach zo wit is dat je de zonnebril op moet zetten. De teleurstelling is des te groter als blijkt dat dit niet zo is. Waarom wordt ons dit aangedaan? Waarom moet alles perfect? Het ant-

woord op de vraag is makkelijk: Commercie. Jij ziet namelijk niet alleen het knappe model, maar ook die te-duremerk-spijkerbroek. Je hersens denken dan: “Als ik die broek koop, wordt ik net zo mooi als dat model”. En dat wil natuurlijk iedereen. Maar er is ook een andere methode, de meeste entertainment bedrijven hebben namelijk alles binnnen handbereik; tv, magazine, reclame en kranten. Stel je voor:

op tv worden in de televisie progamma’s grijze spijkerbroeken gedragen en ook de promotie beelden van de zender worden zo bewerkt dat alle broeken grijs zijn. De krant plaatst een bericht over de nieuwe trend: grijze broeken en ook het journaal vermeldt deze trend. In de magazines worden de grijze broeken ook veelvoudig geplaatst door adverteerders, maar ook door jezelf. Zelf ga je nu denken; iedereen heeft het over die grijze broeken,

dus dan zal het wel in de mode zijn. Jij gaat overstag en koopt er een. Iemand ziet jou met de broek aan voorbij lopen en denkt ook: die wil ik ook. Zolang dit trucje blijft werken, zal alles geperfectioneert worden en zal ons ideaalbeeld steeds verder worden verstoord. En nu niet gaan klagen dat je een dikke reet hebt, had je die grijze broek maar niet moeten kopen!

Perfect 17


Het perfecte

Wat voor de een een paar weken genieten is met lekker veel tijd voor zichzelf is voor mij een paar weken mijn beste beentje voor zetten voor onze maatschappij. Iedere zomervakantie ben ik namelijk één week vrijwillig begeleider van verstandelijk gehandicapten waarbij ik er voor zorg dat zij de tijd van hun leven krijgen. Ik vind het dan natuurlijk ook heel erg om met dit zooitje ongeregeld telkens weer naar Burgers Zoo te gaan (ahum ahum). Voor Frank was deze dag Burgers Zoo echter extra speciaal, hij was namelijk nog nooit naar een dierentuin geweest en keek hier al maanden naar uit. Vol energie begonnen we dan ook aan de wandeltocht. Het geluid van ieder dier immiteren als je het ziet is natuurlijk een leuke bezigheid. Bij de konijnen en het aquarium was het dan ook verassend stil, tot grote opluchting van de andere bezoekers. Een dag met zo’n druktemakers vliegt dan ook voorbij en eenmaal aangekomen bij de bus bleek Frank helemaal doorweekt te zijn. Van zijn sokken tot aan zijn onder-

18 Perfect


zomergevoel

broek, alles was nat. Hij glibberde zo de weg over terwijl hij zijn schoenen in de hand hield. Die waren compleet droog! Wat heb je gedaan frank? Had je het warm? Hij schudt twijfelachtig nee met zijn hoofd. Waren je kleren vies dan? En alweer schudt hij nee, iets overtuigender dan net. “Ik weet het niet meer” zegt hij onschuldig terwijl hij verder glibbert naar de bus. Het valt me op dat zijn rugtas wel erg vol zit en ik vraag dan ook of ik een kijkje mag nemen. Hij kijkt me aan met zijn zielige ogen terwijl hij mij de opmerkelijk zware tas overhandigd. Terwijl ik de rits open doe komt het kopje al tevoorschijn; er zit een pinguïn in! Een levende! EEN PINGUÏN! Is Frank blijkbaar door de gracht gezwommen (zonder schoenen, goed zo!), heeft hij een pinguïn gevangen en in zijn tas gepropt… “Ik vind het zo’n stom weer in de zomer en ik hoop dat deze penguïn het kouder maakt op mijn kamer!” Roept hij mij toe terwijl ik op de grond lig van het lachen. Frank haat dus het perfecte zomergevoel, ik niet. Ik krijg al zin in de zomer als ik hier aan terug denk.

Perfect 19


Perfecte films

De kaskraker van dit moment is zonder uitzondering Snowwhite and the Huntsman. De snelstverdienende film ooit, de eerste film ooit die ik 2 keer heb bekeken in de bioscoop. Het verhaal van sneeuwwitje kent natuurlijk iedereen, het verhaal met die appel ja. Gooi hier een flinke portie actie, fantasie, goede acteurs en een enorme zak geld overheen en je krijgt een resultaat om u tegen te zeggen. Zelfs de Twilight-troela Kristen Stewart acteerde goed, iets wat ik nog nooit van deze bleke dame heb gezien. Dat de show gestolen wordt door de Koningin is duidelijk, de rol lijkt Charlize Theron op haar lijf geschreven. Spring op je witte paard en galoppeer snel naar de bioscoop, want dit pareltje is het waard! Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is er de mooiste film van het land?

20 Perfect

Volgens Lars

Tim Burton is een vreemde eend in de bijt in Hollywood. Hij trekt zich namelijk niets aan van wat de rest van de wereld denkt, hij maakt wat hij zelf mooi vindt. Het portfolio van mijn favoriete regisseur bestaat dan ook uit enorme tops, maar ook vele flops. Big Fish zit hier een beetje tussen. De film is namelijk, hoe zeg je dat, raar. Een oude man vertelt een kleinzoon zijn vreemde levensverhaal, waardoor het geheel een beetje chaotisch over komt. De film kent vele karakters die tot de verbeelding spreken en een verrassend eind, dat ik natuurlijk niet ga verklappen. Maar waarom is deze chaotische film nu perfect? Juist omdat deze film zo imperfect is als een drol, kun je telkens als je hem kijkt nieuwe verhalen ontdekken en nieuwe details zien. Dit is de enige film die ik ook echt legaal heb gekocht en dat wil al heel wat zeggen.


Perfecte series Volgens Lars

In een land ver, heel ver hier vandaan, leven alle sprookjesboek karakters zoals Assepoester, de Boze Stiefmoeder, de Zeven Dwergen, Sneeuwwitje en de Boze Koningin. Door een vreselijke vloek zijn ze echter terecht gekomen op de ergste plek die je je voor kunt stellen: onze aarde. De dochter van Sneeuwwitje is de enige die deze ellendige vloek kan verbreken. Ikzelf houd heel erg van sprookjes in een nieuw jasje, en vandaar dat ik dan ook verslaafd ben aan Once Upon a Time. De serie is komisch, fantasievol, prachtig vorm gegeven en rete spannend. Iedere aflevering is het weer een feest om te kijken en zit ik weer op het puntje van mijn stoel. Het is de ultieme combinatie tussen Bones, CSI, GTST en Disney. Een echte aanrader dus. Het is niet voor niets de best bekeken drama serie van Amerika.

Zijn mensen die uit het niets beginnen te zingen en dansen niet helemaal jouw ding? Dan laat Glee maar in de schappen liggen. Deze typische Amerikaanse Highschool komedie heeft met haar muziekcovers, die vaak het orgineel overtreffen, en scherpe humor over de hele wereld al vele fans veroverd. Er lopen namelijk zoveel verhaallijnen door deze serie heen dat er namelijk voor iedereen wel een herkenbare tussen zit, waar de Gleek (Glee Geek) zich mee kan identificeren. Lekker genieten met een lach en een traan waarbij pittige thema’s aan bod komen. Van de dood van Whitney Houston en homosexualiteit tot vrouwenmisbruik en het leven in een rolstoel. Alles wordt op een komische wijze aan het licht gebracht onder begeleiding van een prachtige soundtrack. Verstand op nul en kijken maar!

Perfect 21


Een dagje met een castmember Disneyland Parijs is een van europa’s meestbezochte attracties en krijgt jaarlijks bijna zo’n 15,6 miljoen bezoekers over de vloer. Als er alleen maar Nederlanders kwamen ging de hele Nederlandse bevolking dus ieder jaar naar “the happiest place on earth’. Om al deze gasten de tijd van hun leven te geven heeft Disney 700 acteurs, 150 designers, 100 technici en 50 muzikanten in dienst. En voor de 20ste verjaardag zijn er nog eens 4000 extra werknemers aangenomen. Hoe het er allemaal aan toe gaat achter de schermen weet bijna niemand, want Disney houdt dit angstvallig geheim. Castmember Glenn gaat echter een tipje van de magische sluier oplichten, voor zover zijn wurgcontract dat toe laat. “Ik ben deze zomer werkzaam geweest bij het Disney Hotel Santa Fé, op een steenworp afstand van de parken, maar nog in de magische bubbel” vertelt Glenn.

22 Perfect

“De dag begint met het ophalen van je kostuum in het kostuumgebouw, iedere dag krijg je namelijk een vers gewassen en gestreken kostuum aan. Perfect toch? Je trekt je kostuum aan en moet dan door de keuring”. Ik kijk hem verbaasd aan. Een keuring? “Ja, voordat je begint wordt beoordeeld of je wel de Disney-look hebt. Netjes geschoren, mooie gepoetste tanden, nette schoenen, je moet je haren zo hebben zitten dat je oren zichtbaar zijn, geen te aanwezige make-up en geen opvallende sieraden. Die twee laatste punten waren voor mij natuurlijk geen probleem” lacht hij mij toe. “Dan begint de werkdag gewoon in het hotel en na je dienst lever je het kostuum weer in. Einde oefening.” “Als je niet hoeft te werken mag je echter gewoon de parken bezoeken en ook achter de schermen rondlopen. En geloof me, als de parade is afgelopen en Mickey Mouse zijn gezicht afzet is het ook maar een lelijk gedrocht!


En de prinsesses zijn zonder die jurken en plamuurlagen aan make-up ook niet altijd zonnestraaltjes.” “Je woont overigens met alle medewerkers in appartementencomplexen, in welk comlex je terecht komt is puur geluk. Als de klok 12 slaat veranderen de medewerkers net als Assepoester van gedaante, de barbeques gaan aan, de muziek knalt door de speakers en de drank vloeit rijkelijk. Maar echt ontsnappen uit de Disney-bubbel doe je nooit...”

Tip top 4

Volgens Glenn

-Om pijnlijke situaties te vermijden, kan je beter serieus blijven wanneer gasten je vragen of slapen in dat Hollywood Tower Hotel eigenlijk veel duurder is dan Santa Fé. Sommigen menen dit namelijk! -Ga er niet van uit dat iedereen dezelfde kennis heeft over Disneyland als jij. Voor velen is het namelijk niet vanzelfsprekend dat er twee parken zijn, dat er een beroemd roze kasteel staat en dat het hotel niet IN de parken ligt. Vele toeristen laten sowieso hun hersenen thuis wanneer ze naar Disney komen; aan jou om hierop in te spelen (en er eens smakelijk om te lachen)! -Wanneer je een groep bleke meisjes met Minnie oortjes, hotpants en overdreven maquillage ziet arriveren, kan je ‘Bonjour’ al quasi meteen vervangen door ‘Good afternoon’ -Gasten die klagen over een tekort aan attracties en over het feit dat ze hun toegangskaarten niet moesten tonen, hebben doorgaans hun dag doorgebracht in Disney Village en niet in de parken…

Perfect 23


e k a c p u C a t s a p o c o h C e t c e f r e P e D

zonde gee g n o e in le k ikkelen, cakes? Die p m u s c t n ie u d k t e p ch m maal zelf o le e h le wereld h Wat is het to e c h s ti e ĂŻs d o r g e e v r O e lekk te maken. e z cakejes m o bakjes die je te t s r r u e u k d k n le r re e u ij het r de aller all a a m , oen en lekmaar waarb p d o te s re ts ie to s n e ak en middagje upcake! e c duiken cupc je ta s b a e p H o . c lf o urlijk ze perfecte ch e z e d k maak je natu a a ef je uit en m e L ? k e tr re ke eel 200 gr bakm poeder 50 gr cacao rdsuiker 200 gr baste el en zout snufje kane 2 eieren ebloemolie 180 gr zonn 225 ml melk

g 80 ÂşC. Men Cake 1 p o n a a t alvas r en de cae ik Zet de oven u s rd te s l, de ba kom het bakmee een andere in e o D r. a a t de cao door elk n mix dit me e lk e m n e lie slag. Vul de e b l e de eieren, o p e o s n glad en eslag en b t e m e mixer tot ee /4 3 rmpjes voor cupcake vo de oven. plaats ze in

ta-creme et is s a p o c o h C de mixer. H t e m g ti h c e boter lu lang doet d o z p t lo e n K it d r at je 200 gr bote uten). Als ot belang d in ro m g 0 n 1 a . v g n r t (o rsuike oter wit word melijk je topping naar b 75 gr poede e d t to r lnootpasta doet zal na edersuiker e o 200 gr haze p je dit te kort e d ix M e maken. als laatste d g n pure boter s e m n e oor heen n mooi en e e je geleidelijk d t to n e erdoorhe chocopasta g hebt. soepel besla en laat ze n e Garnering v o e d it cakes u Als ze bol . n le Haal de cup e o fk a minuten dan minstens 15 kken leg er a b t e h r o o er en d de topping lt zijn geword a v rs e d n a nd k op, tte spuitmo la een snijplan p n e e t e Spuit m garneer het n e dadelijk af. e k a c p u op de c hazelnoot. e d de topping la o c o h et een c eventueel m

24 Perfect

! r a a M n Smulle


Perfect 25


De kunst van het nee zeggen Drie kwartier voor aanvang zitten de eerste meisjes al zenuwachtig op de eerste rij. Ze hebben allemaal de leeftijd van 18 al bereikt, maar toch komt er iemand waar ze wel een beschuitje me willen eten. Zodra de glanzende lakschoenen verschijnen maakt het gekibbel dan ook plaats voor gegiebel en gejuich. “Winston! Dat is Winston!”. Meneer Gerschtanowitz laat zijn gulle lach zien aan de 1ste jaars IEMES studenten in Tilburg, die deze hele week gastcolleges hebben van mensen uit de entertainment, music en event branche.

Vooroordelen over BN’ers zijn er genoeg en zo wordt er over Winston gedacht dat het een zondagskind is die eigenlijk alleen maar zijn knappe kop ergens kan laten zien met de welbekende van oor-tot-oor lach. In een klein uur vertelt meneer Gerschtanowitz hoe tvconcepten worden ontwikkeld en van welke factoren het succes van een concept afhangt. De studenten hangen aan de lippen van Winston terwijl de ene na andere tip wordt gegeven. Dan wordt het stokje doorgegeven aan de studenten die hun eigen tv idee ten gehore mogen brengen. Met veel charisma en weer die gulle lach worden de ideeën bekritiseerd. Als een student vraagt of Winston mee wil werken aan een item voor hun eigen tv zender luidt het antwoord volmondig: “Nee”. Gegniffel klinkt er in de zaal, maar het antwoord is wel degelijk serieus bedoeld. Daar kunnen volgens mij veel mensen

26 Perfect

nog wat van leren. Want een simpel woord zoals ‘nee’ wordt door de gemiddelde Hollander niet zo vaak gezegd waardoor deze weer iets met tegenzin moet doen.

“je bent gek als je mij niet aanneemt” Opeens is het voor mij duidelijk waarom Winston Ronald Gerschtanowitz daar staat en waarom iedereen hem kent; hij heeft al vanaf jongs af aan duidelijk zijn doel voor ogen gehad. Hij heeft nee gezegd wanneer dat nodig was. Hij heeft ja gezegd wanneer dat moest. Als hij later vertelt dat hij aangenomen is bij John de Mol door te zeggen “je bent gek als je mij niet aanneemt”, wordt mijn gedachtengang bevestigd. Door hem ben ik mij nu aan het af vragen wat ik wil en wanneer ik dus nee moet zeggen, wellicht zou u zich dat ook af moeten vragen. Is Winston dan een zondagskind met een knappe kop of toch een ondernemende bolleboos? Ik denk een combinatie van beiden. Zonder zijn gedreven ondernemingsgezindheid was hij niet zo succesvol als nu en zonder zijn ‘goede’ afkomst uit Amsterdam idem dito. Het klinkt bijna amerikaans maar ik denk dat het wel de drijfveer van Winston is: als je hard genoeg werkt en je doel goed voor ogen hebt, dan kom je er wel.


Ben jij een perfectionist? 1

De bekendste perfectionist ter wereld is . Heb jij de neiging om kastdeurtjes natuurlijk Steve Jobs. Maanden werd er namelijk vergaderd over hoe de knop- altijd dicht te maken? jes, die links boven in je computer ven. Schuif jij de stoelen van een tafel alster staan, eruit moesten zien. Een wasmachine werd in huize Jobs niet zomaar tijd aan? gekocht, maar eerst werd er met de . Zie jij dingen niet grijs, maar of zwart hele familie geanalyseerd wat de beste was. De duitste fabrikant Bosch was of wit? uiteindelijk de gelukkige. . Ben je constant gefocust op het Een echte perfectionist in hart en nieren eindresultaat en niet op het proces?

2 3 4 5

dus. Maar ben jij eigenlijk een perfec. Zijn er in je leven imperfecties te tionist? Doe de test en je weet het. (De resultaten mogen wel met een flinke kor- ontdekken? rel zout genomen worden.)

4 - 5 keer hardop “ja� geantwoord? Je bent een perfectionist, dat is duidelijk. Accepteer ook de imperfecties van het leven maar durf te dromen. 1-3 keer ja? Een perfectionist ben je niet. Let erop dat je niet alles afraffelt en en blijf energie steken in de belangrijke dingen.

Uitslag

Perfect 27


Voor jou keer ik mijn stoel altijd om

I WANT YOU

PERFECT XL  

Omdat de eerste versie te weinig woorden bevatte, is nu de perfect XL uitegekomen. Dubbel zo dik, en dubbel zo leuk. Janken en walsen bij An...

Advertisement